Netkafejka 20 + ... czyli netkafejka wczesajki ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 20 + ... czyli netkafejka wczesajki ...

Strony Poprzednia 1 … 129 130 131 132 133 … 163 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8,451 do 8,515 z 10,560 ]

8,451

Odp: Netkafejka 20 + ... czyli netkafejka wczesajki ...

Ola, no to kurde masz nieciekawie, ale lepiej zebys byla pod opieka lekarzy teraz i dotrwala do konca ciazy! Ty to sie biedna nameczysz, co chwile do szpitala chodzisz sad i Milan wraca? czy zostaje jednak, bo w sumie sama tam jestes z babcia tylko hmm

Rebel, no to spora roznica wieku miedzy Wami jest. Ja bym tez tak zaakceptowala do 10 lat, bo nie wiem czy umialabym byc z kims kto jest ode mnie o tyle lat starszy. Jakbym faceta miala przynajmniej 10 lat starszego to pewnie tez szybko chcialby slubu tongue a tak to sobie poczekam.

Jola, i dobrze zrobilas, jak mu sie nudzi, to niech popatrzy sie na siebie, jaki on jest "idealny".

Ja dzis zapisalam sie do funduszu emerytalnego, a moj sie ubezpieczyl na zycie. Jak mi sie skonczu bezpieczenie to tez bede musiala tak zrobic, bo koszty niewielkie, a przyda sie w razie w smile

Zobacz podobne tematy :

8,452

Ola trzymam kciuki za jak najdłuższy pobyt w szpitalu (że niby metafora do trzymania jak najdłużej ciąży).

Mika i jakie OFE wybrałaś, ja zapisywałam się jakiś tydzień temu - wybrałam ING smile Tak jak chyba większość wybiera, ale się nie dziwię

Dziewczyny mam jutro rozmowę w sprawie pracy!!! I w środę też!!! Trzymać kciuki!!! A piątek już blisko... aaaaaa!!!

8,453

Dziewczyny ja dzis o 11.30 i 11.50 urodzilam w 27tygodniu ciazy dzieciaki zyja ale rzecz jasna w inkubatorze sa daniel wazy 1050g a rafal 925g eh lekarze robili co mogli ale nie dalo rady zaczelam rodzic:-(Strasznie sie boje o moje kruszynki:-(

8,454

Mam neta w telefonie ,dzownie do ojca maluchow a ten mni olewa:-(

8,455

ekola gratulacje!!!!!:) I nie martw się, wszystko będzie dobrze.

8,456

Ekola 3mam kciuki żeby było wszystko dobrze.!

8,457

Ola, o jejku ale informacja!! ale przezyja dzieci? cesarke pewnie mialas? to sie narobilo, widzisz wszystko sie skumulowalo sad oby wszystko bylo OK, nie martw sie na zapas, choc domyslam sie w jakim jestes stanie sad

madz, tak ING wybralam smile

8,458

Ola, tego ojca to olej bo on jest kretynem!!! az mi go zal, nie wiem jak tak mozna:/
Ola, masz maila ode mnie, jak chcesz to odpowiedz :*

8,459

Rodzilam naturalnie jedna wielka masakra eh a co do maluchow dni,tygodnie,miesiace bd decydujace:-(

8,460

Moi rodzice juz do nas jada a szanowny tatus ma nas w dupie:-(

8,461

o Matko to sie pewnie bieda nameczylas jak naturalnie rodzilas sad a co na to Milan? rodzice? ehh szkoda, ze jestes nad morzem, chcialas odpoczac a tu takie cos sad jestem pewna, ze to wiadomosc od ojca Cie tak zbila, ze zestresowalas sie i to na to wplynelo. Teraz do domu to nie wrocusz szybciej jak maluchy wyjda sad

8,462

Ah w dupie mam wszystko licza sie tylko maluchy!chocbym miala tu pol roku siedziec!

