jakis_czlowiek - życiowe problemy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » jakis_czlowiek - życiowe problemy

Strony Poprzednia 1 23 24 25 26 27 108 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,561 do 1,625 z 6,992 ]

1,561

Odp: jakis_czlowiek - życiowe problemy
paslawek napisał/a:

mnóstwo przekonań podtrzymuje ,które ewidentnie są od czapy jak dla mnie.

Może i od czapy według Was. Ale dla mnie to nie jest nic dziwnego. Zwyczajny rezultat tego jak się moje życie potoczyło, czego mnie nauczyło, w jakim środowisku się obracałem, co mi rodzice wmówili, itp. Jeśli to brać pod uwagę, to moje przekonania nie wydają mi się wcale dziwne.

Zobacz podobne tematy :

1,562

Nic logicznego mu na obronę nie pozostało więc wymyśla czapki i druty, byle nie zostać gołym i wesołym bez wymówki, bez wyboru… wink

1,563 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-27 11:12:32)

jakis_czlowiek napisał/a:
paslawek napisał/a:

mnóstwo przekonań podtrzymuje ,które ewidentnie są od czapy jak dla mnie.

Może i od czapy według Was. Ale dla mnie to nie jest nic dziwnego. Zwyczajny rezultat tego jak się moje życie potoczyło, czego mnie nauczyło, w jakim środowisku się obracałem, co mi rodzice wmówili, itp. Jeśli to brać pod uwagę, to moje przekonania nie wydają mi się wcale dziwne.

To czego w takim razie od nas chcesz?

Zderzyły się Twoje przekonania z naszymi przekonaniami, i co z tego ma dla Ciebie wynikać?

Czy Ty w ogóle wiesz czego chcesz, czy tylko tak dryfujesz ze swoimi przekonaniami na pokładzie?

Utwierdziłeś się w przekonaniu, że nic nie warto zmieniać, przy czym nadal masz problem.

1,564

DeepAndBlue napisał/a:

Nic logicznego mu na obronę nie pozostało więc wymyśla czapki i druty, byle nie zostać gołym i wesołym bez wymówki, bez wyboru… wink

Ja sobie dobrze zdaję sprawę, że to co mówię, to są bzdury. Tylko dla mnie one są dość logiczne. Widocznie po prostu jestem idiotą, co sobie nie potrafi poradzić z życiem. Mam poważne problemy psychiczne, itp. Co zresztą dość wyraźnie widać.

KoralinaJones napisał/a:

To czego w takim razie od nas chcesz?

Zderzyły się Twoje przekonania z naszymi przekonaniami, i co z tego ma dla Ciebie wynikać?

Czy Ty w ogóle wiesz czego chcesz, czy tylko tak dryfujesz ze swoimi przekonaniami na pokładzie?

Utwierdziłeś się w przekonaniu, że nic nie warto zmieniać, przy czym nadal masz problem.

W tym problem, że wiem, że muszę coś zmienić, ale mam różne dziwne przekonania etyczne/moralne nabyte przez te 30 lat, co mi to zwykle uniemożliwiają.

1,565

Przecież chodzi o jedną sesję na potrzeby autoprezentacji profilu w internecie. Czym to się różni od dobrego zdjęcia w zakładce „o mnie” na stronie w której oferujesz swoje usługi lub produkty? Cel jest konkretny. A choćbyś dla zabawy chciał sobie zrobić, to kto się pogniewa? Kot z tego powodu ucierpi? Komu krzywdę wyrządzisz?

Przecież nie chodzi o sesję za sesją, „ja w Walentynki”, „ja na Wielkanoc”, „ja w latem”, „ja jesienią”, „ja i pierwszy śnieg”, „ja w Boże Narodzenie” itd itd itd itd

Patrz realnie na sprawy. Halo Ziemia smile

1,566 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-27 11:36:29)

Nie wiem, czy masz problemy natury psychicznej, nie umiem tego ocenić, lub czy jest to tylko Twoja wymówka, sposób usprawiedliwienia siebie, czy tylko jesteś osobą (a taką mi się wydajesz na podstawie tego co i jak piszesz), która jest całkowicie bezwolna, poddająca się życiu. Osobą nie nauczoną działać. Wydajesz się całkowicie bierny. Musisz zmienić "coś". Nawet nie wiesz, co to miałoby być.

Edit: Nie widać w Tobie żadnej woli działania, prócz mówienia o tym że trzeba coś zrobić. I to właśnie widać w postach. Nie zastanawiasz się nad tym co by Ci dały ewentualne zmiany, gdzie szukać tych zmian i co zmienić żeby było lepiej, nie wyszła od Ciebie samego żadna propozycja, żaden pomysł tych zmian, do oceny, do przedyskutowania,  w zamian dostając możliwe propozycje zmian torpedujesz je jedynie wymówkami na "nie".

