I długo tak możesz teoretycznie dzielić włos na czworo, zamiast po prostu obejrzeć nagranie, na którym widać jak agresywny bandzior za darmo kopie chłopaka?
262 2019-07-27 13:59:28 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-27 13:59:44)
A więc o pobiciu będziemy mówili wtedy kiedy sąd przypisze oskarżonemu, jako sprawcy, odpowiedzialność za dokonanie takiego właśnie czynu.
Aha. Bo filmu nie obejrzysz - zepsułoby ci to światopogląd? Musiałabyś skonfrontować się sama ze sobą - kogo popierasz? A tak to wygodnie - nie ma wyroku, to nie ma zdarzenia. A jak wyrok zapadnie za jakieś dwa lata, to już nikt nie będzie pamiętał do czego doprowadziła nagonka prowadzona przez PiS i PiSowskie "media" (czyli szczujnię).
Aha. Bo filmu nie obejrzysz - zepsułoby ci to światopogląd? Musiałabyś skonfrontować się sama ze sobą - kogo popierasz? A tak to wygodnie - nie ma wyroku, to nie ma zdarzenia. A jak wyrok zapadnie za jakieś dwa lata, to już nikt nie będzie pamiętał do czego doprowadziła nagonka prowadzona przez PiS i PiSowskie "media" (czyli szczujnię).
Nie wiem na ile to nagranie jest wiarygodne.
Oczywiście nie oznacza to że popieram co do zasady wszelkiego rodzaju rękoczyny, lecz w żadnej mierze nie wpływa na mój światopogląd to że ktoś kogoś szturchnął, popchnął, uderzył, kopnął czy nawet pobił.
Poza tym, co robił małoletni na paradzie, o której wiadomo że jest postrzegana w dość kontrowersyjnym świetle. Jako matka 14-latka wiedząc jakie są realia takich parad, nie zezwoliłabym dziecku na uczestniczenie w niej.
No tak, nagranie zmanipulowane, a za pobicie, którego pewnie nie było, odpowiadają rodzice, a nie bandzior. Brawo.
No tak, nagranie zmanipulowane, a za pobicie, którego pewnie nie było, odpowiadają rodzice, a nie bandzior. Brawo.
To Ty napisałeś.
Oczywiście, że nikt nie miał prawa kopać tego chłopaka, niemniej jednak, jako rodzic, tak zdroworozsądkowo, nie pozwoliłabym na uczestniczenie w zdarzeniu, o którym wiadomo z góry, że wywołuje góry agresji.
Za agresję odpowiadają agresorzy i ci, którzy ich poszczuli, a nie ofiary, nie pokojowo maszerujący ludzie.
268 2019-07-27 14:25:41 Ostatnio edytowany przez Snake (2019-07-27 14:27:33)
Nie rozumiem dlaczego znowu kłamiesz. Rodzice dzieciaka kontaktowali się z policją - policja świetnie wie, kto jest poszkodowanym
Ooo, to świetna wiadomość, znaczy Gazeta Wyborcza trzy dni temu była jakaś zapóźniona albo skontaktowali się w ciągu tych trzech dni. Chwała Bogu, policja ma już mniej roboty!
Warto jeszcze jedno wyjaśnić - to, gdzie Snake twierdził, że była to ustawka gejowska
Skąd to się wzięło - otóż pracownik PiSowskiej propagandy Daniel Liszkiewicz napisał na twitterze, że obejrzał filmik z tego zajścia w ZWOLNIONYM TEMPIE i jemu SIĘ WYDAJE, że napastnicy tam nie bili, tylko poklepywali ofiarę.
Jakbyś [treść prowokacyjna], to byś to samo wysnuł z moich postów Przecież pisałem o tej analizie oraz, że niezależnie od tego mnie pierwsze obejrzenie tego filmiku uderzyło, że coś jest nie tak. Co ty tam śmiesz, a co nie, to już mnie specjalnie nie interesuje ale weź teraz sobie porównaj wygląd po chłopca, który zainkasował 3 kopnięcia w okolicę głowy oraz pana publicysty z Wrocławia, rzekomo też pobitego. Przez jednego 20-latka... Matko reinkarnacja Bruce'a Lee niechybnie...
I to jest źródło wiedzy Snake - płatny propagandysta pracujący dla PiS, zarazem amator w ocenie takich dowodów i to co mu się wydaje...
[treść obraźliwa, prowokacyjna]
A teraz wybacz ale po wypiciu kawki idę kontynuować zajęcie prawdziwego, prawego, chrześcijańskiego mężczyzny znaczy parać się ciesiołką. Potem grill, piweczko więc pewnie będę późnym wieczorkiem Tak na marginesie właśnie nadrobiłem koszmarną zaległość prawego Polaka, kupiłem uchwyt do mocowania flagi państwowej, jak też samą flagę z drzewcem i jutro świątecznie zrobię próbę generalną. Odśpiewamy rodzinnie hymn państwowy i pójdziemy dopijać resztę sobotniego piwka. Będzie to próba generalna przed Matki Boskiej Zielnej.
269 2019-07-27 14:32:12 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-27 14:35:20)
Za agresję odpowiadają agresorzy i ci, którzy ich poszczuli, a nie ofiary, nie pokojowo maszerujący ludzie.
Wszyscy wiemy jak kończą się te pokojowe parady równości, to znaczy, że wywołują skrajne emocje i zawsze dochodzi do starć i ataków. Zresztą jest to niebezpieczeństwo dotyczące każdej manifestacji. Wszyscy też wiemy, że jak się zaczyna rozróba to zanim policja rozgoni towarzystwo, można zdrowo oberwać a i jeszcze narazić się na odpowiedzialność, bo potem trudno jest ustalić kto zaczął.
Z tego względu, jako odpowiedzialny rodzic, nie pozwoliłabym małoletniemu na uczestniczenie w takiej paradzie. Nikt nikogo nie ma prawa bić, ale to jest akurat miejsce zdecydowania dla dorosłych, którzy decydują sami o sobie.
Został pobity uczestnik parady - to bardzo przykre, lecz 14letniego uczestnika tam nie powinno być. Skoro mu rodzice pozwolili, to była to zdecydowanie lekkomyślna decyzja. A lekkomyślnymi decyzjami rodziców skutkującymi negatywnymi konsekwencjami dla dziecka zajmują się sądy rodzinne.
270 2019-07-27 14:43:21 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-08-02 01:45:24)
Ooo, to świetna wiadomość, znaczy Gazeta Wyborcza trzy dni temu była jakaś zapóźniona albo skontaktowali się w ciągu tych trzech dni. Chwała Bogu, policja ma już mniej roboty!
