jakis_czlowiek - życiowe problemy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » jakis_czlowiek - życiowe problemy

Strony Poprzednia 1 11 12 13 14 15 108 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 781 do 845 z 6,992 ]

781 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2022-04-08 17:51:55)

Odp: jakis_czlowiek - życiowe problemy

Powiedz mi, jak Waść pragnie z kimkolwiek mieć dłuższy dialog, skoro nawet pisząc anonimowo masz problem z formą prezentacji? Nawet patrząc, że to internet, gdzie można improwizować i ściemniać totalnie wink
Grasz w nogę. Wiemy
Planszówki, czyli co.
Diunę, Grę o Tron, Carcassonne, Ankh, Death May Die czy raczej tradycyjne gry typu Ryzyko, Eurobusiness, Terraformacja?

Zobacz podobne tematy :

782

Lucyfer666 napisał/a:

Diunę, Grę o Tron, Carcassonne, Ankh, Death May Die czy raczej tradycyjne gry typu Ryzyko, Eurobusiness, Terraformacja?

Różnie. Zależy od towarzystwa. I te dłuższe (np. Nemezis, Posiadłość Szaleństwa), i te krótsze  (np. Carcassonne, Azul), czy też takie imprezowe (np. Jungle Speed, Dixit). Nie mam jakichś preferencji.

783

jakis_czlowiek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Różnie. Zależy od towarzystwa. I te dłuższe (np. Nemezis, Posiadłość Szaleństwa), i te krótsze  (np. Carcassonne, Azul), czy też takie imprezowe (np. Jungle Speed, Dixit). Nie mam jakichś preferencji.

Carcassonne, Ankh, Death May Die ,Eurobusiness, Terraformacja, Nemezis, Posiadłość Szaleństwa,Azul, Jungle Speed, Dixit
Czy to aby bezpieczne ? smile żartuje smile
jestem 150 lat "za murzynami ":) kompletnie nie wiem o czym mowa

784

"Sabotażyści", "Tajniacy", "Ewolucja"(rewelacyjna gra edukacyjna), "Fasolki" big_smile

785 Ostatnio edytowany przez DeepAndBlue (2022-04-08 22:31:19)

Przynudzacie, Panowie (- o – ) zzZ

A Ty, Jakiś człowieku, masz tendencje do katastrofizacji. I chyba za bardzo skupiasz się na sobie, „o, jaki ja beznadziejny, o jaka dvpa wołowa, nie ma dla mnie ratunku, nawet terapeuta nie pomoże, jest tak źle, dramat, apokalipsa”. Przestań! Skup się na dziewczynach wink Nie mów co lubisz. Pytaj co one lubią. Nie mów co uważasz. Pytaj co one uważają.

Edit: tak w ogóle to zastanawia mnie czy jako młody chłopak, kiedy koledzy rozrabiali, Ty miałeś hmm… prawo popełniać młodzieńcze błędy? Błądzić… jak reszta młodych ludzi? Czy byłeś odizolowany od tych doświadczeń? A tym samym odizolowany od naturalnego wzrastania w nieidealnym społeczeństwie? Uczenia się na swoich błędach, uczenia się interakcji międzyludzkich dzięki byciu młodym i głupim tak jak reszta młodych i głupich?

786

DeepAndBlue napisał/a:

A Ty, Jakiś człowieku, masz tendencje do katastrofizacji. I chyba za bardzo skupiasz się na sobie, „o, jaki ja beznadziejny, o jaka dvpa wołowa, nie ma dla mnie ratunku, nawet terapeuta nie pomoże, jest tak źle, dramat, apokalipsa”. Przestań! Skup się na dziewczynach wink Nie mów co lubisz. Pytaj co one lubią. Nie mów co uważasz. Pytaj co one uważają

Najpierw to musi być jakaś okazja by się spytać^^

DeepAndBlue napisał/a:

Edit: tak w ogóle to zastanawia mnie czy jako młody chłopak, kiedy koledzy rozrabiali, Ty miałeś hmm… prawo popełniać młodzieńcze błędy? Błądzić… jak reszta młodych ludzi? Czy byłeś odizolowany od tych doświadczeń? A tym samym odizolowany od naturalnego wzrastania w nieidealnym społeczeństwie? Uczenia się na swoich błędach, uczenia się interakcji międzyludzkich dzięki byciu młodym i głupim tak jak reszta młodych i głupich?

