dziewczyna zabrała mi mężczyznę i ojca dziecka!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » dziewczyna zabrała mi mężczyznę i ojca dziecka!!!

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 314 z 314 ]

261 Ostatnio edytowany przez Woland (2011-01-06 18:04:53)

Odp: dziewczyna zabrała mi mężczyznę i ojca dziecka!!!

takie_życie
sądzę, że z tym się zgadzasz:
>>Bo nawet gdyby zdradził 100 razy, to i tak nie wyrówna jej jednej zdrady, bo to ona "zbrukała" ich związek. Za swoją wierność dostał zdradę, a ona dostała - niech Ci będzie - zdradę, ale za zdradę. To na pewno nie jest to samo.<<
tylko tego nie przyznasz

>>Ale mimo to życzę ci powodzenia i ujrzenia więcej odcieni niż twoje własne<<

I tego samego zyczę Tobie smile

Być może Tobie, gdyby facet Cię zdradził, wystarczyłoby, gdyby Ci poświęcił więcej uwagi, udowadniał że kocha itd. Dla mnie to nic nie warte po zdradzie. Gdyby mnie kobieta zdradziła, nie ma szans na naprawę związku, bo niczym nie wynagrodziłaby mi tego co zrobiła. Nawet gdyby była ze mną 30 lat i mielibyśmy 5 dzieci, dla mnie związek by się skończył. Co nie znaczy, że od razu, zapewne rozegrałbym to podobnie do ex-a Magdalenki. Dlaczego? Dlatego, żeby mnie bolało mniej, a ja bardziej.

Zobacz podobne tematy :

262

Woland napisał/a:

takie_życie
>>Wypowiadasz się w jasny sposób czy tak czy tak zawsze jest wina kobiety<<

Nie, powtórzę jeszcze raz - gdybyś w odpowiedzi na zdradę męża, zdradziła go, jesteś dla mnie OK i miałaś do tego prawo. Natomiast jeśli chcesz zostać prostytutką, też możesz być OK, ale OK z gatunku tych, które się "przelatuje", ale z nimi nie wiąże. I wystarcza samo poważne rozważanie podjęcia takiego zawodu, nie musi dojść do spotkania z choćby jednym klientem.

Nie zgodzę się wybacz co drugi mężczyzna patrzy na obca sobie kobietę z pożądaniem czyli tak jak by w myślach zdradzał swoją kobietę więc rozważanie czegoś a  a zrobienie nie jest sobie równe smile

A swoją drogą jak już powiedziałam wcześniej ja jej nie bronie facet oczywiście mógł od niej odejść ale zostawił dziecko a to go nie tłumaczy, dziecko niczemu nie jest winne a zrzucanie na innych odpowiedzialności jest nieludzkie.

263 Ostatnio edytowany przez Woland (2011-01-06 18:13:06)

fenix
>>Nie zgodzę się wybacz co drugi mężczyzna patrzy na obca sobie kobietę z pożądaniem czyli tak jak by w myślach zdradzał swoją kobietę więc rozważanie czegoś a  a zrobienie nie jest sobie równe<<

Jest różnica między pożądliwym patrzeniem, a poważnym rozważaniem. Że nie wspomnę o tym co Ty zrobiłaś, czyli zamieszczenie erotycznych fotek w necie i poszukiwanie klientów. To już nie rozważanie, ale podjęcie działań.

>>A swoją drogą jak już powiedziałam wcześniej ja jej nie bronie facet oczywiście mógł od niej odejść ale zostawił dziecko a to go nie tłumaczy, dziecko niczemu nie jest winne<<

Aha, i to daje kobietom prawo do zdrad - bo przecież nie można odejść od kobiety, z którą ma się dziecko. Sprytne, tylko niestety nieskuteczne. A Magdalenka myslała co gotuje swojemu dziecku kiedy poszła sie puszczać?

264 Ostatnio edytowany przez fenix (2011-01-06 18:25:01)

Woland napisał/a:

fenix

Jest różnica między pożądliwym patrzeniem, a poważnym rozważaniem. Że nie wspomnę o tym co Ty zrobiłaś, czyli zamieszczenie erotycznych fotek w necie i poszukiwanie klientów. To już nie rozważanie, ale podjęcie działań.

Aha, i to daje kobietom prawo do zdrad - bo przecież nie można odejść od kobiety, z którą ma się dziecko. Sprytne, tylko niestety nieskuteczne. A Magdalenka myslała co gotuje swojemu dziecku kiedy poszła sie puszczać?

Jak pisałam u siebie w wątku nie fotek tylko 1  zdjęcia i nie odpowiedziałam nikomu usuwając profil 
ps. na nk mam zdjęcia z nad morza w kostiumie kąpielowym dwu częściowym tamto było bardziej zabudowane więc chyba powinnam z nk tez je pousuwać 
Czytaj ze zrozumieniem ja nie mówię  że ma od niej nie odchodzić bo dziecko, chodzi mi o to że on opuścił dziecko. Jak ludzie się rozstają razem mimo wszystka wychowują dziecko, ojciec ma widzenia lub matka ferie wakacje wspólne wychowanie nie oznacza przymusowego bycia razem. Ponadto wybacz ale o alimenty powinna go pozwać skoro sam nie chce płacić a jeśli się boi że  pieniądze pójdą na co innego niech poprosi o numer konta w przedszkolu i co miesiąc niech np. opłaca  przedszkole czy jakieś zajęcia dodatkowe a on wcale się nie interesuje .

