Zdrada- jak sprawic by wrócił. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada- jak sprawic by wrócił.

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 159 ]

66

Odp: Zdrada- jak sprawic by wrócił.
Panterrka napisał/a:

A on nie pisze tego wszystkiego zeby delikatnie wrócić? Piszę że mam obejrzeć film bo chce mnie wkurzyc?
Może tęskni i dlatego szuka kontaktu

Może jestem głupia i niedojrzała ... ALE.
Jeśli chcę wrócić - to piszę, że chcę wrócić.
Jeśli tęsknię, to napiszę że tęsknię.
Jeśli szukam kontaktu, to napiszę, że chcę kontaktu.
A nie że ktoś ma sobie film obejrzeć.
Przecież to się kupy nie trzyma.
Doszukujesz się dowodów miłości tam, gdzie dawno już ich nie ma. Takim myśleniem, zrobisz największą krzywdę samej sobie.

Zobacz podobne tematy :

67

Panterrka napisał/a:

A on nie pisze tego wszystkiego zeby delikatnie wrócić? Piszę że mam obejrzeć film bo chce mnie wkurzyc?
Może tęskni i dlatego szuka kontaktu

On robi to, aby uwolnić się od poczucia winy i przerzucić ją na Ciebie.

W sumie o co Ty walczysz?
Ja mam tak, że jak facet mi pokaże, że jestem gorsza od innej, od razu go skreślam. Jaki powrót? Po co? Abyś zawsze myślała i węszyła, kiedy znowu to zrobi?
A tu dochodzi jeszcze jaka z niego szuja.

68

Delikatny powrót ? To pewnie chodzi o to że masz go błagać na klęczkach o ten powrót i przepraszać za to że miałaś czelność dowiedzieć się o romansie i stawiać się oskarżać,mieć inne zdanie na swój i jego temat i w ogóle wyznać wszystkie swe winy i błędy przed nim,a wtedy może on łaskawie Tobie odpuści na swoich warunkach i już zawsze będzie mógł mieć wolną rękę i Twoje wymuszone przez niego  przyzwolenie na zauroczenia i romanse będziesz statystką od reprezentacji,prestiżu  i rekwizytem jak tak.
Bo on chce żeby było jak do teraz on udaje a Ty się starasz a on i tak robi co chce tylko że sam nie wytrzymał coś mu nie wyszło teraz chce Ciebie spacyfikować upokorzyć dokumentnie to jakieś wariactwo bo nie bardzo znasz go takim.

69

Cześć....
Przepraszam za mój chaotyzm
Raz czuję się super i myślę że dam rade
Później dół i żyć mi się nie chce.
Ale jedno wiem.
Napewno do niego się nie odezwe ani nie odpisze. Nie mam ochoty.
Zdradzil mnie, wyrzucil.. Nie pierwszy raz
Wiem że nie powinnam dawać mu żadnej szansy. Ale czasami to tak cholernie boli ze wszystko bym wybaczyla, ale błagać nie będę.
Staram się zajmowac sobą.. Robić to co lubię. Ale minął tydzień i jeden dzień.
Boli, cholernie boli.
Zobaczymy jakie będą kolejne dni.
Bądźcie tu ze mną jakiś czas i pomóżcie mi to wszystko jakoś przetrwać.
Ja na dziś kładę się spać, oczywiście na tabletkach. Od 3 lat choruje na bezsenność.

70

A to słowo darmowy film ? Czy to nie było podkreślenie,  że koniec z jego kasą dla autorki ? Takie swoista próba raczej do kopania niż próba powrotu . Koleś jest zaburzony,  brak mu empatii.  Dodatkowo ostatni sex i to stwierdzenie , że to nie to , porównał sobie .
Nie masz z nim dzieci , kredytów , odchoruj swoje , jakiś czas żałoby i wstaniesz z kolan .

71

Panterrka napisał/a:

Cześć....
Przepraszam za mój chaotyzm
Raz czuję się super i myślę że dam rade
Później dół i żyć mi się nie chce.
Ale jedno wiem.
Napewno do niego się nie odezwe ani nie odpisze. Nie mam ochoty.
Zdradzil mnie, wyrzucil.. Nie pierwszy raz
Wiem że nie powinnam dawać mu żadnej szansy. Ale czasami to tak cholernie boli ze wszystko bym wybaczyla, ale błagać nie będę.
Staram się zajmowac sobą.. Robić to co lubię. Ale minął tydzień i jeden dzień.
Boli, cholernie boli.
Zobaczymy jakie będą kolejne dni.
Ja na dziś kładę się spać, oczywiście na tabletkach. Od 3 lat choruje na bezsenność.

To będzie proces długotrwały. Jak żałoba. Będą różne etapy. Nie jesteś żebraczką, aby żywić się okruchami. Jesteś wartościową kobietą i zasługujesz na normalnego mężczyznę. Będę tu z Tobą.

72

Nie odpisuj. Przecież to jest psychiczny człowiek. Tylko ty go wybielasz, bo się przyzwyczaiłaś. On pewnie by się ekscytował gdybyś mu robiła sceny. Mógłby ze swoją kochanką się pośmiać z tego jaka jesteś żałosna. To strasznie okrutny człowiek. Tak się nie robi komuś kto cierpi. Utnij to kochana miej resztki dumy i godności, czas pomyśleć o nowym życiu bez niego. Przecież jesteś samowystarczalną kobietą poradzisz sobie, tylko teraz jesteś chwilowo w szoku. Kto by nie był po takim pala**cie.