Co rozumiesz przez błądzić?

787

DeepAndBlue napisał/a:

Ja też nie miałem. Dlaczego? Po szkole pracowałem.
Takie czasy.

788 Ostatnio edytowany przez DeepAndBlue (2022-04-08 22:57:54)

Oj, nie czaruj. Okazje są wszędzie. Zresztą byłeś na spotkaniu. Tylko nie miałeś o czym gadać. Trzeba było zapytać o coś i rozwijać.

Odpisałeś dziewczynie na privie? Czy zignorowałeś wink

Błądzić, pod tym hasłem kryje się wiele. Czasem zwykle rozrabianie, czasem głupie decyzje, czasem niezła patologia. Czy jakakolwiek forma prawa do popełniania młodzieńczych błędów była Ci dana przez rodziców czy raczej rygorystycznie ryli Ci głowę byciem dojrzałym, ponad swój wiek, w porządku, takim co się uczy na błędach dorosłych bla bla bla.

Szatanie bo to naturalny etap rozwoju. To tak jakby bobasowi zabronić zabawy jedzeniem, bo pobrudzi stół i podłogę hmm

789 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-04-08 23:02:09)

Co rozumiesz przez błądzić?

Ja odpowiem ja smile
sex drugs rock&roll

Lucyfer666 napisał/a:

Takie czasy.

czasy ? to nie czasy
w każdych czasach człek kombinował z kasą nie tylko na rzeczy błahe
Twój wybór Lucku - zdeterminowany czymś po prostu ,ale szaleństwo za młodu bunt to jeszcze nie wszystko
przetwarzanie danych - ważniejsze od samych doświadczeń .

790

Nie każdy DeepAndBlue takowy etap rozwoju ma. Tak samo nie każdy ma słynny etap buntu.

791 Ostatnio edytowany przez DeepAndBlue (2022-04-08 23:05:06)

\m/...(>.<)…\m/

Mniej więcej smile Pojemne hasło tongue Może to być dziewczyna, której mama nie lubi tongue Może to być kolczyk w nosie. Może to być sport, którego tata nie akceptuje (tenis? Oszalałeś? Tylko piłka nożna!) Młodzi ludzie są pomysłowi. Chodzi o poczucie autonomii i życie życiem młodzieży… nie dorosłych! hmm

Szatanie a dlaczego nie ma? Powinien mieć. Tak jak dziecko powinno mieć dzieciństwo. Ten bunt nie musi być dramatyczny i turbulentny. Może się wyrażać na wiele sposobów. Ale być musi. To element nauki życia w społeczeństwie, wśród rówieśników, to nauka na własnych błędach, to doświadczanie życia, to walka o autonomię, niezależność!

792 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2022-04-08 23:06:01)

DeepAndBlue napisał/a:

\m/...(>.<)…\m/

Mniej więcej smile Pojemne hasło tongue Może to być dziewczyna, której mama nie lubi tongue Może to być kolczyk w nosie. Może to być sport, którego tata nie akceptuje (tenis? Oszalałeś? Tylko piłka nożna!) Młodzi ludzie są pomysłowi. Chodzi o poczucie autonomii i życie życiem młodzieży… nie dorosłych! hmm

Takowe u mnie zaistniało dopiero po 26 roku życia wink
Więc no...

DeepAndBlue napisał/a:

Szatanie a dlaczego nie ma? Powinien mieć. Tak jak dziecko powinno mieć dzieciństwo. Ten bunt nie musi być dramatyczny i turbulentny. Może się wyrażać na wiele sposobów. Ale być musi. To element nauki życia w społeczeństwie, wśród rówieśników, to nauka na własnych błędach, to doświadczanie życia, to walka o autonomię, niezależność!

Pełną kontrolę... ?

