Niski facet - szczera opinia. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niski facet - szczera opinia.

Strony Poprzednia 1 20 21 22 23 24 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,366 do 1,430 z 1,705 ]

1,366 Ostatnio edytowany przez Olinka (2021-01-30 13:34:01)

Odp: Niski facet - szczera opinia.

Taaaaaaaa częściej spotyka się przystojnego kolesia z przeciętna dziewczyną niż na odwrót. A jesli dziewczyna ładna a koleś sredni to zawsze dziewczyna niska a koleś wysoki. [treść obraźliwa - edycja moderatorska].

Zobacz podobne tematy :

1,367

Jak zapewne zauważyliście, w nocy pojawiło się tu sporo nieregulaminowych postów kolejnych "odsłon" zbanowanego wcześniej Użytkownika NTN. Najbardziej ewidentny off top został usunięty (świadomie dopiero dzisiaj, abyście mogli zapoznać się z przyczyną podjęcia decyzji o blokadzie rzeczonego konta, jak również z dalszymi działaniami jego właściciela.

Ze swojej strony bardzo proszę, aby z prowokatorami nie wdawać się w dyskusję, w zamian ich powroty zgłaszać do moderacji, do czego m.in. służy funkcja "Raportuj". To nam bardzo pomaga monitorować sytuację. 

Równocześnie uprzedzam, że jeśli dyskusja w dalszym ciągu służyć będzie obrażaniu kobiet czy też głównie wylewaniu męskich frustracji - bez znamion merytorycznej wymiany zdań, to wątek zostanie zamknięty.

Pozdrawiam, życząc miłego dnia, Olinka

1,368

Jestem niskim facetem. W 2014 roku opisałem swój problem. Lata mijają a jak widać przychodzą panowie z IDENTYCZNYM bólem głowy.
Co niektórzy uczestnicy tej dyskusji przesadzili, ale rozumiem ich frustrację.

Dziewczyny piszą na forach, fejsach i portalach, że ich facet musi być wysoki - tym samym pokazują, że wzrost jest dla nich ważny, a potem dziewczyny piszą w tematach takich jak ten, że to niskich wina że są sami, a nie ich wzrostu.

Laski potrafią uznać że brak powodzenia nie wynika z niskiego wzrostu a jednocześnie pisać, że szukają wysokich facetów.

Jestem niski, przez wiele lat szukałem dziewczyny (nawet brzydkiej) ale żadna mnie nie chciała z powodu wzrostu. Ale zaraz znajdą się tacy co napiszą że to z mojej winy bo jestem toksyczny.

A dobrze wiemy że są kobiety w toksycznych związkach z wysokimi facetami i mimo iż toksyczność szkodzi to jednak się z nimi związały. Więc toksyczność sama w sobie to tylko wymówka.

Na forach panuje narracja, że niscy nie mają kobiet z powodu kompleksów i frustracji. Zapominacie, że kompleksy i frustracja mają swoje powody.

Niestety, ktoś kto nie doświadczył nawet w 10% takiego "życia", nie jest w stanie tego ogarnąć. Wydaje ci się czasami, że masz kiepsko, bo rzuciła cię dziewczyna, albo któraś odrzuciła twoje zaloty, ale uwierz - to nie jest to samo gdy jesteś permanentnie odrzucany, niechciany i uznawany za nieatrakcyjnego.

Najlepiej powiedzieć - zmień się, zacznij coś robić. Znam wielu niskich, którzy próbowali coś zmienić, ale ostatecznie polegli z powodu na który nie mają wpływu, wzrost.

Prawdą jest, że tak długo jak jesteś niski to niezależnie co powiesz i zrobisz będzie bez znaczenia.
Średni z wyglądu, ale wysoki facet może nie będzie rozchwytywany przez dziewczyny, ale gdy wykona jakiś ruch do dziewczyny, nawiąże rozmowę, poprowadzi ją interesująco będzie miał szanse. Niski niezależnie co zrobi dostanie czerwone światło wg schematu;

Sprawdź czy jest on wysoki: jeśli nie to zakończ relację, jeśli tak daj mu szansę

Nawet Shrek jest niesamowitym dowodem na to, że panna woli umówić się z brzydkim, ale wysokim ogrem niż z bogatym niskim facetem, nawet gdy ten jest królem. Ok tamta postać miała skopany charakter, ale Fiona od początku go nie chciała z powodu wzrostu.

1,369 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-31 14:10:50)

Jak już chcesz się opierać na przykładach ze Shreka to proszę nie zapominać o smoczycy i ośle - ona była zdecydowanie wyższa i jakoś jej to nie przeszkadzało od początku big_smile

1,370

Ok, ale osioł to postać drugo planowa. A jak wiadomo losy takich bohaterów rządzą się swoimi prawai. Poza tym zostawmy tę bajkę. Odniosłaś się do jednej rzeczy z mojej wiadomości, pozostałe się dla Ciebie niewidoczne.

1,371 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-31 14:15:25)

Bo odnosiłam się do nich przez jakieś 10 stron watku. Jak my wszyscy zresztą, to co piszesz było przewalkowane 20 razy

1,372

No ale odnosisz się do bajki, a jednak nie chcesz, żeby się odnosić do bajki xD

no to jak już bajka, to może poanalizujmy charakter niskiego bohatera, który jest w tej bajce złolem? Poanalizujmy to, jak oczekiwał, że panna mu z nieba spadnie na gotowe, a on jedyne co, to porwał ją na konia i się chciał żenić? Poanalizujmy, jak wolał wykorzystać innych i narzekać, że mu ciężko, zamiast ruszyć tyłek i samemu zawalczyć o swoje marzenia.

Kurczaki big_smile brzmi dokładnie tak jak niscy panowie wypowiadający się w tym wątku smile

1,373

Fajnie że z mojej wypowiedzi wybieracie sobie tylko to co wam wygodnie i na co znajdziecie argumenty.

