My mamy o tyle fajnie że możemy wybrać przedmioty z gamy 500? (coś koło tego pewnie będzie) Każdy wydział UW ma przedmioty ogólnouniwersyteckie, od jakichś zwykłych jak nie wiem chociażby historia prl po jakieś dziwaczne choroby tropikalne (co jest jeszcze dość normalną nazwą, innych nie mogę sobie przypomnieć). Ale na prawdę mamy BARDZO duży wybór. A do tego przedmioty z naszego wydziału, na psychologi np sama sobie układam plan i wybieram przedmioty jakie chciałabym mieć, ponoć do wyboru jest 300 przedmiotów ale jak na to patrzę to wydaje mi się że jest ich około 100 na semestr
Fajnie bo nie narzucają nam czego mamy się uczyć, wybieramy to co nas interesuje + oczywiście przedmioty podstawowe (3-4 w semestrze) wynikające z podstaw programowych ministerstwa.
5,201 2012-01-20 10:55:31
5,202 2012-01-20 16:30:06
Wrocilam!! armagedon i powiem jedno - ani zdanego kolokwium ani ciotki! ani jednego nie widac, ani drugiego. Cóz, dzien zapowiada sie zajebiscie:/ oczyiscie moja grupa (czyt. 2 )dostala gorsze pytania, na ktore prawie nic nie wiedzialanm,. Moze i wiedzialam, ale tyle tego bylo, ze wszystko mi sie pomieszalo ;( no i lalam taka wode, ze szok. Jeszcze koles dal kilka warunkow np ze nie sprawrdza 2 strony ani pisma kratke w kratkę, a ze mi miejsca zabraklo to ostatnie pyt, pisalam kratka w kratke i pewnie nie sprawdzi! mowie Wam kobietki jestem taka zalamana, z sali wyszlam praeie ze z rykiem, a jak przyjechalam do domu to chyba z 30 minut wylam facetowi w ramie, wstyd:( ale to bylo bardzo wazne kolo i jesli go nie zdam nie zostaje dopuszczona do egz a koles nie przewiduje poprawek, kto nie zda ma pecha ;( ;( no i okresu tez nie dostalam, brzuch mnie boli troche mniej niz zawsze przed okresem, ale te sutki i piersi to cos tragicznego, ani dotknac nie idzie no i wygladaja tak jak to zdj piersi z neta :] takze uroczo ;(
5,203 2012-01-20 16:49:46 Ostatnio edytowany przez tesia369 (2012-01-20 16:51:45)
Zimno było to się grzali i dlatego jest dużo kobiet w ciąży.
Wcześniej pisałyście co może opóźnić okres dobrze widzieć bo nie znałam tego sposobu.
A wiecie co może go przy spieszyć jak długo czekacie? POLOPIRYNA S - sama wypróbowałam kilka razy jak mi się spóźniał. Efektem ubocznym może być czasem tylko to że bardziej bolą piersi i brzuch.
Ale to przy każdym okresie mam więc można się przyzwyczaić.
Więc MIKA09 może wypróbujesz??
5,204 2012-01-20 17:19:03
tesia, mi to obojetne, kiedy ten okres przyjdzie, choc niech przyjdzie jak najszybciej jesli ma przyjsc i jesli to nie ciaza.
Masakrycznie sie czuje ![]()
5,205 2012-01-20 18:55:59
Więc 2 tabletki polopiryny s i ciepła kąpiel i przyjdzie i będziesz się czułą lepiej psychicznie. A wiesz najgorzej jest sobie coś wmówić. Więc jeśli intensywnie myślisz o ciąży to twój organizm będzie reagował jakby ja miał. Wiesz mam nawet koleżankę która nie była w ciąży i nie miała swoich dzieci ale tak bardzo chciała je mieć że aż mleko jej z piersi ciekło:P A to wszystko przez to że intensywnie myślała o ciąży. ![]()
5,206 2012-01-20 20:48:51
to ja też mam jakiś tam procent zajęć które mogę sobie wybrać. jak narazie małe pole do popisu ![]()
a z przyspieszaniem okresu to słyszałam o aspirynie + ciepła kąpiel + kieliszek wódki, żeby krew rozrzedziło ![]()
ja mam jutro 2 kolosy, a które umiem całe G ;/ i nie mam pojęcia jak to wyjdzie... chęci do nauki żadnych, wiedzy też niewiele...
