Zagroda babuszki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Zagroda babuszki

Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 19 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 976 do 1,040 z 1,173 ]

976

Odp: Zagroda babuszki

O Julka jestes:)  Jak miło:). Wyganiają nas na kilka dni, z forum na wizażu, bo jakieś tak mają robić "nowe wersje systemu" Jak zwal tak zwał, w każdym razie pewnie przyjdziemy tu na kilka dni czy dlużej, nie mam pojęcia. Ile juz tych róznych przeprowadzek było. No ale taki jest Net i takie jest życie, Ciagle gdzieś trzeba ruzac na wojaże.
Tak się czasem zastanawiam jak mojej babciu udało się siedziec w jednej wsi całe żcie, czyli równo wiek. Ja juz takiego szczęcia nie miałam,

Zobacz podobne tematy :

977

lenifa napisał/a:

O Julka jestes:)  Jak miło:). Wyganiają nas na kilka dni, z forum na wizażu, bo jakieś tak mają robić "nowe wersje systemu" Jak zwal tak zwał, w każdym razie pewnie przyjdziemy tu na kilka dni czy dlużej, nie mam pojęcia. Ile juz tych róznych przeprowadzek było. No ale taki jest Net i takie jest życie, Ciagle gdzieś trzeba ruzac na wojaże.
Tak się czasem zastanawiam jak mojej babciu udało się siedziec w jednej wsi całe żcie, czyli równo wiek. Ja juz takiego szczęcia nie miałam,

Z tad was nie wygonia,  możecie tu pisać  big_smile.a wizaż mnie od początku denerwowało,cierpliwości nie mam do tamtego forum i ich reklam

978

Robię dziś porządki w kuchni i tak tylko czasem z doskoku jestem. Idzie mi to jak jakiemuś ślimakowi,  Własnie wyciagłam formy do ciast aby je wymyć. A ciast nie piekę od kilku lat... Kto to będzie coś piekl? Chyba że namówię m albo syna na jakieś zabawy z plackami. Haha tak ich dopadła moja nietolerancja glutenu, że ja nie mogę mieć nic wspólnego z mąką.

979

lenifa napisał/a:

Robię dziś porządki w kuchni i tak tylko czasem z doskoku jestem. Idzie mi to jak jakiemuś ślimakowi,  Własnie wyciagłam formy do ciast aby je wymyć. A ciast nie piekę od kilku lat... Kto to będzie coś piekl? Chyba że namówię m albo syna na jakieś zabawy z plackami. Haha tak ich dopadła moja nietolerancja glutenu, że ja nie mogę mieć nic wspólnego z mąką.

Ja też muszę znowu kuchnie posprzątać

980

Dziewczyny jeszcze na wizażu i się zastanwiają, czy nam wyłączą czy nie wyłącza to ustrojstwo. Będzie jak ma być. Tylko przez te zamieszania wyszło mi już 5 miejsc do pisania. A miało byc jedno, bo czasu niewiele. Miałam kiedyś opcję własnej strony do takiego pisania, ale zrezygnowałam z tego. Byłam wtedy w takiej kondycji, że nie miałam siły na nic. A ponieważ za to trzeba płacić było, to zrezygnowałam.

981

lenifa napisał/a:

Dziewczyny jeszcze na wizażu i się zastanwiają, czy nam wyłączą czy nie wyłącza to ustrojstwo. Będzie jak ma być. Tylko przez te zamieszania wyszło mi już 5 miejsc do pisania. A miało byc jedno, bo czasu niewiele. Miałam kiedyś opcję własnej strony do takiego pisania, ale zrezygnowałam z tego. Byłam wtedy w takiej kondycji, że nie miałam siły na nic. A ponieważ za to trzeba płacić było, to zrezygnowałam.

Wg mnie tutaj jest lepiej na tym forum mi.pisac jakos tak szybko i sprawnie mi idzie. Myslalas moze nad blogiem z mozliwoscia komentarzy?

982

Blogi różniaste prowadziłam, ale nie miałam do tego serca. Strona co miałam miała dobry pomysł i szerokie mozliwości. kazdy co tam wchodził dostawał te możliwości.  Czyli tak mniej więcej każdy miał swoją stronę tam, która jednoczenie wiązała się wokół jego zainteresowań z ludźmi o podobnych zainteresowaniach. Chyba jak się wchodziło na główna nie widać było tego, bo na głownej pokazywały sie wszystkie ostatnio dodane posty. I to każdemu mogły inaczej w zależności od zainteresowań, które mogło się samemu określić a także samemu dodać takie co ich nie było.