1,374

Bo nie mówisz nic nowego - opinie na temat tego co napisałeś znajdziesz najróżniejsze na przestrzeni 20 ilus stron tego wątku. Po to wątki nie są kasowane żeby ktoś nowy sobie mógł wrócić i poczytać o problemie.

A odnosimy się do bajki bo to jedyny nowy element który wprowadziles swoim postem big_smile

1,375

Nie widziałem by któryś z uczestników dyskusji zauważył, iż

Dziewczyny piszą na forach, fejsach i portalach, że ich facet musi być wysoki - tym samym pokazują, że wzrost jest dla nich ważny, a potem dziewczyny piszą w tematach takich jak ten, że to niskich wina że są sami, a nie ich wzrostu.

Laski potrafią uznać że brak powodzenia nie wynika z niskiego wzrostu a jednocześnie pisać, że szukają wysokich facetów.

1,376

Ja nie traktuje poważnie kogoś, kto na kobietym forum pisze coś w typie "bo laski to cos tam".

Tak więc odnoszę się do tego, do czego mam ochotę się odnosić smile

1,377

suzuru napisał/a:

Fajnie że z mojej wypowiedzi wybieracie sobie tylko to co wam wygodnie i na co znajdziecie argumenty.

Na co Ty w ogóle liczysz ? Jedni Ci będą pisać, że wcale nie jest tak źle i są kobiety dla których wzrost nie jest istotny. A są, bo sam takie spotkałem. A Ty będziesz obstawał przy swoim. I tak w kółko. To już tutaj było. Jest jak jest. Nie ma lekko. Ale to nie jest stan beznadziejny.

1,378

Znaczy mi wydaje się że te skisłe portale randkowe popsuły wszystko. Kiedyś dziewczyny miały ograniczone pole wyboru. Wiecie znajomi ze szkoły, pracy, z osiedla i ewentualnie imprezy, byli jedynymi amantami. Obecnie portale stwarzają sytuacje gdzie do dziewczyn ustawiają się kolejki. No bo nagle kobiety mają dostęp do mężczyzn których w normalnych warunkach by nie spotkały. Mogą mieszkać w innej dzielnicy, pracować na drugą zmianę, albo żyć w sąsiednim mieście. Wtedy dziewczyny bardziej wybrzydzają.

Naprawdę w 2014 roku gdy opisałem swój problem niewiele kobiet pisało w profilu komenty typu "mam dużo wysokich szpilek więc chociaż mam 160 to panowie poniżej 180 niech nie piszą". Narracja wybrzydzania jakby te kobiety były wielkimi gwiazdami kina, a są zwykłymi normalnymi osobami. W tamtym czasie  gdy na innych forach pojawiały się podobne dyskusje więcej kobiet pisało, że wzrost bez znaczenia czy że 165 u faceta jest ok dla wielu dziewczyn. Teraz się to zmieniło. Co raz więcej kobiet oczekuje wysokiego chłopaka.

O ile rozumiem czyjeś preferencje to uważam że ważniejsze od możliwości noszenia szpilek jest to dla kobiety jaki jest facet. Czy znajdzie z nim wspólny język, czy będzie o nią dbał i się nią interesował.

Internet stworzył sztuczne poczucie u kobiet, że są nie wiadomo jak atrakcyjne i że należy im się ktoś wyjątkowy. Ile jest bardzo atrakcyjnych, 10%, może 15%? Taki facet nigdy się nie ustatkuje, tym bardziej z przeciętną laską. Kobiety tego nie rozumieją. OD LAT widzę jak wymagania wzrastają, jest coraz gorzej z roku na rok.

Kiedyś nie musiałeś być "chadem" wystarczy, że byłeś tym fajnym gościem w towarzystwie. Musiałeś się w jakiś sposób wyróżniać (na plus) w swoim gronie i cieszyłeś się jakimś tam powodzeniem.

Obecnie kobiety widzą przystojnych facetów na portalach i na nich się skupiają.

Teraz praktycznie wszystko opiera się na wyglądzie i to czy masz powodzenie zależy tylko od twojego wyglądu i jak prezentujesz się na portalach.

Szansa ponania kobiety jest niska bo dziewczyny jak chcą kogoś poznać to wystarczy, że napiszą do jednego z wielu matchy na tinderze.

1,379 Ostatnio edytowany przez Magnolia88 (2021-01-31 14:57:55)

Czytam, czytam ten wątek i poczułam się wywołana do odpowiedzi. Na początku 3 słowa o mnie: szczupła, włosy do pasa, twarz ok ale raczej przeciętna. Obiektywnie męskim okiem pewnie jakieś 6/10. Charakter myślę, że też w miarę ok, mam przyjaciół, znajomych, również relacje w pracy dobre.

Jestem na etapie rozglądania się za poważnym związkiem, chciałabym założyć rodzinę. Kiedyś poznałam na portalu randkowym faceta zupełnie zwyczajnego, właśnie niższego, rudego, z zakolami, ale miał sympatyczne zdjęcia więc pomyślałam, że za tą zwyczajnością może kryje się fajny, wartościowy charakter? Na drugim spotkaniu zostałam wypytana o:

- czy jestem prosto po pracy? (spotkaliśmy się o 20, a on jest pracoholikiem więc pewnie badał czy ja również)
- czy kupiłabym kanapkę za 50 zł?
- czy chciałabym być w przyszłości dyrektorem/prezesem?
- na którym piętrze mieszkam? (w domyśle: czy mam penthouse na dachu apartamentowca?;) )
- czy mam samochód?