1,567 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-27 11:44:33)

KoralinaJones napisał/a:

czy tylko jesteś osobą (a taką mi się wydajesz na podstawie tego co i jak piszesz), która jest całkowicie bezwolna, poddająca się życiu. Osobą nie nauczoną działać. Wydajesz się całkowicie bierny. Musisz zmienić "coś". Nawet nie wiesz, co to miałoby być.

No coś w tym jest. Ciężko coś robić, gdy nie widzę sensu, czy nie mam żadnej motywacji do czegoś. Żyję z dnia na dzień sam dla siebie, w kółko robię to samo. Wam też by się odechciało po jakimś czasie pewnie...

Ja nie zrobiłem pewnie w moim życiu z 90% rzeczy, co każdy człowiek w moim wieku już dawno zrobił. Nawet nie wiedziałbym jak się do czegoś zabrać. Jak myślę o czymś innym, to zaraz mam pustkę w głowie, pojawia się stres, itp. Nie potrafię nawet sobie wyobrazić tego. Dla mnie takie załatwienie fotografa, żeby mi cyknął fotkę, to też jakieś sci-fi^^

W skrócie przez całe życie dostawałem kopa w dupę od ludzi i wszystkiego wokół i teraz się wszystkiego boję.

1,568

Czyli tak jakby pozamiatane ...
Chłopak, 30 lat, boi się tongue

1,569 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-27 12:03:56)

KoralinaJones napisał/a:

Edit: Nie widać w Tobie żadnej woli działania, prócz mówienia o tym że trzeba coś zrobić. I to właśnie widać w postach. Nie zastanawiasz się nad tym co by Ci dały ewentualne zmiany, gdzie szukać tych zmian i co zmienić żeby było lepiej, nie wyszła od Ciebie samego żadna propozycja, żaden pomysł tych zmian, do oceny, do przedyskutowania,  w zamian dostając możliwe propozycje zmian torpedujesz je jedynie wymówkami na "nie".

No tak, bo takie rzeczy w ciągu ostatnich paru miesięcy jak założenie Tindera, pójście na 2 spotkania/randki, zapisanie się i pójście na terapię, to nic tongue Może dla Was. Ale dla mnie to dużo. Nie każdy potrafi zmienić coś z dnia na dzień.

Serio, to co Ty piszesz, Deep, czy inni, ma wpływ. Ale nie natychmiastowy. Więc może ciężko Ci w to uwierzyć.

1,570

A może czujesz opór jak ktoś mówi Ci co masz robić, niby z troski oczekuje, że zrobisz tak jak ktoś inny chce?
Jeśli tak to psychicznie jesteś zdrowy wink

Mi się wydaje, że po prostu zesztywniałeś przez myślenie. Trzeba Cię rozruszać. Jak nie sposobem to siłą. Jak nie z kopa to młotkiem… czy jakoś tak wink

1,571 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-27 12:17:37)

DeepAndBlue napisał/a:

A może czujesz opór jak ktoś mówi Ci co masz robić, niby z troski oczekuje, że zrobisz tak jak ktoś inny chce?
Jeśli tak to psychicznie jesteś zdrowy wink

Mi się wydaje, że po prostu zesztywniałeś przez myślenie. Trzeba Cię rozruszać. Jak nie sposobem to siłą. Jak nie z kopa to młotkiem… czy jakoś tak wink

Nie wiem. Ale już pisałem, że ja do życia podchodzę strasznie poważnie, wszędzie szukam logiki. Nie potrafię się za bardzo wyluzować, cieszyć się, itp. Więc to co innych może cieszyć, jest dla nich normalne, mnie się wydaje po prostu głupie.

Ot, uroki bycia samemu. Gdybym miał możliwość przebywania częściej z ludźmi, to pewnie miałbym część poglądów zmienionych.

1,572

Nie wiem. Ale już pisałem, że ja do życia podchodzę strasznie poważnie, wszędzie szukam logiki. Nie potrafię się za bardzo wyluzować, cieszyć się, itp. Więc to co innych może cieszyć, jest dla nich normalne, mnie się wydaje po prostu głupie.

Ot, uroki bycia samemu. Gdybym miał możliwość przebywania częściej z ludźmi, to pewnie miałbym część poglądów zmienionych.

A nieprawda. To kwestia osobowości.

1,573

Zdecydowanie. Brakuje Ci równowagi pomiędzy powagą a radością. Masz to w sobie ale nie wypuszczasz, trzymasz, tłumisz.

