Kiedy dojrzewaja panowie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kiedy dojrzewaja panowie?

Strony Poprzednia 1 76 77 78 79 80 92 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5,006 do 5,070 z 5,918 ]

5,006 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-23 20:40:27)

Odp: Kiedy dojrzewaja panowie?

A dlaczego uważasz że wiem lepiej od Ciebie?
Ja tak to widzę. A Ty może inaczej i na gwiazdkę przedstawisz Joasię byłej do akceptacji lub jako trofeum wink

Zobacz podobne tematy :

5,007 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-11-23 21:00:10)

Symbi napisał/a:
adela 07 napisał/a:

J

Ela- czemu sądzisz, że Misinx tęskni ża żoną ex?

Bo ocenia po własnych odczuciach. Albo ma skaner emocji w cudzym mózgu wink.
P.S. Uwielbiam, jak obcy ludzie lepiej wiedzą, co ktoś czuje.

O tym że tęskni to Misinx sam pisał zapytany ,pisał też ,że czasem tęskni i nie tęskni ,więc tu nie ma wielkiej filozofii.
i w sentymentach i tęsknotach nie ma nic niezwykłego i patologicznego w sumie uczucia wszystkie są prawdziwe i nie zauważyłem żeby ktoś podważał je komukolwiek ,co innego bywa konfliktem i barierą w dyskusji.
łatwo zauważyć że ludzie wcale nie piszą o uczuciach tylko piszą co myślą i co myślą o uczuciach,przedstawiają już gotową własną interpretację pod opinię innych z jakimś oczekiwaniem,albo piszą o uczuciach z oczekiwaniem że to takie ma być zaklęcie i wszyscy mają na przykład skakać z zachwytu albo cicho siedzieć  ,a to jest spora różnica
to przekonania,intencje ,motywacja (lub jej brak) które stoją za uczuciami i zaraz po ich wystąpieniu
bywają polem różnych domniemań,spekulacji,dyskusji,przeniesień i projekcji
po za tym w gruncie rzeczy podobnie ludzie czują,myślą ,mają w sumie dość ograniczoną,ale sporą  pulę możliwości
dobierania wybierania sterowaniem uczuciami zależy jaką ścieżkę ślad się wybierze i tym kieruje

Jak Misinx będzie transparentny i będzie sobą to może się nie rozczarować mając oczekiwania urealnione
a wpływ zawsze pozostaje w domyśle ,ponieważ nigdy nie wiadomo jak nasze gesty ,mowa ciała ,słowa zostaną podsumowane , z jaką refleksją odebrany zostanie nasz wpływ i pod jakim wpływem ,proste akcja reakcja i wiele wiele zmiennych ,często obserwacje zgadzają się z projekcjami i stanem faktycznym z tym co druga osoba czuje to bywa dobrze i niedobrze,omylność i nieomylność plus doświadczenie wytrenowani w obserwowaniu uczuć myśli bez wydawania wyroków 
intuicja i percepcja tak jak nasze radzenie sobie w synchronizowaniu czucia z myśleniem nie są doskonałe coś działa lepiej coś mniej dobrze a podświadomość działa wielośladowo i wielowątkowo w tle i potrafi z znienacka wywalić error niekoniecznie spontanicznie raczej to reakcja wtedy faktycznie prawdą jest że na niektóre emocje nie ma się wpływu ale na to co się z nimi zrobi to się ma już kwestia nauki i wyćwiczenia ,jesteś niby różni ale podobni ,a empatia to nie tylko współczucie litość etc to też dedukcja po części czyli myślenie o uczuciach i interpretowanie ich z doświadczenia niekoniecznie tylko własnego ,uczenie się od innych ma sporą wartość to znaczy może mieć na końcu i tak jest się autorytetem dla samego siebie z wszystkimi funkcjami psychicznymi takimi jakie się ma bo innych nie ma i na razie dostęp do nich jest nie możliwy to znaczy do jakiejś lepszej doskonalszej, te różne punkty odniesienia są istotne bo to potencjalnie też nasze inne ślady w podświadomości ,a świadomość to wycinek tylko tego co i jak myślimy interpretujemy sam intelekt to za mało  ,dlatego iskrzenie i konflikty na forum oczywiście bez zbytniego chamstwa mogą rozszerzać spektrum samopoznania ,bo naprawdę jesteśmy bardzo podobni przynajmniej w tym europejskim kręgu kulturowym
zacinanie się i upór jest też barierą takim tego objawem jest pewien rodzaj zaprzeczania też mechanizm obronny mocno nadużywany
takie skutek pseudoindywidualizacji i egotycznych czasów .

Faktem jest też że Misinx pisał o tych tęsknotach chyba latem za czasów jeszcze pani z Częstochowy czy Tychów na pewno przed panią "zielonym ludkiem" .

Misinx Ty jesteś bedboyem smile albo nim będziesz

5,008 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-11-23 21:01:20)

A nawet jeśli jest czasem trochę tęsknoty, to co w tym nagannego?
To nie znaczy, że się nie zamknęło pewnych rozdziałów.

5,009 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-23 21:10:22)

Dokładnie Paslawku.
Dla kogoś kto chce poszerzać wiedzę o naturze ludzkiej to forum jest nieocenione.
Bo w życiu nie zawsze mamy wokół taką różnorodność i otwartość. 
Coś  jakby z 20 tomów  Dostojewskiego czytać.
W realu nie mamy tak często.
Nic złego w tesknotach byleby zdawać sobie sprawę  gdzie jesteśmy i co stawiamy w centrum.
Teraz mi się przypomniało że jedną z Pań podziękowała Misinxowi z powodu byłej żony.
Więc zdania Eli nie musi brać  pod uwagę, ale zdanie tamtej kobiety przypadkowo takie same;) mógłby chyba.
No chyba że oczekuje samych klakierów.
A jak się nie robi analizy to się przerabia Dzień  Świstaka w kółko.
Zaczyna się radosnym: hurra, randka big_smile

5,010

Jedna zaakceptuje, inna nie... życie...
Przecież Misinx dopiero zaczyna znajomość z tą nową panią. Chyba jeszcze przed randką był umówiony na imprezę.
A w głowie wydaje się mieć nie najgorzej poukładane.