Ostatecznie zostałam odrzucona, pewnie uznana za zbyt biedną, bo na ile można poznać charakter na 2 niedługich spotkaniach? wink  (co nie jest prawdą, a wynikało jedynie z przypuszczeń mojego kolegi, gdyż ja nie lubię się rozwodzić nad swoją kasą przy nieznajomym facecie, więc pewnie moje wymijające odpowiedzi zostały sklasyfikowane jednoznacznie big_smile)

Teraz w kręgu moich znajomych:

1. Ona 174 cm, on 170 cm (niezbyt atrakcyjny również z twarzy i sylwetki, ale ona też raczej średnia wink  )- poznali się 3 lata temu na speed datingu, w tym roku biorą ślub.
2. Ona i on po ok 170 cm, obydwoje ładni z twarzy, za nią wciąz faceci się oglądają - małżeństwo. Ona zarabia więcej gdyby ktoś taki argument poruszył w dyskusji.

Wszystko powyżej to przykłady z realnego życia, które udowadniają, że całe narzekanie w tym wątku nijak ma się do prawdziwego życia.

1,380

Magnolia88 napisał/a:

Wszystko powyżej to przykłady z realnego życia, które udowadniają, że całe narzekanie w tym wątku nijak ma się do prawdziwego życia.

Oczywiście, że ma i jest tak samo poważne jak Twoje przykłady. Oni wybrali jeden wycinek rzeczywistości, Ty wybrałaś inny.
Według Twoich przykładów kobiety wiążę się tylko z niższymi lub równymi. To jest prawda o związkach?
Każdy ma prawo sobie ponarzekać. Tak samo jak każdy ma prawo wyciąć cześć rzeczywistości i na jego przykładzie wnioskować.

1,381

Haha:) nie, nie miałam na myśli pokazywania, że kobiety wiążą się tylko z niższymi lub równymi big_smile ale to, że nie jest to rzadka sytuacja, skoro w moim najnajbliższym otoczeniu mam aż 2 takie przykłady wink Mam też koleżanki związane z wyższymi facetami wink

1,382

Aż dwa przykłady. Aż dwa smile Odpowiedz ile masz koleżanek będących w związkach? Te 2 to mały ułamek. Ilu niskich facetów jest odrzucanych? Jak sądzisz więcej ma problem ze znalezieniem kobiety do związku z powodu wzrostu czy więcej niskich ma powodzenie i jest w związkach?

1,383

Suzuru ale tu całkiem sporo kobiet na przestrzeni całego wątku mówiło że jest było albo mogłoby być z niskim gościem. Padały też gęsto przykłady, okazywało się że wielu uzytkownikow zna albo widzi ma codzień takie pary. Więc to nie może być zjawisko rzadkie na miarę yeti

1,384

Tak zauwazyłem te "calkiem sporo kobiet".

Jednak zdecydowana większość nie chce niskiego faceta poniżej 170 cm wzrostu. Najzabawniejsze gdy piszesz że kobiety odrzucają z powodu wzrostu, a panie twierdzą że to nieprawda, a na forum można znaleźć wpisy

Mam 158cm wzrostu i jeszcze jakiś czas temu nie spotykałam się z facetami niższymi niż 180cm. Nie wiemskąd to się wzięło. Mój tata jest wysoki (186cm), mama podobnego wzrostu jak ja i może taki wzorzec mi się utrwalił...
Nie dyskwalifikuję ze względu na wzrost, jednakże nie ukrywam, że nie umiałabym się odnaleźć w związku z kimś, kto ma mniej niż 170cm.

Sama mimo , że mam 160 cm, zwracałam uwage tylko na mezczyzn 175 +. Inny faceci byli dla mnie po prostu nieatrakcyjni. Mój mąż ma 182 , spodobał mo się od razu wysoki a do tego wysportowany.

Cytowane kobiety wyraźnie piszą że niski facet zostanie przez nich odrzucony z powodu wzrostu, zatem to nie wmawianie sobie niskich facetów jest powodem braku powodzenia tylko faktycznie kobiety nie chcą niskich i ich odrzucają

1,385 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-31 15:37:10)

No jasne, cześć niskiego nie będzie chciała. Tak samo jak część nie będzie chciała blondyna, lekarza albo starszego od siebie. A dla innych będą to wszystko sprawy drugorzędne.

Nie Ty pierwszy chcesz tu wyciągać wnioski co do ogółu na podstawie dwóch randomowych postów z neta. Tylko czy ma to sens?

1,386 Ostatnio edytowany przez suzuru (2021-01-31 15:49:24)

No pewnie tyle że dla wysokiego i przystojnego blondyna panna gustująca w brunetach zrobi wyjątek smile Poza tym nie wydaje się mi by miłośniczek brunetów, blondynów było aż tak niewiele jak fanek niskich facetów. Dla większości dziewczyn wiek faceta jest bez znaczenia, czy parę lat starszy czy młodszy, a wzrost jest dla większości bardzo istotny. Nie rozumiesz że wzrost nie jest jak inna cecha, tylko 99,9% kobiet lubi wysokich

Inaczej mówiąc brunet może i zostanie odrzucony z powodu koloru włosów, ale szybko znajdzie pocieszenie w gronie sympatyczek brunetów, ale niski jest niechciany przez więęęęęęęęęęęęęęęęęeekszość dziewczyn i może garstka się nim zainteresuje, widzisz różnicę?

Dziewczyny z nadwagą znam i na powodzenie nie narzekają. Jasne, nie mają takiego "brania' jak ładne i szczupłe dziewczyny, ale miały sporo związków i zawsze się znajdzie kilku by wyskoczyć na randkę, a niscy koledzy jak są sami tak są sami, żadna ich nie chce

1,387

suzuru napisał/a:

Aż dwa przykłady. Aż dwa smile Odpowiedz ile masz koleżanek będących w związkach? Te 2 to mały ułamek. Ilu niskich facetów jest odrzucanych? Jak sądzisz więcej ma problem ze znalezieniem kobiety do związku z powodu wzrostu czy więcej niskich ma powodzenie i jest w związkach?