Dlaczego znowu "mijasz się z prawdą"? Nie Wyborcza, tylko gazeta.pl i jedynie streszczała informacje TVN24 (z podaniem źródła!), a w TVN24 było jak wół zaznaczone, że policja wie kto jest ofiarą i ma kontakt z jego rodzicami.
Przecież pisałem o tej analizie oraz, że niezależnie od tego mnie pierwsze obejrzenie tego filmiku uderzyło, że coś jest nie tak.
Tak, tak uderzyło cię - zaraz po tym, jak wszedłeś na twittera
Co ty tam śmiesz, a co nie, to już mnie specjalnie nie interesuje ale weź teraz sobie porównaj wygląd po chłopca, który zainkasował 3 kopnięcia w okolicę głowy oraz pana publicysty z Wrocławia, rzekomo też pobitego. Przez jednego 20-latka... Matko reinkarnacja Bruce'a Lee niechybnie...
No tak to jest, jak ktoś bójki widział tylko w telewizji... A wiesz, ja kiedyś oberwałem drewnianymi pałami - i też za bardzo śladu na mnie nie było, ba, miałem siły wrócić z ekipą i wyrównać rachunki. Więc pisanie, że skoro jeden był ostro obity, to drugi obity nie był, bo śladów nie było - to tylko kolejna twoja manipulacja, tym razem szyta bardzo grubymi nićmi. Bo wiesz na co jest dowodem brak obrażeń? Na to, że szczypiorki w koszulkach Jagiellonii nawet bić nie potrafią. Bo było widać, że przyszli nie tylko ludzie z bojówki, ale też zwykłe szczypiory.
Nie wiem dlaczego sądzisz, że chciałem cię obrazić albo sprowokować. Nie, ja tylko stwierdzam fakt - powtarzasz tu kłamstwa PiSowskiej propagandy rozpowszechniane na twitterze.
SonyXperia
Rozumiem, że za gwałt odpowiada kobieta jeśli założyła za krótką kieckę - bo taka jest twoja narracja.
Ale masz rację - sądy zajmują się lekkomyślnymi rodzicami, np. tym zadymiarzem ze strony kibolsko-PiSowskiej, który blokował marsz wózkiem z niemowlakiem. I w przeciwieństwie do uczestników marszu, on przyszedł na zadymę - świetnie wiedział co będzie. W przeciwieństwie do czternastolatka, jego dziecko nie mogło zadecydować czy chce w tym brać udział. Uważasz, że powinno się temu bandziorowi odebrać prawa rodzicielskie?
SonyXperia
Rozumiem, że za gwałt odpowiada kobieta jeśli założyła za krótką kieckę - bo taka jest twoja narracja.
Poszedł tam gdzie na bank biją, to i oberwał.
Nie wchodzę do ciemnej ulicy, w której stoi trzech typów nawet wtedy kiedy jestem ubrana i zapięta pod szyję.
A dlaczego uważasz, że na bank biją? Takie marsze są w całej Polsce, w tym roku była ich już masa i jakoś zadym nie było. Policja działała skutecznie, a w Białymstoku nie. W Białymstoku po stronie kibolskiej byli politycy PiS. Można zatem przyjąć, że policja miała przykaz nie reagować zbyt energicznie i to było przyczyną zadymy.
273 2019-07-27 14:57:59 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-27 14:58:42)
A dlaczego uważasz, że na bank biją?
Napisałam Ci już w jednym z postów. Taki charakter wzbudzających emocje manifestacji. Dochodzi do starć, przepychanek, różnie może być. To jest akurat coś co można a nawet należy przewidywać.
274 2019-07-27 15:03:07 Ostatnio edytowany przez JaJakoJa (2019-07-27 15:04:05)
Dobrze, to już ustaliliśmy:
1. Pobicia nie było, nagranie jest zmanipulowane.
2. Winni pobicia (którego nie było) są rodzice i sam chłopak, bo po co tam lazł.
Podejrzewam, że w 1931 roku identycznie usprawiedliwiano ataki bojówek hitlerowskich.
A tu fragment z oświadczenia Związku Powstańców Warszawskich:
Tymczasem, przy bezradności służb porządkowych, w trakcie marszu dochodziło do aktów agresji wymierzonych w jego uczestników. Obrazy, które widziała cała Polska, ale i świat, muszą spotkać się z radykalnym sprzeciwem ludzi przyzwoitych.
Nie ma zgody na poniżanie mniejszości seksualnych w kraju, w którym homoseksualiści byli zabijani przez faszystów za swoją odmienność. Nie ma naszej zgody na bicie i opluwanie drugiego człowieka, a także na wykorzystywanie symbolu naszej walki z okupantem – symbolu Polski Walczącej.
W Białymstoku obudziły się najgorsze instynkty osób, które odczłowieczały drugiego człowieka. Takie wydarzenia przypominają te sprzed II wojny światowej i nie mogą zostać niezauważone lub przemilczane.
To przykre, że kiedyś walczyliśmy z nienawiścią, a teraz w wolnej Polsce walczymy o to, aby nie stała się Ona nienawistna.
Tak, ludzie przyzwoici muszą się takim zdarzeniom radykalnie przeciwstawiać. Czy osoby wybielające sprawców, zrzucające winę na ofiary, to ludzie przyzwoici?
275 2019-07-27 15:07:11 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-27 15:09:55)
To może na następną manifestację wezmę kilkuletnie dzieciaki znajomych. Z pewnością się zgodzą, będą pewnie zachwyceni, bo przecież to genialny pomysł cioci Sony, chcieć uczyć dzieci tolerancji od najmłodszych lat, i to czynnie. A jak dojdzie do rozróby i nie daj Boże oberwiemy czymś ciężkim, to stanę z dziećmi na rękach przed kamerami TV i będę głośno łkać jakież to bandziory bezbronne dzieci zaatakowały. I o ile to będzie prawda, to nie zwolni mnie to od odpowiedzialności za to, że sama poniekąd do tego przyczyniłam się uczestnicząc w zdarzeniu, które było obarczone tak dużym ryzykiem tym bardziej dla osób, które tam pod moją opieką przyprowadziłam.
Aha. A do czego się teraz odnosisz? Znaczy wiem co czego dążysz - to ciąg dalszy zrzucania winy na ofiarę i wybielania sprawców, którzy są ci bliscy ideologicznie. Szkoda, że nie odpowiedziałaś na pytanie na końcu mojego poprzedniego posta...