73

Panterrka napisał/a:

To forum już bardzo wielu osobom pomogło przetrwać te wszystkie trudne sytuacje, kiedy komuś wydawało się, że świat się kończy. Ten wątek jest Twój, pisz gdy tylko poczujesz taką potrzebę - by z kimś porozmawiać, zostać wysłuchaną, poradzić się, a nawet wyłącznie się wygadać. Nie zostawimy Cię. Pamiętaj również, że prawdopodobnie nikt nie zrozumie Cię tak dobrze, jak osoby, które mają za sobą podobne życiowe doświadczenia i mogą podzielić mądrością, którą dzięki nim nabyły, a tych jest tutaj niemało.

74

Witajcie,
Właśnie wróciłam z pracy.
Dziś 1 dzień od rozstania gdzie nie napisał ani jednego smsa..
Ale humor nawet nawet

75

Witaj Panterrko,
A jak Ci się dzisiaj spało? Wypoczęłaś choć trochę?

76

No widzisz, jeden dzień przeżyty.
Niezależnie od tego, co wydarzy się jutro, też przeżyjesz jutrzejszy. W dobrym humorku.

77

Jakoś spałam, praca a po pracy piwo..
Przeraża mnie cały ten świat
Tyle zdrad jest..
Myślałam dziś dość sporo i jakkolwiek to zabrzmi ale ja nic złego w moim związku nie zrobiłam.. Nic
Ale jakiegoś dużego doła jak narazie nie mam.
Czuję pustkę, ogromna pustkę.
Jakby to był dla mnie obcy facet.

78

To tak jest na początku na ogół wszędzie widzi się zdradę skutek urazu, szoku,koncentracja na aktualnym dużym własnym problemie albo kogoś z bliskiego otoczenia przyklejają się takie myśli do głowy to dość częste i nie jest jakieś niezwykłe to mija i nie rusza później jak nie będziesz tego rozjątrzać .
Obcy facet bo nie widziałaś go takim a prawda jest taka że to człeczyna niby wolny i ma wybór a teraz decyduje się na wybory z którymi nie miałaś do czynienia w takim stopniu przynajmniej wcześniej teraz go "napadło " i to co wybiera względem Cibie krzywdzi i niestety w jego  wyborach jest wiodące.
Ta pustka to też po czasie okazuje się złudzeniem to coś jak  z kolei skutek odstawienia przerwanie różnego rodzaju przywiązań tych zdrowych więzi i tego co było z przyzwyczajenia jakiejś zależności uczuciowej a to wewnątrz żywe i przemieszane ze sobą trudne do odróżnienia bo dzieli je tylko cieniutka granica.Boli jak amputacja i znieczulenie mija podobno bo mnie nic nie amputowano ale wiem jak znieczulenia mija.

79

Dziś napisał.
On:kojarzysz gdzie może jest moja kominiarka ta pod kask?
Ja : nie, ja jej nie mam.
On: no ale może pamiętasz gdzie ją położyłem?
Ja: nie.

Czy on szuka kontaktu? Kominiarka kosztowała 20 zł..  On zarabia dużo, on była napewno w aucie u niego.
Wiec myślę że specjalnie napisał a nawet jeśli mu się zgubiła to przecież może kupić nową?

80

Ciekawe zajecie koleś prowadzi, jak używa w pracy kominiarki smile

81 Ostatnio edytowany przez bullet (2020-01-30 13:16:34)

Panterrka napisał/a:

Wiec myślę że specjalnie napisał a nawet jeśli mu się zgubiła to przecież może kupić nową?

po co odpowiadałaś ? Zblokuj go wreszcie, będzie pisał i bawił się Twoimi emocjami, byś nie zapomniała o nim

bagienni_k napisał/a:

Ciekawe zajecie koleś prowadzi, jak używa w pracy kominiarki smile

pewnie pod kask na narty

82

Nie w pracy, na narty, pod kask

83

Dziś kominiarka, jutro jakiś dokument, pojutrze też się coś znajdzie. Żeby się nie zadręczać bardziej niż to konieczne, musisz się od niego zupełnie odciąć.
Moim zdaniem to nie jest szukanie kontaktu z Tobą, a przynajmniej nie takie, na jakie liczysz, ale sprawdzanie na ile może sobie pozwolić. To ktoś w typie zjeść ciastko i mieć ciastko, czyli tam kochanka, tutaj Ty, która gotowa jesteś mu wszystko wybaczyć.
Jego zachowanie wprowadza w Twoje życie nieustanny stres i niepokój, dlatego nie zawaham się nazwać tego przemocą emocjonalną. On Cię zwyczajnie dręczy.

84

Panterrka napisał/a:

Dziś napisał.
On:kojarzysz gdzie może jest moja kominiarka ta pod kask?
Ja : nie, ja jej nie mam.
On: no ale może pamiętasz gdzie ją położyłem?
Ja: nie.

Czy on szuka kontaktu? Kominiarka kosztowała 20 zł..  On zarabia dużo, on była napewno w aucie u niego.

