CZY PRZESZKADZA WAM UKRYWANIE PRZEZ KOBIETE POSIADANIA DZIECKA - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » CZY PRZESZKADZA WAM UKRYWANIE PRZEZ KOBIETE POSIADANIA DZIECKA

Strony Poprzednia 1 4 5 6

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 349 z 349 ]

326

Odp: CZY PRZESZKADZA WAM UKRYWANIE PRZEZ KOBIETE POSIADANIA DZIECKA

Korzystając z wyczekiwanego od pół roku urlopu zapierdalam po popcorn i cole, bo już widzę zajebiście wielki i świecący z daleka kij w mrowisku, zanim wrócę ze sklepu pewnie będzie już natrzepane pół strony o tym jak to wcale tak nie jest i znajoma mojej znajomej co ma znajomą opowiadała mi kiedyś o takiej znajomej, która się związała ze starszym o trzydzieści lat stróżem parkingowym i żyją razem do dziś szczęśliwi jak nigdy...

blueangel napisał/a:

Jednak ja nie o to pytalam. Zalozmy, ze rownolatka.

No więc wyobraź sobie że tak. To znaczy nie. W sensie, że nie wiem jak mają WSZYSCY czy jacyś INNI faceci, ale mi totalnie wisi kwota na kwitku z wypłatą laski, którą jestem zainteresowany. Ma pracować, żeby jej z nudów nie odpierdalało i mieć swoje hajsy, żeby nie ciągnęła moich ode mnie. Oczywiście takie gratisy jak wolnostojący dom na przykład są zawsze mile widziane, a na pewno milej niż wynajmowana suterena w podłej dzielnicy czy mieszkanie z rodzicami, jednak powiedzmy sobie jasno, że żaden dom, ani nawet własny ośrodek wypoczynkowy w Mielnie odziedziczony po starych, nie decyduje o niczym, a nie chwaląc się sam osobiście miałem różnego rodzaju propozycje "nie do odrzucenia" które jednak odrzuciłem ze względów... różnych i nawet w cięższych okresach klepania biedy z moją pierdolniętą Kasią czy jebania na niemieckich budowach po 12 godzin w mrozie i deszczu ze śniegiem, ani razu nie naszła mnie myśl, że mógłbym teraz siedzieć sobie w ciepłym pławiąc się w luksusach albo leżeć nad basenem hotelu w Hiszpanii z kolorowym drinkiem obok kobiety, której zwyczajnie i po prostu nie kocham.

Zobacz podobne tematy :

327

Skoro 20latka nazywa, już nie 40-, ale i 30latka starym dziadem, to nie ma chyba nic przeciwko, aby taki 30 czy 40 latek nazwał ją dzieckiem, prawda?
W mojej ocenie, kiedy dobija się do tej 40stki, zadawanie się z jakimiś młodocianymi "kurczakami" jest objawem nie tyle kryzysu wieku średniego, co poważniejszych zaburzeń psychicznych. Już widzę, jak zaraz ktoś podniesie argument o "najlepszym wieku" dla kobiety: tylko do jasnej anielki, nie funkcjonujemy w życiu wyłącznie w oparciu o potrzeby biologiczne i atawizmy, jakie nam zostały po przodkach. Coś musi mnie z tą dziewczyną łączyć głębszego niż same przygody łóżkowe, bo nikt mi nie wmówi, że przy takiej różnicy wieku, ludzie się świetnie dogadują na każdym polu, szczególnie jeśli facet jest po 40-tce a dziewczyna ledwo skończyła owe 20 lat.
No kuźwa nie..

Pomijam patologiczne sytuacje związane ze sponsoringiem.

328 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2025-12-22 16:12:21)

blueangel napisał/a:

PYTANIE DO PANOW:

CZY PRZESZKADZALOBY WAM UKRYWANIE PRZEZ KOBIETE FAKTU POSIADANIA DZIECI?