265

Woland napisał/a:

Być może Tobie, gdyby facet Cię zdradził, wystarczyłoby, gdyby Ci poświęcił więcej uwagi, udowadniał że kocha itd. Dla mnie to nic nie warte po zdradzie. Gdyby mnie kobieta zdradziła, nie ma szans na naprawę związku, bo niczym nie wynagrodziłaby mi tego co zrobiła. Nawet gdyby była ze mną 30 lat i mielibyśmy 5 dzieci, dla mnie związek by się skończył. Co nie znaczy, że od razu, zapewne rozegrałbym to podobnie do ex-a Magdalenki. Dlaczego? Dlatego, żeby mnie bolało mniej, a ja bardziej.

Ok teraz najśmieszniejsza część, heh ja tu jestem bo byłam kochanką, bo się skończyło i nie mogłam sobie za bardzo na początku z tym poradzić, i to co przeżyłam nauczyło mnie że zdrady raczej bym nie wybaczyła.

To co zrobił ex magdalenki to była po prostu zemsta ewentualnie, i szczerze wątpię że go po tym mniej bolało.

266 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:23:39)

Usunięty tekst obraźliwy. Vinnga-Moderator

>>Czytaj ze zrozumieniem ja nie mówię  że ma od niej nie odchodzić bo dziecko, chodzi mi o to że on opuścił dziecko.<<

Tu się zgodzę. On zachowuje się jak szczeniak, tylko ona też. Oboje wykorzystują dziecko do wzajemnej zemsty. Zachowanie obu stron żenujące. Ona nie dorosła do tworzenia związku, a oboje do posiadania dzieci.
A problemem jest to, że oboje powinni zrozumieć, że dziecko jest w tej sytuacji najważniejsze, nie wystarczy, że zrozumie jedno. Zaś ich dziecinność pozwala przypuszczać, że nie zrozumie żadne.

>>Ponadto wybacz ale o alimenty powinna go pozwać skoro sam nie chce płacić <<

Oczywiście, a on powinien ją pozwać o uregulowanie widzeń z dzieckiem.

>>a jeśli się boi że  pieniądze pójdą na co innego niech poprosi o numer konta w przedszkolu i co miesiąc niech np. opłaca  przedszkole czy jakieś zajęcia dodatkowe<<

Bardzo dobry pomysł, tylko czy dotrze do dwojga wiekiem dorosłych, a zachowaniem dziecinnych ludzi?
I jeszcze raz - nie wystarczy, że zrozumie jedno, bo bez dobrej woli obojga nic nie załatwią. Smutne to, że dorośli ludzie traktuja dziecko jak przedmiot, jak broń przeciwko drugiej stronie. I tez troche dziwne - ona rozwaliła związek, więc mścić się nie powinna, on ułożył życie z kims innym, więc też mógłby odpuścić...

takie_życie
>>To co zrobił ex magdalenki to była po prostu zemsta ewentualnie,<<

nie wiem czy zemsta, bo on jednak z tą kobietą jest, więc raczej to układanie sobie życia z kims innym.

>> i szczerze wątpię że go po tym mniej bolało.<<

A ja uważam, że mniej. Zamiast samemu się zadręczać potraktował sprawę klinem, a klin jest dobry na wszystko smile

Aha - nie potępiam kochanek/kochanków. To nie oni zdradzają (no chyba że też są w związku, ale to juz inna bajka)

267

Woland napisał/a:

Tu się zgodzę. On zachowuje się jak szczeniak, tylko ona też. Oboje wykorzystują dziecko do wzajemnej zemsty. Zachowanie obu stron żenujące. Ona nie dorosła do tworzenia związku, a oboje do posiadania dzieci.
A problemem jest to, że oboje powinni zrozumieć, że dziecko jest w tej sytuacji najważniejsze, nie wystarczy, że zrozumie jedno. Zaś ich dziecinność pozwala przypuszczać, że nie zrozumie żadne.

Z tym się zgadzam, tylko czy oni w końcu dojrzeją aby to zrozumieć.

268

Woland: zadajesz liczne pytania, na które my odpowiadamy. Posuwasz się do mocno nieobiektywnych ocen. Zawsze zastanawia mnie ta zdolność mężczyzn do ignorowania pytań, które są dla nich niewygodne. No więc ponowię:
Czy zdradzałeś w odwecie i z tego powodu tak łatwo wychodzi Ci wybaczenie takiej zdrady? Zdrada to zdrada.
I dlaaczego jesteś taki wyrozumiały dla kochanków/kochanek? To osoby, które z pełną premedytacją rozbijają związek.

No i jeszcze: gdzie te moje pełne nienawiści posty?

