Netkafejka 20 + ... czyli netkafejka wczesajki ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 20 + ... czyli netkafejka wczesajki ...

Strony Poprzednia 1 … 136 137 138 139 140 … 163 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8,906 do 8,970 z 10,560 ]

8,906

Odp: Netkafejka 20 + ... czyli netkafejka wczesajki ...

Ja sie dziwie swojemu, ze jeszcze mi sie nie oświadczył po 2 latach lol no ale gdybysmy mieszkali osobno, to moze i bym sie nie dziwiła, ale skoro 1.5 roku mieszkamy juz razem, to troche jest mi smutno i przykro no ale trudni, poczekam. Teraz już nie mam aż takiego parcia na to wszystko, jak kiedyś i dałam sobie siana, no ale wiecznie czekać tez nie bede.

gothka., a czemu nie chcecie miec biologiznych dzieci?? z tego co wiem to na adopcje czeka sie około 4-5 lat i to tez trzeba spełniac warunki smile a nie mozecie za rok po studiach zamieszkac razem?? my tez ze swoim zylismy na odleglosc, a ze on mieszka we wrocławiu, wiec zaproponował (po ponad  pół roku bycia razem) bym sie do niego wprowadziła, bo wieksze miasto, wieksze pespektywy. Miałam u niego zostac TYLKO na wakacje by sobie dorobic i wrocic do studenckiego miasta, no ale tak sie złozylo, ze nie puscił mnie no i tak juz tutaj sobie mieszkamy razem, zameldowałam sie i jest ok, a na ostatni rok studiów dojezdzałam do opola z wrocka, studia dzienne tongue

Zobacz podobne tematy :

8,907

Mika- to jak dla mnie jestes szalona xD z Wrocka do Opola? codziennie? Jestem ciekawa ile Ci to zajmuje xD

8,908

hekate, no tak 4 razy w tyg kursowałam, niekiedy po dwa razy tongue nie było zle, 1.5h w jedną strone pociagiem, wiecej czasu zajmował mi dojazd i powrót niz pobyt na uczelni smile

8,909

Mika gdybyśmy mogli, zamieszkalibyśmy ze sobą od razu. Ale niestety, wszystko rozbija się o brak pracy. W chwili obecnej nie pracuje żadne z nas. Bez pracy trudno cokolwiek planować. Perspektywy też są takie, że na pracę w zawodzie oboje mamy większe szanse zostając w naszych miastach.
A co do dzieci to wiem, że na adopcję trzeba czekać a potem i tak nie zawsze się uda. Zaryzykujemy. Dzieci biologicznych absolutnie z kilku powodów mieć nie chcemy. Jeśli nie uda się z adopcją-trudno, będziemy małżeństwem bezdzietnym.

8,910

gothka, ehh w tym kraju wiekszosc rzeczy sprowadza sie do braku pracy tongue ja obecnie równiez jestem bez roboty, ide sie zapisac do UP, a tak to jestem niania dziecka, wiec zawsze jakis tysiak wpadnie w miesiacu. Z kolei mój facet zrezygnował z dobrej roboty (jest kucharzem) z pewnych względów i tez robi na czarno w budowlance. Niestety w tym kraju duzych perspektyw nie ma i nie ma co sie dziwic, ze tyle ludzi w tym Wy jest bez pracy hmm
a co studiujesz? ja skonczylam resocjalizacje, ale to taki kierunek z dupy i tutaj juz w ogole zadnej roboty nie dostane smile

8,911

Rozumiem Gothka.
Ja dziś miałam wesoło. Mąż w pracy, a ja włoski farbowałam.
Jak będzie pogoda, to w czwartek mamy plener.

Cały czas szukam pracy.
Mamy o tyle dobrze, że mąż ma stałą pracę.

8,912

Na jaki kolorek? Rudy? wink (Pytam, bo ten kolor lubię tongue)

8,913

Czekoladowy brąz.
Ostatni raz farbuję.

