Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 678 679 680 681 682 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 44,136 do 44,200 z 85,596 ]

44,136

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce
wind napisał/a:
Sponi napisał/a:
wind napisał/a:

Szarlotka sypana  dla Sponi smile
jabłka ok.12 średnich sztuk
1 łyżeczka cynamonu
1i1/2 szklanka mąki pszennej (zwykłej lub pełnoziarnistej)
1i 1/2 szklanka kaszy manny
3/4 szklanki cukru
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
cukier wanilinowy (niekoniecznie)
szczypta soli
kostka zimnego masła (250 g)
migdały w płatkach małe opakowanie

Do miski nasyp wszystki suche składniki i wymieszaj. 
Jabłka obierz i rozdrobnij dodaj trochę migdałów
Wymieszane składniki podziel na 3 mniej więcej równe części.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia ciasta i nasyp 1 część mieszanki ,teraz wyłóż na to połowę jabłek, oraz obłóż to wszystko 1/4 cieniutko pokrojonego masła, teraz kolejna warstwa suchej mieszanki ,jabłka masło , mieszanka i reszta masła ( można posypać resztą migdałów)
Wstawiasz to do piekarnika nagrzanego do 180st i piecz ok 1 godz

Kasza manna http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif A gdzie ja to mleko znajdę http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif

Jakie mleko ???? ta kasza ma być sucha  tongue na tym to ciasto polega - to jest najłatwiejsze ciasto w świecie nic a nic się go nie gniecie big_smile lalalala

To jeszcze mnie nie znasz http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Ja Sponi wszystko potrafię spieprzyc http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech.gif

Zobacz podobne tematy :

44,137

Sponi> nie wiem... szczerze mówiąc nie próbowałam go trzymać ponad tydzień, może z 3-4 dni. Sądzę, że wytrzyma tyle, aczkolwiek już nie będzie tak smaczne pewnie... tak sądzę. Tak jak murzynek czy babka... im dłużej stoi tym bardziej suche, a wcześniej rozpływające się w ustach.

44,138

Sponi napisał/a:
tajemnicza75 napisał/a:

Sponi> spoko loko trąbki wink

A co to znaczy http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech2.gif

To tekst gimnazjalisty wink cool .

44,139

Skoczę na fajkę. Brzuszek ze śmiecvhowania mnie boli http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech.gif
Potem zabiorę się za przepisywanie przepisów. W razie wątpliwości będę nękać pytaniami big_smile Nie popuszczę smile

44,140

Za rączkę będę Cię prowadzić Sponi big_smile

44,141

wind napisał/a:

Za rączkę będę Cię prowadzić Sponi big_smile

To ja rezygnuję z Piotra big_smile

44,142

Sponi> ja się uśmiałam z kaszy manny mleka big_smile . Dobra... koniec śmiania czas do spania. Dobranoc paniom smile.

44,143

tajemnicza75 napisał/a:

Sponi> ja się uśmiałam z kaszy manny mleka big_smile . Dobra... koniec śmiania czas do spania. Dobranoc paniom smile.

Bo ja gamoń jestem big_smile Śpij dobrze.
A właśnie nie omieszkam mojej gimnazjalistki zaskoczyć tą trąbką big_smile

44,144 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-07 23:03:39)

Klawiatura nie reaguje na moje myzianie sad

Już jest posłuszna http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

44,145

Kolorowych snów smile

44,146 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-07 23:16:01)

Co znaczy rozdrobnic jablka?

A to obłożenie maslem?

Doliczyłam się trzech porcji masla. A miało być cztery, bo 1/4... I co teraz?

44,147

rozdrobnić -  kawałkować , ćwiartować ,
obłożenie - zamaskowanie, otulenie, obsmarowanie
trzech porcji -  nie ważne ile ważne że masło

44,148

Kamoa napisał/a:

big_smile big_smile big_smile
posikałam sie big_smile
jesteś jak mój mąż- wszystko wytłumaczysz tak obrazowo big_smile

44,149

Sponi nie kombinuj za wiele nad tym ciastem idź już spać. Jak będziesz piec to włącz kompa i my Ci pomożemy big_smile
A masło walimy na wierzch całą resztę (wolałam Ci nawet nie pisać, że im wyżej tym więcej masła tongue )

44,150

Kamoa napisał/a:

Normalnie sado macho czy coś tam big_smile Chyba mózg mi się czymś zalał big_smile

No nie wytrzymam sama z sobą http://emotikona.pl/emotikony/pic/0blush2.gif

44,151

wind napisał/a:

Sponi nie kombinuj za wiele nad tym ciastem idź już spać. Jak będziesz piec to włącz kompa i my Ci pomożemy big_smile
A masło walimy na wierzch całą resztę (wolałam Ci nawet nie pisać, że im wyżej tym więcej masła tongue )

Nie mogę pójść spać. Do notatek siądę.

