a co zrobic z tym ubezpieczeniem w polsce wykupic gdzies?
a co zrobic z tym ubezpieczeniem w polsce wykupic gdzies?
Tak, idziesz do ubezpieczalni i mówisz że jedziesz za granicę i potrzebujesz ubezpieczenie.
Chyba że jesteś np. zarejestrowana w PUP to możesz się starać w NFZ o kartę europejską.
Jest tańsza i pokrywa wszystkie koszty.
Ja w Holandii płacę 100 coś euro na miesiąc.
taka z up to jest tylko 30 dni wazna
a Ty mowisz o samodzielnym płaceniu w Polsce ubezpieczenia tj chyba 360 zł na miesiac?
Tak mówię o płaceniu samemu takiej składki.
Lepiej wyjechać za granicę i płacić 360zł miesięcznie bądź 100 euro niż później spłacać 40tyś zł albo i więcej za pobyt w szpitalu i wogóle za leczenie w razie jak się coś stanie.
a jak bym opłacała to 360 zł miesiecznie to mam pracujac zagranica jesli odpukac cos to tu w Polsce darmowe leczenie?Musze je płacic nieprzerwanie przez cały okres pobytu?
a co by stało jak by cos nagłego w holandii czy anglii sie stało to to ubezpieczenie tu z Polski pokrywa tam leczenie?kolezanka mieszka w irlandii i kupiła jakas polise i jak przyjezdza to tu sie leczy
Chętnie wyjadę za granice, nie boję się pracy fizycznej , może być przy zbiorach ale nie mam sprawdzonego miejsca a bardzo bym chciała jechać, moje gg 38791246
Hej ![]()
jestem z łódzkiego i też chętnie wybrałabym się za granicę - jednakże niestety ale nikt ze znajomych w tym roku nie może dlatego szukam jakiejś dziewczyny która jest w podobnej sytuacji - razem raźniej i bezpieczniej jest coś znaleźć ![]()
jeżeli któraś byłaby chętna to niech da znać na e-mail
Nie będę proponował pojedyńczo. W połowie miesiąca tj. ok.11-go jadę z siostrzeńcem w ciemno w ok Lyonu. On by chciał zostać na stałe. Pośrednicy oszukują dlatego decyzja w ciemno. Mam 2 chętnych ale nie jestem pewny czy pojadą, więc zapraszam chętne 2-3 osoby z dokładką na paliwo.
chciałabym się dowiedzieć jakie mam szanse na znalezienie pracy w angli gdy nie znam języka.Drugi mój problem to taki że mam dwójkę dzieci 15 i8lat co z szkołą dla nich proszę o pomoc
Witam chciałabym wyjechać do SZKOCJI znam angielski.
Jestem 36 latką, muszę dodać zdesperowaną na radykalne zmiany w swoim życiu. Chce wyjechać i zmienić otoczenie, szukam chetnej kobiety na wspolny wyjazd(samej brak mi odwagi).Wiem, że brzmi to irracjonalnie, ale nie widzę żadnego wyjścia by uciec od tyrana.nie mogę się go pozbyć z mojego domu, a ciągły brak pieniędzy na chleb dla dzieci jest nie do wytrzymania. Dodam, ze pracuje, ale cała moja wypłata idzie na rachunki. Wszelkie negocjacje z druga stroną kończą sie fiaskiem, albo stówką tygodniowo OBŁĘD. Biedne moje dziewczynki na to patrzą
judyma20, spróbuj poszukać czegoś przez agencję pracy za granicą. chcesz jechać z dziećmi?
Czesc, jest ktoras nadal chetna wyjechac do pracy? Poczatek wrzesnia,Holandia. Bardzo chce wyjechac ale nie mam z kim. Teraz jest duzo ogloszen przy mrozonkach. Zadnej pracy sie nie boje ale podroz w pojedynke i dzielenie pokoju nie wiadomo z kim, mnie przeraza. Mam 29 lat i jestem z opolskiego. Bede tu zagladac
Pozdrawiam
Witam, mam 55lat i tez chciałabym z kimś wyjechać do Holandii lub do Niemiec, ale nie znam języka . Mam szanse na wyjazd?
Cześć mam 21 lat i chciałabym wyjechać do Angli do pracy ale przede wszystkim podszkolić język .
