Usunięcie ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Usunięcie ciąży

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 9 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 566 ]

196

Odp: Usunięcie ciąży
fenix napisał/a:

Własnie dlatego ze widziałam niemy krzyk i inne obrazy tego typu inaczej patrze na usunięcie 8 tyg płodu a inaczej na 12tyg. Wrażliwośc nie ma tu nic do rzeczy,  denerwują mnie sytułacje gdy kobiety zachwycaja się bobasami wzdychaja i takie tam a  idą na zabieg obłuda. Mam wiele uczuc i wiem że dużo daje innym jednak co z tego życie to nie bajka niema i żyli długo i szczęśliwie...
Dookoła nas jest bieda, strach , głud , ból, zabójstwa, dewianci społeczni itd...jak bym miała sie nad wszystkim użalac to musiała bym palnąc sobie w łeb.

Ja mam o sobie dobre zdanie nie oszukuje nikogo, dbam o rodzine jestem po prostu szczera .

Nie, nie fenix, widzialam zdjecia abortowanych malenstw 8 i 12 tygodniu!...na wszystkich widac wyrwana glowke, raczke, to malutka twarzyczke...!bosze, wiecie, teraz to chyba nawet nie chce slyszec slowa "aborcja"... wiec jak twoje podejscie moze byc zmienione? Przeciez 8 tygodniowy plod ma juz duze zarysys czlowiekcza...

Zobacz podobne tematy :

197

Teraz to już dramatyzujesz 8 tyg płód ma 14-20 mm nie ma buzi......

198

fenix napisał/a:

Teraz to już dramatyzujesz 8 tyg płód ma 14-20 mm nie ma buzi......

O tak??? Czy chcialabys zobaczyc???

199

Zapomnialam, ze jesli nie ma twarzy to nie czlowiek...tak? Co za bzdury...

200

maleństwo ja nie będe poraz kolejny wpisywac ci źrudła bo i tak nie czytasz ale zanim podasz jakas informacje to ją sprawdz dodam że wazy o,1 grama ja sprawdziłam dlatgo podaje 8tydz za ostatni moment na możliwą aborcje.

201

fenix napisał/a:

maleństwo ja nie będe poraz kolejny wpisywac ci źrudła bo i tak nie czytasz ale zanim podasz jakas informacje to ją sprawdz dodam że wazy o,1 grama ja sprawdziłam dlatgo podaje 8tydz za ostatni moment na możliwą aborcje.

Fenix, czytam dokladnie kazda wypowiedz. Fenix, dobra, 0,1 g czy kilogram ja uwazam ze to dziecko, ty uwazasz inaczej.

Sprawdzam wszystkie informacje, dlatego tez wiem jak wygladaj zdjecia dzieci abortowanych od poczatu do 5 miesiaca (tak, 5 miesieczny plod tez abortuja, maskara...)

Zamiast sprawdzac wielkosc dziecko w 8 tygodniu ciazy i na tej podstawie oceniac jego wyglad, moze lepiej wejdz na google i zobacz takiego dzidziusia. Prosze, tak wyglada dzidzius w 8 tygodniu. Mam nadzieje, ze nie bedzie to uznane za lamanie regulaminu, poniewaz nie jest to w celu promocyjnym, lecz edukacyjnym.

http://www.firstconcern.net/assets/images/08weeks.jpg

202

ja oglądałam zdjęcia usg , nieco odmienne od tego jednak nic  w moim zdaniu się nie zmieniłoni nie można nażuca komuś własnej woli sprzeczne jest to z konstytucją i tak jest w  sprawie aborcji.
Podkreślam komórki woli nie posiadają.

203

fenix napisał/a:

ja oglądałam zdjęcia usg , nieco odmienne od tego jednak nic  w moim zdaniu się nie zmieniłoni nie można nażuca komuś własnej woli sprzeczne jest to z konstytucją i tak jest w  sprawie aborcji.
Podkreślam komórki woli nie posiadają.

Ale fenix, na usg zawsze inachej wszystko wyglada, to chyba oczywiste, bo widzisz dzidziusa przy uzyciu fal dzwiekowych.
Bardzo mnie dziwi ze nie zmienilo to twojego zdania bo kazdy, nie wazne czy popeira aborcje czy nie, jest w stanie zobaczyc ze ten plod wyglada jak malutki czlowieczek.

