Lady Loka napisał/a:Lucyfer666 napisał/a:Lady Loka napisał/a:No i dalej są większe i mniejsze obszary.
A tu masz leniwą dziewczynę bez studiow, dla której brak pracy to wina Tuska. No Lucek już nie podciągaj tego pod wykresy.
Ja znalazłam pierwszą pracę w 2 tygodnie i nie uważam, zaby to była zasługa PiSu.
Eeeeeeeeeeee

Dalej nie uważam, zeby to byla zasługa PiSu, zwłaszcza, że wiem, ile szukał pracy mój mąż
wolę rozmawiać z ludźmi niż patrzeć na tabelki, a ciągle są miejscowości, gdzie jedyna szansa na dobrą pracę to wyjazd w inne miejsce.
I powtórzę - leniwa dziewczyna bez studiów, siedząca na zasiłkach narzeka, że nie mogła znaleźć pracy w swojej miejscowości przez Tuska. No absurd.
Ja jestem daleka od wychwalania jednych czy potępiania drugich. Po prostu bawi mnie narracja, jak to Tusk teraz wszystko rozwali. I jak to za Tuska było źle. Ale jak się zapyta o konkret, to człowiek już nie potrafi powiedziec, co było takie złe i dlaczego, za to potrafi rzucać sloganami z TVP.
Hoho, poniosło Cię. Co z tego że bez studiów? Co to ma do rzeczy? Ludzie bez wyższego wykształcenia nie mają prawa do godnego życia?
Ja pamiętam czas Tuska, pamiętam jaka była stawka na zleceniu, dlaczego w ogóle powstały umowy śmieciowe? Dlaczego tzw wyższe sfery nie mogą się doczekać jego w powrotu i się doczekały?
I nie, nie dlatego ze są tacy światowi i lepsi od tego pisowskiego plebsu, zresztą fanatycznie wykorzystali ta narrację i wobec młodych i ten podział, że LadyLoki z*wojewódzkich miast, mądre i wykształcone (ktore w to uwierzyły,ze są mądre) głosują na PO a głupie Julki na PiS.
Ano dlatego, że teraz będzie bardzo dużą różnica między bogatymi i biednymi. Dlatego, że jednak trochę kasy szło żeby modernizować małe miejscowości, ja pamiętam 10 lat temu dworce na Śląsku, pierwszy lepszy nawet w mieście Katowice, czy ktoś był ostatnio w Katowicach był na dworcu?
Byłam pod wrażeniem. Co jest zrobione? Kolej, ja wiem ze szanowna Loka jeździ z punktu a do punktu b, nie używa plebejskiej komunikacji, ale ja owszem jeździłam i jeżdżę i widzę różnice. Poza tym, nie gadaj, że kraków pod wiecznymi rządami Majchrowskiego jest dobrze zarządzany. Śmieci się walają na przystankach, kretyńskie zmiany w komunikacji miejskiej. Kretynizm na kołkach.
Kobiety zapomniały, że po przecież podpisało ustawę antyaborcyjną. Że Tusk przecież mówił, że za 5 tysięcy to on by nie robił. Że naszym zachodnim sąsiadom brakuje polskiego, taniego robotnika. Imigranci do pracy się nie garną, taniej siły roboczej brakuje no to na gwałt trzeba znów polaczków wyjebać na ogórki.
Poza tym jesteśmy przez te wybory totalnym pośmiewiskiem na UE, ja wiem że pompują Wam media, że pewnie byłoby na odwrót w przypadku innych wyników, no jednak europejskie po wybrało, Francuzi i reszta przecierają oczy że zdumienia, że zrobiliśmy coś tak głupiego. Wiem, że media zagraniczne nam gratulują, ale ci którzy obserwują trochę politykę nasza lub w ogóle mają powyżej zerowego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi, pytają mnie dlaczego sobie to zrobiliśmy. Wstyd mi.
Nie jestem za PiS, po prostu były mniejsze partie które mogły dostać szanse. Ale Polacy mają pamięć złotej rybki, wmówiono im że Tusk to wybawiciel narodu a jest po prostu totalnie sprzedajna dziwka.