Jestem gotowa jechać nawet jutro , nie boję się pracy .
szukam jednak kogoś ponieważ sama trochę się boję
czekam na odpowiedzi
To mój numer gg proszę o kontakt. : 43566869
Słuchajcie a ja mam takie pytanie, czy jesli chcecie wyjechac za granice to wczesniej chodzicie na jakieś kursy jezykowe ? czy nie zwracacie uwagi np, na wasz język angielski ?
Witajcie, ja również teraz zaczęłam rozmyślać o wyjeździe do pracy gdzieś za granicę. Lecz samemu tak na początek to nie ciekawie zawsze co np we dwóch ton raźniej. No i na razie jakiś miejsc sprawdzonych nie mam. Może ktoś z was ma w razie czego proszę o kontakt gg 40524151 mieszkam w wielkopolsce
Dziewczyny, a orientowałyście się w biurach pośrednictwa pracy za granicą?
Chętnie wyjechałabym gdzieś do pracy za granicą. Oglądam, wysyłam aplikacje chyba juz setki i żadnej odpowiedzi. Może ktos z was ma namiary na zajęcie dla 50-latki.
86 2013-01-03 20:35:12 Ostatnio edytowany przez rzepka88 (2013-01-03 20:36:00)
byłabym chętna ale nie mam z kim wyjechać... i w ciemno jechać to też niezbyt fajnie:( i raczej tylko do pracy fizycznej bym jechała.
ja tez pojechałabym ale nie uśmiecha mi się w ciemno ... w grupie zawsze raźniej
HALLLO JEST TU KTOŚ ???? TO JA 50+ SZUKAM PRACY !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hallo no ja jestem... chyba nikt tu już nie zagląda malyna5
Są są tylko nie ma nikogo kto ma pracę na zbyciu.
Zagranicą też się ciężko zrobiło, bezrobocie rośnie i raczej niechętnie sciągają obcokrajowców,no chyba że jesteście wysokiej klasy specjalistami.
Brzydulla ma racje, teraz najchetniej chca albo studentow albo specjalistow. Agencje teraz czesto biora na tzw ''zapchaj dziory'' i szybko wykopuja. Najlepiej znac jezyk danego kraju plus miec doswiadczenie w pracy zagranica na danym stanowisku na jakie sie wybiera. Nawet na produkcji czy sektorach rolniczych wymagaja jezyka i doswiadczenia. Eldorado sie dawno skonczylo. Jak ma sie dobrego znajomego, ktory poswiadczy to jeszcze sa szanse ale tak to ciezko... Moi znajomi tez co rusz sie pytaja czy pomoge, ale... w przeszlosci sie spazylam, nawet na przyjacielu, a niby tez sie nie bal roboty i nie przeszkadzalo mu, ze zacznie ''od najnizszej'', inna bliska mi osoba chciala mnie wygryzc... Ostatnio znowu zaryzykowalam i pomoglam kolezance i w sumie tylko ona nie zawiodla mojego zaufania. Sytuacja rynkowa jest wszedzie ciezka, a ludzie zazwyczaj nastawiaja sie na niewiadomo jakie warunki placowe i mieszkalne. A zazwyczaj nie maja doswiadczenia, a jak maja to i tak nazekaja, bo zazwyczaj w nowym miejscu trzeba zaczynac prawie od poczatku i masz najmniejszy prog zaufania i kazdy patrzy na rece. Jak macie jezyk, doswiadczenie, kwalifikacje, listy rekomendacyjne to probujcie szukac na wlasna reke bezposrednio w firmach. Ale i tak najlepiej sie szuka juz na miejscu. Sezonowcom radze uwazac, jest wielu oszustow, a tak samo wiele agencji nie jest do konca albo w ogole fer.
Ja nie chce nikogo tutaj zniechecic, jua tylko prosze, abyscie spojrzaly racjonalnym okiem na rynek pracy zagranica. Bo za cos tez trzeba wyjechac i wrazie porazki wrocic.
Hey dziewczyny
Ja również od dłuższego czasu zastanawiam sie nad wyjazdem i byłabym chętna .. jak najszybciej , bo nic mnie tu nie trzyma ...
Myślałam o Niemczech badz Holandii .
Jestem z województwa Pomorskiego ... czy jest tu ktoś z Gdańska , Tczewa badz okolic ???pozdrawiam
93 2013-01-08 19:15:12 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2013-01-08 19:17:03)
Witajcie,
ja też przymierzam sie do wyjazdu do pracy do Uk.