A ten link podalam, poniewaz nie lubie jak ktos podwaza moj autorytet i tak jak ty sugeruje abym sprawdzila swoje informacje. Jak widzisz zawsze sprawdzam.

204

Fenix-ja mam do ciebie pytanie:otóż napisz mi proszę ty naprawdę masz tak ohydne spojrzenie na ciążę i dzieci czy tylko uparcie podtrzymujesz swoje zdanie aby wątek się kręcił??No wybacz ale nie mogę sobie wyobrazić kobiety młodej mamy która twierdzi że zabijanie dziecka w postaci płodu jest ok!!!że chce mieć wybór i o to walczy.Nawet żebym ci przesłała film z przeprowadzenia takiej aborcji i żebyś miała odczuć na sobie ból jaki przeżywa to maleństwo to uparcie będziesz broniła swojego zdania?w imię czego?Oglądałaś wczoraj wiadomości na polsacie wieczorem?Mam nadzieje że wezmą się za te wszystkie kobiety które czerpią przyjemność z seksu bez minimalnych zabezpieczeń a później wchodzą na allegro i całkiem legalnie aplikują sobie tabletkę wczesnoporonną!!!!!!czy to przypadkiem nie jest egoizm?Nie mam słów którymi mogłabym to nazwać !!!!a te którymi chciałabym-nie nadają się na forum.

205

brysia, nie wiem, nie czytałam chyba tego wątku. ale pytasz, czy fenix uważa, że zabicie dziecka w postaci płodu jest ok. Jej może się tak wydawać. Mi też się tak wydawało. Jednak gdy się to już zrobi zmienia się postrzeganie świata. Jeśli któraś z kobiet ma serce, a większość ma... żałuje, bardzo żałuje. Płacze przez wiele nocy, czuje się winna, że o tym myślała, że to zrobiła... są kobiety, którym to obojętne. Ale ty chyba mniejszość. Więc fenix może myśleć, że możliwość wyboru jest ok.

206

CookieBitch-to może przeczytaj ten wątek,jest co czytać ale zrozumiesz dlaczego zadałam takie pytanie Fenix.Nie mogę zrozumieć młodej dziewczyny która twierdzi że nie do końca kocha swoje dziecko,popiera aborcję,wręcz przedstawia ja z tej dobrej strony pisząc że to komórka nie żywa istota itd.Staram się zrozumieć ją ale za każdym razem zaskakuje mnie czymś nowym.Obawiam się że gdyby to zrobiła-nie zmieniło by się jej spojrzenie na tą sprawę.

207

Są takie osoby. Nic na to się nie poradzi. Nie każda z nas stworzona jest do macierzyństwa. Moja koleżanka nie chce mieć dzieci, nie lubi dzieci, a gdy to zrobiłam i zaczęłam żałować ona mówiła "weź przestań, bardzo dobrze, że tak zrobiłaś. po co marnować sobie życie". Widocznie i fenix i moja znajoma należą do tej samej grupy. Ich myślenia się raczej nie zmieni.

208

poczytałam trochę wypowiedzi fenix. powinna się cieszyć, że może tu pisać, bo gdyby jej mama myślała tak jak ona, zapewne jej by nie było.

fenix, pomyśl o tym, że gdy byłaś wielkości główki od szpilki, ważyłaś mniej niż te 0,1 g Twoja mama dała Ci szansę i kochała Cię. Podziękuj jej za to.

209

ja rozumiem kobiety które nie chcą mieć dzieci-nie mam nic przeciwko takim kobietom oczywiście nie każda z nas jest stworzona do macierzyństwa i zgadzam się z tobą w 100%,tylko takie kobiety nie maja dzieci i jest ok,ty mi lepiej powiedz jak można nie kochać własnego dziecka?jak można popierać zabijanie dzieci?
Wiesz ,moja znajoma ma czwórkę dzieci i jak zaszła w ciążę z 5tym dzieckiem to ze strachu że nie podoła-usunęła,oczywiście znając moje zdanie na ten temat nie powiedział mi ani słowa.Po kilku latach zaszłam w ciążę i ona bardzo się cieszyła razem ze mną-długo czekałam by móc mieć 2 dziecko(ponad 10 lat),pomagała mi w ciąży,była nawet ze mną na porodówce-ale jak mały się urodził przyszła tylko raz,kiedy wykrzyczałam jej że tak się zarzekała że będzie przychodzić,że mi pomoże jak mój mąż będzie w pracy,itp.przyznała się że usunęła dziecko i dopuki nie zobaczyła mojego synka,nie wzięła go na ręce-jakoś mogła z tym żyć,ale jak przytuliła małego do siebie to wyobraziła sobie jakie byłoby teraz jej dziecko,i że właściwie to nie było dobre rozwiązanie bo czwórka się wychowała to i piąte by się wychowało.Teraz ją rozumiem że nie przychodzi do mnie,pyta tylko o małego jak się spotkamy.
Ale ona kocha swoje dzieci ponad życie!!!!!zabiła bo wtedy widziała tylko takie wyjście-gdyby przyszła wtedy do mnie  z tą myślą-jej dziecko by żyło a ona byłaby szczęśliwa.