8,914

Mikowiesz, my też w sumie tej pracy jakoś wybitnie nie szukaliśmy. Oboje studiujemy dziennie. D. ma zajęcia od 8, 10 do 20, ja tez porozwalane na całe dnie. Właściwie tylko ja się tak na poważnie za czymś rozglądałam i miałam ofertę pracy jako niania. Ale praca 5 dni w tygodniu a nawet 400 zł bym nie zarobiła hmm Stwierdziłam z rodzicami, że za takie pieniądze jak miałabym rezygnować z wykładów to lepiej sobie jeszcze pracę odpuścić, przyłożyć się na tym ostatnim roku studiów i spokojnie pisać magisterkę. Pracy kosztem nauki bym nie chciała. Poza tym pisuję od czasu do czasu, zaczęłam książkę to może akurat skończę tongue
A studiuję wychowanie wczesnoszkolne i przedszkolne wink
Rebel pięknie wyglądałaś na ślubie smile I jakaś Ty młodziutka big_smile
Czarna ja jestem ruda big_smile

Mam chwilę przerwy w zajęciach i zanim ugotuję obiad pójdę na seminarium relaksuję się przy kawie big_smile

8,915

gothka, ciezko pogodzic studia dzienne z praca, to fakt smile ja pracowalam juz i w CCC i w tesco i selgrosie, almie i innych sklepach spożywczych i tez mi ciezko było pogodzic to z nauka tym bardziej, ze na studia musialam dojezdzac 80km w jedna strone hmm i niekiedy rezygnowalam z zajęc by isc do pracy, ale byłam zmuszona, bo od rodziców kasy juz ciagnac nie chciałam wiec musialam sie usamodzielnic i nawet marne 500zł mnie cieszyło tongue no ale ze styopendium tez cos mi zostalo, wiec dobre i to smile ale ciezko znalezc prace bedac na dziennych studiach, bo jewdnak pracodawcom zalezy na dyspozycyjnosci i mi rodzice tez mowili, zebym nie szła do roboty, ale ja juz zle sie czulam z tym. Oczywiscie ja mieszkałam w małym miasteczku, wiec studia tez mialam w wiekszym miescie, gdzie wynajmowalam mieszkanie.
Gdybym miała zajecia tak jak Twoj facet to na pewno bym roboty nie znalazla, zreszta chhba nikomu by sie to nie udalo, skoro cały dzien na uczelni hmm a tez jakbym miała mozliwosc to bym nie poszla do roboty i sikonczyla na spokojnie studia smile

8,916

gothka napisał/a:

Czarna ja jestem ruda big_smile

Pokaż fotę, lubię rude tongue

8,917 Ostatnio edytowany przez gothka (2012-10-02 13:39:16)

Miko no właśnie-dyspozycyjność to problem na studiach dziennych hmm
Czarna podaj mi maila na priv wink Ale pamiętaj, ja już zajęta jestem big_smile

8,918

gothka napisał/a:

Czarna podaj mi maila na priv wink Ale pamiętaj, ja już zajęta jestem big_smile

Oj tam oj tam tongue
Poszło, z linkiem do mojej fotki wink

8,919

Czarna moja już też smile Tylko nie mam zdjęcia w naturalnym świetle, kolor jest wtedy jaśniejszy.
Bardzo ładna z Ciebie dziewczyna wink

8,920

Gothka dziękuję, miło mi.;)
Też oglądałam Twoje foto. Masz ładne włosy.
Tylko wiesz co, na różnych zdjęciach, wyglądasz różnie. Jak kameleon.;) Aż trudno uwierzyc, że to jedna osoba.;)

8,921 Ostatnio edytowany przez gothka (2012-10-02 18:11:33)

rebel sama się sobie dziwię jak czasem patrzę na swoje zdjęcia  że to wszystko jestem ja:D Ale to chyba dlatego, że choruję na niedoczynność tarczycy i czasem schudnę, czasem przytyję... wink Tak samo z farbą do włosów- po farbowaniu wszystko ładnie ale rudy szybko się spiera i już jest coś innego tongue
No i makijaż- lubię eksperymentować wink
To dlatego samej siebie czasem nie poznaję big_smile
Dziękuję za komplement w stronę włosów wink

8,922

Gothka ja też mam niedoczynnośc, więc wiem o czym mówisz.
Ostatnio wyszło mi, że mam torbiel i guzek. Trochę mnie to martwi.