Zastanawiam się pomiędzy support worker- czyli opiekunka z prawem jazdy dojezdzajaca do pacjentów a care live in, czy opiekunka 24 h/dobę.
jak ktoś ma takie rozterki ...to mozemy podumac razem ![]()
Agutulus ja z sąsiedniego województwa, czyli zachodniopomorskie
No ja niestety prawa jazdy nie posiadam ... bardziej stawiałam na prace w ogrodnictwie ... No to miło ze Koleżanka również z niedaleka ![]()
rozumiem
ciężka praca w ogrodnictwie, ale biorąc pod uwagę, że sezonowa to można pociągnąc
do: ciekawaświata
Witaj mam namiary na spotkanie rekrutacyjne w sprawie pracy w Anglii. Skąd jesteś????
97 2013-01-10 09:18:14 Ostatnio edytowany przez Sonia2012 (2013-01-10 09:19:04)
Witaj malyna5 ![]()
a kto organizuje to spotkanie i kiedy, jesli możesz to zdradź szczegóły i uchyl rąbka tajemnicy ![]()
witaj malyna5
Jestem z wrocławia napisz cos więcej na temat tego spotkania
Sonia wiadomość moge wysłać na maila.Pozdrawiam.
ok malyna5
czekam
leila2011 napisał/a:a co zrobic z tym ubezpieczeniem w polsce wykupic gdzies?
Tak, idziesz do ubezpieczalni i mówisz że jedziesz za granicę i potrzebujesz ubezpieczenie.
Chyba że jesteś np. zarejestrowana w PUP to możesz się starać w NFZ o kartę europejską.
Jest tańsza i pokrywa wszystkie koszty.
Ja w Holandii płacę 100 coś euro na miesiąc.
W Holandii MUSISZ posiadać ubezpieczenie zdrowotne holenderskie.
Żadne inne nie wchodzi w grę.Kazdy kto mieszka lub pracuje w NL musi takowe posiadac.
Zadna karta z polskiego NFZ czy inne cuda.
Karta z NFZ możliwa jest tylko przy wyjazdach turystycznych.
Wyjeżdzając przez agencję pracy,przeważnie to ona zajmuje się wykupieniem ubezpieczenia ,jeśli nie trzeba o to zadbać samemu.
ponieważ oni mają zniżki za młodych w Holandii tak jest im młodszy tym lepiej
Nikt nie ma żadnych zniżek ,po prostu w Holandii obowiązują stawki wiekowe.
Do 23 lat dostajesz mniej na godzinę,ale pracujesz tyle samo i robisz to samo co pracownicy powyżej 23 lat.
A fakt też jest taki ,że pracodawcy zazwyczaj płacą normalne pieniądze ,również dla osób do 23 lat,jednak to agencja wypłaca odpowiednio mniej. Stawki wiekowe to nie jest obowiązek ,to tylko możliwość do skorzystania,z której nagminnie korzystają agencje pracy.
Ktoś tutaj napisał ,aby przed wyjazdem dokładnie sprawdzić agencję pracy.
A niby w jaki sposób??
Znam całe mnóstwo biur ,które szczycą się masą certyfiktów a jednak oszukują ludzi aż miło..
Uzyskanie dokumentu legalności agencji to nic innego jak założenie działalności gospodarczej.Kwestia 15 minut tak naprawdę.
Zanim wyjedziecie do jakiegokolwiek kraju poznajcie trochę obyczajów,zasad,dowiedzcie się co musicie posiadać ,co jest obowiązkowe aby zacząć pracę itd.Nie liczcie,że agencja wszystko Wam powie i za Was załatwi,bo napewno się przeliczycie.
I język...bez niego może i można wyjechać ale co dalej ???
Niczego sami nie załatwicie,jesteście skazani na koordynatora,któremu też nie za bardzo będzie zależeć,albo na innych Polaków znających jakikolwiek język poza polskim. A z Polakami za granicą bywa różnie...