277 2019-07-27 15:14:49 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-27 15:16:02)
Aha. A do czego się teraz odnosisz? Znaczy wiem co czego dążysz - to ciąg dalszy zrzucania winy na ofiarę i wybielania sprawców, którzy są ci bliscy ideologicznie. Szkoda, że nie odpowiedziałaś na pytanie na końcu mojego poprzedniego posta...
Zlituj się. Nie jest mi bliskie bicie innych osób, a dbanie o swoje bezpieczeństwo i dlatego nigdy w życiu nie pozwoliłabym dziecku iść na paradę równości. Poszedł, oberwał. Te manifestacji powinny być zarezerwowana dla pełnoletnich uczestników.
Btw. A przypadkiem nie są ?
278 2019-07-27 15:15:37 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2019-07-27 15:22:29)
A dlaczego uważasz, że na bank biją? Takie marsze są w całej Polsce, w tym roku była ich już masa i jakoś zadym nie było. Policja działała skutecznie, a w Białymstoku nie. W Białymstoku po stronie kibolskiej byli politycy PiS. Można zatem przyjąć, że policja miała przykaz nie reagować zbyt energicznie i to było przyczyną zadymy.
Zadymy są wszędzie tylko w sezonie ogórkowym nie o czym pisać a to dobry pretekst do tego aby dowalić Pisowi przypinając łatkę faszystów. Białystok od lat jest tyglem wielu narodowości i religii ( Tatarzy, Hindusi, Białorusini, Polacy). Prowokacyjne marsze równości ( w takim kraju jak Polska marsze LGBT zawsze będą prowokacyjne ze względu na dość duży ładunek emocjonalny i konserwatyzm społeczeństwa) mogą doprowadzić do zburzenia równowagi w tym mieście.
Niejaka Gronkowiec-Walz byłą arcymistrzynią w prowokacjach. Jakimś dziwnym trafem w tym samym czasie musi być kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt kontrmanifestacji, które często przecinają się na danym skrzyżowaniu z paradą równości. Dziwne prawda ? A tam na paradach ludzie noszą koszulki czy flagi z tęczowym orłem. A to wzbudza duże emocje u ludzi ze skrajnej prawicy. Oni nie lubią takich tęczowych orzełków czy flag. No i o zadymę nie trudno. Zawiodła policja.
Weźmy np. mecz piłki nożnej. Ma dość do meczu drużyn, których kibice mają kosę. Co robi policja ? Ano zawczasu zabezpiecza wszystkie drogi wjazdowe do miasta sprawdzając każdy autobus czy bus. Prewencyjnie niedopuszcza aby pseudokibice z obcego miasta wjechali na stadion. Policja powinna jeszcze przed planowaną paradą równości zabezpieczyć trasę tego marszu oraz sprawdzać każde grupki ludzi powyżej 5 osób.
Weźmy pod uwagę, że tacy kibole tylko szukają pretekstu do bitki. Dla nich to obojętne czy to będzie bitka z policją, z marszem LGBT, dzieckiem, babcią czy kimkolwiek. Sterydy i dopalacze robią swoje. Takie to już środowisko. Nie wiem po co tutaj szukać jakiejś ideologii. Tak było od zawsze. To zadanie dla policji aby czegoś takiego już nie było.
Pytasz dlaczego na bank biją? A wejdź do dzielnicy murzyńskiej z koszulką white power albo przeprowadź drogę krzyżową w gettcie muzułmańskim. Wtedy zobaczysz co sie stanie. W najlepszym wypadku skończysz na oiomie w najgorszym twoje ciało znajdzie policja tydzień później gdzieś w rzece czy na śmietniku.
PS. Takie oświadczenia jeszcze bardziej podsycają atmosferę. Jeśli w ogóle są prawdziwe a nie kolejne fake newsy. Porównywanie II wojny do dzisiejszej rzeczywistosci to kolejna próba podsycania atmosfery. A czym sie różńi LGBT od reszty społeczeństwa ? Gdy np, ja dostanę po mordzie to jakoś nie ma afery. A jak dostanie jakiś gej to jest gównoafera na cały świat ? To ma być ta cała równość > Od kiego krzywda LGBT jest jakoś szczególnie ważniejsza od krzywdy reszty osób ? To własnie o tą atencje biega. Przestańcie robić ciągle z siebie ofiary i przyklejać tęcze do zdjęć na fb bo to nic nie da. Chcecie coś zmienić to idżcie na wybory.
279 2019-07-27 15:18:23 Ostatnio edytowany przez JaJakoJa (2019-07-27 15:23:09)
Mordimer
No tak, biedne to środowisko PiSowsko-kibolskie, prowokacje pozwalające się im spotkać... No i co mają biedaki zrobić? No muszą zrobić zadymę. Wszak Murzyni też biją...
A te wstrętne geje, zamiast się położyć, pozwolić skopać i iść grzecznie do domu, to jeszcze podskakują i kablują! Chamstwo, panie, chamstwo do potęgi
Czy ty siebie czytasz?
Zlituj się. Nie jest mi bliskie bicie innych osób
Dziwne, bo w twoich postach cały czas widać tylko atak na ofiary (sami sobie winni, bo po co leźli) i wybielanie sprawców (nagrania zmanipulowane, a poza tym, nie ma wyroku, to nie ma przestępstwa)... Postawa PiSowskich służb w twoich postach nie istnieje. Więc chyba nieco mamy sprzeczność między tym co deklarujesz, a tym co w rzeczywistości wyrażasz.
280 2019-07-27 15:23:41 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-27 15:27:40)
No tak, biedne to środowisko PiSowsko-kibolskie, prowokacje pozwalające się im spotkać... No i co mają biedaki zrobić? No muszą zrobić zadymę. Wszak Murzyni też biją...
A te wstrętne geje, zamiast się położyć, pozwolić skopać i uiść grzecznie do domu, to jeszcze podskakują! Chamstwo, panie,m chamstwo do potęgi
Czy ty siebie czytasz?
SonyXperia napisał/a:Zlituj się. Nie jest mi bliskie bicie innych osób
Dziwne, bo w twoich postach cały czas widać tylko atak na ofiary (sami sobie winni, bo po co leźli) i wybielanie sprawców (nagrania zmanipulowane, a poza tym, nie ma wyroku, to nie ma przestępstwa)... Postawa PiSowskich służb w twoich postach nie istnieje. Więc chyba nieco mamy sprzeczność między tym co deklarujesz, a tym co w rzeczywistości wyrażasz.