Tak, to jasno wskazuje, że szuka kontaktu, że Cię ogromnie kocha, i że wszystkie te inne kobiety i zdrady sobie tylko wymyśliłaś.

Błagam ... on trzyma Cię na emocjonalnej smyczy i wystarczy, że nią poruszy, a Ty już masz ogromny odruch Pawłowa. Sama sobie robisz tym krzywdę.

85 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-01-30 19:29:38)

Istny cyrk
Ciąg dalszy rozmowy..
Ogólnie oskarża mnie, że ja wzięłam mu tą kominiarke po złości.
Napisałam mu tylko tak "nie mam Twojej kominiarki (szukałam) ani żadnej innej Twojej rzeczy,jeśli bym miała to juz dawno bym Ci odesłała. Następnym razem się zastanów zanim mnie o cokolwiek oskarzysz."
Oczywiście odpowiedź była że muszę ją mieć bo on szukał i też jej nie ma..
Odpisałam" wybacz ale mam ciekawsze rzeczy do robienia niz klocenie się o kominiarke za 20zl ". I go zablokowałam.
W momencie zablokowania pierwszy raz się popłakałam.
On zarabia ponad 10 tysięcy, ja ponad 5 tysięcy. Jak można robić taki cyrk o kominiarke?
Jak może mnie, znając mnie tyle lat nagle oskarżać że mu ukradłam kominiarke?
Przecież on zdradził, on mnie wyrzucił wiec czemu jest agresywny dla mnie?
Dałam mu spokój, czemu się nie moze cieszyć szczęściem z kochanką?
Jak mogłam z najlepszej kobiety, którą byłam jeszcze kilka tygodni temu stać się w jego oczach złodziejką?
sad

I tal myślę, że zawsze tak było przy kłótniach lub wcześniejszym rozstaniu, że niby zawsze mu coś brałam a jednak później jakimś cudem znalazł te rzeczy
Myślę że chce ze mnie zrobić wariatke, zrobić tak żebym nie wierzyła sobie.
A kominiarki naprawdę nie mam i jestem pewna że to gra z jego strony..

86 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-01-30 20:11:07)

To chodzi o to że on wcale nie zdradził (chociaż wiesz że tak i nie raz) widocznie dla niego w jego stanie to taka zdrada to nie zdrada bo według niego (nie)zdradził słusznie miał rację zdradzając nie doszukuj się w tym logiki i racjonalnego zdrowego rozsądku niektórzy co zdradzili żyją w świecie kłamstw misternie zbudowanym na takich idiotycznych,kretyńskich,wariackich wymówkach .Przerwałaś mu sielankę i sam jest zły na siebie że stracił w pewnym momencie w jakiś sposób kontrolę nie wszystko chyba z premedytacją zaplanował i to nie jest ważne skutek jest ważny odkrył przed Tobą i wybiera brak miłości miłość to też wybór nie tylko słodkości i inne uczucia.
Masz rację robi z Ciebie wariatkę - jak widzisz on chce stworzyć atmosferę że nic się nie stało to Ty coś wymyślasz a on przecież chce dobrze słusznie Ciebie za bycie wariatką ukarał należało Ci się i masz nauczkę,wyrzucił Ciebie też "normalnie" według jego na tę chwilę i z taką pokrętną logiką dobrze że go zablokowałaś w końcu .Odetchniesz od odruchowych reakcji na jego akcje to z Pawłowem o którym pisała Iza  to żaden kit.
Dziwny i dość nietypowy jest jego sposób na wybielenie się i przerzucenie winy na Ciebie ale się zdarza zobaczyłaś co taki ancymon potrafi jak zakłóca mu się haj a przecież sam Ciebie prowokował .

87

Panterrka napisał/a:

Istny cyrk
Ciąg dalszy rozmowy..
Ogólnie oskarża mnie, że ja wzięłam mu tą kominiarke po złości.
Napisałam mu tylko tak "nie mam Twojej kominiarki (szukałam) ani żadnej innej Twojej rzeczy,jeśli bym miała to juz dawno bym Ci odesłała. Następnym razem się zastanów zanim mnie o cokolwiek oskarzysz."
Oczywiście odpowiedź była że muszę ją mieć bo on szukał i też jej nie ma..
Odpisałam" wybacz ale mam ciekawsze rzeczy do robienia niz klocenie się o kominiarke za 20zl ". I go zablokowałam.
W momencie zablokowania pierwszy raz się popłakałam.
On zarabia ponad 10 tysięcy, ja ponad 5 tysięcy. Jak można robić taki cyrk o kominiarke?
Jak może mnie, znając mnie tyle lat nagle oskarżać że mu ukradłam kominiarke?
Przecież on zdradził, on mnie wyrzucił wiec czemu jest agresywny dla mnie?
Dałam mu spokój, czemu się nie moze cieszyć szczęściem z kochanką?
Jak mogłam z najlepszej kobiety, którą byłam jeszcze kilka tygodni temu stać się w jego oczach złodziejką?
sad

I tal myślę, że zawsze tak było przy kłótniach lub wcześniejszym rozstaniu, że niby zawsze mu coś brałam a jednak później jakimś cudem znalazł te rzeczy
Myślę że chce ze mnie zrobić wariatke, zrobić tak żebym nie wierzyła sobie.
A kominiarki naprawdę nie mam i jestem pewna że to gra z jego strony..

