Opinia na temat aborcji - badanie w ramach pracy magisterskiej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Opinia na temat aborcji - badanie w ramach pracy magisterskiej

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 68 ]

1 Ostatnio edytowany przez badanie.hope (2022-07-22 09:43:16)

Temat: Opinia na temat aborcji - badanie w ramach pracy magisterskiej

Cześć Dziewczyny!

piszę pracę magisterską i zapraszam do wypełnienia krótkiej ankiety smile

Badanie dotyczy opinii na temat aborcji.

Jest ono skierowane do kobiet. Odbywa się online i zajmuje około 5-7 minut.

Udział w badaniu jest anonimowy, a zebrane wyniki będą poddawane wyłącznie zbiorczym analizom statystycznym i posłużą celom naukowym.

Jeśli uznasz, że z jakichkolwiek powodów nie chcesz kontynuować badania w każdej chwili możesz z niego zrezygnować.

LINK DO BADANIA: forms.gle/hJobiV9kPqqaJXtBA

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Grasse (2022-07-22 18:06:47)

Odp: Opinia na temat aborcji - badanie w ramach pracy magisterskiej

To ja opowiem dowcip:

Posłanki KO i Lewicy przychodzą do Jarosława Kaczyńskiego i mówią:
- Jarek, jakim prawem mężczyźni piszą prawo aborcyjne?
- Nie mam czasu na gadanie o aborcji - piszę o Ustawę o Obronie Ojczyzny
- A co ona zawiera?
- A na przykład, że w razie wojny, mężczyznę można siłą wcielić do wojska, a kobieta będzie miała wybór - walczy albo ucieka
- A to Jarku, akurat w tym przypadku Cię poprzemy

wink

3 Ostatnio edytowany przez Panna z Dworu (2022-07-22 18:41:06)

Grasse, jeśli chcesz wywołać gównoburzę, to ja Ci chętnie pomogę  big_smile

Taki żarcik:
Co będą robić mężczyźni, kiedy kobiety pójdą za nich na wojnę?
Karmić dzieci piersią  tongue

4 Ostatnio edytowany przez Grasse (2022-07-22 19:09:26)

Panna z Dworu napisał/a:

Taki żarcik:

I znów coś czego nie napisałem.

Ja tylko nawiązuje do tego, że panie posłanki, które się oburzały, że mężczyźni wypowiadają się o aborcji, "zapomniały" o swojej nienawiści do zaostrzycieli prawa aborcyjnego przy takim temacie, jak zmuszanie mężczyzn do służby wojskowej.

Ja jestem przeciwko zmuszaniu kogokolwiek do czegokolwiek - powyższe panie, oburzone na męskie głosy w sprawie aborcji, w takiej kwestii jak zmuszanie mężczyzn do narażania życia osiągnęły gotowość do poparcia znienawidzonej partii władzy wink

5

Grasse napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:

Taki żarcik:

I znów coś czego nie napisałem.

Ja tylko nawiązuje do tego, że panie posłanki, które się oburzały, że mężczyźni wypowiadają się o aborcji, "zapomniały" o swojej nienawiści do zaostrzycieli prawa aborcyjnego przy takim temacie, jak zmuszanie mężczyzn do narażania życia.

A wiesz, że kobiety rodząc, też robią to z narażeniem życia.

To Twoim zdaniem, kto ma bronić ojczyzny?

6 Ostatnio edytowany przez Grasse (2022-07-22 19:14:24)

Panna z Dworu napisał/a:

Przesłanka zagrożenia życia nie została usunięta z ustawy antyaborcyjnej. Została usunięta przesłanka eugeniczna - co oczywiście jest bardzo kontrowersyjne i moim zdaniem niesłuszne, ale w porównaniu do zostania zmuszonym do pójścia pod kule i bomby nadal pozostaje pestką.

Edit: Więc skoro prawo do nierodzenia jest prawem kobiety, to dlaczego prawo do ucieczki przed piekłem wojny nie jest prawem mężczyzny? Coś czuję, że Wołodymyr Zełenski podkopał wiarygodność "równościowców" bardziej niż cała skrajna prawica razem wzięta.

7

Ale na wojnie bomby spadają na wszystkich po równo.
Kto ma zatem wtedy strzelać do przeciwnika?

8

Panna z Dworu napisał/a:

Ale na wojnie bomby spadają na wszystkich po równo.

Kobietom dano wybór, mężczyznom zakaz

Kto ma zatem wtedy strzelać do przeciwnika?

Ochotników nie brakuje. Zresztą celem mojej anegdoty nie było wyrażenie jakich poglądów tylko ujawnienie ekstremalnej hipokryzji:

1. Mężczyzna nie ma prawa wypowiadać się przeciwko aborcji - potrzebny jest do spłodzenia i ciąży na nim obowiązek alimentacyjny
2. Panie, które tak twierdzą popierają zmuszanie mężczyzn do umierania na wojnie

Co innego wymiana poglądów (nawet tych budzących największe kontrowersje) - co innego wykazywanie hipokryzji.

9 Ostatnio edytowany przez Panna z Dworu (2022-07-22 19:25:11)

Na wojnie umierają wszyscy. Najeźdza nie pyta.

Jakie cechy dobrego żołnierza ma Twoim zdaniem kobieta?
Które z tych cech mogą być wykorzystane w walce i jakiego rodzaju walce?

10 Ostatnio edytowany przez Grasse (2022-07-22 19:31:07)

Panna z Dworu napisał/a:

Nie udawaj, że mnie nie rozumiesz big_smile - kobietom dano wybór (mają prawo uciekać z ogarniętego wojną kraju, ale nikt im nie zabrania zostać i walczyć), mężczyzn zmuszono, żeby zostali, a mogą być dodatkowo przymusem przerobieni na mięso armatnie.

Zdziwiłabyś się, bo są kobiety, które poskładają osiłka, zanim zdążysz mrugnąć oczami wink
Wszystko się rozbija o statystykę - statystyczny mężczyzna jest silniejszy od statystycznej kobiety, ale może się zdarzyć, że kobieta położy faceta na rękę w ciągu ułamka sekundy.

11

Grasse napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:

Nie udawaj, że mnie nie rozumiesz big_smile - kobietom dano wybór (mają prawo uciekać z ogarniętego wojną kraju, ale nikt im nie zabrania zostać i walczyć), mężczyzn zmuszono, żeby zostali, a mogą być dodatkowo przymusem przerobieni na mięso armatnie.

Porównanie wojny do rodzenia jest dla mnie totalnym odlotem, ale mogę, z czystej ciekawości, kontynuować tę rozmowę o osobliwej treści.