Walimy powiadasz http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

44,152

Uśmiałam się dziś z Wami.
Dziękuję...

Wczoraj pożegnałam się z moim gryzoniem. A ten śmiech to taka ucieczka przed przyjęciem do świadomości mojej, że klatka na którą teraz patrzę jest pusta...

44,153

Ale... Z tym głodem (seks i takie tam) pisałam poważnie.

44,154

Sponi, przykro mi z powodu futrzaczka, coś tak czułam, że jest źle jak napisałaś, że krew mu poszła, szkoda...przytulam mocno
Cieszę sie, że mogłam uczestniczyć w poprawianiu humoru big_smile
Jak człowiek jest głodny to powinien zjeść kochana ;p

44,155 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-08 00:59:18)

wind napisał/a:

Jak człowiek jest głodny to powinien zjeść kochana ;p

No niby to logiczne. Ale... Powiem coś przewrotnego. Bulwersującego.  Nawet o tym rozmawiałam z kimś dzisiaj.
Seks jest elementem funkcjonowania organizmu. I zaczynam nie dziwić się mężczyznom, że korzystają z uslug prostytutek. Bez zobowiązań, bez pseudoobiecywania zaspakajają swoje potrzeby. A kobieta?

Byłam zdradzana i zdradziłam. Dostałam niezłą lekcję by rozkładać na czynniki pierwsze to co się słyszy. W zasadzie chyba dzięki temu, że wszystko analizuję nie spadłam z deszczu pod rynnę. Choć nie ukrywam, że bardzo bolało.

I tak sobie dziś rozważałam np taki przypadek: jedno z dwojga osób chce rozwodu. Jedno... A druga strona przeciąga ten proces. Załóżmy on chce odejść i jego potrzeby się nasilają. Teoretycznie może pójść do prostytutki, ale perspektywistyczne myślenie mówi: ten fakt może być użyty przeciwko mnie. I strasznie się chłopina męczy. Bo zdaje się osobnicy płci męskiej do uprawiania seksu nie potrzebują górnolotnych uczuć.
Dziwny jest ten świat... A świat to my.

44,156

Położę się już. Oczy...  Źle z nimi.

Dobranoc.

Dzielenie się najlepszym ziarnem
Pewien rolnik, którego kukurydza zawsze dostawała pierwszą nagrodę na Targu Stanowym, miał zwyczaj dzielenia się swym najlepszym ziarnem z wszystkimi rolnikami w okolicy.
Kiedy zapytano go dlaczego, powiedział: "To jest doprawdy w moim własnym interesie. Wiatr zdmuchuje pyłek i niesie go z pola na pole. Więc jeśli moi sąsiedzi uprawiają kukurydzę gorszej jakości, przekrzyżowanie obniża jakość mojej. Dlatego zależy mi, żeby siali tylko najlepszą z najlepszych".
Wszystko co dajesz innym, dajesz sobie samemu.

Bruno Ferrero

44,157

Trudny temat Sponi...Kobieta ma chyba trochę pod górkę, my się angażujemy...Moje życie tak wygląda, tak się ułożyło, że brak tego elementu mi nie doskwiera więc nie jestem ekspertem. Jestem jednak zdania, że jeśi ktoś potrafi oddzielić uczucia od fizyczności, tak aby potem nie cierpieć, nie mieć jakiś moralnych dylematów to czemu nie...
Kiedy ludzie się rozwodzą to robią sobie różne głupie rzeczy włącznie z przeciąganiem rozwodu, czasem właśnie po to aby sprowokować dostarczenie dowodów

44,158

Lubię te Twoje opowiadania . Dobranoc

44,159

Witam!
Uśmiałam się z tych Waszych wpisów wczoraj.To ciasto dla Sponi łatwo wygląda.Pewnie bym spróbowała,gdybym miała piekarnik.

Co do seksualności też powiem parę słów:
Co jak w małżeństwie jedno ma większe potrzeby od drugiego?Też ma sobie znaleźć kogoś na boku?