Czy to jest jedyny poszkodowany z tej parady? Nie ma przypadkiem innych pobitych? Czy doszło do innych incydentów z uczestnikami parady?
Możesz pisać śmiało że w moich postać widać przyzwolenie na atakowanie uczestników pokojowych manifestacji - nie zmienia to w niczym faktu że pozostaną zdarzeniami pod tym względem niebezpiecznymi.
Jakie jest niebezpieczeństwo że zostaniesz pobity w drodze do pracy a jakie że właśnie podczas manifestacji rozpalającej skrajne emocje?
281 2019-07-27 15:25:29 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-08-02 01:48:33)
A te wstrętne geje, zamiast się położyć, pozwolić skopać i iść grzecznie do domu, to jeszcze podskakują i kablują! Chamstwo, panie, chamstwo do potęgi
Czy ty siebie czytasz?
282 2019-07-27 15:25:56 Ostatnio edytowany przez JaJakoJa (2019-07-27 15:29:31)
SonyXperia
Oczywiście, że są. Wszak już nam u Snake tłumaczył, że jeden to nawet wynajął kiboli, żeby udawali, że go biją. Było też zdjęcie kobiety z zakrwawioną twarzą - ale to też nam Snake wyjaśnił, że to gejowska prowokacja i kłamstwo.
Mordimer
Na pewno nie jestem PiS-prawicowcem, bo nie biję kobiet, nie rzucam kamieniami w ludzi pokojowo maszerujących. I nie tłumaczę, że bicie jest OK, bo Murzyni też biją. No lewak ze mnie, jak nic.
Powinno mi być przykro, że popsułem komfort powielania PiSowskiej propagandy z twittera?
Ile jest dzieci wśród poszkodowanych?
SonyXperia
Ale o co chodzi - ustalasz czy za mało? A może lanie dorosłych jest OK? Wyjaśnij może do czego dążysz.
SonyXperia
Oczywiście, że są. Wszak już nam u Snake tłumaczył, że jeden to nawet wynajął kiboli, żeby udawali, że go biją. Było też zdjęcie kobiety z zakrwawioną twarzą - ale to też nam Snake wyjaśnił, że to gejowska prowokacja i kłamstwo.Mordimer
Na pewno nie jestem PiS-prawicowcem, bo nie biję kobiet, nie rzucam kamieniami w ludzi pokojowo maszerujących. I nie tłumaczę, że bicie jest OK, bo Murzyni też biją. No lewak ze mnie, jak nic.
Powinno mi być przykro, że popsułem komfort powielania PiSowskiej propagandy z twittera?
Mam pytanie. Czy jesteś gejem albo przedstawicielem mniejszosci LGBT ?
Mordimer
Jakie to ma znaczenie? Ale odpowiem ci - jeśli szukasz chłopaka, to ja podziękuję, bo jestem hetero.
287 2019-07-27 15:32:20 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-27 15:33:07)
SonyXperia
Ale o co chodzi - ustalasz czy za mało? A może lanie dorosłych jest OK? Wyjaśnij może do czego dążysz.
Uważam, że nie jest to miejsce dla dzieci. To chyba jasne, czyż nie tak?
SonyXperia
Ale to już ustaliłaś - sami sobie winni, że oberwali. Po co się powtarzasz?
289 2019-07-27 15:36:02 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-27 15:37:56)
SonyXperia
Ale to już ustaliłaś - sami sobie winni, że oberwali. Po co się powtarzasz?
Tobie zadaję pytanie - czy uważasz że parada równości jest zdarzeniem, w którym powinny uczestniczyć dzieci, biorąc pod uwagę także to, że jest to zdarzenie niejednokrotnie prowadzące do rozruchów?
Czy uważasz, że rodzic, który zgodził się na uczestniczenie dziecka w takim zdarzeniu sprawuje nad dzieckiem opiekę w sposób zapewniający mu należyte bezpieczeństwo?
Ale pewnie smarkacz i tak poszedł tam bez pytania a nawet informowania rodziców.
Dzieci powinny być zamknięte w komórce - na ulicach są wypadki, rodzice wypuszczający dzieci z domu są skrajnie nieodpowiedzialni. I jeśli ich dziecko będzie ofiarą wypadku, to nie jest wina sprawcy wypadku, a rodziców.
Dzieci powinny być zamknięte w komórce - na ulicach są wypadki, rodzice wypuszczający dzieci z domu są skrajnie nieodpowiedzialni. I jeśli ich dziecko będzie ofiarą wypadku, to nie jest wina sprawcy wypadku, a rodziców.
Pytałam o paradę równości, z uwagi na jej specyfikę, oraz o wydarzenia publiczne będące manifestacjami.
292 2019-07-27 15:40:33 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-08-02 01:50:48)
Mordimer
Jakie to ma znaczenie? Ale odpowiem ci - jeśli szukasz chłopaka, to ja podziękuję, bo jestem hetero.
Po prostu pytam bo tak się emocjonujesz jakby ciebie to osobiście dotyczyło. [treść prowokacyjna] Prowadzisz tutaj antypisowską agitkę próbując na siłę wmówić tutaj ludziom, że PiS jest zły i odpowiedzialny za zło.
Wyluzuj człowieku.
293 2019-07-27 15:41:38 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-08-02 01:52:55)
A ja napisałem o wychodzeniu na ulicę, ze względu na specyfikę takiego wychodzenia.
A jeśli chcesz inaczej, to proszę: każdy ma prawo uczestniczyć w pokojowym marszu, a policja jest od tego, żeby żaden bandzior w tym nie przeszkadzał. Winę za agresywne zachowanie bandytów ponoszą wyłącznie bandyci i ci, którzy ich poszczuli. Winę za kolejne takie zdarzenia będą też ponosić obrońcy bandytów, bo dają im przyzwolenie.
Po prostu pytam bo tak się emocjonujesz jakby ciebie to osobiście dotyczyło. [treść prowokacyjna]
.
Ależ oczywiście, że mnie to dotyczy - faszystowscy bandyci bijący ludzi na ulicach w moim kraju, to jak najbardziej mój problem. A jeszcze większym problemem jest, że zostali do tego poszczuci przez Kościół, PiS - partię rządzącą i PiSowskie media. Tak samo każdego Niemca dotyczyły wyczyny NSDAP i jej bojówek w latach trzydziestych.
Prowadzisz tutaj antypisowską agitkę próbując na siłę wmówić tutaj ludziom, że PiS jest zły i odpowiedzialny za zło.
