Niski facet - szczera opinia. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niski facet - szczera opinia.

Strony Poprzednia 1 23 24 25 26 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,561 do 1,625 z 1,705 ]

1,561

Odp: Niski facet - szczera opinia.
stesknionyzalasem napisał/a:

Zresztą przeciętna dziewczyna gdy się umaluje to staje się ładna i dlatego tak wielu facetów przegrywa, są na tym samym poziomie ale dziewczyny się umalują i odskakują. Przecież te wszystkie ładne dziewczyny pozbawione kosmetyków wyglądałby średnio.

Koledzy z racji małego doświadczenia mogą nie wiedzieć, więc uwaga, szokujący fakt, makijaż kiedyś trzeba zmyć.

I generalnie seks i makijaż to słabe połączenie. Rozmazuje się, brudzi. Na randki ze swoim chłopakiem nie maluję nawet ust, bo przecież zaraz i tak mi zliże. No bez sensu zupełnie.

A i warto też co niektórym uzmysłowić że mocny makijaż, który "ze średniej laski robi ładną" (już samo to stwierdzenie pokazuje jak spaczony macie wzorzec kobiety) nadaje się co najwyżej na ostrą imprezę lub na sesję zdjęciową (a później chłopcy przeglądają tego instagrama i wydaje im się że tak powinny wyglądać kobiety)

Zobacz podobne tematy :

1,562

Ano właśnie warto zerknąć na jakieś fotki jak tak makijaż wygląda w zwykłym świetle dziennym. Bo to serio NIE wygląda ani dobrze ani atrakcyjnie jak się patrzy z odległości rozmowy face to face

1,563

Tak na świecie mnóstwo osób którzy sobie nie radzą w relacjach. Szkoda tylko że to dotyczy facetów bo laski zawsze sobie kogoś znajdą.

Skąd ty takie teorie bierzesz?

1,564 Ostatnio edytowany przez Roxann (2021-02-03 15:30:08)

Lendy123 napisał/a:

Tak na świecie mnóstwo osób którzy sobie nie radzą w relacjach. Szkoda tylko że to dotyczy facetów bo laski zawsze sobie kogoś znajdą.

Hmm, skoro masz jakiś pomysł w jaki sposób kobieta zawsze sobie kogoś znajdzie, to może się nim podziel? Znam co najmniej kilkanaście kobiet, które nie mogą sobie nikogo znaleźć, mimo długoletnich poszukiwań. Tak więc rozwiń proszę ten temat smile

Ja również znam wiele kobiet w różnym wieku (od 20 do 40), które nie mogą sobie znaleźć faceta "na stałe".
Ciekawe są też powody, które same podają: za ładna, za brzydka, za mało zarabia, za dużo zarabia, za szczupła, za gruba, za cicha, za głośna... itd., itd.
Tu w tym wątku faceci skupiają się na tym, że ich brak powodzenia wynika tylko i wyłącznie z niskiego wzrostu i/lub odpowiedniej pozycji społecznej.
A może ludzie w dzisiejszych czasach mają problem po prostu z nawiązywaniem relacji? Skupiają za bardzo na powierzchowności?
Presja społeczna w różnych aspektach jest ogromna. Wśród kobiet na perfekcyjny wygląd, wśród mężczyzn na odpowiedni status. Tyle, że to kreują media. Żadna "normalna" kobieta nie mailuje na co dzień tak jak to jest prezentowane czy promowane na insta (często z nie małym retuszem), ani żaden "normalny" facet nie jest milionerem wyglądającym jak Adonis.
Mój post nie jest zarzutem w jedną stronę. Owszem, faceci nie malują ale też często kłamią. W inny sposób. I nawet w tym wątku z wręcz pogardą mówią o mniej atrakcyjnych kobietach nazywając je desperatkami. A co złego w tym, że kobieta mniej atrakcyjna chce znaleźć faceta? Skoro jej tego prawa nie dają, to dlaczego sobie?
Jak wspomniałam o kobietach z nadwagą to od razu komentarze, że przecież można schudnąć. Niby tak ale to ciężka praca, szczególnie jak są jakieś większe problemy zdrowotne. Ale czy takiej osoby nie można wesprzeć, tylko od razu skreślać? Bo cytuję jest "nalana" no i wstyd z taką pokazać. Hipokryzja i zgorzkniałość w tym wątku wylewa z każdej możliwej strony (wśród narzekających).
A przecież każdy z nas nawet z sąsiedztwa czy ulicy kojarzy pary gdzie facet przystojny a kobieta przy kości albo facet niski a kobieta bardzo atrakcyjna i wysoka. Nie trzeba celebrytów.
Jak ktoś ma kompleksy i one mu przesłaniają życie/bycie/relacje... to trudno dziwić, że jest sam i wylewa swoje frustracje na całą społeczność płci przeciwnej.
Jeden facet (nie pamiętam który, nie chce mi się szukać cytatu ale w tym wątku) napisał, że ma żal do kobiet, że przez to, że jest niski, od razu jest odrzucany. To tak nie działa. Tylko on tego nie może bo nie chce zrozumieć.

1,565

niski_facet napisał/a:

Ludzie rzadko się rozstają, bo np małżeństwo było udane ale wypaliło. Raczej rozstanie następuje w przypadku patologii typu zdrada (np facet z super charakterem - uwodziciel) lub jakiś nałóg jednego z małżonków. Gdyby ten charakter na prawdę miał znaczenie to nie uważasz, że ten odsetek byłby znacznie niższy? Jak widać ludzie wiążą się nawet jeżeli partner/partnerka ma potworne wady charakteru. Bo przecież ślubu nie bierze się po 2 miesiącach tylko często po 3-4 latach z partnerem gdzie już czarno na białym widać jaki druga osoba ma charakter, więc argument "ale on się ukrywał" nie ma tutaj sensu. Nikt nie jest w stanie 4 lata udawać inną osobę

To chyba wymyślone przez Ciebie dane, Ekspercie od rozwodów. Niezgodność charakterów jest obecnie zdecydowanie na pierwszym miejscu jako przyczyna rozwodów. Zdrada i nalogi są znacznie rzadszym powodem.

