30lat i cały czas sam - Netkobiety.pl
Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Posty [ 14,756 do 14,820 z 29,786 ]
Odp: 30lat i cały czas sam
jakis_czlowiek napisał/a:2odiak napisał/a:Mnie nie interesują portale, bo realia w życiu są zupełnie inne. Podobnie podeszły do tego osoby które wyszły na ludzi, tylko, że same doszły do tych wniosków. To jest podstawa, by cokolwiek się udało. Chcesz żyć w realnym świecie? To w nim się staraj, by poprawić swoją sytuację 
No ale co ma zrobić ktoś, kto nie ma szans poznać dziewczyny w realnym świecie? Są dwie opcje: albo się poddać, albo iść na portale.
Wiadomo. Kobiety są tylko na portalach. Ginie Ci laptop i nagle znikają wszystkie kobiety.
Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a:rossanka napisał/a:jakis_czlowiek napisał/a:Ty chyba uwielbiasz robić mi cały czas jakąś analizę psychologiczną xD Ale nie mówię, że nie masz racji, coś w tym jest.
Wyszli, bo mieli taką szansę, ktoś im ją dał, mieli w sobie coś. Nie każdy tak ma.
Jakieś zainteresowania mają. Na pewno ciekawsze niż ja. A że większość ma to samo, to co w tym złego? Skoro działa i mają facetów, to chyba starczy.
Zresztą, nie ma znaczenia jakie zainteresowania mają dziewczyny, tylko jakie zainteresowania mają faceci. To dziewczyny wybierają faceta, a nie odwrotnie.
Znajdź mi jakąś dziewczynę, która będzie chciała się związać z całkowicie przeciętnym szarym Kowalskim xD Takim, który nic nie osiągnął, nie ma czym się pochwalić, itp. Nie ma takich dziewczyn, no może takie mega zdesperowane. Każda dziewczyna najpierw będzie celować dużo wyżej.
To jest 99 procent społeczeństwa. Nic nie osiągnęli, nie są olimpijczykami, miss Poloniami, nie mają sieci hoteli Hilton czy nie są Tomem Cruisem. Czy Shakirą.
No przepraszam ale chyba mamy równouprawnienie a jednak facetów nie obchodzi to jakie kobiety mają zainteresowania ale kobietom juz zależy na zaintersowaniach faceta.
To akurat dobrze, warto wiedzieć, czym interesuje się partner a i jakie mahobby.
14,758 Odpowiedź przez jakis_czlowiek 2023-05-08 13:38:07 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-05-08 13:38:26)
rossanka napisał/a:Wiadomo. Kobiety są tylko na portalach. Ginie Ci laptop i nagle znikają wszystkie kobiety.
Ross, ale Ty rozumiesz wyrażenie "nie ma szans"?
Tak, kobiety istnieją w świecie realnym. Ale są faceci, którzy nie mają żadnych szans ich poznać bliżej, obojętnie co by robili.
jakis_czlowiek napisał/a:rossanka napisał/a:Wiadomo. Kobiety są tylko na portalach. Ginie Ci laptop i nagle znikają wszystkie kobiety.
Ross, ale Ty rozumiesz wyrażenie "nie ma szans"?
Tak, kobiety istnieją w świecie realnym. Ale są faceci, którzy nie mają żadnych szans ich poznać bliżej, obojętnie co by robili.
Jak to nie, możesz zostać olimpijczykiem na 100 metrów, albo kupić furę za 100tys( kobiety lecą na kase), albo być badboyem, pić, bić, zdradzać na lewo i prawo-wtedy sukces gwarantowany 
W zasadzie trzeci punkt jest najlatwiejszy: traktujesz kobiety jak szmaty, na pierwszym spotkaniu rzucasz mięsem, bijesz w twarz, jesteś wulgarny- I już kobieta jest zakochana. Jak głosi forum kobiety lubią niegrzecznych chłopców. Ten punkt jest więc banalny do spełnienia, wtedy będzie stała kolejka chętnych kobiet

Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a:rossanka napisał/a:Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a: No przepraszam ale chyba mamy równouprawnienie a jednak facetów nie obchodzi to jakie kobiety mają zainteresowania ale kobietom juz zależy na zaintersowaniach faceta.
To akurat dobrze, warto wiedzieć, czym interesuje się partner a i jakie mahobby.
no fajnie ale jak czytasz 1000 czny raz że babka lubi podróze.taniec książki i zwierzęta to nawet nie chce się do takiej pisac.
A co jest złego w książkach czy podróżach? Albo tańcu?
14,761 Odpowiedź przez jakis_czlowiek 2023-05-08 13:56:48 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-05-08 13:58:22)
Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a:no fajnie ale jak czytasz 1000 czny raz że babka lubi podróze.taniec książki i zwierzęta to nawet nie chce się do takiej pisac.
No i jak dziewczyny mają takie zainteresowania, to ja odpadam na rozmowie zawsze. Bo np. nie jeżdżę na wakacje, nie lubię tańczyć i nie mam zwierząt. A dziewczyny chcą, żeby facet miał podobne zainteresowania.
14,762 Odpowiedź przez myciek27 2023-05-08 13:59:18 Ostatnio edytowany przez myciek27 (2023-05-08 13:59:56)
- myciek27
- O krok od uzależnienia
- Nieaktywny
rossanka napisał/a:Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a:rossanka napisał/a:To akurat dobrze, warto wiedzieć, czym interesuje się partner a i jakie mahobby.
no fajnie ale jak czytasz 1000 czny raz że babka lubi podróze.taniec książki i zwierzęta to nawet nie chce się do takiej pisac.
Pewnie to, że 90% kobiet ma to w opisie. Potem ją pytasz o podróże, a ona, że była rok temu w Gdańsku na gofrze 
Albo pytasz ją o ulubione książki i nie jest w stanie powiedzieć prawie nic na ten temat.