Grasse napisał/a:

Zdziwiłabyś się, bo są kobiety, które poskładają osiłka, zanim zdążysz mrugnąć oczami wink
Wszystko się rozbija o statystykę - statystyczny mężczyzna jest silniejszy od statystycznej kobiety, ale może się zdarzyć, że kobieta położy faceta na rękę w ciągu ułamka sekundy.

Statystycznie ile kobiet spełnia te wymagania w stosunku do statystycznego mężczyzny? Jaki byłby to procent kobiet w armii i jaka byłaby ich wartość bojowa? Ile na ile kobiet położy osiłka? I jakie warunki fizyczne musi do tego spełniać kobieta?

12 Ostatnio edytowany przez Grasse (2022-07-22 19:40:56)

Panna z Dworu napisał/a:

Porównanie wojny do rodzenia jest dla mnie totalnym odlotem, ale mogę, z czystej ciekawości, kontynuować tę rozmowę o osobliwej treści.

Nie jest odlotem - w obu przypadkach mówimy o poświęceniu życia jednostki (rodzącej kobiety/ginącego na wojnie mężczyzny) na rzecz życia gatunku. Tematy są więc doskonale przyłożone.

Widzę, że chcesz mi przypisywać coś czego nie poparłem, a tym czymś jest obowiązkowa służba wojskowa dla kobiet. Ja jej nie popieram, podobnie jak i dla mężczyzn.
Ja tylko mówię o paniach, które oburzają się na męskich przeciwników aborcji a same wysyłają mężczyzn do wojska.

13 Ostatnio edytowany przez Panna z Dworu (2022-07-22 20:00:49)

Grasse napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:

Nie jest odlotem - w obu przypadkach mówimy o poświęceniu życia jednostki (rodzącej kobiety/ginącego na wojnie mężczyzny) na rzecz życia gatunku. Tematy są więc doskonale przyłożone.

Widzę, że chcesz mi przypisywać coś czego nie poparłem, a tym czymś jest obowiązkowa służba wojskowa dla kobiet. Ja jej nie popieram, podobnie jak i dla mężczyzn.
Ja tylko mówię o paniach, które oburzają się na męskich przeciwników aborcji a same wysyłają mężczyzn do wojska.

Jaki związek ma aborcja ze służbą wojskową?
Mężczyźni dzieci nie rodzą, a kobiety owszem w wojsku służą, podczas gdy mężczyznom przysługuje tzw. kategoria D. W czym problem?

14

Grasse napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:

Przesłanka zagrożenia życia nie została usunięta z ustawy antyaborcyjnej. Została usunięta przesłanka eugeniczna - co oczywiście jest bardzo kontrowersyjne i moim zdaniem niesłuszne, ale w porównaniu do zostania zmuszonym do pójścia pod kule i bomby nadal pozostaje pestką.

Problem polega na tym, że przy obecnym prawie w momencie, kiedy z ciążą coś się dzieje i już wiadomo, że dziecko nie przeżyhe, to lekarze nie ruszą palcem, dopóki nie będzie zagrożenia życia kobiety. Przy wczesnych poronieniach wiele kobiet słyszy, żeby czekały w domu na poronienie, albo przyszły jak zacznie rosnąć im temperatura (i zacznie się sepsa).
Sama jak leżałam w ciąży, gdzie wiadomo było, że poród jest kwestią raczej godzin niż dni i wiadomo było, że dziecko i tak wyląduje w inkubatorze, to wiłam się z bólu, a lekarze ładowali ze mnie przeciwbólowe i uspakajacze, bo nie mogli nic zrobić dopóki dziecko nie umrze w brzuchu albo dopóki nie zacznie mi się sepsa.
To są traumatyczne sytuacje dla kobiet. Dla rodziny takiej kobiety też.

Naprawdę nie ma co porównywać tego z wojną, bo to dwie zupełnie inne sytuacje.

15 Ostatnio edytowany przez Panna z Dworu (2022-07-22 20:11:24)

Lady Loka napisał/a:

Oj tam, chodzi o to, że będąc mężczyzną trzeba wziąć na barki ciężki karabin a przecież kobieta też mogłaby go targać na plecach, a co tongue

16

Lady Loka napisał/a:

Problem polega na tym, że przy obecnym prawie w momencie, kiedy z ciążą coś się dzieje i już wiadomo, że dziecko nie przeżyhe, to lekarze nie ruszą palcem, dopóki nie będzie zagrożenia życia kobiety. Przy wczesnych poronieniach wiele kobiet słyszy, żeby czekały w domu na poronienie, albo przyszły jak zacznie rosnąć im temperatura (i zacznie się sepsa).

Tak szczerze mówiąc, w ten strach lekarzy to średnio wierzę - obecna władza jest w konflikcie z sądami, więc skazanie lekarza, który zezwolił na aborcję, powołując się na groźbę depresji poporodowej wydaje mi się czymś totalnie abstrakcyjnym.

Zresztą z tego co wiem, w Niemczech obowiązuje od dawna dokładnie takie prawo jak w Polsce po wyroku TK, z tym że po prostu wszystko podciągają pod zagrożenie zdrowia ciężarnej.

17

Panna z Dworu napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Oj tam, chodzi o to, że będąc mężczyzną trzeba wziąć na barki ciężki karabin a przecież kobieta też mogłaby go targać na plecach, a co tongue

A co? Kobiety nie mogą iść do armii? Coś się zmieniło?

Jakby u nas wybuchła wojna, to ja bym poszła. Chyba, że miałabym dzieci, ktoś musiałby się nimi zająć. Na pewno powinna być możliwość, że jedno z rodziców zajmuje się dziećmi, podczas gdy drugie walczy, bez wskazywania palcem na płeć.

18 Ostatnio edytowany przez Panna z Dworu (2022-07-23 11:27:06)

MagdaLena1111 napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Jakby u nas wybuchła wojna, to ja bym poszła. Chyba, że miałabym dzieci, ktoś musiałby się nimi zająć. Na pewno powinna być możliwość, że jedno z rodziców zajmuje się dziećmi, podczas gdy drugie walczy, bez wskazywania palcem na płeć.

Oczywiście, że mogą, i nawet idą. Ale kobieta, to jednak nie mężczyzna, i na odwrót, naturalne różnice wynikające z różnicy płci rodzą także naturalne konsekwencje. Była już o tym mowa w jednym z tematów na poruszone tutaj ponownie przez Grasse zagadnienie, i tam to bardzo ładnie zobrazował Snake  (to mu trzeba przyznać).

