Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 1,311 1,312 1,313 1,314 1,315 1,316 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 85,281 do 85,345 z 85,509 ]

85,281

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Witajcie

Ależ wiatr u nas- mało głowy nie urwie.
Pojechałam do miasta na zakupy.
Na parkingu postawiłam samochód koło drzewa, patrzę i myślę sobie, zaraz to drzewo padnie
mi na samochód.
Odjechałam dalej, wysiadłam i patrzę, przed samochodem stoi bardzo wysoka lampa na takim cieniutkim słupie.
Wróciłam, wsiadłam do auta i znów odjechałam w bezpieczne miejsce.
Dobrze, że to duży parking i akurat były wolne miejsca.
Byłam również u koleżanki w szpitalu.
W domu sprzątanie, pranie i gotowanie.
No i jeszcze kury trzeba obsłużyć.

Do potem

Zobacz podobne tematy :

85,282

U nas wiatru nie ma, ale ciepłe, letnie wieczory już się skończyły hmm
O 20 wyszłam z psem na spacer, w dresie, bo pokazywało 19 stopni i normalnie zmarzłam hmm
Było mi zimno w nogi, bo nie miałam skarpetek, a miałam ażurowe tenisówki i ogólnie mi było jakoś tak nieprzyjemnie zimno, chyba trzeba znowu przestawić się na niższe tempetatury hmm
Mam nadzieję, że jutro ten grill nam wyjdzie, bo planujemy go od 12 do ok.17, potem, może być już, za chłodno hmm

85,283

Markadia w tych godzinach co piszesz jest w tej chwili najwyższa temperatura. Jak nie będzie padać,to napewno wszystko się uda.

Czytka nie napisałaś jakie wiadomości z wizyty u koleżanki. Jakie Jej samopoczucie?

Taja wszystko przez to, że większość mężczyzn jest nauczona pomagać. Dlaczego mają pomagać? Powinni być współodpowiedzialni za wszystko razem z kobietą. Niestety tego nie są nauczeni. Ja jestem dumna z mojej córki,bo chociaż u zięcia w domu wszystko mama robiła, to córka na to nie pozwoliła. Od początku zięć robił wszystko z córką. On też tego chciał, więc i z Niego jestem dumna. Jego ojciec kiedyś miał pretensję do mojej córki, że jak może wykorzystywać męża po przyjściu z pracy do bawienia dzieci. Zięć się wtedy wkurzył i powiedział ojcu, że przecież to są Jego dzieci i chce się Nimi zajmować. Nieraz wchodzę do domu,a zięć smaży kotlety,albo dziś np. przekładał pranie do suszarki.

85,284

Dzień dobry

Zapraszam na kawę.

https://img.gifyagusi.pl/2019/06/02/zyczenia/na-niedziele/r%C3%B3%C5%BCe%20i%20%C5%BCyczenia%20pi%C4%99knej%20niedzieli.gif

85,285

Dzięki za kawkę! Witam!

85,286

Witam w poranku i przysiadam z kawą.

U mnie też wczoraj wiało okropnie, zwłaszcza do południa. Po południu jakoś się uspokoiło.
Dziś słonecznie i bez wiatru.
Jakiś problem mam z zębem(?), dziąsłem(?).
Czeka mnie wizyta u dentysty. Rano się okazało, że nawet lekko opuchniętą mam górną wargę.
Zawsze coś się musi dziać wrrrr

85,287

HEYka DZIEWUSZKI

Czytka senks za kawkę - właśnie dosiadłam do laptusia

Markadia na moim Osiedlu - w soboty popołudniu jak i w niedzielę  są pustki jakby atom strzelił - cicho sza smile
Ludzie są koło większych sklepów a tak to miasto jest wymarłe

Bużka dla pozostałych MYCH

85,288 Ostatnio edytowany przez Markadia (2026-08-23 09:48:31)

Witajcie niedzielnie smile

U mnie dzisiaj słonecznie, więc grill powinien się udać.
Fajnie, bo nie muszę gotować obiadu smile

Czytko dziękuję za kawkę smile

BaChasiu u nas w niedziele też mniej ludzi chodzi, jest spokojniej, bo sklepy pozamykane, to nie mają potrzeby wychodzenia z domu, ale tak całkiem jak makiem zasiał to nie.
Jak nie pada, to dzieciaki dokazują na placu zabaw, a popołudniami też widać spacerujących ludzi, chodzą też z psami.

Asterko współczuje problemów stomatologicznych, co się mogło stać, masz jakieś przypuszczenia?

Bulinko teraz mlodzi inaczej podchodzą do dzielenia się obowiązkami, mój Zięc też umie wszystko w domu zrobić, dziećmi się zajmie, obiad ugotuje, przyjęcia takie rodzinne, to na stół praktycznie On wszystko szykuje smile

Pozdrawiam wszystkie Netki i  życzę miłego niedzielnego dzionka smile

85,289 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2026-08-23 15:39:23)

Cześć dziewczyny,

Czas na popołudniową kawkę, dosiadam smile

Od tygodnia, mój syn z rodziną, wprowadza się do nowego domu, to pasmo niekończących się jazd i zwożenia rzeczy, a jazdy są tam i z powrotem Opole -Berlin, w tym tyg. zdają klucze i amen- tam, a nowe- tu smile wnuczka do 1 klasy, wnuk do przedszkola, dzieciaki umieją mówić po polsku, wiadomo akcent i słowa, odróżniają mowę, ale jest ok.
Synowa już znalazła pracę, będzie home office, a syn jeszcze nie zdecydował się, ofert trochę jest, nie ma się czym martwić, miesiąc jeszcze chce porobić wokół domu, potem już do pracy.
a ja jestem wykończona nimi big_smile
Miłej niedzieli ..