Szukam pracy od dwóch miesięcy najlepiej przy zbiorach lub na produkcji dla siebie i chłopaka. Chcielibyśmy wyjechać do Holandii ewentualnie Niemiec jednak z moich doświadczeń ciężko jest znaleźć pracę ze wspólnym zakwaterowaniem. Nie znamy języka niemieckiego tylko angielski w stopniu komunikatywnym. Mój P. ma doświadczenie w ogrodnictwie natomiast ja nie bardzo a na produkcji to już wcale. Na wysyłane Cv otrzymaliśmy kilka odpowiedzi w tym większość od naciągaczy typu "Do aplikacji na w/w stanowisko wymagany jest wypełniony formularz zgłoszeniowy, który należy pobrać z tego oto linku (...)" gdzie żeby to pobrać trzeba wysłać smsa. Jak na razie czekamy na odpowiedź od firmy poleconej przez znajomą niestety rekrutację mają dopiero w lutym a i tak nie wiadomo czy się załapiemy. Planujemy ślub więc potrzebujemy zarobić . Jeżeli ktoś poszukuje pary chętnej na wyjazd z własnym środkiem transportu lub wie gdzie takich osób szukają do pracy to proszę o kontakt na forum lub gg 11166097.
Witaj mam pytanie chce,wyjechac do pracy tylko nie wiem czy anglia czy niemcy narazie chce,sie intensywnie na jakis kurs jezyka zapisac tylko nie wiem jaki jexyk prosze o rade...
Witam!
Jezeli jest nadal ktos chetny do wyjazdu za granice , to prosze o kontakt na maila . Też bardzo chciałabym wyjechac - Niemcy lub Holandia ,praca w ogrodnictwie, z tym ze sama sie boje. Jestem z pomorza. Agatulus181@wp.pl ,jak ktoś chetny ,żeby wyjechac razem to pisac ...
Hej Sonia długo szukasz pracy,pracowałaś juz za granica,pozdrawiam
hej Azalia
długo
juz za długo w kraju
pracowałam parę miesiecy w UK
Jakiej pracy szukasz w Szkocji
Hej Sonia
Najlepsze by było jakieś sprzatanie,praca w fabrykach ale nie mam pojecia czy tam łatwo znależc jakaś prace,a przy czym pracowałaś w Angli,a teraz gdzie szukasz
hej Azalia,
w cateringu i jako barmanka, ale mówią, że 5 lat temu to inny całkiem rynek pracy niz ten obecnie jesli chodzi o uk.
Teraz zdecydowanie chce w sektorze opieki.
Byłaś w Anglii, doświadczyłaś tego miodu
?
Na wysyłane Cv otrzymaliśmy kilka odpowiedzi w tym większość od naciągaczy typu "Do aplikacji na w/w stanowisko wymagany jest wypełniony formularz zgłoszeniowy, który należy pobrać z tego oto linku (...)" gdzie żeby to pobrać trzeba wysłać smsa. .
No właśnie może mi ktoś wyjaśnić o co w tym chodzi. Ja też od jakiegoś czasu szukam pracy za granicą i też dostaje takie odpowiedzi.
ewidentne oszustwo
Hej
Sonia nie byłam w Angli ,pracowałam w Skandynawii,ale w Polsce wiadomo jak jest z praca i znów trzeba wyjechac za praca
recesja w kraju trwa w najlepsze
analitycy twierdzą, w przeważającej większosci, że kryzys potrwa jeszcze kilka lat
wczoraj rozmawiałam z babeczką z urzędu pracy, która mówiła o oblężeniu urzędu przez rejestrujących się bezrobotnych - nie brzmi to optymistycznie
To jest takie naciąganie. 1. Wchodzisz w linka- strona płaci za kliknięcie to oszustowi. 2. Wypełniasz ankietę podajesz swój nr-on ma za to kasę. 3. Dostajesz smsa, który nie mało kosztuje- zarobek dla niego. A może też być tak że Twój nr trafi do jakiejś bazy i będziesz takie płatne smsy otrzymywać co tydzień. A pracy nie będzie.
Angel_81 napisał/a:Na wysyłane Cv otrzymaliśmy kilka odpowiedzi w tym większość od naciągaczy typu "Do aplikacji na w/w stanowisko wymagany jest wypełniony formularz zgłoszeniowy, który należy pobrać z tego oto linku (...)" gdzie żeby to pobrać trzeba wysłać smsa. .
No właśnie może mi ktoś wyjaśnić o co w tym chodzi. Ja też od jakiegoś czasu szukam pracy za granicą i też dostaje takie odpowiedzi.
To jest takie naciąganie. 1. Wchodzisz w linka- strona płaci za kliknięcie to oszustowi. 2. Wypełniasz ankietę podajesz swój nr-on ma za to kasę. 3. Dostajesz smsa, który nie mało kosztuje- zarobek dla niego. A może też być tak że Twój nr trafi do jakiejś bazy i będziesz takie płatne smsy otrzymywać co tydzień. A pracy nie będzie.