Chce mieć poczucie pełnej kontroli nad Tobą.  Uważaj, to robi się niebezpieczne.  Absolutnie zablokuj wszędzie na zawsze, a jak pojawi się osobiście, postrasz Policją.

88

Witajcie minęły dwa tygodnie od rozstania.
On chce wrócić, nalega na spotkanie.
A do mnie dosłownie 2 dni temu doszło że ja już nie chce. Nie naprawimy tego.
Mimo wszystko jednak boli ta sytuacja..
sad

89

Oczywiście, że boli. Odrzucenie i niespełnione nadzieje zawsze bolą.
To że poczułaś, że już nie chcesz, jest bardzo pozytywnym objawem, bo znaczy, że Twój instynkt samozachowawczy wciąż działa i jednak chroni Cię przed kolejnym zranieniem.

W każdym razie ten człowiek swoją szansę już dostał, zmarnował ją koncertowo i w moim odczuciu nie zasługuje nawet na tę rozmowę, której się domaga, a której zadaniem prawdopodobnie ma być wprowadzenie do Twojej głowy jeszcze większego zamętu i osiągnięcie celu, jakim ma być możliwość powrotu.

90

Panterrka napisał/a:

Witajcie minęły dwa tygodnie od rozstania.
On chce wrócić, nalega na spotkanie.
A do mnie dosłownie 2 dni temu doszło że ja już nie chce. Nie naprawimy tego.
Mimo wszystko jednak boli ta sytuacja..
sad

Coś mu "tam" nie wyszło
Teraz uważaj, bo zrobi się niebezpiecznie. Jeśli miał klucze zmień choć jeden zamek

91

Mówią, że każdy powinien dostać szansę. On najwidoczniej ją dostał, jednocześnie zmarnował po całości, zatem powinien uszanować Twoją decyzję. Po co masz sobie sprawiać dodatkowy ból?

92

Czuje sie teraz źle..
On chciał zebysmy poszli na terapię i to ratowali w miedzy czasie poklocilam sie z przyjaciółka.. I ona wysłała mu screny naszych wiadomości.
A w klotni zawsze sie jej żaliłam.. Jak to kobieta
Musi sie wygadac.
I przeczytał o sobie duzo złych rzeczy..
I znowu mam sie leczyć i jestem chora.

93

Nie bardzo rozumiem przyznaję.
Dwa dni temu napisałaś, że już nie chcesz, że nie naprawicie tego, a dzisiaj chciałaś iść z nim na terapię?
To może zacznij od określenia czego chcesz, a czego nie chcesz, tak będzie łatwiej.

94

Nie chodzi o to czy chciałam czy nie, chodzi o to ze czuje sie winna.. A nie czułam sie.
I czuje sie z tym źle.
Tam bardzo duzo złych rzeczy bylo na jego temat ale wyrzucając mnie z domu chyba on bardziej zle postąpił?

95

Wiesz, właśnie temu ma służyć ta jego manipulacja.
Facet zdradzał Cię, bo nawet nie można mówić o jednorazowym wyskoku, wyrzucił Cię z domu, ale koniec końców to Ty masz być wszystkiemu winna i "ta zła", ponieważ po tym co Cię spotkało - ośmieliłaś się pisać o nim źle do koleżanki.
Widzisz, jakie to jest irracjonalne?

96

Tak widze jakie to irracjonalne.
Wyżalić sie mogłam wiem.
Ale tam padly slowa takie jak kretyn, ch*j i tak dalej.. I z tym przesadzilam

97

Trudno. Stało się. Te słowa padły.
Śmiem twierdzić, że rozmawiając o Tobie ze swoją aktualną kochanką - Twój mąż też zapewne mówiąc o Tobie nie używa określeń takich jak milady, dama, pani ...

98

Panterrko, daj sobie prawo do bycia człowiekiem, a ludzie się czasem złoszczą, wiesz? W złości pisze się i mówi różne rzeczy, nawet jeśli się ich potem żałuje. To oczywiście pewnych słów czy zachowań nie usprawiedliwia, ale je wyjaśnia.
Po tym czego doświadczyłaś, miałaś prawo być na męża zła, złość trzeba z siebie jakoś wywalić, Ty wybrałaś metodę zwierzenia się koleżance, a że w trakcie padły mocne słowa, to mnie specjalnie nie dziwi.
Wyobraź sobie, że Ty też masz prawo do swoich uczuć, jedną z emocji jest właśnie złość. Z innymi on się jakoś nie liczył i wciąż nie liczy, a o pewne słowa naprawdę bardzo się prosił.

99

Dobry wieczór
Wzięło mnie na przemyślenia i rzeczywiście doszło do mnie, ze on zrobił duze gorsze zło wyrzucając mnie z domu i mówiąc to co mowiac.. Niz ja, że sie żaliłam o problemach kolezance.
I zdal sobie z tego sprawę bo jednak chciał iść na terapię.
U mnie drugi dzień ciszy.. Ja remontuje pokoj, praca, siłowania staram sie jak najmniej myslec..