No ale ja byłam w tym momencie w dość trudnej sytuacji, tak wieloaspektowo.  A takie coś wymagało strasznie duzo pracy z wypromowaniem tego. No bo nic nie ma bez ludzi. Dodatkowo trzeba było placić, a kasy nie było. I kazałam synowi zdjąć to z neta i zlikwidować. No i zlikwidował.

983

lenifa napisał/a:

Blogi różniaste prowadziłam, ale nie miałam do tego serca. Strona co miałam miała dobry pomysł i szerokie mozliwości. kazdy co tam wchodził dostawał te możliwości.  Czyli tak mniej więcej każdy miał swoją stronę tam, która jednoczenie wiązała się wokół jego zainteresowań z ludźmi o podobnych zainteresowaniach. Chyba jak się wchodziło na główna nie widać było tego, bo na głownej pokazywały sie wszystkie ostatnio dodane posty. I to każdemu mogły inaczej w zależności od zainteresowań, które mogło się samemu określić a także samemu dodać takie co ich nie było.

No ale ja byłam w tym momencie w dość trudnej sytuacji, tak wieloaspektowo.  A takie coś wymagało strasznie duzo pracy z wypromowaniem tego. No bo nic nie ma bez ludzi. Dodatkowo trzeba było placić, a kasy nie było. I kazałam synowi zdjąć to z neta i zlikwidować. No i zlikwidował.

No ok rozumiem.

984

Zagroda mogłaby startowac w najdłużej istniejącym temacie na forach;)  W tym roku będzie to 20 lat. Zaczynałyśmy na kafeterii.  Przetrwałyśmy mimo różnych perturbacji. Ale trochę starych przyjaciółek się wykruszyło z roznych powodów. M.in z powodu przeprowadzek.

985

Hejka

986

Hejka

987

Napisałam więcej,puściło tylko pierwszą linijkę.Tu też jakieś problemy są.W stałym miejscu jest haselko ,że nie mam uprawnień.Chyba trzeba uzbroić się w cierpliwość

988

hej, ale zamieszanie, ledwo znalazłam moje hasło w starym notesie. tak tylko się odzywam że jestem,

989

Wizaż już działa...

990 Ostatnio edytowany przez Emix (2026-04-29 14:37:33)

Kurcze, jestem tu za rzadko i szybko zapominam gdzie jest nasz wątek.

Zapraszam smile

https://www.gify.net/data/media/1593/herbata-i-imbryk-ruchomy-obrazek-0005.gif

991

I ja znów tu. Nie udaje mi się wejśc na  forum na wizażu.

992

Podciągnę wątek aby łatwiej było go znaleźć.
Cześć https://www.gify.net/data/media/315/jedzacy-emotikon-ruchomy-obrazek-0259.gif

993

Jestem i ja. Jeszcze biegam po kuchni, ale za kilka minut powinna być chwila luzu

994 Ostatnio edytowany przez Emix (2026-08-04 09:05:23)

Lenifa https://www.gify.net/data/media/2164/uscisk-emotikon-ruchomy-obrazek-0017.gif Już na pw napisałam Ci, abyś ,,nie biegała". Spokojnie... jedna kontuzjowana nam wystarczy https://www.gify.net/data/media/652/nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0224.gif .

995 Ostatnio edytowany przez lenifa (2026-08-04 09:38:12)

Tutaj tez mi się cos zawiesza, ale może dlatego że nie zalogowałam się z wersja "zapamietaj"

W listopadzie mi się skończy 7 chudych lat to może będzie lepiej;) Syn mnie namawia na yt, No ale mi nie bardzo się chce, kręcic filmiki. Ponoć ci co to robią mają bardzo duzo pracy a ja jak wiadomo leniwa jestem. No ale mu obiecałam że spróbuje w listopadzie. Pomyslow mi nie brakje, zagwozdka tylko że moje pomysły jak z kosmosu;)  I to to będzie oglądał haha. No ale obiecałam, że spróbuje. Może się okazać że w ogóle nie ogarniam. Próbuje ich namówić aby przywrócili moją stronę z inną nazwą, ale nie mają czasu.