5,011 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-11-23 21:26:17)

Piegowata'76 napisał/a:

A nawet jeśli jest trochę tęsknoty, to co w tym nagannego?
To nie znaczy, że się nie zamknęło pewnych rozdziałów.

Kwestia nawykowego myślenia w tle i dopuszczania przełączania rodzajów myślenia .
Stopień, poziom, skala tego ma znaczenia i przeciąganie struny,powtarzanie i wracanie jest nużące dla mózgu ,ma to wpływ na wybory determinuje go.Coś ciągnie przywiązuje i hamuje w konsekwencji ,i zajmuje uwagę odrywa od tego co jest jeżeli się ciągnie w koło dla przyjemności wraca i wraca wstecz, to tu i teraz nie istnieje, a przyszłość budzi lęki że powtarzanie się skończy na przykład
Jak sobie człowiek poukłada neuroprzekaźniki i blokery tak ma takie wydziela enzymy hormony itp te wszystkie dopaminy endorfiny serotoniny opioidy i endopoliploidy,kortyzole i inne cuda wianki to te wszystkie uczucia i myśli chemia ,albo się chce nad tym panować albo nie,tylko potem przychodzi zdziwienie dlaczego jest tak źle jak niby jest tak dobrze smile
opanowanie tego to wyzwanie jest - spore big_smile a raczej opanowywanie rozwojem bo doskonałość jest złudzeniem.

5,012 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-11-23 21:28:12)

Skąplikowane wink Muszę przetrawić.
Jest wiele rzeczy, o których wspominam i czuję chwilową nostalgię, ale żyje się dalej.

5,013 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-11-23 21:26:59)

Piegowata'76 napisał/a:

To proste jak budowa cepa jest.
Kaśki się spytaj ja tu nie robię za doktora Miczurina i nie zmyślam i nie tworzę "nowych dziadów" psychologi polskiej smile to to co sam usłyszałem ,przetworzyłem smile,wydumałem,doświadczyłem  i przeczytałem i wcale to nie zakończony proces  .
Oczywiście to jeden z wariantów tego jak można te zjawiska opisać .
Niektórym ludziom po prostu pasuje życie przeszłością i przystosowują się do tego jednocześnie jest to rodzaj przystosowania się do życia w jakimś stanie przewlekłym na przykład , na ogół to też reakcja obronna lub ucieczkowa ,taka jak na przykład bujanie w obłokach fantazjowanie i myślenie o niebieskich migdałach
takie rzeczy można wpleść w regulowanie emocji

5,014

I jeszcze coś: olśnilo mnie: w każdym stanie depresyjnym jest jakieś kłamstwo hołubione albo strach przed odkryciem prawdy o sobie.
Konfrontacja wyzwala smile

Paslawek. Krótsze zdania:)

5,015

Nie obraź się, ale weź to jakoś prościej powiedz.

5,016 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-11-23 21:39:26)

Ela210 napisał/a:

Dokładnie Paslawku.
Dla kogoś kto chce poszerzać wiedzę o naturze ludzkiej to forum jest nieocenione.
Bo w życiu nie zawsze mamy wokół taką różnorodność i otwartość. 
Coś  jakby z 20 tomów  Dostojewskiego czytać.
W realu nie mamy tak często.
Nic złego w tesknotach byleby zdawać sobie sprawę  gdzie jesteśmy i co stawiamy w centrum.
Teraz mi się przypomniało że jedną z Pań podziękowała Misinxowi z powodu byłej żony.
Więc zdania Eli nie musi brać  pod uwagę, ale zdanie tamtej kobiety przypadkowo takie same;) mógłby chyba.
No chyba że oczekuje samych klakierów.
A jak się nie robi analizy to się przerabia Dzień  Świstaka w kółko.
Zaczyna się radosnym: hurra, randka big_smile

Hmmm.... No tak, "Teraz mi się przypomniało że jedną z Pań podziękowała Misinxowi z powodu byłej żony.". Ale to, że podziękowała ponieważ wtedy jeszcze nie miałem rozwodu i o to chodziło, to już sobie nie przypomniałaś. Ważne, że reszta pasuje do Twojej tezy.
O tęsknotach za żoną, to o ile dobrze sobie przypominam to zdaje się też pisałem wtedy, że tęskniłem za tym jaka była na początku naszego małżeństwa, a nie za tym jaka była przez ostatnie lata. Nie tęskniłem stricte za nią, tylko za pewnym czasem w swoim życiu. Ale to też nie jest istotne. Liczy się Twoja teza, a reszta się dopasuje.

Człowiek się dziwi, że Rossanka tu jedzie samymi schematami, a Ty jesteś dokładnie taka sama. Schematy, schematy, schematy... To też jakby "Dzień Świstaka" smile

5,017

Ja tęsknię np. za latami dzieciństwa mojego syna, pokazywaniem mu świata, wspólnymi chwilami. To takie nienormalne? Nie wiedziałam, serio.

5,018

Ela210 napisał/a:

Paslawek. Krótsze zdania:)

wista wio łatwo powiedzieć smile
robię wszystko co w mojej mocy naprawdę ,nad tym pracuje i czasem samego mnie to wk...wia
jedno kilometrowe zdanie
ale ostatnio edytuje nieco dokładniej jak mam natchnienie - mozolna to praca smile
zaniechania w przeszłości smile

5,019 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-11-23 21:40:59)

paslawek napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

Kaśki się spytaj ja tu nie robię za doktora Miczurina i nie zmyślam i nie tworzę "nowych dziadów" psychologi polskiej smile to to co sam usłyszałem ,przetworzyłem smile,wydumałem,doświadczyłem  i przeczytałem i wcale to nie zakończony proces  .
Niektórym ludziom po prostu pasuje życie przeszłością i przystosowują się do tego jednocześnie jest to rodzaj przystosowania się do życia w jakimś stanie przewlekłym na przykład , na ogół to też reakcja obronna lub ucieczkowa ,taka jak na przykład bujanie w obłokach fantazjowanie i myślenie o niebieskich migdałach

Przefilozofywujesz... smile
Co ma piernik do wiatraka ?

5,020

Piegowata'76 napisał/a:

Kto Ela czy ja ?