1,566

Lendy123 napisał/a:

To chyba wymyślone przez Ciebie dane, Ekspercie od rozwodów. Niezgodność charakterów jest obecnie zdecydowanie na pierwszym miejscu jako przyczyna rozwodów. Zdrada i nalogi są znacznie rzadszym powodem.

xDD no przecież o charakterze rozmawiamy i jak widzisz najczęstszą przyczyną jest charakter. I będąc szczegółowym - to częsciej z inicjatywy kobiety jest rozwód pt: charakter faceta. Pod hasłem niezgodność kryje się to, że charakter był beznadziejny ale nie przeszkadzał - do czasu gdy chemia opadła. Jak były motylki i facet przystojny to nie przeszkadzały różne rzeczy, a potem klapki opadly. Sama potwierdzasz tylko moje teorie. Samozaoranie? Dzięki za poparcie.

1,567

Roxann napisał/a:

Ja również znam wiele kobiet w różnym wieku (od 20 do 40), które nie mogą sobie znaleźć faceta "na stałe".
Ciekawe są też powody, które same podają: za ładna, za brzydka, za mało zarabia, za dużo zarabia, za szczupła, za gruba, za cicha, za głośna... itd., itd.

Powody przez który wspomniane przez Ciebie kobiety nie są w stanie znaleźć faceta na stałe są proste.
Po 1 wybierają ciacha. Zamiast skupić się na charakterze, wyglądzie zaś dodatkowo, wybierają odwrotnie.
Kleją się do przystojnych, którzy mają wielkie powodzenie i przebierają w kobietach.
Po 2 nie porównuj ich sytuacji z sytuacją niskiego faceta, który nie tylko nie może znaleźć dziewczyny na stałe, ale również na krótko. Założę się że te kobiety na swoje życie seksuwalne oraz ogólnie na ilość randek i powodzenie nie narzekają.
Po 3 dowodzi to że te dziewczyny nie kierują się charakterem tylko wyglądem bo gdyby zwracały większą uwagę na charakter to by znalazły odpowiedniego faceta.

Roxann napisał/a:

Jak wspomniałam o kobietach z nadwagą to od razu komentarze, że przecież można schudnąć. Niby tak ale to ciężka praca, szczególnie jak są jakieś większe problemy zdrowotne. Ale czy takiej osoby nie można wesprzeć, tylko od razu skreślać?

Na wagę wpływ się ma. Nikt nie powiedział, że będzie lekko, ale można mieć jakiś wpływ. Na wzrost nie ma się żadnego. Poza tym grubsze kobiety mają większe powodzenie od niskich facetów, a i seks też mogą mieć kiedy chcą.

Roxann napisał/a:

A przecież każdy z nas nawet z sąsiedztwa czy ulicy kojarzy pary gdzie facet przystojny a kobieta przy kości albo facet niski a kobieta bardzo atrakcyjna i wysoka. Nie trzeba celebrytów.

Szkoda tylko że te pary z sąsiedztwa często są takie gdzie facet przystojny a kobieta przy kości lub przeciętna. Za to niskiego u boku atrakcyjnej nie widziałem wcale. Niskiego to z żadną nie wiedziałem bo żadna takich nie chce. Jak facet jest z młodego pokolenia 20-30 lat to jest sam.

1,568 Ostatnio edytowany przez assassin (2021-02-03 16:09:33)

Lendy123 napisał/a:
niski_facet napisał/a:

Ludzie rzadko się rozstają, bo np małżeństwo było udane ale wypaliło. Raczej rozstanie następuje w przypadku patologii typu zdrada (np facet z super charakterem - uwodziciel) lub jakiś nałóg jednego z małżonków. Gdyby ten charakter na prawdę miał znaczenie to nie uważasz, że ten odsetek byłby znacznie niższy? Jak widać ludzie wiążą się nawet jeżeli partner/partnerka ma potworne wady charakteru. Bo przecież ślubu nie bierze się po 2 miesiącach tylko często po 3-4 latach z partnerem gdzie już czarno na białym widać jaki druga osoba ma charakter, więc argument "ale on się ukrywał" nie ma tutaj sensu. Nikt nie jest w stanie 4 lata udawać inną osobę

Niezgodność charakterów to taki wygodny termin w co można wrzucić absolutnie wszystko, zdrady, hazard i takie tam.

Natomiast Panowie niscy i psioczący tu, po raz kolejny... nie lepiej sobie kobiety definitywnie odpuścić i skupić na czymś pozytywnym??? Podróże, praca, kasa itd.

1,569

Roxann napisał/a:

Tu w tym wątku faceci skupiają się na tym, że ich brak powodzenia wynika tylko i wyłącznie z niskiego wzrostu i/lub odpowiedniej pozycji społecznej.
A może ludzie w dzisiejszych czasach mają problem po prostu z nawiązywaniem relacji? Skupiają za bardzo na powierzchowności?
Presja społeczna w różnych aspektach jest ogromna. Wśród kobiet na perfekcyjny wygląd, wśród mężczyzn na odpowiedni status. Tyle, że to kreują media. Żadna "normalna" kobieta nie mailuje na co dzień tak jak to jest prezentowane czy promowane na insta (często z nie małym retuszem), ani żaden "normalny" facet nie jest milionerem wyglądającym jak Adonis.
Mój post nie jest zarzutem w jedną stronę. Owszem, faceci nie malują ale też często kłamią. W inny sposób. I nawet w tym wątku z wręcz pogardą mówią o mniej atrakcyjnych kobietach nazywając je desperatkami. A co złego w tym, że kobieta mniej atrakcyjna chce znaleźć faceta? Skoro jej tego prawa nie dają, to dlaczego sobie?
Jak wspomniałam o kobietach z nadwagą to od razu komentarze, że przecież można schudnąć. Niby tak ale to ciężka praca, szczególnie jak są jakieś większe problemy zdrowotne. Ale czy takiej osoby nie można wesprzeć, tylko od razu skreślać? Bo cytuję jest "nalana" no i wstyd z taką pokazać. Hipokryzja i zgorzkniałość w tym wątku wylewa z każdej możliwej strony (wśród narzekających).
Jak ktoś ma kompleksy i one mu przesłaniają życie/bycie/relacje... to trudno dziwić, że jest sam i wylewa swoje frustracje na całą społeczność płci przeciwnej.
Jeden facet (nie pamiętam który, nie chce mi się szukać cytatu ale w tym wątku) napisał, że ma żal do kobiet, że przez to, że jest niski, od razu jest odrzucany. To tak nie działa. Tylko on tego nie może bo nie chce zrozumieć.