Miłego dnia Wam życzę.Ja dziś okna myję na 100%.Już mam zdjęte firany.

44,160

Hej z rana smile
Dobre fluidy na nowy dzionek puszczam...

44,161

hey srana smile  caffa zapodana 
                                                      http://imgup.pl/di/XP6N/foto-efd8ba9f5be13a6124cda6704ac45b39.jpg

Bulinka wczoraj umyłam 2 okna - dziś muszę przynajmniej umyć w kuchni
lenia mam okropecnego ....

ten przepis na ciasto ciekawy ... lol
mam podobny - też ciasta się nie wyrabia - tylko robi się kruszonkę
a w środek masa z jogurtów i budyniu - kokosu smile

http://imgup.pl/di/70L4/0-0-0-941515895-middle.jpg
                                                                    odwieczny dylemat smile   

pozdrawiam WSZYSTKIE  DZIEWUSZKI  lol

44,162

cześć smile

44,163 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-08 12:26:01)

bulinka_1969 napisał/a:

Co do seksualności też powiem parę słów:
Co jak w małżeństwie jedno ma większe potrzeby od drugiego?Też ma sobie znaleźć kogoś na boku?

Źle mnie zrozumiałaś Bulinko. Nie podnosiłam tego akurat zagadnienia. Ale skoro pytasz, odpowiem:
- nie, nie szuka się kogoś
- dlaczego ten ktoś ma mniejsze potrzeby
- pracuje się nad tym by wyrównać potrzeby obu partnerów

Na ostatnich zajęciach mieliśmy wykładnię prawa. Wykładowca podał przykład:

Pewien człowiek postanowił pójść na spacer nocą do parku. Tam jednak trafił na innego człowieka, który mu zwyczajnie wtłukł. I ten wykładowca pyta nas: i co wy na to?
Ja na to: co za wariat chodzi do parku nocą?
On z kolei dalej: a ten facet, który skrzywdził? Dlaczego na niego pani uwagi nie zwróciła?

Sprzątajcie Dziewczyny. Ja czekam na szafę. Będę ją miała w sobotę. Dostanę za darmochę od kogoś. Wtedy ogarnę swój pokój. Dziewczyn pokoju nawet nie tknę. Niech se same sprzątają.

Spokojnego dnia bez roszczeniowych ludziów życzę.

https://www.youtube.com/watch?v=COiIC3A … Z66wVo7uNw

https://www.youtube.com/watch?v=Amzp7W0 … p;index=17

To dla posłuchania przy wskakiwaniu na drabinę podczas wieszania firanek smile

44,164

Nie wiem,może źle zrozumiałam i z pytaniem też źle wyskoczyłam.Nie mam teraz czasu się wracać,wiec może szybciej powiem o co mi chodzi.Trochę chciałam poruszyć sprawę podejścia do seksu.Chodzi mi o to,że dla mnie seks jest jakby kontynuacją miłości.Nawet w małżeństwie:jest ok.jest seks,nie ma ok.nie ma seksu.Tymczasem spotykam się ze stwierdzeniem,że ktoś ma potrzebę seksu i tyle.Dla mnie jest to jakby podejście typowo zwierzęce.Idę na prostytutki,bo co?.....bo żona mi nie daje?

44,165

Dzień dobry wszystkim smile
Eeee Bulinko, w małżeństwie, czy też związku można i trzeba pracować nad swoim związkiem i spełnianiem oczekiwań partnera. Seks to bliskość, intymność najwyższego rzędu ale jeśli jeden z partnerów świadomie i bez żadnej przyczyny odmawia? To chyba musi zacząć się liczyć z tym, że stwarza wyrwę w tym monolicie i ktoś może tą wyrwę zapełnić.
Osoby samotne też mają potrzebę spełnienia się w seksie. Co mają zrobić z tym bagażem? Udawać, że ich potrzeby nie istnieją? Uważam, że nie ma nic złego w tym, że dwoje ludzi bez zobowiązań spotyka się, między innymi dla seksu.

44,166

bulinka_1969 napisał/a:

Nie wiem,może źle zrozumiałam i z pytaniem też źle wyskoczyłam.Nie mam teraz czasu się wracać,wiec może szybciej powiem o co mi chodzi.Trochę chciałam poruszyć sprawę podejścia do seksu.Chodzi mi o to,że dla mnie seks jest jakby kontynuacją miłości.Nawet w małżeństwie:jest ok.jest seks,nie ma ok.nie ma seksu.Tymczasem spotykam się ze stwierdzeniem,że ktoś ma potrzebę seksu i tyle.Dla mnie jest to jakby podejście typowo zwierzęce.Idę na prostytutki,bo co?.....bo żona mi nie daje?

