Jackjohn - oczywiscie, ze liczy sie to, o czym sie pisze! ![]()
4,616 2011-10-30 02:14:36
4,617 2011-10-31 23:49:13
Jackjohn, przeciez masz idealny wiek 20+ ![]()
oj co do tych prezentow to momentami brak mi pomyslow, byly juz : portfel, koszula, sweter, pasek, ramka ze zdjeciem, brylok do auta, puzzle, misio, perfumy, majtki, ksiazka, zawsze cos co potrzebowal , chcial albo po prostu wiedzialam ze lubi. zblizaja sie swieta, znowu cos bedzie trzeba wymyslec ;P najgorsze jest to ze choc co roku sobie obiecuje ze poszukam prezentu na spokojnie wczesniej, to zawsze zastawiam to na ostatna chwile ;P
4,618 2011-11-01 16:14:26
na mikołajki mojemu facetowi sprezentuje kubek jego klubu pilkarskiego i pewie jakis dezodorant plus moze do tego bokserki
4,619 2011-11-02 07:37:23
a ja w prezencie dla mojego lubego, sprawię sobie nową bieliznę ![]()
4,620 2011-11-02 13:29:39
Dobrze, że ja nie mam tego problemu z prezentem dla chłopaka ![]()
4,621 2011-11-02 18:58:18 Ostatnio edytowany przez jackjohn (2011-11-02 18:59:01)
A co z prezentem dla dziewczyny? Kwiaty pod choinką nie wchodzą w grę
Co chciały byście dostać na dzień kobiet, imieniny, urodziny, walentynki czy pod choinkę? Największy dylemat mam właśnie na tą ostatnią okazją.
4,622 2011-11-02 23:33:28
jackjohn, strasznie nie lubie jak moj facet pyta sie mnie za czesto co bym chciala dostac. my kobiety uwielbiamy niespodzianki:)
moge napisac co do tej pory dostala, jezeli ulatwi Ci to sprawe;) a wiec : bizuteria (kolczyki, branzoletki, przywieszka ), perfumy, bielizna, ksiazka (niestety nie trafiona bo okazala sie strasznbie nudna, no ale licza sie checi ), portfel, torebka, bluzeczka ( tez nie do konca byla trafiona, musialam wymieniac hihi), bielizna, misie, kosmetyki..i inne ktorych nie moge sobie przypomniec, czasem do prezentu staramy sie dodac nutke erotyzmu lub humoru w postaci jakichs drobiazgow:) dla kobiety jest latwiej cos kupic. chcialabym w tym roku zaskoczyc faceta prezentem pod choinke, dlatego juz powoli zaczynam myslec ![]()
4,623 2011-11-03 02:10:22
no wlasnie ja tez zaczynam myslec ale jak na razie zadnego pomyslu. co wy kobietki kupujecie swoim mezczyznom na Gwiazdke? ![]()
4,624 2011-11-03 07:36:39
też nie twierdzę, że mam
a pytanie na forum o to, co kupić swemu facetowi nie jest najszczęśliwszym pytaniem.... bo to znaczy, że nie zna sie swojego faceta, lub nie przywiązuje wagi do jego potrzeb czy zainteresowań.
4,625 2011-11-03 14:41:39
catwoman, moze masz racje, ale czasem ktos moze podsunac jakis fajny pomysl, jakas inspiracje ![]()
ja pod choinke albo na mikolaja chce kupic mu cos nietypowego, mysle o nocnej lampce, bo nie ma nad lozkiem, i zawsze ktores z nas musi w nocy wstawac gasic swiatlo ;P
milenka2306, musisz pomyslec co twoj facet chcialby dostac, ty bedac z nim najlepiej powinnas to wiedziec. albo postaraj sie podpytac go, dyskretnie ![]()
4,626 2011-11-03 15:09:06
w tamtym roku pisalismy "list do św. Mikołaja"
naprawde
i nie mialam problemu co kupic bo mi napisal
niestety ja go oszukalam i napisalam mu cos typu ze Go kocham itp
i niestety w tym roku juz nie chce sie w to bawic
przewaznie kupuje mu cos praktycznego, typu jakis sweter,koszula,szalik itp
mial niedawno ur i kupilam sweter,to co? na swieta koszula?
