urodzona pesymistka napisał/a:Ewela151 napisał/a:Witam,
Mam na imię Ewelina mam 19 lat i szukam osoby, która podobnie jak ja, planuje wyjechać do pracy do Niemiec,a ja nie chce jechać sama, ponieważ razem to zawsze raźniej . Najlepiej by było jakby to była osoba z woj. Lubelskiego, ale to nie jest konieczne. Chcę wyjechać, ponieważ jakoś nie widzę dla mnie dalszej przyszłości tu w naszym kraju. Skończyłam Liceum. Jeśli jest jakaś osoba chętna to proszę pisać na mój e-mail. Pozdrawiam
Ewela a masz coś na oku czy chcesz jechać w ciemno? jak z językiem niemieckim u Ciebie? Ja próbuję znaleść coś przez internet ale kiepsko mi idzie wysyłam zgłoszenia, aplikacje ale zero odzewu chyba faktycznie jak nie pojedzie się po tzw. znajomości to przez takie ogłoszenia w necie wcale..Też szukam głównie sezonowych prac (zbiory czy jakieś sortownie) słyszałam że aby coś znaleźć na wiosnę, szukać i zaklepywać trzeba już kilka m-cy wcześniej tylko jak to zrobić skoro ogłoszeń mnóstwo ale albo fałszywe ( na takie też trafiłam! np. zbiory do Hiszpanii na pomarańcze ogłoszenie tak jak kilka innych było tylko próbą wyłudzenia pieniędzy! albo są już nieaktualne , albo zero odzewu z ich strony ..
Nie wierzę już że w taki sposób ktokolwiek znalazł pracę( nadal jesteś zdecydowana?
Raczej wolałabym jechać w ciemno bo wiem że tak znaleźć pracę przez internet jest ciężko, jakieś rok temu mojej przyjaciółki siostra pojechała ze swoją koleżanką w ciemno do Monachium znalazły pracę w 4 dzień swojego pobytu w sklepie z markową odzieżą na początku sortowały i układały ubrania zarabiała 27 euro na h , po dwóch tygodniach szef wziął je jako kasjerki zarabiały około 30 euro na h , po dwóch miesiącach została menagerką i zarabiała 48 euro na h , a teraz postawiła w Polsce ładny duży dom i ma niezłą bryke. Wiem , że to trzeba też mieć dużo szczęścia, ale chciałabym pojechać i zarobić trochę pieniędzy. Umiem język niemiecki nauczyłam się go w szkole. A ty umiesz ? I ile masz lat ? Ja wiem, że na pewno nie zrezygnuję z wyjazdu do Niemiec ! Tylko szukam drugiej osoby by ze mną pojechała ..
No hej pięknie to wszystko brzmi co napisałaś aż wręcz nieprawdopodobnie.. ale pewnie i takie przypadki się zdarzają
Ja mam 34 lata a więc trochę więcej niż Ty i raczej w ciemno nie pojadę niestety nie jestem typem na tyle odważnym , mam ogromną chęć i motywację i podobnie jak większość na tym forum bardzo chcę wyjechać do pracy .. z tym tylko że ja nie znam niemieckiego nigdy się go nie uczyłam ani w szkole średniej ani na studiach ..słowem nie mam o niemieckim pojęcia:(( Ja bardziej stawiałabym na UK bo przynajmniej znam trochę angielski (cały czas się go uczę:)) także ja bardziej tamte kierunki bym obstawiała jeśli chciałabym na dłużej wyjechać to właśnie tam.. a jeśli do Niemiec to mogę starać się o pracę tylko i wyłącznie gdzieś na jakieś zbiory czegokolwiek na miesiąc czy dwa bo o żadnej pracy bez podstaw niemieckiego nie mam szans marzyć znam realia.. A te dziewczyny o których piszesz na pewno były młode atrakcyjne i znały dobrze niemiecki a to wszystko razem ma ogromne znaczenie:) Mam szwagra który pracuje w Szkocji od kilku m-cy ( jako spawacz) w miasteczku Kinghorn , na początku lutego ma razem z dwójką swoich kumpli wynająć mieszkanie ( na razie za lokum płaci ich pracodawca) i może spróbowałabym wtedy do niego polecieć miałabym się gdzie zatrzymać i może znalazłabym coś w miarę w pobliżu, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale nie ukrywam że najbardziej satysfakcjonowała by mnie sytuacja kiedy jechałabym do już nagranej pracy. Tak czy siak życzę Ci żeby Ci się udało powodzenia