Dobrze, że szukasz wyjścia z tego mentalnego więzienia. Jest czas na bycie poważnym i niepoważnym też czasem nie wypada nie być… W niektórych sytuacjach bycie poważnym jest wręcz nieetyczne, amoralne, karygodne… smile

1,574

bagienni_k napisał/a:

jakis_czlowiek Nie obraź się teraz, ale powiem Ci, ze jako kumpel czy znajomy byłbyś w tym momencie tym, z którym bym się raczej często nie widywał - jeśli na codzień prezentujesz podobny styl

Jak jestem wśród ludzi, to nie. Jak jestem sam, to wtedy mam różne dziwne myśli.

W takim razie musisz się jakoś tego pozbyć, bo to zwyczajnie człowieka zamęczyć może..Ciągle Cię coś trapi, szukasz wymówek czy usprawiedliwień. Powiem Ci, że ja się nie uważam za bardzo za człowieka aż tak otwartego i towarzyskiego, ale wydaje mi się, że trochę więcej we mnie optymizmu smile Jestem ponadto uczulony na narzekanie, szczególnie na swój los smile
Jak ktoś do mnie np. zacznie regularnie wydzwaniać(regularnie, czyli co najmniej raz na tydzień) i bez przerwy przemycać w swoich słowach taki defetyzm, jak Ty tuaj to bym pomyślał nad ograniczeniem kontaktów smile

I to nie jest żaden przytyk, ale po prostu moje odczucie, że musisz w swoim życiu wykazywać więćej tego optymizmu czy luzu.

1,575

bagienni_k napisał/a:

I to nie jest żaden przytyk, ale po prostu moje odczucie, że musisz w swoim życiu wykazywać więćej tego optymizmu czy luzu.

No właśnie tylko niezbyt widzę, skąd mam ten optymizm mieć... tongue

1,576 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-04-27 13:22:58)

Żyjesz(wiem, banalne, ale akurat sam z pewnych względów, kieruję się ta retoryką), masz mieszkanie, pracujesz, masz zainteresowania, znajomych - czy to jest mało?

Zatem jeśli chcesz więcej, pomyśl co to takiego, bo poza potencjalną partnerką, odnoszę wrażenie, że coś jeszcze tam jest na liście... smile

1,577

No właśnie tylko niezbyt widzę, skąd mam ten optymizm mieć... tongue

Zajmij się czymś ciekawym?
Najlepiej wśród innych zainteresowanych. Załatwisz 3 problemy na raz. Nastrój, znajomych i zboostujesz szanse na poznanie kobiety.

5 zł za poradę. cool

1,578 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-27 13:32:25)

bagienni_k napisał/a:

Żyjesz(wiem, banalne, ale akurat sam z pewnych względów, kieruję się ta retoryką), masz mieszkanie, pracujesz, masz zainteresowania, znajomych - czy to jest mało?

Mieszkania nie mam, wynajmuję tylko pokój tongue

Znajomych mam paru, ale to są ludzie z pracy, czyli tacy, z którymi nie spotyka się raz na jakiś czas na piwo, czy coś.

Więc ciężko samemu całe życie być, gdy nie ma się nawet z kim pogadać od czasu do czasu. Po prostu się odechciewa wszystkiego. Nie licząc ostatniej randki i pracy, to ostatni raz z kimś rozmawiałem więcej niż 5minut jakieś 2 miesiące temu.

Podsumowując, nie wygląda to u mnie jakoś optymistycznie.

1,579

Jezuu, ręce opadają...

1,580 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-27 13:52:53)

bagienni_k napisał/a:

Jezuu, ręce opadają...

tongue

Hmmm, chyba czas ograniczyć pisanie tutaj, bo jeszcze chwila, a szlag Was trafi^^

1,581

On to robi specjalnie z lubością ,niby nie ma z kim pogadać a przepiękne,zabawne, urocze ,błyskotliwe offtopy i spamowanie mu przeszkadza smile

atencjusz tongue

1,582

paslawek napisał/a:

On to robi specjalnie z lubością ,niby nie ma z kim pogadać a przepiękne,zabawne, urocze ,błyskotliwe offtopy i spamowanie mu przeszkadza smile

atencjusz tongue

Mam na myśli rozmowę w realnym świecie.

1,583 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-27 14:06:19)

bagienni_k napisał/a:

Jezuu, ręce opadają...

tongue

Hmmm, chyba czas ograniczyć pisanie tutaj, bo jeszcze chwila, a szlag Was trafi^^

To ogranicz.
Jesteś pewny, że to Ty nam robisz przysługę, że szlag nie trafi Ciebie? big_smile

To czego chciałeś zakładając ten temat?