5,207 2012-01-20 22:29:52
Witam się:) Jestem tu nowa i chętnie się przyłączę do pogaduszek;) Czy są tu jakieś mamy czy same studentki i uczennice hehe?:D
5,208 2012-01-21 11:37:24
marionet, tutaj prawie sama studentki
takze witamy w naszym gronie:) napisz cos o sobie ![]()
Ja sobie nie wmawiam ciazy, ale po prostu widze, jak moj organizm reaguje i sie zachowuje
mleko z cycka poki co mi nie cieknie
ale okres 2 dzien sie spoznia, a brzuch boli:)
5,209 2012-01-21 12:27:33
2 dni to jeszcze spoko. A to zrób test i od razu będziemy wiedzieć czy jesteś w ciąży czy nie:D
Ja tak zazwyczaj robię nawet jak nie mam mieć okresu a czuje że mam wszystkie oznaki ciąży to robię test i okazuję się że nie jestem w ciąży. A wytłumaczeniem są warujące hormony. ![]()
5,210 2012-01-21 12:31:18
Juz 2 razy test robilam w ostatnich miesiacach
i chlopak sie smieje i mowi, zebym nie robila testy bo do 3 razy sztuka i jeszcze wyjda dwie kreski
dla niego moze nie bylaby to dobra wiadomosc, ale ja bym sie tam cieszyla. Test zrobie moze w pon, choc i tak pewnie to nie ciaza, bo w stosunku przerywanym wpasc to trzeba miec naprawde pecha. Dlatego szkoda mi kasy nawet na test, bo mysle, ze jest zbedny ![]()
5,211 2012-01-21 13:46:24
Juz 2 razy test robilam w ostatnich miesiacach
i chlopak sie smieje i mowi, zebym nie robila testy bo do 3 razy sztuka i jeszcze wyjda dwie kreski
dla niego moze nie bylaby to dobra wiadomosc, ale ja bym sie tam cieszyla. Test zrobie moze w pon, choc i tak pewnie to nie ciaza, bo w stosunku przerywanym wpasc to trzeba miec naprawde pecha. Dlatego szkoda mi kasy nawet na test, bo mysle, ze jest zbedny
lepiej zrób, nigdy nie wiadomo:P ja zaszłam w ciążę biorąc tabletki, to dopiero "pech" ale teraz to już samo szczęście hehe:D
5,212 2012-01-21 13:49:13
Bralas regularnie tabletki i zaszlas?:) nie mialas zadnych objawow poza spozniajacym sie okresem?:) i ile lat ma Twoja pociecha? chlopiec/dziewczynka? ![]()
Zrobie test na pewno w pon, ale i tak wydaje mi sie, ze to nie to
bo ciezko uwierzyc mi w to, ze moglabym wpasc na stosunku przerywanym.
5,213 2012-01-21 13:58:30
tak brałam regularnie, nie przyjmowałam nic innego co mogłoby zaburzyc ich działanie ani nie chorowałam a synuś w maju skończy 3 latka;) ale to już drugie dziecko bo mam jeszcze córkę 5,5-letnią;)
5,214 2012-01-21 14:10:27
O kurde, to niezle
ale i takie przypadki sie zdarzaja, teraz to czlowiek szczesliwy, ze ma takch brzdacow
ja tez bralam tabletki, ale zrezygmowalam i teraz ciagle tylko stosunek przerywany.
Mam straznego lenia, ciagle bym spala tylko i cos czuje,. ze dzis przy notatkach zasne hehe
5,215 2012-01-21 14:15:44
O kurde, to niezle
ale i takie przypadki sie zdarzaja, teraz to czlowiek szczesliwy, ze ma takch brzdacow
ja tez bralam tabletki, ale zrezygmowalam i teraz ciagle tylko stosunek przerywany.
Mam straznego lenia, ciagle bym spala tylko i cos czuje,. ze dzis przy notatkach zasne hehe
ja się na studia kiedyś wybierałam ale przy dzieciach to w sumie szkoda pieniędzy(na zaoczne) skoro i tak czasu i chęci do nauki brak....córka teraz do zerówki poszła więc trzeba jej pomagac, zaczynam naukę od zera hihi:D
5,216 2012-01-21 15:20:50
No przy dzieciach to nie ma czasu nawet tylka podetrzec a co to dopiero za nauke sie brac hehe dobrze, ze ja studia koncze w czerwcu to potem zajmie sie nauka, a potem bede starala sie Bog wie ile o dziecko:) jednak okres przyszedl przed chwila, eh
teraz to ang sie nauczysz, bo pewnie juz cos tam maja:)
5,217 2012-01-21 16:11:40
no angielski by mi się przydał bo mój poziom tego języka jest na minusie hahaha:D ale narazie to nie mają w planie angielskiego,pewnie w 1 klasie dopiero;)
5,218 2012-01-21 16:15:58