269 Ostatnio edytowany przez Woland (2011-01-06 19:07:57)

niekochana72
>>Posuwasz się do mocno nieobiektywnych ocen.<<

Moim zdaniem są jak najbardziej obiektywne, przynajmniej z męskiego punktu widzenia, a jednak ex Magdalenki to mężczyzna...

>>Czy zdradzałeś w odwecie i z tego powodu tak łatwo wychodzi Ci wybaczenie takiej zdrady? <<

Nie, nie zdradzałem w odwecie. Ale potrafię się wczuć w położenie ex-a Magdalenki i na jego miejscu zrobiłbym dokładnie to samo (poza stosunkiem do dziecka, ale nie umiem określić na ile jego zachowania są reakcją na zachowania Magdalenki, tu wypowiedz samej zainteresowanej nic mi nie wyjaśniają, musiałbym poznać jego wersję).

>>I dlaaczego jesteś taki wyrozumiały dla kochanków/kochanek?<<

Dlatego, że winna jest osoba pozostająca w związku i zdradzająca, a nie jego kochanek/kochanka. Kochanek/kochanka nie obiecywali wierności, są dla zdradzanego/ej osobami obcymi i nie są jej/jemu nic winni.

>>To osoby, które z pełną premedytacją rozbijają związek.<<

Nie, związek rozbija osoba, która zdradza swojego partnera, a nie jakis kochanek czy kochanka. Za rozpad związku Magdalenki odpowiada Magdalenka, a nie ten pan który ją "pukał". No wybacz, ale ten pan nie był nic winny ex-owi Magdalenki, natomiast Magdalenka jak najbardziej.

Wyjasnię Ci to tak - gdybym był sam i mógłbym "puknąć" kobietę, która mi się podoba, a pozostaje w związku, zrobiłbym to. I nie tylko nie miałbym wyrzutów sumienia, ale wręcz uznałbym, że jej partnerowi zrobiłem przysługę - otwierając mu oczy na to kogo ma w domu.

>>No i jeszcze: gdzie te moje pełne nienawiści posty?<<

Mam Ci po raz 10 powtórzyć to samo? Wyjątkowo życzliwy stosunek do zdradzającej kobiety i wyjątkowo nieżyczliwy do faceta, który odpłacił zdrajczyni.

270 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:25:09)

Woland! a z czego  te wnioski że ktoś nie dojrzał do posiadania dzieci? Skąd ta pewność u ciebie że on mi nie wybaczył? To on chciał ślub(ja również) to on wszystko organizował, nawet na telefon z księdzem termin ustalał to on chciał powiększyć rodzinę (ja też) i to nie były słowa lecz czyny! Więc gdyby nie wybaczył gdyby planował że zostawi to podejmowałby te kroki?????

Woland!!! wciąż szukam wątku o którym wspomniałeś wcześniej i znajdę nawet jeśli mi nie powiesz gdzie

271 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:26:10)

magdalenka72
>>a z czego  te wnioski że ktoś nie dojrzał do posiadania dzieci?<<

Stąd, że oboje traktujecie dziecko jak broń przeciwko drugiej stronie.

>>Skąd ta pewność u ciebie że on mi nie wybaczył?<<

Stąd, że przy pierwszej okazji kopnął Cię w tyłek i związał się z kims innym.

>>a mnie nazywasz ku....ą<<

Wybacz, ale nie będę z Toba dyskutował o mnie. To Ty wywaliłas swoje życie na forum i Ty poddajesz je ocenie, a ja swojego życia ocenie nie poddaję.
A Twoja agresja tylko po raz kolejny udowadnia, że wciąż nie rozumiesz co zrobiłaś swojemu mężczyźnie, swojemu dziecku i także sobie. Jeśli nawet zdradę wybaczyć można, to nie takim jak Ty. Ty na wybaczenie nie zasługujesz, bo do wybaczenia konieczne jest by sprawca zrozumiał swoja winę.

272

Woland napisał/a:

Moim zdaniem są jak najbardziej obiektywne, przynajmniej z męskiego punktu widzenia, a jednak ex Magdalenki to mężczyzna...

Przeczytaj proszę definicję "obiektywizmu" -ona wyklucza "punkt widzenia" big_smile

Woland napisał/a:

Ale potrafię się wczuć w położenie ex-a Magdalenki i na jego miejscu zrobiłbym dokładnie to samo (poza stosunkiem do dziecka, ale nie umiem określić na ile jego zachowania są reakcją na zachowania Magdalenki, tu wypowiedz samej zainteresowanej nic mi nie wyjaśniają, musiałbym poznać jego wersję).

No i tu właśnie się mijamy - podobnie jak większość kobiet, które się tu wypowiadały - nie uznaję tłumaczenia, że traktowanie dziecka przez jedno z rodziców ma być efektem działania drugiego rodzica. To są ludzie dorośli, a dziecko nic nie jest winne tej sytuacji.

Woland napisał/a:

Dlatego, że winna jest osoba pozostająca w związku i zdradzająca, a nie jego kochanek/kochanka. Kochanek/kochanka nie obiecywali wierności, są dla zdradzanego/ej osobami obcymi i nie są jej/jemu nic winni.