Ludzie lubią koloryzować swoje życiorysy. Tylko nie wiedzą, że sami robią sobie tym krzywdę, bo przyciągają osoby które do nich nie pasują (przez co są coraz bardziej samotne i zdesperowane) przez takie kłamstwa.
jakis_czlowiek napisał/a:Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a:no fajnie ale jak czytasz 1000 czny raz że babka lubi podróze.taniec książki i zwierzęta to nawet nie chce się do takiej pisac.
No i jak dziewczyny mają takie zainteresowania, to ja odpadam na rozmowie zawsze. Bo np. nie jeżdżę na wakacje, nie lubię tańczyć i nie mam zwierząt. A dziewczyny chcą, żeby facet miał podobne zainteresowania.
Możesz porozmawiać o książkach, jakie akurat czytasz. Albo o zwierzętach, przecież nie musisz ich mieć.
myciek27 napisał/a:rossanka napisał/a:Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a: no fajnie ale jak czytasz 1000 czny raz że babka lubi podróze.taniec książki i zwierzęta to nawet nie chce się do takiej pisac.
Pewnie to, że 90% kobiet ma to w opisie. Potem ją pytasz o podróże, a ona, że była rok temu w Gdańsku na gofrze 
Albo pytasz ją o ulubione książki i nie jest w stanie powiedzieć prawie nic na ten temat.
Ludzie lubią koloryzować swoje życiorysy. Tylko nie wiedzą, że sami robią sobie tym krzywdę, bo przyciągają osoby które do nich nie pasują (przez co są coraz bardziej samotne i zdesperowane) przez takie kłamstwa.
Była w Gdańsku i co z tego? Czym gorsza jest wizyta w Gdańsku na gofrze( a przy okazji pewnie chodziła po starowce) od Wypadu do paryskich muzeów?
rossanka napisał/a:Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a:rossanka napisał/a:To akurat dobrze, warto wiedzieć, czym interesuje się partner a i jakie mahobby.
Niby nic. Tylko że jak zapytasz czytelniczkę, co ostatnio czytała i co jej się w tej książce podobało, to nie potrafi odpowiedzieć. Albo te podróżniczki najczęściej okazują się co najwyżej atencjuszkami, które jeżdzą do Paryża i robią se zdjęcie na insta pod wieżą Eiffla, a nic o tym Paryżu nie potrafią powiedzieć, niczego nie doświadczyły, nie próbowały lokalnego jedzenia itd., ewentualnie drugi typ - jeżdżą raz do roku na all inclusive do Turcji czy Egiptu i tylko siedzą w hotelu przez całe wakacje.
rossanka napisał/a:jakis_czlowiek napisał/a:Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a:no fajnie ale jak czytasz 1000 czny raz że babka lubi podróze.taniec książki i zwierzęta to nawet nie chce się do takiej pisac.
Możesz porozmawiać o książkach, jakie akurat czytasz. Albo o zwierzętach, przecież nie musisz ich mieć.
No właśnie z tego co zauważyłem, to jak dziewczyny mówią o ich zainteresowaniach i nie mają części wspólnej z moimi zainteresowaniami, to zawsze to jest koniec rozmowy...
Przykłady wzięte z portali lub szybkich randek:
- rozmowa o chodzeniu w góry: mówię, że nie chodzę po wysokich, a ostatnio byłem na Baraniej Górze. Słyszę, że takie góry to nie góry i w sumie już po rozmowie.
- rozmowa o jeżdżeniu na wakacje: dziewczyna pyta się, czy byłem w Grecji, odpowiadam, że nie. Koniec rozmowy.
- itp.
rossanka napisał/a:myciek27 napisał/a:rossanka napisał/a:A co jest złego w książkach czy podróżach? Albo tańcu?
Była w Gdańsku i co z tego? Czym gorsza jest wizyta w Gdańsku na gofrze( a przy okazji pewnie chodziła po starowce) od Wypadu do paryskich muzeów?
Nie jest gorsza, ale przydałoby się czegoś dowiedzieć o danym miejscu, doświadczyć czegoś, a nie tylko jechać i mówić, że tam się było i nic z tego nie wynieść.
jakis_czlowiek napisał/a:rossanka napisał/a:jakis_czlowiek napisał/a:No i jak dziewczyny mają takie zainteresowania, to ja odpadam na rozmowie zawsze. Bo np. nie jeżdżę na wakacje, nie lubię tańczyć i nie mam zwierząt. A dziewczyny chcą, żeby facet miał podobne zainteresowania.
No właśnie z tego co zauważyłem, to jak dziewczyny mówią o ich zainteresowaniach i nie mają części wspólnej z moimi zainteresowaniami, to zawsze to jest koniec rozmowy...
- rozmowa o chodzeniu w góry: mówię, że nie chodzę po wysokich, a ostatnio byłem na Baraniej Górze. Słyszę, że takie góry to nie góry i w sumie już po rozmowie.
Ta, a one to pewnie w Himalaje jeżdżą 
- rozmowa o jeżdżeniu na wakacje: dziewczyna pyta się, czy byłem w Grecji, odpowiadam, że nie. Koniec rozmowy.
- itp.
A sama pewnie w Grecji była co najwyżej na wakacjach i poza hotelem i plażą to tam uja widziała xd
rakastankielia napisał/a:rossanka napisał/a:Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a: no fajnie ale jak czytasz 1000 czny raz że babka lubi podróze.taniec książki i zwierzęta to nawet nie chce się do takiej pisac.
Niby nic. Tylko że jak zapytasz czytelniczkę, co ostatnio czytała i co jej się w tej książce podobało, to nie potrafi odpowiedzieć. Albo te podróżniczki najczęściej okazują się co najwyżej atencjuszkami, które jeżdzą do Paryża i robią se zdjęcie na insta pod wieżą Eiffla, a nic o tym Paryżu nie potrafią powiedzieć, niczego nie doświadczyły, nie próbowały lokalnego jedzenia itd., ewentualnie drugi typ - jeżdżą raz do roku na all inclusive do Turcji czy Egiptu i tylko siedzą w hotelu przez całe wakacje.
