co wasi mężczyźni biorą na problemy z prostatą bo chyba muszę coś wcisnąć mojemu;/;/
Mój nie ma, za młody jest. Ale słyszałam, że dobry jest olej z pestek dyni w sporych ilościach. Można go dawać do wszystkiego, ale tylko na zimno. Pyszny jest z chlebem, do maczania, z zieloną sałatą itp.
Moim zdaniem należy udać się do lekarza w tej sprawie lub przynajmniej zapytać farmaceuty żeby doradził coś odpowiedniego do potrzeb.
próbowałaś przekonać upartego faceta do czegokolwiek ? - masakra
zdecydowałam się na suplement Prostaceum (bo to łatwiejsze niż jakieś olejki - ale ma w sobie te pestki dyni i wierzbownicy więc myślę że to dobre rozwiązanie - dzięki za rady
Mam podobny problem z tatą,zaciągnąć go do lekarza to istny cud,więc podtykam mu pestki z dyni ,słonecznika i suszona żurawinę bo ponoć dobra na układ moczowy.Kupuje mu w aptece tabletki bez recepty typu prostamer,ogólnie to są podobne preparaty różnych producentów.
Pestki z dyni i suszona żurawina ok - z tych naturalnych. Jednak najważniejsze to udać się do lekarza !
Też wiem że dynia a do tego ma inne właściwości. Ale przecież dziś jest masa suplementów. Może olej z dyni w kapsułkach?