Dussia napisał/a:Angel_81 napisał/a:Na wysyłane Cv otrzymaliśmy kilka odpowiedzi w tym większość od naciągaczy typu "Do aplikacji na w/w stanowisko wymagany jest wypełniony formularz zgłoszeniowy, który należy pobrać z tego oto linku (...)" gdzie żeby to pobrać trzeba wysłać smsa. .
dziękuję za odpowiedz ![]()
jezeli szukacie pracy to tylko przez bióra,nie wysyłajcie cv internetowo nikt sie nie odezwie:( polecam firmy na opolszczyżnie jest ich dużo i napewno cos sie znajdzie.jadąc np.do nl. to jedziecie na co najmniej 6 miesiecy takie są kontrakty ubezpieczeni jestescie w momenice otrzymania soffi numeru.jesli macie soffi to otrzymacie w czasie do 2 tygodni karte ubezpieczeniową głowne polisy sa zawsze w biurze.
dentysta-płatny
jesli zachorujesz to przy pierwszej wizycie możecie opłacić pełny pakiet dodatkowego ubezpieczenia i wynosi 250E drogo ale ....
jesli moge to polecam otto,ruigrok,europejski portal pracy,1 level
Witam!
Szukam osoby chetnej na wyjazd do Szkocji w najblizszym czasie w celu zarobkowym.Zakwaterowanie jest, oplaty miesieczne zwiazane z mieszkaniem to 250 funtow (lacznie z jedzeniem). Jestem ze Slaska dlatego szukam kogos z tej okolicy zeby spotkac sie osobiscie i omowic szczegoly
Chcialabym aby osoba umiala w stopniu komunikatywnym jezyk angielski,razem bedzie latwiej szukac pracy
i wolalabym aby byla to dziewczyna bo bedziemy razem dzielily pokoj. Jak ktos chetny piszcie
witam. a co to za praca w tej Szkocji? a,ja nie znam języka, no tak,szkoda
witam,
jestem 24 latkiem również szukam pracy za granicą, w zasadzie nic mnie tu w PL nie trzyma nie mam dziewczyny a ni nic jestem silnym młodym chlopakiem od kad pamietam pracowalem fizycznie chetnie bym sie z kims sie zabrał za granice, co prawda slabo znam j.angielski ale jakos bym sie dogadal..
Cześć. Mam na imię Marta. I też jestem zainteresowana wyjazdem za granicę na dłuższy czas albo nawet na stałe. Mam chłopaka i jego też bym chciała ściągnąć do siebie później. W Polsce nie mam pracy niestety.
Szukam pracy za granicą. Myślałam o Niemczech. Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji. Bo wiadomo razem zawsze razniej
Ja znam biegle angielski. Macie cos dla mnie?
A kto mi może coś powiedzieć o pracy w Holandii?? Niby jest pełno informacji w necie, ale ciężko się do nich ustosunkować ciągle szukam nowych informacji.
Szukam osoby zainteresowanej wyjazdem do Niemiec do opieki nad 89 letnią Panią Evą. Praca legalna. Jeżeli któraś/ któryś z Was zna język niemiecki to proszę o kontakt 666 826 904 może być sms.