No i? Co to ma do rzeczy bycie w związku?
Pięknotka robiącą sobie zdjęcie w full makeupie pod wieża Eifla jest skreślona, a brzydula bez grama kosmetyków na twarzy, zwiedzającą Paryskie galerie sztuki to materiał na żonę?
To tak nie działa.
14,770 Odpowiedź przez rossanka 2023-05-08 14:15:46 Ostatnio edytowany przez rossanka (2023-05-08 14:15:58)
jakis_czlowiek napisał/a:rossanka napisał/a:jakis_czlowiek napisał/a:No i jak dziewczyny mają takie zainteresowania, to ja odpadam na rozmowie zawsze. Bo np. nie jeżdżę na wakacje, nie lubię tańczyć i nie mam zwierząt. A dziewczyny chcą, żeby facet miał podobne zainteresowania.
- itp.
Mogłeś powiedzieć, "Nie, ale chętnie bym kiedyś tam poleciał, jakie miejsca mi polecasz?"- a tak to uciąłeś rozmowę i co ona miała dalej powiedzieć? Pewnie przyszła do domu i pomyślała, że mruk jej się trafił.
rakastankielia napisał/a:jakis_czlowiek napisał/a:rossanka napisał/a:Możesz porozmawiać o książkach, jakie akurat czytasz. Albo o zwierzętach, przecież nie musisz ich mieć.
- itp.
A sama pewnie w Grecji była co najwyżej na wakacjach i poza hotelem i plażą to tam uja widziała xd
A co w tym złego?
Czym lepszy jest urlop, na którym robisz objazdówkę w tydzień po Południowej Hiszpanii, od urlopu w domu i czytaniu książek? Ludzie mają różne potrzeby i co innego ich odpręża.
- 2odiak
- Przyjaciółka Forum

- Nieaktywny
rossanka napisał/a:jakis_czlowiek napisał/a:2odiak napisał/a:Mnie nie interesują portale, bo realia w życiu są zupełnie inne. Podobnie podeszły do tego osoby które wyszły na ludzi, tylko, że same doszły do tych wniosków. To jest podstawa, by cokolwiek się udało. Chcesz żyć w realnym świecie? To w nim się staraj, by poprawić swoją sytuację 
No ale co ma zrobić ktoś, kto nie ma szans poznać dziewczyny w realnym świecie? Są dwie opcje: albo się poddać, albo iść na portale.
Wiadomo. Kobiety są tylko na portalach. Ginie Ci laptop i nagle znikają wszystkie kobiety.

Powiem Ci rozje...chałaś system tym tekstem 
rossanka napisał/a:rakastankielia napisał/a:rossanka napisał/a:A co jest złego w książkach czy podróżach? Albo tańcu?
Pięknotka robiącą sobie zdjęcie w full makeupie pod wieża Eifla jest skreślona, a brzydula bez grama kosmetyków na twarzy, zwiedzającą Paryskie galerie sztuki to materiał na żonę?
To tak nie działa.
Nie o to chodzi. Ale skoro się tym interesuje, to chyba powinno się dać z nią porozmawiać na dany temat. A nie da się, bo ona nie potrafi nic powiedzieć o miejscach, w których była. Nie potrafi odpowiedzieć na pytanie o największe marzenia podróżnicze ani o to, co jej się podobało w danym miejscu i dlaczego.
rossanka napisał/a:rakastankielia napisał/a:jakis_czlowiek napisał/a:No właśnie z tego co zauważyłem, to jak dziewczyny mówią o ich zainteresowaniach i nie mają części wspólnej z moimi zainteresowaniami, to zawsze to jest koniec rozmowy...
- itp.
A co w tym złego?
Czym lepszy jest urlop, na którym robisz objazdówkę w tydzień po Południowej Hiszpanii, od urlopu w domu i czytaniu książek? Ludzie mają różne potrzeby i co innego ich odpręża.
Nikt nie broni siedzieć w domu i czytać książki, ale jeśli ktoś nie potrafi powiedzieć, o czym jest dana książka i dlaczego ją poleca (lub nie poleca), no to jak pociągnąć rozmowę?
rossanka napisał/a:Mogłeś powiedzieć, "Nie, ale chętnie bym kiedyś tam poleciał, jakie miejsca mi polecasz?"- a tak to uciąłeś rozmowę i co ona miała dalej powiedzieć? Pewnie przyszła do domu i pomyślała, że mruk jej się trafił.
Kurna Ross... Czemu zawsze zakładacie, że wszystko to moja wina?
To była rozmowa na Tinderze akurat chyba. Laska się więcej już nie odezwała.
rossanka napisał/a:jakis_czlowiek napisał/a:rossanka napisał/a:Możesz porozmawiać o książkach, jakie akurat czytasz. Albo o zwierzętach, przecież nie musisz ich mieć.
- itp.
Mogłeś powiedzieć, "Nie, ale chętnie bym kiedyś tam poleciał, jakie miejsca mi polecasz?"- a tak to uciąłeś rozmowę i co ona miała dalej powiedzieć? Pewnie przyszła do domu i pomyślała, że mruk jej się trafił.
Nie ma to znaczenia, ja tak piszę, a i tak rozmowa się kończy.
14,777 Odpowiedź przez myciek27 2023-05-08 14:32:13 Ostatnio edytowany przez myciek27 (2023-05-08 14:34:47)
- myciek27
- O krok od uzależnienia
- Nieaktywny
rossanka napisał/a:myciek27 napisał/a:rossanka napisał/a:A co jest złego w książkach czy podróżach? Albo tańcu?