Ale to dobrze, ze wprowadzili ang do szkol podstawowych. Dzieciaki beda dobrze umialy ten jezyk, bo ja dopieto w gimnazjum mialam i to taki, ze ajkbym go w ogole nie miala
A ile masz lat, ze sie tak zapytam?:) i z jakiech rejonow Polski jestes?:) mi stukna 24 lata na poczatku lutego i jestem z wrocławia, ewentualnie woj,. opolskiego ![]()
5,219 2012-01-21 16:20:12
ja mam 23,bo 24 to dopiero pod koniec października;)
i z okolic Trójmiasta jestem:)
5,220 2012-01-21 16:24:31
Czyli rocznik 88? jak ja
to tez szybko mamusia zostalas, ale za to pewnie szczesliwa
ja mialam jakas nadzieje, ze teraz cos bedzie, ale no nie wyszlo hehe
Oj, do drugi koniec Polski, jak z okolic morza jestes ![]()
5,221 2012-01-21 16:31:50
No widzisz i przyszedł ci okres. nie wiem czy mam się cieszyć razem z tobą czy nie. Wydaje mi się że bardzo chciałaś zobaczyć że jesteś w ciąży a tak troszkę że nie. Ale tak ma każda kobieta co chce mieć dzieci liczy że to już a to Jeszcze nie teraz. Ale życze powodzenia mam nadzieje że niedługo nas czymś zaskoczysz:)
5,222 2012-01-21 16:33:00
No przyznam sie szczerze, ze liczylam na brak okresu
ja bardzo pragne dziecka, ale chlopak nie chce jeszcze, wiec nie robie sobie nawet zadnej takiej wiekszej nadziei poki co
poczekam sobie jeszcze kilka lat, nie chce nic na sile robic choc ciezko jest ![]()
Nawet dzis snilo mi sie, ze jestem w ciazy hehe ale ciaza to na wiadomosc, to moze jeszcze cos mnie zaskoczy, oby pozytywnie:)
A Ty skad jestes? ile masz lat i co porabiasz na codzien? ![]()
5,223 2012-01-21 17:43:57
Witam się:) Jestem tu nowa i chętnie się przyłączę do pogaduszek;) Czy są tu jakieś mamy czy same studentki i uczennice hehe?:D
Witaj ![]()
ja się na studia kiedyś wybierałam ale przy dzieciach to w sumie szkoda pieniędzy(na zaoczne) skoro i tak czasu i chęci do nauki brak....córka teraz do zerówki poszła więc trzeba jej pomagac, zaczynam naukę od zera hihi:D
Studia poważna rzecz, ale jak byś miała "pod ręką" pomoc do dzieciaczków to dałabyś radę spokojnie
Moja siostra jak zaczynała studia (miała ok 28 lat) posiadała już córkę, wtedy 6-letnią i była w ciąży z drugim dzieckiem, a żeby było jeszcze śmieszniej jej mąż też studiował wtedy i pracował - oboje pracowali na cały etat. Myślę że gdyby nie moja mama i teściowa siostry to by nie dali sobie rady. Ale za to ją (siostrę) bardzo podziwia, dwoje małych dzieci i pisz tu magisterkę jak ja nie mogę napisać nie mając dzieci i nie pracując ![]()
Czyli rocznik 88? jak ja
Ja też, ja też ![]()
5,224 2012-01-21 20:12:28
Glowa mi peka od nauki, a uczylam sie zaledwie godzine
no i popoludniu godzine. Nie daje rady dziewczyny. Nie wiem co sie ze mna dzieje! pewnie przez to wczorajsze koło, ktore totalnie polozylam ;( i jeszcze dzisiejsze przyjscie okresu. Nie mam sil, ciagle bym tylko spala.
5,225 2012-01-21 20:51:48 Ostatnio edytowany przez madz88 (2012-01-21 20:53:21)
Glowa mi peka od nauki, a uczylam sie zaledwie godzine
no i popoludniu godzine. Nie daje rady dziewczyny. Nie wiem co sie ze mna dzieje! pewnie przez to wczorajsze koło, ktore totalnie polozylam ;( i jeszcze dzisiejsze przyjscie okresu. Nie mam sil, ciagle bym tylko spala.
Mam dziś bardzo podobnie i zastanawia mnie czy to nie jest czasem wpływ okresu. Mi się też dziś rozpoczął.
Dziś kolejny dzień spędziłam z emocjami i zaczęłam wreszcie motywację. Egzamin już za chwilę a ja końca nadal nie widzę...
Na dziś chyba kończę z nauką, serio mam dość tej sesji i mam nadzieję że to ostatnia taka hardcorowa w moim życiu. 2 kierunki studiów to ZŁO mówię wam ![]()
A i trzymajcie za mnie kciuki do poniedziałku. Czemu? zdradzę w poniedziałek ![]()
I mam do Was pytanie, może temat do nowej dyskusji między nami.
Co myślicie na temat przyjaźni? Macie przyjaciół, ale takich prawdziwych, co im wszystko mówicie? A może przyjaźń damsko-męska bez podtekstu seksualnego?
