kejt38 napisał/a:Lady Loka napisał/a:A ja akurat zgadzam się ze Snakiem
solidarność jajników powinna polegać na tym, że się nie zabiera innej kobiecie męża, partnera, faceta.
Człowiek w związku powinien być dla nas człowiekiem absolutnie niedostępnym pod tym kątem. Nawet jeżeli on sam próbuje to zmienić.
Tylko i wyłącznie w tym momencie partnerka może podziękować.
Bo donos? Jak już jest po fakcie? A po co. Trzeba było donieść zanim się z nim poszło do łóżka.Z większości odpowiedzi wychodzi, że nie o zdradę tu chodzi;). Tylko o to aby się nie wydało i żeby "wspaniały" mąż nie odszedł do innej.
Mam tutaj takie zagwozdki z forumowej logiki:
1. jak mąż ma 3 kochanki to która z nich jest najbardziej winna, czy może wina się rozkłada na 3 po równo?
2. jak oboje kochankowie są w małżeństwie i się w sobie zakochają, to które z nich jest bardziej winne rozbicia drugiemu małżenstwa? (mnie wychodzi (zgodnie z logiką snake), że kobieta-kochanka bo "daje" żonatemu to jest k...)
3.co jeśli kochanka nigdy nie planowała związku z żonkosiem, a tylko zabawy? Wtedy może powiedzieć o zdradach żonie?;)
4. co jeśli zdradzana żona jest majętna, ładna i ma wielu adoratorów. Czy może wtedy lepiej aby się dowiedziała i uzyskała szansę na lepszego męża?I na koniec czy rzeczywiście jak kochanka powie żonie o zdradzie jej męża i owa żona wyrzuci tego męża z domu....to kochanka zaraz go złowi? Bo gdybym ja miała romans i mój kochaś chlapnał by coś mężowi to dałabym mu raczej kopa w doopę niż szansę na związek.
Ja nigdzie nie powiedziałam, że to w całości wina Autorki tematu, bo tak nie jest. Winni są oboje razem z mężem, bo oboje rozwalają małżeństwo tego faceta.
Nigdzie też nie powiedziałam, że nie wolno powiedzieć żonie o tym, co robi jej mąż. Ale w przypadku Autorki nie ma tu żadnej troski o żonę. Jest chęć zemsty na kochanku.
Ja jestem autorką posta i Ani razu w całym deszczu tej dyskusji nie powiedziałam że chce się na kimkolwiek mscic i komunikowac coś żonie. Temat nawiazal się w ogóle nie z mojej inicjatywy A mój wpis na tym forum miał w ogóle inny cel. Napisałam tu żeby uzyskać radę A nie później czytać rzeczy których w ogóle nie wyrazilam słowami i które ktoś rozkminia już w setnym wpisie. Tak czy siak bardzo dziękuję forumowiczom którzy odnieśli bezpośrednio do moich wpisów i wyrazili swoje opinie. Jest to dla mnie bardzo cenne na typ etapie. Pozdrawiam