Zdrada- jak sprawic by wrócił. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada- jak sprawic by wrócił.

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 159 z 159 ]

131

Odp: Zdrada- jak sprawic by wrócił.
Panterrka napisał/a:

Proponowałby terapię jeśli chciałby byc z nia?

Oczywiście, że tak. Bez żadnego problemu.
Propozycja to tylko gadanie, a nie działanie i czyny.
Jeśli ja teraz powiem, że chcę się z Tobą ożenić, że będziemy miały trójkę dzieciaków, kota, psa i domek z białym płotkiem - to co zrobisz?
Pobiegniesz ochoczo szukać sukni ślubnej?
Nie?
A dlaczego nie?
Przecież powiedziałam, że chcę się z Tobą żenić!
Sama widzisz, co znaczą słowa, bez czynów - które idą w konsekwencji do tych słów. Absolutnie NIC. Kompletnie ZERO.
Jego propozycja terapii to nic innego jak czcza gadanina, która ma służyć wyłącznie temu, aby wodzić Cię za nos.
Gdyby chciał iść z Tobą na terapię, to już dawno byście na niej razem byli.

Nie rozumiem, dlaczego ciągle bierzesz jego głupie (bardzo głupie) smsy za przejaw miłości, oddania i wierności? Przecież fakty pokazują coś zupełnie innego.

Mężczyzna, który wielokrotnie zdradza, wyrzuca żonę z domu, po czym wiąże się z kochanką - absolutnie tej żony ani nie kocha, ani mu na niej nie zależy, niezależnie od tego ile wyśle jej głupkowatych wiadomości.

Zobacz podobne tematy :

132

Bo teraz myślę ze ja wszystko zepsułam..
On chciał naprawiac a potem te wiadomości gdzie naprawde wyrażałam sie o nim bardzo źle..
Ja bym po takich wiadomościach w życiu sie pierwsza nie odezwała.. A tak padly slowa jak kretyn, ch*j, itd..

133

Jak mogłaś zepsuć małżeństwo, które już nie istniało?
Twój mąż Cię zdradzał, wywalił z domu i związał się z kochanką.
Co tu było do zepsucia?

134

Boże ileż to razy ja myślałam, że może gdybym się tak nie awanturowała o tą babę to mała miała by ojca przy sobie. BZDURA. Kopiesz się po jajach. Nie rób tego to cię wykończy. Zastanów się co było najpierw? Wyzwiska czy jego zachowanie? Poza tym tego w ogóle nie można kłaść na szali. Słowa to tylko słowa, a on ci wyrządził realną krzywdę i jeszcze dalej wyrządza maltretując cię psychicznie.
Pomyśl, że gdyby się tak nie zachował to byś go nie zwyzywała i tego się trzymaj.

135

IsaBella77 napisał/a:

Jak mogłaś zepsuć małżeństwo, które już nie istniało?
Twój mąż Cię zdradzał, wywalił z domu i związał się z kochanką.
Co tu było do zepsucia?

Wysłała mu wiadomości wszystkie do pol roku wstecz. Po kazdej klotni sie jej żaliłam..

136

Pikupik2019 napisał/a:

Boże ileż to razy ja myślałam, że może gdybym się tak nie awanturowała o tą babę to mała miała by ojca przy sobie. BZDURA. Kopiesz się po jajach. Nie rób tego to cię wykończy. Zastanów się co było najpierw? Wyzwiska czy jego zachowanie? Poza tym tego w ogóle nie można kłaść na szali. Słowa to tylko słowa, a on ci wyrządził realną krzywdę i jeszcze dalej wyrządza maltretując cię psychicznie.
Pomyśl, że gdyby się tak nie zachował to byś go nie zwyzywała i tego się trzymaj.

Moja znajoma tez mi sie zawsze zalila, wyzywala tego swojego bardzo. On jej sie włamał na konto i wszystko przeczytał. I sa razem.
Pozatym to prawda, pisałam prawde..

137

No dobrze, ale jakie to ma znaczenie? Jaki to ma wpływ na obecną sytuację, skoro Twój mąż dowiedział się o tym, że brzydko się o nim wyrażałaś już po tym jak Cię zdradzał, upokarzał, wyrzucił z domu i związał się z kochanką.
Gdyby się dowiedział o tych epitetach zanim zrobił Ci te świństwa - można by teoretycznie dywagować nad ciężarem gatunkowym Twoich i jego przewin.
Tymczasem on najpierw zniszczył Wasze małżeństwo, a dopiero później dowiedział się o tym, że źle się o nim wyrażałaś.
Mocno się zakręciłaś w unikaniu rzeczywistości i faktów ...

