jakis czas temu w rossamnie byla promocja balsamu Evere z 19,90 na 11,90. Z tej okazji zakupilam. Jest genialny. Skóra mięciutka, ladnie nawilżona .Do tego polski produkt
ja sobiscie polecam olejki nawilżające. możesz je sotosować do wody do kąpieli, albo pod prysznicem wetrzec w siebie albo tez na suchowo - dowolnie a efekt masz nieporownywalny do balsamu, skóra zostaje nawilżona na bardzo długo. a jesli nie lubis zolejków to polecam balsamy ale nie te zwykłe, sklepowe tylko dermokosmetyki.
Ja ostatnio polubiłam bardzo markę Vaseline, jest dostępna w rossmanie od jakiegoś czasu. Balsam bardzo dobrze się wchłania, choć dłużej niż inne, jednak nie pozostawia filmuna skórze a bardzo dobrze i długotrwale nawilża skórę. Cena też jest przystępna. Polecam takze Neutrogene, ale tylko tą zwykłą, bez maliny nordyckiej, bo mam wrażenie że wersja standard jest lepsza.
przerobiłam już w chust balsamów, balsamików… ostatnio zakupiłam w aptece regenerum – serum w sprayu – jestem zadowolona, fajowska, bardzo lekka forma pianki, przyjemnie się ją nakłada – nie zostawia tłustych śladów, bo wchłania się w skórę w mgnieniu oka, można się od razu ubierać bez obaw;) super pielegnuje i nawilza… od teraz - mój faworyt
U mnie najlepiej się sprawdza The Body Shop Hemp Body Butter. Nie najtańszy, ale naprawdę skuteczny.
Ja odkąd odkryłam jedwab do ciała to koniec nic innego nie używam, zawsze po prysznicu nakładam na całe ciało, przyjemnie nawilża, fajnie pachnie. Ja mam akurat z olejem z wiesiołka.
Ja postawiłam na naturalne składniki w balsamach gal z wiesiołkiem. Są dużo tańsze niż reklamowane, a w stosowaniu o niebo przyjemniejsze
jak dla mnie to najlepszy jest dove bo mega nawilza a ja mam skóre suchą, ewentualnie jeszcze garnier czerwony
jak dla mnie to najlepszy jest dove bo mega nawilza a ja mam skóre suchą, ewentualnie jeszcze garnier czerwony
NO GARNIER jest dobry w sumie jeszcze farmony czasami uzywam albo nivea
Jakiś czas temu dostałam w prezencie Nawilżający Balsam pod Prysznic Nivea. Jest to o tyle fajny produkt, że kosmetyk nakłada się na skórę zaraz po umyciu, kiedy jesteśmy jeszcze pod prysznicem, po czym zaraz się go spłukuje. Po wysuszeniu od razu można się ubrać, bo skóra jest nawilżona, ale nie tłusta. Lubięniekłopotliwe i skuteczne rozwiązania, zwłaszcza takie, które pozwalają zaoszczędzić cenny czas .
ja lubię owocowe, mocno pachnące balsamy, ale w sumie jednego ulubionego nie mam. Ale przed każdym "balsamowaniem" robię sobie najpierw masaż skóry szczotką do ciała, mam taka fajna z naturalnym włosiem i drewnianą rączką dzięki temu lepiej taki balsam mi się wchłania i dzieki temu to lepsza skuteczność.
Bardzo chwalę sobie balsam z Ziaji z kozim mlekiem. Szybko się wchłania, pachnie przyjemnie, a skóra jest po nim wyjątkowo miękka.
wybieraj naturalne produkty np. z zawartością masła shea
wybieraj naturalne produkty np. z zawartością masła shea
dokładnie, ja od jakiegoś czasu stosuje tylko takie i wygląd mojej skóry się znacznie poprawił. Moje ulubione masło do ciała to masło do ciała Pracaxi i Andiroba zakupione w Brasil Natural. Jestem nim zachwycona
Najlepsza dla skóry jest oliwa z oliwek, naturalna, najlepiej przywieziona z wakacji w ciepłych krajach i wmasowywana w ciało mokre, po kąpieli, albo proponuję olejek ze słodkich migdałów, i takie samo zastosowanie:)
ja ostatnio spróbowałam na sobie nowego balsamu- bielenda skin clinic professional , nawilżający duże opakowanie 400 ml, ładnie pachnie i mocno nawilża.