Haha co za pytanie big_smile
Oczywiście, że przeszkadzałoby ukrywanie tego faktu.
Wiesz... Ciężko ukryć dziecko na dłuższą metę lol

blueangel napisał/a:

Wolelibyscie wiedziec juz w momencie przegladania profilu / ew. pierwszej rozmowy?

Czy nie przedzkadzaloby wam jak piszecie tygodniami, a ona wypala dopiero na 1-3 spotkaniu?

Ja mam na to patent.
Piszę z laską powiedzmy cały dzień.
Jak dobrze się pisało, to następnego dnia podczas rozmowy proponuję wymianę zdjęć.
Jeżeli dziewczyna się zgadza na wymianę fotek, to przed wysłaniem swojego zdjęcia (jako pierwszy) zadaję jej pytanie:
,,Słuchaj mam takie pytanie do Ciebie, czy mógłbym wiedzieć, czy posiadasz może dzieci? smile"
Jeszcze żadna laska nie kręciła z odpowiedzią, albo odpisuje, że ma albo, że nie ma.
Gdy się dowiaduję, że ma dzieci, to odpuszczam temat wymiany fotek i uprzejmie ją informuję, że szukam bezdzietnej kobiety i rozmowa się kończy.

P.S.

Bardzo często się zdarzało, że po ok. 1h pisania dziewczyna z sama siebie mnie informowała, że ma dziecko, po czym pytała się mnie czy już nie chcę z nią pisać smile

329

Ja w ogóle nie rozumiem po co ktoś miałby ukrywać fakt posiadania dziecka, skoro od sześciu stron w kółko o tym czytamy jaka to super sprawa dla faceta związać się z samotną mamusią uroczego bombelka.

330

Wujek Czesiek napisał/a:

Ja w ogóle nie rozumiem po co ktoś miałby ukrywać fakt posiadania dziecka, skoro od sześciu stron w kółko o tym czytamy jaka to super sprawa dla faceta związać się z samotną mamusią uroczego bombelka.

Czesio ale przeciez Ty sie zwiazales z samotna mamusia Kasia uroczego bombelka Bartusia, w dodatku sledzisz kazdy jej wpis na Facebooku i nic na to nie wskazuje, ze na 100% dales sobie spokoj z tym zwiazkiem, takze przestan sie madrowac big_smile

331

Wujek Czesiek napisał/a:

Przez całe swoje życie nigdy nie spotkałem ani razu jakiegokolwiek faceta, który mówiłby, że chciałby poznać samotną kobietę z dzieckiem.

Nigdy, przenigdy big_smile

Wujek Czesiek napisał/a:

od sześciu stron w kółko o tym czytamy jaka to super sprawa dla faceta związać się z samotną mamusią uroczego bombelka.

Kto konkretnie tak pisze, w którym miejscu?
Albo mi coś umknęło, a nie powinno jeśli sześć stron i w kółko, albo Ciebie fantazja znów ponosi.

333

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:
Wujek Czesiek napisał/a:

od sześciu stron w kółko o tym czytamy jaka to super sprawa dla faceta związać się z samotną mamusią uroczego bombelka.

Albo mi coś umknęło, a nie powinno jeśli sześć stron i w kółko, albo Ciebie fantazja znów ponosi.

Przypominam,że Czesio związal się z samotna mamusia Kasia uroczego bombelka Bartusia  big_smile

334 Ostatnio edytowany przez RozrabiakaWmalinowymGaju (2025-12-22 22:36:06)

Julia life in UK napisał/a:

Przypominam,że Czesio związal się z samotna mamusia Kasia uroczego bombelka Bartusia  big_smile

E tam, to że Czesio jedno pisze a drugie robi to żadna nowość.
Zaintrygowała mnie jego wcześniejsza uwaga, zdaje się ktoś tu ma omamy.

335

Czesia nie można brać na poważnie tutaj. Przecież on pisze bajki z mchu i paproci  big_smile

336

Wujek Czesiek napisał/a:

Ale Kasia bombelka nie ukrywała. Plus dla Kasi.