No, i psuję narrację... Bo to wcale nie radni PiS uchwalali "Strefy wolne od LGBT" (Nur für Heterosexuelle). To nie pisowskie media dodają naklejki z identycznym przesłaniem. To nie politycy PiS najwyższego szczebla chcą odebrać nieprawomyślnym prawo do demonstrowania. I wcale wśród zadymiarzy w Białymstoku nie było polityków PiS...
A ja napisałem om wychodzeniu na ulicę, ze względu na specyfikę takiego wychodzenia.
A jeśli chcesz inaczej, to proszę: każdy ma prawo uczestniczyć w pokojowym marszu, a policja jest od tego, żeby żaden bandzior w tym nie przeszkadzał. Winę za agresywne zachowanie bandytów ponoszą wyłącznie bandyci i ci, którzy ich poszczuli. Winę za kolejne takie zdarzenia będą też ponosić obrońcy bandytów, bo dają im przyzwolenie.
To nie ty będziesz ustalał kto jest winny a kto nie. Od tego są odpowiednie organy państwowe. Życzę miłego dnia.
A ja napisałem om wychodzeniu na ulicę, ze względu na specyfikę takiego wychodzenia.
Ależ ja wiem, że w PL każdy ma prawo do pokojowego manifestowania.
Ja pytam, czy Twoim zdaniem rozsądne jest przyzwolenie dla małoletniego przez jego rodzica na udział w wydarzeniu obarczonym bardzo dużym ryzykiem niebezpieczeństwa rozruchów ze strony jego antagonistów?
To nie ty będziesz ustalał kto jest winny a kto nie. Od tego są odpowiednie organy państwowe.
Obok odpowiedzialności prawnej, jest jeszcze moralna. I tę PiS ponosi za wszelkie akty agresji wobec LGBT. Podobnie jak za zabójstwo prezydenta Gdańska.
297 2019-07-27 15:50:30 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-27 15:52:08)
Mordimer napisał/a:To nie ty będziesz ustalał kto jest winny a kto nie. Od tego są odpowiednie organy państwowe.
Obok odpowiedzialności prawnej, jest jeszcze moralna. I tę PiS ponosi za wszelkie akty agresji wobec LGBT. Podobnie jak za zabójstwo prezydenta Gdańska.
Tak. Moralna to jest to. Jakaś przecież musi być i ktoś ją musi ponieść. A razem z PiSem pewnie jego wyborcy, którzy wszakże w demokratycznym państwie prawa na niego zagłosowali w ramach tej swobody, którą daje im ta wymiętoszona już na wszystkie strony konstytucja Nie może być tak aby wolność wyboru pozostała bezkarna
Mordimer napisał/a:To nie ty będziesz ustalał kto jest winny a kto nie. Od tego są odpowiednie organy państwowe.
Lepiej uważaj co piszesz bo ktoś to może czytać i zapisać. Wtedy będziesz mógł mieć sprawę. Jeśli nie przedstawisz dowodów na swoje słowa ktoś może to zgłosić.
Lepiej uważaj co piszesz bo ktoś to może czytać i zapisać. Wtedy będziesz mógł mieć sprawę. Jeśli nie przedstawisz dowodów na swoje słowa ktoś może to zgłosić.
W podobnych sprawach sądy już uznawały, że obywatel ma prawo do takiej opinii.
Prezydent Poznania Jacek Jaśkowiak nie musi przepraszać TVP za słowa, że zatrudnianie perfidnych propagandystów i publikowanie nienawistnych materiałów przyczyniło się do zabójstwa prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza - zdecydował poznański sąd.
Dodam, że Jaśkowiak winą obciążył też PiS.
300 2019-07-27 15:55:37 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-27 16:01:32)
Całe szczęście że wybory odbywają się w głosowaniu tajnym.
Mordimer napisał/a:Lepiej uważaj co piszesz bo ktoś to może czytać i zapisać. Wtedy będziesz mógł mieć sprawę. Jeśli nie przedstawisz dowodów na swoje słowa ktoś może to zgłosić.
W podobnych sprawach sądy już uznawały, że obywatel ma prawo do takiej opinii.
Prezydent Poznania Jacek Jaśkowiak nie musi przepraszać TVP za słowa, że zatrudnianie perfidnych propagandystów i publikowanie nienawistnych materiałów przyczyniło się do zabójstwa prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza - zdecydował poznański sąd.
Dodam, że Jaśkowiak winą obciążył też PiS.
A to rozstrzygnięcie o pyskówkę, to chociaż prawomocne?
Ma to jakąś sygnaturkę?
Wybacz, ale nie będę się wdawał w kolejne dwie strony rozbierania na czworo wyroku, w poszukiwaniu jakiegoś haka, którego da się wykorzystać propagandowo.
Myślę, że twój głos odbija się od ściany. Tak samo winny jest kto, co widział złodzieja, a nie ten, kto ukradł...
Dla zwolenników PiSu odpowiedzialność zawsze jest po drugiej stronie. Trzeba zagadać fakty i odwrócić uwagę od tego, że sprawcy mieli jednak z tą opcją coś wspólnego.
Mordimer napisał/a:Po prostu pytam bo tak się emocjonujesz jakby ciebie to osobiście dotyczyło. [treść prowokacyjna]
.
Ależ oczywiście, że mnie to dotyczy - faszystowscy bandyci bijący ludzi na ulicach w moim kraju, to jak najbardziej mój problem. A jeszcze większym problemem jest, że zostali do tego poszczuci przez Kościół, PiS - partię rządzącą i PiSowskie media. Tak samo każdego Niemca dotyczyły wyczyny NSDAP i jej bojówek w latach trzydziestych.Mordimer napisał/a:Prowadzisz tutaj antypisowską agitkę próbując na siłę wmówić tutaj ludziom, że PiS jest zły i odpowiedzialny za zło.
No, i psuję narrację... Bo to wcale nie radni PiS uchwalali "Strefy wolne od LGBT" (Nur für Heterosexuelle). To nie pisowskie media dodają naklejki z identycznym przesłaniem. To nie politycy PiS najwyższego szczebla chcą odebrać nieprawomyślnym prawo do demonstrowania. I wcale wśród zadymiarzy w Białymstoku nie było polityków PiS...
Hmm rozumiem. W takim razie radzę abyś zrobił zapasy środków na nerwicę i uspokojenie bo możesz na jesieni doznać szoku. Życzę spokoju i pogody ducha. Przyda się.
304 2019-07-27 16:10:24 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-27 16:12:45)
Wybacz, ale nie będę się wdawał w kolejne dwie strony rozbierania na czworo wyroku, w poszukiwaniu jakiegoś haka, którego da się wykorzystać propagandowo.