5,226 2012-01-21 20:54:12
Hej wam ![]()
5,227 2012-01-21 20:55:17 Ostatnio edytowany przez Mika09 (2012-01-21 20:59:07)
madz, na mnie to pewnie wczorajsze kolo wplynelo, a nie okres
choc brzuch mnie boli i nie mam sil nawet uczyc sie. Jutro nie bede miala czasu,. zeby cokolwiek ruszyc, a w pon to juz sobie moge
chyba jakas depresja sie do mnie zbliza, bo to jest niemozliwe wrecz zeby sie tak czuc
Ok, bede trzymac kciuki! a Ty trzymaj we wtorek, bo ten egz bedzie porazka
dopiero co zagadnienia dostalismy, gdzie i taj polowy nie mamy ![]()
Jesli chodzi o przyjazn, to tak mam przyjaciolki. Studiujemy razem i mamy taka swoja ekipe. Z dwiema moge porozmawiac naprawde na kazdy temat,. wyzalic sie, i dostane wsparcie, rade lub tez biczowanie
a do tamtych kolezanek nie mam az takiego zaufania.
No a przyjazn damsko - meska mialam przez jakies 3 miesiace. Czesto spotykalam sie z kolega, moge powiedziec, ze przyjacielem, a poznalismy sie na czacie:) i moze to wydawac sie dziwne, ale wlasnie poznalam go wtedy, jak bylam w zwiazku, w sumie to w zeszlym roku. Moglam na niego liczyc w kazdej sprawie, duzo rozmawialismy, jezdzilam do niego kiedy tylko musialam (problemy z dostaniem sie do domu faceta, w ktorym obecnie mieszkam itp). Duzo mi pomogl, chocby sama obecnoscia, ale niedawno wyjechal do Niemiec i kontakt po czesci sie urwal ![]()
5,228 2012-01-21 21:22:09
Też mam we wtorek egzamin (ustny) i jeszcze nic nie ruszyłam do niego, będzie rzeź. I do tego odpowiadam pierwsza. Aaaaaaaa... panika...
O tą przyjaźń pytam bo ostatnio mnie bardzo nurtuje pytanie kogo można nazwać przyjacielem i doszłam do wniosku, że prawdziwy przyjaciel to osoba która nigdy nie odejdzie więc tak na prawdę dziś może mi się wydawać że ktoś jest moim prawdziwym przyjacielem a jutro już nim nie będzie. Miałam kiedyś taką relację, byłyśmy bardzo blisko, wiedziałyśmy o sobie prawie wszystko, aż ona poznała faceta który zmienił nasze życie i już od 3-4 lat nie mamy kontaktu, ja starałam się przez prawie 2 lata ratować to wszystko ale widać było że tylko mi zależy, nawet we wrześniu starałam się nawiązać choć relacje w stylu, raz na pół roku "co tam u Ciebie?", ale nic z tego nie wyszło.
5 lat temu poznałam mojego przyjaciela - mężczyznę, różnie między nami było, ale teraz to on wie o mnie wszystko, nawet najgorsze rzeczy i dochodzę do wniosku kolejnego: jeśli ktoś wie o Tobie coś tak strasznego, że sama tej myśli nie możesz znieść (a ja mam coś takiego), a On/Ona nadal Cię akceptuje to chyba jest Twój najlepszy przyjaciel ![]()
5,229 2012-01-21 23:31:59
Czyli rocznik 88? jak ja
to tez szybko mamusia zostalas, ale za to pewnie szczesliwa
ja mialam jakas nadzieje, ze teraz cos bedzie, ale no nie wyszlo hehe
Oj, do drugi koniec Polski, jak z okolic morza jestes
tak to ten rocznik hehe! no szybko zostałam mamą;) ale przyznam że pierwsze dziecko było bardziej planowane niż drugie:D
5,230 2012-01-22 12:14:57
marionet, to moze i mi sie poszczesci w "planowaniu " samotnym ![]()
Dzis tez nic nie rusze chyba, normalnie ten okres mnie wykancza. Poszlam spac o 22, ale obudzilam z mega strasznym bolem i zasnelam dopiero o 3!!! bralam 3 tabletki, zadna nie pomogla i chyba juz z placzu zasnelam po czym i tak o 7 wstalam i znow mnie boli ;( cos tragicznego!
5,231 2012-01-22 12:20:10 Ostatnio edytowany przez tesia369 (2012-01-22 12:21:18)
Powiem ci że ja mam tak samo pragnę dziecka instynkt macierzyński mi wariuje ale mój "mąż" tego nie chce mówi że nie teraz że nie mamy stabilizacji finansowej i mieszkaniowej(budowa). Ale ja wiem że on ma rację i też sobie mówię za kilka lat. A taj po za tym ja jestem rocznik 90. Jestem jeszcze za młoda na dziecko i może najlepiej było by poczekać. A jestem z Brzeska w.małopolskie. Hmm na co dzień zajmuję się na poważnie Oriflame. Kiedyś to był tylko katalog kosmetyki a teraz to jest praca. I ja wiem że z ta firmą osiągnę stabilizacje finansową ona mi tyle daje możliwości rozwijania się i zarobkowej. Że sama czasem w to wątpię że tyle od niej mam a jestem zwykłą szarą myszką która pochodziła ze wsi. Ale to nawet nie o to też chodzi bo ja się spełniam w niej duchowo ja się ciesze ze to co w niej robię ma sens. Po prostu to kocham dzień bez katalogu jest dla mnie dniem straconym. A ty powiedz coś o sobie:)
Cieszę się że tu trafiłam.....