Jeśli masz bardzo suchą i wrażliwą skórę, to polecam Cethapil, bardzo ładnie nawilża, szybko się wchłania i jest przede wszystkim hipoalergiczny. Oprócz tego jeśli chodzi o balsamy do ciała, to króluje u mnie Ziaja i Bielenda.
Ja jestem na kolejnym opakowaniu Bielenda pistacja i wanilia, nie jest jakiś super dla skóry z problemami (np bardzo suchej), ale tak pięknie pachnie, och jak on pięknie pachnie.
Ja tam używam obecnie Balsam do Ciała Hristina - Icy Mojito Nie dość że naturalny to pięknie pachnie i spełnia swoją rolę
Intensywnie nawilża skórę i przede wszystkim długo się utrzymuje
też stawiam na te najbardziej naturalne, ale u mnie problem jest inny, nie jestem systematyczna a to właśnie jest klucz do sukcesu..
Ktoś wyżej wspomniał o balsamie do ciała skinc clinic professional z Bielendy, niedawno kupiłam sobie ten balsam i zaczęłam używać, muszę powiedzieć że fajne nawilża i długo się utrzymuje efekt, na pewno dobry na zimę
Ktoś wyżej wspomniał o balsamie do ciała skinc clinic professional z Bielendy, niedawno kupiłam sobie ten balsam i zaczęłam używać, muszę powiedzieć że fajne nawilża i długo się utrzymuje efekt, na pewno dobry na zimę
to ja go zachwalałam
ten balsam od bielendy jest bardzo wydajny. a masz nawilżający, czy odżywczy? ja mam nawilżający i super pachnie, a ciekawa jestem tego odzywczego, jak skończę ten, to z pewnością kupię odzywczy
Uwielbiam balsamy z Dove a w szczególności ten z drobinkami złota.
Mleczko do ciała z Garninera
Na weekendzie odkryłam świetne masło do ciała z Perfecty Lody Melba, jestem zakochana w tym zapachu.
A jak pachnie??? Możesz to do czegoś porównać?
Jednym z lepszych balsamów do ciała jest balsam z wiesiołkiem firmy Gal, który można kupić tylko w aptece. Ja wypróbowałam już 90% balsamów zalegających na rossmanowych półkach i praktycznie do każdego mam jakieś "ale". W końcu zaczęłam kupować kosmetyki w aptece i to był strzał w dziesiątkę.
Z drogeryjnych balsamów jeszcze Neutrogena daje radę, niemniej dla mnie ma zbyt ciężką konsystencję
ostatnio jestem wierna Tołpie, naturalne składniki, wiec nie ma parafiny a to najważniejsze
Jakis czas temu odstawilam wszystkie balsamy jakich uzywalam ze wzgledu na to, ze bardziej nam szkodza niz pomagaja. Owszem skora jest po nich wygladzona, piekna ale to tylko chwilowe bo tak szczerze to wszystkie te balsamy do ciala pozbawiaja nas naszej naturalnej warstwy ochronnej. Stosuje teraz zel aloesowy organiczny i jak dla mnie to strzal w dziesiatke. Na poczatku mialam wrazenie troche lepkiej skory ale po kilku minutach wchlania sie calkowicie i po lepkosci nie ma sladu.