210

Prawda jest taka , że kiedy taka kobieta szuka wsparcia , pomocy , widzi tylko jedno szybkie rozwiązanie: aborcja.A ludzie , zamiast pomóc wmawiają jej , że ma wybór, wolną wolę: Aborcję.Nie ma tak , że nie ma dla takiej kobiety rozwiązania.Jest ich mnóstwo , tylko trzeba chcieć pomóc.Ale najprościej jest powiedzieć:usuń , i skończą się Twoje problemy.
A tymczasem problemy będą narastać.Słyszałyście o depresji poaborcyjnej? Niekiedy pojawia się ona nawet po kilkudziesięciu latach !
Aborcja naraża kobietę na kalectwo ! Na niemożliwość zajścia w ciążę w przyszłości ! A co taka kobieta może wiedzieć , co będzie dla niej ważne kiedyś?

211

Każda z nas jest inna co nie znaczy że gorsza , jest wiele kobiet o takich poglądach jak ja i wiele takich które nie maja i nie chcą miec dzieci. Ja z mojej strony robiłam wszystko by ich nie miec bo wiedziałam że nie mam do tego predyspozycji i tyle. Nie można zmuszac kogos do pewnego rodzaju zachowań, tak jak powiedziałam wcześniej nie usunełam ciąży na wyraźna prośbe męza, i to był jedyny powód jednak on wie że więcej dzieci nie chce zbyt wiele mnie to kosztowałao i niczyje prośby tu nic nie zmienia czy przekonania.

212

fenix , ale nikt tutaj nikogo nie ocenia.Miej sobie swoje poglądy , przecież to nie my będziemy ponosić za Ciebie konsekwencji wyborów.Jednak każda z nas ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie , przekazać swoje odczucia.
Trwa dyskusja , uważam , że jest interesująca , bo problem aborcji istnieje , może ktoś wyciągnie odpowiednie wnioski z niej , pomoże podjąć decyzje , gdy ktoś stanie przed takim wyborem.
Wiesz , aż mnie ręka świerzbi , żeby skomentować to co napisałaś , ale ...pewne rzeczy może lepiej zachować dla siebie ...

213

Możesz spokojnie pisac bo to i tak nie zmieni mojego nastawienia,  i tak jestem zdania że to najbardziej zainteresowani powinni podjąc taką decyzje i tyle a państwo nam na to nie pozwala taki jak napisałam wczesniej na tebletki po czy wkładki tak a na zabieg nie.

214

właśnie napisałam ci że we wczorajszych wiadomościach rozchodziło się o to że tabletki po można zupełnie legalnie kupić na allegro-mają się tym zająć żeby nie były dostępne,ale to pewnie troszkę potrwa.Zabezpieczenie przed ciążą jest oczywiście wskazane ale jeśli mimo zabezpieczeń ona się pojawia to należy ponieść konsekwencje przeżytej przyjemności i pozwolić dziecku żyć.
Ani mi ani dziewczynom nie chodzi o to że ty masz takie poglądy,bo oczywiście masz do nich prawo,chodzi tylko o to żebyś nie pisała o tym jak o wyjściu z sytuacji-jak zauważyła jedna z dziewczyn-nie wiesz jak to jest,ciekawe czy gdybyś to przeżyła miałabyś podobne spojrzenie na ten temat.Kobieta podczas zabiegu jest świadoma tego co się dzieje-moim zdaniem lekarz powinien kłaść usunięty płód tuż obok niej żeby widziała jak to wygląda,jak umiera i ten widok powinien towarzyszyć jej później zawsze-może to by zmieniło kobiety o podobnym nastawieniu jak twoje co do tego tematu.