za ksiazkami nie przepada,woli przeczytac w necie cos albo obejrzec jakis film. ale wiem ze plyty z jakims filmem tez specjalnie by nie chcial. z muzyka tak samo. myslalam zeby zrobic mu fotoksiazke z naszymy zdjeciami ale zdecyduje sie na to jednak na walentynki. wiec jak mozecie podsuwajcie jakies pomysly
piszcie co Wy swoim ukochanym kupujecie ![]()
4,627 2011-11-04 09:57:43
a obchodzicie walentynki ? ja przyznam szczerze- nie. kiedys obchodziłam, ale ostatecznie uznałam, że zima to nie czas na świeto zakochanych, że mamy nasze, słowiańskie święto- w czerwcu na Jana. I jesli chodzi o nasz klimat, to jesli uz obchodzić dzien zakochanych, to w czasie temu sprzyjającym własnie np. na wiosnę, lub gdy jest ciepło i kwitnąco ![]()
4,628 2011-11-04 23:53:53
ja powiem szczerze srednio lubie ten dzien, ostatnio w walentynki poklocilam sie z facetem, pozniej juz bylo ok, ale jezeli mamy mile spedzic dzien, romantycznie czy jakkolwiek chcemy to nie musi byc to 14 luty, ale 1 kwiecien, 5 czerwiec, 15 listopad czy jakikolwiek w roku dzien ![]()
4,629 2011-11-18 22:40:38
Witam wszystkich...mam problem...I to wielki..Proszę pomóżcie mi..nie wiem jak mam z tym sobie poradzić ..ponieważ nie mam żadnej osoby zaufanej aby to komuś powiedzieć..mam faceta ma 42 lata no i mieszka w Warszawie 200 km od de mnie..Spotykamy się co parę tyg..On myśli że ja go Kocham a tak nie jest, jestem z nim ponieważ wysyła mi pieniądze no i opłaca meszkanie..Jest od de mnie o 20 lat starszy rodzice oczywiście o tym nie wiedzą..no a jest druga str medalu..Spotykam się z miłym i fajnym chłopakiem za jego plecami..ah bardzo żle się z tym czuję..ale ten chłopak nie wie o tym mężczyżnie z którym jestem..Myśli że to moi rodzice opłacają mieszkanie...rety jest mi bardzo ciężko bo powiem szczerze zakochałam się w tym chłopaku...I co mam Zrobić???...tylko nie piszcie o mnie żle..ale cała prawdę przyjmę..
4,630 2011-11-18 22:47:15
Witam wszystkich...mam problem...I to wielki..Proszę pomóżcie mi..nie wiem jak mam z tym sobie poradzić ..ponieważ nie mam żadnej osoby zaufanej aby to komuś powiedzieć..mam faceta ma 42 lata no i mieszka w Warszawie 200 km od de mnie..Spotykamy się co parę tyg..On myśli że ja go Kocham a tak nie jest, jestem z nim ponieważ wysyła mi pieniądze no i opłaca meszkanie..Jest od de mnie o 20 lat starszy rodzice oczywiście o tym nie wiedzą..no a jest druga str medalu..Spotykam się z miłym i fajnym chłopakiem za jego plecami..ah bardzo żle się z tym czuję..ale ten chłopak nie wie o tym mężczyżnie z którym jestem..Myśli że to moi rodzice opłacają mieszkanie...rety jest mi bardzo ciężko bo powiem szczerze zakochałam się w tym chłopaku...I co mam Zrobić???...tylko nie piszcie o mnie żle..ale cała prawdę przyjmę..
Sponsoring...
Po prostu zostaw tego faceta... kobieto to Twoje życie!
4,631 2011-11-18 22:52:55
Dzięki bardzo za dobre Rady:) Całe życie przed de mną...Ehhh:)
4,632 2011-11-18 23:00:48
Dzięki bardzo za dobre Rady:) Całe życie przed de mną...Ehhh:)
Szanuj się i zadbaj o swoje szczęście. Bo straconych lat nigdy nie odzyskasz.
4,633 2011-11-18 23:05:29
Dokładnie..Napewno posłucham się twojej rady
Bardzo mi pomogłaś..nawet nie wiesz jak mi Ulżyło:) Muszę sobie poradzić z tym..Napewno rzucę tego faceta i chcę czegoś poważniejszego..Prawdziwego związku:) Taki związek oferuje mi ten chłopak..Który jest naprawdę dobry...Ma 23 lata ale jest poważnym chłopakiem ..Nie jak inni chłopacy w tym wieku mają jedno w głowie nic więcej..