793

Lucyfer666 napisał/a:

Nie każdy DeepAndBlue takowy etap rozwoju ma. Tak samo nie każdy ma słynny etap buntu.

nie każdy i co z tego to nie jest jedyna słuszna droga i konieczność wiesz dobrze

Deep on lawiruje sam miał etap buntu o czym możesz nie wiedzieć black metal i nie tylko a teraz "świętego" udaje smile

794

paslawek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

nie każdy i co z tego to nie jest jedyna słuszna droga i konieczność wiesz dobrze

Deep on lawiruje sam miał etap buntu o czym możesz nie wiedzieć black metal i nie tylko a teraz "świętego" udaje smile

Black Metal to do dziś, więc się nie liczy.
Coś Paslawku nie wyszło big_smile

795

Lucyfer666 napisał/a:
paslawek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

No nie wyszło Ci wprowadzenie Deep w maliny fakt smile wielki starszy brat czuwa big_smile
ja niektórych rzeczy z młodości też słucham  do dziś od czasu do czasu

796

paslawek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
paslawek napisał/a:

No nie wyszło Ci wprowadzenie Deep w maliny fakt smile wielki starszy brat czuwa big_smile

A ja stale
Nie jesteśmy tacy sami tongue

797

Lucyfer666 napisał/a:

Za dłuższe tytuły propsy.
Nemezis to dobra zabawa, jak się gracze mają powybijać

798

DeepAndBlue napisał/a:

Oj, nie czaruj. Okazje są wszędzie. Zresztą byłeś na spotkaniu. Tylko nie miałeś o czym gadać. Trzeba było zapytać o coś i rozwijać.

Odpisałeś dziewczynie na privie? Czy zignorowałeś wink

Błądzić, pod tym hasłem kryje się wiele. Czasem zwykle rozrabianie, czasem głupie decyzje, czasem niezła patologia. Czy jakakolwiek forma prawa do popełniania młodzieńczych błędów była Ci dana przez rodziców czy raczej rygorystycznie ryli Ci głowę byciem dojrzałym, ponad swój wiek, w porządku, takim co się uczy na błędach dorosłych bla bla bla.

Odpisałem. Ale zastanawiam się, czy to ktoś z tutejszych trolli. Akurat nowe konto stworzone, lekko podejrzane. Może psychologowi się nudzi?

No ale jakie błędy? Póki co nigdy się nie upiłem, czy nie miałem papierosa w gębie. Do 17 roku życia nawet nigdy alkoholu nie próbowałem. Nawet na weselu kogoś z rodziny nie mogłem szampana się napić xD

Na wagary w szkole nie chodziłem. Jakbym poszedł, to by mnie chyba rodzice żywcem ze skóry obdarli. Jak na tydzień przed końcem roku szkolnego nikt już do szkoły nie chodził, to ja i tak zawsze byłem, zdarzało się, że sam.

Podstawówkę, gimnazjum i technikum skończyłem ze średnią > 4, ale nigdy paska nie miałem. Co prawda nauka mi zawsze łatwo szła, ale w podstawówce nawet nie miałem prawa mieć słabszych ocen, bo zaraz się kończyło awanturą, a
każda bania to było 2 tyg przerwy od kompa. Do tej pory pamiętam wstyd z 4 klasy podstawówki, jak jako prawie najlepszy z klasy musiałem nosić dzienniczek, by mi oceny wpisywano (poza mną tylko 1 osoba musiała, co jechała na dwójach).

W podstawówce jeśli już do kogoś w wolnym czasie szedłem, to miałem zabronione wchodzić do domu (chyba że chciałem odpisać lekcje), mogłem przebywać tylko na dworze.

W sumie aż do zaczęcia studiów nigdy nigdzie nie wychodziłem, chyba że to było związane ze szkołą, albo graniem w piłkę. Zresztą i tak bym nie miał gdzie iść.

W szkole byłem cichy, spokojny, nigdy nie robiłem problemów. Idealny kozioł ofiarny, więc ludzie z tego korzystali.

Nie za bardzo jest tu miejsce na błędy tongue

799

Lucyfer666 napisał/a:
paslawek napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

A ja stale
Nie jesteśmy tacy sami tongue

Nie ma takiego obowiązku żeby być "tacy sami ":)
znasz bajkę o Tymitumie ?

800

Lucyfer666 napisał/a:

Minus Nemezis jest taki, że jak zginiesz to musisz sporo czekać potem i się nudzić tongue

801

No, jak słuchał z ziomkami a nie sam przed kompem, to okej. Jak razem psioczyli na świat i dawali upust emocjom goniąc koty, to okej. Ale serio dopiero w wieku 26 lat? wink Paslawku pomóż tongue

Bardziej o Jakiegoś człowieka mi chodziło jednak smile On sprawia mi wrażenie takiego właśnie chłopaka z rodziny nadopiekuńczej.