Wzięłam się wreszcie za układanie ciuszków w szafkach, bo normalnie od dłuższego czasu nie mogłam się za to zabrac.;)

8,923

Ja czytam ,,Poczwarkę" Doroty Terakowskiej. Powieść o życiu z dziewczynką z zespołem Downa. Zalewam się łzami od pierwszej strony. Pracuję z niepełnosprawnymi od 9 lat a i tak niekiedy zapominam, że ich świat wewnętrzny jest taki sam a niekiedy nawet bogatszy od świata ludzi zdrowych...

8,924

no właśnie...jakieś ciekawe tytuły książeczek na jesienne wieczorki? Coś polecacie ? wink

8,925

To ja polecam tę ,,Poczwarkę". Oprócz tego wszystkie książki z serii ,,Mężczyźni są z Marsa a kobiety z Wenus" tongue

8,926

gothka napisał/a:

To ja polecam tę ,,Poczwarkę". Oprócz tego wszystkie książki z serii ,,Mężczyźni są z Marsa a kobiety z Wenus" tongue

A o czym to drugie? Jakieś poradniki?
Ja aktualnie czytam sobie powieści Daniell Steel. Takie romansidła, love story itd.
Lekka lektura na chłodne wieczory.

8,927 Ostatnio edytowany przez lidka_21 (2012-10-02 22:50:21)

romansidła Rebel są fajne:D
gothka coś z tej serii 'o mężczyznach z marsa, a kobietach z wenus' przypadło Ci specjalnie do gustu to dawaj:D
A jakieś kryminały? tylko nie Agatha Christie bo jakoś nie przepadam...

8,928

Te poradniki to tak pół żartem pół serio traktują o różnicach między kobietami a mężczyznami. Niektóre rzeczy trzeba traktować z przymrużeniem oka ale dużo też się zgadza- już wiem, czemu czasem kłóciłam się z moim D., chociaż wcześniej powód nie przyszedłby mi do głowy tongue

8,929

Ja lubie romansidła, a zwłaszcza jak sa w nich sceny erotyczne big_smile lubie też kryminały, a zaczeło się od liceum, gdzie mielismy lekture pt "Zbrodnia i kara" tak mnie wciągneła, ze w 2 wieczory ja przeczytałam, a przeciez była dośc obszerna smile

8,930

Mika09 napisał/a:

Ja lubie romansidła, a zwłaszcza jak sa w nich sceny erotyczne big_smile

Świntuch tongue

A "Zbrodnia i Kara" też mi się podobała smile

8,931

No bardzo lubie romansidła i erotyke, bo sama jestem odzwiercidleniem osoby uczuciowej, wrażliwej i majacej wysokie libido tongue w przeciwienstwie do partnera (konkubina lol ) big_smile

8,932

No ja też lubię, tylko ciężko mi poszukać czegoś fajnego tongue

8,933

mi tez smile w bibliotece nie ma zbytnio takich książek, większosc to fantastyka, a i tak szkoda mi kasy, wolę wypożyczyc i przeczytac smile kiedyś więcej czytałam, teraz się opuscilam w nauce tongue

8,934

Mika mam tak samo:D Nawet sama książkę piszę tongue

Chyba się na kebaba przejdę, mam ochotę.

8,935

Hej dziewczyny!;)
Ja tez lubię powieści z lekką nutką erotyzmu. Chcecie, podrzuce tytuły.
Tak, jestem zboczuch, ale nie bardziej niż mój mąż.;)

CO u Was?

8,936

Rebel ja jakiś czas temu czytałam "Ciało niczyje" o ile dobrze pamiętam tytuł, lekka nutka erotyzmu się pojawia.
Czytałaś ? smile

8,937 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-10-03 16:28:51)

lidka_21 napisał/a:

romansidła Rebel są fajne:D
gothka coś z tej serii 'o mężczyznach z marsa, a kobietach z wenus' przypadło Ci specjalnie do gustu to dawaj:D
A jakieś kryminały? tylko nie Agatha Christie bo jakoś nie przepadam...