Doceniam twój post ale wiele w nim bzdur. Po pierwsze pogarda do otyłych osób jest należna. I nie można tutaj tylko narzekać na kobiety bo faceci również mają brzuszek, z którym nic nie róbmy, więc nie bądźmy hipokrytami bo obie płcie są równie zasłużenie pogardzane.

Schudnięcie jest czynnością bardzo, bardzo prostą, nawet nie trzeba rezygnować do końca ze swoich nawyków. Wiedza o fitnesie mocno poszła do przodu i chyba nikogo nie zdziwił fakt że można się odchudzać nawet jedząc pizzę. Tak, bo w odchudzaniu nie chodzi o rodzaj produktu tylko o sumę jedzonych kalorii. Jeżeli ktoś je mniej niż potrzebuje to zawsze będzie chudnął. Skrajne choroby gdzie ktoś nie może schudnąć to jest może 1% wszystkich przypadków, w 99% to czyste lenistwo, dlatego pogarda do otyłych osób bez względu na płeć jest społecznie uzasadniona. Nikt de facto nie gardzi tym, że ktoś jest gruby tylko że usprawiedliwia swoje lenistwo i szuka samych wymówek.

Błagam, nie róbmy z odchudzania jakiegos heroicznego wysiłku bo jest to banalnie proste i nawet nie trzeba rezygnować do końca ze swoich nawyków i przechodzić na restrykcyjne diety - wystarczy jeść odpowiednio mniej i dodać aktywność. A jak ktoś jest bardzo leniwy to spacerując godzinę dziennie może schudnąć do normalnej sylwetki przy odpowiedniej kaloryce.

Co do desperacji to nie ma znaczenia że ktoś jest ładny czy brzydki. Po prostu jeżeli ta sama kobieta w wieku 20-25 lat by cię odrzucila, a po 30 gdy zderzy się ze ścianą nagle okazuje zainteresowanie to jest to obrzydliwe i tyle. To świadczy tylko o tym, że wcale jej się nie podobasz tylko że strachu ze starością i samotnością obniża poprzeczkę, bo ci wszyscy atrakcyjni faceci których kiedyś miała na peczki weszli w związek albo nie są już zainteresowani - więc są w stanie chwytać się każdego kto nie jest w typie niczym tonący brzytwy. Jak ktoś chce żyć w kłamstwie - proszę bardzo, ale niektórzy faceci słusznie zauważają, że w takiej relacji byłby fałsz a nie szczere uczucie.

Również uważam, że takie poglądy w stylu - "skoro jesteś niski to doceniaj grube albo desperatki" jest nie na miejscu. Widzisz na wzrost nie ma się wpływu, ale na wagę oraz desperację tak - to jest decyzja. Może i wzrost to jest poważna wada ale ja przynajmniej mam na tyle samozaparcia żeby przez kilka lat chodzić na siłownię i słusznie uważam, że pokazanie się z leniwą ( bo nie chodzi o otyłość tylko lenistwo) osobą przy boku wyglądałoby śmiesznie. Tak samo nigdy bym się nie zniżył do takiego desperackiego poziomu, żeby komuś wmówić że mi się podoba i mógłbym z nim być, jeżeli prawda jest inna (a brzmi tak: olały mnie lepsze partie więc wybieram ciebie jakko opcje zapasową żeby nie być samemu - desperacja jest obrzydliwa)

Z jednej strony jeżeli ktoś chce to pod wpływem partnera schudnie. Tylko czy wiazac się z grubą osoba można tego oczekiwać? No raczej nie, ktoś może nie chcieć schudnąć. Tak więc dbanie o siebie powinno odbywać sie bez względu na to czy ktoś jest w związku czy nie. Szukanie partnera żeby schudnąć brzmi naprawdę słabo.

1,570

Nie, bo związki romantyczne są wpisane w naturę. Nie da się być szczęśliwym bez udanego życia miłosnego. Są na ten temat liczne badania, które pokazują że życie uczuciowe jest niezbędne do zadowolenia z życia. Jednak w przypadku niskich facetów jest to nieosiągalne.

1,571

niski_facet napisał/a:
Lendy123 napisał/a:

xDD no przecież o charakterze rozmawiamy i jak widzisz najczęstszą przyczyną jest charakter. I będąc szczegółowym - to częsciej z inicjatywy kobiety jest rozwód pt: charakter faceta. Pod hasłem niezgodność kryje się to, że charakter był beznadziejny ale nie przeszkadzał - do czasu gdy chemia opadła. Jak były motylki i facet przystojny to nie przeszkadzały różne rzeczy, a potem klapki opadly. Sama potwierdzasz tylko moje teorie. Samozaoranie? Dzięki za poparcie.

Co do niezgodności charakterów, jeśli nie idzie o zdradę, to najczęściej  dotyczy tego, że facet spoczywa na laurach, interesuje go tylko piwko i tv albo kumple a kobietę traktuje jak sprzątaczkę, kucharkę i darmowy seks. A jak są dzieci to jeszcze cały obowiązek wychowywania na niej.
Przed ślubem zwykle każdy cudowny.