215

fenix napisał/a:

Możesz spokojnie pisac bo to i tak nie zmieni mojego nastawienia,  i tak jestem zdania że to najbardziej zainteresowani powinni podjąc taką decyzje i tyle a państwo nam na to nie pozwala taki jak napisałam wczesniej na tebletki po czy wkładki tak a na zabieg nie.

Wiesz , jednak się powstrzymam, zwłaszcza z tego względu , że mój komentarz znacznie odbiegałby od tematu.

216

Ale co winne jest takie dziecko? Wiele kobiet nie ma warunków, żadnych warunków, pieniędzy, nawet domu a decydują się urodzić. Nie ważne teraz jest to, że dzieci żyją w biedzi itd ale że mimo złego mogą żyć. A wiele z nas, które jakie takie warunki mają dla WŁASNEJ wygody zabijają swoje dzieci. W takich momentach kobiety są bardzo egoistyczne i myślą tylko o swoich potrzebach. A tak być nie może. Wszyscy wiedzą, że seks prowadzi do ciąży i mimo, że się jej boją jak ognia, widzą, że zabiją dziecko nie dbają o zabezpieczenie. Trzeba być konsekwentnym w swoich czynach a nie iść na prościzne.

217

Może ale nie koniecznie bo po zarzyciu mocnej (chodzi mi o zagraniczne tabletki) wczesnoporonnej kobieta dostaje po prostu krwawienie i płód ktury ma 12mm wyglada jak skrzep krwi więc nie widac w tym dziecka chodzi oczywiście o wczesną ciąże do drugieg miesiąca. Tyle że potem należy poddac się czyszczeniu i tu pojawia się dylemat bo jak pujdzie do lekarza to może się wydac więc nie idzie i dochodzi do często śmiertelnych powikłań , te kobiety często maja już dzieci i gdy już dokonjają takiego zabiegu nie powinny nie miec prawa do spokojnej wizyty u lekarza.

218

Nie tłumacz mi bo sama tak zrobiłam. Do 7 tygodnia najczęściej samo wszystko "wylatuje". Ale to, że zarodek nie ma jeszcze kształtu dzidziusia nie oznacza, że nim nie jest. Gąsienica nie przypomina motyla a bądź co bądź nim jest.

219

Wiem, że nie jestem odpowiednią osobą by mówić, że to jest złe. Ale cała ta sytuacja wywróciła mój świat do góry nogami. Wiem, że bardzo źle zrobiłam, okropnie tego żałuję, popadam w paranoje. Mam 18 lat a moim największym marzeniem jest mieć dziecko tu i teraz... a jeszcze lepiej gdyby było to to samo, którego już tu nie ma.

220

Fenix-ręce mi opadają,nie mam już nic do dodania przynajmniej na teraz-dla mnie jesteś ......zresztą nie mnie cię osądzać,przyjdzie taki czas mam nadzieje w twoim życiu kiedy dotrze do ciebie o czym mówimy.

221

Bez względu na moje własne przekonania pozostawiam każdej kobiecie prawo wyboru w kwestii poddania się aborcji. Nie oceniam i nie przekonuję do własnych sądów. Tak samo smuci mnie los nienarodzonych jak głodujących w krajach Trzeciego Świata,dzieci wykorzystywanych do pracy,ludzi mordowanych z powodu przekonań politycznych i religijnych. Jedna ,jedyna racja nie istnieje. Więc proszę o więcej tolerancji dla ludzkich zachowań szczególnie jeżeli nie znamy ich podłożą.

222

Toleruję fakt, że fenix uznaje aborcje jako wyjście z sytuacji, ale nie mogę zrozumieć gadania, że 12mm płód to nie dziecko.

223

beatkam63 napisał/a:

Bez względu na moje własne przekonania pozostawiam każdej kobiecie prawo wyboru w kwestii poddania się aborcji. Nie oceniam i nie przekonuję do własnych sądów. Tak samo smuci mnie los nienarodzonych jak głodujących w krajach Trzeciego Świata,dzieci wykorzystywanych do pracy,ludzi mordowanych z powodu przekonań politycznych i religijnych. Jedna ,jedyna racja nie istnieje. Więc proszę o więcej tolerancji dla ludzkich zachowań szczególnie jeżeli nie znamy ich podłożą.