Zazwyczaj tu nie piszę, ale zobaczyłam, że piszecie o książkach, więc piszę smile
Z kryminałów ja mogę polecić Ci Andreasa Franza np "Rytuał zbrodni", "Myśliwy" niemiecki pisarz, lubię jego kryminały, chwilami brutalne, ale ciekawa zagadka i styl pisania odpowiada mi.
Niezłe też pisze Camilla Lackberg, na razie czytałam "Kaznodzieję", w prezencie dostałam teraz "Fabrykantkę aniołków".
Podobno dobre też są książki Hakana Nessera, właśnie czytam jedną z nich (też dostałam w prezencie) smile
W miarę dobre też są kryminały Jonathana Kellermana, choć przyznam, że są w nich momenty nudniejsze, to ogólnie na plus, nieprzewidywalne z nutką psychologii, bo pisarz jest chyba z wykształcenia psychologiem.
No i np Simon Beckett smile
To przykładowi autorzy, których uwielbiam, czytam sporo kryminałów, horrorów, po prostu bardzo lubię smile A zwłaszcza na takie chłodne wieczory, deszcz za oknem, ciemno, a ja z herbatą w ręce czytam kryminał smile

Nie czytam tylko tego gatunku, czasem też lubię np romansidła czy szeroko pojęte książki obyczajowe, ale te jednak są moje ulubione smile

8,938

Truskaweczka a jakie horrory polecasz?

8,939

To może ja wink
Everville, Clive'a Barkera, jeśli nie czytałaś smile

8,940 Ostatnio edytowany przez ekoola89 (2012-10-03 17:53:25)

witam dziewczynki:) a ja nawet jakbym chciala to nie mam jak czytac:)

a i chcialam sie pochwalic ze zalożyłam sprawe o alimenty:) i termin rozprawy to 12 listopada

8,941

Gothka, z horrorów ostatnio czytałam Jakuba Małeckiego "Błędy"- nie sądziłam, że polski horror może być taki ciekawy, ale jednak ..:) Tylko zakończenie mi nie przypasowało.
Poza tym zależy co lubisz, ja kiedyś np zaczęłam "Rękę mistrza", chyba z rok temu albo i więcej i nie skończyłam, wynudziło mnie, może jeszcze spróbuję kiedyś big_smile No, ale np czytałam "Misery" i nie mogłam się oderwać, ale to bardzo psychologiczne, nie wiem co lubisz.
Lubię nawet Mastertona np "Zjawa", "Duch ognia", widzę, że Czarna też podała coś, nie czytałam akurat, więc ja dziękuję, przeczytam, może mi się spodoba smile
Podobne dobre też są książki Maxima Chattama, muszę się za nie wziąć smile

"Poczwarkę" Doroty Terakowskiej czytałam i także byłam wzruszona. Warto sięgnąć po tę pozycję.

8,942

no to jutro przyniosę wór książeczek, a wieczorem....lampeczka dobrego winka, cienki L&M menthol  i ciekawa lektura... mhmm tak zaczynam wieczory jesienne samotnie... Czyżby jakiś instynkt we mnie sie obudził...;/

8,943

a ja zamiast książek mam pieluchy,pieluchy i jeszcze pieluchy do tego kupki,kupki,przewijanie ,przewijanie,karmienie ,karmienie i od nowa hehe

8,944 Ostatnio edytowany przez gothka (2012-10-03 21:23:53)

lidka kusisz tym winem i cienkim mentolem... A ja staram się nie palić tongue
Najgorzej się po alkoholu powstrzymać, wtedy tak ciągnie, że ehh...:P
ekola jak chłopaki? smile

8,945

gothka a super są chodź dają niezle w kosc ale juz sama z nimi zostaje i jakos daje radę:) mój mąż ma akurat nocki to mam chrzest bojowy hehe:)

8,946

Podziwiam Cię smile
Ja bym z jednym maluchem nie dała rady a co dopiero z dwoma. Przy mojej organizacji czasu to pewnie nic bym nie jadła, nie spała i chodziła brudna big_smile
Zdecydowanie nie lubię pośpiechu i ściskania czasu. Jestem leń tongue