802

Lucyfer666 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Ja myślę, że lepiej grać niż o tym gadać tongue

803

paslawek napisał/a:

wielki starszy brat czuwa big_smile

Coś nadgorliwie nawet big_smile

804 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-08 23:24:34)

DeepAndBlue napisał/a:

On sprawia mi wrażenie takiego właśnie chłopaka z rodziny nadopiekuńczej.

W życiu. Raczej takiej, gdzie masz narzucone z góry pewne zachowania i nie możesz zrobić niczego przeciwko tym regułom... No chyba że chcesz się narazić. Więc z reguły jakiekolwiek błędy, czy odstępstwa od normy były źle widziane. Czyli wszystko co nie zgadzało się ze światopoglądem moich rodziców ;P

805 Ostatnio edytowany przez DeepAndBlue (2022-04-08 23:24:32)

Jakiś człowiek musisz to nadrobić smile To wszystko co Cię ominęło! Chodź, wezmę Cię na disko, wyżłopiemy browara w parku, żeby w klubie nie przepłacać tongue

806

Lucyfer666 napisał/a:

To się Lucek w końcu zbuntuj tongue

807

DeepAndBlue napisał/a:

On sprawia mi wrażenie takiego właśnie chłopaka z rodziny nadopiekuńczej.

W życiu. Raczej takiej, gdzie masz narzucone z góry pewne zachowania i nie możesz zrobić niczego przeciwko tym regułom... No chyba że chcesz się narazić. Więc z reguły jakiekolwiek błędy, czy odstępstwa od normy były źle widziane. Czyli wszystko co nie zgadzało się ze światopoglądem moich rodziców ;P

Nadopiekuńczość w agresywnej formie hmm Oj… ale teraz jesteś dorosły!! Możesz sam ustalać reguły i zasady smile

808 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-04-08 23:30:56)

KoralinaJones napisał/a:
paslawek napisał/a:

wielki starszy brat czuwa big_smile

Coś nadgorliwie nawet big_smile

Mróweczka się odnalazła tongue jaka czujna smile
Bo ściemnia bardziej niż zwykle tongue smile ,chce koleżankę Deep sprowadzić na manowce smile
wiadomo że L666 słucha i innych rzeczy ,nie da się słuchać stale nisko nastrojonych gitar np stale w drop D bo to nuda straszna jest i nie za zdrowe to .

809 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-08 23:30:13)

DeepAndBlue napisał/a:

Nadopiekuńczość w agresywnej formie hmm Oj… ale teraz jesteś dorosły!! Możesz sam ustalać reguły i zasady smile

Nigdy bym tego nie nazwał tak, serio. Raczej większość rzeczy to było w stylu "my się dobrze zawsze uczyliśmy, to ty też masz", "jesteśmy wierzący, ty też masz być", itp. To nie jest nadopiekuńczość tongue

810

DeepAndBlue napisał/a:

Nigdy bym tego nie nazwał tak, serio. Raczej większość rzeczy to było w stylu "my się dobrze zawsze uczyliśmy, to ty też masz", "jesteśmy wierzący, ty też masz być", itp. To nie jest nadopiekuńczość tongue

Jest tongue

811

DeepAndBlue napisał/a:

Z tego co pamiętam, od przedszkola byłem grzecznym spokojnym dzieckiem, które się nie wychylało, aż za spokojnym. Długo byłem bardzo posłuszny rodzicom niestety. W sumie dopiero od paru lat jakoś zachowuję się w ten sposób, no ale już nie jestem taki młody tongue

812

DeepAndBlue napisał/a:

Masz rację. To tresura. Jesteś tak wytresowany, że nawet tego nie zauważasz.

813

DeepAndBlue napisał/a:

Jest tongue

No to mamy chyba inne pojęcie na temat czym jest nadopiekuńczość^^

814

A to Szatan !!!

815

DeepAndBlue napisał/a:

A to Szatan !!!

Kto??!!!

816

KoralinaJones napisał/a:

hahaha smile
jak jednemu podobnemu ancymonowi kiedyś tam zasugerowałem coś takiego to jak się rzucili na mnie we trzech - szok normalnie takie "świętoszki " ten też smile

817

paslawek napisał/a:

wiadomo że L666 słucha i innych rzeczy ,nie da się słuchać stale nisko nastrojonych gitar np stale w drop D bo to nuda straszna jest i nie za zdrowe to .