996

Hej dzień dobry.
W razie czego to my po sasiedzku
jak zwykle.

https://www.netkobiety.pl/viewtopic.php … 2#p4263562

997

Witajcie Miłe Sąsiadki...!!

Pozdrawiam Was serdecznie.
Jak to dobrze, że mamy takie zapasowe miejsce na nasze spotkania.

998

Mnie na razie nic się nie zawiesza... tfu tfu...

999

Pomacham tylko

1,000

Pomacham tylko

1,001

Pomacham tylko

1,002

Pomacham tylko

1,003

Imegan, jakiś problem z tym forum?

1,004

Imegan ma jakiś problem z pisaniem, ale krótki wpis jest dowodem, że jednak coś weszło. Może mieć słabo działający net. W każdym razie przekazuję, że ,,U mnie stabilnie już dziś."

1,005 Ostatnio edytowany przez herbatkaXL (2026-08-04 14:36:41)

Dzień dobry na NK.Jestem po wielkim sprzątaniu ,czyli pani sprzątająca sprzątała.ale ja się też zmęczyłam.
Za dwa tygodnie xnòw powtórka. Reszta domu.
Płatne 50 zł za godzinę.

1,006 Ostatnio edytowany przez Imegan (2026-08-04 19:46:38)

No ja pierdykam....jak nie szło ,tylko coś tam wyskakiwało...to potem powtórka 4X...a tam...mam nadzieję ,że teraz bez problemów doda się wpis.Tak jak Emmi napisała proste ziołowe tableteczki poradziły sobie nawet doraźnie...dziś jeszcze sobie lyknelam  jedna profilaktycznie i jestem stabilna,spokojna,wręcz zrelaksowana mimo ogólnie niesprzyjającej aury emocjonalnej. Herbatko jesteś zadowolona ze współpracy z panią sprzątająca?

1,007

Z pani sprzątającej jestem zadowolona. Super. Zrobiła fajne porządki w szafach. Kuchnia i korytarz. Jestem umòwiona na następny raz.
Z internetu ją znalazłam. Ja mam szczęście do fachowców z internetu. A tacy Z polecenia to zawsze pechowo.
Imegan ,napisz mi co brałaś ziołowego na nerwy.
To sobie też kupię.
Czy u was upał? Na Pomorzu  ładnie ciepło. Trochę zachmurzone.
Cały dzień siedziałam w domu. Wnuczka poszła po zakupy. Jutro muszę jechać do szpitala. Po wyniki męża. W moim mieście uruchomiono nową linię. Autobus jedzie do dużej przychodni w sąsiedniej miejscowości.  Tam są wszystkie specjalistyczne poradnie. Dla starszych ludzi będzie dużo łatwiej.

1,008

No pisałam i coś poszło nie tak.NK mnie nie lubi.
Herbatko te tabletki to,,tabletki uspokajające labofarm,,Na mnie już jedna tabletka działa.Jak dwie brałam to bardzo dobrze wyciszalo mnie.Chyba tak.po jednej to będę brała codziennie.Mam więcej tego,że coś mi się chce,a nie że wszystko beznadzieja.
Pomidorów zebrałam z pola z 5jg,ogórków salatkowych z foliaka ,cukinii przytargal mi wczoraj Igor,dziś wieczorem muszę zebrać resztę cukinii,kabaczków i patisonow.,oberwać te marne ogóreczki w gruncie(najwyżej zetre razem z cukinią do ukiszenia na zupę.Cebula  się wyłożyła.Mozna zbierać,jeszcze wybrać czosnek wiosenny póki łodygi widać.Jeszcze ogórki od Ka dzisiaj Em przywiezie.No byle energii starczyło.No ale przerabiać trzeba.
Do później

1,009 Ostatnio edytowany przez Emix (2026-08-05 10:22:56)

Hejka smile

Imegan, dobrze przed wysłaniem skopiować sobie aby  w razie co mieć. Tutaj rzeczywiście jest jakaś loteria czy wejdzie wpis czy nie. U nas pomidory owocują, ale żaden jeszcze nie dojrzał. Martwi mnie to. Trwa to za długo. Słaby przyrost owoca i tkwi w ,,zieleni" MM miał kupić nawóz do pomidorów ale nie wiem czy kupił. Już kilka razy mu mówiłam... a nie! On chce podlewać gnojówką z czegoś tam...Cieszę się, bo już zaczynam zbierać ogórki, ale do bieżącego zjedzenia.