5,021 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-23 21:42:49)

Misinx. Ale ta Pani przecież wiedziała że nie jesteś singlem przed waszym spotkaniem?
Mylę się?  Nie miała takiej świadomości?

5,022

paslawek napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

Kto Ela czy ja ?

Trudno Was dzisiaj rozróżnić big_smile

5,023

Misinx napisał/a:
paslawek napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

Przefilozofywujesz... smile
Co ma piernik do wiatraka ?

To dość ogólne było  nie tylko o Tobie i Piegowatej w Piegi
a piernik do Wiatraka ma wiele jak się tak zastanowić smile wspólnym mianownikiem może być mąka o ile wiatrak służy jako młym

5,024

Ela210 napisał/a:

Misinx. Ale ta Pani przecież wiedziała że nie jesteś singlem przed waszym spotkaniem?

Która pani ??? Ta co się wtedy rozstała ? Wiedziała, ale jednak uznała, że stanowi to dla niej problem, że formalnie jestem jeszcze bez rozwodu. Twierdziła, że z doświadczenia wie, że rozwody trwają długo i są problematyczne. Nasłuchała się historyjek od swojej adwokat itd. Podobnie jak Tobie pewnych rzeczy, tak jej nie dało się wytłumaczyć, że w moim przypadku rozwód był tylko formalnością i nie będzie żadnych problemów. I tak było. Ona miała swoją teorię, której się trzymała. Powinnaś ją dobrze rozumieć.

5,025

Ciebie, Paslawku, miałam na myśli tym razem.

5,026

Więc jeśli wiedziała to nie był prawdziwy powód.
Kobieta nie odrzuci mężczyzny z powodu braku formalnego rozwodu o którym wiedziała wcześniej  ale z powodu zaangażowania w byłą nawet po rozwodzie już tak.

5,027 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-11-23 21:58:06)

Misinx napisał/a:
paslawek napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

Kto Ela czy ja ?

No wiesz co ? smile
przesadzasz
dzisiaj to ja byłem dobrym gliną
na bycie złym- maja kolej jutro smile

Piegowata'76 napisał/a:

używaj funkcji "cytuj" a które mam prościej to dłuższe czy krótsze ?
nie wiem czy umiem prościej ,ja to bardziej czuje takie rzeczy
z opisywaniem prosto tego gorzej u mnie a niektóre doświadczenia są w pewnym sensie nie do przekazania jak się czegoś na sobie nie przećwiczyło,
z resztą upraszczanie ma granice coś tam Eisenstein kiedyś o tym napisał ale nie chce mi się szukać.

5,028 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-11-23 22:00:57)

Ela210 napisał/a:

Więc jeśli wiedziała to nie był prawdziwy powód.
Kobieta nie odrzuci mężczyzny z powodu braku formalnego rozwodu o którym wiedziała wcześniej  ale z powodu zaangażowania w byłą nawet po rozwodzie już tak.

JPRDL big_smile Odpadam lol

Powiem tylko tyle jeszcze, że to było rok temu i wtedy jeszcze moje relacje z ex nie były takie jak teraz. Były gorsze. Nie wiem o jakim roisz sobie zaangażowaniu w byłą big_smile Mam to gdzieś big_smile Baw się dobrze, ze swoimi teoriami.
Ty weź poszukaj jeszcze w moich starych wpisach sprzed paru lat, że pisałem, że kocham żonę, to już Ci wszystko będzie pasować do teorii lol

5,029 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-23 22:06:47)

To Twoja zabawa. I dziwne wymaganie że wszyscy muszą Cię głaskać po głowie. Chyba niezmienialne.
I trochę przystopuj.
Ja nie biorę 200 zł za sesję  od Ciebie.
Za histerię  w normalnej dyskusji..
A Rossanka pytała niedawno dlaczego nie doradzamy Misinxowi..
To już tarzanie się po podłodze? big_smile

5,030

Podczytuję trochę temat, Adela - kibicuje Ci mocno w powrocie do dobrych dni smile
Ożesz - ale się podziało - ciekawe, może mi się nie oberwie smile jak powiem, że w zagadkach filmowych można sobie poużywać big_smile

5,031 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-11-23 22:17:40)

To ja też odpadam. Mam prawo poprosić o wyjaśnienie czegoś, czego nie zrozumiałam, ale skoro są granice.. szturmować nie będę.

5,032 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-23 22:26:08)

I Paslawek nie może poprosić o zacytowanie?
Bo jesteś ponad to?
smile
Nic się nie podzialo Random,  położymy dzieci spać  tylko smile
Na zagadki zajrzę. Tam nikt się nie obraża jak zgadnę  smile

5,033

Ela210 napisał/a:

To Twoja zabawa. I dziwne wymaganie że wszyscy muszą Cię głaskać po głowie. Chyba niezmienialne.
I trochę przystopuj.
Ja nie biorę 200 zł za sesję  od Ciebie.
Za histerię  w normalnej dyskusji..
A Rossanka pytała niedawno dlaczego nie doradzamy Misinxowi..
To już tarzanie się po podłodze? big_smile

lol Ale Ci się pierdoli. Bo już inaczej się tego nie da określić lol
Mogą mnie za to wywalić z forum. Przeżyję lol

5,034

Jeśli myślisz że ja zacznę histeryzowac jak Ty, to się nie doczekasz smile

5,035 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-11-23 23:04:05)

Piegowata'76 napisał/a:

To ja też odpadam. Mam prawo poprosić o wyjaśnienie czegoś, czego nie zrozumiałam, ale skoro są granice.. szturmować nie będę.

Tu   konkret może się liczyć o co dokładniej pytasz ? czy o sentymenty wspominanie - globalnie ?
czy chodzi Ci o wspominanie eksów ,tęsknoty za nimi i wpływu tego na nową relację ?
Bo się zrobiło bardzo ogólnie w pewnej chwili .
Chodziło też o bariery w komunikacji na forum - ocenianiem,opiniowaniem 
różnicami w interpretowaniu ,różnicami w percepcji i stosunkiem do tego ,
oraz różnicami  w komentowaniu różnych jakichś zjawisk przez ludzi mających różne nastawienia ,poglądy doświadczenia a nawet różne chwilowe nastroje i samopoczucie ,emocje to wszystko sprawia różnorodność . 