19 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2022-07-23 11:30:24)

Panna z Dworu napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:

Oczywiście, że mogą, i na nawet idą. Ale kobieta, to jednak nie mężczyzna, i na odwrót, naturalne różnice wynikające z różnicy płci rodzą także naturalne konsekwencje wink

Wiadomo, np. jakieś pociski ważącego dziesiątki czy nawet setki kg, to statystyczna kobieta będzie miała większy problem z przeniesieniem. W Izraelu to chyba dla kobiet służba wojskowa jest obowiązkowa, to i u nas mogłaby być. Jeszcze kilka miesięcy temu nawet bym o tym nie pomyślała i nawet pewnie wyśmiała taki pomysł, ale wszystko się zmieniło.

Grasse napisał/a:

Zresztą z tego co wiem, w Niemczech obowiązuje od dawna dokładnie takie prawo jak w Polsce po wyroku TK, z tym że po prostu wszystko podciągają pod zagrożenie zdrowia ciężarnej.

W Niemczech to jest system, który jest dla mnie wzorem. Jest tam możliwość aborcji do chyba 12 t.c. bez względu na przyczynę, wiec nie ma zamordyzmu i nikt nikomu pod kołdrę nie zagląda, ale jest to zabieg płatny, więc każdy (z jakimiś tam wyjątkami pewnie) ponosi jego koszt i nie robi sobie z tego darmowej antykoncepcji.

20 Ostatnio edytowany przez Panna z Dworu (2022-07-23 11:37:56)

MagdaLena1111 napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Oczywiście, że mogą, i na nawet idą. Ale kobieta, to jednak nie mężczyzna, i na odwrót, naturalne różnice wynikające z różnicy płci rodzą także naturalne konsekwencje wink

Wiadomo, np. jakieś pociski ważącego dziesiątki czy nawet setki kg, to statystyczna kobieta będzie miała większy problem z przeniesieniem. W Izraelu to chyba dla kobiet służba wojskowa jest obowiązkowa, to i u nas mogłaby być. Jeszcze kilka miesięcy temu nawet bym o tym nie pomyślała i nawet pewnie wyśmiała taki pomysł, ale wszystko się zmieniło.

Statystyczna kobieta, to nie statystyczny mężczyzna. A służba wojskowa nie polega na przenoszeniu pocisku. Widzę MagdaLeno, ze jednak masz nikłe wyobrażenie na czym ona polega tongue

Wracając do tematu. Widzisz jakiś związek pomiędzy prawem kobiet do aborcji a służbą wojskową mężczyzn?

21

Panna z Dworu napisał/a:

Statystyczna kobieta, to nie statystyczny mężczyzna. A służba wojskowa nie polega na przenoszeniu pocisku. Widzę MagdaLeno, ze jednak masz nikłe wyobrażenie na czym ona polega tongue

Pominęłaś mój argument o służbie wojskowej kobiet w Izraelu. Myślisz, że tam nie zdają sobie sprawy z różnic biologicznych między kobietą a mężczyzną?
Kobiety po prostu nie muszą działać w pierwszej linii frontu, właśnie z uwagi na statystyczne różnice wynikające z biologii.

Wracając do tematu. Widzisz jakiś związek pomiędzy prawem kobiet do aborcji a służbą wojskową mężczyzn?

Nie widzę żadnych.
Raczej widzę, że kolejny pan ma problem z tym, że tylko kobiety zachodzą w ciążę. Mają jakiegoś fioła na punkcie rozrodczości kobiet ;-)

22 Ostatnio edytowany przez Panna z Dworu (2022-07-23 11:53:13)

MagdaLena1111 napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:

Pominęłaś mój argument o służbie wojskowej kobiet w Izraelu. Myślisz, że tam nie zdają sobie sprawy z różnic biologicznych między kobietą a mężczyzną?
Kobiety po prostu nie muszą działać w pierwszej linii frontu, właśnie z uwagi na statystyczne różnice wynikające z biologii.

Nie widzę żadnych.
Raczej widzę, że kolejny pan ma problem z tym, że tylko kobiety zachodzą w ciążę. Mają jakiegoś fioła na punkcie rozrodczości kobiet ;-)

Pominęłam, bo nie o służbę wojskową tutaj tak naprawdę chodzi wink Ale jako że postanowiłam być miła, to tym razem gryzę się w język. Mnie się tam podobają Panowie, którzy w swoich założeniach podkreślają różnice płci a nie próbują ją zacierać wink

Owszem,  kobiety w Izraelu służą, w różnicy pomiędzy kobietą a mężczyzną niczego to nie zmienia. Po prostu Panowie z uwagi na siłę fizyczną i tak mogą więcej.

23

Jak pokazuje wojna na Ukrainie. Będzie brakowało młodych mężczyzn w wojsku, bo są potrzebni wszędzie. Dlatego nowoczesna armia, będzie wymagała również uczestnictwa wielu kobiet.

24

MagdaLena1111 napisał/a:

Panie, które najgłośniej domagają się prawa do aborcji na życzenie, są pierwsze w kolejce do ścigania alimenciarzy. No i co wspomniałem wcześniej - w kwestii zmuszania mężczyzn do służby wojskowej, osiągnęły gotowość do poparcia zaostrzycieli prawa aborcyjnego wink

25 Ostatnio edytowany przez Panna z Dworu (2022-07-23 12:51:53)

Za prawem kobiet do aborcji przemawiają czynniki, które nie mają nic wspólnego z zasadami pełnienia obowiązkowej służby wojskowej ze względu na płeć.

Wymyślasz, Grass, jakieś totalne bzdury.

26

Panna z Dworu napisał/a:

Za prawem kobiet do aborcji przemawiają czynniki, które nie mają nic wspólnego z zasadami pełnienia obowiązkowej służby wojskowej ze względu na płeć.

Mówię o hipokryzji polityków.

27 Ostatnio edytowany przez Panna z Dworu (2022-07-23 12:55:55)

Grasse napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:

Mówię o hipokryzji polityków.

Ja natomiast mówię że jedno z drugim rzeczowo nie ma absolutnie nic wspólnego. To są dwa odrębne społecznie zagadnienia.

28

Panna z Dworu napisał/a:

Ja natomiast mówię że jedno z drugim rzeczowo nie ma absolutnie nic wspólnego.

Nie do końca - jak wspomniałem wcześniej, ze strategicznego punktu widzenia, dobro gatunku jest ważniejsze niż dobro jednostki. A do przedłużenia gatunku wystarczy jeden samiec na pięć samic, więc analogia jest.