Odwracasz kota ogonem. Napisała, że kocha podróże. A jedyne gdzie była to w gdańsku na gofrze.
Ja tutaj widzę dużo złego. Relacji nie zaczyna się od kłamstwa.
To tak jak by facet napisał, że jest biznesmenem. A jak jakaś kobieta go o to zapyta to odpowie, że jak był mały to sprzedawał lemoniadę pod blokiem.
rakastankielia napisał/a:rossanka napisał/a:rakastankielia napisał/a:Niby nic. Tylko że jak zapytasz czytelniczkę, co ostatnio czytała i co jej się w tej książce podobało, to nie potrafi odpowiedzieć. Albo te podróżniczki najczęściej okazują się co najwyżej atencjuszkami, które jeżdzą do Paryża i robią se zdjęcie na insta pod wieżą Eiffla, a nic o tym Paryżu nie potrafią powiedzieć, niczego nie doświadczyły, nie próbowały lokalnego jedzenia itd., ewentualnie drugi typ - jeżdżą raz do roku na all inclusive do Turcji czy Egiptu i tylko siedzą w hotelu przez całe wakacje.
To tak nie działa.
Nie o to chodzi. Ale skoro się tym interesuje, to chyba powinno się dać z nią porozmawiać na dany temat. A nie da się, bo ona nie potrafi nic powiedzieć o miejscach, w których była. Nie potrafi odpowiedzieć na pytanie o największe marzenia podróżnicze ani o to, co jej się podobało w danym miejscu i dlaczego.
Przesadzasz. Nie potrafi powiedzieć, że było np dobre jedzenie, czy podobały jej się palmy na ulicach, czy warunki w hotelu?
myciek27 napisał/a:rossanka napisał/a:myciek27 napisał/a:Pewnie to, że 90% kobiet ma to w opisie. Potem ją pytasz o podróże, a ona, że była rok temu w Gdańsku na gofrze 
Odwracasz kota ogonem. Napisała, że kocha podróże. A jedyne gdzie była to w gdańsku na gofrze.
Gdzie tu kłamstwo? Na siłę pojechala do tego Gdańska? Zmuszona była?
Pizza w Rzymie byłaby lepsza?
jakis_czlowiek napisał/a:rossanka napisał/a:Mogłeś powiedzieć, "Nie, ale chętnie bym kiedyś tam poleciał, jakie miejsca mi polecasz?"- a tak to uciąłeś rozmowę i co ona miała dalej powiedzieć? Pewnie przyszła do domu i pomyślała, że mruk jej się trafił.
Kurna Ross... Czemu zawsze zakładacie, że wszystko to moja wina?
To była rozmowa na Tinderze akurat chyba. Laska się więcej już nie odezwała.
Też bym się nie odezwała, jakbym usłyszałam suche "nie".
rossanka napisał/a:Też bym się nie odezwała, jakbym usłyszałam suche "nie".
Ta. I Wy się dziwicie, że faceci narzekają na podejście kobiet?
- 2odiak
- Przyjaciółka Forum

- Nieaktywny
rakastankielia napisał/a:rossanka napisał/a:rakastankielia napisał/a:Niby nic. Tylko że jak zapytasz czytelniczkę, co ostatnio czytała i co jej się w tej książce podobało, to nie potrafi odpowiedzieć. Albo te podróżniczki najczęściej okazują się co najwyżej atencjuszkami, które jeżdzą do Paryża i robią se zdjęcie na insta pod wieżą Eiffla, a nic o tym Paryżu nie potrafią powiedzieć, niczego nie doświadczyły, nie próbowały lokalnego jedzenia itd., ewentualnie drugi typ - jeżdżą raz do roku na all inclusive do Turcji czy Egiptu i tylko siedzą w hotelu przez całe wakacje.
To tak nie działa.
Jest proste bardzo skuteczne pytanie 
Opowiedz mi coś o sobie ? 
2odiak napisał/a:rakastankielia napisał/a:rossanka napisał/a:No i? Co to ma do rzeczy bycie w związku?
To tak nie działa.
Większość kobiet nie odpowiada na takie pytania.
- myciek27
- O krok od uzależnienia
- Nieaktywny
rossanka napisał/a:myciek27 napisał/a:rossanka napisał/a:Była w Gdańsku i co z tego? Czym gorsza jest wizyta w Gdańsku na gofrze( a przy okazji pewnie chodziła po starowce) od Wypadu do paryskich muzeów?
Gdzie tu kłamstwo?
Ty tak serio? Jak nie widzisz kłamstwa to dyskusja nie ma dalszego sensu.
Powodzenia w przyszłych związkach.
rossanka napisał/a:Na siłę pojechala do tego Gdańska? Zmuszona była?
Dalej odwracasz kota ogonem lub kompletnie nie rozumiesz sedna sprawy.
jakis_czlowiek napisał/a:rossanka napisał/a:Też bym się nie odezwała, jakbym usłyszałam suche "nie".
Z ciekawości, jak ona miała zareagować dalej?
14,786 Odpowiedź przez myciek27 2023-05-08 14:45:45 Ostatnio edytowany przez myciek27 (2023-05-08 14:46:07)
- myciek27
- O krok od uzależnienia
- Nieaktywny
2odiak napisał/a:Jest proste bardzo skuteczne pytanie 
Jest. Jeżeli kobieta jest na prawdę Tobą zainteresowana.
Jeżeli ma 10 innych facetów z którymi rozmawia równolegle to nie jest to dobre pytanie.
- 2odiak
- Przyjaciółka Forum

- Nieaktywny
rakastankielia napisał/a:2odiak napisał/a:rakastankielia napisał/a:Nie o to chodzi. Ale skoro się tym interesuje, to chyba powinno się dać z nią porozmawiać na dany temat. A nie da się, bo ona nie potrafi nic powiedzieć o miejscach, w których była. Nie potrafi odpowiedzieć na pytanie o największe marzenia podróżnicze ani o to, co jej się podobało w danym miejscu i dlaczego.