A Tobie ile przykładów potrzeba ? Bo rozumiem, że na Twój prywatny użytek wystarczy JEDEN. No chyba, że jesteś z tych rozżalonych, co chcieliby najpierw dokonać osobistej "zemsty" na rodzaju żeńskim i powiedzmy, że z 10 kobiet "wykorzystać" i porzucić, no bo dotknęło Cię z ich strony tyle nieszczęścia ?
JEDNA kobieta jest Ci tak naprawdę potrzebna i tej JEDNEJ nie jesteś w stanie znaleźć. Wiesz, ja też jestem kurduplem. Podrywacz ze mnie żaden. Nigdy nie miałem tej tzw.gadki. A nawet ktoś taki jak ja spotkał tych kilka kobiet, którym nie przeszkadzał mój wzrost. Ożeniłem się z kobietą wyższą od siebie. Jaki z tego wniosek ? Ano taki, że źle diagnozujesz swój problem. Twoim problemem nie jest wzrost, tylko coś innego. Nie wiem co. Gdybyś miał 150 to bym Ci powiedział, że faktycznie Twoim problemem jest wzrost, bo wtedy liczba potencjalnych kandydatek dla Ciebie bardzo dramatycznie spada. Ale jeśli masz 160+ to już tragedia nie jest. Jest całe spektrum kobiet, które będą do Ciebie pasować (wzrostowo).
I nie jest prawdą, że portale randkowe zepsuły sytuację. Wręcz przeciwnie. Rozszerzyły możliwość poznania kogoś. W czasach przedinternetowych miałbyś dopiero przesrane. Ale niestety pomimo tego, że jest internet i są możliwości, to nikt nie powiedział, że będzie łatwo.

1,388 Ostatnio edytowany przez niski_facet (2021-01-31 19:08:27)

Wszystko co miało zostać powiedziane zostało powiedziane. Tylko niski niskiego zrozumie, wzrostaki pozjadali wszystkie rozumy. Kazdy wysoki/wysoka twierdzi, że wzrost nie ma nic do rzeczy - dlatego dyskusja tutaj jest jałowa. Połowa tego forum musiałaby na kilka miesięcy zostać facetem 165 cm i tak żyć - dopiero wtedy by zrozumieli.

Inaczej możemy gadać, gadać, gadać, a na końcu dostaniemy bana za niski wz.. wróc, słaby charakter, który nie wynika ze wzrostu, ale przypadkowo każdy niski jest beznadziejny.

Magnolia88 napisał/a:

Haha:) nie, nie miałam na myśli pokazywania, że kobiety wiążą się tylko z niższymi lub równymi big_smile ale to, że nie jest to rzadka sytuacja, skoro w moim najnajbliższym otoczeniu mam aż 2 takie przykłady wink Mam też koleżanki związane z wyższymi facetami wink

I to jest właśnie poziom dyskusji. Masz 2 znajomych niskich więc tak musi być. A to że jest badanie przeprowadzone na tysiącach mężczyzn (wielokrotnie tu wrzucane linki - oczywiście od razu kasowane) gdzie wprost było udowodnione, iż praktycznie im niższy facet tym drastycznie wzrasta wspólczynnik samotności, podczas gdy wysocy faceci praktycznie nigdy nie są kawalerami. (zależność liniowa - wzrost - bycie w związku)
Pomijam tu inne pierdoły typu: że wyżsi statystycznie lepiej zarabiają, więcej wysokich niż niskich zajmuje wysokie pozycje w firmie czy polityce itd.

No ale przecież badania to bzdury bo masz 2 znajomych no tak, ci naukowcy to dopiero ignoranci masakra.

Ożeniłem się z kobietą wyższą od siebie. Jaki z tego wniosek ? Ano taki, że źle diagnozujesz swój problem. Twoim problemem nie jest wzrost, tylko coś innego. Nie wiem co.

Ale jak już mówisz o sobie to przytocz cały kontekst. Z tego co pamiętam (nie wiem czy to akurat ty, popraw mnie jeśli pomyliłem osoby) pierwszy związek miałeś w wieku 35 lat, kobieta pewnie w podobnym wieku, czyli po tzw ścianie (wiek 30-35 lat), bardzo popularnym zjawisko, gdzie kobieta drastycznie obniża wymagania bo w wyniku desperacji i tykania zegara biologicznego szybko chce mieć potomstwo albo się ustatkować. Tak więc facet nie musi nawet się podobać, nie musi go pożądać. Facet ma tylko zrobić dziecko/zapewnić byt dla takiej kobiety po ścianie i uczucia schodzą na drugi plan, jest traktowany przedmiotowo i ma odbębnić swoje. Często potem gdy kobiety odchowają trochę dzieci i one podrosną to facet nie jest już potrzebny, więc z nim zrywają. Co ciekawe facet nie musi być nawet lubiany przez kobietę. "Miłość" potrafią udawać.

Jak już podawać przykłady to związki z kobietami sprzed ściany, czyli jak mają 20-25 lat. Oh wait, ale wtedy one wybierają samych wzrostaków, więc pewnie ciężko znaleźć przykład.

---

@Suzuru poczytaj sobie moje wpisy, dla niskich takich jak my szukanie nie ma sensu. Skup się w 100% na sobie, realizuj marzenia, poświęć się jakiemuś hobby. Nie ma sensu starać się "nadrobić" swój wzrost przez całe życie, żeby być kiedyś tam akceptowanym, podczas gdy wysoki ma miłość za darmo. To jest niesprawiedliwe dlatego nie ma sensu uczestniczyć w tym systemie. Jedyną sensowną ścieżką jest droga samorealizującego się gościa. Możesz być samotnikiem i wypełnić czas ciekawymi zajęciami/karierą albo mieć bogate życie towarzyskie i tym zabijać samotność. Nie daj sobie wmówić, że coś jest z tobą nie tak, masz beznadziejny charakter, musisz iść na terapie, MOCNIEJ się starać (zasłużyć na miłość, nadrobić karli wzrost innymi czynnikami) i temu
podobne. Żaden wysoki facet nie musi niczego nadrabiać, tak samo żadna kobieta nie musi nad sobą pracować - wystarczy, że jest.

