Facet z dzieckiem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 68 z 68 ]

66 Ostatnio edytowany przez East-Wind (2019-07-08 09:53:06)

Odp: Facet z dzieckiem
Niuniaaa26 napisał/a:

Witam.
Przestrzegam przed wchodzeniem w związek z dzieciatym.
Ja weszłam, mało tego zaufalam wyszłam za mąż I żałuję tej decyzji.
Jesteś zawsze piątym kołem u wozu, wasze wspólne pieniądze wysyłane są wiecznie roszczeniowej byłej, nie masz w zasadzie nic do powiedzenia w tej kwestii. Dla partnera zawsze dziecko I jego potrzeby będą najważniejsze. Nie licz że się to zmieni że zacznie szanować twoje zdanie i uczucia. Z czasem będzie gorzej. Partner jakiekolwiek uwagi i zastrzeżenia traktuje jako atak na jego dziecko.
Ja tkwie w Tym horrorze już jakiś czas i jestem zniszczona psychicznie dosłownie.
Związek najgorszy z możliwych Ale ślepo się ufalo że będzie dobrze że może po tym ślubie zacznie się liczyc że mną Ale nie. Przestrzegam wszystkie panny. Uciekajcie z takiej relacji póki możecie.

Dobrze to ja ci napiszę z perspektywy dziecka takiego ojca, który wszedł w taki związek.Więc jego kobieta, obecnie żona, z którą prawdopodonie będzie się wkrótce rozwodził, od zawszę nie akcetowala jego dzieci. A, że ma ich troje to fakt ten, że będzie miała z nimi styczność był nieunikniony.Ona także ma córkę, która oczywiście była najważniejsza... Nawet ojcu próbowała wmówić, że jest najlepsza a jego dzieci to niepotrzebny balast... Ja obecnie nie mam z ojcem kontaktu głównie przez tą kobietę, bo się jej podporządkował- a ja nie szanuje ludzi, którzy wypinają się na swoje dzieci... Powiem ci, że słusznie ostrzegasz przed takimi związkami, mało kto jest w stanie to udźwignąć, jeśli partner ma dzieci z wcześniejszych związków.Ja już ze swojej perspektywy wiem, że nigdy bym w takie coś nie weszła, nawet gdyby facet wydawał się ok.To są jednak trudne relacje i nie każdy, jest w stanie to udźwignąć...

Zobacz podobne tematy :

67

Mikus1111 napisał/a:

Niunia 26 zaczne od tego ze myslalm ze piszac tu o swoich problemach spotkac sie ze wsparciem zrozumieniem i pocieszeniem.
Niestey wiekszosc osob sie tu wypowiadajacych nie rozumie sytuacji w ktorych zyja inne osoby, ba malo tego nie rozumieja i atakuja mowiac to co nie szanowal Cie przed slubem to myslalas ze bedzie szanowal po slubie???

Nie dosyc ze jest zle, ze czujesz sie zle i zero zrozumienia od innych. Chyba to forum jest zeby sobie nie dokladac.... mam wrazanie ze jest zupelnie inaczej!!!!!!!!!!!!

Ludzie Niunia masz racje jesli facet stawia swoja corke na pierwszym miejscu to zle!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ty i corka powinniscie byc na pierwszym miejscu!!!!!!!! Jest mi bardzo przykro za tych ktorzy Ci tu jeszcze pokazuja ze nie masz racji i czego sie tu spodziewalas?

Radze pytac o zdanie ludzi madrych, dojrza;ych doswiadczonych, byc moze psychologow/. Z doswiadczenia wiem ze byle kto nie doradzi nic a wrecz jeszcze bedzie obrazal!!!!!!!!!!

Wspolczuje Ci takiego zycia, bo powinnas byc kochana, szanowana, powinnas byc na pierwszym miejscy z corka.

Kiedys mi ktos powiedzial ze zwiazek jest jak zespol , np zespol gry w pilke nozna bez dobrej wspolpracy nie wyjdzie tak dobrze jak ze wspolpraca...