Przykro mi że cię tak boli. Ale musisz wytrzymać dasz rade. ![]()
5,232 2012-01-22 12:29:35
Hmm na co dzień zajmuję się na poważnie Oriflame.
A na jakim poziomie jesteś? Kiedyś się w to bawiłam, ale to nie dla mnie. Zresztą słyszałam że bardzo dużo się zmieniło i już tak się nie opłaca jak kiedyś. Wiele osób pospadało ponoć z góry. Ale jeśli Cię to rajcuje to czemu nie
Ja nie jestem osobą sprzedażową więc doszłam niezbyt wysoko
Wolę inne rozumienie pracy z ludźmi.
5,233 2012-01-22 12:33:12
Witam
Obecnie jestem na 12 % i pnę się ku górze. Zmieniło się dużo ale na lepsze teraz co daje firma a co dawniej dawała to bajka. Jeżeli chcesz mogę ci dużo więcej opowiedzieć ale to na priv:) Ale spadły progi procentowe i szybciej można osiągnąć to co się chce. Warto znów przyłączyć ![]()
5,234 2012-01-22 12:35:04
O to tez masz fajna prace
najwazniejsze, to lubic to co sie robi, spelniac sie w pracy zawodowo, a Ty tak masz:) ehh moj tez mowi, ze nie teraz, ze za pol roku pogadamy. Finansowo dalibysmy rade, mieszkanie mamy w remoncie, za pol roku spokojnie sie juz skonczy. No ale pocekam te pol roku i wtedy wszystko sie okaze:)
A brzuch to mnie tak boli od tego tylozgiecia macicy, masakra:/
Ja to nie wiem gdzie znajde pracy. Wiem co chcialabym robic mniej wiecej, ale nie znajde pewnie pracy, bo mnie nie porzyjma, nie mam zadnego doswiadczenia,
5,235 2012-01-22 13:31:57
to poczekaj i wtedy pogadacie:)
najważniejsza jest wytrwałość:)
Jeśli będziesz chciała dam ci kilka rad co robić przed okresem żeby nie bolało:)
To może spróbuj w oriflame??:)
5,236 2012-01-22 13:34:42
wiesz, myslalam o Avonie, ale nawet nie mialabym komu sprzedawac, bo kolezanki juz maja konkurencje
moze pomysle o tym, ze kiedys znajde prace. A co dokladnie robisz? i jak sie tam mozna "dostac" ?:)
To mozesz napisac te rady, bo pierwszy dzien jest umieraniem, a drugi wcalen nie lepszy
cos okropnego, zeby tak bylo, a przy tym niekeidy pojawiaja sie wymioty/omdlenia i nawrt z lozka ruszyc sie nie moge tylko zwijam sie z bolu i placze ![]()
Jestem cierpliwa, ale zalezy mi bardzo na tym dziecku dlatego tak o tym gadam/pisze
uwielbiam dzieci, kocham wrecz, bylam opiekunka 4miesiacznego wtedy Kacpra i choc maly dawal mi w kosc, bo akurat byla faza zabkoania, to kazdy jego usmiech przekreslal cala moja zlosc
ale poczekam az chlopak bedzie gotowy ale czuje ze sobie poczekam i to dlugo, bo za pol roku pwoie znow, ze pogadamy za pol roklu ![]()
5,237 2012-01-22 14:43:21
Witam
Obecnie jestem na 12 % i pnę się ku górze. Zmieniło się dużo ale na lepsze teraz co daje firma a co dawniej dawała to bajka. Jeżeli chcesz mogę ci dużo więcej opowiedzieć ale to na priv:) Ale spadły progi procentowe i szybciej można osiągnąć to co się chce. Warto znów przyłączyć
Nie wielkie dzięki nie chcę, zresztą nie mam czasu na taką zabawę teraz. Mogłam sobie pozwolić na to jak byłam w liceum, teraz dla mnie jest co innego ważne. Ja byłam na 16% ![]()
Ja to nie wiem gdzie znajde pracy. Wiem co chcialabym robic mniej wiecej, ale nie znajde pewnie pracy, bo mnie nie porzyjma, nie mam zadnego doswiadczenia,
A co chciałabyś robić. Tak na prawdę jeśli nie zaczniesz od czegoś "prostszego" i nie nałapiesz doświadczenia to Cię nigdzie nie przyjmą. Są różne ścieżki kariery, coś wiem na ten temat - zajmowałam się tym przez trochę zawodowo (pisanie CV pod konkretną ofertę, czy ukierunkowywanie)
A co do Oriflame, to każdy może się tam "dostać"
5,238 2012-01-22 14:49:14