1,572

ja nie wiem co poszło nie tak po drodze ale forsujecie tutaj znane prawdy życiowe że ładni mają łatwiej, że jak ktoś ładny ale głupi jak but to partnera przynajmniej na jakiś czas uda mu się znaleźć a jak się ten partner kapnie że coś jest nie tak to zawsze go może wymienić na innego. Dla mnie to jest równoznaczne z tym jak ktoś miałby się denerwować bo od tygodnia pada deszcz.

I tak znajdą się osoby które patrzą głównie na charakter oraz takie które mówią że patrzą głównie na charakter bo to w dobrym tonie podobno. Są jeszcze tacy przesadnie mili co to raczej będą ci wróżyć świetlaną przyszłość koszykarza jeśli tylko będziesz trenować odpowiednio często. Jesteście już na tyle starzy że powinniście rozróżnić kiedy ktoś mówi prawdę a kiedy jest miły.

Mi też mamusia powtarzała że jestem najwspanialsza ale w wieku lat 6 skapłam sie że kłamie. Czas dorosnąć.

1,573

Ja mam pytanie z innej strony. Skoro ponoć mnóstwo kobiet chętnie umówi się z niskim facetem dlaczego w sieci znajdzie się opinie, że niskich nie chcą?
Albo inaczej dlaczego nie umówicie niskich z tego tematu z tymi dziewczynami ? tongue

1,574

Nie, bo związki romantyczne są wpisane w naturę. Nie da się być szczęśliwym bez udanego życia miłosnego. Są na ten temat liczne badania, które pokazują że życie uczuciowe jest niezbędne do zadowolenia z życia. Jednak w przypadku niskich facetów jest to nieosiągalne.

Są gorsze rzeczy w życiu niż brak baby u boku.

1,575

Bo? Bo facet niski jest niezdolny do uczuć czy też z natury ma "małego", który kobiety nie zaspokoi?
Nie wiem czy tak jest ale jeśli tak to po co dążyć do związku, który drugą stronę unieszczęśliwi?
Niemniej jednak są, były i będą związki z osobami, które nie są "standardowe" ale jednak udane. Jak ktoś nie jest piękny, bogaty z fajnym charakterem (a to wręcz wyjątki), to idąc tym tokiem myślenia, par byłby tylko jakiś promil. A są miliony, miliardy.. Z tego część nieudanych ale... część bardzo i raczej ani wzrost ani status nie ma nic do rzeczy.
Nie wygląd, a umiejętność budowania relacji ma kluczowe znaczenie.

1,576

Powody przez który wspomniane przez Ciebie kobiety nie są w stanie znaleźć faceta na stałe są proste.
Po 1 wybierają ciacha. Zamiast skupić się na charakterze, wyglądzie zaś dodatkowo, wybierają odwrotnie.
Kleją się do przystojnych, którzy mają wielkie powodzenie i przebierają w kobietach.
Po 2 nie porównuj ich sytuacji z sytuacją niskiego faceta, który nie tylko nie może znaleźć dziewczyny na stałe, ale również na krótko. Założę się że te kobiety na swoje życie seksuwalne oraz ogólnie na ilość randek i powodzenie nie narzekają.
Po 3 dowodzi to że te dziewczyny nie kierują się charakterem tylko wyglądem bo gdyby zwracały większą uwagę na charakter to by znalazły odpowiedniego faceta.
.

Tylko że te kobiety chcą założyć rodziny, mieć bliską osobę, a przygodnego seksu w przeciwieństwie do Ciebie potrzebują jak dziury w moście. Sam kilka postów niżej piszesz, że związki romantyczne są warunkiem szczęścia w życiu, a tutaj każesz kobietom skakać do góry, bo moga mieć przygodny seks, który niemałą część kobiet wręcz obrzydza.

1,577 Ostatnio edytowany przez stesknionyzalasem (2021-02-03 17:18:26)

Może i są, ale po co patrzeć w dół skoro trzeba iść do przodu.

Niskifacet dasz jakiś namiar na siebie? Postanowiłem zebrać wszystkich znanych niskich z internetu. Mam na oku wilhelma z wykopu i innych z tego portalu. Zauważyłęm też bjz z forum o psychologii, który wypisuje bardzo podobne rzeczy na temat kobiet. Jest też na portalu o filmach użytkownik co ma też bardzo zbliżone poglądy. Ogólnie chodzi mi by zebrać wszystkich niskich poszkodowanych abyśmy mogli wymieniać się doświadczeniem i razem dzielić się rozterkami, bo wiadomo że kobiety czy wysocy nie rozumieją.

1,578

Lendy123 napisał/a:

Tylko że te kobiety chcą założyć rodziny, mieć bliską osobę, a przygodnego seksu w przeciwieństwie do Ciebie potrzebują jak dziury w moście. Sam kilka postów niżej piszesz, że związki romantyczne są warunkiem szczęścia w życiu, a tutaj każesz kobietom skakać do góry, bo moga mieć przygodny seks, który niemałą część kobiet wręcz obrzydza.

A czy Ty nie rozumiesz że dziewczyny same wybeirają facetów których interesuje wyłącznie przygodni seks bądź relacja bez zobowiązań? Gdyby dały szansę mniej atrakcyjnemu facetowi, z pewnością ów doceniłby dziewczynę i jej nie puścił. Ale pewnie, lepiej skupiać się na atrakcyjncyh a potem płakać że wykorzystał.
I chociaż interesują mnie stale związki to uważam, że kobiety i tak są w lepszej pozycji bo przynajmniej randki/seks mają. Jest jakaś nagroda pocieszenia.
Niski zaś nie ma nic.