Mnie głównie chodziło o mechanizm uciekania,wycofania ,wchodzenia w przeszłość, którego celem może być jakiś regulowanie swoich stanów psychicznych,ważny jest i skutek tego do czego to potrzebne komu i do czego to wykorzysta i jak często to robi i w jaki sposób
Co innego spontaniczny przypływ wspomnień a co innego eskapizm ,albo kompulsywne automatyczne analizowanie jakiegoś okresu swojego życia ,na przykład zdradzeni czasem uciekają w to analizowanie swojej winy ,bywa to unikaniem działania na przykład ,unikaniem przed pójściem do prawnika to tylko prosty przykład
Często to odruch, nawyk, myślowy bardziej lub mniej 
takie uciekanie przed działaniem na przykład prze zaangażowaniem i jakąś konkretną czynnością która budzi obawy 

ach te Twoje fochy smile i oceny smile zabawne w sumie .

5,036 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-11-23 22:38:41)

Ale jakie fochy? Napisałeś o granicach, więc przyjęłam do wiadomości i więcej nie pytam.Tyle.
Chodziło mi o cały post, którego po prostu nie zrozumiałam.

Rozpamiętywanie do pewnego stopnia i czasu chyba jest dość naturalne.

5,037

Ela210 napisał/a:

Nic się nie podzialo Random,  położymy dzieci spać  tylko smile
Na zagadki zajrzę. Tam nikt się nie obraża jak zgadnę  smile

big_smile  Jakby to ująć... chodźcie bo tam temat trzeba rozruszać... a Wam się to udaje big_smile

5,038

Piegowata'76 napisał/a:

Ale jakie fochy? Napisałeś o granicach, więc przyjęłam do wiadomości i więcej nie pytam.Tyle.

Ale Piegus czego Ty nie rozumiesz ? Ja histeryzuję, a Ty robisz focha i kropka. Trzeba się dostosować do narracji lol wink

5,039

Piegowata'76 napisał/a:

Który post ten dłuższy czy ten krótszy ? smile

5,040

Ten:

"Kwestia nawykowego myślenia w tle i dopuszczania przełączania rodzajów myślenia .
Stopień, poziom, skala tego ma znaczenia i przeciąganie struny,powtarzanie i wracanie jest nużące dla mózgu ,ma to wpływ na wybory determinuje go.Coś ciągnie przywiązuje i hamuje w konsekwencji ,i zajmuje uwagę odrywa od tego co jest jeżeli się ciągnie w koło dla przyjemności wraca i wraca wstecz, to tu i teraz nie istnieje, a przyszłość budzi lęki że powtarzanie się skończy na przykład
Jak sobie człowiek poukłada neuroprzekaźniki i blokery tak ma takie wydziela enzymy hormony itp te wszystkie dopaminy endorfiny serotoniny opioidy i endopoliploidy,kortyzole i inne cuda wianki to te wszystkie uczucia i myśli chemia ,albo się chce nad tym panować albo nie,tylko potem przychodzi zdziwienie dlaczego jest tak źle jak niby jest tak dobrze smile
opanowanie tego to wyzwanie jest - spore big_smile a raczej opanowywanie rozwojem bo doskonałość jest złudzeniem."

5,041

paslawek napisał/a:
Misinx napisał/a:
paslawek napisał/a:

Kto Ela czy ja ?

No wiesz co ? smile
przesadzasz
dzisiaj to ja byłem dobrym gliną
na bycie złym- maja kolej jutro smile

Piegowata'76 napisał/a:

używaj funkcji "cytuj" a które mam prościej to dłuższe czy krótsze ?
nie wiem czy umiem prościej ,ja to bardziej czuje takie rzeczy
z opisywaniem prosto tego gorzej u mnie a niektóre doświadczenia są w pewnym sensie nie do przekazania jak się czegoś na sobie nie przećwiczyło,
z resztą upraszczanie ma granice coś tam Eisenstein kiedyś o tym napisał ale nie chce mi się szukać.

Dżizas! Jeszcze Einsteina w to wpakuj.;)
Jak trafiam na taki Pasławkowy potok, to sobie pod nosem "na glos" czytam.
Jak lekki przygłup smile

5,042 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-23 22:54:54)

big_smile ja zgadnę gdzie kropki.A potem już łatwiej.
Sama jestem w kropkach i przecinkach słaba  więc nie krytykuję bo zabrzmialoby jakby garnek przyganiał kotłowi smile

5,043 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-11-23 22:57:11)

Piegowata'76 napisał/a:

Rozpamiętywanie do pewnego stopnia i czasu chyba jest dość naturalne.

To zależy rozpamiętywanie czego
znowu konkret i okoliczność jest istotna
może być naturalnie i spokojne, może być bardzo szkodliwym mechanizmem na przykład nerwicowym albo depresyjnym.

a różnice w doświadczeniach to normalka na przykład
pewnych rzeczy nie dasz rady dokładniej poznać opisać precyzyjniej
bo na przykład nie brałaś speedballa ( narkotyk mieszanka kokainy i heroiny,albo amfetaminy i heroiny) o takie granice mi chodzi mniej więcej
albo nigdy to też przykład nikt Ciebie nie zdradził
niemal na Twoich oczach ,różnica będzie duża w pełnym zrozumienia granicą ograniczeniem,barierą ,sama empatia czy ocenianie, może trochę pomóc,
ale nie będzie to takie samo doświadczenie jak byś opisała zażywanie i działanie speedballa i heroiny to też taki tylko przykład różnie to ludzie opisują a nawet samo działanie na różnych ludzi jest różne - nie ma jednego jedynego wzorca działania i nie ma jednego jedynego wzorca opisywania takiego działania
porównywanie i przypływanie w rozmowie ,dyskusji  jednego zjawisk opisywaniem go przez inne, nie jest tym samym identycznym doświadczeniem tu pojawiają się nieporozumienia
ale bywa przydatne skuteczne i wystarczające w jakimś tam porozumieniu między ludźmi i może jak ktoś jest otwarty pomóc w komunikacji a jak ktoś się uprze przy jednym to powstanie bariera
kwestia różnicowania i uczepienia się tylko jednego punktu .
ufff smile

5,044 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-11-23 23:03:17)

Cóż... domyślam się, że wszystko może przybierać niezdrowe formy i proporcje.