Czy taki sam masz już stosunek do Tindera? Też zaraz ograniczysz tam aktywność, bo szlag Cię trafi od małego zainteresowania Tobą i strzelisz focha tym wszystkim tam dziewczynom? big_smile

1,584

cała wielka różnica  że w tak zwanym realnym świecie widzisz ludzi a w wirtualnym nie widzisz osób widzisz posty , różnica pomijalna w pewnym sensie ,dlatego że interpretacja i percepcja jest taka sama albo na podobnym poziomie działania
nas się nie boisz już tak bardzo ,choć wyobrażasz sobie domniemywasz intencje ,myślisz o tym co myślimy i czujemy
zauważ że masz różny poziom strachu ,zależny tylko od widoku osoby osób
jak zobaczyłbyś zdjęcia użytkowników też byś trochę inaczej czuł
to wszystko jest wybór jakiego dokonujesz w swoim myśleniu .

1,585 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-27 14:15:34)

KoralinaJones napisał/a:

To ogranicz.
Jesteś pewny, że to Ty nam robisz przysługę, że szlag nie trafi Ciebie? big_smile

To czego chciałeś zakładając ten temat?

Coś tam jednak się dowiedziałem. Że mam nasrane we łbie i wymyślam se jakieś bzdury^^

KoralinaJones napisał/a:

Czy taki sam masz już stosunek do Tindera? Też zaraz ograniczysz tam aktywność, bo szlag Cię trafi od małego zainteresowania Tobą i strzelisz focha tym wszystkim tam dziewczynom? big_smile

Nie muszę ograniczać tam aktywności^^ Bo jej praktycznie i tak nie ma tongue Jak wróciłem 2 tyg temu, to do tej pory mam 4 lajki i 2 pary. Więc za dużo i tak z tej apki nie wyciągnę już w tym momencie.

paslawek napisał/a:

cała wielka różnica  że w tak zwanym realnym świecie widzisz ludzi a w wirtualnym nie widzisz osób widzisz posty , różnica pomijalna w pewnym sensie ,dlatego że interpretacja i percepcja jest taka sama albo na podobnym poziomie działania

Oj nie zgodzę się. Różnica jest spora.

1,586 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2022-04-27 14:21:40)

kup sobie

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/53b05a34e4b00644e6dbd776/1586051610713-GJBN7ZC4ZDGEZ7CIHDV4/breast+pillow+black+spandex+on+striped+rug+and+pillows+500px.jpeg?format=1000w

1,587

Ja już wam to dawno mówiłem, w ciągu jego marudzenia zdążyłem znaleźć partnerkę i mieć złamane serce.

1,588

Psycholog Na Niby napisał/a:

Ja już wam to dawno mówiłem, w ciągu jego marudzenia zdążyłem znaleźć partnerkę i mieć złamane serce.

Tylko że niektórym takie rzeczy nie idą łatwo. Jedni będą mieć co tydzień nową dziewczynę, a inni nie znajdą nigdy.

1,589

Tylko że niektórym takie rzeczy nie idą łatwo. Jedni będą mieć co tydzień nową dziewczynę, a inni nie znajdą nigdy.

To skoro masz nie znaleźć nigdy to zamiast pisać, ulżyj sobie i zajmij czymś produktywnym big_smile

1,590

Jakby marudzenie dawało chociaż pieniądze to bym marudził. Nic do pały nie bierzesz niezależni kto co by tu pisał. Lubisz sobie pogadać albo robić tylko to na co masz ochotę. Jak ja miałbym robić tylko to na co mam ochotę albo co jest poprawne (jak legitymacyjne zdjęcie bo nie będziesz się prężył przed obiektywem dodając do tego swoją ideologie, 30 latek mieszkający w pokoju który nie powąchał nawet cipki - proponuje zmienić ideologie albo nie marudzić) to pewnie miałbym tu nick dupa_wołowa.

1,591

W sumie, tak się zastanawiam, czy to nie jakies specyficzne hobby...? Tak nagle, jak się jest samemu, zaczyna się narzekać a potem, wśród ludzi nagle się otwiera, niczym puszka Pandory? smile

Każdą radę storpeduje, każdą propozycję obali.. smile

Odnisienie do tego zdjęcia już przebiło wszystko, mówiąć szczerze..W sumie, gdybym myślał podobnie, to nie mógłbym mieć fotki w żadnym ze swoich dokumentów..