A znaczą coś dla Ciebie słowa: uczciwość, szacunek, sumienie? Osoba, która pakuje się w związek, czyli bierze udział w rozbijaniu rodziny jest wg Ciebie bez zarzutu? No nie rozśmieszaj mnie. Bardzo wybiórczo traktujesz moralność, na której obrońcę sam się mianowałeś.

Woland napisał/a:

Wyjasnię Ci to tak - gdybym był sam i mógłbym "puknąć" kobietę, która mi się podoba, a pozostaje w związku, zrobiłbym to. I nie tylko nie miałbym wyrzutów sumienia, ale wręcz uznałbym, że jej partnerowi zrobiłem przysługę - otwierając mu oczy na to kogo ma w domu.

I na tym możemy skończyć rozmowę STRAŻNIKU CUDZEJ MORALNOŚCI.
Moralność tak pojmowana nie mieści się w moich standardach.

P.S. Przeczytaj też definicję nienawiści.

273 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:29:10)

niekochana72
>>Przeczytaj proszę definicję "obiektywizmu" -ona wyklucza "punkt widzenia"<<

Więc i Ty nic wspólnego z obiektywizmem nie masz. Róznica jest taka, że ja oceniam sytuację, a Ty płeć.

>>nie uznaję tłumaczenia, że traktowanie dziecka przez jedno z rodziców ma być efektem działania drugiego rodzica.<<

Oczywiście, że może. Jeśli Magdalenka utrudnia mu widzenia z dzieckiem, to on się nie widuje. Jeśli on nie płaci alimentów, to ona na to wpływu nie ma.

>>A znaczą coś dla Ciebie słowa: uczciwość, szacunek, sumienie? <<

A co to ma do rzeczy? Z jakiej racji ja mam byc zobowiązany do wierności wobec kogoś, kogo nawet nie znam?

>>Osoba, która pakuje się w związek, czyli bierze udział w rozbijaniu rodziny jest wg Ciebie bez zarzutu?<<

Oczywiście, że tak. Taka osoba pełni nawet rolę pozytywną - ukazuje zdradzonemu z kim się związał, przez co daje mu szansę na zakończenie związku i zaczęcie od nowa z kims kto na to zasługuje.

Tekst zawierający osobiste wycieczki w strone innej uzytkowniczki - usunięty. Vinnga-Moderator

274 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:30:45)

a na płacenie alimentów ma wpływ sąd w każdym jednym przypadku Rbit!!!!

275 Ostatnio edytowany przez Woland (2011-01-06 19:52:41)

Usunięty off-top. Vinnga-Moderator

>>a na płacenie alimentów ma wpływ sąd w każdym jednym przypadku<<

Na widzenia z dzieckiem też. Jeśli Twojemu ex-owi będzie się chciało, to będzie się widywał z dzieckiem u siebie, swoich rodziców i gdziekolwiek zechce.
A nie śmierdzi Ci kasa od tego "frajera" i jego "dziwki"? Co kochamy pieniążki?

276 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:32:39)

277 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:33:17)

Usunięty obraźliwy off-top. Vinnga-Moderator

278 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:34:19)

Post zbyt agresywny i obraźliwy. Vinnga-Moderator

279 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:35:10)

Obraźliwy off-top. Vinnga-Moderator

280 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:36:17)

Obraźliwy off-top. Vinnga-Moderator

281

już Wam napisze dlaczego wybrał ten wątek, okazało się że mój ex opisał swoją historię na innym forum, gdzie wylewa żal za swoje postępowanie przyznaje się do tego że zrobił źle przyznaje że żałuje, ale przyznaje również że jego obecna panna go omotała i on nie wie jak się odnaleźć, ale to już nie mój problem ja już wiem,że razem nie będziemy :-( może jak los nas połączy da nam szansę to wtedy. Kocham go nadal mimo wszystko, zawsze będę. Wiem że gdy sa emocje ludzie mówią sobie przykre rzeczy ranią słowami, pogubił się tak samo jak ja.To jego decyzja jego wybór i już nic tego nie zmieni. może to była moja wina tak ja Woland pisze ale już to nie ważne najważniejsze abyśmy się nie pozabijali gdy będziemy się spotykać...jak dla mnie musi minąć jeszcze trochę czasu abym mogła się uleczyć. Jestem w szoku! nie wiedziałam o tym! zadzwoniłam.. dogadamy się chyba chociaż mamy do siebie złość ale mamy dziecko. W jego wątku Woland mnie atakuje wyzywa tak samo jak tu, chociaż mój ex zwraca mu kilkakrotnie uwagę aby mnie nie poniżał aby nie wypowiadał się obraźliwie na mój temat bo on sam tak o mnie nie myśli, to Woland-Rbit pisze do niego prywatne wiadomości gdzie dalej mnie wyzywa i namawia do" kopnięcia w tyłek"  Woland jest zraniony musi się wyleczyć, z pewnością dowartościowuje się tym że kogoś wyzywa, ja mam jego uwagi gdzieś!!!!