To się Kochanie nie zrozumiałyśmy. Nie zamierzam bronic facetów zdradzających tylko dlatego, że  akurat mam status zdradzaczki. To nie tak. To bardzo złożone. Doszłam do tego po latach. Co to za facet, który idzie na łatwiznę. Nad związkiem trzeba pracować i tyle. Jeśli się chce i ma przysłowiowe jaja.
I nie będe robić z siebie ideału, bo takich ludzi zwyczajnie nie ma.

Ale nie to chciałam Wam przekazać. Znalazłam przed chwila dowcip... Normalnie parsknęłam śmiechem big_smile

Pacjent przychodzi do psychoterapeuty:
- Mam ostatnimi czasy, panie doktorze, problemy z postrzeganiem świata.
Doktor wyciąga z szuflady reprodukcję obrazu "Trzej bohaterowie" i pyta:
- Co Pan tu widzi?
- Widzę trzech pedałów.
- Dlaczego?
- No jak to dlaczego? Stoi trzech mężczyzn, żadnej kobiety, nie może być
inaczej - to pedały.
Z drugiej szuflady doktor wyciąga obraz lecącego klucza żurawi.
- A co teraz Pan widzi? - pyta.
- Klucz lecących pedałów.
- Dlaczego?
- No jak to dlaczego? Lecą a każdy każdemu w d*pę zagląda...
Doktor zafrasowany chowa obrazki i pyta:
- A jak mnie Pan postrzega?
- Według mnie, Pan też pedał!
- Dlaczego?
- No jak to dlaczego? Siedzi sobie Pan tutaj, obrazki pedałów ogląda...

44,167

Dzień doberek wszystkim,też się uśmiałam jak czytałam Wasze posty.Milutkiego popołudnia mmłłlaaa

44,168

Sponi, skąd Ty to wszystko bierzesz big_smile big_smile big_smile  Niby tylko żarcik, ale wiele w tym prawdy, widzimy rzeczy takimi, jakimi chcemy zobaczyć smile

44,169

Witajcie kochane smile

Sponi: czasem jest dla odmiany "spoko loko trampki" wink .
A kawał ostatni sobie zachowałam, wiem komu go należy zapodać wink .
Jeszcze do Was zajrzę... ale po obiedzie.

44,170 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-12-08 18:08:46)

Wróciłam, ale widzę, że nikogo nie ma, to się tylko wypowiem i spadam... .

Jeśli chodzi o potrzeby seksualne, to ... ja mam mały temperament. Mogłabym mieć seks raz w m-cu i ok. Choć przyznam, ze przed porodem było inaczej. Nie wiem czy mi się  hormony poprzestawiały po urodzeniu dziecka czy co... . Czasem mam ochotę bardziej się przytulić, popieścić i skończyć, ale w wydaniu faceta to niemożliwe, bo przecież na niego to działa jak czerwona płachta na byka.

Trudno mi czasem bo mąż ma zgoła inny temperament, ale on ni rodził, nic mu się od młodości nie zmieniło wink.

44,171

ale zescie sie rozpiekly

44,172

Hej kawowe z rana wspaniałym kobitkom.:)
Co do seksu małżeńskiego...z własnych doświadczeń...może być codziennie, ale jak jest źle poza łóżkiem to i ono niewiele pomoże.
Uczucie miłości...zrozumienia...szacunku...
Jak tego nie ma to i seks staje się nijaki...tak jak Beata mówisz...zwierzęcy..i rośnie gorycz.
Ale ja nie o tym chciałam...
Melduję...psy i kot przejęły kontrolę nad domem...nie mam szans na kontynuację gipsowania...hehehe
Robię drugą parę paputów na szydełku ..ale muszę uważać na ich ataki na kłębki wełny...:)
Baśka...a puścisz przepisa na to ciacho podobne do sypanego jabłecznika wind...to z budyniem i kokosem?...oba bym sobie wpisała...
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny cieplutko.

44,173

Też witam z rana.Widzę mamuśka,że też ranny ptaszek z Ciebie.Moim budzikiem były dziś nasze papużki.Oryginalny budzik wyprzedziły.
Dziś mam dalszą część sprzątania w domu.Mój mąż zgodził się zastąpić mnie w pracy.Wczoraj pomyłam wszystkie okna,wyprałam firany i połowę pościeli.Dziś druga część.
W przyszłym tygodniu może coś zacznę szykować już na wigilię.