Tak?? A czego ten urwis jeszcze słucha?

818

paslawek napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

hahaha smile
jak jednemu podobnemu ancymonowi kiedyś tam zasugerowałem coś takiego to jak się rzucili na mnie we trzech - szok normalnie takie "świętoszki " ten też smile

No coś Ty, we trzech? To kto tam jeszcze był? Lucek, bagiennik i Psycholog big_smile

819

DeepAndBlue napisał/a:

Jest tongue

No to mamy chyba inne pojęcie na temat czym jest nadopiekuńczość^^

Być może smile Nadopiekuńczość to zło. Nadopiekuńczość to przemoc. Ale ja operuję skrótami myślowymi tongue Ty pewnie uważasz nadopiekuńczość jako takie cacy-cacy-głasku-głasku-mamusia zrobi wszystko dla ciebie… otóż nie do końca wink Mamusia i tatuś zatroszczą się byś nawet sobie kolanka nie obdarł. Nie będziesz biegał pod oknami i wkurwiał sąsiadów. Nie będziesz robił złych rzeczy… nie będziesz sam oceniał co jest dobre a co złe. Mamusia ci powie wszystko o życiu wink Mamusia powie wszystko o dobru i złu… wprost! Jako dyrektywy, żebyś nie zbłądził, dziecko. Wszystko po to abyś wyrósł na dobrego człowieka, tak dobrego jak mamusia i tatuś. Z mamusią się nie dyskutuje, gdyż mamusia zatroszczy się byś był idealny wink

Ja to tak widzę. Trochę groteskowo. Nie przejmuj się tym. Jak Ty widzisz nadopiekuńczość??

820

KoralinaJones napisał/a:
paslawek napisał/a:

Kaczmarskiego na przykład

821

KoralinaJones napisał/a:

No coś Ty, we trzech? To kto tam jeszcze był? Lucek, bagiennik i Psycholog big_smile

Psychologa nie było chyba wtedy na forum
on przynajmniej trochę grzeszył za młodu
trzecim był Burzuś smile

822

KoralinaJones napisał/a:
DeepAndBlue napisał/a:

A to Szatan !!!

Kto??!!!

No, on! Syn ciemności.

Zapodałby jaką dobrą nutę zamiast mnie ciuloć tongue

823

paslawek napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
paslawek napisał/a:

Popatrz, popatrz ... To się będzie Lucek gęsto tłumaczył big_smile tongue

824

KoralinaJones napisał/a:
paslawek napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Popatrz, popatrz ... To się będzie Lucek gęsto tłumaczył big_smile tongue

Kaczmarski mnie uczył, jak o żonę dbać tongue

825 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-08 23:47:52)

DeepAndBlue napisał/a:

Ja to tak widzę. Trochę groteskowo. Nie przejmuj się tym. Jak Ty widzisz nadopiekuńczość??

No mniej więcej tak jak Ty. Tylko że u mnie to raczej czasem jakaś farsa była zwykle nie mająca nic wspólnego ze słowem "opiekuńczość". Np. miałem się uczyć dobrze, spoko, dla mnie to było łatwe. Ale podejście moich rodziców zakładało, że dobre oceny to mój obowiązek. Więc jak dostałem 5 z czegoś, to phi, nic takiego, nie jest to ważne. Ale ważne było to, czy nie dostałem gorszej oceny. Bo wtedy można było zrobić aferę. Dochodziło do tego, że raz dostałem 5+ ze sprawdzianu z matmy i dostałem opieprz, że nie dostałem 6. A potem się okazało, że dostałem 6, tylko nauczyciel źle policzył. Średnie oceny z humanistycznych przedmiotów jeszcze przechodziły. Ale taka matma to musiały być piątki^^

Stąd też u mnie podejście, że nie widzę swoich sukcesów/zalet, a tylko porażki i wady. No i uważam, że jak mi coś nie wyjdzie, to moja wina. A jak wyjdzie (np. w pracy), to to jest coś normalnego.