No i właśnie... pewne rzeczy czujemy po swojemu, co dotyczy i Misinxa, i mnie, i wszystkich.
Ale to, co pisano dziś Misinxowi, a swego czasu i mnie przypomina mi sytuację (choć właśnie przeczytałam, że nie należy tłumaczyć jednego zjawiska przez inne), gdy znajomy wdowiec, ożeniony po raz drugi, wciąż odwiedzał grób byłej, za co zbierał kazania, że czas zapomnieć o tamtej, skoro jest z nową. Zero szacunku do jego uczuć i ocenianie przez pryzmat stereotypów oraz jedynie własnego punktu widzenia.

5,045 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-23 23:04:07)

Powiedziałabym że jeśli czyjś punkt widzenia czy oceny jest dla nas aż tak niekomfortowy że nie jesteśmy w stanie wyłączyć emocji i rozebrać tego racjonalnie  to mamy problem z tym większy niż się wydaje. Tak jak naciskasz brzuch i gdzieś boli że podskakujesz pod sufit.
Świat nie wygląda tak że inni ludzie chodzą wokół was na paluszkach. Takie oczekiwanie jest źródłem bólu.
Ustawienie siebie w centrum jak twierdzy którą należy bronić jest szkodliwe.

5,046 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-11-23 23:23:19)

Piegowata'76 napisał/a:

Ten:

"Kwestia nawykowego myślenia w tle i dopuszczania przełączania rodzajów myślenia .
opanowanie tego to wyzwanie jest - spore big_smile a raczej opanowywanie rozwojem bo doskonałość jest złudzeniem."

To jest o regulowaniu uczuć, emocji a mamy różne sposoby na to, bardzo podobne, czasem mniej podobne
predyspozycje  wychowanie i doświadczenia to determinują i warunkują takie rzeczy
ale podlegają zmianom jak się człowiek rozwija i dojrzewa, niektóre w formie przekonań czy oczekiwań są bardziej stałe inne modyfikują się szybciej 
regulowanie czyli dochodzenie do jakiejś tam równowagi odbywa się miedzy innymi mechanizmami obronnymi na przykład też wspominaniem bo to też jest uczucie i myślenie
mechanizmy i wspomnienia , są w pamięci i podświadomość i tworzą wzory wzorce współpracują  ze sobą
a to wszystko czysta chemia mózgu ,podświadomość i świadomość
wszystko się opiera na neuroprzekaźnikach

5,047

Ojejku jejku, ale się tutaj dużo dzieje smile
No muszę przyznać, że aż w emocjach człowiek to czyta wink

5,048

ja tam jestem spokojny

5,049 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-11-23 23:42:01)

Piegowata'76 napisał/a:

Cóż... domyślam się, że wszystko może przybierać niezdrowe formy i proporcje.

No i właśnie... pewne rzeczy czujemy po swojemu, co dotyczy i Misinxa, i mnie, i wszystkich.
Ale to, co pisano dziś Misinxowi, a swego czasu i mnie przypomina mi sytuację (choć właśnie przeczytałam, że nie należy tłumaczyć jednego zjawiska przez inne), gdy znajomy wdowiec, ożeniony po raz drugi, wciąż odwiedzał grób byłej, za co zbierał kazania, że czas zapomnieć o tamtej, skoro jest z nową. Zero szacunku do jego uczuć i ocenianie przez pryzmat stereotypów oraz jedynie własnego punktu widzenia.

Ela210 napisał/a:

Powiedziałabym że jeśli czyjś punkt widzenia czy oceny jest dla nas aż tak niekomfortowy że nie jesteśmy w stanie wyłączyć emocji i rozebrać tego racjonalnie  to mamy problem z tym większy niż się wydaje. Tak jak naciskasz brzuch i gdzieś boli że podskakujesz pod sufit.
Świat nie wygląda tak że inni ludzie chodzą wokół was na paluszkach. Takie oczekiwanie jest źródłem bólu.

Reagowanie na opinie innych ludzi też po prostu bywa odruchowe raz szybsze raz wolniejsze 
różne przekonania stoją po prostu za tymi odruchowymi uczuciami pojawiającymi się w reakcji na opinie innych ludzi
a z tymi reakcjami różnie bywa jedni na jakieś inne zdanie odmienne, zareagują spokojnie inni fochem i histerią w to wplątana jest interpretacja subiektywna i czymś zdeterminowana czasem właśnie egocentrycznie

Wdowiec mógł spokojnie słuchać ludzi mógł się denerwować ,mógł nie zgadzać z tym że coś powinien i mógł zgadzać też na to że
takie celebrowanie ma zły wpływ na jego nowy związek ,
ludzie mają prawo wyrażać opinie, nie ma obowiązku się denerwować z tego powodu, zależy co jest pod spodem tego zdenerwowania ,czasem już jakiś nastrój ma wpływ na reakcje i  odpowiedź uczuciami
zmęczony niewyspany może zareagować,inaczej niż ktoś głodny i zły
to właśnie sporo zmiennych ma znaczenie i wpływ
niektóre uczucia biorą się ze świadomości a inne z podświadomości czasem jednocześnie różnie.

5,050

Dlaczego Elu uważasz że Twoja opinia jest słuszna, a reszta nie ma racji? Wyrocznia jaka czy co? Człowiek, Misinx, przyszedł sobie i opowiedział co tam u niego, a Ty analizę zaraz mu robisz. Przecież on tego w ogóle nie chce, chciał tylko podzieli się informacja, tak jak inni to tutaj robią, swobodna rozmowa, niektórzy są  ciekawi co u innych, tak po prostu i chętnie czytają takie wzmianki z życia codziennego.
Tylko mi teraz nie pisz, że staje w obronie uciśnionych big_smile i że przyklaskuje i głaszcze po głowie, zupełnie nie o to chodzi...