85,290

Witam popołudniową porą

Marka mam problem z jednym zębem (dwójka) już od bardzo dawna.
Kiedyś miałam tam ropę, dentystka przewierciła od spodu, ropa spłynęła. Ząb został uratowany ale to już był martwy ząb, ciemniejszy i podatny na różne komplikacje. Po iluś tam latach ten ząb został spiłowany przy dziąśle i została dodana taka proteza na wcisk.
Służyło mi to dość długo ale w którymś momencie wypadło.
Okazało się, że dało się go jeszcze osadzić i tak było jeszcze dwa razy.
A teraz nowy problem; przy dotyku czuję lekki ból, najwyraźniej coś się dzieje. Muszę szukać fachowej pomocy.
Opowiedziałam o moim problemie znajomej, która już od dawna walczy ze stomatologią.
Miała implanty, musiała swoje zęby usunąć bo jej wypychało do przodu.
Żebym nie myślałam o moim problemie zaproponowała spacer.
Było dość chłodno do odwiedziłyśmy kawiarenkę, obgadały sprawy....
Kamoa ja się przeprowadzałam kilka razy więc znam te uroki i współczuję.
Ale jeżeli zmiana jest na lepsze to jest mobilizacja.
Życzę powodzenia.
U mnie też w niedzielę i dni świąteczne pustki na ulicy.
Miasto emerytów to jak nie ma konieczności to ludziska siedzą w domach.

Miłego popołudnia i wieczoru życzę.

85,291

Witam wieczorkiem smile

No i grill na działce udał się znakomicie big_smile
Pogoda dopisała do samego końca, a siedzieliśmy do 18.
Cały czas było cieplutko, były momenty, kiedy słońce chowalo się za chmurki, ale za moment znowu wychodziło smile
Wzięłam ze sobą bluzę, bo ja zmarzluch ale niepotrzebnie, bo można było być na krótki rękaw. smile
Podczas kiedy inni biesiadowali przy stole, ja cały czas byłam w ruchu, chwili wytchnienia nie mialam, dzieciaki nie dały mi spokoju, bawiliśmy się w chowanego, w wyławianie zabawek z oczka wodnego, gra w piłkę, przeszliśmy się też na spacer nas zalew nakarmić łabędzia smile
Dzieciaki były zachwycone, bo ten łabędź podpłynął bardzo blisko, był piękny smile
Jagódka to już w ogóle na krok mnie nie odstępowała, a podobno jak wyszli za bramę działek, płakała za mną sad
Bo kocham wnuczęta całym sercem, wszystkich jednakowo, ale jakoś z Jagodą mam szczególną więź, tak jakoś wyszło smile
Jestem więc padnięta, nogi mi do du..włażą, ale szczęśliwa, bo bardzo już się za Nimi stęskniłam.

Miłego wieczoru Wam życzę smile

85,292

Dobry wieczór i zarazem dobranoc big_smile

Podpisuję spóźnioną listę obecności i zmykam do spania.

85,293

Dzień dobry

Zapraszam na poniedziałkową kawę.

https://i.pinimg.com/originals/24/5d/b0/245db077b951cd0347d01f6737adc832.jpg
Zaspana spojrzałam na zegarek i zobaczyłam 6.30.
Tak naprawdę była 5.30.
Już się nie kładłam do łóżka.

Wczoraj zepsuła nam się zmywarka.
Mąż córki sprawdzał wszystko, ale nadal jest zepsuta.
No i czeka nas nowy wydatek.
Chyba nie ma sensu wzywać jakiegoś znawcę, bo zmywarka ma już
ponad 10 lat.
Kiedyś tak naprawialiśmy pralkę.
Facet przyjechał raz, potem drugi.
Za kilka tygodni pralka przestała prać i kupiliśmy nową.
A na naprawę wydaliśmy połowę kasy nowej .

Marka fajnie, że grill się udał i mogłaś pobyć z wnukami.

Asterko ach te zęby.
Życzę żeby nie bolało.

Kama syn będzie mieszkał blisko ciebie ?

Baśku w soboty i niedziele ludziska wypoczywają.

Idę budzić wnuczka, bo musimy go odwieżć do przedszkola.

85,294

Taju jaką kupiłaś zmywarkę ?
Ile zapłaciłaś.
Mnie potrzebna 45 cm.

85,295 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2026-08-24 08:23:34)

Dzień dobry dziewczyny smile

Dosiadam do kawy ..

Czytko w terażniejszych czasach, lepiej kupić nowe niż naprawiać stare, technika inna, efektywność, opłacalność, itd...
co do zamieszkania syna, to w linii prostej jest blisko, dzieli nas tylko Odra, a sam dojazd, to wiesz, trzeba nadrobić drogą 15-20 min. jazdy. 
Asterko zęby to ważna sprawa, każdy impuls z ich strony, męczy i siedzi w głowie, aż człowiek nie dojdzie do gabinetu.
Marka też tak mam z wnuczką, ryczy jak ma jechać do domu big_smile  u drugiej babci nie chce być ani spać, głupio mi jak widzimy się na wspólnych imprezach, a wnuczka wtedy lepi się do mnie. To minie jak będą nastolatkami, widzę to po starszych wnukach, ważniejsze są ich "sprawy", koledzy, koleżanki, wyjścia, o priorytetach czy ubiorze czy kosmetykach to już nie mówię, eh.... są na chwilę, poszczebioczą, przytulą się, i myk nie ma ich, niesie ich ... big_smile
Basiu jak jest wymarłe ? przecież mieszkasz w 'światowym' mieście, turystów nie ma ?

mam dylemat, muszę go rozwiązać, niby jest prosty ale sentyment mnie gryzie...

85,296

Czołem Babeczki

Jestem big_smile

Pobyt, jak zawsze z tą moją bandą, bardzo intensywny. Pojawiły się też nowe osoby, pozytywnie zakręcone. One też połknęły bakcyla, podobnie, jak np. nowe osoby towarzyszące starym uczestnikom. Ale tak jest zawsze big_smile
Tym razem, poza pierwszymi dniami, gdy byłam z tym kolegą w podróży, sam "zlot" był bardziej stacjonarny. Wszystkie punkty naszego programu były na miejscu, więc było trochę luźniej.
Oprócz tradycyjnych spacerów, był rejs motorówką, przejazd drezynami, zwiedzanie katedry dniem i nocą smile
Samo miasteczko (Frombork) bardzo polecam. Byłam już kolejny raz, za każdym razem, bardzo mi się tam podoba.
Teraz powrót do rzeczywistości- pranie się robi (muszę pozbyć się zapachu ogniska z ciuchów), za jakąś godzinkę jadę na mammografię, a potem do dentysty smile

To tyle, w biegu smile

A tutaj charakterystyczny punkt Fromborka, czyli wzgórze katedralne:

https://scontent.fktw5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/780671777_4582524418732341_2274053104764751477_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx750x530&ctp=s750x530&_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=9f807c&_nc_ohc=brlUoYg5HFQQ7kNvwHTA_Wg&_nc_oc=Adr9PGwI0XoLltj87zIi3Nf1gARv7kgIpvDnPePjf5K9P2UoPsR_L6N-5sIlE3ZPOcU&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.fktw5-1.fna&_nc_ss=7b2a8&oh=03_Q7cD6AFQYIcfwhJH2IPDWFwM2onbANQt5abQ0WO-9ulRhDmt0Q&oe=6AB3442A

85,297

Witam serdecznie i dosiadam z poranną kawą.
Dziś rano za oknem było u mnie tylko 10 C. Jesień się zbliża i to szybkimi krokami.
Marka Super, że grill był udany i pogoda też dopisała. Miło się czyta o Twojej zabawie z wnukami.
Takie radosne rodzinne spotkania cieszą i zostają w pamięci na długo.