1,592

bagienni_k napisał/a:

Każdą radę storpeduje, każdą propozycję obali.. smile

I zaś to samo... Już coś na ten temat pisałem, że u mnie zmiany dość wolno postępują.

bagienni_k napisał/a:

Odnisienie do tego zdjęcia już przebiło wszystko, mówiąć szczerze..W sumie, gdybym myślał podobnie, to nie mógłbym mieć fotki w żadnym ze swoich dokumentów..

Pisałem, że takie moje myślenie jest tylko na temat zdjęć, których zrobienie nie ma szczególnego celu.

1,593

Tylko u Ciebie widać cały czas ten defetyzm i brak wiary w to, że mozna coś zmienić. Niby mówisz o tym,że  zmiany wolno postępują, ale żadnej pozytywnej przesłanki ani nadziei z tego nie ma, typu:

"Ok, wezmę się za siebie!" lub "Spróbuję!"
Od razu(prawie) zakładasz, że nie wyjdzie. Wątpliwości gonią wątpliwości. Tak sobie sprawy nie ułatwiasz.

1,594 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-27 15:28:19)

bagienni_k napisał/a:

Pisałem, że takie moje myślenie jest tylko na temat zdjęć, których zrobienie nie ma szczególnego celu.

Acha, nie ma szczególnego celu, czyli Ty zakładasz, że te zdjęcia, które tam masz są po prostu dobre, mimo że osoby (postronne), które je widziały mówią, że potencjał jest, ale niewykorzystany, zdjęcia nie są zachęcające, i osoby te podpowiadają że zmiana tych zdjęć (ogólnie zrobienie zdjęć dedykowanych tinderowemu poszukiwaniu),  to mógłby być dobry trop, dobry kierunek aby spróbować się tam lepiej zaprezentować (więcej par, większe zainteresowanie).

1,595 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-27 15:39:34)

KoralinaJones napisał/a:

Acha, nie ma szczególnego celu, czyli Ty zakładasz, że te zdjęcia, które tam masz są po prostu dobre, mimo że osoby (postronne), które je widziały mówią, że potencjał jest, ale niewykorzystany, zdjęcia nie są zachęcające, i osoby te podpowiadają że zmiana tych zdjęć (ogólnie zrobienie zdjęć dedykowanych tinderowemu poszukiwaniu),  to mógłby być dobry trop, dobry kierunek aby spróbować się tam lepiej zaprezentować (więcej par, większe zainteresowanie).

Eee... przecież kilka razy podkreślałem, że te zdjęcia są słabe.

Mówiąc "szczególny cel" mam na myśli robienie zdjęć z powodu: wycieczka, impreza, spotkanie, dokumenty jakieś, itp. W moim odczuciu robienie specjalnie zdjęć na Tindera nie pasuje do tego. To po prostu jest jakieś dziwne widzimisię.

I nie mówiłem, że nie zrobię zdjęcia sobie na Tindera lepszego. Ale po prostu pewnie poczekam aż taka okazja zwyczajnie się pojawi na zrobienie jakiegoś, bez robienia zdjęcia na siłę.

1,596

Nie wiem co było wcześniej mówione, ale na moje to Ty masz nerwicę lękową. Czemu tak myślę? Bo sam ją mam. A to najłatwiejsza droga do zmarnowania 90% swojego potencjału. Jak nie odczuwam lęku to ludzie się pytają czy jestem naćpany, bo zmiana o 180...

1,597

Be. napisał/a:

Nie wiem co było wcześniej mówione, ale na moje to Ty masz nerwicę lękową. Czemu tak myślę? Bo sam ją mam. A to najłatwiejsza droga do zmarnowania 90% swojego potencjału. Jak nie odczuwam lęku to ludzie się pytają czy jestem naćpany, bo zmiana o 180...

Pytanie raczej czego to ja nie mam^^

1,598

KoralinaJones napisał/a:

Eee... przecież kilka razy podkreślałem, że te zdjęcia są słabe.

Mówiąc "szczególny cel" mam na myśli robienie zdjęć z powodu: wycieczka, impreza, spotkanie, dokumenty jakieś, itp. W moim odczuciu robienie specjalnie zdjęć na Tindera nie pasuje do tego. To po prostu jest jakieś dziwne widzimisię.

Znasz to powiedzenie, że "prawie" robi istotną różnicę? To Ci się prawie dobrze wydaje, że jest to jakieś dziwne widzimisię. Poza tym chcąc nie chcąc zrobiłeś zdjęcia specjalnie na Tindera (to nieszczęsne legitymacyjne) oraz z innych posiadanych specjalnie wybrałeś dwa pozostałe. Owszem, dokonałeś tego dziwnego widzimisię, tylko zdjęcia są ... niezachęcające.  Coś mi się wydaje że odbierasz tę krytykę ambicjonalnie.