Najbardziej chcialabym pracowac w biurze, administracji, w policji - papierkowa robota. Nie poszlam na racunkowaosc, ekonomie bo bym tam polegla, tam ucza wszystkiego zapewne,. a nie zawsze wszystko sie przyda, a w takim biurze bym sobie poradzila, tak mysle
myslalam o tym by przejsc sie do biura karier. Istnieje cos takiego, ewentualnie urzad pracy itp i tam poszukac. Oczyiscie wysylam CV itp ale bez odezwu., Poki co pracy szukalam przez internet, i trzy roboty znalazlam, ale to takie o, nie na dluzsza mete. Bede musiala zaczac cos robic w tym kierunku, choc nie wiem dokladnie co. W wiekszosci przypadkow potrzebuja ludzi z doswiadczeniem, a nie patrza sie na to, ze to doswiadczenie trzeba gdzies zdobyc, no ale ![]()
Zbieram sie zaraz do wrocka, a tam zakupy na ktore kompletnie nie chce mi sie jechac i nie mam nawet na nie ochoty, wiec chlopak sam sobie z nimi pojedzie, a ja zostane sie w domu. Moze w tym czasie przyswoje jakas wiedze na wtorkowy egzamin
choc watpie w to, bo jestem w takim stanie, ze momentami zapominam jak sie nazywam ![]()
5,239 2012-01-22 15:27:55
Najbardziej chcialabym pracowac w biurze, administracji, w policji - papierkowa robota. Nie poszlam na racunkowaosc, ekonomie bo bym tam polegla, tam ucza wszystkiego zapewne,. a nie zawsze wszystko sie przyda, a w takim biurze bym sobie poradzila, tak mysle
myslalam o tym by przejsc sie do biura karier. Istnieje cos takiego, ewentualnie urzad pracy itp i tam poszukac. Oczyiscie wysylam CV itp ale bez odezwu., Poki co pracy szukalam przez internet, i trzy roboty znalazlam, ale to takie o, nie na dluzsza mete. Bede musiala zaczac cos robic w tym kierunku, choc nie wiem dokladnie co. W wiekszosci przypadkow potrzebuja ludzi z doswiadczeniem, a nie patrza sie na to, ze to doswiadczenie trzeba gdzies zdobyc, no ale
/
Polecam szukać pracy na dobry początek na recepcji, jako pomoc biurowa, nawet krótkie zastępstwa w różnych firmach, nie koniecznie od razu cały etat czy nawet pół etatu, kilka godzin w tygodniu wystarczy.
Co do policji to może być ciężko, ja marzę o wojsku, o byciu psychologiem wojskowym albo biegłym sądowym, ale nie wiem czy mi się uda. Marzenia warto mieć, może kiedyś się spełnią.
A jak na razie szukam pracy w tym w czym mam jakieś doświadczenie (małe bo małe ale jest) - doradztwo personalne
Puki nie skończę psychologii i się gdzieś nie załapię na porządny staż (za który to ja muszę zapłacić) to dobre i to.
No i niestety muszę dodać, że najłatwiej dostać się na bezpłatne, własnie z nich mam doświadczenie, a teraz koniec, muszę mieć i kasę za to co robię, więc o wiele ciężej jest coś znaleźć, tym bardziej że mój angielski jest do dupy, a nikt na razie nie potrzebuje biegłego niemieckiego czy hiszpańskiego fackinshit...
5,240 2012-01-22 15:30:52
Wlasnie do takich miejsc wysylalam CV, ale bez odezwu:) i w recepcji, i w firmie itp w jednej juz prawie prace mialam, ale okazalo sie, ze to oszusci
takze zyje juz prawie bez jakiejkolwiek nadziei
no ale juz tak porzadnie za praca bede sie rozgladac po obronie, czyli w czerwcu. Poki co szukam " na zaczepke" czegos do konca studiow, chyba ze uda sie cos fajnego zlapac to i na dluzej
no ale ciezko jest naprawde ciezko tym bardziej, ze nie mam zadnych talentow, zdolnosci, nie umiem biegle rozmawiac w zadnym jezyku obcym. Na razie skupiam sie na studiach, wiadomo, ale jednak prace tez MUSZE jakos znalezc i przedw wzystkim CHCE ja miec, bo mam dosc odkladania co do grosza, gdzie i tak chlopak oskupie mnie z polowy, a od rodzicow nie zamierzam zebrac ![]()
5,241 2012-01-22 15:40:49
Może być też tak, że masz źle stworzone CV, wiele osób popełnia błędy pisząc je i nawet nie są świadome, a przez to nie dostają pracy.