8,463

Szkoda mi Ciebie, naprawde sad ale badzmy dobrej mysli i oby wszystko sie ulozylo, a maluchy wyjda z tego zobaczysz!! jeszcze beda latac, usmiechac sie, krzyczec smile jestem z Toba:*

8,464

Ekola dokładnie.. olej tego kretyna.. jak on tak się zachował.. ;/ hm.. chociaż pewnie się obudzi.. za jakiś czas.. znając życie.. ;/

8,465

ekoola89 napisał/a:

Dziewczyny ja dzis o 11.30 i 11.50 urodzilam w 27tygodniu ciazy dzieciaki zyja ale rzecz jasna w inkubatorze sa daniel wazy 1050g a rafal 925g eh lekarze robili co mogli ale nie dalo rady zaczelam rodzic:-(Strasznie sie boje o moje kruszynki:-(

Kochana gratuluję!!! O chłopców się nie martw, będzie na pewno dobrze, dziś medycyna jest na takim poziomie że musi być dobrze. A ogólnie jak stan zdrowia maluchów? płuca pewnie niedorozwinięte, ale jak reszta? Respirator podłączyli, czy się bez tego obyło?
Informuj na bieżąco, trzymam mocno kciuki :*

8,466

Oboje sa pod respiratorami,plucka nie sa rozwiniete,cigle je kluja i badaja a ja nic nie wiem jak narazie,nie gadaja mi wszystkiego mam takie wrazenie:-(widzialam je przez sekunde po porodzie i nic wiecej:-(

8,467

Gratulacje

Ola nie przejmuj się:) Jak na wcześniaki i w takim czasie urodzone to i tak są duże napewno wszystko będzie dobrze. Pamietasz pisałam kiedyś o mojej kolezance co urodziła dziecko do miało 800g i jest zdrowy i wszytko z nim dobrze:) Wiadomo był długo w inkubatorze ale dzisiejsza medycyna jest już tak daleko posunięta ze wszystko będzie dobrze :* Tylko musisz w to wierzyć.

Przy wczesnym porodzie mogą ci ich długo nie dać na ręce ale ważne by myśleć że im nic nie będzie:) Ty jesteś wlaczna osobą i dzieci z pewnością odziedziczyły to po Tobie. Trzymam kciuki.:*

A jak przeszłaś przez poród wszytko dobrze??

8,468

A co do mateusza napisz mu sms albo nagraj sie na sekretarce skoro nie odbiera i niech sie p........... jak jest taki debil.

A Milan jak??

8,469

Ola gratuluję. Dzieci napewno będą zdrowe.

Jak moja ciocia się rodziła ponad 35 lat temu jako wcześniak i ważyła mniej niż kg. Teraz medycyna poszła tak do przodu że będzie dobrze.

8,470

Poród był masakryczny no ale nie ja pierwsza i nie ostatnia-było mineło...teraz ważne by dzieciaczki nabrały sił....i dobrze sie rozwijały...

8,471

no tak najważniejsze dzieciaki ale też Ty żebyś sobie dała radę masz wsparcie rodziny??

A jak szanowny wyrodny tatuś dzieci??

8,472

Rodzice sa ze mna ,milan tez ale szanowny tatus sie nie odzywa:-(w dupie nas ma!napisalam mu esa ze urodzilam bo chialam byc w porzadku no ale widac ze ma nas w dupie..

8,473

Ola nie przejmuj sie jak jest takim dupkiem to niech spier......... teraz twoim obowiązkiem dla dobra dzieci jest wzięcie sprawy w swojej ręce i złożenie do sądu o alimenty. Twoje dzieciaczki będą potrzebowały tych pieniędzy zwłaszcza że są wcześniakami i będą przed tobą zwłaszcza w początkowym okresie częste wizyty u lekarzy. Dobrze że masz rodziców i Milana przy sobie:)

I Mateuszem sie nie przejmuj!!

8,474

Cześć, zapraszam wszystkie z Was do przeczytania http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?pid=1091041#p1091041
To żadna konkurencja dla netkafejki 20+, po prostu szukam tych, którzy wiedzą co znaczą słowa życzliwość, dobroć i bezinteresowność. smile
Jeśli ktoś poczuł się źle, z powodu mojej wypowiedzi (potraktował mnie jako spam), to przepraszam. Tym którzy przeczytali i dali coś od siebie serdecznie dziękuję.
Martulec

8,475

Hej! Byłam dziś na zakupach przed pracą.
A tak poza tym, to zdecydowałam - chcę studiowac fizjoterapię.

8,476

Rebel to super smile A gdzie się wybierasz? Jakiś czas temu AWF Warszawa był najlepszym miejscem dla tego kierunku - nie wiem jak teraz.

Stres mnie zżera!!! Będę wam do piątku marudzić big_smile

8,477

U mnie w mieście, bo mężuś by się zapłakał.;)

8,478 Ostatnio edytowany przez tesia369 (2012-07-04 10:23:15)

A to aż taki zakochany?? smile A kiedy macie ten ślub dokładnie bo nie pamietam:P Starość!