Jakoś nigdy nie miałem z tym nigdy problemu, ale nie ukrywam, że trzeba je odpowiednio niekiedy zadać 
myciek27 napisał/a:rossanka napisał/a:myciek27 napisał/a:Odwracasz kota ogonem. Napisała, że kocha podróże. A jedyne gdzie była to w gdańsku na gofrze.
Gdzie tu kłamstwo?
Wiecz co normalnie. Kobieta pewnie lubi jeździć, większość ludzi lubi. Czy będzie to Gdańsk i gofer czy Zakopane i oscypek-nie ma znaczenia.
Kłamstwa tu nadal nie widzę.
rakastankielia napisał/a:2odiak napisał/a:rakastankielia napisał/a:Nie o to chodzi. Ale skoro się tym interesuje, to chyba powinno się dać z nią porozmawiać na dany temat. A nie da się, bo ona nie potrafi nic powiedzieć o miejscach, w których była. Nie potrafi odpowiedzieć na pytanie o największe marzenia podróżnicze ani o to, co jej się podobało w danym miejscu i dlaczego.
Bo to jest dziwne pytanie.
Konkretnie o co chce zapytać rozmówca? (Zakładamy, że to są obce dla siebie osoby, dopiero co poznane na jakimś portalu). To brzmi jak pytanie kandydata o pracę."proszę nam opowiedzieć o pańskich kwalifikacjach, podejściu do pracy i stylu pracy".
14,790 Odpowiedź przez jakis_czlowiek 2023-05-08 14:49:28 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-05-08 14:50:37)
2odiak napisał/a:Jest proste bardzo skuteczne pytanie 
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Tak jak Raka napisał. Żadna dziewczyna, zwłaszcza na portalach na to nie odpowie. Takie pytanie to jest równoznaczne z automatycznym blokiem/usunięciem pary/brakiem odpowiedzi.
rossanka napisał/a:jakis_czlowiek napisał/a:rossanka napisał/a:Też bym się nie odezwała, jakbym usłyszałam suche "nie".
Kurwa, te laski cały czas tak odpowiadają. Cały zasrany czas! I jakoś nie mam problemu z tym. Tylko one mają.
rossanka napisał/a:myciek27 napisał/a:rossanka napisał/a:Gdzie tu kłamstwo?
Wiecz co normalnie. Kobieta pewnie lubi jeździć, większość ludzi lubi. Czy będzie to Gdańsk i gofer czy Zakopane i oscypek-nie ma znaczenia.
Kłamstwa tu nadal nie widzę.
Każdy lubi jeździć na wakacje, ale to jeszcze nie jest podróżowanie.
14,792 Odpowiedź przez 2odiak 2023-05-08 14:50:55 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-05-08 14:52:12)
- 2odiak
- Przyjaciółka Forum

- Nieaktywny
myciek27 napisał/a:2odiak napisał/a:Jest proste bardzo skuteczne pytanie 
Jeżeli ma 10 innych facetów z którymi rozmawia równolegle to nie jest to dobre pytanie.
Zawsze zadawałem je na żywo w 4-y oczy i tym rozwijałem język. Natomiast w sieci jeżeli ktoś gada z 10-ma osobami to rozmowa klei się tylko z tą osoba, z którą dana najbardziej się interesuje i co byś nie robił zostaniesz spławiony
Zawsze jeżeli chciałem kogoś poznać, nawet jako towarzysza to udawałem się w miejsca, gdzie takie osoby mogę znaleźć, czyli chociażby związane z moim zainteresowaniem. Umawialem się i reszta leciała już na żywo .
2odiak napisał/a:myciek27 napisał/a:2odiak napisał/a:Jest proste bardzo skuteczne pytanie 
Zawsze zadawałem je na żywo w 4-y oczy i tym rozwijałem język. W Natomiast w sieci jeżeli ktoś gada z 10-ma osobami to rozmowa klei się tylko z tą osoba z którą dana najbardziej się interesuje i co byś nie robił zostaniesz spławiony
Zawsze jeżeli chciałem kogoś poznać, nawet jako towarzysza to udawałem się w miejsca gdzie takie osoby mogę znaleźć, czyli chociażby związane z moim zainteresowaniem.
Chodzę w miejsca związane z zainteresowaniami, ale tam też kobiety nie chcą mnie poznać.
rossanka napisał/a:jakis_czlowiek napisał/a:2odiak napisał/a:Mnie nie interesują portale, bo realia w życiu są zupełnie inne. Podobnie podeszły do tego osoby które wyszły na ludzi, tylko, że same doszły do tych wniosków. To jest podstawa, by cokolwiek się udało. Chcesz żyć w realnym świecie? To w nim się staraj, by poprawić swoją sytuację 
Hahaha:)
Dobre:)
14,795 Odpowiedź przez 2odiak 2023-05-08 14:57:45 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-05-08 14:58:14)
- 2odiak
- Przyjaciółka Forum

- Nieaktywny
rossanka napisał/a:rakastankielia napisał/a:2odiak napisał/a:Jest proste bardzo skuteczne pytanie 
Bo to jest dziwne pytanie.
Konkretnie o co chce zapytać rozmówca? (Zakładamy, że to są obce dla siebie osoby, dopiero co poznane na jakimś portalu). To brzmi jak pytanie kandydata o pracę."proszę nam opowiedzieć o pańskich kwalifikacjach, podejściu do pracy i stylu pracy".