Jeśli masz taką możliwość poszukaj teraz praktyk jakiś - bezpłatnych. Zawsze to doświadczenie, a może być tak że po praktykach przyjmą na stanowisko jakieś ![]()
5,242 2012-01-22 20:47:34 Ostatnio edytowany przez tesia369 (2012-01-22 20:49:26)
Do Oriflame Może się zapisać każdy to jest prawda. Ale z 10 zapisanych osób tylko jednej bezie się chciało działać tylko jedna osiągnie sukces. Zapisać się możesz wszędzie ale dużo zależy od osoby która cię poprowadzi która o Ciebie zadba. Ja mam dobrego mentora i też chce być dobrym mentorem dla osób które się zapiszą u mnie. A katalog nie kończy się tylko na sprzedaży kosmetyków. W oriflame trzeba poznać marketing i wtedy działać.
Mika09
Po pierwsze tydzień przed okresem i w pierwszych dniach unikaj ciężkostrawnych posiłków, nie jedz dużo pieczonego i ostrego. Za to jedz dużo warzyw i owoców. Ale radze unikać kapusty.I pić dużo wody, nie herbaty nie kawy ale wody. W moim przypadku źle też działa (tak około 2 dni przed okresem i w trakcie niego duży wysiłek fizyczny). A chodzę na siłownie więc kilka dni w miesiącu muszę z niej zrezygnować. A jak już mnie bardzo boli to robię sobie ciepłe kompresy na brzuch.(kupiłam ogrzewacz).
Wszystkie te porady zostały mi udzielone przez ginekologa. ![]()
5,243 2012-01-22 22:04:12
witam Panie ![]()
ja jakieś 3 godzinki temu wróciłam do domu z uczelni...
jestem wyczerpana i to kompletnie ;/
ledwie widzę na oczy ![]()
ale przynajmniej w sobotę oba kolosy mi w miarę dobrze poszły. z jednego mam 4
babka już poprawiła ![]()
zaraz pewnie pójdę spać
a jutro do drugiej babci
nie miałam jak w weekend, wiadomo... UKOCHANA szkoła... ![]()
5,244 2012-01-23 15:53:36 Ostatnio edytowany przez Sheep12 (2012-01-23 15:57:37)
![]()
5,245 2012-01-23 15:59:10
Witamy Sheep12 ![]()
Kobietki, jak Wam mija dzionek?
5,246 2012-01-23 18:20:19
Dziekuje tesia za rady
postaam sie je wprowadzic w zycie i moze bedzie jakas zmiana:)
Jak mi mija dzien? ciezko, bo jestem jaks taka do dupy hehe ale to przez okres pewnie i pogode. Rano sie uczylam, pzniej 2h szukalam prezentu na allegro dla faceta. Wiedzialam co chce ale zastanawialam sie nad kolorem itp i kupilam kalnderz z naszym wsplnym zdj i poduszke rowniez ze zdjeciem i wierszykiem milosnym:) jedna poduszke juz ma z moim zd, ale codziennie s aklotnie kto na niej spi, bo jest mega wygodna takze polecam!! ![]()
No i teraz bylam po chlopaka, bo robil stype u jednej kobiety (jest kucharzem) i on zaraz leci do fryzjera ( w koncu!!
) a ja wezme sobie przypomne wszystko na juutrzejszy egz ktory i tak bedzie porazka, bo nawet niktorych rzeczy nie mam i nie umiem :]
A Wam jak leci? ?:)
5,247 2012-01-23 18:28:35
A ja się uczyłam do 2.00 i dziś wstałam prawie o 11.00!!! Nigdy tak długo nie śpię, a miałam się od rana uczyć. Zaczęłam gdzieś o 12.00 i przed chwilą skończyłam powtórkę, więc robię przerwę i zaczynam powtarzać na środę. Jutro będę lała wodę na ustnym, 3 spokojnie powinno być, więc się nie stresuję, choć bardzo bym chciała coś więcej niż marne 3 ![]()
Jestem dziś jakaś zmęczona, ale to pewnie przez wspomnianą już pogodę. Zimno, wieje i pada do tego. Oby jutro było lepiej.
5,248 2012-01-23 19:43:11
RoBaCeK78 dzięki za przywitanie
Mój dzień ja próbuje się uczyć na egzamin , który mam już w sobotę strsznie się go boje.
a poza tym rodzinne imieninny
więc zmarnowałam mnóstwo czasu.
