Akcja z żywca odnosi się do sadzenia drzew. W naszym przypadku zbierane są wszelkie plastikowe zakrętki typu PET. Pieniądze ze sprzedarzy zakrętek można przekazać na dowolny cel. U nas, bedzie przekazane na pokrycie koztów turnusu rehabilitacyjnego.
Acha!!!! teraz to już wiem o co biega...muszę się dowiedzieć na co u nas zbierają.
Czrny Kocie miłego wekendu Ci życze i udanego robienia jaj.
w ogóle nie siedzę przy kompie ostatnio...
dzisiaj zapisałam moje dziecię do szkoły,a dokładniej do zerówki
Akcja z żywca odnosi się do sadzenia drzew. W naszym przypadku zbierane są wszelkie plastikowe zakrętki typu PET. Pieniądze ze sprzedarzy zakrętek można przekazać na dowolny cel. U nas, bedzie przekazane na pokrycie koztów turnusu rehabilitacyjnego.
typu PET powiadasz.....znaczy jakie?tak żeby blondynka(nawet ta udająca rudzielca)zrozumiała
136 2011-03-25 16:05:50 Ostatnio edytowany przez obydowiosny (2011-03-25 16:43:05)
czesc, jak dobrze ze juz weekend:) -
-
pet, tzn ze te z plastikowych butelek,blondynka ci to tlumaczy wiec sie mylic moge
![]()
ostatnia moja kartka bardzo mi sie podoba, widziałaś ja obydowiosny?
chodzo ci o ta z ptaszkami? jest swietna , jak wszystkie twoje kartki zreszta
a i same ptaszyny uszyte tez sa super, bardzo takie delikatne.
Tłumaczyła blondi blondynce i ...dobrze wytłumaczyła
Sama do niedawna nie wiedziałam o co tu chodzi.
Alem zasięgneła porady u wuja i o to ...
"termoplastyczny polimer, o wzorze --OC(O)-C6H4-C(O)OCH2CH2-n-, nierozpuszczalny w popularnych rozpuszczalnikach organicznych. Stosowany głównie do produkcji opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością, a w szczególności napojów, soków, olejów jadalnych. Najczęściej można go spotkać w postaci butelek PET do różnego typu napojów. Jest to stosunkowo drogie tworzywo, ale jego recykling jest bardzo opłacalny. Na statystycznego Polaka przypada obecnie ponad 3kg tego tworzywa. Zaledwie 15% rocznej produkcji butelek PET jest poddawane w Polsce recyklingowi."
Dziewczyny, nawet nie macie pojęcia jak bardzo bym chciała żeby ten dzień już się skończył. Od rana same niedobre wiadomości do mnie docierają...
A jakież to niepokojące wieści???
moje są takie w miarę dobre...wróciłam od czarownicy(jednej z trzech)która swego czasu nas opuściła,i jestem w nawet dobrym humorze...pogadałyśmy sobie tak od serca,ponarzekały gdzie trzeba,pośmiały się...jak by było z czego...podładowałam sobie samopoczucie...na jakiś czas wystarczy.
to znaczy że jeśli wrzucę w odpowiedni pojemniczek takie nakrętki to dotrą do Ciebie?to ja już zbieram takowe ![]()
a mój dzień jest ok.ja ostatnio robię w domu za palacza.eko-groszek się skończył,więc teraz już drewnem.cały czas muszę doglądać....a jaka potrzebna się czuję hihi ![]()
141 2011-03-25 19:21:22 Ostatnio edytowany przez obydowiosny (2011-03-25 19:44:22)
no wlasnie , Laudanum, czy chcesz czy nie, bedziemy cie zasypywaly nakretkami ![]()
-
- wlasnie je zwazylam , mam 28dag ![]()
-
-
swoja droga to pamietam jak dobrych 20 lat temu tez zbieralo sie " na wózek" ale kody z niemieckich slodyczy, na kodzie kreskowym musiala byc 4 z przodu, tyle ze wtedy slodycze niemieckie to byl luksus heh.
Wieści faktycznie nie są dobre... ktoś odszedł, ktoś ciężko się rozchorował
Dobrze że dzień ma się już ku końcowi.
Dziewczyny, z tymi nakrętkami to jest tak że kg kosztuje 80gr. Nie wiem czy Wam się opłaca je wysyłać- to może być tzw skórka za wyprawkę...