To mamy jakiś wysyp problemów ze sprzętem AGD i z zębami.
Tak bywa; trudno trzeba wymieniać, leczyć....
Mysti fajnie, że z wypadu jesteś zadowolona.
Kamoa czyli odległość nie jest duża i jakby co to zawsze można się spotkać, pomóc, wesprzeć.

Dziewczyny, dobrego dnia życzę.

85,298

Dosiadam z kawą w ostatnim dniu wolności. Nie pada, więc będziemy montować w końcu rynnę.
Na razie postaram się przerobić kilka wykładów, dostęp do platformy edukacyjnej mam tylko do końca września, muszę się spieszyć..
Dziewczyny Dobrego na dziś, Macham.

85,299 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2026-08-24 09:54:11)

HEYka DZIEWUSZKI

Czytka senks za kawkę

Misty sama nazwa miasta FROMBORK jest zachęcająca - nie byłam tam nigdy
Wzgórze na fotce niczym Wawel smile

Kamoa U mnie na Osiedlu jest pusto - w innych częściach miasta zwłaszcza przy większych sklepach jest tłoczno
Bulwary nad rzeką teraz się przyjęły - Na Rynku Starego Miasta jest betonoza i w upały nie do wytrzymania
Obóz to inna bajka - tj. praktycznie za miastem - zwiedzających i autokarów na wielkim parkingu jest masa...
W którymś roku padł rekord : 3 mln odwiedzających - większość z nich przyjeżdża i wraca do Krakowa

No i wybił mnie z weny Syn lol  dzwonił teraz
Jak to leci - jutro wieczorkiem będą w domu

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki

85,300

Witajcie w nowym tygodniu smile

Obudziłam sie o 5.20 z potwornym bólem głowy z tyłu, ale to byl tak silny ból, że nie umiałam wyleżeć, wzięłam więc lek, taki w proszku, który zawsze biore przy bólach glowy.
Ból trochę zelżal, ale całkowicie nie przeszedł, więc po 7 wzięłam moją tabletkę, z tramalem i wtedy dopiero ból minął, a ja usneęam i spałam do 9.30.

Nie rozpisuję się, bo zbyt dlugo leżałam w łózku, jeszcze nie jadlam śniadania, a jestem głodna.

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego poniedziałku smile

85,301

Jesssu Dziewczyny, co tu takie pustki, gdzie Wy się podziewacie???

Teraz czuję się lepiej, chociaż całe dopołudnia bolał mnie żołądek, chyba wczoraj coś z tego grilla mi nie siadło hmm

Mysti nigdy nie byłam we Fromborku, fajnie że tak zwiedzasz sobie, nie tylko Polskę smile
A ja za 4 dni, będę już spakowana do tej Turcji , boję się lotu samolotem, córki mówią, że to nic takiego, ale i tak się boję roll
Mam nadzieję, że Turcja jest warta tego strachu.
Chcę wykupić wycieczkę do Zielonego Kanionu, byłaś tam może?

BaChasiu fajne są takie miasta, z bulwarami nad rzeką, bo jest gdzie spacerować smile
W moim takiego czegoś nie ma, nie ma za bardzo gdzie spacerować, jedynie od sklepu do sklepu, między osiedlami hmm
Jest park, ale w innej dzielnicy miasta, dość daleko, żeby tam iść na piechotę  hmm

Kamoa moja Jagódka jest właśnie taka małą przylepką, ale tylko do mnie i tak gdzieś dopiero od roku, a ma 4 lata.
Wcześniej była bardzo nieśmiała, zupełne przeciwieństwo swojej starszej siostry.
Może dlatego tak się zbliżyłyśmy do siebie, bo właśnie mnie sobie upatrzyła do przytulanek i zabaw smile

Miłego popołudnia Wam życzę smile

85,302

Już zmywarka kupiona, jutro przywiozą i zabiorą starą.
Cały czas sprzątam w kuchni.
Jeden sprzęt usunięty, a bałaganu cała kuchnia.
Wszystko wymyłam, kafelki, podłogę, szafki i inne rzeczy.
Ręce mnie pieką od tych płynów.

U nas chłodno, a wcześniej padał deszcz.

85,303

Dzień dobry

Ranki są bardzo chłodne, ale świeci słońce i zapowiada się
słoneczny dzień.
Pieczywo już kupiłam, kawę wypiłam.
Was drogie koleżanki zapraszam również na kawę.

https://www.tapeciarnia.pl/tapety/normalne/tapeta-kawa-w-filizance-i-bukiecik-rumiankow-w-filizankach.jpg

85,304 Ostatnio edytowany przez Markadia (2026-08-25 08:30:09)

Witajcie smile

U mnie pochmurno, zapowiadają deszcze przez cały dzień, a ja idę na 9.30 do fryzjera, chyba wezmę bolta, bo to dość spory kawałek, a nie lubię chodzić w deszczu.
Temperatura też już bardziej  jesienna, bo tylko 14 stopni, a maksymalnie na być 16 hmm

Pozdrawiam i życzę miłego dzionka smile

85,305

Czołem Babeczki

Dosiadam do kawki.

U mnie też chmury i zapowiedzi deszczu.
Zakupy zrobiłam wczoraj, nie muszę dziś wychodzić, więc pewnie znajdę coś do roboty w domu.

Marka-- w Zielonym Kanionie nie byłam.
W Turcji zwiedziłam Pamukkale i Kapadocję.