4,634 2011-11-18 23:21:28
tylko co na to ten facet z warszawy..mam nadzieje ze jakos to prezyjmie , choc po takich to tez nie wiadomo czego sie spodziewac. najwazniejsze ze wkoncu przejzalas na oczy, a pieniadze to nie wszystko.
4,635 2011-11-18 23:29:09
Oj dokładnie przejrzałam na oczy uwierz mi że tak:) Ah te życie jest strasznie skomplikowane:(
4,636 2011-11-18 23:50:01
Heeej - przyszłam się z Wami przywitać. Dobry wieczór ![]()
4,637 2011-11-18 23:51:45
Heeej - przyszłam się z Wami przywitać. Dobry wieczór
dobry wieczór:)
4,638 2011-11-18 23:52:04
Dobry wieczór:)
4,639 2011-11-18 23:54:36
Pomogłaś mi bardzo dziękuję! wziełam to do serca..
4,640 2011-11-19 00:53:54
O, a już myślałam, że nikt nie odpisze
Mój TZ ma nockę, a ja nie dawno wróciłam z drugiej zmiany. Siedząc sama, no prawie sama - nie licząc moich zwierząt, zastanawiam się jak pomóc pewnej suni i jej adoptowanemu dziecku,
którzy dzisiaj trafili do nas pod opiekę Pogotowia dla Zwierząt. Jak wynagrodzić jej to co zrobił jej człowiek
Mimo tego, że jest wycieńczona stała się matką dla malutkiego szczeniaczka i pomaga mu przeżyć...
4,641 2011-11-20 17:58:50
Witam wszystkie Panie,
Mam pewien problem i chcialabym się z nim podzielić może uda mi sie uzuskać jakąś odpowiedz jak sobie z nim poradzić lub oswoić. Jestem młodą kobieta w wieku 23 lat i mam ogromny popęd seksualny, na tyle silny że jeżeli nie kocham się z partnerem przez 3-4 dni ogarnia mnie złość i nie nadaję się do życia w spoleczeństwie z innymi ludzmi, ponieważ przelewam na nich swoja całą złość ze względu na brak seksu.
Czy to jest normalne w tym wieku?
Czy moze mam zaburzenia hormonalne?
Czy powinnam zaczać stosować tabletki, które pochamują mój popęd seksualny?
Bede wdzieczna na porade.
4,642 2011-11-20 19:23:15 Ostatnio edytowany przez Paweł24 (2011-11-20 19:47:44)
megi, lepszą receptą od tabletek chyba jest seks, nie?
Wg mnie to dobrze że ma cię duży popęd.
A jak nie ma chłopaka to jest masturbacja przecież.
Tak w ogóle, jak ja bym miał twoje podejście to byłbym już seryjnym zabójcą.
Daj mi numer telefonu do ich obydwu to rozwiąż problem tym którzy rzeczywiście go mają.
Spotykamy się co parę tyg..On myśli że ja go Kocham a tak nie jest, jestem z nim ponieważ wysyła mi pieniądze no i opłaca meszkanie.
Może jest tak że on myśli sobie: "spotykamy się co parę tygodni, ona myśli że ja ją kocham, a tak nie jest, wysyłam jej kasę dlatego żeby mieć seks z 20 lat młodszą laską" i wtedy doskonale do siebie pasujecie. Jeśli jednak on cię kocha...
Szanuj się i zadbaj o swoje szczęście. Bo straconych lat nigdy nie odzyskasz.
Ale ona dba o swoje szczęście. Ma i kasę od starego i miłość u młodego. Bawi się świetnie. Nie mówi prawdy więc wszyscy mają o niej doskonałą opinię.
Ja bym nie radził jej nic zmieniać, przecież doskonalej być już chyba nie może.
Raczej radziłbym tym facetom żeby przejrzeli na oczy.
PS. Emileczka, a jak trapi cię to że nie możesz powiedzieć prawdy o sobie temu starszemu facetowi, to zapewniam że jest dużo 40-latków którzy chętnie będą się z tobą tak samo spotykać wiedząc że masz chłopaka i robisz to tylko dla pieniędzy i nie będzie im to przeszkadzać.
Ba, nawet dostaniesz za to więcej kasy!