Nie ma też sensu uczestniczyć w tym wątku. Z każdym kolejnym argumentów będą równać cię z błotem i próbować udowodnić, że jesteś beznadziejną osobą i to nie "wzrost" jest problemem, czym nabawisz się jeszcze większych kompleksów. Odpuść frustracji i żyj. Pozdrawiam

1,389

niski_facet napisał/a:

Wszystko co miało zostać powiedziane zostało powiedziane. Tylko niski niskiego zrozumie, wzrostaki pozjadali wszystkie rozumy. Kazdy wysoki/wysoka twierdzi, że wzrost nie ma nic do rzeczy - dlatego dyskusja tutaj jest jałowa. Połowa tego forum musiałaby na kilka miesięcy zostać facetem 165 cm i tak żyć - dopiero wtedy by zrozumieli.

Inaczej możemy gadać, gadać, gadać, a na końcu dostaniemy bana za niski wz.. wróc, słaby charakter, który nie wynika ze wzrostu, ale przypadkowo każdy niski jest beznadziejny.

Magnolia88 napisał/a:

I to jest właśnie poziom dyskusji. Masz 2 znajomych niskich więc tak musi być. A to że jest badanie przeprowadzone na tysiącach mężczyzn (wielokrotnie tu wrzucane linki - oczywiście od razu kasowane) gdzie wprost było udowodnione, iż praktycznie im niższy facet tym drastycznie wzrasta wspólczynnik samotności, podczas gdy wysocy faceci praktycznie nigdy nie są kawalerami. (zależność liniowa - wzrost - bycie w związku)
Pomijam tu inne pierdoły typu: że wyżsi statystycznie lepiej zarabiają, więcej wysokich niż niskich zajmuje wysokie pozycje w firmie czy polityce itd.

No ale przecież badania to bzdury bo masz 2 znajomych no tak, ci naukowcy to dopiero ignoranci masakra.

Ożeniłem się z kobietą wyższą od siebie. Jaki z tego wniosek ? Ano taki, że źle diagnozujesz swój problem. Twoim problemem nie jest wzrost, tylko coś innego. Nie wiem co.

Ale jak już mówisz o sobie to przytocz cały kontekst. Z tego co pamiętam (nie wiem czy to akurat ty, popraw mnie jeśli pomyliłem osoby) pierwszy związek miałeś w wieku 35 lat, kobieta pewnie w podobnym wieku, czyli po tzw ścianie (wiek 30-35 lat), bardzo popularnym zjawisko, gdzie kobieta drastycznie obniża wymagania bo w wyniku desperacji i tykania zegara biologicznego szybko chce mieć potomstwo albo się ustatkować. Tak więc facet nie musi nawet się podobać, nie musi go pożądać. Facet ma tylko zrobić dziecko/zapewnić byt dla takiej kobiety po ścianie i uczucia schodzą na drugi plan, jest traktowany przedmiotowo i ma odbębnić swoje. Często potem gdy kobiety odchowają trochę dzieci i one podrosną to facet nie jest już potrzebny, więc z nim zrywają. Co ciekawe facet nie musi być nawet lubiany przez kobietę. "Miłość" potrafią udawać.

Jak już podawać przykłady to związki z kobietami sprzed ściany, czyli jak mają 20-25 lat. Oh wait, ale wtedy one wybierają samych wzrostaków, więc pewnie ciężko znaleźć przykład.

---

@Suzuru poczytaj sobie moje wpisy, dla niskich takich jak my szukanie nie ma sensu. Skup się w 100% na sobie, realizuj marzenia, poświęć się jakiemuś hobby. Nie ma sensu starać się "nadrobić" swój wzrost przez całe życie, żeby być kiedyś tam akceptowanym, podczas gdy wysoki ma miłość za darmo. To jest niesprawiedliwe dlatego nie ma sensu uczestniczyć w tym systemie. Jedyną sensowną ścieżką jest droga samorealizującego się gościa. Możesz być samotnikiem i wypełnić czas ciekawymi zajęciami/karierą albo mieć bogate życie towarzyskie i tym zabijać samotność. Nie daj sobie wmówić, że coś jest z tobą nie tak, masz beznadziejny charakter, musisz iść na terapie, MOCNIEJ się starać (zasłużyć na miłość, nadrobić karli wzrost innymi czynnikami) i temu
podobne. Żaden wysoki facet nie musi niczego nadrabiać, tak samo żadna kobieta nie musi nad sobą pracować - wystarczy, że jest.

Nie ma też sensu uczestniczyć w tym wątku. Z każdym kolejnym argumentów będą równać cię z błotem i próbować udowodnić, że jesteś beznadziejną osobą i to nie "wzrost" jest problemem, czym nabawisz się jeszcze większych kompleksów. Odpuść frustracji i żyj. Pozdrawiam

Ależ wy jesteście żałośni w tych jękach. Te Wasze pretensje do świata pewnie wyłażą Wam wszystkimi porami skóry i dlatego kobiety od Was uciekają. Nic, tylko iść do sklepu i kupić sobie paczkę żyletek. Albo zostać gejem i szukać drugiego takiego mini-incela. Naprawdę znam ten ból i wiem, że nie jest łatwo. Akurat teraz wróciłem do obiegu, bo rozstałem się z żoną i też chciałbym kogoś poznać. Ale daleki jestem od twierdzenia, że znalezienie kobiety z moim wzrostem to misja niemożliwa. A wy, nie wiem, chcecie teraz znaleźć kobietę "na litość" ?

1,390

Opuszczam ten wątek i nie mam zamiaru więcej tu zaglądać. Właśnie się dowiedziałam, że będąc "po ścianie" jest mi z pewnością wszystko jedno, czy potencjalny wybranek jest brzydki czy głupi, żeby tylko mieć dzieci. No cóż Panowie, z takim podejściem nie dziwię się, że jesteście sami - naprawdę, i to nie jest powód wzrostu. Ot, zagadka rozwikłana. Ja, będąc "po ścianie" nawet bym na Was nie spojrzała po takim tekście.