85,306

HEYka DZIEWUSZKI  lol

Czytka - senks za uroczą kawkę

O Matko pogoda za oknem typowo jesienna  - na razie jest bez deszczu ale zimno   brrr

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki

85,307 Ostatnio edytowany przez Markadia (2026-08-25 12:07:37)

Wróciłam od fryzjera, pierwszy raz u niej byłam, ale nie jestem zbyt zadowolona, niby to tylko podcięcie grzywki i końcówek, ale jakoś tak dziwnie mi to podcięła, jak od linijki, zbyt równo, nie wygląda to ładnie.
Szkoda, że ta moja fryzjerka, starsza babka, zakończyła już swoją działalność, bo po Jej cięciach włosy lepiej mi się układy.
W dodatku pogoda popsuła się na maksa, rozpadalo się i jest zimno, a myślałam, że zrobię w drodze powrotnej zakupy, nic z tego, wróciłam boltem do domu hmm

BaChasiu a idź z taką pogodą roll zimno, mokro, a ja się czuję jakby mnie walec przejechał hmm

Mysti ten Zielony Kanion, to jedna z najpopularniejszych wycieczek w okolicy Alanya, więc myslalam, że może tam byłaś.
To jest takie jezioro o zielonym kolorze, po którym płynie sie statkiem wycieczkowym, wśród skał porośniętych zielenią, stąd ta nazwa.
W ramach wycieczki są napoje i owoce na statku, potem gdzies cumuje i jest posiłek, jest też czas na pływanie w wodach tego jeziora.
Odbierają z hotelu i odwożą pod sam hotel smile
A tak wygląda ten Zielony Kanion:

https://www.pomniejszacz.pl/files/screenshot-20260825-114627-goo_1.jpg

https://www.pomniejszacz.pl/files/screenshot-20260825-114813-goo_1.jpg

85,308

Witam serdecznie

U mnie słonecznie, deszcze prognozują dopiero w sobotę ale już zdecydowanie czuć jesień.
Nawet jeśli żal nam lata to nic nie poradzimy, mija niestety...
Dziękuję za poranną kawę, ja teraz przysiadłam z herbatą z dodatkiem soku z aronii.
Czytko dobrze, że już masz zamontowaną nową zmywarkę. Jak działa? zadowolona jesteś?
Ale czemu nie zakładasz rękawiczek do mycia gdy stosujesz chemię. To bardzo niszczy skórę.
Marka podczas wizyty u fryzjerki chcesz tylko podciąć włosy czy też kolor?
Wasz wyjazd (wylot) do Turcji coraz bliżej. Że jesteś przejęta to normalne, też bym była.
Jestem przekonana, że wszystko będzie super i wrócicie zadowolone.

Wszystkim życzę dobrego dnia.

85,309

Witam!
U nas dziś piękna pogoda. Robimy dziś ognisko,bo nie jest gorąco. U nas 22  stopnie . Do piątku włącznie ma być tak ładnie.

85,310 Ostatnio edytowany przez Markadia (2026-08-25 15:29:25)

Bulinko a właśnie myślałam, co tam u Ciebie, bo nie było Cię z rana.
Zazdroszczę Ci tej ładnej pogody, bo u mnie jesień w pełni sad

Asterko do wyjazdu jeszcze 3 i pół dnia, bo wyjeżdżamy w nocy z piątku na sobotę.
Z jednej strony cieszy mnie bardzo ten wyjazd, ale z drugiej, im jest bliżej tym bardziej odczuwam lęk i obawy, m.in przed lotem samolotem i to dwa razy, bo tam i spowrotem, no i tam na miejscu, czy sobie poradzę, bo nie znam języka, nie wiem czy nie będę się czuła jakaś zagubiona sad
Co do fryzjeri, to tylko podcinam włosy i grzywkę.

85,311

Marka-- w Zielonym Kanionie nie byłam, bo nie przepadam za takimi wycieczkami. Wolę intensywniejsze zwiedzanie.
Lot samolotem nie jest zły; ja uwielbiam, zwłaszcza moment startu. Weź sobie na podróż gumę do żucia, pomoże Ci przy zatykaniu się uszu- to naturalne zjawisko, czasem wystarczy przełknąć ślinę.
Co do samego pobytu, nie musisz się niczego obawiać. Mało który z turystów zna język turecki wink  Można porozumieć się po angielsku, niemiecku. Znają też trochę polskich zwrotów.
Na wycieczce będziecie wśród Polaków, pod opieką polskojęzycznego przewodnika. W hotelu też na pewno będą Polacy, więc w razie czego, będzie jakieś wsparcie.
Turcja to dobry wybór na pierwszy zagraniczny urlop smile

85,312 Ostatnio edytowany przez Markadia (2026-08-25 15:25:12)

Mysti z tych wycieczek, które tam widziałam w ofertach, to ta jest jedyną, na którą ewentualnie mogę się wybrać smile
Pozostałe wymagają lepszej sprawności fizycznej, niż ja posiadam, albo są zbyt ekstremalne, a ja dość bojaźliwa jestem hmm
Języków nie znam, bo w szkole miałam tylko rosyjski, którego i tak nie pamiętam, ale nie chodzi mi o to, żeby móc biegle rozmawiać, tylko czy nie będę się czuła nieswojo, nie rozumiejąc ludzi dookoła siebie hmm
Co do samolotu, to wiem, że to mało prawdopodobne, ale jednak zdarzają się czasem jakieś awarie i wtedy nie ma już ratunku, jak samolot spadnie yikes
Wiem, że moje obawy są na wyrost, ale co innego wiem, a co innego czuję roll

85,313

Marka przecież lecisz z córką a młoda zna angielski więc jakby co to przetłumaczy.
Turcy żyją z turystów i podstawowe słowa również polskie znają.
Ja się tylko obawiam, że jako blondynka wpadniesz w oko jakiemuś Turkowi a gdy by to było z wzajemnością to faktycznie mógłby to być lot w jedną stronę hi, hi, hi

Bulinka u Ciebie prognozy takie jak i u mnie; do piątku słonecznie a piątek nawet upalny a w sobotę już deszczowo.
Cieszmy się więc dobrą pogodą puki jest.

