No i właśnie to jest część tych ograniczeń dla kobiety.
Nie możesz sobie iść w szortach czy spódnicy średniej długości, czy nawet długich spodniach ale z krótką bluzką, z krótkimi rękawami, rozpuszczonymi włosami, bez tej szmaty na głowie.
Nie możesz iść na plażę, na basen ogólnodostępny.
Musisz się modlić 5 razy dziennie, i to w nieprzyjemnej dla ciała pozycji.
I wiele innych.
A ciekawe jak będzie z Twoją córką gdy Senegalczyk zamieszka w Twoim mieszkaniu?
Czy będzie jej pozwalał robić to co robią zwyczajne dziewczyny w jej wieku, ubierać się tak jak ona chce, chodzić na randki bo przecież dorasta itd.
Dla mnie to nie sa ograniczenia nie isc w szortach czy krotkiej mini albo w bluzce z dekoltem. Wrecz przeciwnie. To sa ograniczenia tylko u tych,ktorzy widza w tym ograniczenie. Moja corka ma wybor jak sie ubierac,bo widzisz nie ma przymusu w religii chociaz niestety przyznaje,ze wiele muzulmanow tego nie przestrzega. Ja nie musze zaslaniac wlosow moge jutro sobie wyjsc w mini. Tyle,ze ja chce przestrzegac zasad Islamu. Lubie tez abaje i hijab wczesniej nosilam podobaja mnie sie rozne stylizacje. Pozniej sobie wlacze na you tube "how to style hijab" . Co do randek to nawet gdybym byla ateistka to bym nie puszczala jej na randki az do pelnoletnosci. Zaslanianie ciala to nie jest oznaka opresji i zniewolenia, raczej odslanianie sie jest,ale Ty tego nie rozumiesz