100

Panterrko on Ciebie zdradził okłamał i dwa razy zawiódł złamał słowo nie dotrzymał obietnic kłamał a wyrzucenie ciebie z domu i te jego głupie teksty to pochodna a nie przyczyna a Twoje pretensje do siebie samej za parę bluzgów i złość to objaw tego co dzieje się z człowiekiem po rozstaniu w sytuacji kryzysowej stresowej i w rozpazcy to trochę inne światy inna skala nie bądź taka surowa dla siebie.

101

Panterrka napisał/a:

Czuje sie teraz źle..
On chciał zebysmy poszli na terapię i to ratowali w miedzy czasie poklocilam sie z przyjaciółka.. I ona wysłała mu screny naszych wiadomości.
A w klotni zawsze sie jej żaliłam.. Jak to kobieta
Musi sie wygadac.
I przeczytał o sobie duzo złych rzeczy..
I znowu mam sie leczyć i jestem chora.

Mam nadzieję, że ona już nie jest twoją przyjaciółką.

Posłuchaj to jest klasyka odwracania kota ogonem i jawna manipulacja. Miałam dokładnie to samo. Wpędzał mnie w poczucie winy a to przecież on zrobił mi krzywdę.
Epitetami się nie przejmuj IsaBella dobrze mówi - on o tobie wcale nie wyraża się lepiej.
U mnie też problemem wielkim było to, że jak mamusia jego dopytywała co się dzieje (bo sam nie miał odwagi przyznać, że zostawił żonę z niemowlakiem) to prawdę powiedziałam. Wykrzyczał mi że jakiś pakt z nią zawarłam, bo śmiałam donieść na niego i mówić jak było. Miał nadzieję, że go bronić będę a tu zonk. A sam powtarzał prawie każde moje słowo swojej dziuni i podkręcali się wzajemnie przeciwko mnie.
Daj sobie spokój z gościem. Opłacz i zacznij nowe życie, normalne bez osobowości psychopatycznych w swoim życiu.

102

Jestem zdania, że on wcale nie chciał żadnej terapii.
To była tylko kolejna próba manipulacji. Gdyby mu zależało na terapii, to choćby sam, ale poszedłby na nią.

103

IsaBella77 napisał/a:

Jestem zdania, że on wcale nie chciał żadnej terapii.
To była tylko kolejna próba manipulacji. Gdyby mu zależało na terapii, to choćby sam, ale poszedłby na nią.

Ja myślę że on może chciał i chce terapii ale głównie dla Panterrki oczywiście pod jego kontrolą na terapii Autorka ma zrozumieć że on jest jaki jest ,czyli w porządku a romans to nie romans zdrada to nie była zdrada a tylko Pantrrka ma jakiś  problem ze zrozumieniem tego.

104

Witajcie
Ciszy dzień 3.. Ani jednego smsa.
Do sytuacji z wiadomościami czułam sie świetnie a teraz widzę jak nic mi sie nie chce.
Tęsknię.
Najchętniej bym sie odezwała, ale wiem że nie mogę. Wszedłby mi na głowę.
Mimo wszystko on się zachował gorzej
Za tydzień walentynki, też mnie to przygnębia..

105

Z dnia na dzień czuję sie gorzej zaniast lepiej.. sad

106

Możesz czuć się coraz gorzej bo chcesz nawiązać kontakt żeby poczuć się (niby)lepiej albo tak ci się wydaje i chcesz i nie chcesz się spotkać,tęsknisz ,wspominasz - normalka po rozstaniu nie wymuszaj na sobie natychmiastowych zmian na to trzeba czasu i działania w zmienianiu myślenia no i ćwiczeń a nie wypierania,tłumienia ich czy udawania że wszystko ok.
Proste rzeczy na początek witaminy magnez dużo wody niegazowanej uaktywnij się bardziej i nie uciekaj jak przychodzą uczucia .
Naprawdę jest tak że każde uczucie świadomie przeżyte to Twoje zwycięstwo tylko z drugiej strony siedzenie i użalanie się może zatrzymywać w miejscu potrzebny jest ruch.

107

Chciałabym żeby czuł to co ja, żeby tak samo tęsknil..
A moze tęsknil jeśli pisał kilka dni temu że myślał codziennie i nie może zapomnieć i ze chce naprawic i proponuję terapię..
A pozniej te smsy..
Ale i tak uważam że jesli ma cos z tego byc to tylko on musi sie odezwać..
Mimo wszystko wyrzucenie mnie z domu bylo gorsze niz to co przeczytał o sobie.

108

Panterrko, to nie ten typ człowieka. Oczekujesz czegoś, co wydaje się po prostu niemożliwe. Nie wiem jakie ma zaburzenia, ale obawiam się, że pewne uczucia są mu obce. Obawiam się również, że on zwyczajnie nie potrafi w sposób dojrzały zaangażować się w relację z drugim człowiekiem, a jeśli coś robi, to raczej z wyrachowania.