5,051 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-24 00:11:19)

Nigdzie nie napisałam że moja opinia jest jedynie słuszna.
Nawet masz posta o tym dzisiaj.
Misinx i Piegowata nie są uciśnieni tu w żaden sposób. Uważasz  go za p[oszkodowanego, twoje prawo.
I nie mów że wszyscy nie podzielaja mojego zdania o imprezach u byłej- bo to nieprawda.
nie nadawaj też Misinxowi szczególnego prawa do ochrony- jest takim samym facetem jak inni- nie roztopi się.

5,052 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-11-24 00:11:11)

Ty Elu wyraziłaś swoją opinie, masz do tego prawo, misinx swoją i tyle, koniec w sumie tematu, o radę nie prosił przecież, a za każdym razem jak coś napisze zaczynasz swoje analizy,  po co? Tak Ci zależy na jego szczęściu? To duży chłopiec, jak sobie naskrobie tak będzie miał, jego życie i wybory.
Czesta narracja u Ciebie ze inni tylko głaszczą po głowie i nie mówią prawdy, bo może uważają tak samo?

5,053

Ela210 napisał/a:

Ty się marnujesz tą psychologią. Idź w politykę big_smile albo do tvp info.

5,054 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-24 00:19:35)

Lody miętowe- nie odpowiem Ci. Bo mozesz uznać ze nie pozwalam Ci wyrazić swojego zdania- wiec niech pozostanie na Twoim- Misinx jest prześladowany i na tym zakończmy temat,

5,055 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-11-24 00:27:39)

To ucisniony to było ironicznie. Ale jaki poszkodowany, jakie prawo do ochrony? big_smile ja go tak nie traktuje, nie wiem o co Ci chodzi w ogóle, ja tu ludziom analizy nie przeprowadzam big_smile

Edit: wiem czemu ludziom odechciewa się tutaj pisać, bo ciągle poddawani są jakiejś analizie, nawet jak tego nie chcą, a tylko podzielić się tym co u nich

5,056 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-24 00:30:36)

To wg Ciebie jest przeze mnie prześladowany czy nie?- bo nie bardzo rozumiem sensu Twojej wypowiedzi, jesli uważasz że nie jest.
Bo jesli nie jest i uważasz że zepsułam atmosferę gdzieś, gdzie miało być lekko i przujemnie- to przypominam że to wątek Adeli , a ona wyraziła swoje zdanie, prawda?

5,057

lody miętowe napisał/a:

To ucisniony to było ironicznie. Ale jaki poszkodowany, jakie prawo do ochrony? big_smile ja go tak nie traktuje, nie wiem o co Ci chodzi w ogóle, ja tu ludziom analizy nie przeprowadzam big_smile

A może by tak Eli zrobić analizę ? big_smile Ela lubi analizować innych, ale sama o sobie raaaczej rzadko coś powie. No chyba, że jest to jakiś obraz przedstawiający ją w bardzo dobrym świetle. Ale z racji tego, że jest już trochę na tym forum, to jednak można jakieś wnioski mieć smile Jakiś obraz osoby

5,058 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-24 00:38:47)

Zrobiłeś mi już wiele analiz- peseloza? z których każda była w tonie, na który ja bym się nie odważyła- bop gdybym napisała coś w tym stylu co Ty o Twoim małżeństwie- to by Twoje ego tego nie zniosło.
Możesz sobie sięgnąć i zadać pytanie czy zrobiłam Ci takie podsumowanie Twojego rozwodu jak mnie Ty, Symbi czy Piegowata.
napisałam dzisiaj tylko jedno zdanie co sądzę o imprezkach u żony z którą się rozwiodłeś i podniosłeś krzyk. sam ciągniesz temat.
jak chcesz to sobie mozesz pisać co chcesz- to świadczy o Tobie, a nie o mnie.

5,059 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-11-24 00:47:18)

Zauważ Elu, że kilka osób, zupełnie różnych, o zupełnie innych doświadczeniach życiowych, na innym etapie życia itd. napisało Ci to samo, jak Cię tutaj odbiera, to co piszesz i sposób w jaki piszesz, dlaczego?
Tylko nie pisz że towarzystwo wzajemnej adoracji, glaskajace się po główkach, bo nie, wypowiada się tutaj czasami osoba, której prostu na tym forum nie lubię, nie przepadam za nią, a ma odczucia takie jak ja, a propos Twoich analiz

5,060 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-11-24 01:03:05)

napisz w którym wątku ja analizowałam Twoje życie, że Cie uraziłam. Bo nie przypominam sobie.
To że jakieś osoby podzielą Twoje zdanie, a inne nie, to normalne.
W tej chwili to Ty analizujesz mnie, chociaż o to, nie prosiłam- ale proszę bardzo smile
Miłej nocy.

5,061 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-11-24 01:57:30)

Przecież tam nie było w tym zdaniu żadnej analizy że Misinx woli imprezę u eks żony zamiast kuć żelazo puki gorące ,ja  bym tam wolał zam... zamknę się smile niż Andrzejki, ale to ja, jak bym był singlem po czy nie po rozwodzie
w odpowiedzi na to była interpretacja Misinxa i komentarz do opinii Eli popartej jej doświadczeniem z byłym mężem
inne osoby zadały pytania o opinię Eli dlaczego tak sądzi to odpowiedziała
Misinx zaczął się burzyć że ma zupełnie inaczej poukładane ,niż Ela napisała wyrażając jakby obawę czy on nie powtarza stale tego samego wzoru ,opowiadając wiele o eks już na samym początku relacji co może być w sytuacji nawiązywania nowej relacji jakimś problemem dla kogoś ,ale przecież być nie musi
niektóre pytania były bardzo ogólne niekonkretne i odpowiedzi na pytania w pobocznych tych ogólnikowych ,w ogóle nie związane z sytuacją Misinxa być może zawierały sugestie dodatkowe
Ja tam też wolałbym randkę z kimś nowym ale to ja ,tylko ja na randki  nie chodzę ,ale kiedyś chodziłem i to sporo 
nie raz te związki z randek były  plastrowe , nieraz nie były,czasem seks był wcześniej ,czasem później takie życie smile ja wolałem wcześniej
czasem mniej mnie ściągało w przeszłość bardziej, a czasem wcale to raczej już po pewnych przejściach i refleksjach
A przyjmuje taki myk że forum to forum
podstawą forum jest wymiana myśli
opinia to nie zawsze rada czy analiza
to czasem wątpliwość jakaś uwaga rzucona do przemyślenia ,a właśnie konfrontacja jest okazją do tego czy rzeczywiście chce się tego czego chce niezależnie od różnych opinii ,analiza bywa uzasadnieniem i wyjaśnieniem szerzej jakiejś opinii
a odgadywanie intencji to też totolotek zdeterminowany jednak sympatiami ,albo urazami wymieszanymi ze sobą