a jakie dolegliwosci ma Pani EWa bo ja szukam pracy w opiece nad kobieta ale bym chciała Pania chodząca pozdrawiam
126 2013-11-27 01:44:14 Ostatnio edytowany przez Iseeyou900 (2013-11-27 02:03:17)
Jade do Niemiec prawie w ciemno
Kto chętny ? Pozdr. Kasia
Jadziaa Napisz do mnie na email w sprawie pracy 1 grudnia wyjezdzam z kumpela troche w ciemno ale mamy juz biuro dzwoniłyśmy jutro dzwonie o pokoje jesteś zainteresowana to pisz ![]()
Witam,
Mam na imię Ewelina mam 19 lat i szukam osoby, która podobnie jak ja, planuje wyjechać do pracy do Niemiec,a ja nie chce jechać sama, ponieważ razem to zawsze raźniej . Najlepiej by było jakby to była osoba z woj. Lubelskiego, ale to nie jest konieczne. Chcę wyjechać, ponieważ jakoś nie widzę dla mnie dalszej przyszłości tu w naszym kraju. Skończyłam Liceum. Jeśli jest jakaś osoba chętna to proszę pisać na mój e-mail. Pozdrawiam ![]()
Witam,
Mam na imię Ewelina mam 19 lat i szukam osoby, która podobnie jak ja, planuje wyjechać do pracy do Niemiec,a ja nie chce jechać sama, ponieważ razem to zawsze raźniej . Najlepiej by było jakby to była osoba z woj. Lubelskiego, ale to nie jest konieczne. Chcę wyjechać, ponieważ jakoś nie widzę dla mnie dalszej przyszłości tu w naszym kraju. Skończyłam Liceum. Jeśli jest jakaś osoba chętna to proszę pisać na mój e-mail. Pozdrawiam
Ewela a masz coś na oku czy chcesz jechać w ciemno? jak z językiem niemieckim u Ciebie? Ja próbuję znaleść coś przez internet ale kiepsko mi idzie wysyłam zgłoszenia, aplikacje ale zero odzewu chyba faktycznie jak nie pojedzie się po tzw. znajomości to przez takie ogłoszenia w necie wcale..Też szukam głównie sezonowych prac (zbiory czy jakieś sortownie) słyszałam że aby coś znaleźć na wiosnę, szukać i zaklepywać trzeba już kilka m-cy wcześniej tylko jak to zrobić skoro ogłoszeń mnóstwo ale albo fałszywe ( na takie też trafiłam! np. zbiory do Hiszpanii na pomarańcze ogłoszenie tak jak kilka innych było tylko próbą wyłudzenia pieniędzy! albo są już nieaktualne , albo zero odzewu z ich strony ..
Nie wierzę już że w taki sposób ktokolwiek znalazł pracę
( nadal jesteś zdecydowana?
Ewela151 napisał/a:Witam,
Mam na imię Ewelina mam 19 lat i szukam osoby, która podobnie jak ja, planuje wyjechać do pracy do Niemiec,a ja nie chce jechać sama, ponieważ razem to zawsze raźniej . Najlepiej by było jakby to była osoba z woj. Lubelskiego, ale to nie jest konieczne. Chcę wyjechać, ponieważ jakoś nie widzę dla mnie dalszej przyszłości tu w naszym kraju. Skończyłam Liceum. Jeśli jest jakaś osoba chętna to proszę pisać na mój e-mail. Pozdrawiam
Ewela a masz coś na oku czy chcesz jechać w ciemno? jak z językiem niemieckim u Ciebie? Ja próbuję znaleść coś przez internet ale kiepsko mi idzie wysyłam zgłoszenia, aplikacje ale zero odzewu chyba faktycznie jak nie pojedzie się po tzw. znajomości to przez takie ogłoszenia w necie wcale..Też szukam głównie sezonowych prac (zbiory czy jakieś sortownie) słyszałam że aby coś znaleźć na wiosnę, szukać i zaklepywać trzeba już kilka m-cy wcześniej tylko jak to zrobić skoro ogłoszeń mnóstwo ale albo fałszywe ( na takie też trafiłam! np. zbiory do Hiszpanii na pomarańcze ogłoszenie tak jak kilka innych było tylko próbą wyłudzenia pieniędzy! albo są już nieaktualne , albo zero odzewu z ich strony ..
Nie wierzę już że w taki sposób ktokolwiek znalazł pracę( nadal jesteś zdecydowana?
Raczej wolałabym jechać w ciemno bo wiem że tak znaleźć pracę przez internet jest ciężko, jakieś rok temu mojej przyjaciółki siostra pojechała ze swoją koleżanką w ciemno do Monachium znalazły pracę w 4 dzień swojego pobytu w sklepie z markową odzieżą na początku sortowały i układały ubrania zarabiała 27 euro na h , po dwóch tygodniach szef wziął je jako kasjerki zarabiały około 30 euro na h , po dwóch miesiącach została menagerką i zarabiała 48 euro na h , a teraz postawiła w Polsce ładny duży dom i ma niezłą bryke. Wiem , że to trzeba też mieć dużo szczęścia, ale chciałabym pojechać i zarobić trochę pieniędzy. Umiem język niemiecki nauczyłam się go w szkole. A ty umiesz ? I ile masz lat ? Ja wiem, że na pewno nie zrezygnuję z wyjazdu do Niemiec ! Tylko szukam drugiej osoby by ze mną pojechała .. ![]()