109

Jesteś Panterrko młodą kobietą i pewnie fajną dziewczyną, musisz przestać czekać na ruch swojego męża i do tego się ustosunkowywać ale postanowić  sobie na co się decydujesz, jeśli zakończenie związku to idziesz na terapię aby sobie pomóc i przejść żałobę po związku lżej, albo chcesz wybaczyć i wtedy nie dyskutuj z nim sama bo się spalisz a do przodu nie ruszysz  tylko idźcie rozmawiać przy mediatorze czyli np terapeucie, teraz jest Ci źle bo niby się odcięłaś medialnie ale zgody na ' koniec ' nie masz

110

Ko

Ranna_Panna napisał/a:

Jesteś Panterrko młodą kobietą i pewnie fajną dziewczyną, musisz przestać czekać na ruch swojego męża i do tego się ustosunkowywać ale postanowić  sobie na co się decydujesz, jeśli zakończenie związku to idziesz na terapię aby sobie pomóc i przejść żałobę po związku lżej, albo chcesz wybaczyć i wtedy nie dyskutuj z nim sama bo się spalisz a do przodu nie ruszysz  tylko idźcie rozmawiać przy mediatorze czyli np terapeucie, teraz jest Ci źle bo niby się odcięłaś medialnie ale zgody na ' koniec ' nie masz

Tęsknię, chciałabym żeby wrócił.
Nie wiem czy doczytałaś ale milczymy od 4 dni..
I uważam ze mimo wszystko on powinien sie pierwszy odezwać inaczej to nie ma sensu.
Wyrzucenie z domu jest gorsze niz to co on przeczytał

111

Tak jak pisali Ci inni, miałaś prawo do tych emocji wyrażonych do przyjaciółki, beznadziejnie to ona się zachowała i szkoda na nią czasu, wiem że nie inicjujesz kontaktu ale czekasz i to działa na Ciebie źle, zrób wszystko aby oderwać myśli od niego, najlepiej jak wybierzesz się do kogoś aby nie być sama, unikaj tego bo obecnie przebywanie między ludźmi coś Ci zawsze pomoże

112

Wlasnie zrobiłam remont całego pokoju, chodzę na silownie co drugi dzien, czytam keiazki, przebywam z znajomymi, uczę się, pracuje.. A jednak jest ta pustka..
I to czekanie na jego wiadomość.
Przecież kilka dni temu chcial isc na terapię a teraz cisza?

113

Przecież tak naprawdę on nie chciał iść na  żadną terapię.
To po prostu emocjonalna wędka, którą na Ciebie zarzuca, żeby sprawdzić, czy się na nią złapiesz.

114 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-02-08 15:46:18)

Czuję jakbyśmy toczyli walkę o to kto sie pierwszy odezwie a im więcej dni mija tym jest gorzej

IsaBella77 napisał/a:

Przecież tak naprawdę on nie chciał iść na  żadną terapię.
To po prostu emocjonalna wędka, którą na Ciebie zarzuca, żeby sprawdzić, czy się na nią złapiesz.

Dlaczego milczy teraz?

115

Dlaczego milczy?

No bo właśnie chce się przekonać, czy emocjonalna wędka nadal na Ciebie działa (bo dotychczas świetnie działała) i czy złapiesz się na jego haczyk.
Zarzucił na Ciebie tanią przynętę w postaci wymyślonej terapii i teraz czeka, czy to "łykniesz".
Według jego planu masz się odezwać i zapytać "hej, co z tą terapią", tylko po to, żeby mógł Ci odpisać, że masz spadać na drzewo, żebyś go nie prześladowała i że jesteś nienormalna, albo coś bardzo do tego zbliżonego.

Lepiej się poczujesz, kiedy zrozumiesz jedną rzecz. Będziecie tańczyli ten chocholi taniec, dopóki nie pojmiesz, że mężczyzna, który naprawdę chce naprawić związek ze swoją kobietą - postępuje zupełnie odmiennie.
Te głupie smsy, jakie Ci teraz wysyła, mają służyć wyłącznie manipulowaniu Tobą.
Facet, który chce prosić o przebaczenie i naprawiać relację po zdradzie, po prostu się za to zabiera, jak dorosła, dojrzała osoba.
Od szczerej, poważnej rozmowy. Od wyjaśnienia powodów swojego postępowania, od przeprosin i skruchy.
Od pytania - czy kobieta, którą potraktował naprawdę koszmarnie i bardzo ją skrzywdził - zechce go w ogóle wysłuchać, i czy bierze pod uwagę opcję ratowania ich związku.

116 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-02-08 16:08:15)

Właśnie o to chodzi żeby Ciebie potrzymać w tym gorszym stanie napięciu wahaniach i niepokoju z tęsknotami potrzymać aż zmiękniesz pękniesz wtedy albo ty się odezwiesz albo on za jakiś czas będzie sprawdzać.
Już samo to jest chore takie manipulowanie osobą o której wie to co wie i jak możesz reagować czuć się - dziwna troska takie "wychowywanie" tresowanie.Obietnice wywoływanie nadziei, podsycanie tęsknoty wzbudzanie poczucia winy stare ordynarne sztuczki,pod hasłem że on o was walczy on chce za wszelką cenę postawić na swoim bo mu to potrzebne żeby się poczuć górą - władza to narkotyk .
Z boku to trochę wygląda na to że chcemy Ciebie nakręcać przeciwko niemu a przecież nikt z nas go nie zna ale to tak nie jest
doświadczenia z życia podpowiadają że jego zachowanie jest jakie jest.
On już jakiś czas temu wyrzucił Ciebie z serca nie tylko z domu wyznaczył i wyznacza Ci rolę która tylko jemu odpowiada nie dawaj się wciągnąć i nie daj sobą powodować nie podejmuj po prostu tej walki ze względu na siebie bo związek to nie walka nie wygrasz z nim .
Spadek nastroju to też wolny weekend więcej czasu na rozkminy on to wie i jeszcze te walentynki