138

tak to nie ja jestem winna temu wszystkiemu
Dziękuję za przypomnienie smile

139

Pojawiła się u Ciebie w wątku Ela jak chcesz to przeczytaj jej historię.
Determinacja z jaką walczyła o więź ,wybaczenie i odpuszczenie mężowi sprawia ogromne wrażenie poczytaj albo jak chcesz napisz na priv z resztą jesteś już duża co będę Ci pisał oczywiście Ela też przecież nie musi ma prawo do prywatności często się spotykamy w innych wątkach czasem jednocześnie napiszemy prawie to samo a czasem mamy inne zdanie ale uważam Ele  za wiarygodną, wnikliwą mądrą osobę z ogromnym doświadczeniem. Może warto z nią pogadać.Jej wątek kończy się jak kończy z innych wątków wiadomo nieco co było dalej

PS.Sorry Ela że tak Cię wystawiam Autorce

140 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-02-08 23:16:20)

Ale bez takiego endu jak autorka chce., Zapomniałeś dodać.
Ja czytałam wszystkie posty MoniaCo w wątku  Dramat i w kobietach na zakręcie.
Pozytywne wątki to chyba Przyszłości czy Endaluzji
Szczerze to jak On chce terapii to niech idą. Nikt ich tam na siłę swatał nie będzie, a może ujrzy męża w prawdziwym świetle.

141

Ale jestem naiwna.. Liczyłam, ze się odezwie w głębi serca. A tu cisza juz ponad tydzień.
Szczerze liczę ze w walentynki sie odezwie eh

142

Hm. A gdybyś Ty była w jego sytuacji - w związku z innym facetem, tuż po wyrzuceniu niechcianego męża z domu ... odzywałabyś się do niego?

143

IsaBella77 napisał/a:

Hm. A gdybyś Ty była w jego sytuacji - w związku z innym facetem, tuż po wyrzuceniu niechcianego męża z domu ... odzywałabyś się do niego?

Ja nie wiem czy on jest ze swoją kochanką, chociaż mysle ze tak.. Wkońcu wyrzucił mnie z domu i jednak nie stara sie o ratowanie tego.
A z drugiej strony myślę, ze jakby z kims byl to chciałby jechać ze mna w góry, iść na terapie, gdyby mu zależało na tej drugiej pisałby ze tęskni tydzień temu..?

144

Nie chce mi się tego sto razy powtarzać, a dodatkowo mam wrażenie, że nie czytasz za bardzo postów tutaj w swoim wątku wink więc napiszę ostatni raz.
Nie czytaj niczego od niego, ani nie słuchaj tego co mówi.
Patrz za to uważnie na jego zachowanie i na to, co robi, jak postępuje względem Ciebie.
Wtedy będziesz znała jego prawdziwe intencje.
Jak już wielokrotnie Ci wspominałam, pisać to sobie można. I nawet jak ja napiszę Ci, że mam chęć się z Tobą ożenić, to wcale a wcale nie pobiegniesz szukać sukni ślubnej.
Bo głupie gadanie to jedno, a CZYNY to drugie.

Twój mąż zdradzał Cię, wyrzucił Cię z domu, i wreszcie związał się z inną kobietą. Teraz ma Cię w przysłowiowym dzyndzlu i nie zaszczyca Cię ani słowem.
Możesz mnie ubić na miejscu, ale nijak nie widzę w takim postępowaniu chęci przeprosin, pojednania, naprawy, powrotu do Ciebie, nie widzę miłości ani szacunku.

Nie patrz na to, co on "chciałby", tylko patrz na to, co z tych chęci wynika.
Chciał pojechać w góry - pojechaliście?
Chciał iść na terapię - poszliście?
Napisał, że tęskni - pokazał to jakoś?

145

Panterrka napisał/a:

Ale jestem naiwna.. Liczyłam, ze się odezwie w głębi serca. A tu cisza juz ponad tydzień.
Szczerze liczę ze w walentynki sie odezwie eh

Tak odezwie się w walentynki, po to abyś się kolejne tygodnie maltretowała psychicznie. Napisze ci jakiegoś ochłapa a ty zamiast ruszyć do przodu będziesz znowu mieć nadzieje że mu zależy.

Nie zależy mu. Jak by mu zależało, to by teraz u ciebie był i na kolanach cię przepraszał. Być może na tamtej też mu nie zależy ale na tobie też nie więc jakie to ma znaczenie.

146

Biorąc pod uwagę, że walentynki to największa komercha jaka może tylko istnieć, to raczej nie spodziewałbym się żadnego kontaktu. Nie zrobił tego do tej pory to nie zrobi teraz..

147

Panterrka napisał/a:

A z drugiej strony myślę, ze jakby z kims byl to chciałby jechać ze mna w góry, iść na terapie, gdyby mu zależało na tej drugiej pisałby ze tęskni tydzień temu..?