85,314

Dzień dobry

Zapraszam na kawę.

https://th.bing.com/th/id/R.c646de4dc73400566607406892b44eed?rik=JFeQ6HDuWO5gPA&pid=ImgRaw&r=0

Słońce od rana.
Zaprowadziłam już na pole mężowi traktor z rozrzutnikiem.

Wczoraj rano przywieżli zmywarkę.
Kurier pojechał, a my zaczęłiśmy ją rozpakowywać.
Okazało się , że to nie moja zmywarka.
Dzwonię do kuriera, ale telefon nieaktywny.
Zadzwoniłam do sklepu i oni okrężnymi drogami zadzwonili do głównego przewożnika.
Wieczorem moja zmywarka się zjawiła.
Odebrali tą drugą, a moją przynieśli.
Już ją podłączyliśmy z mężem.
Wszystko działa.

85,315

HEYka DZIEWUSZKI

Czytka senks za kawkę smile
Po czym poznaliście ,że to nie Wasza zmywarka - po rozmiarze lub po marce ?? 

Markadia statystycznie samolot jest bezpieczniejszy od auta
Po powrocie będziesz się śmiać ze swoich obaw

Pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki lol

85,316

Witam w poranku.

Czytko dziękuję za pięknie podaną kawę.
Też przysiadam ze swoją.
To mieliście przygodę ze zmywarką!!! bez tego najwidoczniej się nie da bo by było nudno ha, ha, ha
U mnie też słoneczko, ranek zimny ale na pewno się ociepli.

Coś pustki w naszej kafejce....

85,317 Ostatnio edytowany przez Markadia (2026-08-26 08:37:54)

Witajcie smile

U mnie pochmurno i zimno, a mam wizytę u ortopedy, musi mi wypisać zaświadczenie na moje leki, bo w razie kontroli na lotnisku, na opioidy trzeba mieć takie zaswiadczenie od lekarza.
Trochę  kłopotliwy jest taki wyjazd zagranicę, dużo różnych wymogów jest, czego nie ma w czasie podróży po Polsce.

Czytko a to Ci historia z tą zmywarką, ale dobrze, że sprawa sie wyjaśniła i swoją zmywarkę  już macie smile

Asterko my z córką obie blondynki, ja pokaże obrączkę, w razie zaczepek, gorzej z córką,, bo młoda, ladna i jeszcze nie ma obrączki big_smile

A gdzie znowu podziewa się reszta Netek???
Coś ostatnio słabiutka frekwencja na forum w tym ostatnim tygodniu wakacji hmm

Pozdrawiam i życzę pogodnej środy smile

85,318

Czołem Babeczki

Ale dziś pospałam smile Budziłam się ze dwa razy, ale udało mi się zasnąć z powrotem aż ok 8:20 obudził mnie telefon.

BaChasiu-- to samo chciałam napisać- częściej zdarzają się wypadki samochodowe niż samolotowe.

Czytka-- dobrze, że tak szybko rozwiązała się sprawa zmywarki.

Marka-- Turcy czarują bardzo, ale wystarczy postawić granice i odpuszczą, nawet niezamężnej kobiecie.
Mają tam mnóstwo innych chętnych na flirt (i nie tylko tongue ) kobiet.

Ja dziś mam wizytę u kardiologa. Taką kontrolną, coroczną. Chcę też dopytać o kilka spraw m.in. o konieczność ablacji u mnie, bo już po tej lipcowej kardiowersji czuję ogromną poprawę, więc może nie będzie trzeba roll

Stawiam lody smile

https://media.cdn.kaufland.de/product-images/1024x1024/0602867e8fdb2ccb56431d9a71d71fd7.jpg

85,319 Ostatnio edytowany przez Markadia (2026-08-26 10:16:49)

Kurcze siedzę pod gabinetem u ortopedy, jest kilka dzieciaczków z bioderkami, a one mają pierwszeństwo, no to sobie poczekam roll

Mysti ale smakowite lody nam tutaj zaserwowałaś, uwielbiam takie w pucharkach smile
Co do Turków, to o tym właśnie słyszałam, że Turcy lubią poflirtować, mam nadzieję, że jakoś sobie z tym poradzimy smile

BaChasiu statystycznie jest więcej wypadków samochodowych, bo aut jest dużo, dużo więcej, niż samolotów.
Ale wypadek samochodowy , nie musi od razu oznaczać, że od razu zginiesz, a z samolotem, raczej już pozamiatane, na amen roll

85,320 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2026-08-26 12:54:09)

Cześć dziewczyny,

Dosiadam do lodów , nie wiem za którego się wziąć big_smile

Marka nie taki diabeł straszny ... big_smile jak Mysti napisała to tak jest, guma pomaga.
Te arabskie chopy potrafią czarować, i to jak  big_smile doświadczyłam, w miejscach publicznych mniej, jest w miarę kultura, ale na bazarach, a w knajpach takich typowo autochtonicznych (takich naszych barów na wsi) jak się biesiaduje i pali sziszę, wtedy jak muchy do lepu, tańczą big_smile  młodziutka blondynka z bardzo jasnymi błękitnymi oczyma, albo czarnule z oczami  turkusowymi, te mają przedziobane big_smile

Czytko naczynia wyprane ? big_smile

85,321

Baśku jak już tą zmywarkę rozpakowaliśmy to dopiero,
że to inna marka i kolor.
Papier i tekturę porwaliśmy, styropian połamaliśmy.
Faceci wzięli to wszystko na samochód zgarnęli i powiedzieli, że
na magazynie zapakują na nowo i odwiozą zmywarkę do klienta.

Marka leć szczęśliwie i wracaj.
Dostałaś zaświadczenie od lekarza ?

Kama naczynia uprane.
Obecna zmywarka ciszej pracuje od poprzedniej.
Ma więcej programów i innych bajerów.
No i ma klasę energetyczności jedna z lepszych.

Mysti i co powiedział lekarz ?
Dzięki za lody.

Asterko u nas teraz świeci słońce i jest ciepło, ale rano zimno
i potężna rosa.
Dużo nerwów kosztował mnie wczorajszy dzień.
Może i ja powinnam sprawdzić numer przesyłki, ale ten kurier robił zdjęcia i sam sprawdzał.
Cóż były nerwy, bo telefon jego nieaktywny był.
Zadzwoniłam do tego sklepu gdzie kupiłam i tam miły pan też miał problemy.
Na szczęście zadzwonił do głównego przewożnika i ten mu powiedział, że na wieczór sprawa będzie wyjaśniona.