282

Pomijajac niestety coraz czesciej uzywane slownictwo rynsztokowe to Woland ma duzo racji. Problem chyba w tym, ze Woland nie glaszcze po glowie, lecz prosto z mostu wali Magdalence prawde w oczy. A tak sie nieszczesliwie zlozylo, ze Magdalenka jest mocno rozchwiana emocjonalnie, czego wyraz dala juz nie jeden raz. I klotnia gotowa...
Bardziej martwi mnie to (co z reszta ktos juz tu napisal), ze dziecko ma rodzicow, ktorzy mysla tylko o sobie. I zaczyna sie z nim dziac cos zlego, co mam wrazenie jest bagatelizowane przez rodzicow. I rece mi opadaja, gdy czytam o tym, ze rozhisteryzowana matka absolutnie nie pozwoli mu na kontakty z ojcem (w domysle z "suką"). I tak - uwazam, ze rodzice sa kompletnie niedojrzali.

283 Ostatnio edytowany przez Woland (2011-01-06 21:10:00)

>>mój ex opisał swoją historię na innym forum, gdzie wylewa żal za swoje postępowanie przyznaje się do tego że zrobił źle przyznaje że żałuje<<

Widocznie ma więcej samokrytycyzmu i empatii niż Ty...

>>może to była moja wina<<

Nie może, tylko na pewno...

>>dogadamy się chyba<<

Czego Wam obojgu życzę, dla dobra Waszego dziecka, które nie jest niczemu winne, że tacy rodzice mu się trafili...

Co do innych forów itd. itp. patrz wyżej. Jedna uwaga - kto do kogo pisał PW, tego juz Ci ex łaskawie nie powiedział... Spytaj go za co dziękował w pierwszej PW...

Aha, i nie wyzywa, tylko ocenia. Tak jakby ocenił każdą puszczalską

Median
Dziękuję, że zechciałas sytuację ocenić obiektywnie, a nie w stylu niekochanej - facet z definicji nie ma racji.
A Magdalenka... no cóż, ja ja odbieram jako wyjątkowo infantylną osobę.
Co do oceny i walenia prosto z mostu - od czego są takie fora? By komuś ukazać co zrobił, czy by głaskac po główce? Ja uważam, że głaskanie po główce i popieranie postawy Magdalenki wyrządza krzywdę i jej, i jej dziecku. Każdy musi przerobić swój nieudany związek, ale przerobić uczciwie, a nie na zasadzie: ja chodząca niewinność, a on/ona potwór i ta/ten trzeci/a - główny winowajca. Zwłaszcza, że w przypadku Magdalenki, to ona jest winna rozpadu. Jeśli człowiek nie przerobi związku uczciwie, wydaje mi się, że te same błędy popełni w kolejnym.

284 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:48:47)

285 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:49:17)

Off-top. Vinnga-Moderator

286 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:49:49)

287

Woland napisał/a:

Median
Dziękuję, że zechciałas sytuację ocenić obiektywnie, a nie w stylu niekochanej - facet z definicji nie ma racji.
A Magdalenka... no cóż, ja ja odbieram jako wyjątkowo infantylną osobę.
Co do oceny i walenia prosto z mostu - od czego są takie fora? By komuś ukazać co zrobił, czy by głaskac po główce? Ja uważam, że głaskanie po główce i popieranie postawy Magdalenki wyrządza krzywdę i jej, i jej dziecku. Każdy musi przerobić swój nieudany związek, ale przerobić uczciwie, a nie na zasadzie: ja chodząca niewinność, a on/ona potwór i ta/ten trzeci/a - główny winowajca. Zwłaszcza, że w przypadku Magdalenki, to ona jest winna rozpadu. Jeśli człowiek nie przerobi związku uczciwie, wydaje mi się, że te same błędy popełni w kolejnym.

Nie do konca obiektywnie, bo z Magdalenka "plujaca jaden" juz mialam przyjemnosc zetknac sie w jednym z tematow. I z przykroscia stwierdzam, ze niewiele sie zmienilo w jej podejsciu od wrzesnia.

Podobno najlepszy psycholog to taki, ktory spowoduje, ze klient wyjdzie trzaskajac drzwiami wink Czyli taki, ktory wzbudza skrajne emocje, dzieki czemu po jakims czasie klient zacznie otwierac oczy. Chociaz niektorzy ich nie otwieraja, a wina obarczaja caly swiat tylko nie siebie. Dlatego jestem za tym, aby czasem spuscic wpier..l, ale nie po to, zeby zrobic drugiemu krzywde, tylko wlasnie po to, aby go otworzyc. Jednoczesnie zdaje sobie sprawe z tego, ze na niektorych to nie zadziala. W zasadzie nic na nich nie zadziala i dalej beda zyc w swoich blednych przekonaniach.
Apeluje jednak, abys powstrzymal sie z wyzwiskami. To taka moja prywatna prosba wink Owszem, czasem rzeczy trzeba nazwac po imieniu, ale przyznaj, ze to nic przyjemnego, kiedy personalnie zaczyna sie atakowac drugiego czlowieka przeklenstwami nie znajac go osobiscie, kiedy tak naprawde nie wyrzadzil Ci zadnej krzywdy.