44,174

hey Dziewuszki
witam poranne skowronki   
            zapraszam na caffe    http://imgup.pl/di/XFQ8/1040547-smietanka-light.jpg

co do seksu  smile wszystko zależy od partnera lol

http://imgup.pl/di/G53V/9470086b811671f81ef4bdf183fb5592.jpg

Mamuśka - zapodaje przepis na STYROPIAN Klaudynkowy lol 
tj. przepis na normalnej wielkości brytfankę - bo z tego co pamiętam pieczesz w tej piekarnikowej
ale zawsze można powiększyć składniki smile

kruszonka : 3 szklanki mąki
                    1 ks. masła
                     1/2 szkl. cukru
                     5 żółtek
                     1-2 łżeczki proszku do pieczenia   ... zagniatamy ale tak nie do końca - tak jak na kruszonkę

masa  : 2 duże jogurty brzoskwiniowe
             1/2 szkl. cukru
             5 białek
              200 g kokosu
              budyń śmietankowy

ubijamy białka - dodajemy po kolei : cukier - jogurty- kokos - budyń ( taki proszek )

połowa kruszonki na blachę + masa + reszta kruszonki
w przepisie na masę mam jeszcze zapisane ,że trzeba dodać 1 łyżeczkę proszku do pieczenia ???

pozdrawiam  WSZYŚCIUTKIE  lol

44,175 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2015-12-09 08:40:52)

jaki macie czas na cafejce - bo ja mam letni smile

44,176

Heloł kobitki,ja na Święta mam już posprzątane,ciasta nie piekę bo zamówiłam,zresztą ja omijam z daleka słodkości.
zrobię jakieś dwie sałatki,bigos mam w słoiku,mięsa jakieś popiekę i mogę świętować.
Dziękuję za pozdrowienia ,ja również pozdrawiam wszystkie.Buziaczki posyłam

44,177

smile
Zazdraszczam chęci do porządków...mam pomyte dwa okna i na razie jeszcze szał porządkowy przede mną...
Do wigilii mam zamrożone krokiety i paszteciki, popieczone pierniki i na razie starczy...oprócz pierogów resztę będą robiły córy, bo mam w Wigilię dnióweczkę w pracy...i nawet się z tego cieszę...dziewczyny lubią takie wyzwania, a ja lubię to obserwować smile
To będzie nasza pierwsza Wilia tutaj, w nowym starym domu smile tylko my i zwierzaki...dawno tak nie było.
Baśka dzięki za przepis...zaraz spiszę.

44,178

Dzień dobry smile
Mogę się czymś pochwalić . Sprzątałam wczoraj mój pokój big_smile Wprawdzie prace nie zostały ukończone, ale wiele dokonałam. A dziś, gdy próbowałam się zrobić na bóstwo (lustro oparte o okno w kuchni) mówię do szybek: matko, a Bulinka ma pewnie umyte okna. a ja big_smile No i obiecałam sobie, że kiedyś się tym oknem zaopiekuję big_smile

Bulinko, to dla Ciebie Kochanie. Na tę imprezę sylwestrową. W końcu trzeba na imprezę przyszykować oprawę muzyczną. Powiedz mi tylko jaki masz sprzęt w domu. Czy np możesz odtwarzać muzykę z pendrivea? Bo jeśli tak to wynajdę Tobie kilka fajnych kawałków. Jeśli oczywiście chcesz smile

Tymczasem powiedz czy ten kawałek może być smile

Ten utwór jest chyba jakimś novum smile

A co do seksu. Mnie tego brakuje. Jak cholera. Nie ukrywam, że zastanawiałam się nad tym dlaczego nie ma odpowiedników takich miejsc do jakich chodzą faceci - dla kobiet własnie. Bardzo możliwe, że skorzystałabym z takiej usługi.
A może skończyłoby się na tym, że wypłakałabym się tam za całą wieczność i tym samym ten ktoś byłby dla mnie spowiednikiem a może tylko przytuliłabym się bo brakuje mi bliskości. A może uruchomiła swoją wyobraźnię i zrobiła to z kimś... Nie wiem... I nie poczułabym do siebie wstrętu.
Brzydzę się sobą bo oddawałam swoje ciało do dyspozycji byłego dla świętego spokoju i z obawy, że mogę stracić chyba dach nad głową uogólniając... Że niby dla dobra dzieci. Co za obłuda.
A kiedy odmówiłam, sam sobie wziął. Błe...