Idę pieszo na pole po traktor.

85,322

Jessu dosyć, że mam mnóstwo różnych spraw do załatwienia przed tym wyjazdem, to jeszcze tato przywiózł mi koszyk śliwek i wielki kosz aronii.
Nie chce mi się za bardzo tego robić, no ale skoro tato, starszy czlowiek, już wlazł na te drzewa, pozrywał i przywiózł, głupio tak powiedziec, że tego nie chcę hmm
No i zrobiłam na szybko śliwki pod kruszonką,  powidla się już też w garnku robią, nie będzie ich aż tyle, co ostatnio, ale trochę będzie, no a aronię zostawię na później, jak zdążę, a jak nie, to soki zrobie już jutro.

Czytko załatwiłam to zaświadczenie, mam nadzieję, że nie będę miała problemów na lotnisku z przewiezieniem moich leków smile

A tak w ogóle to gdzie się podziewa Taja  i Bulinka co z Wami, Dziewczęta???

85,323

Witajcie.
Wróciłam właśnie ze szkoły. Byłam u lekarza medycyny pracy, bo szkołą wymagała zaświadczenia. Było 1,5 godzinne spóźnienie, koszmar. 3 minuty i nie zdążyłabym na autobus, i byłabym w domu o godz.21. Dostałam zaswiadczonko-to najważniejsze big_smile

Zmywarkę kupiłam Beko, 45 cm za 1600 z drobnymi.

Sorki za mniejszy udział w kafejce, ale mam mnóstwo do roboty ostatnio. Redaguje oferty pracy, wysyłam, szukam ogłoszeń, odpowiadam na nie, zamieszczam swoje. Zajmuje mi to kilka godzin dziennie. Ale póki co odzew jest od dwóch kobiet. Tyle tylko, ze to praca na zlecenie - dorywcza, nie na umowę o pracę, ale ponoć lepszy rydz niż nic wink   Spotkanie w przyszłym tygodniu. Musze przygotować jakieś oferty na trening umiejętności społecznych i plastykę sensoryczną. To tez zajmie mi sporo czasu, zwłaszcza, że jestem początkująca i nie mam doświadczenia. Muszę przejrzeć moje materiały z kursów.
A w weekend nie będę miała czasu, bo jedziemy na 18tkę.

Gdzieś kiedyś przeczytałam, że jeśli chcemy szybko znaleźć pracę, to powinniśmy na jej szukanie poświecić tyle czasu ile byśmy chcieli dziennie pracować tongue U mnie to się prawie zgadza lol

Pozdrawiam Was serdecznie i zmykam, bo wpadłam dziś na kolejne ogłoszenie, na które chcę odpisać, a potem będę odpoczywać po tej wycieczce do Kościerzyny.

85,324

Witam wieczorową, a właściwie pewnie już nocną porą. Nie mam weny do pisania, bo nie chcę narzekać,ale czytam. Pozdrawiam.

85,325

Dzień dobry

Serdecznie zapraszam na kawę.
Czekam na samochód z pieczywem, a potem zawiozę wnuczka do przedszkola.
Zaprowadziłam również traktor na pole, bo mąż rozwozi obornik.

https://th.bing.com/th/id/R.eadedf61f786f986f378126976894e3d?rik=khcpqu6Uu4SEKw&pid=ImgRaw&r=0

85,326 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2026-08-27 07:42:28)

Cześć,

Czytko , Ty już w zimowej zastawie i pierniczkami witasz nas i dzień big_smile jesteś na czasie, w Niemczech w sklepach też już są pierwsze słodkości świąteczne big_smile

Tajemko życzę Ci byś znalazła może nie wymarzoną ale satysfakcjonującą i płatne zatrudnienie, trzymam kciuki .

Wczoraj kolejna osoba zwróciła mi uwagę , po jakiemu mówię, mieszam słowa polskie-niemieckie-śląskie big_smile tutaj też wciepam słówka pojedyncze big_smile do mojej psinki mówię łamanym czeskim, a wnuki uczę alfabetu rosyjskiego, słówka i słynny wierszyk "U Katiuszy",

85,327

Cześć smile
Macham i znikam smile

85,328

HEYka DZIEWUSZKI

Czytka senks za kawkę i pysznie wyglądające ciasteczka mniam mniam smile

Kamoa faktycznie dopiero po Twoim wpisie widzę ,że ta dzisiejsza kawcia jest zimowa lol lol
Czepiacie  Mychy się wszystkiego hi hi na danych obrazkach lol no i fajnie smile

Markadia Twoja córcia będzie mieć powodzenie w tej Turcji

Ostatnio przestawiło mi się spanie - no i dobrze smile

Misty wczorajsze lody mniam mniam

Bulinka też jakoś nie mam weny ostatnio - w telefonie "chwilowym" nie mam Netek a laptusia raczej nie odpalam popołudniami

Taja szukaj  szukaj tej roboty - powodzenia

Asterka - Mamuśka - Klaudynka   bużka smile

85,329 Ostatnio edytowany przez Markadia (2026-08-27 09:37:57)

Witajcie smile

U mnie po kilku chłodnych i deszczowych dniach, nareszcie wyszło słoneczko i nareszcie jest cieplej smile
Bo jeszcze do wczoraj była typowo jesienna aura.
Wczoraj udało mi się jeszcze zrobić te soki z aroni, prawie do 22 przy tym siedzialam, do łóżka kładłam się padnięta.
Dzisiaj zaczynam pakowanie, musze uważać, żeby nie przekroczyć 20 kg w walizce, bo taki jest wymóg.
A walizkę kupilam sobie nową, taki morelowy róż,  bardzo w moim guście big_smile

Kamoa zauważyłam, że tutaj wtrącasz różne słówka,  których nie znam, ale robisz to celowo, czy nieświadomie?
To Ty taka poliglotka jesteś smile

Czytko dziękuję za kawkę i ciasteczka, faktycznie zimowe już bardziej, ale co tam, ważne,  że  kawusia jest big_smile

Taja życzę Ci, żebyś znalazla w końcu tą pracę, taką, żebyś nie musiała się tak męczyć, jak w obecnej smile
A szkołę zaczynasz teraz 1 września, czy w październiku, jak studenci?

