Panna z Kapeluszem napisał/a:Misinx napisał/a:No chyba jednak nie wiem o co chodzi. Pojęcie nudności jest bardzo względne. Zagadywałem do tej pani, pytałem ją o pracę, syna. Takie "nudne" duperele, wiem. Po prostu wykazywałem zainteresowanie jej osobą. Wiem, banał. Co by było nie nudne ? I dlaczego bycie "nie nudnym" ma się odnosić tylko do facetów ? My mamy być "nie nudni", a Wy... ?
Tak w skrócie,
Bądź soba, nie ściemniaj,
ale bądź konkretny zdecydowany,
nie przeciągaj zbyt długiego pisania,
bądź niebanalny,
dający jej znać ze wiesz czego chcesz,
ale tez nie bądź zbyt natrętny,
musisz wyczuć kobietę,
i koniecznie z lekkim humorem inteligentnym niebanalnym,
to działa prawie na każda kobiete,
tylko jak z natury jestes nudziarz,
bo są tez takie przypadki, to nie wiem...
może popracuj nad ta kwestią?
To Ty ja zaczepiasz?
Chcesz zaintereresowac?
Ok... A teraz sobie wyobraź, że ja Ci taką "receptę" wysyłam i Ty się do niej dostosuj. Widzisz jakie tu są ogólniki ? Co znaczy "bądź niebanalny" ? Pisałem z tą panią raptem dwa dni i to tak momentami. To podlega pod "długie pisanie" ? Wyczuć kobietę ? Przez internet ? No wyczułem właśnie, że mam do czynienia ze zblazowaną panią, która być może oczekuje takich "fikołków". I co mam zrobić z tym wyczuciem ?
![]()
Owszem, ja ją zaczepiłem, ale ona też jest zalogowana na tej Sympatii. Nie zaczepiłem kobiety w tramwaju. Po coś ona się tam zarejestrowała. To jest "gra" do której potrzeba dwojga, a nie tylko "facet nie bądź nudny", a pani będzie sobie "leżeć i pachnieć". Ja bardzo lubię rozśmieszać kobietę, żartować, ale musi być jakaś interakcja. A nie postawa "roszczeniowa"...
Oj chyba ciężki przypadek jestes,
Zacznij działać konkretnie,
Zaproponuj spotkanie, restauracja?
I jaką odpowiedz otrzymasz.
Na żywo jest całkiem inaczej,
Bardzo często inaczej odbiera się człowieka, w necie/pisząc niż na żywo.
Może na żywo wydasz jej się bardziej interesującym mówcą, człowiekim.
Traktuj kobietę z szacunkiem, jak damę,
jak na Gentelmena z manierami przystało,
a naprawdę bardzo dużo zyskasz.
Bądź Gentelmenem prawdziwym,
a nie tylko udawaj Gentelmena.
Bo jak wyjdzie ześ Ty żaden Gentelmen,
to tylko stracisz jej i swój czas,
i będzie rozczarowanie ;(