No właśnie to jest to pytanie z tych niekonkretnych, które ma wymusić jakąkolwiek rozmowę, by złapać punkt zaczepienia. W moim przypadku zawsze to działało, a nie ukrywam, że nieraz i mnie takie zadano i tak, rozmowa dalej się nakręcała.
rakastankielia napisał/a:rossanka napisał/a:Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a: no fajnie ale jak czytasz 1000 czny raz że babka lubi podróze.taniec książki i zwierzęta to nawet nie chce się do takiej pisac.
Straszne. Jak one tak mogą?! To co powinny widzieć? Może napisz im przewodnik oczekiwań i wytycznych xd
- itp.
Nieźle po Tobie jadą:D
14,798 Odpowiedź przez Przegryw Prawiczek 2023-05-08 15:04:21 Ostatnio edytowany przez Przegryw Prawiczek (2023-05-08 15:11:44)
myciek27 napisał/a:rossanka napisał/a:myciek27 napisał/a:Pewnie to, że 90% kobiet ma to w opisie. Potem ją pytasz o podróże, a ona, że była rok temu w Gdańsku na gofrze 
"
To tak jak by facet napisał, że jest biznesmenem. A jak jakaś kobieta go o to zapyta to odpowie, że jak był mały to sprzedawał lemoniadę pod blokiem.
Dużo złego". Huhuhu. Szkoda, że czasy palenie czarownic na stosie się skończyły, co nie?
Byłbyś zajebistym Inkwizytorem - Prawiczkiem:P
Niestety:(
14,799 Odpowiedź przez 2odiak 2023-05-08 15:04:32 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-05-08 15:05:37)
- 2odiak
- Przyjaciółka Forum

- Nieaktywny
rakastankielia napisał/a:Chodzę w miejsca związane z zainteresowaniami, ale tam też kobiety nie chcą mnie poznać.
Zagadywałeś?
rakastankielia napisał/a:Nie chciałem stracić grupki znajomych
Chrzanić to, prawdziwi zrozumieją 
rakastankielia napisał/a:Nie będę ryzykował, to jedyni jakich mam
Chrzanić to, serio. Znajdziesz sobie nowych, jeszcze lepszych 
Podoba Ci sie któraś?
rakastankielia napisał/a: No k..wa , ziomuś
No to w czym rzecz?
rakastankielia napisał/a:Nie chciałem stracić grupki znajomych
Chrzanić to, prawdziwi zrozumieją 
rakastankielia napisał/a:Nie będę ryzykował, to jedyni jakich mam
Chrzanić to, serio. Znajdziesz sobie nowych, jeszcze lepszych 
.......................................................................
Złam system i włóż wreszcie w ten tryb kija 
rossanka napisał/a:rakastankielia napisał/a:rossanka napisał/a:No i? Co to ma do rzeczy bycie w związku?
To tak nie działa.
Przesadzasz. Nie potrafi powiedzieć, że było np dobre jedzenie, czy podobały jej się palmy na ulicach, czy warunki w hotelu?
Poważnie pytasz laski o takie nudne i suche rzeczy?
Przegryw Prawiczek napisał/a:rakastankielia napisał/a:rossanka napisał/a:A co jest złego w książkach czy podróżach? Albo tańcu?
Straszne. Jak one tak mogą?! To co powinny widzieć? Może napisz im przewodnik oczekiwań i wytycznych xd
Nie chodzi o wytyczne, no ale skoro lubi podróże, a nie da się z nią o tych podróżach porozmawiać, bo ona nic nie jest w stanie powiedzieć, no to chyba coś jest nie tak.
2odiak napisał/a:rakastankielia napisał/a:Chodzę w miejsca związane z zainteresowaniami, ale tam też kobiety nie chcą mnie poznać.
Zagadywałeś?
To chyba oczywiste.
jakis_czlowiek napisał/a:2odiak napisał/a:Jest proste bardzo skuteczne pytanie 
Tak jak Raka napisał. Żadna dziewczyna, zwłaszcza na portalach na to nie odpowie. Takie pytanie to jest równoznaczne z automatycznym blokiem/usunięciem pary/brakiem odpowiedzi.
rossanka napisał/a:jakis_czlowiek napisał/a:Ta. I Wy się dziwicie, że faceci narzekają na podejście kobiet?
Kurwa, te laski cały czas tak odpowiadają. Cały zasrany czas! I jakoś nie mam problemu z tym. Tylko one mają.
Jasne, że nie odpowie, bo to jest lamerskie pytanie Przegrywa. Świadczy o tym, że typ nie ma pomysłu na poprowadzenie rozmowy, nie wie jak rozmawiać z kobietą i nie zbuduje żadnej interesującej lub emocjonalnej narracji.
To kobiety mają pytać z ciekawości, na skutek prowadzonej rozmowy, a nie słuchać pytań o palmy xd
rakastankielia napisał/a:Przegryw Prawiczek napisał/a:rakastankielia napisał/a:Niby nic. Tylko że jak zapytasz czytelniczkę, co ostatnio czytała i co jej się w tej książce podobało, to nie potrafi odpowiedzieć. Albo te podróżniczki najczęściej okazują się co najwyżej atencjuszkami, które jeżdzą do Paryża i robią se zdjęcie na insta pod wieżą Eiffla, a nic o tym Paryżu nie potrafią powiedzieć, niczego nie doświadczyły, nie próbowały lokalnego jedzenia itd., ewentualnie drugi typ - jeżdżą raz do roku na all inclusive do Turcji czy Egiptu i tylko siedzą w hotelu przez całe wakacje.
Nie chodzi o wytyczne, no ale skoro lubi podróże, a nie da się z nią o tych podróżach porozmawiać, bo ona nic nie jest w stanie powiedzieć, no to chyba coś jest nie tak.
Tak, tak. Sugeruję zrobić badania na spektrum autyzmu lub Aspergera. To akurat piszę bez cienia złośliwości.
Przegryw Prawiczek napisał/a:jakis_czlowiek napisał/a:2odiak napisał/a:Jest proste bardzo skuteczne pytanie 
rossanka napisał/a:Z ciekawości, jak ona miała zareagować dalej?