Potem to już były komentarze do komentarzy i opinii też nic niezwykłego na forum
jak tak ludzie uciekają  z forum i nie chcą pisać czytać analiz rad  to czemu ciągle wracają ?
dzielenie się to jedno ,jednak rzadko kiedy kto chce moim zdaniem tylko się podzielić smile , nie tylko odpowiadanie na to dzielenie takie które się nie podoba   chyba powoduje niechęć do pisania a potem  powroty nawroty z forum i na forum ?
ciekawość ? smile niestety taki urok forum nie wszystko da się wyrazić i odebrać ,rozmowa w grupie na żywo byłaby inna, ale też opatrzona jakimiś barierami 

w czym problem ? smile

Piegowata'76 napisał/a:

Ale to, co pisano dziś Misinxowi, a swego czasu i mnie przypomina mi sytuację (choć właśnie przeczytałam, że nie należy tłumaczyć jednego zjawiska przez inne),

nie ma tam w moim poście tego co należy a co nie należy tłumaczyć smile.

5,062

Misinx napisał/a:

A może by tak Eli zrobić analizę ? big_smile Ela lubi analizować innych, ale sama o sobie raaaczej rzadko coś powie. No chyba, że jest to jakiś obraz przedstawiający ją w bardzo dobrym świetle. Ale z racji tego, że jest już trochę na tym forum, to jednak można jakieś wnioski mieć smile Jakiś obraz osoby

Oj, Misinix, to tak NIE działa. Ja napisałam tylko, że rozumiem, dlaczego mąż Eli uciekł od niej i ona wcale nie miała takie stanowiska względem siebie, jak do innych (nie powstrzymam sie od zacytowania):

Ela210 napisał/a:

5,063 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-11-24 09:28:18)

O ile mnie pamięć nie myli ,może Ela sprostuje jak będzie chciała
to z tą ucieczką byłego męża było trochę inaczej chronologicznie, chyba że ucieczka jest alegorią.
Po jaką cholerę siedział z nią dwadzieścia parę lat jak była taką jak niektórzy chcą ją widzieć na forum?
W toksycznym uzależnieniu czy z prawdziwej bezwarunkowej ,bezinteresownej miłości,a jak taki kochający czemu był wredny i podły na koniec? Chyba że zdradzający ma prawo do zemsty w ten sposób i jest to jedyna możliwość sposób na rozstanie ,w sumie czerpiąc jakieś korzyści z tej zimnej zołzy i związku z nią do samego końca utrzymując iluzję,wiedząc że zdrada rani i krzywdzi ,gdzieś w tym można domniemywać ze taka ukryta zdrada jest z miłości ( czy nie miłości ?) i jest czymś dobrym dla zdradzonej osoby .
w tym miejscu nasuwa się pytanie czy nawet jak się jest "zimną zuą wyniosłą" zołzą.
to zdrada, gra na dwa fronty przez dłuższy czas,kłamstwa i rożne inne podłości są działaniem słusznym i moralnym "dydaktycznym"- sprawiedliwością jakąś
"karmą"
Czy tylko dobre żony są tak naprawdę zdradzone ,a te mniej dobre ,wadliwe to im się należało zasłużyły sobie na taki rodzaj kary .
Czy tak jest zawsze ,czy nie,czy każdy zdradzający ma rację kiedy zdradza w odwecie ?
Czy zdradzający stosuje swoje zalety zdradzając z zemsty za wady żony ?
Czy zdradzający mąż mówi prawdę o wadach żony,wymieniając urazy  i czy to jest jakaś objawiona obiektywna prawda ?
Czy szukanie "powodów" urojone i realne urazy są "prawdziwą "przyczyną zdrady ,czy tak zawsze jest . 
No i najczęściej zadawane w niektórych wątkach pytanie kto jest winny zdrady ,zdradzający czy zdradzony
Kto odpowiada za zdradę jaki kto ma jaki udział w tym.? Czy taka ucieczko zdrada niewierność przez ukryty romans jest czymś dojrzałym,mądrym ,skutecznym i pożytecznym ?
Czy zdrada to przymus i obowiązek przed ucieczką,a kiedy ta ucieczka  się zaczyna ucieczka?
I ostatnie czy "zue,zimne, wyniosłe, zołzy" mają prawo do cierpienia takie samo jak te milutkie, cieplutkie, dbające, czyj ból jest słuszniejszy i prawdziwszy ,mojszy i najmojszy.

5,064 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-11-24 08:43:57)

Symbi napisał/a:
Misinx napisał/a:

Oj, Misinix, to tak NIE działa. Ja napisałam tylko, że rozumiem, dlaczego mąż Eli uciekł od niej i ona wcale nie miała takie stanowiska względem siebie, jak do innych (nie powstrzymam sie od zacytowania):
]

Symbi tak napisała, a ja wtedy dopisałem, że chyba też mam takie wrażenie i to była CAŁA ta analiza małżeństwa Eli, którą wg niej robiłem wiele razy. Ja nie ukrywam, że miewam peselozę, ale pamiętam też, że kiedyś już zdaje się pisałem do Eli, że nie chcę, żeby komentowała moich spraw. Ale jak ktoś ma przerost mądrości, to najwyraźniej chyba nie może się powstrzymać.
Nie bawiłem się tutaj do tej pory w analizowanie Eli, bo odbieram ją jako osobę tak zadufaną w sobie i przemądrzałą (może to uznać za analizę), że szkoda klawiatury na elaboraty. Poza tym najnormalniej w świecie mam to gdzieś i nie wciskam swojej opinii komuś na siłę. Wczoraj się wkurzyłem, bo miałem wrażenie, że gadam z trollem do którego nic nie dociera i ciągle obraca kota ogonem. Ale odwracając kota ogonem to pewnie oznacza, że to ja mam jakiś problem z trollingiem wink