826

paslawek napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

trzecim był Burzuś smile

Haha big_smile Na swój sposób go lubiłam, był tak uroczo wkur*y kiedy pisał te swoje głupoty o kobietach big_smile

827

Przynundzanie i planszówki? To wszystko jasne tongue

Jeśli chodzi o ten okres buntu, to w sumie mogę powiedzieć, że nie doświadczyłem go zbyt wiele. Nie szlajałem się ciągle z ziomalami po mieście, nie bywałem na imprezach, niespecjalnie mi sie chciało specjalnie robić dorosłym na złość. No jakoś nie wyszło smile I nie jestem specjalnie z tego powodu zawiedziony smile
Piwko się pijało na nielegalu, w różnych dziwnych miejscach, al eto raczej szczyt moich możliwości smile Do tego jeszcxze spoźnianie się smile

828

Lucyfer666 napisał/a:

Kaczmarski mnie uczył, jak o żonę dbać tongue

Najpierw to trzeba mieć żonę tongue

829

KoralinaJones napisał/a:
paslawek napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

trzecim był Burzuś smile

Haha big_smile Na swój sposób go lubiłam, był tak uroczo wkur*y kiedy pisał te swoje głupoty o kobietach big_smile

Bo on się da lubić jak każdy z tych "smarkaczy" smile
w pewnym momencie strasznie się pogubił .

830

Burzowego to nawet słabo znałem...

831 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-09 00:03:18)

bagienni_k napisał/a:

On tu miał podobno mulitkonta, ponoć  nawet przed rejestracją jako Burzowy big_smile
Aczkolwiek mogłam coś przekręcić
Tylko jak to w zyciu bywa, mial mało pochlebne zdanie o kobietach big_smile

832

bagienni_k napisał/a:

Byłeś już przecież to jak słabo ,pamiętam że był zazdrosny o Ciebie i ML1111 smile
ta moja pamięć jest straszna i okropna ale nic nie poradzę na to bo to się samo zapamiętuje

833 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-09 00:13:34)

paslawek napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Byłeś już przecież to jak słabo ,pamiętam że był zazdrosny o Ciebie i ML1111 smile

Uuuuu big_smile Plotkuj, plotkuj, bo widzę że wiele mnie ominęło podczas tej niefortunnej nieobecności big_smile

834

Burzowy… hmmm… chyba miałam z nim drakę kiedyś…

Jakiś człowiek z tymi piątkami co przechodziły bez reakcji to ja miałam to samo smile I reakcja na słabsze oceny. Ale moi rodzice nie umieli się tak zacietrzewić jak Twoi, więc w pewnym momencie machnęli ręką smile

Zresztą nie tyle rodzice ale bardziej nauczyciele robili mi takie świństwo, że jak rozdawali sprawdziany to czytali imię, nazwisko i ocenę. Przy moich najczęstszym komentarzem było „jak zwykle”, „bez zaskoczenia”, „nic nowego” takim znudzonym głosem. Kazali mi się nie wychylać i „dać szansę innym”. A ja się męczyłam tym jak inni się męczyli rozwiązując zadania, odpowiadając na pytania a nawet czytając dwa akapity na głos. „Daj szansę innym, daj szansę innym… mantra, mantra”. Bruksizmu się wtedy nabawiłam. W liceum już się tak bardzo nudziłam, że chodziłam na 3-miesięczne wagary bez szkody w zasobie wiedzy smile Ty tego nie miałeś- tej ucieczki od totalnego szaleństwa! Miałeś je w domu a z domu ciężej uciec niż ze szkoły hmm

835

bagienni_k napisał/a:

Piwko się pijało na nielegalu, w różnych dziwnych miejscach, al eto raczej szczyt moich możliwości smile Do tego jeszcxze spoźnianie się smile

Zbój! smile

836

DeepAndBlue napisał/a:

Zresztą nie tyle rodzice ale bardziej nauczyciele robili mi takie świństwo, że jak rozdawali sprawdziany to czytali imię, nazwisko i ocenę. Przy moich najczęstszym komentarzem było „jak zwykle”, „bez zaskoczenia”, „nic nowego” takim znudzonym głosem. Kazali mi się nie wychylać i „dać szansę innym”. A ja się męczyłam tym jak inni się męczyli rozwiązując zadania, odpowiadając na pytania a nawet czytając dwa akapity na głos. „Daj szansę innym, daj szansę innym… mantra, mantra”.