8,947

gothka a ty myslisz ze jak ja wygladam heh niczym zombi:)wszystko robie w pospiechu by co kolwiek móc zrobic:)

8,948

a no i za2 tyg zaczynam studia:) i czeka mnie obrona aaaaa

8,949

Ola ja Cię naprawdę podziwiam smile

8,950

e tam dziewczyny jak mus to mus smile to samo przychodzi i jak się widzi te małe mordki to az chce sie zyc:)

8,951 Ostatnio edytowany przez lidka_21 (2012-10-03 22:15:10)

no cóż dziewczynki...nie mam na co wydawać pieniążków to bezmyślnie na menthole i czerwone winka półsłodkie:P gothka, ale co prawda to prawda...po dwóch lampach lub yy... trzech 'kurzenie' nabiera innego znaczenia:P
dlatego mówiłam, ejjj noo... podrzućcie mi różowe, w koszyczku pod drzwi wtedy będę odpowiedzialną kobietą bez nałogów:D

8,952

lidka ja moge pozyczyc na jedna nocke to zaloze sie ze bd wolala nałóg:)

8,953 Ostatnio edytowany przez lidka_21 (2012-10-03 22:26:59)

dawaj brzdące smile na pewno są słodziaki, więc ich nie zamieniłabym moja droga na menthole;) uwieeeelbiam dzieci smile

8,954

Oj lidka dwoje trzymiesięczniaków to niezła szkoła smile

8,955

ekoola89, wierze:) chociaż wprawdzie nie miałam nigdy własnego i nie byłam 24/7 w dyspozycji takich malutkich mężczyzn smile na pewno dają niekiedy wycisk, ale to zawsze Twoje skarby będą smile

8,956

Ola jeszcze trochę, chłopcy podrosną, a Ty będziesz młodą mamą dorosłych dzieci.;)

Ktoś chce winka? Mam z 50 butelek, z wesela.;)

8,957

rebel dawaj winko:) chlopaki grzecznie spia  to mamcia szaleje:)

8,958

Rebel ja Chcę big_smile poproszę lampeczkę półsłodkiego big_smile

8,959

ciiii... nikt nie musi wiedzieć. Zrobimy sobie babski wieczór dziewczynki big_smile to nic, że jutro zmykam na uczelnie o 8:P

8,960

O 8? A co ja mam powiedziec, muszę stac przed 6 żeby iśc do lekarza na NFZ.
Paranoja.

A winka dam ile chcecie, a co, jak szalec to szalec.;)

Zmykam spac, bo nie wstanę.
Do jutra, spokojnej nocy!;)

8,961

hehe lidka to dawaj zdrowie!!! hehe

8,962

ojj o 6? sad no to jednak jestem w troszke lepszym położeniu. to Rebel skarbie zostaw pod stołem drugą w razie W jak z Olą złapiemy ochotę na jeszcze:P
zdrowie Oleczka big_smile

8,963

no lidka sto latek:)

8,964

a co studiujesz?:P

8,965

hmm..cóż. Ujmując najprościej, to najbardziej 'nietrafny' kierunek na ziemi :'towaroznawstwo". ale magisterkę postaram się lepiej wykorzystać ;]

8,966

...e tam nie trafny ja to dopiero mam daremny hehe

8,967

a Ty w jakim kierunku wzbogacasz swoją wiedzę? smile

8,968

...czy az tak wzbogacam to nie wiem hehe 3 rok administracji samorządowej zaczynam smile czyli obrona licencjata gdzieś w lipcu:)

8,969

to już bliżej, niżeli dalej? Jak praca idzie?

8,970

...hmm procz tematu i zatwierdzonego planu pracy nie mam nic smile niestety nie ma lekko a tu jeszcze 2 sesje przedmną i stworzenie pracy  z dwoma szkrabami na czele do tego chyba najgorsze walka z kochanym tatusiem o alimenty dla maluchów!!! oj bd mega ciężko a Ty który rok?

Posty [ 8,906 do 8,970 z 10,560 ]

Strony Poprzednia 1 … 136 137 138 139 140 … 163 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 20 + ... czyli netkafejka wczesajki ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024