Bo Cię testował, sprawdzał czy jak mu nie wyjdzie, to a nuż jednak będzie miał do kogo wrócić? A może po prostu jakąś chorą przyjemność sprawia mu dręczenie Ciebie? W każdym razie miłości, a nawet elementarnego szacunku, próżno tutaj szukać.
Resztę już Ci pięknie wyjaśniła IsaBella, pozostaje przeczytać i powtarzać jak mantrę. Nie wiem co jeszcze musi się zdarzyć, byś przestała się łudzić i w końcu zaczęła patrzeć realnie.

148 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-02-14 12:30:24)

Dziś przeżyłam szok.
Dowiedziałam się ze moj partner wrócił do swojej poprzedniej żony, z którą sie rozwiodl 6 lat temu.
Nie wierzę w to jeszcze.

Weszłam na Facebooka tej kobiety a tam ich zdjęcie sprzed 3 dni...

149

To chyba taki elementarny błąd, powtarzany nie wiadomo jak długo i uporczywie. Zamiast czytać to, co piszą wyżej mądrzy ludzie, choćby na podstawie swoich doświadczeń czy nawet logicznych przesłanek, wynikających z aktualnej sytuacji, ciągle ktoś się będzie zadręczał wspomnieniami czy zdjęciami, biadolił i rozpaczał, zamiast spojrzeć twardo prawdzie w oczy i się otrząsnąć z tego mirażu. Mirażu, który widzi tylko jedna strona, podczas gdy druga ma ona nas nie najlepsze zdanie, delikatnie mówiąc, nie wspominając w ogóle o szacunku czy uczuciu. Najbardziej irracjonalnie to wygląda, kiedy traci się szacunek do samego siebie, pomijając cały zestaw krzywd, których się doznało a skupiając się jedynie na pozornych dowodach uczucia tej osoby do nas.

150

Ja to wszystko wiem, ale potrzebuje sie wygadac..
Czy ja powinnam mu cos napisać, cokolwiek ze wiem? Czy olac..?

151

Ale po co? Nie sądzisz chyba, że to cokolwiek zmieni? Ani tego, że w ogóle się tym specjalnie przejmie..Skoro ktoś nas perfidnie olewa i nic nie wskazuje, aby miało być inaczej, to trzeba zrobić to samo..

152

Panterrka napisał/a:

a Wy w końcu jesteście po ślubie czy nie? Bo w pierwszym poście piszesz o 2 latach małżeńśtwa, a w przeniesionym z innego tematu, że nie byliście małżeństwem.
Jeżeli jesteście małżeństwem to pora złożyć pozew o rozwód.
A jeżeli nie jesteście małżeńśtwem, to pora zablokować Pana w mediach społecznościowych i przestać podglądać jakie i z kim wrzuca zjdjęcia.
Co mu niby chcesz pisać i po co?

153

To ja może zostawię tu taktycznego Janka do obserwowania postu.
Historia staje się coraz bardziej niewiarygodna, i dużo elementów typowych dla trollingu się pojawia.

154

Lady Loka napisał/a:
Panterrka napisał/a:

a Wy w końcu jesteście po ślubie czy nie? Bo w pierwszym poście piszesz o 2 latach małżeńśtwa, a w przeniesionym z innego tematu, że nie byliście małżeństwem.
Jeżeli jesteście małżeństwem to pora złożyć pozew o rozwód.
A jeżeli nie jesteście małżeńśtwem, to pora zablokować Pana w mediach społecznościowych i przestać podglądać jakie i z kim wrzuca zjdjęcia.
Co mu niby chcesz pisać i po co?

Dzis weszłam zobaczyć, bo liczyłam ze jednak sie odezwie i mialam doła.
Cokolwiek.. Ale wiem ze to nie ma sensu. Ze jedynie sens by był jakby on zawalczyl..
Pora wnieść pozew o rozwód i sie pożegnać..

155

IsaBella77 napisał/a:

To ja może zostawię tu taktycznego Janka do obserwowania postu.
Historia staje się coraz bardziej niewiarygodna, i dużo elementów typowych dla trollingu się pojawia.

Ja już na samym początku, w jednym z pierwszych postów,.zwróciłam uwagę, że autorka pisze niespojnie o małżeństwie. Raz w nim była, a raz nie...

156 Ostatnio edytowany przez Panterrka (2020-02-15 15:41:51)

.

157

Dlaczego, Panterrko, usunęłaś swój post? Pytam tym bardziej, że wiem co w nim było. Czyżbyś obawiała się krytyki?

158

Olinka napisał/a:

Dlaczego, Panterrko, usunęłaś swój post? Pytam tym bardziej, że wiem co w nim było. Czyżbyś obawiała się krytyki?

Tak widze, ze wsparcia tu juz nie dostanę..

159

Kilka dni temu pisal że mam zobaczyć film oskarowy ktory jest w kinach.
Nie odpisałam
Cisza

Posty [ 131 do 159 z 159 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada- jak sprawic by wrócił.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024