Bulinko a co Ty taka znowu bez humoru, stało się coś, czy ogólnie masz kiepskie dni?
Pisz śmiało, ja też często tutaj przecież marudzę, ale wydaje mi się, że po to mamy tą kafejke, żeby nie tylko radościami się dzielić, ale i smutkami.
No bo komu ja się mam wyżalić, na pewno nie mężowi hmm

Mamuśka no to się rozpisałaś big_smile

BaChasiu zauważyłam, że teraz chyba dłużej śpisz, bo pamiętam, że kiedyś zawsze byłaś pierwsza na Netkach i stawiałaś nam kawkę przed 4 rano big_smile

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę miłego czwartku smile

85,330 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2026-08-27 09:57:53)

Czołem Babeczki

Ja już byłam w aptece i na małych zakupach przy okazji.
Chcę wykorzystać ładną pogodę i wybrać się potem na cmentarz.

Wczorajsza wizyta u kardiologa mocno mnie zniesmaczyła. Widać różnicę w traktowaniu na prywatnej wizycie, a na takiej z NFZ roll
Gdy byłam u niego prywatnie, sam zaczynał tematy, dopytywał o inne sprawy. Widać było zaangażowanie.
Wczoraj miałam wrażenie, jakby chciał się mnie jak najszybciej pozbyć. Grunt, że załatwiłam to, co chciałam.
Podtrzymał też decyzję o ablacji.

Markadia napisał/a:

wypadek samochodowy , nie musi od razu oznaczać, że od razu zginiesz, a z samolotem, raczej już pozamiatane, na amen

Ja bym chyba wolała zginąć na miejscu, niż np. zostać kaleką, zależną od innych.
Właśnie w czasie moich problemów zdrowotnych, utwierdziłam się w poczuciu, że nie boję się tak bardzo śmierci, jak ciężkiej, nieuleczalnej choroby, gdy będę zdana na pomoc innych.

85,331

Mysti też tak mówię, nie chcę być ratowana na siłę, i nie chcę być zależna od drugiej osoby.
Marka ze mnie taki poliglota, jak z koziej rzyci trąba lol (przys. śląskie) mówię w języku „polglisz” na poziomie zaawansowanym  lol  lol
Basiu też zauważyłam, jakby Cię było trochę tutaj mniej ?? coś z Jolką ? tak samo Bulinka bez weny, utulam.
Mamuś też macham wink

85,332 Ostatnio edytowany przez Markadia (2026-08-27 16:00:43)

Mysti i Kamoa też bym wolała szybką śmierć, niż męczyć się i być zależną od innych, no ale jest też opcja, że z wypadku samochodowego wyjdziesz, bez większego szwanku big_smile
Jessu, o czym my tu piszemy, teraz kiedy jestem przed samą podróżą autem, potem samolotem, a potem jeszcze autokarem yikes
A podobno w Turcji jeżdżą jak wariaci, zero zasad yikes

P.S ponieważ tutaj dalej pustki, dopisze tylko, że dzisiaj zadzwonił mi tato, już się wystraszyłam, że znowu jakieś owoce mi chce przywieźć, yikes ale chciał mi powiedzieć, że już u mamy jest postawiony pomnik i czy chcę go zobaczyć.
Pojechałyśmy więc z nim na cmentarz, piękny jest ten pomnik, na 1 rocznicę śmierci.
Ja ogólnie nie jestem za tym, żeby stawiać piękne nagrobki za kupę kasy, ale skoro tato tak chcial, to postawił.
Ze mną dzieci nie będa mieć problemu z pomnikiem, mała płyta z datami i tyle, bo chcę być skremowana.
A może bedzie tak, że zanim umrę, będzie w Polsce możliwość rozsypania prochów, jeszcze prościej i taniej big_smile
Takie mnie refleksje naszły i chciałam się nimi z Wami podzielić smile

85,333

Witam w popołudniowy czas
kolejny dzień pogoda superowa i oczywiście spędziłam trochę czasu na skwerku, wygrzewając się w słoneczku.
Tajka powodzenia w szukaniu pracy. Teraz raczej nikt z pracodawców nie podpisuje tak od razu umowy na stałe.
Od czegoś trzeba zacząć a kto szuka ten znajduje.
Kamoa przypomniałaś mi wierszyk "U Katiuszy", zupełnie nie miałam go już w pamięci, poszukałam w necie i oczywiście przypomniało mi się, że też się go uczyłam.
Bulinka jeśli możemy tylko wesprzeć dobrym słowem, zrozumieniem to pisz.
Każda z nas wie, że życie to nie tylko słoneczne dni i uśmiechy.
Sił do pokonania przeciwności losu życzę.
Marka dobrze, że uporałaś się z przetworami i teraz możesz już na spokojnie się pakować.
Na ile dni lecicie? z jakiego lotniska?
Samych dobrych przeżyć życzę!

Miłego popołudnia i wieczoru życzę.

85,334

Asterko lecimy na tydzień od soboty do soboty, z lotniska Katowice-Pyrzowice.

Martwię się o Bulinkę że tak zamilkła, bo żeby nawet się nie przywitać z rana???
Kochana Bulinko, odezwij się, mam nadzieję, że nikt tutaj Cię nie uraził, że tak nagle przestałaś pisać, bo aż to do Ciebie niepodobne hmm
Zbyt dlugich postów nigdy nie pisałaś, ale pisałaś po kilka razy dziennie, a teraz cisza hmm

85,335

Cześć.

Asterko> to jest praca, którą się wykonuje na zlecenie, tak jak moja młoda. Prowadzenie zajęć jakichkolwiek nie jest na umowę o pracę. Traktowane jest jak praca dorywcza.

Markadia> obstawiam, że Bulince ciężko już pracować i może choroba/bóle ją powaliły.

Kamoa> rozśmieszyłaś mnie tą mieszanką językową. U nas miesza się polski z kaszubskim wink

Pozdrawiam każdą z osobna i zmykam do notatek z kursów wink   Miłego popołudnia.

85,336

Dziewczyny temat o umieraniu w sam raz na mój humor. Ledwo nogi ciągnę.
Chyba się przymknę na parę dni.
Jutro po pracy wracam po psa i jadę do młodej. Zostanę z Nią do niedzieli i wrócimy razem.