Napewno rzucę tego faceta i chcę czegoś poważniejszego....Prawdziwego związku:
Aha, nie doczytałem tego że już doszłaś do tego że (ty go?!) rzucisz. Raczej powiedz mu prawdę to on ciebie rzuci.
A co do poważnego związku, ja się na związkach nie znam, ale chyba w poważnych związkach trzeba być szczerym i nikogo nie udawać.
Ani jakiś dramatycznie istotnych faktów nie zatajać.
4,643 2011-11-20 19:45:06
Witam..słuchaj jesteś nie sprawiedliwy! jednak wolę o tym rozmawiać z kobietą a nie z mężczyzną..więc dziękuję ci za dobre rady! żegnam!!!!!!!!!!
4,644 2011-11-20 19:49:58 Ostatnio edytowany przez Paweł24 (2011-11-20 19:53:46)
A w czym ja jestem niesprawiedliwy?
No jasne że wolisz z kobietami, nic dziwnego...
No ale dobra, gadaj sobie z kobietami. Nie wtrącam się.
Dodam tylko że przy rozstaniu powinnaś oddać mu te pieniądze które od niego wyłudziłaś. To by było sprawiedliwe.
4,645 2011-11-20 19:54:12
Nic Dziwnego??? sorki ale to jest Forum dla kobiet nie uważasz???hym. Rozmawiamy tu o swoich sprawach..a ty jesteś mężczyzną więc nie oceniaj nikogo! bo nie masz do tego prawa!
4,646 2011-11-20 19:55:35
Wybacz ale to jest już nie twoja sprawa!
4,647 2011-11-21 16:28:52
I po co te wrzaski?!
Forum z założenia jest miejscem do dyskusji i wyrażania swoich poglądów. Pisząc na forum, prosząc o radę musimy też liczyć się z krytyką.
Jest to owszem forum kobiece, ale jest na nim również wielu mężczyzn i oni także maja prawo do wypowiedzi.
4,648 2011-11-21 23:30:16
Racja, to jest forum, kazdy moze napisac swoje zdanie, jezeli decydujesz sie opisac tu swoja historie to tez musisz sie liczyc nie tylko z pozytywnymi odpowiedziami.
a swoja droga mysle ze opinia faceta w tekiej sprawie moze ci sie do czegos przydac, on widzi to meskim okiem, my kobiety patrzymy troche inaczej.
emileczka, rozmawialas juz o tym wszystkim z ktoryms z panow??
4,649 2011-11-22 23:57:47
cóż koleżźanka z "problemem" chyba sama sobie już odpowiedziała na pyt., robiąc swoją własną psychoanalizę:)
4,650 2011-11-23 20:15:34
Hmmm Już po wrzasku! po prostu Pan wyżej...ocenia kogoś niesprawiedliwie..Rozumiem że panowie mają prawo również na swoją wypowiedz..Ale Dla mnie Kobieta jest prawdziwą przyjaciółką..Mężczyzni wyolbrzymiają sobie wszystko..Liczę się z komentarzami ,nie tylko dobrymi ..ale z tymi negatywnymi również..No cóż ale już po sprawie...Nie wracajmy do tego tematu..Lepiej opowiem wam co zrobiłam ze swoim problemem..Wyjaśniłam wszystko dla tamtego pana z Warszawy i żyje teraz swoim życiem..Mam Na uczkę do Końca życia..Nigdy w życiu już tak nie postąpię..ale Dzięki wam nabrałam wiary w siebie..A więc Dziękuję..
4,651 2011-11-23 23:18:09
aa co on na to wszystko, tzn pan z wawy? dobrze ze to zakonczylas, to najlepsze wyjscie z tej calej sytuacji, i moim zdaniem jedyne madre. a co z tym chlopakiem na ktorym ci zalezy??
4,652 2011-11-23 23:23:05
Pan z warszawy był bardzo zdziwiony ale powiedział że wiedział że to kiedyś nastąpi prędzej czy póżniej..Zrozumiał wszystko i odszedł..a ten chłopak ..hmm.cały czas się spotykamy i z dnia na dzień coraz bardziej mi na nim zależy:)
4,653 2011-11-23 23:27:05
zakładam że jeżeli będę z nim w związku..to i tak będę musiała mu o wszystkim powiedzieć..:/
4,654 2011-11-24 00:36:52
to bardzo wyrozumialy facet..a co do tego z ktorym sie spotykasz, ja bym powiedziala mu o tym teraz, wlasnie poki jeszcze nie jestescie w zwiazku.