Podłoża to my znamy smile Zachęcam do zagłębienia się w wątek smile

224 Ostatnio edytowany przez Jeanne (2009-03-04 13:26:35)

fenix napisał/a:

Może ale nie koniecznie bo po zarzyciu mocnej (chodzi mi o zagraniczne tabletki) wczesnoporonnej kobieta dostaje po prostu krwawienie i płód ktury ma 12mm wyglada jak skrzep krwi więc nie widac w tym dziecka chodzi oczywiście o wczesną ciąże do drugieg miesiąca. Tyle że potem należy poddac się czyszczeniu i tu pojawia się dylemat bo jak pujdzie do lekarza to może się wydac więc nie idzie i dochodzi do często śmiertelnych powikłań , te kobiety często maja już dzieci i gdy już dokonjają takiego zabiegu nie powinny nie miec prawa do spokojnej wizyty u lekarza.

Widzisz i nie grzmisz.Zarodek  , który ma 12 mm ma już serce.To jakiś 5 tydz.ciąży.Pod koniec drugiego miesiąca zarodek  ma już oczy , uszy palce...
W przypadku tabletki poronnej RU-486 , która jest najbardziej skuteczna miedzy 4 a 7 tyg.ciąży( ma już serce i mózg) , kobieta jest świadkiem tego , jak zabija swoje dziecko , bo widzi szczątki jego nóżek i rączek.

225

beatkam63 napisał/a:

I właśnie o takiej postawie cały czas mówie nie istotne jest czy ktoś ma takie a nie inne przekonania czy zrobił by to czy nie , ważne żeby miał prawo wybrac. Zgodze się  z tym że wiele kobiet po prostu jest nieświadomych tego czym jest aborcja, zgodze się ze wiele z nich po fakcie nie jest w stanie z tym życ ale jest tagrze grono takich które mimo iż wiedzą że to nie przysłowiowe rwanie zęba i tak to zrobią,
lub takie które w zwiąsku z tragedią życiową typu gwałt, horoba , lub horoba psychiczna szukając pomocy dostają kopa, bo prawo źle jest zformuawane.

226

fenix napisał/a:
beatkam63 napisał/a:

I właśnie o takiej postawie cały czas mówie nie istotne jest czy ktoś ma takie a nie inne przekonania czy zrobił by to czy nie , ważne żeby miał prawo wybrac. Zgodze się  z tym że wiele kobiet po prostu jest nieświadomych tego czym jest aborcja, zgodze się ze wiele z nich po fakcie nie jest w stanie z tym życ ale jest tagrze grono takich które mimo iż wiedzą że to nie przysłowiowe rwanie zęba i tak to zrobią,
lub takie które w zwiąsku z tragedią życiową typu gwałt, horoba , lub horoba psychiczna szukając pomocy dostają kopa, bo prawo źle jest zformuawane.

Dobra  wyprowadziłaś mnie z równowagi.To teraz mi odpowiedz , czy gdybyś teraz miała ciężką sytuację materialną , do tego kredyty , bieda na maksa , to co? Zabiłabyś swojego syna , żeby mieć co zjeść? Czy oddałabyś go komuś , kto by się nim zaopiekował? I nie pisz mi tylko , że to co innego .

227

Z tego co wiem prawo pozwala na aborcje kobiecie, która została zgwałcona lub ciąża zagraża jej życiu. Więc w tym przypadku prawo nie jest źle sformułowane. Poza tym błędy są podkreślane, więc możesz je poprawiać a nie stawiać byki.

228

Jeanne,wyjęłaś mi to z ust...Bo i mnie argumenty Fenix już od jakiegoś czasu nasuwają skojarzenie z...bajką o Jasiu i Małgosi,gdzie rodzice w obawie przed biedą i głodem wymyślili,że zostawią dzieci w lesie...
Fenix,sumienie w przypadku życia ludzkiego nigdy nie jest sprawą tylko tej jednej zainteresowanej osoby.Gdyby w ten sposób rozumieć Konstytucję oznaczałoby to,że każdy powinien mieć takie prawo wyboru-morderca,złodziej,gwałciciel.Mieliby robić co im się podoba ponieważ nie kłóci się to z ich sumieniem,mają prawo wybrać i nikt nie ma prawa narzucać im swojego zdania?Czy Ty naprawdę nie widzisz analogii?
W momencie kiedy Twoja decyzja ma wpłynąć na jeszcze czyjeś życie oprócz Twojego,a w tym przypadku mówimy o zabijaniu,to nie jest to tylko kwestia Twojego widzimisię.