117

Cieszę sie, ze jesteście.
Zdaje sobie sprawe ze z jego strony to manipulacja i wychowywanie zawsze taki byl.
Rzeczywiście on sie nigdy nie zmieni bo to już nie pierwsza taka sytuacja, powinnam układać powoli na nowo..
A ten spadek samopoczucia moze rzeczywiście przez weekend (jak jeszcze pisał o terapii to wlasnie na ten weekend zaproponował wyjazd w góry).
Ciężko mi pojąć ze on mógłby byc aż tak zły..
Przecież mimo wszystko byliśmy szczęśliwi, nawet bardzo..
Ta sama muzyka, zainteresowania, wspolni znajomi, podróże, świetny seks pomijając ten ostatni..
Kurde byliśmy mimo wszystko szczęśliwi...

118 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-02-08 16:43:12)

Przed wszystkim to pewnie on nie jest ani dobry ani zły jest wolnym człowiekiem a dokonał w sobie i w związku z Tobą złych( moim zdaniem) wyborów jego decyzje mają konsekwencje  a on w dalszym ciągu brnie w to kiedyś dokonywał innych wyborów dobrych jak ty dlatego byłaś szczęśliwa a nie tylko dlatego że nie wiedziałaś choć czasem zdarza się że ktoś oszukuje już od początku związku i udaje kogoś innego chcąc wierzyć że postępuje słusznie.Trudno trafić dociec jak to jest bo nie siedzi się w głowie innej bliskiej nawet osoby.
Skutki jednak widać i czuć.

119

Nie zły. Po prostu słaby. Pozbawiony kręgosłupa moralnego.
Wyznający inne wartości niż Ty.

120 Ostatnio edytowany przez Markotny (2020-02-08 19:12:12)

Poczytaj autorko co to jest gaslighting.
Po drugie zastanów gdzie jest granica tracenia szacunku do samej siebie. Czy ten człowiek cię nie przeraża? Tez swoje przeszedłem, kochałem ponad życie, byłem w strasznym stanie. Tylko pomimo irracjonalnej tęsknoty, wiedziałem, ze od takich osób jak ex trzeba się trzymać z dala. Poszły bloki na wszystkie możliwe sposoby. Ty licząc na kontakt uprawiasz masochizm i to co się dzieje może eskalować. No i w pewnym momencie zdasz sobie sprawe, ze nigdy już nie będziesz taka sama. Jesteś na drodze do autodestrukcji. Twoj wybór. Choć czytając wątek zastanawiałem się na ile wpływ na twoje decyzje ma kwestia ekonomiczna i finansowa pozycji partnera. Może sama to wypierasz, ale boisz się stracić ten luksus który z nim miałaś. Do przemyślenia.

121

Markotny
Ja również jestem na stanowisku kierowniczym i bardzo dobrze zarabiam.
Pod tym względem nie jest mi potrzebny.
Ale brakuje mi go.. Wspólnego oglądania filmów wieczorem a później dyskutowania o nich
Wspólnych wypadów do teatru, opery, koncert..
Wspólnych kolacyjek które razem robiliśmy.
Tyle mieliśmy wspólnych pasji, jeszcze niedawno byliśmy szczęśliwi, rozmawialiśmy o dzieciach
Brakuje mi jego humoru, jego obecności, nawet tych kłótni ktore robił.
Szkoda mi tych lat.. Tego, ze nie walczy o nas. W środku serca bym chciała to oczywiste..
Niedawno kupowałam nowe auto ( za moje pieniądze - on nie dołożył ani grosza) i nawet jak wsiadam do tego auta to przypominam sobie jak razem je wybieraliśmy, jak byliśmy szczęśliwi wtedy, jak się kochalismy w ten dzień w tym aucie..
Mam doła

122

Ale z tego co napisałaś dotychczas wynika, że on jest zaangażowany w związek z inną kobietą.
I to z nią chce być, a nie z Tobą. Na to wskazuje sposób w jaki Cię potraktował, a było to wszystko mocno paskudne.
Nic w jego zachowaniu nie wskazuje na to, że chce walczyć o związek z Tobą sad

123 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-02-08 20:16:07)

Panterka, parę spraw.
Po pierwsze czy Ty bierzesz udział w programie: jak stracić przyjaciół i zrazić do siebie ludzi?
Dorotis w niczym Ci nie ublizyla, a Ty jej tak.
Z przyjaciółką nie wiem jak było, ale też musiałaś ją nieźle wkurzyć. Ogarnij się.
Po drugie, ja się nie dziwię, że nie skupiasz się na romansie jm, bo to aktor oskarowy i rola tamtej Pani w jego życiu też jest określona.wiec żadna big love.
Niestety tak jak bywało wspaniale, tak pewnie i do du..y też, tylko to wyparlaś .
Gość zawsze będzie obracał się tak, by to Tobie wiał wiatr w oczy, ale jeszcze musisz od niego mocniej oberwać, dla wytrzeźwienia ..
Jeszcze zmienisz temat wątku na : jak sprawić, by nie wracał.