288 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:50:36)

289

Median
>>Apeluje jednak, abys powstrzymal sie z wyzwiskami. To taka moja prywatna prosba Owszem, czasem rzeczy trzeba nazwac po imieniu, ale przyznaj, ze to nic przyjemnego, kiedy personalnie zaczyna sie atakowac drugiego czlowieka przeklenstwami nie znajac go osobiscie<<

Masz 100% racji. Tylko ja jakiś taki dziwny jestem, że dostosowuję się poziomem do rozmówcy. Wkurzyło mnie to, że Magdalenka nie dość, że nie widzi swojej winy, to jeszcze bluzga tu na swojego ex i jego obecną, używając nawet określeń: szmata, dziwka. Moim zdaniem, nic jej nie uprawnia do takiego słownictwa. Ta kobieta związała się z facetem, jest mu wierna, więc czym zasłużyła na takie bluzgi? Sorki, ale dla mnie ona prezentuje się w znacznie lepszym świetle niż Magdalenka.

>>To taka moja prywatna prosba<<
He, no patrzcie jaka mądra kobieta. Przeczytała kilka postów i wie jak mnie podejść smile Powstrzymam się, oczywiście, specjalnie dla Ciebie

290 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:51:29)

291

Woland napisał/a:

Każdy musi przerobić swój nieudany związek, ale przerobić uczciwie, a nie na zasadzie: ja chodząca niewinność, a on/ona potwór i ta/ten trzeci/a - główny winowajca. Zwłaszcza, że w przypadku Magdalenki, to ona jest winna rozpadu. Jeśli człowiek nie przerobi związku uczciwie, wydaje mi się, że te same błędy popełni w kolejnym.

Tak, podpisuje sie pod tym wszystkimi konczynami i widze, ze od poczatku probujesz to przekazac, ale niestety nie wszyscy to dostrzegaja...

292 Ostatnio edytowany przez Woland (2011-01-06 21:42:54)

Median
Chyba znalazłem wątek, o którym pisałaś. Tam faktycznie Magdalenka pojechała po bandzie, że zacytuję:

>>nie jest tak że ciebie nienawidzę ale tobą gardzę i się brzydzę takimi jak Ty. Masz jeszcze odwagę by udzielać mi rad??? !!!! Mam nadzieję że los Ci wynagrodzi za to co zrobiłaś innej kobiecie, nie masz swojej godności ani szacunku do samej siebie że się wdałaś w romans z żonatym, co nie było w pobliżu wolnych chłopaków?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<<

>>Jesteś złą kobietą i takie nie mają u mnie szacunku,<<

Boże kochany, ona po zdradzeniu swojego faceta ma czelność takie rzeczy wypisywać i innych oceniać... Jestem w szoku

I tylko mogę Magdalence, oburzonej na moje słowa, zacytować.... sama Magdalenkę:

>>to nie jad tylko moje zdanie do którego mam prawo, chyba po to jest to forum,żeby szczerze prosto z mostu bez ogródek mówić co się myśli<<

293 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:53:03)

294

***Median
>>Apeluje jednak, abys powstrzymal sie z wyzwiskami. To taka moja prywatna prosba Owszem, czasem rzeczy trzeba nazwac po imieniu, ale przyznaj, ze to nic przyjemnego, kiedy personalnie zaczyna sie atakowac drugiego czlowieka przeklenstwami nie znajac go osobiscie<<

Masz 100% racji. Tylko ja jakiś taki dziwny jestem, że dostosowuję się poziomem do rozmówcy. Wkurzyło mnie to, że Magdalenka nie dość, że nie widzi swojej winy, to jeszcze bluzga tu na swojego ex i jego obecną, używając nawet określeń: szmata, dziwka. Moim zdaniem, nic jej nie uprawnia do takiego słownictwa. Ta kobieta związała się z facetem, jest mu wierna, więc czym zasłużyła na takie bluzgi? Sorki, ale dla mnie ona prezentuje się w znacznie lepszym świetle niż Magdalenka.***

To pozwolisz, ze Cie oswiece - w pewnym temacie wszystkim dziewczynom, a zwlaszcza Castoramie i Takie zycie oberwalo sie za to, ze byly kochankami. Przytaczac uzytych slow nie bede, mozesz sam sprawdzic...
I wlasnie ta hipokryzja mnie brzydzi.
Woland, badz ponad to ok? Nie badz dziwny smile Badz po prostu ponad tym, a wtedy bedziesz miec jeszcze wiecej argumentow, a czytajacy skoncentruja sie na ataku dotyczacym tresci a nie slownictwie (a moze sie okazac, ze ataki w ogole ustana) smile

***>>To taka moja prywatna prosba<<
He, no patrzcie jaka mądra kobieta. Przeczytała kilka postów i wie jak mnie podejść smile Powstrzymam się, oczywiście, specjalnie dla Ciebie***

Dziekuję smile

295 Ostatnio edytowany przez Median (2011-01-06 21:48:17)

niekochana72 napisał/a:

P.S. Mądra kobieta, to taka, która ma takie samo zdanie jak Ty? Median - to nic osobistego wink

Wierze smile Chodzilo o to, ze wystarczy grzecznie poprosic big_smile Pamietaj - agresja rodzi agresje wink

296

Median,

ja też uważam, że w postach Wolanda jest dużo racji. Obrzucamy błotem facetów, którzy zdradzili. Trzeba być konsekwentnym, skoro zdradzający facet na to zasluguje, kobieta również. Na początku tego wątku pisałam, że za rozpad  związku odpowiadają dwie osoby, ale za zdradę tylko i wyłącznie zdradzający. Jakoś cięzko Jej to pojąć.