29 Ostatnio edytowany przez Panna z Dworu (2022-07-23 12:59:54)

Grasse napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:

Nie do końca - jak wspomniałem wcześniej, ze strategicznego punktu widzenia, dobro gatunku jest ważniejsze niż dobro jednostki. A do przedłużenia gatunku wystarczy jeden samiec na pięć samic, więc analogia jest.

Przepraszam, Grasse, ale w dyskusji o kuriozalnych "argumentach" nie zamierzam uczestniczyć. Prawo kobiet do aborcji vs "zmuszanie" mężczyzn do służby wojskowej. big_smile

30

Panna z Dworu napisał/a:
Grasse napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:

Przepraszam, Grasse, ale w dyskusji o kuriozalnych "argumentach" nie zamierzam uczestniczyć. Prawo kobiet do aborcji vs "zmuszanie" mężczyzn do służby wojskowej. big_smile

Zmuszanie powinno być bez cudzysłowu.

31

Grasse, jeśli chcesz to brnij w temat, może znajdziesz chętnych interlokutorów.
Na razie

32 Ostatnio edytowany przez Grasse (2022-07-23 13:12:46)

Panna z Dworu napisał/a:

Na razie

Po prostu opisując stan faktyczny, użyłaś cudzysłowu, który faktyczność tego stanu kwestionuje. Mężczyzn zmusza się do wojska, kobiet nie zmusza się do rodzenia - przesłanka legalności aborcji w przypadku gwałtu pozostała. Takie są fakty - ale może to tym gorzej dla faktów.

33

Państwo, bierze do armii tych, którzy się do tego zadania najlepiej nadają, dlatego nawet nie każdy mężczyzna może w armii służyć. Przypisanie roli matki i rodzenie dzieci jest wynikiem ukształtowania przez naturę. Gdzie Rzym, gdzie Krym a gdzie Przylądek Dobrej Nadziei? yikes

34

Nie wiedziałam, że posiadanie własnej opinii na temat X od razu zakłada, że człowiek musi mieć też konkretną, wytyczoną przez innych opinię ma tematy Y i Z.

35 Ostatnio edytowany przez Grasse (2022-07-23 13:34:19)

Panna z Dworu napisał/a:

Państwo, bierze do armii tych, którzy się do tego zadania najlepiej nadają, dlatego nawet nie każdy mężczyzna może w armii służyć. Przypisanie roli matki i rodzenie dzieci jest wynikiem ukształtowania przez naturę. Gdzie Rzym, gdzie Krym a gdzie Przylądek Dobrej Nadziei? yikes

Oj, żebyś wiedziała, jak ciężkiego kalectwa wymaga otrzymanie kategorii niezdolnego. Ślepota, głuchota, brak ręki, nogi, ewentualnie poważna choroba psychiczna (nie depresja), dopiero coś takiego się łapie.

Edit:

Lady Loka napisał/a:

Nie wiedziałam, że posiadanie własnej opinii na temat X od razu zakłada, że człowiek musi mieć też konkretną, wytyczoną przez innych opinię ma tematy Y i Z.

Powinno tak być, istnieją fachowe terminy:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja

36

Grasse napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:

Oj, żebyś wiedziała, jak ciężkiego kalectwa wymaga otrzymanie kategorii niezdolnego. Ślepota, głuchota, brak ręki, nogi, ewentualnie poważna choroba psychiczna (nie depresja), dopiero coś takiego się łapie.

Czyli jesteś zdrowy i w tym problem.

Nie, nie trzeba mieć pourywanych rąk i nóg.

37

Panna z Dworu napisał/a:

Ogólnie bzdura, bo nawet okropni Rosjanie w miarę starają się stosować do różnych konwencji, które zabraniają strzelać do celów stricte cywilnych.
Owszem, wypadki strzelania z premedytacją do cywili się zdarzają ale nie jest to reguła.
Tak więc prawa wojny mówią, że do uzbrojonego wojskowego można strzelać ile wlezie, a do cywila nie wolno.
Wystarczy sobie odnaleźć dane z Ukrainy ilu cywili zginęło od 24 lutego, a ilu ukraińskich żołnierzy.
Poza tym jak cywil się przestraszy i ucieknie, to jego prawo. Jak żołnierz się przestraszy i ucieknie, to dostaje kulkę w łeb od własnych ludzi.

Panna z Dworu napisał/a:

Ojojoj, muszę to pytanie sobie zapisać na przyszłość żeby powtórzyć je dziewczynom z kompanii lol Szczególnie M., która popiernicza po polu z ręcznym karabinem maszynowym ważącym ponad 8 kilogramów, a ma z 1,65 m wzrostu i szczupłej budowy jest ogólnie dziewczę.

38 Ostatnio edytowany przez Panna z Dworu (2022-07-23 13:45:09)

Snake napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:

Ogólnie bzdura, bo nawet okropni Rosjanie w miarę starają się stosować do różnych konwencji, które zabraniają strzelać do celów stricte cywilnych.
Owszem, wypadki strzelania z premedytacją do cywili się zdarzają ale nie jest to reguła.
Tak więc prawa wojny mówią, że do uzbrojonego wojskowego można strzelać ile wlezie, a do cywila nie wolno.
Wystarczy sobie odnaleźć dane z Ukrainy ilu cywili zginęło od 24 lutego, a ilu ukraińskich żołnierzy.
Poza tym jak cywil się przestraszy i ucieknie, to jego prawo. Jak żołnierz się przestraszy i ucieknie, to dostaje kulkę w łeb od własnych ludzi.

Panna z Dworu napisał/a:

Ojojoj, muszę to pytanie sobie zapisać na przyszłość żeby powtórzyć je dziewczynom z kompanii lol Szczególnie M., która popiernicza po polu z ręcznym karabinem maszynowym ważącym ponad 8 kilogramów, a ma z 1,65 m wzrostu i szczupłej budowy jest ogólnie dziewczę.

A jak to było z tym czołganiem się gołą klatą po poligonie?

Bo z tego co pamiętam w innym temacie w tej kwestii, chyba jednak dając taki przykład, widziałeś w wojsku przewagę wartości mężczyzny nad kobietą.

Panie Snake, trochę konsekwencji.

39 Ostatnio edytowany przez Grasse (2022-07-23 13:49:56)

Panna z Dworu napisał/a:

Nie, nie trzeba mieć pourywanych rąk i nóg.

Mój kolega ma rentę na nerwicę natręctw, reżim lekowy i kategorię A.

Snake napisał/a:

Czyli mężczyznę - cywila - można - ze względu na płeć - siłą wcielić do wojska i tym samym zalegalizować zabicie go.