229

Mając dziecko nie będąc w ciąży a mając drastyczną  sytułace typu grozi mi zabranie domu lub dziecka , tyrała bym po 16h bo i tak robiłam.
Będąc w ciąży to co najwyżej można popracowac do 8 miesiąca o ile jet to praca lekka lub niema powikłań ja od 3miesiąca ciągle leżałam w szpitalu po porodzie wysłano mnie na urlop i zwolniono.
Tyle ze miał kto pomuc a ile jest takich co jak nie pracują to do przytułka jak jest miejsce.

230

CookieBitch napisał/a:

Z tego co wiem prawo pozwala na aborcje kobiecie, która została zgwałcona lub ciąża zagraża jej życiu. Więc w tym przypadku prawo nie jest źle sformułowane. Poza tym błędy są podkreślane, więc możesz je poprawiać a nie stawiać byki.

Jak ma  się mozzile a ja mam Explorera wię mi błędów nie podkreśla.
Co  do prawa to nie każdy lekarz mimo prawa godzi się na dokonanie zabiegu.

231

juz ten watek byl poruszany ,pare stron wstecz.

232

Jeanne napisał/a:
fenix napisał/a:
beatkam63 napisał/a:

Dobra  wyprowadziłaś mnie z równowagi.To teraz mi odpowiedz , czy gdybyś teraz miała ciężką sytuację materialną , do tego kredyty , bieda na maksa , to co? Zabiłabyś swojego syna , żeby mieć co zjeść? Czy oddałabyś go komuś , kto by się nim zaopiekował? I nie pisz mi tylko , że to co innego .

Zabezpieczam się ale w sytuacji powyżej  usunęłabym ciążę. Guzik mnie obchodzi opinia innych. Odpowiadam za siebie.

233 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2009-03-04 14:12:17)

Guzik Cię obchodzi opinia innych, guzik Cię obchodzi, że jesteś jak ktoś kto zamordował własną matkę.
przepraszam.. byłabyś.

234

CookieBitch napisał/a:

Guzik Cię obchodzi opinia innych, guzik Cię obchodzi, że jesteś jak ktoś kto zamordował własną matkę.
przepraszam.. byłabyś.

Opanuj się kobieto. Jesteś katechetką? Przekonaj mnie do swoich opinii a nie wpadaj w histerię tylko dlatego,że czuję inaczej. Nie naprawiaj mnie bo Cię o to nie proszę.

235

beatkam63 napisał/a:
CookieBitch napisał/a:

przepraszam.. byłabyś.

Opanuj się kobieto. Jesteś katechetką? Przekonaj mnie do swoich opinii a nie wpadaj w histerię tylko dlatego,że czuję inaczej. Nie naprawiaj mnie bo Cię o to nie proszę.

Po prostu osoby o takich przekonaniach są traktowane jako aspołeczne i wyzute z ludzkich uczuc.

236

Ni jestem katechetką, nie chodzę do kościoła. Ale osoba, która zabija, obojętnie kogo to morderca.

237

CookieBitch napisał/a:

Ni jestem katechetką, nie chodzę do kościoła. Ale osoba, która zabija, obojętnie kogo to morderca.

Jesteś bez winy? Rzuć kamień. Nic o mnie nie wiesz a snujesz sądy. Mam trzech synów. Aspołeczna to jest taka postawa jaką prezentujesz. Muzułmanie też podkładają bomby i mordują z wiarą równą tobie. Rozumiem ,że nie jesz mięsa,jajek i nie nosisz skórzanych wyrobów. Zwierzęta też żyją.

238

Nie jestem bez winy, sama to zrobiłam i jestem świadoma tego błędu. Wierzyć wierzę ale do kościoła nie chodzę bo po pierwsze kościół to materialna instytucja a po drugie nie zasługuję, powinnam być objęta ekskomuniką, wiem.
Ja nie mówię, że jesteś mordercą, tylko to, że masz takie skłonności.

239

No teraz to przesadzasz jeśli ktoś ma takie a nie inne zdanie to ma skłonności do zabijania, ukryty psychopata ciekawe stwierdzenie ale pobożna pani doktor nie ma takich skłonności bo urodziła tyle że 3 dni puźniej dusi niemowlaka?

240

CookieBitch napisał/a:

Nie jestem bez winy, sama to zrobiłam i jestem świadoma tego błędu. Wierzyć wierzę ale do kościoła nie chodzę bo po pierwsze kościół to materialna instytucja a po drugie nie zasługuję, powinnam być objęta ekskomuniką, wiem.
Ja nie mówię, że jesteś mordercą, tylko to, że masz takie skłonności.