297

niekochana
>>Ehh... Nic do Ciebie nie trafia. Szkoda, że taki jesteś zaślepiony. Bólem, rozczarowaniem, strachem? <<

Hmmm, zapytam: ale o sooo choziii? W którym miejscu jestem zaślepiony?

>>Mądra kobieta, to taka, która ma takie samo zdanie jak Ty?<<

Nie, mądra kobieta, to taka, która po przeczytaniu kilku postów wie jak "załatwić" rozmówcę smile Median zauważyła, że bluzgi wywołują moje bluzgi, a wystarczy napisac kulturalnie i robię się łagodny jak muflon. Ty tego nie potrafisz, bo dla Ciebie rozmowa to walka, którą musisz wygrać, a drugą strone wdeptać w ziemię - stety, ze mną się tak nie da. A dla Median rozmowa to próba wypracowania wspólnego stanowiska, ewentualnie ładnego różnienia się.
Ja nie jestem ani taki jak Ty, ani taki jak Median, jakos tak rozmawiam z ludźmi ich językiem.

298 Ostatnio edytowany przez Median (2011-01-06 22:01:46)

Monia139 napisał/a:

Median,

ja też uważam, że w postach Wolanda jest dużo racji. Obrzucamy błotem facetów, którzy zdradzili. Trzeba być konsekwentnym, skoro zdradzający facet na to zasluguje, kobieta również. Na początku tego wątku pisałam, że za rozpad  związku odpowiadają dwie osoby, ale za zdradę tylko i wyłącznie zdradzający. Jakoś cięzko Jej to pojąć.

Moniu, nie tylko to ciezko jej pojac nawet mimo glaskania po glowie przez dziewczyny i mimo brutalnosci Wolanda. A z dzieciakiem jest coraz gorzej...

I jeszcze jedno - Magdalenka jest niekonsekwentna w swoich wypowiedziach. Zmienna jak choragiewka na wietrze i jak juz wspomnialam - innych obrzucala blotem nie raz. I Woland probowal jej to rowniez pokazac - bezskutecznie. I ta bezskutecznosc mnie po prostu razi, a jej histeria i hipokryzja to gorzej niz halogenem po oczach...

299

Woland - w moich postach nie ma ani słowa o tym, że magdalenka jest bez winy. Uważam, że oboje są winni, a Twoje posty były pełne niegrzecznych zwrotów nie tylko do autorki wątku. I na to właśnie zareagowałam.
Rozmawialiśmy otwarcie - za wyjątkiem Ciebie, bo przypominam, że bardzo długo utrzymywałeś, że temat jest Ci zupełnie obcy.
Nie mam zamiaru zgadzać się z Tobą, że zdradzony, który zdradzi jest bez winy. To PODWÓJNA MORALNOŚĆ.
Ja nie piszę tu żeby "załatwić" kogokolwiek - pisze szczerze, jakie jest moje zdanie. Odmienne od Twojego, co nie znaczy, że gorsze.

300

Tak to już jest niestety z dziećmi, są bezbronnymi ofiarami w rozgrywkach rodziców.

301 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-01-06 23:46:57)

niekochana
>>Rozmawialiśmy otwarcie - za wyjątkiem Ciebie, bo przypominam, że bardzo długo utrzymywałeś, że temat jest Ci zupełnie obcy. <<

Bo w gruncie rzeczy jest - dziecko to wątek pobocznym, główny to zdrada.

>>Nie mam zamiaru zgadzać się z Tobą, że zdradzony, który zdradzi jest bez winy. To PODWÓJNA MORALNOŚĆ.<<

To się róznimy i będziemy róznić. Ja uważam, że osoba zdradzona ma prawo mysleć wyłacznie o sobie i zakończyć związek tak, żeby to dla niej było jak najmniej bolesne. Bo to nie ona "poszła w tango".

Monia
>>Tak to już jest niestety z dziećmi, są bezbronnymi ofiarami w rozgrywkach rodziców.<<

To dziecko ma takiego pecha, że ma dwójke niedojrzałych rodziców. Jeden, to juz katastrofa, a dwoje?

302

Median
>>się ochlapalam herbata<<

taaa, czyli pijemy razem herbatkę, zaczyna się nieźle smile

303

osobno Wolandzie, osobno.. wink

304

Median
a mogło być miło sad

305

no proszę zostawić na chwilę samych i już się dzieje smile

306

ee..ja po prostu mam misje smile tworze wlasnie watek dotyczacy islamu big_smile

307

1. Proszę o trzymanie się tematu wątku. Od pogawędek sa kafejki.
2. Proszę o kulturalną wymianę zdań
3. Proszę zaprzestać wzajemnych ataków na siebie
4. Woland - mężczyźni na forum są gośćmi. Nie mają prawa obrażać użytkowniczek. Proszę, abyś zakończył pisanie w tym temacie, jeśli chcesz pozostać na forum.