Co do aborcji i analogii do służby wojskowej

1. Aborcja w przypadku zagrożenia życia jest w Polsce legalna - mężczyźni za to mogą zostać legalnie zmuszeni do narażenia życia na wojnie
2A. Aborcja w przypadku gwałtu jest legalna
2B. Gwałt jest uznany za jedno z najpoważniejszych przestępstw
2C. Gwałt od seksu odróżnia zmuszenie - nie ma zatem mowy o legalnym zmuszaniu kobiet do rodzenia, ponieważ cały czas poruszamy się w obszarze czynu uznawanego za jedno z najpoważniejszych przestępstw, który "legalizuje" - mężczyźni za to mogą zostać legalnie zmuszeni do narażenia życia na wojnie
3. Aborcja na życzenie - obie strony podejmują dobrowolnie współżycie i wiedzą, jakie być mogą tego skutki.

40

Panna z Dworu napisał/a:

Bo z tego co pamiętam w innym temacie w tej kwestii, chyba jednak dając taki przykład, widziałeś w wojsku przewagę wartości mężczyzny nad kobietą.

Gołe klaty pań są zawsze mile widziane, niestety Regulamin zabrania sad
Natomiast na poligonie nikt nie czołga się gołą klatą, w ogóle strój w polu jest w pełni zakryty. Żadnych podwiniętych mankietów, bo zwyczajnie mundur jest po to żeby chronił ciało przed otarciami, zadrapaniami i innymi urazami.
Tak więc regulaminowe umundurowanie, na dłoniach rękawice taktyczne, na twarzy często kominiarka, na nosie okulary lub gogle taktyczne, na głowie hełm i z żołnierza często widać tylko nos albo i nie wink
A panie np. bez problemu biegają z radiostacjami na plecach i nie marudzą.

41

Ja znam dziewczynę, która poszła do WOT po 40 - wcześniej założywszy niebieską kartę swojemu mężowi żołnierzowi.

42

Grasse napisał/a:

Ja znam dziewczynę, która poszła do WOT po 40 - wcześniej założywszy niebieską kartę swojemu mężowi żołnierzowi.

Oczywiście, że są panie i po 40-tce.

43

Grasse napisał/a:

Edit:

Lady Loka napisał/a:

Powinno tak być, istnieją fachowe terminy:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja

Nie, posiadanie własnej opinii na różne tematy nie jest hipokryzją. Nawet jeżeli opnia na temat jednej rzeczy leci bardziej w rejony prawicowe, a opinia na temat czegoś innego leci w rejony lewicowe.

To jest dobre, że ludzie sobie wyrabiają własne zdanie na różne tematy zamiast iść za tym, co im inni powiedzą, bo przecież skoro są za aborcją, to muszą też popierać 5 innych tematow.

Swoją drogą napisałam Ci wyżej post, który pięknie zignorowałeś o tym, że dla kobiet zajście w ciążę przy obecnym prawie też może być narażeniem życia. Nawet zajście w ciążę chcianą u wyczekaną.

44

Grasse napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:

Na razie

Po prostu opisując stan faktyczny, użyłaś cudzysłowu, który faktyczność tego stanu kwestionuje. Mężczyzn zmusza się do wojska, kobiet nie zmusza się do rodzenia - przesłanka legalności aborcji w przypadku gwałtu pozostała. Takie są fakty - ale może to tym gorzej dla faktów.

Akurat wyraziłam się dość jasno, że ani nie jestem za zmuszaniem do donoszenia ciąży kogokolwiek, kto tego nie chce, ani nie jestem za zmuszaniem do wojska kogokolwiek, kto tego nie chce. Chyba, że jest stan wojny, wtedy bez względu na pleć, a w zależności od posiadanych umiejętności, kwalifikacji i możliwości danej osoby powinna odbywać się mobilizacja.
Nic nie poradzę na to, że kobiety niemal we wszystkim mogą zastąpić facetów, a faceci nie zastąpią kobiety w niektórych biologicznych funkcjach ;-)

45

MagdaLena1111 napisał/a:

Nic nie poradzę na to, że kobiety niemal we wszystkim mogą zastąpić facetów, a faceci nie zastąpią kobiety w niektórych biologicznych funkcjach ;-)

Faktycznie, w możliwości zrobienia sobie aborcji faceci jeszcze jakiś czas nie zastąpią kobiet.

46

Snake napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Faktycznie, w możliwości zrobienia sobie aborcji faceci jeszcze jakiś czas nie zastąpią kobiet.

Sobie z powodu ograniczeń własnej płci aborcji nie zrobią, wiadomo :-) ale wielu facetów z pewnością robi(ło) kobiecie aborcję. Chociaż ostatnio czytałam, że w PL wśród studentów medycyny od kilku lat 75% to kobiety, więc ten potencjał u nas znacznie maleje.

47

Lady Loka napisał/a:

Nie, posiadanie własnej opinii na różne tematy nie jest hipokryzją. Nawet jeżeli opnia na temat jednej rzeczy leci bardziej w rejony prawicowe, a opinia na temat czegoś innego leci w rejony lewicowe. To jest dobre, że ludzie sobie wyrabiają własne zdanie na różne tematy zamiast iść za tym, co im inni powiedzą, bo przecież skoro są za aborcją, to muszą też popierać 5 innych tematow.

W tym przypadku jest - nie mówimy o sytuacji, gdy ktoś popiera wolność gospodarczą (prawica) jest zarazem antyklerykałem (lewica). Mówimy o sytuacji gdy:

1. Ktoś głosi, że popiera demokrację i równość płci
2. Oburza się, kiedy mężczyźni wypowiadają się o aborcji
3. Podnosi rękę za ustawą, która zakłada, że mężczyznę można zmusić do narażenia życia

I tu jest hipokryzja - niespójność wyznawanych zasad moralnych.

Swoją drogą napisałam Ci wyżej post, który pięknie zignorowałeś o tym, że dla kobiet zajście w ciążę przy obecnym prawie też może być narażeniem życia. Nawet zajście w ciążę chcianą u wyczekaną.

A mi się wydaje, że dokładnie Ci opisałem sytuację - przesłanka zagrożenia życia ciężarnej została utrzymana. A nawet jakby ją formalnie usunęli, istnieje instytucja stanu wyższej konieczności. No, ale jeśli gdzieś znajdzie się lekarz o określonych preferencjach wyborczych i uzna, że śmierć ciężarnej może być opłacalna politycznie, wtedy różne rzeczy mogą się zdarzyć.

