Zakochałam się w starszym facecie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zakochałam się w starszym facecie

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 76 z 76 ]

66

Odp: Zakochałam się w starszym facecie
monika1906 napisał/a:

Wiadomo, że jeśli z Tobą rozmawiał to patrzył na Ciebie. W moim przypadku, gdy prowadził zajęcia patrzył cały czas na mnie, aż inni lidzie zwrócili na to uwagę. Jeśli nie zaproponujesz spotkania to ta znajomość się nie rozkręci

Spoko, zdaję sobie z tego sprawę. Ale też nie potrzebuję faceta za którym ja miałabym latać, więc po prostu wezmę na klatę brak zainteresowania wink

Zobacz podobne tematy :

67

Ale dlaczego nie chcesz wyjść sama z inicjatywą?

68

bagienni_k napisał/a:

Chyba dlatego, ponieważ czuje jakby to były za wysokie progi na moje nogi wink Po doświadczeniach z moim byłym chłopakiem, który był nieciekawym typem (w sensie brak jakiś głębszych zainteresowań, braki wiedzy ogólnej, poczucie humoru grubiańskie itd) Czuję strach, że ja sama mam niewiele do zaoferowania i nie bez powodu byłam z takim gościem. Chociaż wszyscy twierdzą, że nie mają pojęcia co z nim robiłam.
A po drugie jestem jedna z tych dziewczyn o staroświeckim podejściu - ja mogę się wdzięczyć i dawać sygnały, ale to facet ma robić resztę.

69

Lexis napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Chyba dlatego, ponieważ czuje jakby to były za wysokie progi na moje nogi wink Po doświadczeniach z moim byłym chłopakiem, który był nieciekawym typem (w sensie brak jakiś głębszych zainteresowań, braki wiedzy ogólnej, poczucie humoru grubiańskie itd) Czuję strach, że ja sama mam niewiele do zaoferowania i nie bez powodu byłam z takim gościem. Chociaż wszyscy twierdzą, że nie mają pojęcia co z nim robiłam.
A po drugie jestem jedna z tych dziewczyn o staroświeckim podejściu - ja mogę się wdzięczyć i dawać sygnały, ale to facet ma robić resztę.

Jeśli nie chcesz zrobić żadnych kroków, to może być ciężko zwrócić na siebie uwagę faceta, który kontaktu z kobietami ma bardzo dużo i zapewne odbiera wiele sygnałów zainteresowania, już z racji tego, ale też rodzaju pracy i, jak twierdzisz, charyzmy i wyglądu.
Musisz się liczyć z tym, że dużo z nich nie myśli tak, jak Ty wink

70

Lexis napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Proszę Cię, przecież możesz spojrzeć na siebie z tej perspektywy, że JUŻ NIE JESTEŚ smile z tym "prostackim" typem big_smile Co świadczy o tym, że masz wysoki poziom kultury osobistej i szukasz kogoś na odpowiednim poziomie ;D Patrz na to tak, że szklanka jest do połowy pełna smile

A co do dawania sygnałów, to może wykonaj choć pół kroczku w jego stronę? Może choć raz się przełam?

71

niepodobna napisał/a:

Jeśli nie chcesz zrobić żadnych kroków, to może być ciężko zwrócić na siebie uwagę faceta, który kontaktu z kobietami ma bardzo dużo i zapewne odbiera wiele sygnałów zainteresowania, już z racji tego, ale też rodzaju pracy i, jak twierdzisz, charyzmy i wyglądu.

To już są Twoje własne wnioski. Nie mam pojęcia ile ma kontaktu z kobietami, branża w której siedzi raczej skupia więcej mężczyzn. Wygląd działa na MNIE, ale też napisałam, że to nie jest jakiś klasyczny przystojniak, nie każdemu będzie się podobał. Zresztą, to nie ma znaczenia.
Poprzedni związek też mnie nauczył tego, żeby nie naciągać swoich zasad w imię drugiej osoby, nie udawać kogoś kim się nie jest. Nie będę biegać za kimkolwiek, bo to ja mam być zdobywana. Nie będę prosiła, żeby ktoś zwrócił na mnie uwagę. Podobam się - ok, fajnie. Zaprasza mnie na randkę? Ekstra. Jeżeli jest na to zbyt nieśmiały to nie materiał dla mnie, a inne powody niewychodzenia z inicjatywą też budzą moje wątpliwości.