Kobitki lato się zaczęło a ja mam mnóstwo pracy:) Robię przetwory.Mam już z 20 słoików soku z malin(zebranych u siebie )
przedwczoraj  z pola zebrałam 18kg ogórków i oczywiście zaczęłam je przerabiać. Zakisiłam na świeżo,na zimę i do zupy:) Najgorsze jest to że dzisiaj znowu trzeba zbierać ogórki bo urosły.
Już nie wiem co z nimi będę robić za tydzień. tongue

A co u was słychać?? smile

Ola dajesz sobie radę??

8,479

Witam dziewczyny co u nas?hm wczoraj przeslismy chwile grozy rafalek wyladowal na OIOMIE:-(bylo z nim bardzo ciezko,ma problemy ź serduszkiem i czeka go operacja jak poprawi sie jego stan:-(oboje leca z wagi rafal ma dzis 850g a daniel 965g:-(  daniela tez czeka operacja :-(oboje karmieni sa sonda:-(szkoda mi ich okropnie widzac tyle aparatury:-(wolalabym milion razy rodzic niz patrzec na ich cierpienie:-(ze mna tez nie jest najlepiej mam anemie i nie chca mnie wypisac ze szpitala:-(oh co to bedzie

8,480

Troszkę spadną teraz ale pójdą w górę:) Malutcy są jeszcze więc nie wszytko jeszcze się dobrze wytworzyło.Rafałek na sercu będzie miał operację tak?? A To dziecko koleżanki też miało operację na serce i robili dzieciaczkowi przez nogę. Ale wszytko jest dobrze nawet śladu nie ma  i nie powinno nigdy być znać:) A Daniel na co będzie miał operację??

A to ściągasz im swoj pokarm i podaja przez sodę??

Ola musisz w tym wszystkim też zadbać o Siebię:) Twoja siła jest potrzebna dzieciaczką:) A jak cie wypiszą to blisko babaci masz szpital??

A jak sprawy z Mateuszem, Milanem i rodziną??

8,481

Ola, nawet nie wiem co napisac, domyslam sie tylko jak mozesz sie czuc sad nie dziwie sie, ze jestes zalaman, bo przeciez kazda matka widzac cierpienie swoich dzieci ma doła i pewnie jest nastawiona niezbyt optymistycznie. Ale musisz dac rade dla tych dzieciaczkow, oni na pewno wyzdrowieja, tylko sa wczesniakami i potrzebuja wiecej czasu. Jesli operacje beda konieczne, to lepiej zeby je zrobili i cos sie popawilo ale wyjda z tego tak samo jak Ty tylko staraj sie nie denerwowac bo to na pewno tez wplywa sad trzymaj sie kochana :*:*

Ja juz po pracym jestem padnieta jak nie wiem. Przed 6 wychodze, a wracac przed 19, masakra hmm oj naprawde rola matki jest chyba najciezszym zawodem, Co prawda mama nie jestem, ale z tym chłopczykiem jestem po 10-11h dziennie, wiec widze jak to jest.

8,482

za 2 miesiące ślub. 1 wrzesień - szok, to już wkrótce.

Ola nie martw się, będzie dobrze. Myśl pozytywnie.

Mika, ja chodzę na 4 godz. to luzik.;)

8,483

rebel, to juz niedlugo, zleci jak nie wiem, zobaczysz smile

Ja w sumie na 8h powinnam do niego chodzic, ale godzine w jedna strone zajmuje rodzicom dojazd do pracy to tk wychodzi po 10-11h bo na jakies kursy jeszcze chodza. Niedkiedy jak wyjezdzaja w trase to po 15h yikes yikes ale na szczescie mały juz chodzi, wiec nie ma przy nim tyle roboty, co rok temu, jak jeszcze nie chodzil i mial zabkowanie, co to bylo, az boje sobie przypomniec lol a ile lat ma dziecko ktorym sie opiekujesz?

Wkurza mnie to, ze juz cale mieszkanie gotowe i czekamy tylko na meble, ktoire mialy byc w przyslzym tyg, a okazalo sie, ze beda za miesiac!!!! masakra.

8,484

2,5 letnia dziewczynka.;)

8,485

Ola gratuluję Chłopców smile na pewno dojdą do siebie. małe dzieci są silne, choć wcale na takie nie wyglądają. a jak Mateusz? a Milan?

8,486

Ola kochana jak się czujesz? Jak chłopcy?