1,579

Ja mam pytanie z innej strony. Skoro ponoć mnóstwo kobiet chętnie umówi się z niskim facetem dlaczego w sieci znajdzie się opinie, że niskich nie chcą?
Albo inaczej dlaczego nie umówicie niskich z tego tematu z tymi dziewczynami ? tongue

A możesz odpowiedzieć mi na pytanie w jaki sposób to ze sobą koliduje? Czy to że Kasia powie że niskiego by nie chciała z automatu oznacza że ja też nie będę chciała? Albo jak ja powiem ze niski spoko to moja siostra, sąsiadka i koleżanka też z automatu MUSZĄ mieć tak samo?

1,580 Ostatnio edytowany przez stesknionyzalasem (2021-02-03 17:27:39)

Koliduje bo mało jest dziewczyn o Twoim podejściu. W zasadzie to bardzo mało i znalezienie takiej jest tak rzadkie jak widok lisa w środku miasta.

1,581

assassin napisał/a:

Są gorsze rzeczy w życiu niż brak baby u boku.

Choćby taki związek będąc niskim.
Gdzie z góry wiesz, że jakiś wysoki ci ją odbije.

1,582

A jakoś tu się przewinęło sporo całkiem kilka użytkowniczek z podobnym podejściem

1,583

jjbp doprawdy? Temat wyświetlony setki, nie, tysiące razy, a raptem tylko parę użytkowniczek wypowiedziało się w podobnym do Twojego tonie. Statystyki są ważne. Bo jeśli 1 na 100 przejawi chęć na niskiego to jakie są szanse że się na taką trafi? Niewielkie. Nawet zapisując się na kurs gotowania na którym będą same kobiety i tak najprawdopodobniej nie znajdzie się choć jednej dziewczyny o zbliżonym do Twojego podejściu. Tu nie chodzi by każda dziewczyna wieszała sie na szyję, ale żeby to powodzenie było w miarę, tak by można było znaleźć dziewczynę.

1,584

A czy Ty nie rozumiesz że dziewczyny same wybeirają facetów których interesuje wyłącznie przygodni seks bądź relacja bez zobowiązań? Gdyby dały szansę mniej atrakcyjnemu facetowi, z pewnością ów doceniłby dziewczynę i jej nie puścił. Ale pewnie, lepiej skupiać się na atrakcyjncyh a potem płakać że wykorzystał.
I chociaż interesują mnie stale związki to uważam, że kobiety i tak są w lepszej pozycji bo przynajmniej randki/seks mają. Jest jakaś nagroda pocieszenia.
Niski zaś nie ma nic.

Mniej atrakcyjny facet to nie jest absolutnie żadna gwarancja stabilności dla kobiety. Myślenie, że przy takim kobieta zostanie bardziej doceniona jest dziecinnie naiwne. Jestem tego żywym dowodem. Gadasz jak potłuczony.

1,585 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2021-02-03 18:09:56)

Ok kupiłem program The Girlfriend Activation System 2

wrzucone w translator

tu po raz kolejny umieszczono nieregulaminowy link

brzmi obiecująco, zobaczymy czy się uda. Jeśli okaże się że nawet z tymi super metodami się nie powiedzie to znaczy że niski wzrost faktycznie uniemożliwia znalezienie dziewczyny.

1,586 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-02-03 17:31:18)

Juz nie raz wspominałam na tym forum, ze zawsze gustowałam i gustuję w panach średniego wzrostu bądź tych niższych właśnie, chociaż wzrost, jako czynnik atrakcyjności, jest u mnie na końcu listy, nie jest to po prostu coś na co zwracam szczególną uwagę. Czy z którymś z panów niskiego wzrostu, którzy tutaj się wypowiedzieli, bym się umówiła? Nie, nie miałabym najmniejszej ochoty na bliższe poznanie, a wzrost nie ma tutaj kompletnie nic do rzeczy wink więcej, pokazałam mojemu ten wątek, i on na to, ze powinni może się spróbować umówić z ktoras z pan z tego forum, a ja zapytałam czy uważa, biorą pod uwagę to co tutaj przeczytał, czy jest jakakolwiek szansa, ze którakolwiek z pan tutaj piszących/czytających byłaby chętna na to, szybko odpowiedział, ze nie, i że nie o wzrost tutaj chodzi. Tyle w temacie i taka moja szczera opinia.
Misinxa wykluczam z grona big_smile

1,587 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-02-03 17:37:30)

Lendy123 napisał/a:

Mniej atrakcyjny facet to nie jest absolutnie żadna gwarancja stabilności dla kobiety. Myślenie, że przy takim kobieta zostanie bardziej doceniona jest dziecinnie naiwne. Jestem tego żywym dowodem. Gadasz jak potłuczony.

Problem w tym, że niektórym ciężko pojąć, że na sam wybór partnera składają się różne rzeczy i cały szereg czynników. To, co może być atrakcyjne dla kobiety poza fizycznośćią, jak choćby zaradność czy pewność siebie, niekoniecznie koreluje z tym wyglądem. Ktoś kto jest zafiksowany na punkcie swojego wzrostu, wagi czy czego tam jeszcze nie akceptuje samego siebie i dlatego nie przyciąga płci przeciwnej.
Koledzy tutaj muszą w końcu przestać myśleć o sobie, jako o kimś, kto prezentuje się gorzej od reszty. A najlepiej zaakceptować to, że niestety świat nie jest sprawiedliwy.

Do Szanownych niskich Kolegów:

Jeśli aż tak bardzo wątpicie w to, że niscy nie mogą nikogo znaleźć, tudzież nie mają powodzenia, to jak to jest, żę swego czasu ja, będąc niespecjalnie wysokim (173 cm) dostawałem zaproszenia do rozmowy od Pań ode mnie wyższych? Wszystko na poziomie portali randkowych, gdzie widzimy tylko zdjęcie i opisy w profilu..