124

IsaBella77 napisał/a:

Ale z tego co napisałaś dotychczas wynika, że on jest zaangażowany w związek z inną kobietą.
I to z nią chce być, a nie z Tobą. Na to wskazuje sposób w jaki Cię potraktował, a było to wszystko mocno paskudne.

Proponowałby terapię jeśli chciałby byc z nia?

125

Ela210 napisał/a:

Panterka, parę spraw.
Po pierwsze czy Ty bierzesz udział w programie: jak stracić przyjaciół i zrazić do siebie ludzi?
Dorotis w niczym Ci nie ublizyla, a Ty jej tak.
Z przyjaciółką nie wiem jak było, ale też musiałaś ją nieźle wkurzyć. Ogarnij się.
Po drugie, ja się nie dziwię, że nie skupiasz się na romansie jm, bo to aktor oskarowy i rola tamtej Pani w jego życiu też jest określona.wiec żadna big love.
Niestety tak jak bywało wspaniale, tak pewnie i do du..y też, tylko to wyparlaś .
Gość zawsze będzie obracał się tak, by to Tobie wiał wiatr w oczy, ale jeszcze musisz od niego mocniej oberwać, dla wytrzeźwienia ..
Jeszcze zmienisz temat wątku na : jak sprawić, by nie wracał.

Akurat była przyjaciółka choruje na chad i borderline - ma stwierdzone.
Wyszło jej kłamstwo i sie od niej odwróciłam i zamiast przeprosić to jeszcze zrobila takie coś. No ale cóż.. Trudno

126

Panterrka napisał/a:
IsaBella77 napisał/a:

Panterrko idealizujesz i deprecjonujesz go na przemian i to też nic niezwykłego w Twoim stanie ,za jakiś czas dojdziesz do równowagi i zobaczysz go takiego jakim się okazał .
A na temat terapii to jest gdzieś na forum wątek, gdzie zdradzająca osoba chodziła na terapię małżeńską i konsultowała rezultaty tej terapii z ........ kochankiem lub kochanką  także życie jest bogate w różne warianty zachowań.

127

paslawek napisał/a:
Panterrka napisał/a:
IsaBella77 napisał/a:

Panterrko idealizujesz i deprecjonujesz go na przemian i to też nic niezwykłego w Twoim stanie ,za jakiś czas dojdziesz do równowagi i zobaczysz go takiego jakim się okazał .
A na temat terapii to jest gdzieś na forum wątek, gdzie zdradzająca osoba chodziła na terapię małżeńską i konsultowała rezultaty tej terapii z ........ kochankiem lub kochanką  także życie jest bogate w różne warianty zachowań.

Tak, mam mętlik. Raz sie czuje dobrze raz źle, tęsknię i jestem zła na zmiane.
A jak się ta historia skończyła pamiętasz?

128

To pamiętam  był na końcu rozwód terapia była robieniem zasłony dymnej, jednak chyba zdradzający mąż odkrył rozmowy  żony z kochankiem na temat terapii i to był zdaje się ostatni gwóźdź  .

129

A myślałem, że ze mną było źle... najgorsze, że kiedyś autorka będzie żałować swoich zachowań względem faceta. Tu ewidentnie jest też kwestia uzależnienia od niego. Ja jej nie oceniam, bo każdy pewne rzeczy przechodzi inaczej. Widać, że raczej potrzebuje pozytywnych przykładów gdy partnerzy do siebie wracali. Tylko takie coś zwykle prowadziło do powtórki.
Ps. Nie jesteś jedyna co nie mogła się odnaleźć. Ja pół roku nie obejrzałem filmu, nie włączałem radia, nie słuchałem piosenek. Dodatkowo miałem problem, bo miałem specyficzne zainteresowania w świat których ona weszła i wszystko mi obrzydziła. Jeszcze przed kochasiem zgrywala jaki to ona ma wysublimowany gust. I tez jeżdżę autem w którym ten teges. Także nie jesteś jedyna. Tylko, że ty nie widzisz jeszcze, że to koniec lub karuzela, która cię zmieli i później będzie z tobą jeszcze gorzej niż teraz. Tez na początku wyszukiwałem pozytywnych zakończeń rozstań itd. Tylko mimo to wiedziałem, ze to bez sensu. A wiesz o czym myślałem po pewnym czasie? O tym by się nigdy już nie odezwała, bo nie potrzebuje juz psuć względnej równowagi. Ciesz się, ze nie masz z nim dzieci. Bo uwierz to dopiero jest ból gdy faceci nie mogą już mieszkać z dziećmi pod jednym dachem.

130

Panterrka napisał/a:

Tak, jeśli nie ma pewności co do tamtego związku. Może z tamtą ma huśtawki i jak jest dobrze z nią to wyklina na ciebie a jak źle proponuje terapię, żeby w razie czego mieć wyjście awaryjne?
Tak czy siak cały czas masz nadzieję, że to się jakoś naprawi, tak w głębi duszy. Ja jestem ponad pół roku "po" i nadal czasem coś gdzieś mi się tak włącza. Wtedy od razu wyobrażam sobie, że wraca do mnie i już wiem, że to bez sensu bo i tak nigdy nie będzie "jak kiedyś"... wtedy dociera do mnie, że to już naprawdę koniec "tamtych nas", niezależnie od tego co się wydarzy.

Posty [ 66 do 130 z 159 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada- jak sprawic by wrócił.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024