A ja rozumie " jakiś_człowiek" ...
Informatycy to bardzo specyficzni ludzie , bardzo często introwertycy , spokojni , często wyalienowani , zamknięci, przebywający w towarzystwie podobnych do siebie ludzi.
Ale mają inne plusy , są bardzo często rodzinni i wierni i bardzo często są świetnymi partnerami.
Ja sam jestem informatykiem i też mam wiele cech "jakiś człowiek". Jestem domatorem , nie lubie tłumow , nie lubię imprez , za alkoholem nie przepadam.
Byłem zawsze wierny i nawet półnagie hostessy nie robił na mnie wrażenia jak byłem na wyjeździe integracyjnym
Ja też nie pójde do klubu nocnego , bo tam co najwyżej możesz spotkać prostytutkę a nie kobietę która szuka stałego związku.
Na "miasto" bez sensu , bo luzie chodzą się zabawić w grupkach znanych im ludzi i nie chca nikogo poznawać , bo chca spędzić czas w swoim towarzystwie.
Siłownia ? Tak ludzie idą się trenować a nie szukać miłości 
Obecnie każdy ma telefon i każdy patrzy w telefon. Ci co szukają partnera/partnerki mają gdzieś konto na profilu randkowym ...
Więc jak ktoś liczy że "kiedyś" i "jakoś" ta druga "połówka" sie sama znajdzie i wystarczy "wychodzić" zapewne mocno się zdziwi , jak się nie znajdzie ...
Podróżować i zwiedzać bardzo lubię , ale ... nie samemu ..
Znajomy z pracy (oczywiscie informatyk) żonę poznał przez ... portal. Mają teraz małe dziecko.
Góry ? Kocham
Byłem od dziecka zapisany w PTTK bo ojciec mi wszepił miłość do gór i od małego chyba z 20lat rok w rok jeździłem w gory 
Nawet jak urodziły mi się córeczki (bliźniaczki) to jak miały 6 miesięcy to jechaliśmy z nimi w Wysokie Tary na Słowację i po górach chodziliśmy 
Później przerwa ale też nie tak dawno bylem w górach (ale nie sam).
Więc rozumię go że sam nie chce jeździć ..
Ja sam nie lubię , bo nawet wypić z kimś kawę , porozmawiać nie ma z kim , a jak to mówię... nie ważne gdzie ... ważne z kim ..
Tyle że ja byłem z związku wiele wiele lat , mi brakuje tego bo drugiej połówki czuje się źle. Ale jakoś sobie radzę 
Co do sexu to naprawdę jak pisałem , polecam sex shop i może być fajnie 
Jak dla mnie powinien zadbać o wygląd. Może zapuścić brodę ? Ja sobie zapuściłem na testy , lekki zarost i zrobiłem zdjęcie i zupełnie inaczej wyglądam . Muszę jakiejś znajomej kobiecie zapytać na jakim lepiej wyglądam 
Może u niego zarost i dobrze zrobiona broda pomoże w wyglądzie i na portalu nagle będą do niego odpisywać kobiety ?
Tym bardziej że ani nie jest rozwodnikiem , ani nie ma dzieci , więc "towar" I klasa
A jeszcze nieźle zarabia , wiec tym bardziej