Herbatko, fajnie, że jesteś zadowolona z pani sprzątającej. Jak jest możliwość to warto skorzystać z takiej pomocy. Młodsze już nie jesteśmy. TM jest schorowany nie przysługuje mu pomoc?

1,010

Emmi moje pomidory w gruncie to tyle co posadzone na macie i trochę wody. Długo w tym miejscu był ugór,który został uprawiony,posiana była gryka.Potem po zbiorze uprawka i potem jesienią trochę nawozu ,,ogród 2001,,czy coś w ten deseń.Na razie żadnych innych wspomagacze,ale odmiany gruntowe karłowe: betalux, poranek,maliniak,Kmicic i jeszcze inne z którymi nic nie robiłam .

1,011

Ja swoje pierwsze pomidory posadziłam do miejsc docelowych pod koniec maja. Do tej pory powinny już ładnie zacząć owocować a one stoją. Może MM za późno poprzycinał je i odchorowują? W przyszłym roku skupię się na odmianach koktajlowych bo to nie ma sensu. Chrzanimy się z nimi całą wiosnę i nie ma z nich zadowolenia.

1,012

Hejka

1,013

Imegan, hejka big_smile Normalnie wypasiona wypowiedź. Wszystko ok?

1,014

Emmi to forum nie pozwala mi się wypowiedzieć

1,015

Taki mam pomysł na tę chwilę, aby wpaść na irca na kanał - babuszki. Mozna na żywo porozmawiac (pisząc oczywiście).  Jest bramka tam, wchodzi sie prosto

adres bramki https://ircnet.chat/#/connect 

Tak trochę niżej w rubryce nick wpisac swoj nick a w rubryce channels - babuszki
i klinąć connect.   Ja tam weszłam i tylko ja jestem w tej chwili. Ocenicie sobie co i jak i czy to ma sens dla was.

1,016

Lenifo, ja jestem zbyt często w ruchu. Jak kiedyś pisałam, ja sprawiam wrażenie, że non stop siedzę w kompie. Lapka mam otwartego to zaglądam co jakiś czas i w razie czego piszę. Rozmowa na żywo wymaga obecności. Może jakbym pisała z komórki, to mogłabym się z nią przemieszczać i być.

Imegan, być może zbyt szybko klima coś, albo ma słaby net i coś niestyka. Zaproponowałam, żeby w razie co pisała do mnie na pw na innym źródle, bo może nas czytać. Więc ja bym przekopiowała tutaj i w ten sposób byłby kontakt ze wszystkimi.

Nie ma Cichej i Annorl, nie wiem dlaczego?

1,017 Ostatnio edytowany przez lenifa (2026-08-06 13:18:43)

Dlatego nie proponuje na stale nic a na wejscie i pogadanie chwilę na zywo, ale nie ma zadnej z was. Ja tez tam nie siedze.

To jest IRC przez stronę www. Czyli całkiem inne wejscie tam. Ja tak tam raczej nie wchodze, a przez program mirc do tego.   Wejscie jet bardzo proste.  Trzeba podac nick i kanał, czyli nazwe gdzie chcesz wejsc.  - nazwałąm kanał babuszki. On nie jest ustawiony, nie ma botów po prostu wolne miejce. Wszysto znika po wyjsciu z tego miejsca. Wiec to miejsce do rozmów na zywo.

1,018 Ostatnio edytowany przez lenifa (2026-08-06 15:06:43)

Bardzo was przepraszam że ośmieliłam sie cokowiek zaproponowac. Chciałam w sumie znaleźć spokojnie miejce do pogadania z Imegan, bo mam wrażenie, że ma doła, ale może się mylę.
I tak mi przyszlo do glowy aby zastanowic się nad ta opcja.  No ale zong. 

I to bylo na tyle. Zamykam temat.

1,019

Lenifo, komu będzie pasowało, to zawsze może się odezwać. Zawsze jest to jakaś opcja kontaktowa.

Napiszę i tutaj, na ten upał bardzo dobrze wchodzi kompocik z mirabelek.

1,020

Hejka ,na sywo będzie trudno bo my ciągle gdzieś pędzimy. Trudno usiąść przy komp. Ja zawsze piszę z komórki.
W wolnej chwili.
Spróbować można.
Papieròwki się kończą. Ogromne w tym roku.
Dzisiaj robię kopytka.
Udaje mi się utrzymać porządek w kuchni.