Musze popracować nad własnymi zmorami w sprawie zbliżeń. Bo tu mam bałagan... I sobie poradzę. Wiem to.

Co do świąt... Nie lubię ich. Mam okropne wspomnienia. Złe kojarzenia, ale tym razem... Czuję, że będzie dobrze. Tak czuję...

44,179 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-12-09 16:20:24)

Hej, hej kobitki smile .

Mamuśka> coś w tym jest... w tym braku zrozumienia ale wiesz jak to wygląda? Mąż uważa, że też jest niezrozumiany, bo ma potrzebę, bo mu -za przeproszeniem- jaja rozsadza i co on ma zrobić. Tu się odzywa męska fizjologia, a faktem jest, ze ja tego istotnie nie rozumiem. Czyli generalnie ... nie rozumiemy się oboje. Poza tym... to nie jest tak, ze ja mam jakiś wstręt, obrzydzenie. Ja po prostu nie czuję potrzeby, ale jeśli już jest seks to ok, jak go nie ma  to też ok.

Sponi> ja tez mam złe wspomnienia ale to nie przekreśla mi radości ze świąt. Po prostu w swoim domu zrobiłam dokładnie tak by się z nich cieszyć, wyeliminowałam te czynniki, które mi święta obrzydziły w dzieciństwie i dziś ciesze się ze świąt. Oczywiście są w moim otoczeniu osoby próbujące mi je obrzydzić, ale się nie daję wink .

Bacha> ja tez bym chyba dostała orgazmu, gdyby mi ktoś pozwolił wykupić pół sklepu nie za moje pieniądze wink . A moja znajoma uwielbiająca jeść, kilkakrotnie powiedziała ekscytując się smakiem, że jedzenie jest lepsze niż seks wink .

44,180

Cześć dziewczyny smile jak dla mnie to im starsza tym większe libido i sex się celebruje  wink  tajemnicza coś w tym jest "czasem jedzenie jest lepsze " big_smile

44,181 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-12-09 16:17:17)

Bulinka> jak ja Ci zazdroszczę chęci wink. Ja nie mam nic zrobione, bo tak: okien myć jeszcze nie ma sensu, ochlapią się już za tydzień (takie brzydkie miejsce mam). W ogóle nie szaleję z porządkami na święta, co roku sprzątam tlyko odrobinę wiecej niż zwykle. Wystarczy, że moja mama szaleje jak dzika i ucharuję się u niej wink .
W moim spisie mam głównie sałatki, a te ze śmietaną/ majonezem więc nie ma co za wcześnie robić. Bigos planuję w przyszłym tyg i zapakować w słoiki. A ciasta planuję  głównie śmietanowe więc też nie mogę za wcześnie zrobić bo nie mogą długo stać. Ciasteczka mogłabym upiec wcześniej ale mi je  zjedzą do świąt wink.

Kamoa> dla mnie jest sen lepszy niż seks wink tongue . Uwielbiam spać i wypoczywać ogólnie.

44,182 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2015-12-09 21:11:50)

Melduję,że pościel uprana i ubrana,firany wiszą i w półkach Majki porządek z ubraniami.
Taja ja cały rok nie mam werwy,ale święta mnie mobilizują,więc korzystam z weny,bo inaczej bym zarosła.

Spo utwory mogą być.Tylko ja na razie nie mam sprzętu.Właściwie to mam ale brak głośników,a głośniki za drogie.

44,183

Taja ano też prawda..chęci z obu stron, by było dobrze i da się wiele niezgodności przełamać... smile
Dobrej nocy wszystkim.

44,184

Bulinka zazdroszczę zapału do porządków smile  U mnie świąteczne porządki głęboko w lesie tongue Muszę się w końcu zabrać. U  mnie co roku 20-25 osób na Wigilii big_smile
W domu nie znosiłam świąt -kojarzyły mi się z zajechaną na maksa matką, wiecznym niezadowoleniem,kłótniami. Moje są inne, bywam zmęczona ale nie zajechana i panuje zasada, że jak czegoś nie zrobię czy nie zdążę to święta i tak nadejdą a świat się nie zawali smile No i nie szykuję tego wszystkiego sama.

Sponi męskie burdello by się nie sprawdziło ;P tam się płaci za godziny, a my potrzebujemy jednak troszkę się poprzytulać, oswoić, kolację zjeść, winka się napić, coś miłego usłyszeć...ile to godzin...