1,588

Ile kobiet do Ciebie napisało? 2, 3 ? Samotne matki, czy dziewczyny które nie były za piękne? Wiesz dla takiej panny 150 facet 170 może być ok, co innego facet 160 z hakiem

1,589 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-02-03 17:51:40)

Od tych wyższych to kilka, natomiast od mniej wiecej równych wzrostem lub nieco niższych/niskich sporo, co najmniej kilkadziesiąt. Żadne samotne matki, raczej singielki w podobnym wieku, czasami młodsze.
Co do urody, to ciężko mi ocenić, bo dla mnie mogłyby być atrakcyjne, ale już dla Ciebie nie. W każdym razie wiele z nich było takich przeciętnych, może nie powalających urpdą, ale powiedzmy, że ładnych.
Zdarzały się też te dużo ładniejsze wink
Ale czy tak naprawdę ważna jest ilość? Skoro ktoś do mnie pisze, to możę warto się zainteresować?

1,590

Osobiście musiałbym naprawdę bardzo nie lubić jakiejś kobiety, żeby ją umawiać z kimś tak "zatrzaśniętym" mentalnie jak Ty i Twoi zrzędzący koledzy (o ile to są różne osoby) smile

1,591

Jestem pewna, że teraz po zapoznaniu się z tym wątkiem, wiele kobiet zacznie określać wzrost (nie niski)
jako priorytet w wyborze partnera. Tak na wszelki wypadek...:)

1,592

Salomonka napisał/a:

Jestem pewna, że teraz po zapoznaniu się z tym wątkiem, wiele kobiet zacznie określać wzrost (nie niski)

No i żeście tłumoki narobili... big_smile

1,593

Salomonka napisał/a:

Raczej od razu zacznie unikać bo faceci z kompleksami. A z takimi ciężko..

1,594

Niech sobie kobiety wybierają i określają, niech każdy ma prawo wyboru smile

1,595

Wszystko się tu kłóci ze sobą. Powiadacie, że niski, ale fajny facet z charakteru będzie miał powodzenie. A innym razem że dziewczyny mają prawo wybierać. Tylko, że jeśli dziewczyny będą wybierały to zawsze sięgną po atrakcyjnych fizycznie, a nie przeciętnych, niskich itp.

Przyjęło się, że kobiety mniej zwracają uwagę na wygląd niż faceci, to nieprawda. Kobiety są bardziej bezwzględne i okrutne.

1,596

Czyli co Twój postulat to zmusić wszystkie te które chcą wysokiego żeby rocznie dawały X szans niskim?

1,597

1. Frustraci niskiego wzrostu, w tym stesknionyzalasem mają rację.

2. Jeśli frustraci niskiego wzrostu, w tym stesknionyzalasem nie mają racji, patrz punkt 1.

3. Gdy frustrat niskiego wzrostu po raz kolejny zarejestruje się na forum pod kolejnym nick'iem, dwa pierwsze punkty nadal będą aktualne.

1,598 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-02-03 18:42:01)

bagienni_k napisał/a:

Niech sobie kobiety wybierają i określają, niech każdy ma prawo wyboru smile

Nie no, co ty Bagienni. Wtedy są puste, toksyczne i zepsute. A fuj mieć oczekiwania, upodobania co do mężczyzn. Próżne pindy ; ] Jak śmią chcieć mieć prawo wyboru.

W alternatywnym świecie:

Jestem przystojny i bogaty. Zazdroszczę niskim kolesiom, bo jak panna z nimi jest to na pewno kocha ich za to jakimi ludźmi są. Ja nie wiem czy kocha mnie czy moje pieniądze. Bzykam, ale nie wiem czy jestem kochany.

Do przełożenia na wszystko.

W jednym stęsknionyzalasem albo kolejne wcielenie ntn czy kogo tam jeszcze ma w sumie rację- przyjęło się, że to kobiety zwracają mniej uwagę na wygląd niż faceci, a to faktycznie podobno nieprawda, przynajmniej według nowych badań, a przynajmniej nie jest to takie zerojedynkowe.

1,599

Jak już pisałem zamówiłem program The Girlfriend Activation System 2

Girlfriend Activation System system krok po kroku uczy jak zdobyć dziewczynę za pomocą mało znanej 3-etapowej metody, która aktywuje historię obsesji i zmusza dziewczynę do pełnego zaangażowania się w obie strony poziomy seksualne i emocjonalne… nie są wymagane żadne tandetne linie ani głupie sztuczki manipulacyjne.

1,600

Girlfriend Activation System system krok po kroku uczy jak zdobyć dziewczynę za pomocą mało znanej 3-etapowej metody, która aktywuje historię obsesji i zmusza dziewczynę do pełnego zaangażowania się w obie strony poziomy seksualne i emocjonalne… nie są wymagane żadne tandetne linie ani głupie sztuczki manipulacyjne.

To tylko musisz go jeszcze zainstalować na jakiejś kobiecie, żeby zadziałało big_smile

1,601 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-02-03 18:48:23)

Czyli to taki napój miłosny wersja wiek XXI? lol

Wgl podoba mi się zestawienie słów że zmusza się dziewczynę do zaangażowania ale nie są potrzebne żadne manipulacje xd

1,602

Zaraz, zaraz.. "zmusza dziewczynę" a jednocześnie nie wymaga żadnych sztuczek manipulacyjnych wobec niej. Czyli jak? Za włosy i do jaskini, bez zbędnego monologu? Bo o dialogu to chyba w ogóle nie może być mowy w takim przypadku smile

1,603

"The Girlfriend Activation System 2"
???
Jedynka nie zadziałała?

1,604

adela 07 napisał/a:

???
Jedynka nie zadziałała?

Jedynka to była taka wersja light, z paciorkami... smile

1,605

Salomonka napisał/a:
adela 07 napisał/a:

???
Jedynka nie zadziałała?

Jedynka to była taka wersja light, z paciorkami... smile

nową aktualizacją do "The Girlfriend Activation System 2" jest wtyczka" lamb method"

1,606

R_ita napisał/a:

Wtedy są puste, toksyczne i zepsute. A fuj mieć oczekiwania, upodobania co do mężczyzn. Próżne pindy ; ] Jak śmią chcieć mieć prawo wyboru.