Panie organizujące akcje pytały czy mogą ją rozpropagować też w okolicznych szkołach. Nie było powodu by się nie zgadzać
Umówiłam się tak, że jeśli dana szkoła czy inna placówka będzie chciała wydać "zbiory" to my po to przyjedziemy. A do Was to mi będzie trochę daleko
. Mimo to dziękuję że nie jest Wam to obojętne. To dla mnie i tak już bardzo dużo !!!
uff co za dzień ![]()
Torebka prawie skończona
jeszcze ostatnie popraweczki
teraz jajka wielkanocne, kilka osób chce je dostać
do tego naprawiam stare filcowe broszki, z początków filcowania, które są straszne i niedofilcowane
dzień minał mi bardzo szybko. Teraz oglądam batmana, ubolewam nad tym, że Heath Ledger już w niczym nigdy nie zagra...to był cudowny aktor. Przy okazji polecam Wam film Equilibrium. Warto zobaczyć.
Witam babki ![]()
Widzę, że tu się zbieractwo szerzy,ale jak na szczytny cel to jak najbardziej ![]()
A ja siedzę i zagłuszam ból zęba na razie muzyką, ale pewnie trzeba będzie coś zażyć ![]()
145 2011-03-25 23:10:20 Ostatnio edytowany przez obydowiosny (2011-03-25 23:11:31)
pochwal sie torebka, ciekawa jestem-
-
sasanka , wez cos. nie czekaj az sie bol wzmocni
Jeszcze chwilke poczekam może przejdzie, bo się uspokaja.
Na dodatek nie jestem zwolenniczką leków i czekam najdłużej jak się da zeby niczego nie brać.. ![]()
Chyba trzeba będzie wnet odwiedzić dentyste brr...
Sasanko, jeśli długo i bardzo boli to zażyj coś. Będziesz miała spokojny i milszy wieczór.
Dobrze wiem co znaczy ból zęba. Dzieki najwyższemu że przeprosiłam się z dentystą ![]()
Sasanko, jeśli długo i bardzo boli to zażyj coś. Będziesz miała spokojny i milszy wieczór.
Dobrze wiem co znaczy ból zęba. Dzieki najwyższemu że przeprosiłam się z dentystą
Na razie przeszło, ale chyba pójdę się położyć, bo już wolę to przespać.
Dobranoc wszystkim ![]()
Śpij spokojnie.
pochwale się jak ją skończę
czyli juuutro
robię jeszcze jedna broszkę
Ból zeba jest straszny. Lepiej jednak wziąc cokolwiek, żeby spokojnie pospać ![]()
dzień dobry wszystkim ![]()
u mnie dzisiaj pada śnieg.chyba aniołki robią porządki,trzeba wytrzymać.ja też się biorę za swoje bo mnie wieczór zastanie ![]()
kurcze,od czego zależą te napisy pod moim avatarem? czy chodzi o stopień mojego zaangażowania w pisanie na tym forum?
jeśli tak,to i tak się mylą...od początku jestem bardzo zaangażowana
hihihi
153 2011-03-26 11:05:43 Ostatnio edytowany przez obydowiosny (2011-03-26 11:07:44)
Jesli chodzi o napisy to faktycznie zmieniaja sie w wraz z pisaniem postow a jesli chodzi o twoje zaangazowanie toja sie nie zgadzam !!!zdecydowanie za mało tu ciebie ![]()
obydowiosny....ranisz me uczucia!
daj mi się rozkręcić.przez ostatni czas musiałam się czaić.odwykłam od otwartego pisania.
zmieniając temat.jest akcja u mnie.mianowicie gmina chce zamknąć szkołę.było już kilka spotkań z rodzicami,ale to wszystko przedstawienie.zrobią i tak to co będą chcieli.i tak oto moje dziecko będzie musiało dojeżdżać 12 km do szkoły.najgorsze jest to,że nie do pobliskiego miasta (7 km)prostą drogą przejezdną cały rok,tylko do wsi położonej dużo dalej gdzie dojazd zimą to wielka niewiadoma.
kurcze,dziewczyny,chyba tutaj możemy całkiem normalnie pisać,co?bo ja nie wiem czy jak napiszę konkretne miejscowości to znowu strzelimy samobója?
Kochana, to nie ma znaczenia jaka miejscowosc bo teraz w calej Polsce slychac o pojedynczych szkolach ktore maja byc likwidowane.Zapewnia chociaz dzieciom gimbusa ktory bedzie je dowozil?
Hej ![]()
Czy koleżanki już zapuściły wąsy
????
P. T. nie wiem czym kierują się żądzący w wyborze szkoły... Jeśli jest szkoła położona niedaleko tej starej to po co narażać te dzieciowiny na niepotrzebne wycieczki. Nijak tu nie widze logiki. Pierwszaki to przecież jeszcze maluchy! Zamiast cieszyć się nauką i nowym miejscem będą wracały do domu zmęczone...
Dawniej nie słyszało się o wożeniu dzieci kilometrami do szkoły. Każda, nawet najmniejsza wieś miała swoją. Czasem biedną ale na miejscu. Niby mamy takie postępowe czasy ale żeby były one wygodne ? Czasem mam wrażenie że ten rozwój cywilizacyjny nas cofa.