Nie ma takich skłonności. Daję ludziom prawo wyboru, nie oceniam bo za każdą taką decyzją kryje się tragedia kobiety. Żyję w pokorze.To wszystko.

241

O co Ci chodzi? Ja mówię tylko, że nie ma różnicy czy zabijasz nienarodzone dziecko czy człowieka spotkanego na ulicy bo nazywa się to tak samo-zabójstwo.

242

Nie każdy kwiatek tak samo się nazywa nie można podchodzic do tej sprawy w ten sposób zabójstwo i koniec.

243

a jak? coś typu "najprostsze rozwiązania są najlepsze" ?

244

czyli co sama pisałaś że masz z tym doświadczenie takie było to proste podjąc decyzje i borykac się z jej konsekencjami.

245

podjąć decyzję było łatwo, ale życie z tą świadomością, że to zrobiłam mlekiem i miodem nie płynie. Jestem świadoma swojego błędu i żałuję. Jakieś ludzkie odruchy we mnie jeszcze zostały.

246

beatkam63 napisał/a:
Jeanne napisał/a:
fenix napisał/a:

Zabezpieczam się ale w sytuacji powyżej  usunęłabym ciążę. Guzik mnie obchodzi opinia innych. Odpowiadam za siebie.

To nie było pytanie do Ciebie beatka63.Guzik mnie obchodzi Twoja opinia.

247

CookieBitch napisał/a:

O co Ci chodzi? Ja mówię tylko, że nie ma różnicy czy zabijasz nienarodzone dziecko czy człowieka spotkanego na ulicy bo nazywa się to tak samo-zabójstwo.

Z prawnego punktu jest to wielka różnica.  Zarodek ludzki poniżej iluś tam gram wagi w razie poronienia nie otrzymuje nawet aktu zgonu a księża nie chcą uczestniczyć w pochówku. I skoro to zbrodnia dla Ciebie dlaczego nie poddałaś się dobrowolnie karze więzienia jak na zabójcę przystało?Bo chyba powyżej piszesz,że dokonałaś aborcji? Czy to tylko takie gadanie,samobiczowanie żeby poczuć się lepiej? JesteS sumieniem kobiet po aborcji? A kim ty jesteś żeby ważyć grzechy innych?

248

Masz rację, jestem nikim. Nie poszłam do lekarza bo mnie na to nie stać. W tym przypadku mogę być sumieniem ale kobiet, które chcą to zrobić. I nie jestem jedną z tych co zmyślają historie żeby im współczuć.

249

CookieBitch napisał/a:

Masz rację, jestem nikim. Nie poszłam do lekarza bo mnie na to nie stać. W tym przypadku mogę być sumieniem ale kobiet, które chcą to zrobić. I nie jestem jedną z tych co zmyślają historie żeby im współczuć.

No właśnie znałam jedną taką panią co za młodu uprawiała najstarszy zawód świata z własnego wyboru a dziś jest bardzo porządną starszą panią i pluje na dziewczyny przy autostradzie.Oj,przewrotna ta babska nacja.

250

Jeanne napisał/a:
beatkam63 napisał/a:
Jeanne napisał/a:

To nie było pytanie do Ciebie beatka63.Guzik mnie obchodzi Twoja opinia.

To kieruj pytania imiennie. Mnie guzik obchodzi twoje zdanie. Czyli remis.

251

Ja nie mówię, że osoby, które to zrobiły są złe. Są zagubione. Bo co innego ludzie, którzy nie są w tej sytuacji i mówią, że jeśli to 5 tydzień, to jeszcze nie dziecko.

252

Beatkam63 wiesz jak są dwie osoby o podobnych poglądach już ciężej je uciszyc niż jedną.
I musze się zgodzic nigdy nie mozna miec pewności jak się postąpi dopuki nie stanie się przed faktem.

253

CookieBitch napisał/a:

Nie powiedziałam ,że jesteś nikim. Warto znać uczucia,odczucia osoby ,która przez to przeszła. Możesz mówić jak jest ci ciężko możę to wpłynie na czyjąś decyzję ale nie masz prawa decydować za inne kobiety i pisać ,że jest zabójcą . To tyle.

254

CookieBitch napisał/a:

Ja nie mówię, że osoby, które to zrobiły są złe. Są zagubione. Bo co innego ludzie, którzy nie są w tej sytuacji i mówią, że jeśli to 5 tydzień, to jeszcze nie dziecko.