1,021

W każdym razie jakby ktoś chciał pogadac na zywo (pisanie) to tam można. Raczej tam nikt nie wpadnie.  Za każdym razem powinno sie wejść. Można wstawic inna nazwę kanału jaka komu pasuje. Tam są też stale funkcjonujące kanaly co stale są ludzie.

Bylam na spacerku . Koleżanka mnie wyciagła.

1,022

Lenifo ,ja kliknęłam w link co podałaś. Ale nic tam nie zrozumiałam. To po angielsku ,I dziwne. Nie umiem.

1,023

Hejka wieczorowo
Burze miałam.i mam dalej.Jedną morwę wiatr rozdarł na pół i ta połowa do usunięcia.Jutro.oskubie z niejl iści ile się da i bede suszyć i te herbatę utleniania robić.Moze w jakimś sloju na ocet nastawie.
Lenifo moje samopoczucie już lepsze.Dobrze ,że te moje zjazdy emocjonalne trwają 3-4 dni.Teraz mimo okoliczności wygramolilam się przy pomocy ziołowych tabletek wcześniej.Jedynie zmarnowałam 10 kg kupionych ogórków,bo je zdążyłam.namoczyc i potem trafił to szlag.Tableteczke jedna na dobę sobie zapisane i jakoś taki przyjaźniejszy świat się wydaje.
Nie wiem co z tym moim netem,bo to swiatlowod,ale odkąd podłączają te farmę fotowoltaiczna na polu dalszego sąsiada to są często takie krotkie wyłączenia prądu,no dosłownie kilka sekund .Wystarcza jednak żeby net siadł i zanim potem się wszystko uruchomi to sporo czasu mija.Ogorki od Ka przerobione ,wszystko na kiszone nastawione.Tylko tak że 2kg było grubych mocno i te ociachalam na mizerię,bo ogórki pyszne

1,024 Ostatnio edytowany przez Emix (2026-08-06 22:14:19)

Imegan, widzę, że tym razem się udało. Może warto jakoś kopiować przed wysłaniem, aby w razie czego odtworzyć napisaną myśl. Może to rzeczywiście słabe łącze? Tfu tfu, u mnie na razie działa dobrze.
Nie wiem jak u Cichej, napisałam jej na pw tutaj wejście. Annorl w ogóle tu się jeszcze nie logowałam. Wydawało mi się, że już tu pisała? Ale mówi, że nie. Mam nadzieję, że znajdzie czas.

------------------

Herbatko, mówisz, że w tym roku ładnie obrodziły papierówki? To dobrze.

-------------

lenifa napisał/a:

Bylam na spacerku . Koleżanka mnie wyciagła.

Lenifa, ależ się cieszę, że nareszcie masz kontakt z jakąś koleżanką i że mogłyście razem sobie wyjść. Cuuuudownie!!!! I gdzie poszłyście?

1,025

Emmi na stare krakowskie lotnisko, które już tym lotniskiem nie jest ale jest tam Muzeum Lotnictwa i do znajdującego sie obok parku, Zinteresowałyśmy sie rosnącymi w paru starymi akacjami  i pogadałyśmy o dawnych czasach.  Obie zajmujemy się rodzicami, Ona tata ja mama. Znamy sie od wiecej jak 60 lat... Koleżanka z dziecięcyh lat, Pierwsze wynalazki na telefon przez rurę i windę z koszyka. Jej tata uczył mnie wywoływac pierwsze zdjęcia . U nich pierwszy raz czytałam Andersena, uczyła mnie robić na drutach i na szydełku, oraz jak dziś pamietam jak robiłyśmy mereżkę na serwetce.

1,026

Jestem smile jej zapomniałam o tym miejscu, dobrze że Emmi mi przypomniała smile wczoraj i przedwczoraj ledwie się dało znieść te upały. W nocy była burza, teraz pada, wietrzę dom, jest ulga ogromna. Emmi jak noga?

1,027

Tylko wpadam na chwilkę. Część Cicha.
Znów lecę do szpitala do lekarza.
  Czy źle się wam pisze  ? Bo mało postów.
Potem napiszę jak wrócę.