Btw. jeśli, dla odmiany, facet ukrywa dziecko to i ukrywa zazwyczaj żonę. To ja się pytam - czy TO jest fair? tongue

KoralinaJones napisał/a:

Btw. jeśli, dla odmiany, facet ukrywa dziecko to i ukrywa zazwyczaj żonę. To ja się pytam - czy TO jest fair? tongue

OCZYWIŚCIE!!! big_smile

338

KoralinaJones napisał/a:

Ale Kasia bombelka nie ukrywała. Plus dla Kasi.

To nie jest fair, ale duzo facetow ma podwojne standardy albo moralność Kalego. Kali ukryc dzieci,Kali robic dobrze,Kalemu ukryć dzieci Kalemu robic źle  big_smile

339

Czesia nie można brać na poważnie tutaj. Przecież on pisze bajki z mchu i paproci  big_smile

Z punktu widzenia Żwirka czy khe khe Muchomorka ? tongue big_smile

340

paslawek napisał/a:

Muchomorka  oczywiście  big_smile

paslawek napisał/a:

Lutnę Wam obojgu!
Będziecie płakać po kątach! tongue

342

paslawek napisał/a:

Lutnę Wam obojgu!
Będziecie płakać po kątach! tongue

Ciebie trzeba lutnac i Twoją dziewczyne co nie umie kropek łączyć to się zaraz nauczycie i się nie madraluj  tu big_smile

343

Wujek Czesiek napisał/a:

Czesio ale przeciez Ty sie zwiazales z samotna mamusia Kasia uroczego bombelka Bartusia

I co?
Przecież w ogóle nie o tym jest ten temat, to na chuj się wcinasz jak starsi rozmawiają?
Z mamusią Kasią uroczego bombelka Bartusia jadę dzisiaj po choinkę, a Ciebie dalej nikt nie chce.
I co?

KoralinaJones napisał/a:

jeśli, dla odmiany, facet ukrywa dziecko to i ukrywa zazwyczaj żonę. To ja się pytam - czy TO jest fair? tongue

Czasami nie ukrywa. Ani dziecka, ani żony. A mimo to niektórym w niczym to nie przeszkadza.
Nie liczyłem tego dokładnie, ale chyba co druga moja partnerka wspominała jakieś historie z żonatymi kolesiami w przeszłości. Oczywiście większość z nich była w trakcie rozwodu, który jest już tylko kwestią czasu i dopięcia formalności, co oczywiście prędzej czy później okazywało się standardowym pierdoleniem bez żadnego pokrycia w rzeczywistości, a mężulkowie z podkulonymi ogonami wracali do swoich żon jak tylko robiło się "niezręcznie" bo kochanka zaczynała coraz częściej poruszać temat i coraz mocniej naciskać na ostateczne rozwiązanie kwestii, który oczywiście miał nigdy nie nastąpić, bo żona amanta nie miała nawet bladego pojęcia o tym, że bierze jakiś rozwód ze swoim mężem... Sytuacje odwrotne też się zdarzały i ja sam przynajmniej trzy razy zostałem wprowadzony w błąd, aż w końcu do mojej obowiązkowej listy pytań przed pierwszym spotkaniem, musiałem dopisać dodatkowe punkty, żeby nie marnować czasu na poświęcanie uwagi komuś, kto powinien na dzień dobry dostać porządnego kopa w dupę, żeby odnalazł właściwy kierunek i wracał tam gdzie jego miejsce.

344

Wujek Czesiek napisał/a:

Z mamusią Kasią uroczego bombelka Bartusia jadę dzisiaj po choinkę, a Ciebie dalej nikt nie chce.
I co?

lol

Czyli Czesiek wrócił grzecznie do Pańci big_smile big_smile big_smile

345

KoralinaJones napisał/a:

No tu już ostro poleciałaś z uogólnianiem (zwłaszcza jeśli definicję ukrywania dziecka masz tak pojebaną jak blueangel).