Wyrok ma sentencję i swoje uzasadnienie. Interesujące jest nie tyle, co sąd orzekł, lecz dlaczego - to zawsze daje podstawy do ewentualnej dyskusji.
No chyba że machanie komuś przed nosem samą sentencją ma inny cel.
SonyXperia
Załóż wątek o wyroku i dyskutuj do woli. Tu jest off topem.
306 2019-07-27 16:16:14 Ostatnio edytowany przez authority (2019-07-27 16:17:42)
misiando napisał/a:Zapytałem o powody powiązania edukacji seksualnej z marszem równości - brak odpowiedzi.
Zapytałem o dowody na prowokację - brak odpowiedzi.
Zapytany o dowody na prześladowanie gejów i na homofobię - dostarczyłem, i one, jak przewidywałem, zostały zbagatelizowane.
Zapytałem o zmiany w konstytucji, jakże pożądane - brak odpowiedzi
Zapytałem o dowody na "zmarksizowanie" uczelni - brak odpowiedzi.
Co dostaję? Czepianie się słówek i literówek, slogany, powtarzanie linii partyjnej za partii organem, próby zmiany na tematu na dywagacje "czy nazizm jest faszystowski i dlaczego nie", pustosłowie i wodolejstwo.
Ja rozumiem, że na forum gazeta.pl pod każdym tekstem pojawiają się płatni autorzy i trolle, o nickach aktywnych od kilku tygodni.
Ja rozumiem, że walka wyborcza.
Spodziewałbym się jednak od mądrych przecież uczestników tego forum umiejętności argumentacji, umiejętności uzasadniania twierdzeń, a nie "tak, bo tak, bo tak".[treść prowokacyjna]
@Authority państwa demoludów były w większości nacjonalistyczne i konserwatywne. PiS chce stworzyć państwo coś na wzór hybrydy Sanacji i państwa Gierka czy nawet Gomułki.
Czyli największy syf.
JaJakoJa napisał/a:KPP art. 304 par. 2.
instytucje państwowe i samorządowe, które w związku ze swą działalnością dowiedziały się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu, są obowiązane niezwłocznie zawiadomić o tym prokuratora lub Policje oraz przedsięwziąć niezbędne czynności do czasu przybycia organu powołanego do ścigania przestępstw lub do czasu wydania przez ten organ stosownego zarządzenia, aby nie dopuścić do zatarcia śladów i dowodów przestępstwa.Udział w bójce lub pobiciu jest przestępstwem ściganym z urzędu, a szpitale to instytucje państwowe lub samorządowe.
W dalszym ciągu utożsamiasz ściganie " z urzędu"ze ściganiem bez wniosku. Nie ma ścigania przez organ państwowy jeśli nie ma wniosku samego pokrzywdzonego. Postępowanie może i zostanie wszczęte w sprawie ale jak nie bedzie wniosku o ściganie sprawców to nie będzie dalszego toku postępowania.
Bzdura mylisz się. Ściganie z urzędu to ściganie z urzędu. Tu niema dwugłosu.
SonyXperia
Załóż wątek o wyroku i dyskutuj do woli. Tu jest off topem.
To po co się na niego powołujesz?
Mordimer napisał/a:misiando napisał/a:Zapytałem o powody powiązania edukacji seksualnej z marszem równości - brak odpowiedzi.
Zapytałem o dowody na prowokację - brak odpowiedzi.
Zapytany o dowody na prześladowanie gejów i na homofobię - dostarczyłem, i one, jak przewidywałem, zostały zbagatelizowane.
Zapytałem o zmiany w konstytucji, jakże pożądane - brak odpowiedzi
Zapytałem o dowody na "zmarksizowanie" uczelni - brak odpowiedzi.
Co dostaję? Czepianie się słówek i literówek, slogany, powtarzanie linii partyjnej za partii organem, próby zmiany na tematu na dywagacje "czy nazizm jest faszystowski i dlaczego nie", pustosłowie i wodolejstwo.
Ja rozumiem, że na forum gazeta.pl pod każdym tekstem pojawiają się płatni autorzy i trolle, o nickach aktywnych od kilku tygodni.
Ja rozumiem, że walka wyborcza.
Spodziewałbym się jednak od mądrych przecież uczestników tego forum umiejętności argumentacji, umiejętności uzasadniania twierdzeń, a nie "tak, bo tak, bo tak".[treść prowokacyjna]
@Authority państwa demoludów były w większości nacjonalistyczne i konserwatywne. PiS chce stworzyć państwo coś na wzór hybrydy Sanacji i państwa Gierka czy nawet Gomułki.
Czyli największy syf.
SonyXperia napisał/a:JaJakoJa napisał/a:KPP art. 304 par. 2.
instytucje państwowe i samorządowe, które w związku ze swą działalnością dowiedziały się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu, są obowiązane niezwłocznie zawiadomić o tym prokuratora lub Policje oraz przedsięwziąć niezbędne czynności do czasu przybycia organu powołanego do ścigania przestępstw lub do czasu wydania przez ten organ stosownego zarządzenia, aby nie dopuścić do zatarcia śladów i dowodów przestępstwa.Udział w bójce lub pobiciu jest przestępstwem ściganym z urzędu, a szpitale to instytucje państwowe lub samorządowe.
W dalszym ciągu utożsamiasz ściganie " z urzędu"ze ściganiem bez wniosku. Nie ma ścigania przez organ państwowy jeśli nie ma wniosku samego pokrzywdzonego. Postępowanie może i zostanie wszczęte w sprawie ale jak nie bedzie wniosku o ściganie sprawców to nie będzie dalszego toku postępowania.
Bzdura mylisz się. Ściganie z urzędu to ściganie z urzędu. Tu niema dwugłosu.
A co to ten dwugłos?
JaJakoJa napisał/a:SonyXperia
Załóż wątek o wyroku i dyskutuj do woli. Tu jest off topem.To po co się na niego powołujesz?
Czyli jednak uparłaś się, że zrobisz kolejny off top w tym wątku... Więc przyjmij po prostu do wiadomości, że dalej uważam, że PiS ponosi odpowiedzialność za wszelkie akty agresji wobec osób LGBT i ponosi odpowiedzialność za zamordowanie prezydenta Gdańska. A sprawy sądowej się nie boję.
310 2019-07-27 16:25:45 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-08-02 02:00:07)
JaJakoJa napisał/a:No tak, biedne to środowisko PiSowsko-kibolskie, prowokacje pozwalające się im spotkać... No i co mają biedaki zrobić? No muszą zrobić zadymę. Wszak Murzyni też biją...