4,655 2011-11-24 17:50:59
witajcie,
jestem tu nowa i dopiero poznaję "okolice" przez co wpadłam do 18+ bo nie zauważyłam miejsca dla dwudziestek...
przygarniecie mnie? ![]()
miłego popołudnia ![]()
4,656 2011-11-24 21:31:42
kasiarzyna, pewnie, że przygarniemy
Zapraszam od razu do tematu "normalne dziewczyny" ![]()
Napisz może cos o sobie na sam początek
czyms się zajmujesz, co robisz, studiujesz/pracujesz itp ![]()
4,657 2011-11-24 21:45:25
mam na imię Kaśka, mieszkam na śląsku, właściwie kursuję nieustannie między Bielskiem, Tychami, Mysłowicami i Sosnowcem ![]()
studiuję nadal. jestem nauczycielką polskiego na bezrobociu ![]()
próbuję być panią domu idealną, ale marnie mi idzie.
zajmuję się tworzeniem biżuterii i sprzedawaniem jej, jak się trafi ktoś zainteresowany ![]()
4,658 2011-11-25 19:33:04
kasiarzyna, ja jestem z Wrocka, wiec az tak daleko do Ciebie nie mam ![]()
O nauczycielka powiadasz?:) to studiujesz filologie polską czy cos innego? niestety bezrobocie w naszym kraju stale rośnie, a robic jest komu tylko nie ma pracy
sama poszukuje innej pracy na weekendy, ale jest bardzo ciezko i chyba bede musiala meczyc sie przy tej co teraz
i rowniez studiuje dziennie resocjalizacje:)
Biżuterie to ja uwielbiam, ale nie robic
nie mam do tego weny, nawet bym nie potrafila, choc nigdy nie probowalam, to nawet nie wiem ![]()
Ah i idealna Pani domu, to ja tez nigdy nie bede, bo nawet gotowac nie umiem
dobrze, ze moj facet jest kucharzem, to bedzie mial kto mnie zywic
a ja jednie sobie posprzatam i zrobie zakupy ![]()
4,659 2011-11-25 19:48:42
ano aż tak daleko nie ma ![]()
moje studia? hmmm filologia polska i kulturoznawstwo.
szkoda, że ja nie mam kucharza
sama jestem w to kiepska, ale się staram. postawiłam sobie zadanie, zeby nie powtórzyć potrawy. chyba mi się udaje
od lipca... z tym, ze mój facet wybiera z potraw wszystko, co zielone i to wkurza!
a ja noszę tylko kilka rzeczy, za to robię biżuterię kocham! a jeszcze bardziej kocham, jak ona się komuś podoba i chce ją nosić ![]()
4,660 2011-11-26 00:00:36
witaj kasiarzyna
jezeli chodzi o prace w szkole to macie dziewczyny racje, tylke moich znajomych pokonczylo rozne specjalnosci pedagogiki, i widze ze jest im bardzo ciezko znalezc prace w swoim zawodzie..szkoly wola starszych , sprawdonych nauczycieli 9co nie znaczy-lepszych0, zamiast przyjmowac mlodych, pelnych ambicji osob. ale trzymam kciuki zeby ci sie udalo ![]()
4,661 2011-11-26 22:23:46
Kamcia, dzięki za kciuki! przyda się!
wiesz... to nie kwestia szkół... bo tam po prostu nie ma miejsc... nauczyciele są w takim wieku, że są za młodzi na emeryturę.
i często za starzy na ciążę.
przynajmniej tam, gdzie ja składałam papiery. bo od razu sekretarki mnie uświadamiały, że nie ma co liczyc...
4,662 2011-11-27 13:46:13
witajcie,
jestem tu nowa i dopiero poznaję "okolice" przez co wpadłam do 18+ bo nie zauważyłam miejsca dla dwudziestek...
przygarniecie mnie?miłego popołudnia
Ja też tam wpadłam pierwsze :-) a widzę ze 20 latki tez są.Witam
4,663 2011-11-27 14:02:12
witam witam
kochani moi święta się zbliżają, robicie już coś w związku z tym? jakies przygotowania? ![]()
4,664 2011-11-27 14:05:18
witam witam
kochani moi święta się zbliżają, robicie już coś w związku z tym? jakies przygotowania?