346

Palec Boga napisał/a:
Wujek Czesiek napisał/a:

I co?

lol

Czyli Czesiek wrócił grzecznie do Pańci big_smile big_smile big_smile

big_smile big_smile.... wzór i przyklad do naśladowana

347 Ostatnio edytowany przez Nowe_otwarcie (2025-12-23 14:16:19)

blueangel napisał/a:

Nowe Otwarcie: jezeli chodzi o roznice wieku to wy sie ludzicie, ze mlodsza bd leciec na wasz wyglad, a to zawsze chodzi o hajs i stabilizacje, nawet jesli roznica wieku jest mniejsza, np ona 20, on 30. Ja NIGDY nie twierdzilam, ze jest inaczej. Bo wg 20tki 30latek jest STARY. To wy sb wmawiacie, ze mezczyzna starzeje sie jak wino, nie ja, stary chlop nie jest tak stary jak stara baba i inne farmazony. A to tak nie dziala. Zadna dziewczyna nie umawialaby sie z dziadkiem z milosci, tak jak wy nie umawilibyscie sie z babcia. Jesli kobieta to robi to jest albo zaburzona przez jej relacje z ojcem albo jest deugie dno w postaci checi stabilizacji/hajsu, czyt golddiger.

I tak i nie (część rozwinę w kolejnym akapicie),
Nigdy nie twierdziłem że facet starzeje się jak wino, ale są dwie kwestie wpływające na zmianę tej sytuacji. Pierwsza to naturalna grubość skóry u obu płci: to akurat fakt że kobiety mają aż o 25% cieńszą skórę, co zwiększa podatność na jej starzenie (utratę kolagenu i kwasu hialuronowego). Czyli u kobiety zmarszczki pojawiają się szybciej, natomiast gdy oboje wejdą w wiek emerytalny, to u faceta będą one głębsze.
Drugi czynnik to indywidualny wygląd: ja akurat od zawsze wyglądałem na kilka lat mniej niż miałem. We wcześniejszych latach było to niekorzystne (córa złapała moje stare zdjęcie, pierwsze chyba podczas praktyki studenckiej; spytała czy miałem tam 18-19 lat - a ona chyba całkiem na bieżąco wie jak wygląda gostek  w tym wieku, a ja ją uświadomiłem że niemal 25), bo miałem pracę wymagającą respektu od fizycznych, a młody wygląd w tym nie pomagał. I tak się składa, że (tym razem na szczęście) utrzymało się to do czasu po rozwodzie ( gdzie za każdym razem dosłownie była uwaga że nie wyglądam na swój wiek: babki albo prosiły o aktualne zdjęcie - a profilowe było cholernie aktualne - albo jasno na żywo mówiły, że wyglądam na dobrych kilka lat mniej). I jak porównuję z kolegami z podstawówki, to obaj jasnoocy są już w porównaniu do mnie mocno osiwiali (ja, mimo tego że do 50-ki zostało 1,5 roku) mam wręcz symboliczną ilość siwizny na czuprynie - chyba charakterystyczne dla brunetów), a jedyny ciemnooki ma znacznie mniej włosów na głowie niż ja. Szukałem mając 44 lata, wyglądając w tym momencie na kilka mniej, a nie celowałem w 30kę tylko powiedzmy od minus 9 do minus 3 w stosunku do mojego autentycznego wieku. Nie sądzę więc by liczył się tu wyłącznie hasj i stabilizacja.

blueangel napisał/a:

Zapytaj dziewczyn, co mysla o podrywaniu ich w wieku 20 przez 30-40 latkow. Kazda ci powie, jakie to dla niej obrzydliwe (bylo) i jakie to oblechy.

Nie muszę. Córa (20 lat) oszacowała gościa ją podrywającego na 30 lat i odjebałą go niemal bez dokładniejszego sprawdzania. Natomiast dla 20-latki 30-latek jest kimś o połowę od niej starszym. Gdy masz już faceta 44 i kobietę 36, to wygląda to zupełnie inaczej.

blueangel napisał/a:

Mozna porownac z tym jednym wujkiem. Kazdy wie, co mam na mysli.

Pamiętam ten zdecydowanie odbiegający od normy przykład, który uj wie co miał wykazać.

blueangel napisał/a:

Jednak ja nie o to pytalam. Zalozmy, ze rownolatka.