Czy ty siebie czytasz?
[osobiste wycieczki]
311 2019-07-27 16:28:21 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-27 16:29:34)
SonyXperia napisał/a:JaJakoJa napisał/a:SonyXperia
Załóż wątek o wyroku i dyskutuj do woli. Tu jest off topem.To po co się na niego powołujesz?
Czyli jednak uparłaś się, że zrobisz kolejny off top w tym wątku...
Odnoszę się do Twojego postu w którym wskazałeś w dyskusji na ten wyrok. To chyba jednak Ty robisz offtopy pisząc o jakiś wyrokach które mają się nijak do tematu?
312 2019-07-27 16:30:50 Ostatnio edytowany przez JaJakoJa (2019-07-27 16:32:01)
Kobieto, czy ty potrafisz coś skończyć, czy musisz nabijać posty do znudzenia? Napisałem to w konkretnej okoliczności i nie do ciebie, a jak tobie ten problem spędza sen z powiek, to szukaj sobie - umiesz chyba google obsługiwać... I jak będziesz "musiała" o tym podyskutować, to załóż nowy wątek, bo ten już zaśmieciłaś co najmniej czterema off topami.
Na kolejne posty w sprawie wyroku Jaśkowiaka nie spodziewaj się odpowiedzi - będę je ignorował.
JaJakoJa napisał/a:Mordimer napisał/a:To nie ty będziesz ustalał kto jest winny a kto nie. Od tego są odpowiednie organy państwowe.
I ty mówisz o dowodach? Kpiesz czy o drogę pytasz?
Deski sobie schną
Tak gwoli wyjaśnienia jestem wieloletnim wyborcą PO :LOL: Dopiero parę lat temu przerzuciłem się na PSL (oprócz samorządowych, bo tam zawsze PSL i ostatnich eurowyborów, bo tam nie głosowalem na SPOKO).
Nie trzeba mnie przekupywać. Jestem przedsiębiorcą, wcale majętnym i jeśli coś, gdzieś, to z sympatii lub nie. Szczególnie jak ktoś robi dobrą robotę
Dostałem dwie wlepki, dzieciom dałem he, he.
magda_ag napisał/a:SonyXperia napisał/a:Przecież nikt nie wygania z Polski mniejszości seksualnych. Mieszkają, pracują i mocno afiszują się ze swoją seksualnością robiąc wiele krzyku o to, że ktoś również ma własne poglądy. Tak to jest z manifestacjami. Jedni krzyczą "hurra, czcijmy homo" inni "fe, homo" itp. Mnie osobiście naprawdę nie obchodzi kto z kim w jakich konfiguracjach, i dotąd dopóki nie bombarduje mnie tą wiedzą, jeszcze wmawiając mi przy tym, że jestem nietolerancyjna, jest mi to absolutnie obojętne.
W samo sedno . I to nie tylko mój punkt widzenia. Znajomi homoseksualiści też twierdza, ze te marsze szkodzą ich środowisku. I tyle.
Nikt nie wygania. Ale rozumiem ich frustrację chociażby tym, że ja jako obywatelka Polski mogłam pójść do USC i wziąć ślub z moim partnerem - prawo traktuje nas jako rodzinę. A pary homoseksualne nie mają takiego prawa. Wg mnie to jest straszne i nie wiem, co bym na ich miejscu zrobiła (czy wyjechała za granicę, czy żyła tu ale niestety w związku "nie zalegalizowanym", a może właśnie szłabym na marsze).
Otóż to. Ja właśnie nie mam WYBORU. Oczywiście mogę się gimnastykować i umowy u notariusza zawierać. My mamy już duże dzieci natomiast nasze koleżanki mają małą córeczkę. Patrząc na to co się dzieje w Polsce strasznie im współczuję tych upokorzeń w przedszkolu, szkole o Kościele nawet nie wspomnę. Smutne to bardzo.
Seksmisja... ale żeby tak jajeczko o jajeczko..
Seksmisja... ale żeby tak jajeczko o jajeczko..
No właśnie. Wszystko sprowadza się do absurdu. Smutne.
318 2019-07-27 20:10:51 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-27 20:17:54)
Rising_Sun napisał/a:magda_ag napisał/a:W samo sedno . I to nie tylko mój punkt widzenia. Znajomi homoseksualiści też twierdza, ze te marsze szkodzą ich środowisku. I tyle.
Nikt nie wygania. Ale rozumiem ich frustrację chociażby tym, że ja jako obywatelka Polski mogłam pójść do USC i wziąć ślub z moim partnerem - prawo traktuje nas jako rodzinę. A pary homoseksualne nie mają takiego prawa. Wg mnie to jest straszne i nie wiem, co bym na ich miejscu zrobiła (czy wyjechała za granicę, czy żyła tu ale niestety w związku "nie zalegalizowanym", a może właśnie szłabym na marsze).
Otóż to. Ja właśnie nie mam WYBORU. Oczywiście mogę się gimnastykować i umowy u notariusza zawierać. My mamy już duże dzieci natomiast nasze koleżanki mają małą córeczkę. Patrząc na to co się dzieje w Polsce strasznie im współczuję tych upokorzeń w przedszkolu, szkole o Kościele nawet nie wspomnę. Smutne to bardzo.
No cóż... Ludzie zazwyczaj nie akceptują rzeczy, które choćby w sposób pośredni wpływają na nich stawiając w kłopotliwie niekomfortowej sytuacji. W zupełności wystarczy, że syn czy córka wracają ze przedszkola i pytają czemu to ich koleżanka Zuzia ma mamę i mamę podczas gdy wszystkie inne dzieci mają mamę i tatę. I weź tu tłumacz dziecku, że tak naprawdę każdy ma mamę i tatę a czasem tak na niby niektórzy mają mamę i mamę lub tatę i tatę, a dziecko się nie poddaje i drąży temat.
Nie wiem czy tak jest, mogę jedynie domniemywać, że być może określona postawa ludzka nie wynika z samej złej woli ale w postawieniu w niewygodnej sytuacji, której chciałoby się uniknąć, nie mieć z nią do czynienia.
I żeby nie było, że znajduję tym razem jakieś podstawy do szykan.
karolcia_38 napisał/a:Rising_Sun napisał/a:Nikt nie wygania. Ale rozumiem ich frustrację chociażby tym, że ja jako obywatelka Polski mogłam pójść do USC i wziąć ślub z moim partnerem - prawo traktuje nas jako rodzinę. A pary homoseksualne nie mają takiego prawa. Wg mnie to jest straszne i nie wiem, co bym na ich miejscu zrobiła (czy wyjechała za granicę, czy żyła tu ale niestety w związku "nie zalegalizowanym", a może właśnie szłabym na marsze).