Ja się ciągle zastanawiam co kupić mężowi pod choinkę.Nie mam dużo kasy na to no chyba że jak kolczyki ruszą
bo dzieciom to już razem kupimy.
A wy co kupujecie dla swoich chłopaków/mężów
4,665 2011-11-27 18:31:29
Witajcie, ja również jestem tu nowa. Znalazłam forum bo szukałam czegoś do pracy magisterskiej, ale jak zaczęłam czytać tak mi się spodobało że chyba tu zostanę na dłużej ![]()
Coś o mnie? Z wykształcenia polityk rodzinny, HRowiec i za kilka lat psycholog ![]()
Idę się trochę rozejrzeć żeby złapać wątek.
pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieję że mnie przyjmiecie
4,666 2011-11-27 18:33:06
Madz88 witaj
4,667 2011-11-28 11:34:47
Madz88
miło, że dołączyłaś do nas ![]()
4,668 2011-11-28 21:32:17
O kurka, ale Was sie tu namnożyło
ale to dobrze ![]()
Witam wszystkie przybyłe oosby
z jakich jesteście okolic Polski? może ktos mieszka w pobliżu Wrocławia, ewentualnie Opola? ![]()
Brunecia, ja poki co o swietach nie myśle. No jedynie o tym ,że wigiliie i sylwestra spedze w pracy
a tak to mysle nad prezentami dla dzieciakow, bo dla starszych juz mi nie starczy funduszy i pewnie bedzie jak rok temu - jeden dzien spedze u faceta, a drugi dzien spedzimy u mnie:) choc mieszkamy razem, to nie wypada zebym cale swieta siedziala w swoim domu, a on w swoim, nalezy spedzic to jakos rodzinnie:) no ale powiem szczerze, że nie przepadam za swietami, rzadko kiedy je czuje i dla mnie jest to normalny dzien.
4,669 2011-11-28 21:58:38
Mika mam bardzo podobnie, świąt nie czuję, nie lubię ich, dla mnie to taka sztuczność, ale powiem wam, że jak musiałam spędzić święta inaczej niż zawsze (rodzice dostali skierowanie do sanatorium akurat na święta i pojechałam do nich) to wtedy bardzo przeżyłam to że nie jestem z siostrą (ma już swoją rodzinę, ale zawsze święta spędzamy razem), jakoś to mną wstrząsnęło w dniu świąt i całe przepłakałam.
Ale i tak te wszystkie wymuszone prezenty... eh szkoda gadać. Święta na razie kojarzą mi się tylko z okresem wysokich obrotów naukowych, sesją, zaliczeniami i takimi innymi nieprzyjemnymi rzeczami związanymi ze studiowaniem.
PS. Jestem z Warszawy.
4,670 2011-11-28 22:07:03
madz, a żebys wiedziała, mam to samo. Nic tylko nauka, praca i tak w kolko i wydawanie duzych pieniedzy za marna wypłate.
Ale to prawda, jak co roku się spedza swieta z rodziną, wpada taka rutyna i nagle okazuje sie, że bliskie osoby nie spedza z nami tym razem swiat, to jedak pozostaje taka pustka i człowiekowi brakuje tego. No ale nie zmienia to faktu, że dla mnie cale swieta to sztucznośc i nic wiecej. Wiekszosc podaje sie za idealna rodzine majaca ze soba zajebiste kontakty, a w rzeczywisci jest inaczej. Np ja nie utrzymuje zadnych kontakt z rodzenstwem (za duza roznica wieku), z rodzicami widze sie raz na miesiac, nie telefonujemy do sienie itp chyba, ze cos sie dzieje. Kazdy zyje jak chce, po swojemu, a tu nagle przychdza swieta i mam udawac, że mam zajefajna rodzinke?:D dlatego wole te swieta spedzic w pracy lub tylko z chłopakiem ![]()
4,671 2011-11-28 23:36:00
ja rowniez witam nowe osobki
co do swiat, to powiem wam, ze te w tym roku nie beda takie jak zawsze, moja babcia jest glowa rodziny, nad wszystkim panuje itp, teraz wyjezdza do sanatorium i nie bedzie jej niestety, moja mama ze swoja szwagierka nie moze sie dogadac, boje sie zeby jakis klotni nie bylo, wogole chcialabym zeby te swieta byly spokojne, a czesto sie zdarza ze ktos sie z kims pokloci i ehh szkoda gadac. Pomimo tego uwielbiam Boze Narodzenie, te chwile spedzone razem jakos jeszcze trzymaja mnie przy mysli ze rodzina to jest cos, co trzeba pielegnowac. Hmn..moze dlatego tak sadze bo jestem bardzo rodzinna osoba.