Dobra, koniec wynurzeń. Pujdę lepiej posprzątać ![]()
obiecują dojazd do tej szkoły.ale zamiast 10 min do miasta,to proponują 40 min drogi!dla mnie to chore.a szkołę zamykają bo mało dzieci.szukają oszczędności....no nie ma jak zacząć oszczędzanie na dzieciakach ![]()
Witajcie...
P. Twardowska, moze na razie nie wymieniaj miejscowości, nie ma co kusić losu:)
i już Mikołaj przegania mnie z komputera...
ma obiecaną grę (gra tylko w weekendy), ech ten postep techniczny...
no właśnie o to perełko mi chodziło.masz rację,wstrzymam się ![]()
widzisz ja się cieszę że mam dziewczynkę,i że nie wie co znaczy gra komputerowa.im dłużej tym lepiej.telewizja bardzo ograniczona i dziecko od razu przypomniało sobie jak się bawić.
ja moje dziecko zagonilam zeby mi ławeczke do brzuszkow zmontowalo, teraz siedzi i zachowuje sie jak jego ojciec gdy mu cos nie wychodzi ![]()
a mnie zagoń do sprzątania,bo tępo mi idzie...
a ciekawe jaki będzie napis jak osiągnę taką ilość postów jak na poprzednim forum? chyba ekstaza ![]()
Obydo wiosny, z chłopami to właśnie tak jest. Ty masz bido ich aż trzech
Pewnie jeden od drugiego czerpie wzorce:) Potrafią foszyć ale pewnie jak trzeba to stają na wysokości zadania i dbają o swoją najważniejszą kobietkę.
P.T. też mnie taka myśl naszła. Po takiej ilości pewnie sama sobie możesz nadać tytuł ![]()
... głowa mnie boli, widzenie sie pogors,zyło... chyba mój koniec jest blisko hihihihiiihihi...
Sprzątac sprzątac sprzatać...nienawidzę sprzątać... ![]()
... głowa mnie boli, widzenie sie pogors,zyło... chyba mój koniec jest blisko hihihihiiihihi...
Jeszcze zgona nam zaliczysz. Masz bierz, zdrowiej 
166 2011-03-26 15:32:01 Ostatnio edytowany przez obydowiosny (2011-03-26 15:34:11)
Twardowska, co tez ci po glowie chodzi ...
pchełka idz sie poloz na troche ,a nie schodz nam ze swiata;(
-
-
moj stary pojechal na rajd off-road , po piatkowej jezdzie byl 25 na mecie na 50n załóg a po nocnej jakos 12. mam nadzieje ze wroci w jednym kawalku ![]()
kotka ja to sama nie wiem czy lubię sprzątać czy nie,ale sprzątanie mi coś wolno idzie....ale jak jest czyściutko to lubię,czyli samo zwieńczenie mnie "kręci" ![]()
dzisiaj zostałam pochwalona w domu.wymyśliłam całkiem niezły patent do zamontowania dekodera i zrobiłam wreszcie porządek z kablami.nie lubię jak się walają po podłodze
Witam! U mnie porządki już zrobione,zakupy na weekend też,obiad zrobiony i zjedzony,pranie jasnych zaraz powieszę na balkonie coby ładnie wiaterek przewiał.Jeszcze chłopa ciemne rzeczy wypiorę i w zasadzie mam weekend,czas leniuchowania.
elunia to Ty dzielna dziewczynka jesteś ![]()
ja jeszcze kończę ![]()
Hmmm...ale zapomniałam dodać że nas było dwoje..ja i mój chłopina.
a ja sama.u mnie dzisiaj zamieszanie ogólne bo siostra mi wyjeżdża na pół roku.wielkie przygotowania z tym są związane i przez to nawet robota nie idzie.ale nareszcie zrobiłam to co chciałam i co trza było ![]()
dziewczyny już chyba weekend-ują....
ja szybko wychlapię moje dziecię,poczekam aż uśnie(teraz już przy łóżku,bo śpi od tygodnia sama)i czekam na "sex w wielkim mieście".obejrzę już trzeci raz,ale tak lubię te babki że czemu nie ![]()
haha twardowska ja tez bym chciała oglądać :)ale u mnie bitwa na głosy niestety...i jak małej sie samej śpi?