Dodam tylko, że kilka lat temu miałam się spotkać z facetem 168 cm z portalu randkowego. Wstałam o 5 rano (miałam się z nim tuż po pracy spotkać) żeby ułożyć włosy, zrobić fajny makijaż i najpierw na 8 iść do pracy. I co? pół godziny przed spotkaniem dostaję sms'a, że kolega jest w centrum, skończył załatwiać już własne sprawy i w sumie nie chce mu się czekać na mnie pół godziny, że spotkamy się innym razem i on leci do domu. Podkreślam, że żaden wysoki facet nigdy mnie tak nie potraktował.

Cóż Panowie, gdybyście mieli choć trochę klasy to niski wzrost nie byłby przeszkodą do związku.

1,391

niski_facet napisał/a:

A to że jest badanie przeprowadzone na tysiącach mężczyzn (wielokrotnie tu wrzucane linki - oczywiście od razu kasowane) gdzie wprost było udowodnione, iż praktycznie im niższy facet tym drastycznie wzrasta wspólczynnik samotności, podczas gdy wysocy faceci praktycznie nigdy nie są kawalerami. (zależność liniowa - wzrost - bycie w związku).

To ja może tylko wyjaśnię, że gdybyś był uprzejmy zapoznać się z regulaminem, to wiedziałbyś, że linki są kasowane, bo naruszają jego 11 punkt, a nie - jak Tobie wygodnie jest to widzieć - z uwagi na to, że cokolwiek obnażają. Zacytuj treść, podaj źródło (bez linka) i nikt Ci niczego nie usunie. 

niski_facet napisał/a:

To ja może napiszę, że ja, wzrostak (ciekawe czego jeszcze się o sobie dowiem? big_smile), kiedy zaczęłam spotykać się z moim niezbyt wysokim mężem, miałam ledwo 21 lat. To coś zmienia w Twoich statystykach?

Swoją drogą raz jeszcze powtórzę - za siebie i zapewne za wielu uczestników tej dyskusji również, że nam jest naprawdę wszystko jedno co Ty i Tobie podobni zrobią ze swoim życiem i czy będziecie kisić się w swoim własnym sosie udając, że nie macie na nic wpływu, czy jednak - jak ci wszyscy niscy, ale przy tym pozytywnie nastawieni i wartościowi mężczyźni, którzy są w związkach i wydają się być całkiem szczęśliwi - skupicie się na tym, co jeszcze można zmienić.

1,392 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-31 20:39:32)

Ale padały tez przykłady młodych dziewczyn jeśli mnie pamięć nie myli

Nawiasem rozwaliło mnie to określenie ze ściana, gdzie tak się mówi? Czemu ściana? I ta ściana zaczyna się od kiedy, 25 roku życia? Czy 30? big_smile

1,393 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2021-01-31 20:55:24)

Dziwię się, że od wielu stron użytkowniczki forum dyskutują i usiłują cokolwiek wytłumaczyć bohaterom wątku, tj. niskim panom, którzy twierdzą, iż przyczyną braku powodzenia u kobiet jest ich wzrost. Dziwię się, że dyskutują z nimi pomimo słów, które pod adresem kobiet padają.

Celem tychże panów nie jest zrozumienie czegokolwiek, nie jest zmiana własnego funkcjonowania, ale utwierdzenie się w swym sposobie myślenia, znalezienie współtowarzyszy "niedoli" i wspólne wylewanie jadu na kobiety.

Ciekawa jestem, ile inwektyw musi jeszcze paść (na kobiecym w założeniu forum), by wątek został zamknięty.

1,394 Ostatnio edytowany przez niski_facet (2021-01-31 21:00:22)

jjbp napisał/a:

Ale padały tez przykłady młodych dziewczyn jeśli mnie pamięć nie myli

Nawiasem rozwaliło mnie to określenie ze ściana, gdzie tak się mówi? Czemu ściana? I ta ściana zaczyna się od kiedy, 25 roku życia? Czy 30? big_smile

Przeczytałem to w pewnym artykule napisanym uwagę: przez kobietę o kobietach po 30:) Chyba dalej jest często używane to określenie? Kiedyś wpisałem już nie pamiętam czemu w google frazę "kobieta po 30" i większość artykułów było właśnie o tym drastycznym obniżaniu wymagań przez kobietę i braniu pierwszego lepszego - pokazane w złym świetle, bo faceci przebrani, zostali sami alkoholicy, rozwodnicy i te nieszczęsne obniżały wymagania i ładowały się w toksyczne związki itd. W jednym artykule nazwano to zderzeniem ze ścianą - bo młoda 2X letnia kobieta przyzwyczajona do tego, że zawsze ma mnóstwo adoratorów, może przebierać, wybrzydzać i generalnie ma czas, może sobie robić karierę, imprezować. Nagle dobija do 30 lub późniejszego wieku i uświadamia sobie, że wszyscy fajni faceci są już zajęci, a ci przystojni co kiedyś chcieli się wiązać teraz chcą tylko seksu i żaden nie chce się wiązać. Dlatego chyba nazywa się ścianą, bo żyły w przekonaniu, że zawsze będą młode i piękne i księżęta będą bajerować i związek z fajnym facetem będą mieć od tak, a tu nagle ci fajni faceci nie chcą się wiązać i już nie ma takiego powodzenia, zostają ci faceci nazwani w artykule "gorszego" sortu cokolwiek tamta autorka miała na myśli.

---

Ja nie mam nic przeciwko zamknięciu bo już od 5 strony są powtarzane w kółko te same slogany. Zauważcie, żę ciągle do tego wątki przychodzą nowi niscy narzekający, ale ani jeden szczęśliwy niski facet tu nie zawitał. Szkoda

1,395 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2021-01-31 21:35:58)

Wielokropek napisał/a:

Dziwię się, że od wielu stron użytkowniczki forum dyskutują i usiłują cokolwiek wytłumaczyć bohaterom wątku, tj. niskim panom, którzy twierdzą, iż przyczyną braku powodzenia u kobiet jest ich wzrost. Dziwię się, że dyskutują z nimi pomimo słów, które pod adresem kobiet padają.