I tak jak powiedziałem, w sytuacji, kiedy sędziowie oficjalnie uczestniczą w antypisowskich demonstracjach, twierdzenie o istnieniu lekarzy bojących się wyroku za przeprowadzenie aborcji w oparciu o przesłankę zdrowotną to kwadratura koła - mając na względzie całokształt sytuacji politycznej w Polsce, twierdzenie, że po wyroku TK liczba legalnych aborcji paradoksalnie wzrosła jest niepozbawione sensu.

48

Grasse napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Nie, posiadanie własnej opinii na różne tematy nie jest hipokryzją. Nawet jeżeli opnia na temat jednej rzeczy leci bardziej w rejony prawicowe, a opinia na temat czegoś innego leci w rejony lewicowe. To jest dobre, że ludzie sobie wyrabiają własne zdanie na różne tematy zamiast iść za tym, co im inni powiedzą, bo przecież skoro są za aborcją, to muszą też popierać 5 innych tematow.

W tym przypadku jest - nie mówimy o sytuacji, gdy ktoś popiera wolność gospodarczą (prawica) jest zarazem antyklerykałem (lewica). Mówimy o sytuacji gdy:

1. Ktoś głosi, że popiera demokrację i równość płci
2. Oburza się, kiedy mężczyźni wypowiadają się o aborcji
3. Podnosi rękę za ustawą, która zakłada, że mężczyznę można zmusić do narażenia życia

I tu jest hipokryzja - niespójność wyznawanych zasad moralnych.

A mi się wydaje, że dokładnie Ci opisałem sytuację - przesłanka zagrożenia życia ciężarnej została utrzymana. A nawet jakby ją formalnie usunęli, istnieje instytucja stanu wyższej konieczności. No, ale jeśli gdzieś znajdzie się lekarz o określonych preferencjach wyborczych i uzna, że śmierć ciężarnej może być opłacalna politycznie, wtedy różne rzeczy mogą się zdarzyć.

I tak jak powiedziałem, w sytuacji, kiedy sędziowie oficjalnie uczestniczą w antypisowskich demonstracjach, twierdzenie o istnieniu lekarzy bojących się wyroku za przeprowadzenie aborcji w oparciu o przesłankę zdrowotną to kwadratura koła - mając na względzie całokształt sytuacji politycznej w Polsce, twierdzenie, że po wyroku TK liczba legalnych aborcji paradoksalnie wzrosła jest niepozbawione sensu.

Taaaa ale ja nie o przesłance zagrożenia życia pisałam a o tym, że w obecnej sytuacji niepotrzebnie naraża się życie kobiet w ciąży w momencie, kiedy już wiadomo, że dziecko nie przeżyje. Czekanie aż Ci się sepsa rozwinie naprawdę nie jest fajne.

49 Ostatnio edytowany przez Grasse (2022-07-23 16:37:50)

Lady Loka napisał/a:

Taaaa ale ja nie o przesłance zagrożenia życia pisałam a o tym, że w obecnej sytuacji niepotrzebnie naraża się życie kobiet w ciąży w momencie, kiedy już wiadomo, że dziecko nie przeżyje. Czekanie aż Ci się sepsa rozwinie naprawdę nie jest fajne.

Opisałaś sytuację, która dokładnie stanowi zagrożenie życia ciężarnej - jeśli lekarz nic nie robi w takiej sytuacji, to albo nie zna się na swojej pracy, albo liczy, że tragedia przemebluje scenę polityczną.

50 Ostatnio edytowany przez Panna z Dworu (2022-07-24 00:41:30)

Snake napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:

Gołe klaty pań są zawsze mile widziane, niestety Regulamin zabrania sad
Natomiast na poligonie nikt nie czołga się gołą klatą, w ogóle strój w polu jest w pełni zakryty. Żadnych podwiniętych mankietów, bo zwyczajnie mundur jest po to żeby chronił ciało przed otarciami, zadrapaniami i innymi urazami.
Tak więc regulaminowe umundurowanie, na dłoniach rękawice taktyczne, na twarzy często kominiarka, na nosie okulary lub gogle taktyczne, na głowie hełm i z żołnierza często widać tylko nos albo i nie wink
A panie np. bez problemu biegają z radiostacjami na plecach i nie marudzą.

https://www.netkobiety.pl/p3866683.html#p3866683

Snake napisał/a:
Grasse napisał/a:
edek z krainy kredek napisał/a:

W sumie nikt jeszcze nie próbował wysłać na front feninistek-amazonek z cycem na wierzchu...moze nakrzyczały by na ruskich tak ze bali by sie ich bardziej nis swoich podwładnych i dali nogę. Warto spróbować ale wystawic  tylko te brzydkie i grube:)

No właśnie. Jakoś wśród pań spod hasła "to jest wojna" nie widzę chętnych do obrony ukraińskich kobiet przed rosyjskimi gwałcicielami ...

Od obrony ukraińskich kobiet są ukraińscy mężczyźni jak też chętne, ukraińskie kobiety.
Nikt, nikogo nie będzie wysyłał na front z cycem na wierzchu, nawet mężczyzn w typie Arnolda. A dlaczego, to polecam sprawdzić czołgając się 50 metrów na pierwszej, lepszej łączce z gołą klatą albo przejść kilka kilometrów z plecakiem na gołe ciało.
Goły cyc ma swoje właściwe przeznaczenie podstawowe i parę pobocznych i tam się sprawdza lepiej lub gorzej.

A kto jest od obrony polskich kobiet? wink

Odpowiadać na to pytanie Panowie nie musicie.

51

No a czego nie zrozumiałaś z tym gołym cycem? To jak z pierwszym lepszym filmem, serialem fantasy, gdzie piękne wojowniczki biegają polnagie po polach bitew. Nie ma to nic wspólnego z realiami ale gołe cyce i dupa lepiej się sprzedają.

A od obrony są polscy obywatele, konserwatywnie licząc obu płci.

52

Panna z Dworu napisał/a:

A kto jest od obrony polskich kobiet? wink

Odpowiadać na to pytanie Panowie nie musicie.

Po prostu podchodzisz do tematu klasycznie - mężczyzna nie ma prawa być przeciwko aborcji, ale ma obowiązek narażać życie dla przedłużenia gatunku (kobiet i dzieci)

Dokładnie, jak Panie posłanki z KO i Lewicy, które w takim przypadku "zapomniały" o swojej niechęci do PiS (a nawet panów Brauna i Korwin-Mikkego) Zresztą w praktyce, Ustawa o Obronie Ojczyzny znacznie rozszerza możliwości przywrócenia poboru - wcześniej konieczna do tego była uchwała Parlamentu, teraz wystarczy rozporządzenie Prezydenta. Czyli nawet, jeśli PiS przegra następne wybory, to będzie miał - idąc za retoryką (nie)totalnej opozycji - przywrócić pobór jednym podpisem Prezydenta Dudy.