1,599

Be. napisał/a:

Pytanie raczej czego to ja nie mam^^

To polecam iść do dobrego psychiatry i wyłożyć mu kawa na ławę m.in to co tutaj piszesz. Zadbaj o siebie bo kto inny to zrobi?

1,600 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-27 15:45:31)

KoralinaJones napisał/a:

Poza tym chcąc nie chcąc zrobiłeś zdjęcia specjalnie na Tindera (to nieszczęsne legitymacyjne) oraz z innych posiadanych specjalnie wybrałeś dwa pozostałe. Owszem, dokonałeś tego dziwnego widzimisię, tylko zdjęcia są ... niezachęcające.  Coś mi się wydaje że odbierasz tę krytykę ambicjonalnie.

Niby tak, ale dla mnie jest pewna różnica tongue To legitymacyjne po prostu sam sobie cykłem na miejscu bez specjalnego kombinowania, czy bez jakiegoś fotografa.

Be. napisał/a:

To polecam iść do dobrego psychiatry i wyłożyć mu kawa na ławę m.in to co tutaj piszesz. Zadbaj o siebie bo kto inny to zrobi?

No przecież już zacząłem chodzić na psychoterapię grupową.

1,601

No to fajnie, ale bez leków to nie przejdzie. Terapia to dobry krok, ale nie wystarczający sam w sobie. Masz 31 lat a nie 16, musisz nadganiać zaniedbania rodziców - a w szczególności pewnie matki;)

1,602

No zajebiście. Jeśli jeszcze zacznę brać leki to już w ogóle mogę się pożegnać z szansą, że kiedykolwiek kogoś poznam tongue

1,603

KoralinaJones napisał/a:

Poza tym chcąc nie chcąc zrobiłeś zdjęcia specjalnie na Tindera (to nieszczęsne legitymacyjne) oraz z innych posiadanych specjalnie wybrałeś dwa pozostałe. Owszem, dokonałeś tego dziwnego widzimisię, tylko zdjęcia są ... niezachęcające.  Coś mi się wydaje że odbierasz tę krytykę ambicjonalnie.

Niby tak, ale dla mnie jest pewna różnica tongue To legitymacyjne po prostu sam sobie cykłem na miejscu bez specjalnego kombinowania, czy bez jakiegoś fotografa.

Niby tak. To już niby wiemy. I niby są fajne. Podobnie jak są niby zachęcające.

1,604

Akurat, jeśli się chce skutecznie randkować na portalach, to kwestia dobrego zdjęcia, wydaje się kluczowa. Byli tu tacy, którzy chcieliby pisać z osobami bez zdjęćia, ale realia Internetu raczej temu nie sprzyjają.
Jeśli ktoś ma szczere zamiary, to powinien tą fotkę umieścić, bo ona przyciąga do niego potencjalnych kandydatów/kandydatki. Nie ma co się oszukiwać smile Grunt, żeby fotka była naturalna smile

1,605

No zajebiście. Jeśli jeszcze zacznę brać leki to już w ogóle mogę się pożegnać z szansą, że kiedykolwiek kogoś poznam tongue

Jak będziesz tu tyle siedział to możesz nie poznać.

1,606

Szansę, to Ty musisz sobie najpierw dać, aby móc  obawiać się że ją stracisz.

1,607 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-27 17:35:42)

Be. napisał/a:

Jak będziesz tu tyle siedział to możesz nie poznać.

I tak póki co jedyną szansą dla mnie jest Tinder, więc przebywanie na tym forum w tym nie przeszkadza^^

bagienni_k napisał/a:

Akurat, jeśli się chce skutecznie randkować na portalach, to kwestia dobrego zdjęcia, wydaje się kluczowa. Byli tu tacy, którzy chcieliby pisać z osobami bez zdjęćia, ale realia Internetu raczej temu nie sprzyjają.
Jeśli ktoś ma szczere zamiary, to powinien tą fotkę umieścić, bo ona przyciąga do niego potencjalnych kandydatów/kandydatki. Nie ma co się oszukiwać smile Grunt, żeby fotka była naturalna smile

Profile bez zdjęcia to mogą mieć dziewczyny. I tak masa facetów do nich napisze^^

Co do naturalności fotek - dlatego też nie chcę żadnych ustawek, bo w moim przypadku to nigdy nie wyjdzie naturalnie. Jak mi ktoś robi zdjęcie to zawsze jestem sztywny, zestresowany, itp tongue

EDIT: tak sobie z ciekawości sprawdziłem na necie...

https://www.oneworld.pl/sesja-zdjeciowa … e-warszawa

LOL

1,608 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-27 17:42:04)

EDIT: tak sobie z ciekawości sprawdziłem na necie...

https://www.oneworld.pl/sesja-zdjeciowa … e-warszawa

LOL

O! I są sesje na portale randkowe ! No i co z nimi nie tak, ze LOL?