ja od lat używam kosmetyki do pielęgnacji ciała z Dove i w pełni mnie satysfakcjonują
Jak dla mnie najlepsza Neutrogena, albo balsam do ciała skin clinic professional z Bielendy, nawilżający, świetnie sprawdza się w zimie na przesuszoną skórę Trzeba tylko dbać o to żeby codziennie się smarować, wtedy są najlepsze efekty
ja mam ten od bielendy nawilżający skin clinic profesjonal i jak tydzien smarowałąm się codziennie, to teraz smaruję co drugi dzień, a skóra jest cały czas nawilożna
Mi najbardziej podoba się balsam Playboy,szkoda,ze jest cięzko dostepny ;(
A tego Playboya to nie dostaniesz w Rossmanie? Jestem tam często i spotykam masę kosmetyków tej firmy
Ostatnio oprócz wspomnianego przeze mnie wyżej balsamu gal wypróbowałam nierafinowany olej kokosowy, który kupiłam na wagę na Allegro. Powiem Wam, że fajna sprawa i fajnie te dwa kosmetyki się uzupełniają. Jeden jedyny minus, to tłustawa warstwa pozostająca na skórze - dlatego stosuje wieczorem
Balsamy z VS, bardzo dobrze nawilżają skórę, a do tego prześlicznie pachną.
Ja używam olejów, ale jeśli lubicie konsystencję stałą, to najlepszy będzie nierafinowany olej kokosowy. Pięknie pachnie i mocno odżywia. Ja go uwielbiam.
Od jakiegoś czasu wierna jestem oeparolowi, do ciała akurat super jest masło ujędrniające essence, w składzie ma też masło shea i olej z wiesiołka. Po codziennym stosowaniu widać znaczną różnice, przede wszystkim skóra jest bardzo gładka i bardziej elastyczna.
Świetne są balsamy z mocznikiem. Można kupić i tańsze i droższe, ale jak do tej pory wszystkie, które kupiłam były ok. Ostatnio używam również oliwki do ciała Bambino. I jestem zachwycona.
Naprawde pożadnie nawilzajacy, a przy okazji ladnie pachnacy jest olejek bielendy algi morskie. Uzywam od dluzszego czasu i mam gladka, sprezysta i super nawilzona skóre, a duzym plusem jest rownież to, że mega szybko się wchłania
Ja od dłuższego czasu miałam problem z suchą i niemiłą w dotyku skórą. Metodą prób i błędów stosowałam wiele balsamów i kremów, ale na nic się to zdało. Po jakimś czasie prawie się poddałam jednak koleżanka poradziła mi, abym kupiła taki balsam: magvita.pl/50-masla-do-ciala marki BANABAN. Z początku nie byłam zbyt przekonana, ale po kilkukrotnym użyciu zmieniłam zdanie, bo moja skóra jest bardziej nawilżona i przyjemna w dotyku. Teraz sama poleciłam balsam mamie i ona też zaczęła używać. Także ja szczerze polecam.
Produkty Ziaji mają w swoim składzie Dimethikon i DMDM hydantoinę, więc życzę powodzenia wszystkim, którzy nakładają to na swoją skórę, zwłaszcza w czasie ciąży
algi morskie z bielendy mam mleczko z pompką
nie dosc ze higienicznie sie go uzywa, to skora jest miekka i zregenerowana
108 2016-06-20 11:36:03 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-06-20 21:27:45)
Ostatnio przy okazji masowych zakupów na [spam] (wiadomo - zawsze warto przyoszczędzić na wysyłce ) skusiłam sie na krem Bielendy, czekoladowy z L-karnityną. Raz, że pachnie zniewalająco (kto nie lubi czekolady?!) a dwa, że naprawdę ładnie wpływa na jędrność mojej skóry.
Dla mnie obecnie najlepszy balsam to Neutrogena norweska.
Ja balsamu nie polece zadnego, bo dla mnie one nie zbyt skuteczne sa. Za to swietne sa olejki do nawilzania, bielenda wydala nowosc- zmyslowe olejki, ktore naprawde mega dobrze nawilzaja i skora ladnie pachnie. Buteleczka tez pieknie wyglada na polce, bo olejek jest trojwarstwowy