85,337

Bulinko oj tam, temat śmierci, pojawil się w związku z moimi obawami związanymi z samolotem, ale nie biorę tego aż tak na poważnie smile
Fajnie, że się pojawiłaś smile

85,338

Cześć.
Ja już nie śpię od 5:50, bo mnie obudziły jakieś mewy. Łooo matko jak one skrzeczały pod moim oknem. Tak więc ja już na nogach, piję herbatę, wam stawiam kawencję i życzę miłego dnia.

https://e-kartki.net.pl/kartki/72/4/d/40042.jpg

85,339

HEYka DZIEWUSZKI

Taja witaj - senks za kawkę 
Co tam na niej pisze : koniec roboty  ??   smile

Echhh ten skrzek mew to znak rozpoznawczy jak się wysiądzie z pociągu - o to jesteśmy nad morzem smile

Kamoa nic takiego nie dzieję się z Jolką - no oprócz tego ,że w tym tygodniu jest słabiutka po tej chemii  i ogólnie źle się czuje
Potem jak minie tydzień - to teoretycznie możemy się spotkać - no ale pogoda nie taka   albo wypadnie coś
No i tym sposobem więcej siedzę w domu

Markadia ale gdzieś tą tabliczkę z imieniem trzeba przykręcić smile nie ma nic za darmo smile

Wczoraj dowiedziałam się o śmierci takiej koleżanki - kurde dopiero co z nią rozmawiałam - nie skarżyła się na nic zdrowotnie
Młodsza ode mnie o 4 lata hmm

Asterka - Misty i cała reszta Mych bużka

Bulinka ja i tak Cię podziwiam za to ,że pracujesz fizycznie przy swoich dolegliwościach

85,340

Czołem Babeczki

Dosiadam do kawki.
Moje oko widzi tam "week- end" wink

Wczoraj nachodziłam się sporo. Na cmentarz pojechałam autobusem, ale z powrotem szłam pieszo.
Nadłożyłam drogi, bo zaszłam jeszcze do Tedi- potrzebowałam pudełka. Szukałam odpowiednich już od dłuższego czasu. Wreszcie trafiłam, choć mogłyby być kilka centymetrów dłuższe, ale już nie narzekam. Kupiłam cztery, a to takie w całości, nie złożone, więc szłam obładowana tongue

Dzisiaj popołudniu mam spotkanie z moimi szkolnymi koleżankami. Przekładałyśmy to spotkanie kilka razy, bo trudno nam się zgrać czasowo, ale się udało.
Bardzo się cieszę smile

Marka-- spokojnego lotu i cudownych wrażeń z urlopu Ci życzę smile

85,341 Ostatnio edytowany przez Asterka (2026-08-28 09:11:21)

Witam w naszej kafejce

Tajka dziękuje za kawę i też przysiadam bo to właśnie pora u mnie na poranną kawę.
Dziś kolejny słoneczny dzień, na razie jeszcze chłodny ale to już koniec sierpnia....
W niedzielę spodziewam się miłych gości; siostra z mężem mają przyjechać, a że szwagier bardzo mi się udał więc spotkanie też na pewno będzie udane.
Na jutro w prognozie przelotne opady, wolałabym żeby nie padało ale deszcz jest tak bardzo potrzebny, że bez żalu zmienię plany jeśli się rozpada.
Bulinko współczuję bardzo, nasza Siłaczko. Pracujesz ponad siły i organizm protestuje. Dobrze, że wyjeżdżasz choć na krótko.
Życzę abyś odpoczęła i fizycznie i psychicznie.
Marka już spakowana? Szczęśliwego lotu i samych dobrych przeżyć Wam życzę.
Bachasiu wczoraj po południu spotkałam się z bliską kumpelą na herbatce.
Jest po leczeniu onko, teraz jeździ na badania kontrolne ale ostatnio zaczęła odczuwać bóle tak jakby w żebrach. Badania nic nie wykazały ale jest mocno przejęta.
Oj to nasze zdrowie!!! ileż z nim problemów.

Mimo wszystko dobrego dnia życzę.
Serdeczności dla wszystkich.

85,342 Ostatnio edytowany przez Markadia (2026-08-28 09:30:00)

Witajcie w piąteczek smile

U mnie sloneczko, ale są też chmury, no i cieplutko smile
Ja już spakowana częściowo, dzisiaj dopakuję jeszcze kosmetyki, lekarstwa i inne drobiazgi.
Jeszcze dzisiaj z córką idziemy na paznokcie, co jak co, ale na wyjazd wakacyjny muszą być big_smile

Nie rozpisuję się, bo mam troche zajęć, musze ogarnąć to i owo, żeby wszystko grało, podczas naszej nieobecności.
A wczoraj dowiedziałam się, że mój tato też wyjeżdża na termy, na Slowacje w niedzielę, a wraca w sobote tak jak my smile
Trochę mnie tym zaskoczył, no myślałam, że może będzie zaglądal do mojego męża, jak sobie radzi, bo zostaje sam z psem.

Dziewczyny dziękuję Wam za życzenia, mam nadzieję, że lot zakończy sie szczęśliwie, a o pogodę nie muszę się martwić smile

Pozdrawiam wszystkie Netki i życzę  spokojnego piątku smile

85,343

Bacha> ja mam koniec tygodnia wink

85,344

HEY

Misty faktycznie pisze : week
                                                      -end
  a ja rankiem przeczytałam : work
                                                                                                                     end   
                                                                    hii  czyli praca-koniec  odwracajac na polski : koniec pracy

tak czy siak oznacza koniec pracy na dzisiaj rozpoczynamy weekend smile

Przyjemnego spotkanka z koleżankami

Asterka Jolka jest po 4 tej chemii - wczoraj była na usg piersi - ponoć guz się zmniejsza 
Koleżance zdrowia życzę jak i NAM WSZYSTKIM 

Markadia przyjemnych wakacji smile
IIII tam Twój CHOPEK da sobie rady

85,345

Bacha> ja nie mam spotkania z koleżankami (jeśli to było do mnie), mam 18tkę pasierbicy brata. Przy okazji załatwimy urodziny mojej mamy, bo za tydzień będę w szkole wiec nie przyjadę.

Posty [ 85,281 do 85,345 z 85,509 ]

Strony Poprzednia 1 1,311 1,312 1,313 1,314 1,315 1,316 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024