1,609

KoralinaJones napisał/a:

1000zł za parę zdjęć? Bez jaj tongue

1,610 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-27 17:46:10)

KoralinaJones napisał/a:

Nie wiem czy te zdjęcia z jajami czy bez ;p ale pisałeś w jednym z poprzednich postów, że akurat dobrze zarabiasz (pamiętam wyraźnie),tylko twierdziłeś że to nie jest atut tongue

Poza tym, no cóż, sam sobie takich nie zrobisz, więc no big_smile

1,611

KoralinaJones napisał/a:

ale też jest 399pln za 10 zdjęć  specjalnie na Tindera

1,612 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-27 17:48:29)

KoralinaJones napisał/a:

Nie wiem czy te zdjęcia z jajami czy bez ;p ale pisałeś w jednym z poprzednich postów, że akurat dobrze zarabiasz (pamiętam wyraźnie),tylko twierdziłeś że to nie jest atut tongue

Bo to żaden atut. No mogę pozwolić sobie na więcej niż inni. Ale dziewczyn samo chwalenie się kasą nie przyciągnie. Niestety tongue

paslawek napisał/a:

Ta, ale w Wawie^^

1,613

paslawek napisał/a:

Ta, ale w Wawie^^

Drogi nie znasz?  big_smile

1,614

KoralinaJones napisał/a:

...

Ale i tak w sumie, nawet jeśli robić jakieś profesjonalne zdjęcia, to nic z tego nie wyjdzie, jeśli nie będę fotogeniczny xD Więc z moim szczękościskiem, brakiem uśmiechu, ogólnie słabą prezencją, to raczej za dobrze by nie wyszło pewnie.

1,615 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-04-27 17:55:29)

KoralinaJones napisał/a:

Bo to żaden atut. No mogę pozwolić sobie na więcej niż inni. Ale dziewczyn samo chwalenie się kasą nie przyciągnie. Niestety tongue

paslawek napisał/a:

Ta, ale w Wawie^^

W Łodzi i Lublinie też jest w opcjach
W Warszawie nie biją przyjezdnych ze Śląska smile

Ale jak Ci szkoda kasy i czasu to umów się z Deep - pozna Cię bo już widziała ,zamawiasz bilet na samolot do UK potem w pociąg
zamawiasz pokój w mieście gdzie mieszka Deep kupujesz coś fajnego dla Deep Deep robi Ci zdjęcia   i już - proste jak budowa cepa
wracasz do ojczyzny puszny i dumny

1,616 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-27 17:57:14)

KoralinaJones napisał/a:

...

Ale i tak w sumie, nawet jeśli robić jakieś profesjonalne zdjęcia, to nic z tego nie wyjdzie, jeśli nie będę fotogeniczny xD Więc z moim szczękościskiem, brakiem uśmiechu, ogólnie słabą prezencją, to raczej za dobrze by nie wyszło pewnie.

Parafrazując Burzowego, z innej wypowiedzi skierowanej do mnie, - która by to wytrzymała? big_smile

Czy jest coś w Twoim życiu co ma szansę że może by wyszło? Oprócz tego że genialnie wychodzi Ci stawienia się w świetle totalnej dupy wołowej tongue

1,617 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-27 18:00:59)

KoralinaJones napisał/a:

Parafrazując Burzowego, z innej wypowiedzi skierowanej do mnie, - która by to wytrzymała? big_smile

Ale ja serio mówię i to nie było marudzenie. Nawet jakby fotograf się bardzo starał, to jeśli nie będzie warunków, to zdjęcie wyjdzie słabe. Więc zanim bym zrobił sobie zdjęcie, to musiałbym zmienić całkowicie to w jaki sposób się prezentuję.
Bo inaczej nic z tego nie wyjdzie. Wiem jak wychodzę czasem na zdjęciach, które były robione np. podczas jakichś firmowych imprez. I no nie ma o czym gadać za bardzo^^ W skrócie wyglądam często jak jakaś żaba tongue

KoralinaJones napisał/a:

Czy jest coś w Twoim życiu co ma szansę że może by wyszło?