Trudno mi powiedziec co masz zrobic.... jesli sie kogos kocha to jest ciezko odejsc a w dodtaku odejsc i szukac sobie znowu kogos i znowu byc malo szanowanych itd bo nie wiadomo kogo sie spotka.

Powinnas sie zdystansowac spotykaj sie z rodzina i kolezankami, niech oni poprawiaja Ci samopoczucie, milosc meza to nie jedyna milosc jaka daje Ci zycie.
Kochaja Cie na pewno rodzice rodzenstwo jesli je masz. Czerp energie z dobrych relacji wszedzie gdzie jestes moze nawet z pracy.
Zycie nie konczy sie na partnerze a najwazniejsze to Ty masz byc szczesliwa....
Zadbaj o to!!!!!! Rob rzeczy ktore Ci przynosza radosc, idz pobiegac, do kina na rower, jak zaczniesz se cieszyc zyciem sama zobaczysz jaki bedzie efekt.
A uwieszanie sie na partnerze zeby on dawal Ci tylko radosc nie jest dobrym wyjsciem, oczywiscie moze juz tak zyjesz nie chce Cie urazic!!!!

Moze Wam sie jeszcze ulozy, pamietaj duzo rozmawiac o swoich potrzebach... Moze porady psychologa by Ci pomogly.

Trzymaj sie cieplo i glowa do gory pozdrawiam serdecznie...

Ludzie w zwiazek sie wchodzi razem!!!!!!!!!!!!!!

Skoro facet sie z nia ozenil to chyba chcial i teraz co tak ja traktuje.....???

Wcale to nie jest Twoja wina, jesli oboje ;ludzi chce slubu to niech sie zachowuja albo w ogole nie zyja razem.

Twoj facet wzial Cie za zone i teraz co nie bedzie dobry dla Ciebie?

Nawet ludzie skladaja sobie przysiege milosci i wiernosci itd wiec gdzie jest ta milosc i jej wszystkie aspekty szacunek, powazanie, dobre traktowanie...?

Kazdy z Was powinien byc dobry dla siebie i szanujacy!!!!! A partner powinien pokazac dziecku ze nie jest tu najwazniejsze.
Dziecko powinno wiedziec ze rodzina sklada sie w Twoim przypadku z 3 osob a nie z 2!!!! Twoj mąż  powinien obdarowywac po rowno miloscia i dla Ciebie  i dla dziecko
Poza tym dziecko bedzie zle wychowane bedzie egoistyczne i bedzie myslalo ze wszystko sie jej nalezy!!!

Kochana powinnas miec tyle samo milosci co dziecko, ale niestey jesli tak nie jest to warto rozmawiac ale na pewno nie powinnas klocic sie o to.

3 osoby u Ciebie powinny decydowac o wszystkim a nie tylko 2. Ale jak to zmienic ?

Porozmawiaj z mezem o tym ze kazdy w rodzinie powinien byc rownie wazy!!!! a nie jeden jest mniej lub bardziej wazny ze to nie jest w porzadku wobec Ciebie!!! i tez rodzina na tym cierpi bo dziecko za bardzo stawiajace na pierwszym miejscu bedzie zle wychowane.

Rowne traktowanie sie w rodzinie jest bardzo wazne.

Moja kolezanka wspolpracuje z psychologiem i ten pscyholog mowi ze w rodzinie dziecku trzeba pokazac ze jest sie liderem i dziecko ma sluchac doroslych bo nie majac 18lat nie decyduje o sobie.

Porada jak z Bravo Girl ile masz lat 12?

68

Współczuję autorce wątku. Szkoda że niektóre wypowiadając się w temacie osoby postawiły sobie za cel zgno*ć ją. Ja bardzo żałuję że ładują się w związek z dzieciatym nie wiedziałam czym to pachnie, gdybym wiedziała to bym spieprzała szybciej niż struś pędziwiatr.

Posty [ 66 do 68 z 68 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024