W przypadku naruszenia któregokolwiek z punktów 1-3 - wątek zostanie zamknięty.

308 Ostatnio edytowany przez Woland (2011-01-06 23:51:47)

vinnga
Nie obraź się, ale moim zdaniem nie Ty powinnaś moderować tę dyskusję, bo sama brałaś w niej udział bardzo angażując sie po jednej ze stron. Szkoda też, że nie zauważyłaś, że obrażany byłem również ja i wykasowałaś moją odpowiedź do Fenix jako 'obraźliwą" - jako off top bym się zgodził (gdybyś jednoczesnie skasowała wypowiedź Fenix), ale jako obraźliwa? Co jest obraźliwego w tym, że dla mnie wystarczające dla skreslenia kobiety jest to, że umieszcza swoje fotki i anons na portalu, na którym reklamuja sie prostytutki? Fenix to zrobiła i sama o tym napisała.

Usunęłas moja wypowiedź i wypowiedź Median, odnoszące sie do słów byłego fenix, a zostawiłas samą jego wypowiedź, mimo że to taki sam off top...

JEszcze raz - nie powinnaś tego wątku moderować, bo jesteś stronnicza skoro bardzo się zaangażowałaś po stronie Magdalenki

309

Woland - dziewczyny zaraportowały połowę twoich postów. Zaczęlam czytać wątek od momentu pierwszego raportu. Wiem, że sie w nim udzielałam, ale nie pamiętam po czyjej byłam stronie i od dawna go nie śledzę. Dziewczyny prosiły o usunięcie Twoich postów. Nie usunęłam ich, edytowałam tylko wulgaryzmy, ponieważ, moim zdaniem, przedstawiały Twoje poglądy i nie kwalifikowaly się do usunięcia. Więc nie zarzucaj mi stronniczości. Kilka stron dalej dyskusja zamieniła się w obrzucanie wyzwiskami i w tamtym momencie należalo ja uciąć - niestety żadna z moderatorek tego nie zauważyła (nie jesteśmy na forum 24 godz/dobę). Zadałam sobie trud i edytowałam tę wymianę zdań - zajęło mi to 2 godz., możliwe, że coś mi umknęło. Jeśli uważasz, że jakiś post nie ma racji bytu - zgłoś post redakcji. Oskarżenia o stronniczość są tu mocno nie na miejscu, z racji, że wyrzuciłam tylko te fragmenty, które były wulgaryzmami lub wzajemnymi atakami.

Ty już przedstawileś swój punkt widzenia. Wbrew oskarżeniom o stronniczość - zgadzam się z Tobą (tu piszę jako użytkownik - nie moderator). Nie sądzę, żebyś coś jeszcze mógł wnieść do tego wątku, oprócz podgrzewania atmosfery. Stąd moja prośba, abyś przestał pisac w tym wątku (to już jako moderatorka, której zadaniem jest pilnowanie porządku na forum). Liczę, że zastosujesz się do tej prośby. Twoje poglądy (bez wyzwisk i wulgaryzmów) chętnie poczytam w innych wątkach - tu juz wszystko zostało powiedziane.

310

Przeczytałam cały wątek, wcześniej jakoś mi umknął.
W zasadzie wszystko już zostało napisane.

Woland zgadzam się z Tobą. Oceniam działania Magdalenki wnet identycznie.
Za błędy się płaci, w każdej materii, w każdym wymiarze.
Dyskusja była gorąca, impulsywna, ale konkretna.

Pozdrawiam.

311

Vinngo jesli uwazasz, ze wszystko zostalo powiedziane to w takim razie zamknij watek. Niesprawiedliwe jest oczekiwanie od jednego z forumowiczow, aby przestal pisac...mozna by rzec, ze to takie "zamknij sie juz"...

312 Ostatnio edytowany przez Woland (2011-01-07 00:17:40)

vinnga
OK, wyjasnienia odnośnie moderacji przyjmuję. Co do nieuczestniczenia w tej dyskusji - OK, jeśli nie będzie w niej uczestniczyć nikt, kto juz swoje stanowisko wyłożył. W innym przypadku uważam, że mam prawo w polemice brać udział.

Proponuję też zauważyć, że moje ostre pisanie skłoniło do wypowiedzi też osoby, które oceniają Magdalenkę podobnie do mnie - np. Median, Monia139, Zielony Domek. To chyba dobrze, że Magdalenka zobaczyła, że nie wszyscy jej klaszczą?

313

W związku, że również sama autorka wątku poprosiła o jego zamknięcie - wątek zamykam.

Woland - proszę, abyś w przyszlości bardziej kontrolował swoje słownictwo i sposób wyrażania poglądów. Mężczyźni są na forum gośćmi i obowiązują ich bardziej restrykcyjne zasady, niż kobiety. Jest to zapisane w regulaminie. Otrzymujesz upomnienie za obrażanie użytkowniczek.

Magdalenka72 również otrzymuje upomnienie za obrażanie użytkowników.

Posty [ 261 do 314 z 314 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » dziewczyna zabrała mi mężczyznę i ojca dziecka!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024