Czy u Was dziewczyny też tak gorąco? W Warszawie masakra, a ja mieszkam jeszcze na ostatnim piętrze. W ogóle nie mogę się skupić na nauce do jutrzejszej obrony, cały dzień czytam pracę mgr i nie mogę przebrnąć. Stres mnie bierze jak cholera, przewraca mi się wszystko wewnątrz. Mika jak ty ogarnęłaś stres? Jakieś rady na 15h przed?

8,487

Mika09 napisał/a:

Wkurza mnie to, ze juz cale mieszkanie gotowe i czekamy tylko na meble, ktoire mialy byc w przyslzym tyg, a okazalo sie, ze beda za miesiac!!!! masakra.

A my jutro kupujemy nową pralkę i ekhm łóżko big_smile

8,488

A ja jutro planuję kupic sukienkę jakaś zwiewną na wesele, które jest w sobotę.

8,489

czarna, łózko wieksze?? lol

Rebel, ja tez ostatnio bylam na weselu i kupilam sobie dwie kiecki takie co moge je ubrac tez w normalny dzien, nie typowe wyjsciowe smile

Jestem u dziecka i na szczescie ładnie sie bawi, a ja mam chwile dla siebie tongue

8,490

Rebel to widzę że do samego końca czekasz:P:P

JA mam wesele w październiku mam jakaś sukienkę i może w niej pójdę ale najpierw muszę ja przymierzyć jak w niej wyglądam  tylko mi sie nie chce:P

Mika to fajnie, a rodzice nie mają nic przeciwko że na necie siedzisz??

8,491

tesia, nie nie maja, bo sama mowila, ze moge tongue

8,492

Mika09 napisał/a:

czarna, łózko wieksze?? lol

A żebyś wiedziała lol

8,493

wy świńtuchy!

a ja muszę czekać jeszcze niewiele ponad tydzień big_smile
ale ale! dam radę big_smile

ja wczoraj w pracy byłam na rowerze. nie jeździłam baaaardzo długo i ok. 13 km w jedna stronę big_smile i powrót to samo big_smile i dziś mnie nawet nogi nie bolą big_smile
a to wszystko dlatego, że na pierwszą zmianę zaspałam big_smile a na drugą jak poszłam na pks to się okazało, że autobus nie kursuje w wakacje big_smile i pędem do domu po rower i jazda big_smile dałam radę big_smile

8,494

Cześć! Ja dziś idę na weselę. Posprzątałam w domu, siedzę z henną na brwiach, a zaraz idę się wykąpać.
Potem tylko french na pznokcie i już. Dobrze, że S. mi auto zostawił, bo nie miałabym jak jechać do fryzjerki.

8,495

Rebel to tam udanej imprezki ;D hihi

Ekola jak się tam czujesz? ii jak się mają dzieciaczki?

Mika to się masz fajnie, że Ci pozwolili używać internet itd.. : ))

8,496

Rebel, to udanego wesela! smile

pieguska, ja tam moge robic co chce, jakos na luzie podchodza do tego smile

Bylam z facetem dzis na rowerku, zajechalismy nad wode, zrobilismy sobie grilla, ale taki skwar byl i pelno robali, ze musielismy wracac, bo wytrzymac nie szlo yikes yikes wzielismy zimny prysznic i moj polegl a ja sie nudze smile

8,497

Hej dziewczyny, co tam słychać w ten najgorętszy weekend w roku?

8,498

madz, u mnie poki co duchota i nic wiecej tongue pojechalismy na rowery, ale szybko wrocilismy, nawet calego mieska z grilla nie zjedlismy, bo wytrzymac sie nie dalo tongue no i moj planuje isc na jakas impreze wieczorem, a mi sie nie usmiecha wychodzenie z domu, bo jest ciut chłoodniej niz na dworze tongue a jutro nie wiem, cos sie wykombinuje smile

A u Ciebie jak leci? smile

No i co z ta Ola? sad

8,499

RoBaCeK78 napisał/a:

wy świńtuchy!

Co świntuchy? Czemu świntuchy? tongue

8,500

A ja już po obronie!!! Wczoraj rano miałam. Wieczorem na imprezę ze starymi znajomymi z podstawówki i gimnazjum jeszcze. A dziś trochę zdycham, trochę przez mieszanie alkoholu, a trochę przez pogodę i niewyspanie - spałam tylko 4h hmm Teraz na działce siedzę, ale jutro do domu, bo w poniedziałek mam rozmowę o pracę kolejną. Planuję we wtorek iść do urzędu pracy - a co do tych zaświadczeń, to na stronie mojego UP jest wszystko napisane, jakie konkretnie dokumenty trzeba zabrać ze sobą

8,501

Czarna21 napisał/a:
RoBaCeK78 napisał/a:

wy świńtuchy!