To juz beda 3 swieta spedzone z moim narzeczonym, wigilie spedzamy u siebie, jeden dzien u jego rodziny, drugi u mnie, tez staramy sie pogodzic to wszystko tak, zeby wilk byl syty i owca cala ;P
co do prezentow to chyba najgorsze co moze byc to ich kupowania;P zawsze mowi sobie ze w tym roku kupowac bede wszystko wczesniej, i co...i zawsze kupuje na ostatnia chwile ;p jeju, mam nadzieje ze w tym roku jednak kupie prezenty wczesniej (sama nie wierze w to co pisze ;p ).
4,672 2011-11-29 00:34:04
a ja sobie nie wyobrażam świąt bez rodziny! Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się zebrać moją rodzinę i rodzinę Tomka przy jednym stole. ale to by było ze 20 osób! nie mam chyba tak dużego stołu na razie...
Kocham święta! Pieczenie tony pierników, malowanie ich, potem karp w wannie... lepienie malutkich uszek i liczenie ich, zeby każdy dostał tyle samo
i wkładanie migdała do jednego
i strojenie choinki...
i chowanie prezentów też ![]()
i wiecie... wtedy nawet kłótnie sa jakieś takie pełne miłości u mnie ![]()
kocham święta! uwielbiam! i nie mogę się ich doczekać!
a w tym roku pierwszy raz będę miała swoją choinkę! i zupełnie nie wiem, jak się za to zabrać
hehe
4,673 2011-11-29 01:08:40
moze masz racje, moze te klotnie sa inne, latwiej sie jest pogodzic ![]()
ja tez uwielbiam lepienie uszek, prezenty, koledy, lepienie uszek, zapach prawdziwej choinki i tych wszystkich potraw..cos w tym wszystkim jest magicznego ![]()
4,674 2011-11-29 01:19:01
o właśnie ![]()
szkoda, że ta magia jest tylko raz w roku...
no ale inaczej pewnie by się nam "przejadło" hehe
4,675 2011-11-29 13:09:27
jest tez wielkanoc, wesole swieta..choc juz bez tej magii ![]()
4,676 2011-11-29 13:26:49
Wielkanoc do mnie nie przemawia...
wtedy jakoś tego nie czuję...
4,677 2011-11-29 13:45:40
Wielkanocy to juz w ogole nie czuje
choć pod wzgledem religijnym są to wazniejsze sweta niz Boże Narodzenie:) w tym roku niestety nie pomoge nikomu przy przygotowaniach, bo nie mieszkam juz z rodzicami, a wigilie spedze w pracy, i przyjade juz na gotowe kolo 16
a w tyg studia, wiec tez odpada. No ale cos czuje, że w tym roku swieta beda lipne, nie wiem ale takie odnosze wrażenie ![]()
4,678 2011-11-29 13:49:41
swieta byly dla mnie najpiekniejsze jak bylam dzieckiem, w naszym domu byla zawsze cala , nawet daleka rodzina, kolo 30 osob, pelno smiechu, dzieciakow..teraz do stolu zasiadamy w najblizszym gronie, tez jest milo, ale to juz nie to samo co kiedys.
4,679 2011-11-29 14:03:46
nas jest zwykle 10 osób... i dwa psy ![]()
nasza rodzina, rodzina siostry mamy i babcia ![]()
uwielbiam takie święta
4,680 2011-11-29 15:11:12
A ja nigdy świat nie mialam i ich nie lubiałam, bo ojciec zawsze byl pijany (tak, alkoholik) i swieta nigdy dla mnie nie byly swietami. Teraz nie pije i jest ok, ale i tak to wszystko jest takie sztuczne, że az zal
ale udaje wzorową córeczke i siedze grzecznie przy stole
nie moge sie doczekac, kiedy bede miala wlasna rodzine i sama z mezem i dzieckiem spedze takie swieta
bo sama nigdy takich nie mialam.