44,185

Witajcie porankowo!

Wind ma rację.Ja też w biegu do łóżka nie wskoczę. ....no chyba,że spać.
Swoją drogą ciekawe,że nikt nie wpadł na założenie męskiego przybytku rozkoszy.Patrzcie taki na całą Polskę,z odpowiednią oprawą,z ewentualnym dojazdem do klientki mógłby się udać.
...a ile chętnych pracowników bym miała.
Kurczę,ale biznes wymyśliłam hi...hi...hi...
Dobra...dość tego dobrego,bo zaraz męża zgwałcę.Byłby zdziwiony.

My dziś kierunek Łódź.Na przymiarkę ortezy.Sponi pomacham Ci Kochana!

44,186

Hey DZIEWUSZKI  srana lol

http://imgup.pl/di/5PNQ/10488024-312183748980242-6693987278227246493-n.jpg

Wind masz racje święta i tak nadejdą jak i przeminą  .... lol
sprzątam cały rok do południa po trochu .... lol

ajjj jeszcze caffa na miły czwartek
                                                                              http://imgup.pl/di/K53B/74bf714ad0e1.jpg

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  lol

44,187

witam smile dosiadam i  częstuję się kawą  , dziewczyny jest coś takiego jak faceci  do towarzystwa i czegoś więcej  ,  dzwonisz i masz wink  jak już oporządzone chaty  to teraz rozglądamy się za choinką  , najfajniejszy  zakup  ,  człowiek przebiera , wybiera  tą najpiękniejszą a potem w domu okazuje się za łysa , krzywa , po gwarancji itp big_smile  ale i tak zaje..sta smile
http://bi.gazeta.pl/im/2f/58/e7/z15161391Q.jpg

44,188

Witaśki kochane kobietki.
W mojej miejscowości gdzie kiedyś mieszkałam znałam kolegę był Męską dziwką tak to sie zwało,zaspakajał właśnie kobiety,przyjeżdżał na telefon,a brzydki był a fuj nie chciała bym za nic w swiecie takiego,wolałabym chyba sama się zadowolić hi hi
Choinkę kupię krótko przed wigilią co by mi drzewko nie zmarniało bo zaraz po świętach będzie posadzona na działeczce,
Miłego dnia buziaczki

44,189 Ostatnio edytowany przez wind (2015-12-10 12:26:42)

http://www.lolmania.pl/lol/12264/najbardziej-perwersyjna-fantazja.html 

no i co zrobiłam nie tak???

44,190

Basia1973 napisał/a:

W mojej miejscowości gdzie kiedyś mieszkałam znałam kolegę był Męską dziwką tak to sie zwało,zaspakajał właśnie kobiety,przyjeżdżał na telefon,a brzydki był a fuj nie chciała bym za nic w swiecie takiego,wolałabym chyba sama się zadowolić hi hi

Mnie kręci mózg faceta. I musi jeszcze potrafić mnie rozśmieszyć big_smile  Oczy mogę zawsze zamknąć big_smile Ile razy mogę sama http://emotikona.pl/emotikony/pic/0what.gif
No nic. Żarty żartami, ale problem jest.

Bulinko, to ja se kupię dziś winko. albo nie. chodzi za mną to brązowe, takie co tak brzydko pachnie big_smile wiskacz czy jakoś tak big_smile

Pozdrawiam Was ciepło. Bujam bioderkami w przerwach przy tej muzyce...

Znajdę potem zdjęcie choinki z Piotrkowskiej. Musiałybyście widzieć jak ulica cudnie wygląda gdy wychodzę z pracy. Oświetlona anielsko

44,191 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-10 12:32:07)

wind napisał/a:

http://www.lolmania.pl/uploads/posts/t/l-12264.jpg

Pomogłam smile

Doczytałam big_smile http://emotikona.pl/emotikony/pic/0rofl.gif

Ode mnie szczypta do przemyślenia podczas przerwy na kawę

http://pu.i.wp.pl/bloog/95424708/53626379/2_tO_orig.jpg

44,192

ooo dziękuję  big_smile big_smile big_smile

44,193 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-12-10 15:10:34)

wind napisał/a:

W domu nie znosiłam świąt -kojarzyły mi się z zajechaną na maksa matką, wiecznym niezadowoleniem,kłótniami. Moje są inne, bywam zmęczona ale nie zajechana i panuje zasada, że jak czegoś nie zrobię czy nie zdążę to święta i tak nadejdą a świat się nie zawali smile No i nie szykuję tego wszystkiego sama.