5,249 2012-01-23 20:00:33
Aaa zdalam to durnowate koło na 4
ahh jaka jestem szczesliwa, bo bardfzo sie balam, nie poszlo mi za dobrze, tzn wszystko napisalam, ale lalam taka wode, ze szok, bo akurat tego sie NIC nie uczylam
Tylko, ze jutro mam kolejny egzamin, na ktory naprawde umiem wielkie G
bo to jest takie głupie, ze nawet nauczyc sie nie da, wiec sciagi juz wydrukowane i dopiero teraz wzielam sie za przepisywanie notatek do tego egz
trzymajcie kciuki jutro o 9:45 ![]()
5,250 2012-01-23 20:05:37
Cześć, co u was? ![]()
5,251 2012-01-23 20:27:50
trzymajcie kciuki jutro o 9:45
Ja mam o 10.00 to i za mnie kciuki trzymajcie!!! Będzie ustna masakra i wstyd...
5,252 2012-01-23 20:56:05
Witam Was
Ja dzisiaj cały dzień pracowałam z Oriflame. Znaczy jak można to nazwać całym dniem:P na 12 poszłam:) godziny pracy ja sobie wybieram więc spoko. Źle się czuje to nie idę:D
Współczuje wam że tyle musicie się uczyć, ja bym chyba nie dała rady. A Mika09 na jakim profilu jesteś??
JA skończyłam technikum ze specjalizacja rachunkowość i finanse ale powiem ci że papierki nie są dla mnie. Choć zdobyte doświadczenie pomaga mi w Oriflame:)
5,253 2012-01-23 21:56:02
widzę, że nie tylko ja miałam kiepski dzień... jakoś tak czuję się jakby mnie coś zjadło, wypluło i jeszcze raz to samo ![]()
jakiś taki dzień dziwny ;/
5,254 2012-01-23 21:58:24
widzę, że nie tylko ja miałam kiepski dzień... jakoś tak czuję się jakby mnie coś zjadło, wypluło i jeszcze raz to samo
To idealnie odzwierciedla mnie dziś ![]()
A jak patrzę na mojego kota zanurzonego w pufie i słodko śpiącego to mam ochotę w niego rzucić jakimś długopisem albo kulką z kartki ![]()
5,255 2012-01-23 22:25:48
ja liczę na to, że przynajmniej jutro będzie lepsze ![]()
5,256 2012-01-24 15:48:53
HA!!! 4,5 z ustnego
Mika a jak tobie poszło?
Teraz kończę naukę do jutrzejszego egzaminu...
5,257 2012-01-24 16:15:47
No to gratulacje.
A co dzisiaj porabiacie??
ja dzisiaj siedzę w domu:)
5,258 2012-01-24 16:24:49
Gratuluję madz88 ![]()
tesia369 jak dzień? ja jak mój bratanek się obudzi to biorę maluszka na sanki
bo teraz mi usnął
a tak to siedzę w domu i przepisuję notatki
... znowu....
5,259 2012-01-24 16:29:05
A ja dzisiaj siedzę i pracuje przy kompie. Ale ide sobie zrobić przerwę bo mam już dość:P
Fajnie sama bym poszła na sanki, lecz mało śniegu:/
5,260 2012-01-24 17:26:26
u mnie śniegu a śniegu ![]()
przed chwilką wróciłam właśnie ![]()
Maluszek zadowolony ![]()
ciocia również ![]()
5,261 2012-01-24 17:43:00
Madz, to Ty kujonka jestes, widze ![]()
Tak sobie mi poszedl ten egzamin, zdac zdalam, ale na jaka ocene to nie wiem i nawet nie wiem, kiedy wyniki. W czwartek mam zalegly ustny egz, bo ostatnio koles go przelozyl:/
Ide dzis z kolezanka na jakies piwko i balety, zeby sie odstresowac po tym wszystkim ![]()
I przyslali mi gotowe projekty tego kalendarza i poduszki. Poduszka jest swietna, a kalendarz tak nie bardzo bo nie da sie usunac kropek, ktore sa z winy aparatu
no ale i tak poduszka wazniejsza ![]()
5,262 2012-01-24 20:33:02
Mika ważne że zdane będzie.
Czy ja wiem czy kujonka
Raczej nie, nigdy stypendium nie miałam
Ale żeby moje kujoństwo jeszcze bardziej potwierdzić w waszych oczach dodam że dostałam dziś jeszcze 5 z egzaminu
:D:D (niedawno wyniki były). Kolejne starcie jutro o 16.00 już się nie uczę, muszę odpocząć bo psychicznie nie dam rady. Za to po sesji będzie picie z moim przyjacielem, może jakaś impreza żeby odreagować ;D
5,263 2012-01-24 20:30:34
Ważne jest że zdałaś. A zawsze się może okazać że bardzo dobrze:)
Miłego wieczoru przy piwku ![]()
5,264 2012-01-24 23:42:31
marzę o sobocie ! mam egzamin mam nadzieję,że zdam i trochę odpocznę
5,265 2012-01-25 00:35:06
a ja.... ja marzę żeby za półtorej tygodnia przetrwać weekend. masa egzaminów czeka ![]()