Jasne, że nie odpowie, bo to jest lamerskie pytanie Przegrywa. Świadczy o tym, że typ nie ma pomysłu na poprowadzenie rozmowy, nie wie jak rozmawiać z kobietą i nie zbuduje żadnej interesującej lub emocjonalnej narracji.
To kobiety mają pytać z ciekawości, na skutek prowadzonej rozmowy, a nie słuchać pytań o palmy xd
Jeżeli ona nie ma w profilu ani słowa o sobie, to trudno, żebyśmy mieli pomysł na prowadzenie rozmowy xd
Łatwo to mówić komuś takiemu jak Ty. Ja mam ten sam problem co raka, nie chciałbym stracić tych paru znajomych, których mam. W końcu po latach mam z kim gdzie wyjść. Jak se to spieprzę, to już w ogóle pozamiatane.
14,807 Odpowiedź przez 2odiak 2023-05-08 15:17:32 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-05-08 15:22:03)
- 2odiak
- Przyjaciółka Forum

- Nieaktywny
rakastankielia napisał/a:Przegryw Prawiczek napisał/a:rakastankielia napisał/a:Niby nic. Tylko że jak zapytasz czytelniczkę, co ostatnio czytała i co jej się w tej książce podobało, to nie potrafi odpowiedzieć. Albo te podróżniczki najczęściej okazują się co najwyżej atencjuszkami, które jeżdzą do Paryża i robią se zdjęcie na insta pod wieżą Eiffla, a nic o tym Paryżu nie potrafią powiedzieć, niczego nie doświadczyły, nie próbowały lokalnego jedzenia itd., ewentualnie drugi typ - jeżdżą raz do roku na all inclusive do Turcji czy Egiptu i tylko siedzą w hotelu przez całe wakacje.
Ale nie tak sztywno. Każdy pomyśli, ze coś nie halo. Natarczywy, nadpobudliwy, natręt? Zostanie zblokowany i ucieknie 
:Lubisz podróże?
- Tak
: A gdzie byłaś ostatnio?
- Rok temu w Gdańsku na gofrze 
(: To jadę zaraz sprawdzić jak inflacja wpier..ła cene tego gorfa
)
: A słuchaj jak byłem ostatnio w Gdańsku to nie za bardzo z tego typu rzeczami ( a na Wrzeszczu biją
cicho..
) . Nadało się to do czegoś, czy dykta i czuć malizną?
- Nie no co Ty! Spoko. Polecam!
: Pakuj się jedziemy !
I można na wesoło każda gadkę rozkręcić 
No ale ja nie mam problemu z goframi w Gdańsku. Jeżeli dziewczyna potrafi cokolwiek powiedzieć i dać mi możliwość pociągnięcia tematu, to to robię (choć i tak zazwyczaj rozmowa kończy się niedługo później), ale często tego nie ma.
rakastankielia napisał/a:Przegryw Prawiczek napisał/a:jakis_czlowiek napisał/a:xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jeżeli ona nie ma w profilu ani słowa o sobie, to trudno, żebyśmy mieli pomysł na prowadzenie rozmowy xd
Zdjęcia są preteskowe i one pozwalają rozwinąć historię. Albo kobieta widzi coś interesującego w skojarzeniach, odniesieniach, które masz, gdy piszesz o jej zdjęciach i zostaje w rozmowie albo kompletnie tego nie czuje, a Ty masz odpowiedź, że ktoś nie czai i efekt rozdania jest natychmiast znany. Zaoszczędzony czas i energia.
Przegryw Prawiczek napisał/a:rakastankielia napisał/a:Przegryw Prawiczek napisał/a:Jasne, że nie odpowie, bo to jest lamerskie pytanie Przegrywa. Świadczy o tym, że typ nie ma pomysłu na poprowadzenie rozmowy, nie wie jak rozmawiać z kobietą i nie zbuduje żadnej interesującej lub emocjonalnej narracji.
Zdjęcia są preteskowe i one pozwalają rozwinąć historię. Albo kobieta widzi coś interesującego w skojarzeniach, odniesieniach, które masz, gdy piszesz o jej zdjęciach i zostaje w rozmowie albo kompletnie tego nie czuje, a Ty masz odpowiedź, że ktoś nie czai i efekt rozdania jest natychmiast znany. Zaoszczędzony czas i energia.
Nie, zdjęcia najczęściej też nie dają żadnego punktu odniesienia.
Przegryw Prawiczek napisał/a:Nieźle po Tobie jadą:D
Ale co, bo nie kumam? Rozumiem, że to sarkazm? 
To jest standard na portalach, czy szybkich randkach.
rakastankielia napisał/a:Przegryw Prawiczek napisał/a:rakastankielia napisał/a:Jeżeli ona nie ma w profilu ani słowa o sobie, to trudno, żebyśmy mieli pomysł na prowadzenie rozmowy xd
To po co klikasz jak te zdjęcia nie wywołują emocji?
Ja daję w prawo, tylko wtedy gdy zdjęcia wywołują we mnie jakąś reakcję emocjonalną, którą potem werbalizuje. I potem to już z reguły fajnie się toczy przynajmniej do pewnego etapu, kiedy na podstawie rozmowy obie strony decydują co dalej. To jest niewymuszona interakcja.
14,813 Odpowiedź przez jakis_czlowiek 2023-05-08 15:35:57 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-05-08 15:36:37)
Przegryw Prawiczek napisał/a:Ja daję w prawo, tylko wtedy gdy zdjęcia wywołują we mnie jakąś reakcję emocjonalną, którą potem werbalizuje. I potem to już z reguły fajnie się toczy przynajmniej do pewnego etapu, kiedy na podstawie rozmowy obie strony decydują co dalej. To jest niewymuszona interakcja.