1,028 Ostatnio edytowany przez Emix (2026-08-07 11:12:11)

Witajcie smile

U mnie chyba właśnie przestało padać, a tak to od rana, albo może już w nocy zaczęło...? Poszłam spać późno, na zasadzie - aż padnę, aby zasnąć. Nie mogę spać z tą ortezą. Mam od wczoraj kule. Na szczęście udało się kupić tutaj blisko. Fajnie wymyśliła pewna apteka, że je sprzedaje i nie trzeba nigdzie specjalnie jeździć. Dla mnie to utopia, bo ja mam i tak sporo pracy takiej musowej, której nie jestem wstanie przeskoczyć. Nie mam cierpliwości mówić domownikom aby to czy tamto zrobili, bo ja pewne rzeczy robiłam automatycznie, jak widziałam, że są do zrobienia.

Cicha, fajnie, że dotarłaś. Mówisz, że ukrop i u Ciebie był. A powiedź jak noga twojego taty w ten upał? Moja noga... Nie boli, chociaż dzisiaj w nocy coś pobolewała ale może przez te próby chodzenia z kulami. Nadal denerwuje mnie, że takie małe złamanie tyle czasu musi sie goić a nie raz dwa... yyyyyy....

Lenifa, jak fajnie, że udało Wam się spotkać. Super!!! Bardzo się cieszę. Takie miejsca są fajne.

Herbatko, dużo zdrowia dla Twojego męża. Koniecznie napisz po powrocie.

1,029

Hejka
Siedzę jak na szpilkach ,bo Ka pojechała dziś do gina na wizytę i być może trzeba będzie szykować się do szpitala.No spakowana już jest.Wszyscy jesteśmy w stresie przedporodowym.
Liści z morwy jeszcze nie zebrałam ,bo ciągle padało dziś.Te wczoraj jeżdżące straże pożarne d to do powalonych drzew jeździly,dziś  rano też było słychać ich syreny.
Zaraz zabieram się za  obieranie i starcie cukinii.Bede robiła  a'la tarte ogórki kiszone na zupę.No jeszcze muszę chyba jakaś sałatkę ogarnąć do słoików ,pewnie i sos do makaronu ,czy pizzy też by się przydał,coś Ala ketchup.Choc te moje towarzystwo to tylko Kotlin lagodny uznaje.Kiedys był jeszcze biedronkowy Tomatini łagodny.No ale taki cukiniowo pomidorowy sos na bazę do innych potraw to przyda się.Tylko czy na moich chęciach się nie skończy.Zobaczymy

1,030

No po obiadku. Wziełam się za mamy pokój już więc ide do przodu.  Jeszcze musze rozłozyc dawkowanie leków i zupelnie mi sie nie chce. Póki co na tydzień są przygotowane, ale pasuje dzisiaj kolo tego siąśc aby wiedziec czego ile jest a za czym trzeba polatać.

W Krakowie chwilę popadał deszcz, więc ogródek w końcu jest podlany, no ale pojawiły ię momentalnie ślimaki.

1,031

U mnie chłodno, nawet narzuciłam ns ramiona szal.
Nawet tak jest dobrze. Wizyta w poradni w szpitalu przełożona za kilka dni. Wpierw mi mówiła że męża nie trzeba wieżć. A teraz  że trzeba.  Jestem tym wszystkim wykończona. Bo wszystko na moich barkach. Może I ja się położę chora. Kto się mną zajmie?

1,032

Nie mam pojecia jaka jest sytuacja u Ciebe Herbatko ze zdrowiem męża.   U mnie napierw kupiłam wózek inwalidzki, bo mama owszem do łazienki zajdzie ale dalej już nie, Tak,  że jade z nią na wozku ale przychodnie mam niedaleko, Jak gdzies dalej to albo rdzeństwo samochodem albo taksówka, Nie mam prawa jazdy a co za tym idzie nie mam samochodu. Jak był czas co nie wstawała z łozka to zamawiałam wizyte do domu, a nawet miała w domu pobierana krew do badań

1,033

Imegan, kto zawiezie Ka na porodówkę? Trzymam mocno kciuki. Nie dziwię Ci się, że głowa wiele chciałaby zrobić a ciało niekoniecznie jak myślami jesteś zupełnie gdzie indziej.

Herbatko, można wypożyczyć wózek inwalidzki, opłata jest miesięczna. Musiałabyś popatrzeć co Ci się opłaca kupno czy wynajem? Ja miałam wynajmować kule ale w końcu je kupiłam, ale ich koszt jest nieduży.