U równolatek kobieca hipergamia też jest normą.

348

Nowe otarcie, myślę, że jeszcze 15 lat temu przyznałabym Ci rację, prawda jest taka, że im bardziej ktoś jest dorosły tym bardziej to życie może się rozjechać i oni są na zupełnie innych etapach.
Są osoby które w wieku 40 lat mają dzieci w przedszkolu są takie które mają prawie dorosłe a są i takie które jeszcze planują, więc sam czynnik wieku ma się nijak, paradoksalnie 20 i 30 mogą ale nie muszą być na podobnych etapach a 36 i 44 często nie są.
Kiedy 20 latka pozna fajnego 30 latka może do tego podejść spoko, bo oni bedą razem rozwijać rodzinę czy to z dziećmi czy bez bo nie każdy chce je mieć i fakt bo kiedyś każdy chciał to sobie można wsadzić.
Ich życie będzie zbieżne, rzadko jest tak, że ona jest fit laseczka a on 100 kg no to są wyjątki, więc mają przed sobą wspólne życie, kiedy taka 36 latka poznaje 44 latka, to oni juz mogą ale nie muszą mieć innastuację zdrowotną jedno się lepiej prowadzi drugiej słabej. Paradoksalnie wiele kobiet może pomyśleć, hmmm czy on za 10 lat będzie jeszcze mógł czy już nie. Kiedyś czytałam że problemy z potencją są jednym z częściej wyszukiwanych fraz, raczej są jakieś tego przyczyny.
Aktualnie 30 latek ma niższy poziom testosteronu niż 70 latek 50 lat temu, więc kobiety są coraz mniej chętne na starszych partnerów mimo że oni twierdzą inaczej.

Osobiście nie krytykuje hipergamii bo to zjawisko powinno mobilizować, zasadniczo nie mamy wpływ na wzrost, więc to jest słabe a czy jest się ciamajdą która zawsze ma ciężko, bo coś... to już mamy.
Niestety czasem taka fajtłapa woli powiedzieć mi jest cieżko bo ...
I teraz widać to bardzo mocno kiedy 35 latek jest załamany że on nie ma partnerki i normalnej pracy i mamo czemu tak jest, no synku zastanów się troszkę może jakbyś jednak znalazł robotę a nie siedział przed telefonem czy inną grą to sytuacja byłaby inna.
Absolutnie nie mówię, że należy źle oceniać kogoś przez to że ma słabszy okres czy że nie jest milionerem ale jak jest leniwy to chyba nie ma innego sposobu.

349 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-12-29 19:44:21)

Wujek Czesiek napisał/a:
Wujek Czesiek napisał/a:

Czesio ale przeciez Ty sie zwiazales z samotna mamusia Kasia uroczego bombelka Bartusia

I co?
Przecież w ogóle nie o tym jest ten temat, to na chuj się wcinasz jak starsi rozmawiają?
I co?

KoralinaJones napisał/a:

jeśli, dla odmiany, facet ukrywa dziecko to i ukrywa zazwyczaj żonę. To ja się pytam - czy TO jest fair? tongue

Czasami nie ukrywa. Ani dziecka, ani żony. A mimo to niektórym w niczym to nie przeszkadza.
(...).

Bo liczy się szczerość big_smile. Poza tym, wiesz, niektórym kobietom w tej sytuacji uruchamia się tryb ratowniczki, zazwyczaj (ona go wyzwoli, biednego misia, z rąk niedobrej jeszcze żony), innym uruchamia się tryb zdobywczyni (on i tak będzie mój!) a jeszcze innym, chociaż to raczej rzadkość, ta obrączka na palcu w niczym nie przeszkadza, bo ...  stanowi gwarancję dyskrecji.

Posty [ 326 do 349 z 349 ]

Strony Poprzednia 1 4 5 6

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » CZY PRZESZKADZA WAM UKRYWANIE PRZEZ KOBIETE POSIADANIA DZIECKA

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024