Ale musisz jeszcze mieć tą parę. Problem jest jeśli nie masz żadnych par i polubień. Ja przez rok na Tinderze miałem może 60 par i ze 100 polubień. 1 polubienie dostawałem na każde 100 (a pewnie więcej) wysłanych...
Jak nie masz powodzenia na takich portalach, to nie ma miejsca na to, żeby filtrować profile jeszcze bardziej. Po prostu jak się dziewczyna podoba z wyglądu, to dajesz na prawo. A nie patrzysz, czy zdjęcia wywołują emocje xD
Przegryw Prawiczek napisał/a:rakastankielia napisał/a:Przegryw Prawiczek napisał/a:Zdjęcia są preteskowe i one pozwalają rozwinąć historię. Albo kobieta widzi coś interesującego w skojarzeniach, odniesieniach, które masz, gdy piszesz o jej zdjęciach i zostaje w rozmowie albo kompletnie tego nie czuje, a Ty masz odpowiedź, że ktoś nie czai i efekt rozdania jest natychmiast znany. Zaoszczędzony czas i energia.
To po co klikasz jak te zdjęcia nie wywołują emocji?
Ja daję w prawo, tylko wtedy gdy zdjęcia wywołują we mnie jakąś reakcję emocjonalną, którą potem werbalizuje. I potem to już z reguły fajnie się toczy przynajmniej do pewnego etapu, kiedy na podstawie rozmowy obie strony decydują co dalej. To jest niewymuszona interakcja.
Nie klikam. Daję w prawo tylko te profile, które mają opis lub zdjęcia, do których mogę się jakoś odnieść. Problem w tym, że takich profili jest może z 5%, jak nie mniej.
jakis_czlowiek napisał/a:Łatwo to mówić komuś takiemu jak Ty. Ja mam ten sam problem co raka, nie chciałbym stracić tych paru znajomych, których mam. W końcu po latach mam z kim gdzie wyjść. Jak se to spieprzę, to już w ogóle pozamiatane.
Jak można spieszyć znajomości, tak z ciekawości pytam?
haha ja nie odpowiadam, ale nawet nie wiedzialam, ze to jakas checha wspolna 
14,817 Odpowiedź przez jakis_czlowiek 2023-05-08 16:46:53 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-05-08 16:51:29)
rossanka napisał/a:Jak można spieszyć znajomości, tak z ciekawości pytam?
Chociażby przez powiedzenie czegoś nie tak?
Dajmy na to, że mam tą grupkę znajomych i podoba mi się jakaś koleżanka. Jak zrobię coś nie tak, to będzie nie tylko koniec znajomości z koleżanką, ale i z całą grupką. A szansa, że zrobię coś nie tak jest bardzo wysoka. Lepiej żeby było jak jest, na stopie koleżeńskiej, niż wcale.
A jak mogę zrobić coś nie tak? Np.:
- powiem coś dziwnego
- koleżanka dowie się, że mi się podoba i będzie źle się z tym czuła
- zrobię krok za daleko, zacznę przypadkiem nieświadomie zarywać, a ona tego nie będzie chcieć
- może się poczuć urażona tym, że podoba się komuś takiemu jak ja, mogę ośmieszyć ją tym
- itp.
rossanka napisał/a:Jak można spieszyć znajomości, tak z ciekawości pytam?
Nie zadawaj tak głupich pytań, to nie przystoi osobie w twoim wieku.
Przegryw bracie, chyba ty pisałeś na początku że niektórzy nie nadają się do związków. Moim zdaniem to prawda. Chciałbym też, żeby tacy ludzie byli traktowani przez społeczeństwo na równo z innymi, tymi którzy się nadają.
Tak utopijnie trochę powiem, że powinien być jakiś test na zdatność do relacji. Po jego wykonaniu i otrzymaniu wyniku każdy miałby jasno na papierze, co powinien robić w życiu. Sam bym chętnie się poddał czemuś takiemu, sam fakt że miałbym potwierdzoną w powszechnie uznawany sposób niezdolność w takich kwestiach dałby mi dużo większy komfort psychiczny. Dziś szczerze mówiąc bardzo mi tego brakuje, zwłaszcza że wielu ludzi w moim otoczeniu nie rozumie dlaczego jestem samotny, co mnie deprymuje, bo sam doskonale wiem dlaczego tak jest. Taki dysonans bardzo negatywnie wpływa na postrzeganie samego siebie.
ChuopskiChłop napisał/a:Przegryw bracie, chyba ty pisałeś na początku że niektórzy nie nadają się do związków. Moim zdaniem to prawda. Chciałbym też, żeby tacy ludzie byli traktowani przez społeczeństwo na równo z innymi, tymi którzy się nadają.
Tak utopijnie trochę powiem, że powinien być jakiś test na zdatność do relacji. Po jego wykonaniu i otrzymaniu wyniku każdy miałby jasno na papierze, co powinien robić w życiu. Sam bym chętnie się poddał czemuś takiemu, sam fakt że miałbym potwierdzoną w powszechnie uznawany sposób niezdolność w takich kwestiach dałby mi dużo większy komfort psychiczny. Dziś szczerze mówiąc bardzo mi tego brakuje, zwłaszcza że wielu ludzi w moim otoczeniu nie rozumie dlaczego jestem samotny, co mnie deprymuje, bo sam doskonale wiem dlaczego tak jest. Taki dysonans bardzo negatywnie wpływa na postrzeganie samego siebie.
Podoba mi się taka utopijna wizja, w której to standardyzowane badanie decydowałoby o prawie do związku.Mialbys certyfikat cyfrowy wyświetlany wraz z Twoim ID podczas powitania i koniecznie inny kolor uniformu.Możnaby to połączyć jeszcze delikatnie z eugeniką:P
Posty [ 14,756 do 14,820 z 29,786 ]
Zobacz popularne tematy :
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024