72

Lexis napisał/a:
niepodobna napisał/a:

To już są Twoje własne wnioski. Nie mam pojęcia ile ma kontaktu z kobietami, branża w której siedzi raczej skupia więcej mężczyzn. Wygląd działa na MNIE, ale też napisałam, że to nie jest jakiś klasyczny przystojniak, nie każdemu będzie się podobał. Zresztą, to nie ma znaczenia.
Poprzedni związek też mnie nauczył tego, żeby nie naciągać swoich zasad w imię drugiej osoby, nie udawać kogoś kim się nie jest. Nie będę biegać za kimkolwiek, bo to ja mam być zdobywana. Nie będę prosiła, żeby ktoś zwrócił na mnie uwagę. Podobam się - ok, fajnie. Zaprasza mnie na randkę? Ekstra. Jeżeli jest na to zbyt nieśmiały to nie materiał dla mnie, a inne powody niewychodzenia z inicjatywą też budzą moje wątpliwości.

Pewnie, że moje, bo czyje miałyby być?

Ok, nie będziesz "biegać", a wątek dotyczy wątpliwości odnośnie różnicy wieku, ale nie wydaje Ci się, że póki on nie wykazuje zainteresowania, a Ty nie starasz się go wzbudzić, to rozważania na temat tego, czy nie dzieli Was za dużo lat, są bezprzedmiotowe? smile

73

zosienka napisał/a:

Proszę Cię, przecież możesz spojrzeć na siebie z tej perspektywy, że JUŻ NIE JESTEŚ smile z tym "prostackim" typem big_smile Co świadczy o tym, że masz wysoki poziom kultury osobistej i szukasz kogoś na odpowiednim poziomie ;D Patrz na to tak, że szklanka jest do połowy pełna smile

A co do dawania sygnałów, to może wykonaj choć pół kroczku w jego stronę? Może choć raz się przełam?

To prawda, między innymi dlatego już z nim nie jestem smile Ale też mam w głowie - kurde, przecież ja też byłam właśnie z taką osobą, nie chciałabym być w takiej samej sytuacji, tylko jako właśnie ta mniej inteligentna wink

74

Myślę, że w pewnych sytuacjach warto trochę zmienić taktykę. Skoro chcesz zaintereoswac faceta swoją osobą, to można oczywiście samej wzbudzić zainteresowanie. Nie zawsze jednak efekt może być na tyle szybki, żę wzbudzi od razu działanie. Facet nie musi być od razu  tak napalony, może czasami warto kogoś "rozruszać" tym pierwszym krokiem smile

75

niepodobna napisał/a:

Pewnie, że moje, bo czyje miałyby być?

Ok, nie będziesz "biegać", a wątek dotyczy wątpliwości odnośnie różnicy wieku, ale nie wydaje Ci się, że póki on nie wykazuje zainteresowania, a Ty nie starasz się go wzbudzić, to rozważania na temat tego, czy nie dzieli Was za dużo lat, są bezprzedmiotowe? smile

Właściwie to wiek jest jedynie tematem wątku, kluczowym pytaniem jest

Wiem, że jak facet chce, to zacznie działać, ale czy jest coś co mogę zrobić, żeby okazać swoje zainteresowanie, a jednocześnie nie być bezpośrednia

76

Ubierz sie oszałamiająco, ale z klasą. Patrz na niego magnetycznym wzrokiem, po zajęciach zagadaj na temat zwiazany w wykładem. Zobaczysz jak zareaguje. Jeśli będzie obojętny to nic z tego, skoro nie chcesz zaprosić, daj mu się poznać

Posty [ 66 do 76 z 76 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zakochałam się w starszym facecie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024