Celem tychże panów nie jest zrozumienie czegokolwiek, nie jest zmiana własnego funkcjonowania, ale utwierdzenie się w swym sposobie myślenia, znalezienie współtowarzyszy "niedoli" i wspólne wylewanie jadu na kobiety.

Ciekawa jestem, ile inwektyw musi jeszcze paść (na kobiecym w założeniu forum), by wątek został zamknięty.

100% racji. Też się nad tym zastanawiam i mdli mnie już od tego pieprzenia o tym, jakie to kobiety są beznadziejne, bo patrzą na wzrost faceta. Nikt tu nijak nie poradzi, gdy wraz z niskim wzrostem u faceta idzie rozum wielkości mikrochipa. I nie o pojemność chodzi, tylko o gabaryty.

1,396

niski_facet napisał/a:

Ja nie mam nic przeciwko zamknięciu bo już od 5 strony są powtarzane w kółko te same slogany. Zauważcie, żę ciągle do tego wątki przychodzą nowi niscy narzekający, ale ani jeden szczęśliwy niski facet tu nie zawitał. Szkoda

Bo to tak jak u dentysty. Cholera sami z zepsutymi zębami przychodzą big_smile

Ja nie twierdzę, że jestem szczęśliwy (to całkiem inna kwestia), ale w życiu bym takich głupot jak Wy nie pisał. To jest po prostu czysta żenada. Zamiast patrzeć tylko na swoje centymetry to zalecam dużo autorefleksji, bo naprawdę problem nie jest we wzroście.

1,397

Nikt tu nikogo nie obraża. Chociaż rozumiem, że prawda boli. Prawda jest taka, że kobiety ODRZUCAJĄ niskich facetów. Uważają ich za gorszych. Świata się nie zmieni, ale warto o tym pisać by kobiety nie mówiły potem niskim, że wina leży w ich charakterze.

Opowiem wam historię niskiego, a jakże kolegi. Miał 3 dziewczyny, ale one go nie kochały. Były z nim ale rozglądały się za innym. 1 mimo że ze sobą sypiali mówiła mu że nie jest w nim zakochana, że musi nieco czasu minąć zanim coś poczuje, bo ona tak ma. Potem poznała przystojnego, wysokiego i kolegę z dnia na dzień zostawiła. Dodam, że gdy kolega rozmawiał przez fejsa na video z mamą tamtej dziewczyny to mówiła mu e jest przystojny, Sam widziałem bo byłem przy tej rozmowie. Kumpel korzystał z mojego laptopa by pogadać z dziewczyną i jej mama przechodziła i zainteresowała się z kim rozmawia.

Zaprosiła kumpla na obiad. Jednak dziewczyna robiła wszystko by kolega zaproszony nie został. Nie chciała by przyszedł.

Potem wstawiła na fejsie zdjęcie u niej w domu z nowym chłopakiem, jakoś go nie wstydziła się przyprowadzić.

Rok później poznał inną, gadał z jej ojcem przez telefon i został zaproszony. Jego dziewczyna jednak powiedziała mu że nie chce by poznał jej rodziców. Potem poznała innego wysokiego i mu dała kopa w dupę.

Dodam, że obie panny miały w między czasie konta na portalu randkowym.

Inna dziewczyna i historia się powtarza. 28 letnia otyła dziewczyna z dzieckiem. Kolega myślał że coś z tego może być, ale słyszał nie możemy być w związku bo kilka miesięcy to za szybko. Na ulicy nie chciała z nim iść za rękę, a gdy spotkali jej znajomych mówiła, że to tylko kolega.

Miała pójść na wesele siostry, to wybrała się sama bo nie chciała iść z kolegą.

Wstydziły się go. Kumpel z twarzy normalnie wygląda, wysportowana sylwetka. Ma jednak 162 cm wzrostu.

O tym trzeba pisać bo to jest chora dyskryminacja i to powinno się leczyć.

Przejrzałem temat i padały propozycje rozwoju. Ciekawe że kiedy niski facet będzie się rozwijał, chociaż nie wiem co mieliście na myśli, to wysoki bez rozwijania będzie przebierał w pannach. Czyli co niski musi zasłużyć tak? Kobiety dają do zrozumienia, na razie jesteś beee, ale kiedy popracujesz to może się z tobą umówię. Gdzie tu jakaś miłość? Inni jakoś na nią nie muszą się specjalnie starać, a niscy już tak.

1,398

suzuru napisał/a:

Nikt tu nikogo nie obraża. Chociaż rozumiem, że prawda boli. Prawda jest taka, że kobiety ODRZUCAJĄ niskich facetów. Uważają ich za gorszych. Świata się nie zmieni, ale warto o tym pisać by kobiety nie mówiły potem niskim, że wina leży w ich charakterze.

Opowiem wam historię niskiego, a jakże kolegi. Miał 3 dziewczyny, ale one go nie kochały. Były z nim ale rozglądały się za innym. 1 mimo że ze sobą sypiali mówiła mu że nie jest w nim zakochana, że musi nieco czasu minąć zanim coś poczuje, bo ona tak ma. Potem poznała przystojnego, wysokiego i kolegę z dnia na dzień zostawiła. Dodam, że gdy kolega rozmawiał przez fejsa na video z mamą tamtej dziewczyny to mówiła mu e jest przystojny, Sam widziałem bo byłem przy tej rozmowie. Kumpel korzystał z mojego laptopa by pogadać z dziewczyną i jej mama przechodziła i zainteresowała się z kim rozmawia.

Zaprosiła kumpla na obiad. Jednak dziewczyna robiła wszystko by kolega zaproszony nie został. Nie chciała by przyszedł.

Potem wstawiła na fejsie zdjęcie u niej w domu z nowym chłopakiem, jakoś go nie wstydziła się przyprowadzić.