Jestem złym człowiekiem bo nie utożsamiam 8tyg płodu z dzieckiem czy każdy musi czuc więź niby dlaczego bo to poprawne społecznie.

255

fenix napisał/a:

Beatkam63 wiesz jak są dwie osoby o podobnych poglądach już ciężej je uciszyc niż jedną.
I musze się zgodzic nigdy nie mozna miec pewności jak się postąpi dopuki nie stanie się przed faktem.

Wiem ale ja im nie bronię wypowiadania własnych sądów .Nawet jeżeli mam inny światopogląd to nie znaczy ,że morduję masowo. A jeżeli szukają ludzi o identycznych poglądach to pewnie gdzieś takie są fora. Zaoszczędzą sobie stresu i innym także. Będą piać w jedyym rytmie.

256

Koleżanka chciała żebym jej pomogła. Pomogłam. Załatwiłam tabletki... tylko u niej inaczej się sprawa potoczyła niż u mnie. I powiedziałam KONIEC. Kiedy następna koleżanka żaliła mi się, że jest w ciąży pierwsze co zrobiłam to zaczęłam jej mówić, że będzie dobrze, że mama zrozumie, że jakoś to będzie i w razie czego może na mnie liczyć i wypłakać mi się a nawet mogę pójść z nią do jej mamy, żeby jej powiedziała. To było coś czego ja nie miałam. I ja i mój kochany baliśmy się i w sumie to przede wszystkim była moja decyzja. Pewnie gdybym powiedziała o tym odpowiedniej osobie pocieszałaby mnie i czułabym się pewniej. Mi po prostu brakowało takiej osoby.

257

Chcialam umiescic pwien link dotyczacy tej strony, ale nie wiem czy moge? Nie chce aby uznano to za promowanie strony. Jesli nie, to z chcecia podam strone na ktorej mozna znalesc informacje o aborcji.

258

Ok podjełaś taka a nie inna decyzje i wiesz ze tak więcej nie postąpisz ale miałaś do tego prawo a innym tego zabraniasz.Mozesz odradzac owszem ale to co innego.

259

CookieBitch napisał/a:

Koleżanka chciała żebym jej pomogła. Pomogłam. Załatwiłam tabletki... tylko u niej inaczej się sprawa potoczyła niż u mnie. I powiedziałam KONIEC. Kiedy następna koleżanka żaliła mi się, że jest w ciąży pierwsze co zrobiłam to zaczęłam jej mówić, że będzie dobrze, że mama zrozumie, że jakoś to będzie i w razie czego może na mnie liczyć i wypłakać mi się a nawet mogę pójść z nią do jej mamy, żeby jej powiedziała. To było coś czego ja nie miałam. I ja i mój kochany baliśmy się i w sumie to przede wszystkim była moja decyzja. Pewnie gdybym powiedziała o tym odpowiedniej osobie pocieszałaby mnie i czułabym się pewniej. Mi po prostu brakowało takiej osoby.

To smutne co przeszłaś . Ja  byłam panną i też się bałam.Ale rodzice dali mi prawo wyboru. Nie naciskali do podjęcia jedynej ,słusznej decyzji.Dziś mój syn ma 26 lat.

260

Nie rozumiem skąd w Was tyle jadu.Nikt tu nikogo nie ucisza,tak samo jak Wy wypowiadacie swoje zdanie-za aborcją,tak samo robi to druga strona.Beatka63-nie bronisz nam wypowaiadania sądów ale najlepiej jak byśmy sobie poszły na inne forum?Kto tu kogo ucisza?
Fenix,odczuwanie więzi ze swoim dzieckiem nie jest nakazem,może się zdarzyć,że z różnych przyczyn będzie inaczej.Ale ja nadal nie rozumiem z jakiej racji ma to być wystarczający argument do zabijania.To jest według Ciebie poprawne społecznie?Nie uważam żadnej z Was za złego człowieka.Po prostu nie czuję,żeby Wasze argumenty potrafiły zmienić moje myślenie,które opisałam tu w paru postach.Możemy się dalej bić na argumenty,ale fakt,że w prawie dobro osobiste człowieka zawsze zwycięży nad dobrem materialnym...Więc w tym przypadku życie na pewno jest ważniejsze niż to jaki ma się stan konta.

Posty [ 196 do 260 z 566 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 9 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Usunięcie ciąży

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024