jest dzielna jak zawsze? Ja zaraz zrobię zdjęcie torebki
mrrr jest piekna (tak jestem nieskromna..jestem, ale tak mi się podoba
)
a jednak bitwa u mnie.a mnie ten program zawsze z Tobą kocisko będzie się kojarzył...no cóż ![]()
a mała?radzi sobie cudnie.co prawda nad ranem przychodzi do mamy się przytulić,ale to nawet lepiej.ona do mnie może,ja do jej łóżka nie wchodzę-taką zasadę przyjęłam.usypia jak siedzę obok łóżka i trzymam ją za łapkę
a mnie bitwa kojarzy się z różową włóczka, mrówką i pysznym likierem
dzisiaj w bitwie znowu najlepszy Cieszyn
byli cudni
czy mozna juz zaświecić światło?:P bo nie wiem do którehj ma być zgaszone ![]()
tak,Cieszyn najlepszy bez dwóch zdań.
haha wytypowałam trójkę co do miejsca
Młynkowa była cudowna ![]()
Witam w piękny choć mroźny niedzielny poranek ![]()
siostra mi uciekła....wróci dopiero na Boże Narodzenie
Dzień dobry ![]()
P.T. czas w brew pozorom szybko mija, ani się obejżysz a już będzie grudzień... Pierwsze tygodnie ciągną się nieubłaganie, potem jak z bicz strzelił:)
Ja strasznie lubie tego typu programy no i mam dylemat co oglądać
W sobotę oglądam na polsacie a dziś dopiero powtórkę z dwójki no i wieczorem X factor
.
U nas też jest mroźnawo i wietrznie ale za to powetrze kryształowo czyste. Już dano nie pamiętam tak przejżystego nieba- widać nasze lokalne góry jak na dłoni.
aaa jakie piekne słońce
piękne niebo, piekny kot na kolanach i zaraz wracam do Cieszyna
musze napisać dosyć sporą pracę na środę, opracować badania, i nie chce mi się za to brać
ale mus to mus:) A Wam jak niedziela mija?:)
jesli chodzi o mnie to minela zdecydowanie za szybko ![]()
a moja normalnie,leniwie...przesiedziałam w domu ![]()
melduję się.
czy coś się tutaj dzieje?
Hej ![]()
Dajmy dziewczynom kilka chwil... pewnie dojdą ![]()
Fajny avatar- bardzo słodki a nick twardy i poważny jak zawsze !
186 2011-03-27 21:39:48 Ostatnio edytowany przez p.Twardowska (2011-03-27 21:40:36)
zlecą się zlecą jak p. Foster zobaczą ![]()
dzieje się.....to forum jest lepsze.wszystko szybciej się wczytuje.trochę bardziej przypomina to rozmowę ![]()
wsio ok, tylko kuźwa kto jest kto?!
hahaha....a ja już wiem ![]()
Ja też jakoś nie miałam problemu, no może w jednym przypadku;) Ale Pani Foster- od razu zaczaiłam ![]()
P.T. rozszyfrowana
kot sam się wydal
wiosna, to wiadoma sprawa
a dalej ?
191 2011-03-28 08:09:34 Ostatnio edytowany przez obydowiosny (2011-03-28 08:11:15)
.
Hejka, Witam i Dzien Dobry pani foster
P.Twardawska, ty masz jeszcze namiary na sprzedajacego z all, chodzi mi o bransoletke na charmsy
Panią foster to od razu można poznać:):):):)
Witajcie:)
padłam wczoraj jak kawka... ja to jestem... oczyiście wszystko prawie na ostatnią chwilę robiłam... w noc z soboty na nadzielę kończyłam lakierować pudełko dla babci męża no i tę wspólną kartkę robiłsm...
zajęło mi to całą noc, całą noc...
mąż w samochodzie musiał mnie później zagadywć, zebym nie zsnęła bo padnieta na 90tkę babci jechałam...
żeby nie zasnąc przed drogą powrotną wypiłam tigera czy jak to tam się zwie i na czas jazdy na szczęście pomogło...
Witam!
Myślałam że od dziś już w pełni zawita do nas wiosna a tu....zimno,wietrznie.Chciałam jechać do lekarza dowcipnego ale za zimno,nie chce się ruszać z domu by głowy w tym wietrzysku nie stracić.Więc siedzę w domu i kończę ozdabiać mój nowy igielnik.Pokazałabym tu jak skończę,ale nie wiem jak wstawiać tu zdjęcia,więc wstawię do szafy jak skończę.
Jadąc rano do pracy zobaczyłam nekrolog i trochę mnie dobiło...zmarła znajomej córka(34lata),zostawiła 2 małych dzieci(8 i 2 latka)Wiem że chorowała na raka ale na jesieni już było dobrze.Kilka dni temu dowiedziałam się że ma przerzuty,ale nie myślałam że tak szybko to pójdzie.W takich momentach zastanawia się człek co jest nasze życie warte....więc trzeba cieszyć się każdym dniem,każdą chwilą.Smutno mi,i tak jakoś...ech...
Elunia przykro mi... ech, życie...