No cóż... Ludzie zazwyczaj nie akceptują rzeczy, które choćby w sposób pośredni wpływają na nich stawiając w kłopotliwie niekomfortowej sytuacji. W zupełności wystarczy, że syn czy córka wracają ze przedszkola i pytają czemu to ich koleżanka Zuzia ma mamę i mamę podczas gdy wszystkie inne dzieci mają mamę i tatę. I weź tu tłumacz dziecku, że tak naprawdę każdy ma mamę i tatę a czasem tak na niby niektórzy mają mamę i mamę lub tatę i tatę, a dziecko się nie poddaje i drąży temat.
Nie wiem czy tak jest, mogę jedynie domniemywać, że być może określona postawa ludzka nie wynika z samej złej woli ale w postawieniu w niewygodnej sytuacji, której chciałoby się uniknąć, nie mieć z nią do czynienia.
I żeby nie było, że znajduję tym razem jakieś podstawy do szykan.
I tu widzisz Sony ja tego nie rozumiem. Przecież my ludzie homoseksualni w zasadzie jesteśmy takimi samymi ludźmi jak osoby heteroseksualne z tą jedną właśnie różnicą. Tak samo kochamy, chcemy być szczęśliwi czy spełnieni. Czy rzeczywiście to jest AŻ TAKI PROBLEM by dziecku zwyczajnie wytłumaczyć, że te dwie mamy są w związku i się kochają bo tacy ludzie też istnieją. Co tu jest takiego niewygodnego? Gdzie w tym wszystkim i w czym jest ta NIEWYGODA? Co tu jest TAKIEGO zdrożnego? Przecież tacy się urodziliśmy, jesteśmy sobą nikogo nie udajemy. I to, że tak nas natura stworzyła jest dla ludzi TAKIM problemem? Serio?
320 2019-07-27 22:45:20 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-27 22:51:15)
SonyXperia napisał/a:karolcia_38 napisał/a:Otóż to. Ja właśnie nie mam WYBORU. Oczywiście mogę się gimnastykować i umowy u notariusza zawierać. My mamy już duże dzieci natomiast nasze koleżanki mają małą córeczkę. Patrząc na to co się dzieje w Polsce strasznie im współczuję tych upokorzeń w przedszkolu, szkole o Kościele nawet nie wspomnę. Smutne to bardzo.
I żeby nie było, że znajduję tym razem jakieś podstawy do szykan.I tu widzisz Sony ja tego nie rozumiem. Przecież my ludzie homoseksualni w zasadzie jesteśmy takimi samymi ludźmi jak osoby heteroseksualne z tą jedną właśnie różnicą. Tak samo kochamy, chcemy być szczęśliwi czy spełnieni. Czy rzeczywiście to jest AŻ TAKI PROBLEM by dziecku zwyczajnie wytłumaczyć, że te dwie mamy są w związku i się kochają bo tacy ludzie też istnieją. Co tu jest takiego niewygodnego? Gdzie w tym wszystkim i w czym jest ta NIEWYGODA? Co tu jest TAKIEGO zdrożnego? Przecież tacy się urodziliśmy, jesteśmy sobą nikogo nie udajemy. I to, że tak nas natura stworzyła jest dla ludzi TAKIM problemem? Serio?
Może być, bo to, co jest już oczywiste dla dorosłej osoby, dla dziecka które dopiero poznaje świat, całą jego skomplikowaną złożoność takie nie jest. Mało tego, to co zostanie dziecku powiedziane potem i tak zostanie poddane weryfikacji po poznaniu "prawdy". Na pewnym etapie rozwoju dziecka ta sytuacja jest niewytłumaczalna dla niego, w każdym razie na pewno nie w rzetelny sposób. Dziecko i tak samo dojdzie do tego że nie ma takiej możliwości aby człowiek mial dwie mamy lub dwóch tatusiów. To co może zaakceptować dorosły człowiek nie zmieści się w głowie dziecka. Oczywiście można wciskać dziecku pewne teorie nie mające nic wspólnego z rzeczywistością, tylko jak to ma się do wiarygodności rodzica w jego oczach.
Mam nadzieję, że minęło wystarczająco dużo czasu i emocje opadły na tyle, że dyskusja po raz kolejny nie zamieni się w miejsce słownych przepychanek. Wątek został posprzątany, część postów edytowana, część usunięta, w tym ogromny off top, który zadecydował o zamknięciu tematu.
Wątek niniejszym otwieram, ale uprzedzam, że jeśli sytuacja się powtórzy, nie zawaham się go na powrót zamknąć.
Z pozdrowieniami, Olinka
LGBT znowu atakuje. Tym razem blokowali marsz powstania warszawskiego, wyzywali ludzi od faszystów i sprofanowali kotwicę Polski Walczącej.
A potem będzie znowu płacz, że się Białystok powtórzył.
Kotwicę Polski Walczącej profanują "narodowcy".
Kotwicę Polski Walczącej profanują "narodowcy".
To nie narodowcy dokleili do kotwicy flagę LGBT. Kotwica symbolizowała nadzieje na odzyskanie niepodległości, a nie propagandę orientacji seksualnej.
Kotwica Polski Walczącej symbolizowała również poświęcenie się dla kraju w powstaniu warszawskim (pomijam czy powstanie miało sens).
Te wartości są dla LGBT zupełnie obce, a nawet im przeczą bo jak wiadomo jest to najbardziej egoistycznie środowisko. Przykłady:
Dwóch gejów wynajmuje sobie surogatkę i płodzi z nią dziecko. Co z tego, że dziecko nie będzie mieć kontaktu z matką, przecież liczy się tylko to aby oni byli szczęśliwi! Drugi przykład matka urodziła dziecko poprzez metodę in vitro własnemu synowi, komórki pobrano od siostry partnera syna, sorry ale jakim egoistą trzeba być aby coś takiego wymyślić, jak potem to dziecko będzie się czuło ktoś o tym pomyślał ?
Takich przykładów jest mnóstwo.
Ej sorki ale kogoś to jeszcze interesuje? Było, minęło i przebrzmiało.
Polsat organizuje tam jakiś festyn, Białystok ma być miastem miłości przy disco i tak pewnie będzie. Goły nikt łazić nie będzie i pewnie też nikt się przy okazji nie zaćpa na śmierć.