Co świntuchy? Czemu świntuchy? :P

bo wy wiecznie świntuszycie a wiecie, że u mnie posucha :P

Mój się dziś do mnie odezwał :D w końcu. ale taki mi przysłodził, że aż miło :D
jego kolega bez jego wiedzy napisał mi, że Ł milczy, bo krucho z kasą, więc mu doładowałam konto :D i napisał :)
napisał, że nie jest tak biedny, jak uważa ten kolegą, bo ma mnie a to dużo :)
normalnie prawie się popłakałam z wzruszenia :)

8,502

Cześc! Już po weselu, było super. Dziś poprawiny!;)
Miłego dnia.

8,503

madz, gratuluje! smile w koncu masz tez to juz za soba i teraz wolnosc tongue i jak z praca? smile

Jola, no coraz blizej do przyjazdu Twojego big_smile ja bym pewnie miala banana na ustach 24h tongue

8,504

Mika dzięki! nie spodziewałam się że będzie tak dobrze, mało zabrakło mi do 5 na dyplomie, bo tylko 0,01 punkt czyli 0,02 średniej.
A pracy nadal szukam, byłam na 2 rozmowach. Z jednej firmy mają się w tym tygodniu odezwać w sprawie kolejnego etapu, a z drugiej w poniedziałek, też w sprawie kolejnego etapu.
Do UP jeszcze się nie wybieram, może za tydzień tongue

8,505

madz, mi tez brakowalo do 5 mniej wiecej tyle co Tobie tongue ale i tk ten dyplom bede mogla wsadzic sobie w cztery litery, wiec nie ubolewam nad tym ani troche:)
Powodzenia w rozmowach o prace! ja teraz jak bede miala 2 tyg wolnego od dziecka, bo jego rodzice jada na wakacje, to bede szukala innej roboty, bo wolalabym jednak cos na umowe. No ale pewnie i tak nie znajde tongue

8,506

No ja też znów szukam pracy, z tym, że na cały etat. Ciężko to widzę, ale zobaczymy.

8,507

Mika ja mam banana na mordce przez 25h/dobę big_smile jeszcze niecałe 5 dni wink

8,508

Mika to może umowa o opiece nad dzieckiem wg nowej ustawy? Jak chcesz jakieś szczegóły to mów, bo to akurat moja tematyka tongue
Ja wysłałam maile do OPSów kilku w Warszawie, może zechcą mnie na jakiegoś asystenta rodziny, albo pomoc terapeuty czy przy grupach wsparcia. A tak to bardzo uważnie obserwuję strony sądów okręgowych, bo chcę na aplikację kuratorską startować.

8,509

Dziewczyny, kupiłam wreszcie kieckę na poprawiny!

8,510

Rebel pokaż ;p

8,511

madz, ale ze rodzice mieliby dac mi umowe? na to raczej nie pojda smile

Ja od dzis mam 2 tyg urlopu, bo tamci pojechali sobie nad morze smile i od dzis tez zaczynam zakupy makaronowe, przyprawowe itp bo niedlugo bedzie kuchnia, a my nie bedziemy mieli nawet z czego gotowac smile

8,512 Ostatnio edytowany przez RoBaCeK78 (2012-07-12 09:53:09)

powtarzasz się Mika big_smile
ale to nic, ja tez czasem tak idę na łatwiznę big_smile:D:D

EDIT
zmiana planów. On już jest w kraju! mamma mia! jaka niespodzianka big_smile właśnie miałam telefon. ale ja muszę iść do pracy hmm
kurczę. ale to nic. i tak się cieszę smile

8,513

Jola, a co sie bede wisilac lol mam to po Tobie tongue

Ooo to widze, ze u Ciebie juz dzis bedzie ogien w szopie, zazdroszcze i zycze upojnej nocy big_smile

8,514

Sukienka jest tu: http://www.netkobiety.pl/t40389.html

8,515

Mika09 napisał/a:

madz, ale ze rodzice mieliby dac mi umowe? na to raczej nie pojda smile

Wcześniej już pisałam post ale forum przestało działać jak dodawałam hmm
Mika poczytaj sobie ustawę o opiece nad dzieckiem do 3 lat, opłaca się dla Ciebie i dla rodziców podpisanie umowy.

Posty [ 8,451 do 8,515 z 10,560 ]

Strony Poprzednia 1 … 129 130 131 132 133 … 163 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 20 + ... czyli netkafejka wczesajki ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024