I widać, że coś w tym temacie się dzieje - początkowo media nieprzychylne obecnej władzy straszyły przywróceniem poboru a teraz zamilkły. Może ktoś zauważył, że kilka ważnych od półtora roku osób pokierowało się zasadą Jarek, wara od naszych macic, ale brać mężczyzn w kamasze to Ci pomożemy? Wizerunkowe gruzowisko - zwłaszcza w sytuacji, kiedy wyborca KO to często mężczyzna w wieku poborowym.

53

Grasse napisał/a:

I widać, że coś w tym temacie się dzieje - początkowo media nieprzychylne obecnej władzy straszyły przywróceniem poboru a teraz zamilkły. Może ktoś zauważył, że kilka ważnych od półtora roku osób pokierowało się zasadą Jarek, wara od naszych macic, ale brać mężczyzn w kamasze to Ci pomożemy? Wizerunkowe gruzowisko - zwłaszcza w sytuacji, kiedy wyborca KO to często mężczyzna w wieku poborowym.

Tu jest ponad partyjna zgoda, że armię trzeba powiększyć, a w obecnym trybie jest to bardzo ciężkie do zrealizowania. Zawodowa podstawa armii oscyluje mniej więcej w podobnych granicach ilościowych i średnio na jeżą wychodzi jej powiększanie. Po prostu warunki finansowe w armii nie są zbyt konkurencyjne do rynku cywilnego co najlepiej zresztą dowodzi, że ogólnie w Polsce jest nienajgorsza sytuacja materialna społeczeństwa czy choćby bezrobocie. A wojsko wcale tak mało nie oferuje. Żeby to diametralnie zmienić trzeba by dość istotnie podnieść wynagrodzenia w armii, a to będzie dużo kosztować i tylko zwiększy i tak duży nawis wydatków bytowych nad sprzętowymi. Taniej jest przywrócić służbę zasadniczą, a na dodatek perspektywicznie lepiej, bo ZSW stale większa liczbę rezerwistów. Obecnie ona stale maleje, bo starzeją się ludzie, którzy kiedyś ZSW zaliczyli, a nie równoważą tego przejścia żołnierzy zawodowych do rezerwy i inne formy służby. Stąd przywrócenie ZSW jest w zasadzie przesądzone, a z punktu widzenia opozycji najlepiej żeby politycznie odpowiadała za to obecna władza. Opozycja coś tam publicznie popłacze nad losem Polaków, coś lekko się oburzy ale zagłosuje ZA.

54 Ostatnio edytowany przez Grasse (2022-07-24 13:29:57)

Snake napisał/a:

. Stąd przywrócenie ZSW jest w zasadzie przesądzone, a z punktu widzenia opozycji najlepiej żeby politycznie odpowiadała za to obecna władza. Opozycja coś tam publicznie popłacze nad losem Polaków, coś lekko się oburzy ale zagłosuje ZA.

Widzisz, ale cały czas dyskutujemy z jednej strony o wojsku dla mężczyzn jako refleksie rodności kobiet. Jak już wytłumaczyłem, z ewolucyjnego punktu widzenia, aby przedłużyć gatunek, kobieta ma urodzić jak najwięcej dzieci, a mężczyzna narażać się, aby tę kobietę i potomstwo chronić - jeden samiec na pięć samic oznacza przetrwanie gatunku.

Bardziej się zastanawiam nad mechanizmem społecznym, jaki zaszedł w naszej Ojczyźnie pod wpływem wyroku TK ws. aborcji i wojny w Ukrainie. Zauważ, że po owym wyroku, KO (Lewica to potencjalny koalicjant PiS, nie oszukujmy się) wpadła w objęcia radykalnych feministek niemalże całkowicie marginalizując takie Panie jak chociażby Małgorzata Kidawa-Błońska. (zwolenniczka kompromisu aborcyjnego) I tutaj pojawia się taki pan jak Wołodymyr Zełenski, który kobiety wysyła do Polski a mężczyzn zmusza do walki - i wzbudza zachwyty "zwolenników" równości płci. Idziemy dalej, panie od piorunów, zapominają, że PiS jest be, że patriarchat jest be, że Duda jest długopisem Kaczyńskiego i dają owemu Dudzie prawo do przywrócenia poboru do wojska - mężczyzn. Hipokryzja na orbicie, wizerunkowo nie do obrony.

Chociaż, może Kaczyński zauważył, że tematy się łączą - i przy okazji tworzy podwalinę pod wygraną wyborów przez KO. Wyobrażasz sobie sytuację, gdzie rząd Marty Lempart albo Barbary Nowackiej przywraca zmuszanie mężczyzn do wojska? Przecież do by rykoszetem uderzyło w całą lewicowo-feministyczną UE.

55

Grasse napisał/a:
Snake napisał/a:

. Stąd przywrócenie ZSW jest w zasadzie przesądzone, a z punktu widzenia opozycji najlepiej żeby politycznie odpowiadała za to obecna władza. Opozycja coś tam publicznie popłacze nad losem Polaków, coś lekko się oburzy ale zagłosuje ZA.

Widzisz, ale cały czas dyskutujemy z jednej strony o wojsku dla mężczyzn jako refleksie rodności kobiet. Jak już wytłumaczyłem, z ewolucyjnego punktu widzenia, aby przedłużyć gatunek, kobieta ma urodzić jak najwięcej dzieci, a mężczyzna narażać się, aby tę kobietę i potomstwo chronić - jeden samiec na pięć samic oznacza przetrwanie gatunku.

Bardziej się zastanawiam nad mechanizmem społecznym, jaki zaszedł w naszej Ojczyźnie pod wpływem wyroku TK ws. aborcji i wojny w Ukrainie. Zauważ, że po owym wyroku, KO (Lewica to potencjalny koalicjant PiS, nie oszukujmy się) wpadła w objęcia radykalnych feministek niemalże całkowicie marginalizując takie Panie jak chociażby Małgorzata Kidawa-Błońska. (zwolenniczka kompromisu aborcyjnego) I tutaj pojawia się taki pan jak Wołodymyr Zełenski, który kobiety wysyła do Polski a mężczyzn zmusza do walki - i wzbudza zachwyty "zwolenników" równości płci. Idziemy dalej, panie od piorunów, zapominają, że PiS jest be, że patriarchat jest be, że Duda jest długopisem Kaczyńskiego i dają owemu Dudzie prawo do przywrócenia poboru do wojska - mężczyzn. Hipokryzja na orbicie, wizerunkowo nie do obrony.