W alternatywnym świecie:

Jestem przystojny i bogaty. Zazdroszczę niskim kolesiom, bo jak panna z nimi jest to na pewno kocha ich za to jakimi ludźmi są. Ja nie wiem czy kocha mnie czy moje pieniądze. Bzykam, ale nie wiem czy jestem kochany.

Do przełożenia na wszystko.

Pytanie dlaczego dziewczyny mają większe wymagania co do wyglądu faceta niż kiedyś? Dlaczego współczesne badania wykazują, że dziewczyny są płcią lecącą bardziej na wygląd od facetów, gdy jeszcze do nie dawna było inaczej. Co takiego się stało że w umysłach kobiet zaszły zmiany? Tindery itp portale są odpowiedzialne za tę zmianę.

Kobiety chcą mieć prawo wyboru by móc wybrać atrakcyjnego faceta. Problem w tym że dziewczyny celują w bardzo atrakcyjnych, a przeciętnych olewają.
Nie powiecie mi że przeciętny facet na tinderze będzie brany pod uwagę pójścia na randkę. Dziewczyny chcą wybierać bo chcą mieć dostęp do atrakcyjnych.
Jednak gdy faceci też chcą być w pozycji kobiet, że mogą wybierać wśród grona atrakcyjnych kobiet, to już jest zakazane.

To się mi nie podoba że kobiety wybrzydzają.

1,607 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-02-03 19:11:58)

To sum it up, the girlfriend activation system is definitely not a scam for it is known to be a reliable source of guidelines for men that are in need of advice with girls.

Wygooglałam z ciekawości - jeśli ktos musi zapewniać Cię że to nie scam to najprawdopodobniej jest to właśnie scam big_smile

1,608

Salomonka napisał/a:

Zaraz, zaraz.. "zmusza dziewczynę" a jednocześnie nie wymaga żadnych sztuczek manipulacyjnych wobec niej. Czyli jak? Za włosy i do jaskini, bez zbędnego monologu? Bo o dialogu to chyba w ogóle nie może być mowy w takim przypadku smile

W "Dwójce" kobieta się już sama łapie za włosy i ciągnie do jaskini.

1,609 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-02-03 20:33:37)

R_ita napisał/a:

(...) W jednym stęsknionyzalasem albo kolejne wcielenie ntn czy kogo tam jeszcze ma w sumie rację- przyjęło się, że to kobiety zwracają mniej uwagę na wygląd niż faceci, a to faktycznie podobno nieprawda, przynajmniej według nowych badań, a przynajmniej nie jest to takie zerojedynkowe.

Wygląda na to, że jest w tym sporo racji smile Wydaje mi się tylko, że to jednak trochę za mało, aby wylewać tak bardzo swoje żale i obwiniać o niepowodzenie wszystkich dookoła. Co my, jako ludzie, możemy poradzić na to, żę mamy tak dobrze rozwinięty wzrok i zwracamy uwage na to, co jest atrakcyjne dla oczu?  wink

stesknionyzalasem jeśli zaszły jakieś zmiany, to raczej wśród wszystkich. Żyjemy w takich czasach, że wszystko możęsz mieć szybko i na wyciągnięcie ręki. Przeglądasz, wybierasz i wybrzydzasz - pytanie brzmi: CO możesz z tym zrobić, jak nie zaakceptować taki stan rzeczy?

1,610

Misinx napisał/a:
Salomonka napisał/a:

W "Dwójce" kobieta się już sama łapie za włosy i ciągnie do jaskini.

Ha, ha, ha...    smile

https://www.youtube.com/watch?v=f4Mc-NYPHaQ

1,611 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-02-03 19:22:42)

Też chciałabym zauważyć o ile ułatwiono zadanie mężczyznom - już nie trzeba zebrać się na odwagę i podbić do dziewczyny w realu, można bezpiecznie z domowej kanapy i z telefonem w ręku najpierw ja sobie obczaić na zdjęciach a potem próbować jakichś manewrów. A jak się jakiś zbłaźni to nic, usuwamy parę i zapominamy. Plus teraz już niektóre nawet same zagadują i piszą a 20 lat temu to mało której "wypadało" samej podbić do faceta.

Więc te plusy i minusy obecnego stanu rzeczy można mnożyć i dzielić godzinami

1,612

Więcej jest minusów, dla kobiet plusów. Teraz każda dziewczyna może być popularna. Mieć do wyboru wianuszek facetów. Kiedyś powodzenie u kobiet polegało na tym, że być fajnym i jakaś dziewczyna z towarzystwa się zainteresuje. Obecnie ten model się nie sprawdza bo kobiety mają na wyciągnięcie ręki dostęp do przystojnych facetów na portalach randkowych. Dawniej liczyła się odwaga, umiejętność flirtu. Teraz głównie wygląd

1,613 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-02-03 20:31:35)

Tylko co możesz na to poradzić? Wolałbyś, aby wszystkie portale czy serwisy randkowe, portale społecznościowe zostały teraz zlikwidowane? Takie są czasy, że (prawie)wszystko można załatwić czy dostać elektronicznie. SPoro osób nie przpada za portalami, ale przecież nie rzucą wszytkiego, w tym poszkiwania partnera, bo panują na owych portalach okreslone zasady. Ludzie zwykle nie przejmują się tymi szukają dalej.

1,614

Pytanie dlaczego dziewczyny mają większe wymagania co do wyglądu faceta niż kiedyś? Dlaczego współczesne badania wykazują, że dziewczyny są płcią lecącą bardziej na wygląd od facetów, gdy jeszcze do nie dawna było inaczej. Co takiego się stało że w umysłach kobiet zaszły zmiany? Tindery itp portale są odpowiedzialne za tę zmianę.