Lenifo, fajnie, że deszczyk podlał Ci ogródek. Wpradzie pisałam ,,u Sąsiadek" o remoncie balkonów, ale napiszę tutaj, skoro sobie o tym przypomniałam, że to masakra. Ja mam też ogródek to zawsze wszystko poniszczone.

1,034

Mamy wòzek inwalidzki. Wszystko mam ogarnięte. Sprzęt, wsparcie finansowe, domowe wizyty, transport medyczny.
Ale to ja jestem koordynatorem wszystkiego. Opiekunką i pielęgniarką.
Więcej nie dam rady .

1,035

Może da się cos zrobić? Ja jestem zwolennikiem uważania, że prawidowo ustwiony nerw błędny może cuda, Dlatego ślipocę w filmiki onego lekarza z Florydy na yt,

Dzis wyszłam z domu do sklepu i migotki dotałam przed oczami. Od razu acha kobieto źle trzymasz szyje. Ustawienie  glowy jak byc powinna i 10 sek i po migotkach. Ja wiem, że migotki to taki banał, ale czasem od banalnych migotek zaczynają się większe problemy.

Jestem bardzo wdzięczna Purczyńskiemu za polecenie tego ćwiczenia i pilnowanie ustawienia głowy. Z tym że efety nie nastały po dniu dwóch ani tygodniu, a pierwsze nastapiły po miesiącu i z czasem dochodziły kolejne.  Ja wiem, że już nudna jestem pisząc o tym, a w każdej chwili nie będę mogła nawet mówić. Ale jeszcze nie podpisana ustawa, to jeszcze ostatni raz mówie.

1,036 Ostatnio edytowany przez Emix (2026-08-08 08:25:44)

Kochane moje mam niusia i mam na dzieję, że nie idą ,,na czas". Wizaż. pl jak wiemy ,,podzieliło się" cokolwiek to znaczy i podejrzewam, że może mieć z tym coś wspólnego obecna dziwnie długa awaria. Pojawiło się teraz 403. Ale główna strona wizaż działa. Weszłam na forum i znalazłam taką informację:

Drodzy Użytkownicy,

z powodu awarii obecnie występują utrudnienia w działaniu serwisu rozmowy.wizaz.pl.

O wszelkich zmianach poinformujemy Was najszybciej jak to możliwe.

Przepraszamy za niedogodności i prosimy o cierpliwość.

Dziękujemy!

-----------------------

Lenifo, ja trochę oglądałam polecany przez Ciebie filmik na temat trzymania szyi ale w końcu nie wiem czy udało mi się uzyskać prawidłowe ułożenie. Mnie się ciężko uczy z filmików.

U mnie słoneczna pogoda, na razie 17 na plusie. Czuje się ten przyjemny chłód. Zastanawiam się jak tu z pomocą krzesełka poprzycinać porzeczki.
Leci pranie...

1,037 Ostatnio edytowany przez lenifa (2026-08-08 09:05:41)

Tak na pewno tam są szczegóły ważne.  Ale cały filmik jest niezwykle istotny i myślę, że gdyby ludzie potraktowali to poważnie to mielibyśmy pustoszejące szpitale. Może przesadzam ale tak to widzę.  Zresztą dla mnie to nie teoria ale sprawdziłam to ćwicząc bardzo systematycznie przez pół roku

1,038

Właśnie zjadłam 3 jajka na miękko.

1,039

Super Emmi;)! Ja jeszcze dzis nie jadlam jajek haha. Może ja podjadam ludziom one jajka wink)
Zjadłam kromkę bezglutenowego chleba (4 kromki kosztują 15 zł...) i kilka plasterów krakowskiej. Czuję się przejedzona, jajecznica będzie na obiad.

1,040 Ostatnio edytowany przez Emix (2026-08-08 10:55:29)

Lenifa, w Biedronce jest chleb bezglutenowy w tańszej cenie, ale to musiałabyś przyjrzeć się składowi. Patrzyłaś tam? I jest w Krakowie certyfikowana piekarnia bezglutenowa przy ul J. Dietla. Może niedaleko Ciebie? Ale nie mają cennika online. I raczej warto jechać tam rano.

-------------

Jak na razie udało nam się zrobić kilka słoiczków papryki w occie.

Posty [ 976 do 1,040 z 1,173 ]

Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 19 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Zagroda babuszki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024