Chociaż, może Kaczyński zauważył, że tematy się łączą - i przy okazji tworzy podwalinę pod wygraną wyborów przez KO. Wyobrażasz sobie sytuację, gdzie rząd Marty Lempart albo Barbary Nowackiej przywraca zmuszanie mężczyzn do wojska? Przecież do by rykoszetem uderzyło w całą lewicowo-feministyczną UE.

Wszystko da się pogodzić, nie takie szpagaty politycy robią na co dzień. A propos wysyłania kobiet z Ukrainy do Polski, to szykuje się ruch odwrotny tzn. polskie kobiety będą jeździć na Ukrainę. Ustawa prezydenta UA o lustrzanych prawach Polaków na Ukrainie może pozwolić Polkom na korzystanie z ukraińskiej służby zdrowia, a na Ukrainie aborcja jest na żądanie lol

56 Ostatnio edytowany przez Grasse (2022-07-24 14:08:59)

Snake napisał/a:

Ustawa prezydenta UA o lustrzanych prawach Polaków na Ukrainie może pozwolić Polkom na korzystanie z ukraińskiej służby zdrowia, a na Ukrainie aborcja jest na żądanie lol

No cóż, niektóre feministyczne portale niemalże wprost pisały, że lepiej być zgwałconą przez putinowskiego żołdaka, niż trafić do tej wstrętnej, katoprawicowej, mizoginistycznej Polski ...

Chociaż, z drugiej strony aborcja w Rosji jest dozwolona bez totalnie żadnych ograniczeń ...

57

Grasse napisał/a:
Snake napisał/a:

Ustawa prezydenta UA o lustrzanych prawach Polaków na Ukrainie może pozwolić Polkom na korzystanie z ukraińskiej służby zdrowia, a na Ukrainie aborcja jest na żądanie lol

No cóż, niektóre feministyczne portale niemalże wprost pisały, że lepiej być zgwałconą przez putinowskiego żołdaka, niż trafić do tej wstrętnej, katoprawicowej, mizoginistycznej Polski ...

Chociaż, z drugiej strony aborcja w Rosji jest dozwolona bez totalnie żadnych ograniczeń ...

Nie wiem czy we Lwowie gwałcą jacyś putinowscy żołdacy ale z pewnością są placówki medyczne świadczące usługi legalnej aborcji na żądanie.

58

Snake napisał/a:

Nie wiem czy we Lwowie gwałcą jacyś putinowscy żołdacy ale z pewnością są placówki medyczne świadczące usługi legalnej aborcji na żądanie.

Miałem na myśli uciekinierki ze wschodu.

59

Grasse
ten nick to świadomie? Czy jest ukrytym żartem?

60

femte napisał/a:

Grasse
ten nick to świadomie? Czy jest ukrytym żartem?

Pochodny od innego, używanego między innymi na forach lokalnych wink

61

Snake napisał/a:

No a czego nie zrozumiałaś z tym gołym cycem? To jak z pierwszym lepszym filmem, serialem fantasy, gdzie piękne wojowniczki biegają polnagie po polach bitew. Nie ma to nic wspólnego z realiami ale gołe cyce i dupa lepiej się sprzedają.

A od obrony są polscy obywatele, konserwatywnie licząc obu płci.

Rozumiem, w ten sposób wybrnąłeś.

62

Panna z Dworu napisał/a:

Z czego?

63 Ostatnio edytowany przez Panna z Dworu (2022-07-24 23:19:12)

Snake napisał/a:
Panna z Dworu napisał/a:

Z czego?

Z niekonsekwencji. Albo po prostu Ukraińcy to prawdziwi mężczyźni (czemu nieświadomie w poprzednim wpisie dałeś wyraz przez pryzmat wojny). Walczą, a nie jęczą, że ich baby też powinny.

Jeśli o mnie chodzi, to ten kraj może na mnie liczyć. Biłabym się za niego najlepiej jakbym umiała. W tej kwestii akurat mam jaja.

64

Panna z Dworu napisał/a:

Z niekonsekwencji. Albo po prostu Ukraińcy to prawdziwi mężczyźni (czemu nieświadomie w poprzednim wpisie dałeś wyraz przez pryzmat wojny). Walczą, a nie jęczą, że ich baby też powinny.

Jeśli o mnie chodzi, to ten kraj może na mnie liczyć. Biłabym się za niego najlepiej jakbym umiała. W tej kwestii akurat mam jaja.

Zupełnie nie rozumiem o jaką niekonsekwencję ci chodzi.
Jeśli chodzi o Ukraińców są wśród nich odważni mężczyźni, są i tchórzliwi. Jak wszędzie. Nic nie wiem na temat zdania Ukraińców czy ich baby powinny walczyć ale z pewnością są ukraińskie baby, które walczą. Jak w wielu innych krajach np. moje ulubione to Kurdyjki, niesamowite wojowniczki. W Izraelu się nie szczypano, oczywiście ze względu na uwarunkowania lokalne i do wojska idą wszyscy: mężczyźni i kobiety. I tam służba trwa 2-3 lata. To jest po prostu pierwszy etap życia po szkole średniej. Matura, wojsko, studia. Taka kolejność.
A co do gołych klat, to jest to beka z wojowniczych feministek, dla których goły cyc jest orężem choć zabij, nie wiem czemu... Tak na marginesie ilustratorzy literatury fantasy, a później za nimi producenci filmów o takiej tematyce, a obecnie nawet takich pseudo historycznych upodobali sobie przedstawiać kobiety wojowniczki właśnie koniecznie z cycem wywalonym na wierzch lub zgoła w ogóle nagim. Koniecznie obnażone uda, podbrzusza itp. No śmiech na sali. Joanna d'Arc nie latała po polach bitew z gołymi cyckami i nie dlatego, że była świątobliwą dziewicą tylko dlatego, że to na polu bitwy byłoby mocno "niezdrowe". Więc wdziewała na siebie jak faceci pełną zbroję płytową, a pod spodem ciężki skórzany kaftan, często jeszcze ze stalową kolczugą, a pod kaftan jeszcze jakowąś koszulinę. No i solidne portki, również pod blachy stalowe. Nawet nie tak rycersko opancerzony wojownik zawsze miał na sobie solidny kaftan, kubrak, często grubo pikowany i nikt nie wpadał na głowę żeby z niego wystawiać jakąś nagą część ciała. Prowokując tym wraże strzały i ciosy.
No ale taki strój tak średnio uroczy i powabny jest.

65

Bo kojarzy się dośc śmiesznie.

Posty [ 1 do 65 z 68 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Opinia na temat aborcji - badanie w ramach pracy magisterskiej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024