Skąd ja to znam big_smile To było w Twoim interesie, żebyś na tzw. laurach nie osiadła tongue

837

Dlatego ja aktualnie preferuję bardziej ofensywny styl prowadzenia dyskusji mimo wszystko, jak mam nad czymś konkretnym debatować wink

838

DeepAndBlue napisał/a:

Jakiś człowiek z tymi piątkami co przechodziły bez reakcji to ja miałam to samo smile I reakcja na słabsze oceny. Ale moi rodzice nie umieli się tak zacietrzewić jak Twoi, więc w pewnym momencie machnęli ręką smile

No u mnie też z czasem zaczęło to im przechodzić. Najgorzej było w podstawówce. W gimnazjum trochę lepiej. W technikum już na szczęście im to przeszło (nawet udało mi się przeżyć, że raz z chemii byłem zagrożony), więc na luzie się skupiłem na tych przedmiotach, co mnie obchodziły. I mimo że klasy 1-3 w technikum kończyłem ze średnią < 4, to oceny z ostatniej klasy pozwoliły mi skończyć całość ze średnią > 4. Więc luźne podejście mi nie zaszkodziło. Ale szkody zostały już wyrządzone, bo jednak im młodszy człowiek, tym bardziej sobie bierze pewne rzeczy do serca.

A z religią/wiarą, to od razu jak się wyprowadziłem na studia, to przestałem chodzić do kościoła. Od razu się lepiej poczułem. Chociaż jak wracałem do domu, to trzeba było i tak nadal chodzić^^ Jeszcze do niedawna miałem awantury (mając z ~28 lat), że skoro urodziłem się jako katolik, to mam tak się zachowywać, przynajmniej gdy jestem w domu. Ale teraz też jest chyba spokój. Chociaż kto wie, zaraz Wielkanoc^^

839

A z religią/wiarą, to od razu jak się wyprowadziłem na studia, to przestałem chodzić do kościoła. Od razu się lepiej poczułem. Chociaż jak wracałem do domu, to trzeba było i tak nadal chodzić^^ Jeszcze do niedawna miałem awantury (mając z ~28 lat), że skoro urodziłem się jako katolik, to mam tak się zachowywać, przynajmniej gdy jestem w domu.

Powiedz im jedno, jak zaczną

840

to mam tak się zachowywać, przynajmniej gdy jestem w domu. Ale teraz też jest chyba spokój. Chociaż kto wie, zaraz Wielkanoc^^

To ciekawe. A co by się stało gdybyś jednak nie zachował się podczas pobytu w domu jak przystało na katolika?

841 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-04-09 00:44:42)

KoralinaJones napisał/a:

To ciekawe. A co by się stało gdybyś jednak nie zachował się podczas pobytu w domu jak przystało na katolika?

Nie wiem. Od jakiegoś czasu mam to gdzieś. A jak im się coś nie podoba, to zwykle udaję, że nie słyszę i idę sobie do pokoju. Parę lat temu jeszcze mnie straszyli, że jak mi się nie podoba, to droga wolna i mam się wynosić z domu. Ale póki co jeszcze tam czasem pomieszkuję. W sumie kto tam wie moich rodziców. Z reguły są spoko, ale czasem mają jakieś odpały. Najbardziej się boję, że im jeszcze coś odbije i wywalą moje stare LEGO oraz spalą moje wszystkie książki, co przechowuję u nich w moim pokoju tongue Tego bym nie przeżył. Ale na szczęście mało prawdopodobne, z wiekiem jednak łagodnieją.

842 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-04-09 00:48:46)

Nieśmiertelnych LEGO szkoda by było tongue

843

KoralinaJones napisał/a:

Zdecydowanie, zwłaszcza że zbierane przez jakieś 20 lat.

844

Panna o tak! Laury big_smile Płatki róż, czerwony dywan, karoca i zaszczyty tongue Wystarczy tylko się postarać… pytanie brzmi gdzie i kiedy skoro w trakcie trwania szkoły masz „dać szansę innym”. Patologia wink

Ha! Bagiennikowi nie zaimponuję, ale w gimnazjum na biologii ucinałam sobie pół godzinne drzemki. Kolega budził mnie łokciem w ramię jak był dzwonek, żebym nie przespała przerwy tongue

845

KoralinaJones napisał/a:

Zdecydowanie, zwłaszcza że zbierane przez jakieś 20 lat.

Uuu… aż mnie świerzbi, żeby je wywalić smile

Posty [ 781 do 845 z 6,992 ]

Strony Poprzednia 1 11 12 13 14 15 108 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » jakis_czlowiek - życiowe problemy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024