Dokładnie tak było u mnie, tylko dodam jeszcze pijanego ojca i co roku te same życzenia przy dzieleniu się opłatkiem: "byś przestał pić". Dziś myślę, ze mama sobie te życzenia składała, nie jemu.  U mnie też spokój... jak czegoś nie zmyje, nie wytrę, to afery nie robię. Świeta to przede wszystkim atmosfera. Wychuchane mieszkanie i uginający sie stół nie polepszy mojego nastroju. Wolę czegoś nie zrobić i usiąść do wigilii niezaharowana, uśmiechnięta i w dobrym nastroju.

Chociaż całkiem dobrze nie jest... bo co roku spędzamy wigilię u mojej mamy (inaczej siedziałaby sama) i stały repertuar musi być wink. Czyli 3 tygodnie wcześniej dzwonienie do mnie z płaczem, ze świąt nie wyprawie, że to najsmutniejsze, najgorsze, najbiedniejsze święta w życiu i takie tam bleble. Już nie robią na mnie wrażenia te lamenty. A przed kolacją nerwowe bieganie jak ze sraczką... czy wszystko jest upięte na ostatni guzik... co najmniej jakby prezydent miał przyjechać wink . Ale i tak jest z każdym rokiem lepiej... choć mama uważa, że gorzej roll .

Kamoa> wiesz kiedy zrezygnowaliśmy z żywej choinki? Kiedy przywieźliśmy postawiliśmy w pokoju a ona nieziemsko jechała oborą. Nie dało się wytrzymać... czuliśmy się jak w stajence wink. Smród nie wychodził wiec zaraz po świętach usunęli choinkę, choć nie sypała się jeszcze. wtedy podjęliśmy decyzje, że nie będziemy więcej ryzykować wink.

sponi Kawał świetny (ten o płaczu), nie omieszkam go wykorzystać przeciwko swojej matce, gdy nadejdzie pora. http://www.gify.net/data/media/302/diabelek-emotikon-ruchomy-obrazek-0161.gif

44,194 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-12-10 17:21:24)

Starałam się. Nie umiem dziś wstawić zdjęcia z fotosik.pl sad

http://images75.fotosik.pl/150/d7f324ba87428e9agen.jpg?t=1449760641

Udało się smile starałam się bardzo cierpliwie choć nie ukrywam, że sie podzłościłam tyćkę http://emotikona.pl/emotikony/pic/0what.gif

Nocą jest piękna...

44,195

Któraś zainteresowana takim ciastem?

http://o2.pl/artykul/przepisdnia-czekol … 415450241a

44,196

witajcie wieczorkiem

44,197

Jestem i czuwam.

44,198

tajemnicza75 napisał/a:

Któraś zainteresowana takim ciastem?

http://o2.pl/artykul/przepisdnia-czekol … 415450241a

O nie http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Toż to bomba tykająca kaloriami. Nic z tego. Mowy nie ma.

Ja musieć dbać o linia http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech.gif
Może jakieś ciekawe skladniowo sałateczki któraś Dziewczyneczka by podsunęła, bo ja pomysł nie mieć http://emotikona.pl/emotikony/pic/0blush2.gif

Sprzątam. Mam dość słuchania w radio tych usypiających kolęd stąd mój pomysł na tego pana smile

44,199 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2015-12-10 21:45:00)

Sponi> a ciekawe składnikowo tzn jakie wink ? Ja generalnie sałatkowa jestem wiec kilka mogę polecić: tortolini, śledziową, brokułową, gyros, grecka, pęczak... to tak z pamięci, jakby za mało to zajrzę w ściągę smile . coś tego reflektujesz?

44,200

Hej Sponi nocą musi być piekna ta choinka wyobrażam sobie,a ja  sie pochwale u mnie w Rynku jaką My mamy piekną

http://images75.fotosik.pl/151/5d05e31a540ac015med.jpg

http://images77.fotosik.pl/151/cc67852719619c45med.jpg

http://images77.fotosik.pl/151/b35a2b9446fff7c7med.jpg

Czy ktoś zgadnie jakie to miasto?Wspomnę tylko że przyjeżdżając do mnie mówią że najbogatsze miasto w Polsce he he

Posty [ 44,136 do 44,200 z 85,596 ]

Strony Poprzednia 1 678 679 680 681 682 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024