Marudzenie tongue

1,618

Od tego jest profesjonalista i dobry retusz tongue

1,619

paslawek napisał/a:

Ale jak Ci szkoda kasy i czasu to umów się z Deep - pozna Cię bo już widziała ,zamawiasz bilet na samolot do UK potem w pociąg
zamawiasz pokój w mieście gdzie mieszka Deep kupujesz coś fajnego dla Deep Deep robi Ci zdjęcia   i już - proste jak budowa cepa
wracasz do ojczyzny puszny i dumny

Nie no, coś Ty big_smile Za daleko, za zimno, za morko, za deszczowo, za mgliście, a Deep i Anglicy na pewno by się z niego śmiali... Niby tak, można jechać, ale jednak nie tongue

1,620 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-04-27 18:04:13)

KoralinaJones napisał/a:

[ która by to wytrzymała? big_smile

1.Koleżanka Buddy
2.Młodsza Siostra Jezusa
3.Starsza siostra Lao Tse
4.średnia siostra Lucyfera
5.Ktoś taki jak córka paslawka , gdyby była wolna chodzi o siłę spokoju i cierpliwość
6.Niekutwa
7.Niedziadówa
8.Niedziadówa  kutwa
9.Ktoś jeszcze bardziej wkur******
10.Jakaś dobry pani psycholog

1,621

Co Ty dupiosz, Xana x jest modny, ja nawet nie musiałem udawać ze biorę i niektóre chciały być moja terapeutka, tylko musisz dodać do tego w miarę łzawa historyjkę. Kobiety lubią emocje, nie ważne czy dobre czy złe, dlatego łobuz kocha mocniej.

1,622

Serio, poziom tego defetyzmu już przestaje być zabawny...

1,623 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-27 19:37:48)

bagienni_k napisał/a:

Ciekawe jak bardzo Ty byś był optymistycznie nastawiony do życia będąc na moim miejscu tongue

1,624

bagienni_k napisał/a:

Ciekawe jak bardzo Ty byś był optymistycznie nastawiony do życia będąc na moim miejscu tongue

Tak jakis_czlowieku, Twoja sytuacja jest wręcz tragiczna, totalnie beznadziejna - masz sprawne dwie ręce i nogi, pracę, nie zostało Ci pół roku życia z powodu nowotworu - nic tylko się załamać, nie miałeś do tej pory dziewczyny, no tylko siąść i płakać,  aha żadnych fotek nie robić, bo po co? Za drogo, i tak nic to nie da.

1,625 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-27 21:15:22)

KoralinaJones napisał/a:

Tak jakis_czlowieku, Twoja sytuacja jest wręcz tragiczna, totalnie beznadziejna - masz sprawne dwie ręce i nogi, pracę, nie zostało Ci pół roku życia z powodu nowotworu - nic tylko się załamać, nie miałeś do tej pory dziewczyny, no tylko siąść i płakać,  aha żadnych fotek nie robić, bo po co? Za drogo, i tak nic to nie da.

Patrząc w ten sposób to fakt, moje problemy są wydumane, głupie i ogólnie szkoda na nie czasu.

Tylko ja nie patrzę na to z perspektywy innych osób. Mówię to, co ja uważam/czuję. Ja już zwyczajnie psychicznie nie daję rady. Za długo jestem sam. Nawet z kim pogadać nie mam, zostaje mi tylko to forum, żeby opisać co czuję. Nie wiem ile tak pociągnę... Jestem wkurzony, mam ochotę wziąć i jebnąć komputerem o ścianę. Albo sobie w łeb czymś przywalić. Może by pomogło...

Mój poprzedni nick był bardziej na miejscu. Bo z niczym sobie rady nie potrafię dać. Wstaję rano -> praca -> komputer -> idę spać. Czasem jakiś sport. I tak w kółko to samo. 0 znajomych, 0 dziewczyn, 0 seksu, 0 związków, 0 wakacji, nudne zainteresowania. Chciałbym coś zrobić, ale nawet nie wiem jak się za cokolwiek zabrać. Samo myślenie o czymś mnie paraliżuje. Po prostu mam już dość wszystkiego...

W sumie już nawet nie wiem, czy chcę mieć dziewczynę kiedykolwiek. Nie wiem, czy nawet potrafiłbym zdobyć się na jakieś uczucia... Boję się, że zaraz by mi minęło i nic by to w sumie w dłuższej perspektywie nie zmieniło, bo problemy psychiczne by wszystko przysłoniły.

EDIT: Dobra, trochę otrzeźwiałem. Chwilę se poćwiczyłem, zapisałem się na półmaraton, to lekko mi przeszło tongue

Posty [ 1,561 do 1,625 z 6,992 ]

Strony Poprzednia 1 23 24 25 26 27 108 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » jakis_czlowiek - życiowe problemy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024