Bo mogą smile

Bo nie są jak kiedyś: własnością rodziny, mogą o sobie stanowić, mogą dysponować własnym majątkiem, mogą być aktywne zawodowo, chcą robić karierę, nie są zależne od mężczyzn bo nie potrzebują ich portfela, ich jako opiekuna, jako mechanika, hydraulika, ogrodnika, elektryka, budowlańca- bo stać ich na wynajem usługodawcy. Facet już nie wiele musi, więc niech chociaż wygląda ; ] Odpadły prawie wszystkie funkcje usługowe i ochronne, a przecież szkoda, by Panią całe życie bolała głowa bo Pan nieciekawy ; ] Więc... BO MOGĄ. Internet i apki to przy okazji dopiero.

bagienni_k napisał/a:

Wygląda na to, że jest w tym sporo racji smile Wydaje mi się tylko, że to jednak trochę za mało, aby wylewać ytak bardzo swoje żale i obwiniać o niepowodzenie wszystkich dookoła. Co my, jako ludzie, możemy poradzić na to, żę mamy tak dobrze rozwinięty wzrok i zwracamy uwage na to, co jest atrakcyjne dla oczu?  wink

To nie tylko za mało, aby wylewać tak bardzo swoje żale... to nie jest żadna podstawa, by wylewać swoje żale i obwiniać o to innych.

1,615

Załóżmy, że ta teza jest prawdziwa i kobiety rzeczywiście przywiązują większą wagę do wyglądu. Wiesz dlaczego? Bo mogą! Na takim tinderze ustawiają się do nich kolejki mężczyzn. A jak się zgłosi 20-30 chętnych to przecież oczywiste, że kontakt nawiążą tylko z tymi najbardziej atrakcyjnymi, bo całego tego poletka nie da się nawet fizycznie obrobić.

Jednak gdy faceci też chcą być w pozycji kobiet, że mogą wybierać wśród grona atrakcyjnych kobiet, to już jest zakazane.

To się mi nie podoba że kobiety wybrzydzają.

Równie dobrze możesz narzekać że zimą pada śnieg

1,616

Taki Tinder to pewnie kosi niezłą kasę. Zaskarż ich do sądu o odszkodowanie za straty moralne smile
Jak Ci wyjdzie to ja zaskarżę Sympatię. Chociaż nie... Nie mogę, bo na Sympatii znalazłem żonę. Ale z drugiej strony się z nią rozwodzę smile To też może być argument big_smile

1,617

Misinx napisał/a:

Taki Tinder to pewnie kosi niezłą kasę. Zaskarż ich do sądu o odszkodowanie za straty moralne smile
Jak Ci wyjdzie to ja zaskarżę Sympatię. Chociaż nie... Nie mogę, bo na Sympatii znalazłem żonę. Ale z drugiej strony się z nią rozwodzę smile To też może być argument big_smile

Towar rozpakowany nie podlega reklamacji.

1,618

Salomonka napisał/a:
Misinx napisał/a:

Towar rozpakowany nie podlega reklamacji.

Jeszcze po tylu latach... Cholera... big_smile

1,619

Ja myślę że tu trzeba postulować aranżowane małżeństwa - wtedy będzie sprawiedliwie bo nikt nie będzie miał wyboru. Jedyne sensowne rozwiązanie

1,620

jjbp napisał/a:

Ja myślę że tu trzeba postulować aranżowane małżeństwa - wtedy będzie sprawiedliwie bo nikt nie będzie miał wyboru. Jedyne sensowne rozwiązanie

I też będzie na kogo zwalić.

1,621 Ostatnio edytowany przez Britan (2021-02-03 22:18:28)

niski_facet napisał/a:

Czy widział ktoś kiedyś:
- kobietę która zaczęła się interesować informatyką albo fizyką, żeby zdobyć inteligentnego faceta
- kobietę, która skrupulatnie pracuje nad swoją pewnością siebie i walczy ze swoim introwertyzmem (nie musi no ona jest słodka nieśmiała, za to nieśmiały facet jest żałosny)
- kobieta szukała atrakcyjnych pasji żeby mieć powodzenie

Ja widziałem kobietę która dla mnie spełniła powyższe warunki.
Od razu mówię, że jestem moocno przeciętnym facetem.

1,622

My tu sobie żartujemy, ale problem frustracji się będzie ciągnął, jak smród po gaciach..

1,623

Ile kobiet do Ciebie napisało? 2, 3 ? Samotne matki, czy dziewczyny które nie były za piękne? Wiesz dla takiej panny 150 facet 170 może być ok, co innego facet 160 z hakiem

ja tu widzę podwójne standardy. Niski chce atrakcyjnej singielki ale samotnym matkom i niezbyt pięknym dziewczynom to już nie wolno na atrakcyjnych nawet spojrzeć

1,624 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-02-04 09:57:34)

A przecież one też by chciały przebierać wink

1,625

bagienni_k napisał/a:

My tu sobie żartujemy, ale problem frustracji się będzie ciągnął, jak smród po gaciach..

Tak było, jest i będzie.
Można sobie tylko żartować bo takie osoby jak autor tematu nie oczekuje realnej pomocy (porad którę da radę wprowadzić w życie, popracować nad tym itp.).
On oczekuje przyznania mu racji, pociśnięcia wszystkim kobietom że są złe bo go nie chcą (chociaż obstawiam że on na ich miejscu też by nie chciał), wytknięcia im hipokryzji (bo jak to może być że życie to nie bajka Disneya i sprawiedliwość nie zatriumfuje? - swoją drogą te bajki aż tak obłudne nie są, np Esmeralda nie odwzajemniła uczucia paskudnego Quasimodo o dobrym sercu tylko wybrała wysokiego przystojniaka;) ). I na koniec, w ramach zadośćuczynienia za heightism jakiejś modelki chętnej na seks z nim.
Także tego, co zrobisz jak nic nie zrobisz?

Posty [ 1,561 do 1,625 z 1,705 ]

Strony Poprzednia 1 23 24 25 26 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niski facet - szczera opinia.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024