Więc jeszcze raz dobitnie powtórzę do Eli "Odstosunkuj się od moich kwestii".

paslawek napisał/a:

O ile mnie pamięć nie myli ,może Ela sprostuje jak będzie chciała
to z tą ucieczką byłego męża było trochę inaczej chronologicznie, chyba że ucieczka jest alegorią.
Po jaką cholerę siedział z nią dwadzieścia parę lat jak była taką jak niektórzy chcą ją widzieć na forum?
W toksycznym uzależnieniu czy z prawdziwej bezwarunkowej ,bezinteresownej miłości,a jak taki kochający czemu był wredny i podły na koniec? Chyba że zdradzający ma prawo do zemsty w ten sposób i jest to jedyna możliwość sposób na rozstanie ,w sumie czerpiąc jakieś korzyści z tej zimnej zołzy i związku z nią do samego końca utrzymując iluzję,wiedząc że zdrada rani i krzywdzi ,gdzieś w tym można domniemywać ze taka ukryta zdrada jest z miłości ( czy nie miłości ?) i jest czymś dobrym dla zdradzonej osoby .
w tym miejscu na suwa się pytanie czy nawet jak się jest "zimną zuą wyniosłą" zołzą.
to zdrada, gra na dwa fronty przez dłuższy czas,kłamstwa i rożne inne podłości są działaniem słusznym i moralnym "dydaktycznym"- sprawiedliwością jakąś
"karmą"
Czy tylko dobre żony są tak naprawdę zdradzone ,a te mniej dobre ,wadliwe to im się należało zasłużyły sobie na taki rodzaj kary .
Czy tak jest zawsze ,czy nie,czy każdy zdradzający ma rację kiedy zdradza w odwecie ?
Czy zdradzający stosuje swoje zalety zdradzając z zemsty za wady żony ?
Czy zdradzający mąż mówi prawdę o wadach żony,wymieniając urazy  i czy to jest jakaś objawiona obiektywna prawda ?
Czy szukanie "powodów" urojone i realne urazy są "prawdziwą "przyczyną zdrady ,czy tak zawsze jest . 
No i najczęściej zadawane w niektórych wątkach pytanie kto jest winny zdrady ,zdradzający czy zdradzony
Kto odpowiada za zdradę jaki kto ma jaki udział w tym.? Czy taka ucieczko zdrada niewierność przez ukryty romans jest czymś dojrzałym,mądrym ,skutecznym i pożytecznym ?
Czy zdrada to przymus i obowiązek przed ucieczką,a kiedy ta ucieczka  się zaczyna ucieczka?
I ostatnie czy "zue,zimne, wyniosłe, zołzy" mają prawo do cierpienia takie samo jak te milutkie, cieplutkie, dbające, czyj ból jest słuszniejszy i prawdziwszy ,mojszy i najmojszy.

lol Wchodzisz na pole minowe...

5,065

Misinx napisał/a:

Bom jest saper,miner - detonator smile

kto mądry ten skuma ,a kto nie to się obrazi.

5,066 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-11-24 08:56:06)

paslawek napisał/a:
Misinx napisał/a:

Bom jest saper,miner - detonator smile

kto mądry ten skuma ,a kto nie to się obrazi.

Nie wiem, czy ktoś będzie miał ochotę teraz wejść w polemikę i odpowiadać na te pytania. Choć pewnie każdy swoje zdanie ma. Ja powiem tylko tyle, że bardzo rzadko wszystko jest czarno-białe, a życiem tak naprawdę rządzą niuanse.

A Ciebie proszę, żebyś nie stawiał jakiejś głupiej tezy, że odnośnie mojej imprezy sobotniej to w ogóle jest jakiś dylemat, bo nikt w sobotę randki nie proponował. To jest zwykłe bicie piany.

5,067

wszystko pewnie nie jest czarno- białe jeżeli życie masz na myśli
zdrada jest częścią  fragmentem jakimś elementem wplecionym czasem w życie i może być niuansem, a decyzja o zdradzie jest wyborem moim zdaniem prostym czarno- białym.
Chyba że zdrada to nie zdrada

5,068

paslawek napisał/a:

wszystko pewnie nie jest czarno- białe jeżeli życie masz na myśli
zdrada jest częścią  fragmentem jakimś elementem wplecionym czasem w życie i może być niuansem, a decyzja o zdradzie jest wyborem moim zdaniem prostym czarno- białym.
Chyba że zdrada to nie zdrada

Sama decyzja jest pewnie wyborem czarno-białym, ale to co prowadzi do decyzji już rzadko jest czarno-białe. To tak jak z decyzją o rozstaniu. Też jest czarno-biała, ale to nie oznacza, że droga która wiodła do tej decyzji, czyli związek,  była czarno-biała.

5,069

Pasławku, mnie wcale nie chodzi  o to, że kto jakie ma prawo do cierpienia, czy tylko dobrzy i czuli ludzie, czy zołzy i agresorzy nie. Nie interesuje mnie analiza małżeństwa Eli, bo mam je gdzieś. Jak jest związek, to nie ma tak, że tylko JEDNA strona zawiniła. I tak znamy tylko wersję Eli, która też jest subiektywna, więc wszystkie analizy nie są miarodajne.
Wyraziłam swoją opinię, subiektywną i moją i spotkała się ona z "histerią", bo nie jest to stanowisko Eli o niej samej, a sama Ela analizuje innych i zarzuca im "histerię", jak pisze o nich swoje zdanie. Widzę tu fałsz, obłudę, hipokryzję, walkę o dobry PR samej siebie przed samą sobą. Dlatego zacytowałam to, co Ela napisała o przyjmowaniu odmiennego zdania, bo te słowa to chyba kpina jakaś.

5,070

Dobra, ja Wam zmienię temat.

Forumowe matki, proszę o wszystkie możliwe działające sposoby na poranne mdłości. Przetestuję wszystko. Bo właśnie walczę o utrzymanie śniadania w żołądku.

Posty [ 5,006 do 5,070 z 5,918 ]

Strony Poprzednia 1 76 77 78 79 80 92 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kiedy dojrzewaja panowie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024