Rok później poznał inną, gadał z jej ojcem przez telefon i został zaproszony. Jego dziewczyna jednak powiedziała mu że nie chce by poznał jej rodziców. Potem poznała innego wysokiego i mu dała kopa w dupę.

Dodam, że obie panny miały w między czasie konta na portalu randkowym.

Inna dziewczyna i historia się powtarza. 28 letnia otyła dziewczyna z dzieckiem. Kolega myślał że coś z tego może być, ale słyszał nie możemy być w związku bo kilka miesięcy to za szybko. Na ulicy nie chciała z nim iść za rękę, a gdy spotkali jej znajomych mówiła, że to tylko kolega.

Miała pójść na wesele siostry, to wybrała się sama bo nie chciała iść z kolegą.

Wstydziły się go. Kumpel z twarzy normalnie wygląda, wysportowana sylwetka. Ma jednak 162 cm wzrostu.

O tym trzeba pisać bo to jest chora dyskryminacja i to powinno się leczyć.

Przejrzałem temat i padały propozycje rozwoju. Ciekawe że kiedy niski facet będzie się rozwijał, chociaż nie wiem co mieliście na myśli, to wysoki bez rozwijania będzie przebierał w pannach. Czyli co niski musi zasłużyć tak? Kobiety dają do zrozumienia, na razie jesteś beee, ale kiedy popracujesz to może się z tobą umówię. Gdzie tu jakaś miłość? Inni jakoś na nią nie muszą się specjalnie starać, a niscy już tak.

Skąd Wy takie historie bierzecie ? Z "Trudnych tematów" ? big_smile Mieszkacie w jakimś pato-landzie, gdzie dziewczyny są kompletnie bezmózgowe i mają wyciętą empatię ? Czytam te Wasze historie i są jakieś kompletnie przekolorozywane, albo naprawdę obracacie się w dość słabym mentalnie towarzystwie, co mówi też coś o Was. Zresztą Wy to jesteście tacy Macierewicze "niskiego wzrostu" i w każdej sytuacji widzicie wpływ tych centymetrów. Masakra big_smile

1,399 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2021-02-01 11:20:49)

Misinx napisał/a:
niski_facet napisał/a:

Bo to tak jak u dentysty. Cholera sami z zepsutymi zębami przychodzą big_smile

Like!!!

Aczkolwiek do dentysty też chodzi się, aby tylko skontrolować swoje uzębienie. tongue tongue tongue

Dałam przykład 4 niskich Facetów, którzy byli/są w związku, nikt z Was niskich nie skomentował  tego.
Skomentował za to Facet, który ma ponad 180 cm i swoje dziwne teorię na temat zasobów. big_smile big_smile big_smile

Macie tutaj naoczny przykład, że 21 letnia wówczas Kobieta zainteresowała się Facetem prawie Jej wzrostu.
I tutaj ważna wiadomość dla Tom94, nie był to Facet majętny.
Oczywiście chodzi mi o Olinkę i Jej Męża.
Ile jeszcze naocznych przykładów Wam podać,  abyście przestali pluć tym swoim jadem?
Tacy mali a jad wydobywający się z Was ma niesamowicie sporo cm.
Więc u Was się to po prostu wyrównuje.
Niski wzrost vs jad wydobywający się z Was.

Aaa i jeszcze jedno wspomniany Tom94 ma ponad 180 cm jest bez kobiety, więc jak to jest z Waszą teorią, że wysoki facet zawsze będzie miał kobietę?

1,400

Wmawiacie mi że problem znajduje się w podejściu, że tak naprawdę to nie bycie niskim powoduje odrzucenie. Tymczasem wiele razy zdarzyło się że pisząc z dziewczyną rozmowa kleiła się, dziewczyna sugerowała spotkanie, była zainteresowana o czym świadczyły słowa typu; że super mi się z tobą rozmawia, że jesteś fajny, a jednak potem gdy spytała o wzrost więcej albo się nie odezwała, albo stwierdziła że jestem za niski dla niej bo jestem wyższy jedynie o kilka cm.

Zatem to nie problem z prowadzeniem rozmowy, ani charakteru tylko ewidentnie wzrostu.

1,401

I tak "ad mortem defecatam". hmm

1,402

suzuru napisał/a:

Wmawiacie mi że problem znajduje się w podejściu, że tak naprawdę to nie bycie niskim powoduje odrzucenie. Tymczasem wiele razy zdarzyło się że pisząc z dziewczyną rozmowa kleiła się, dziewczyna sugerowała spotkanie, była zainteresowana o czym świadczyły słowa typu; że super mi się z tobą rozmawia, że jesteś fajny, a jednak potem gdy spytała o wzrost więcej albo się nie odezwała, albo stwierdziła że jestem za niski dla niej bo jestem wyższy jedynie o kilka cm.

Zatem to nie problem z prowadzeniem rozmowy, ani charakteru tylko ewidentnie wzrostu.

Dla mnie to problem z portalami randkowymi.
Bo kobiety tez sie stykaja z takimi uwagami od facetow w naprawde roznych dziedzinach.

Dlatego ja jestem zwolenniczka poznawania ludzi w realu, a nie w internecie. A nawet jak w internecie, to poznawania najpierw przyjacielsko, a nie zwiazkowo.

1,403

Tylko gdzie w realu poznać? Pójść do knajpy, na imprezę? Z moim wzrostem w miejscu gdzie pełno jest wysokich kolesi, a dziewczyny pozakładane mają szpilki to tak jakby wejść do klatki lwa i liczyć że ten się z nami zaprzyjaźni tongue

1,404

suzuru napisał/a:

Tylko gdzie w realu poznać? Pójść do knajpy, na imprezę? Z moim wzrostem w miejscu gdzie pełno jest wysokich kolesi, a dziewczyny pozakładane mają szpilki to tak jakby wejść do klatki lwa i liczyć że ten się z nami zaprzyjaźni tongue

Kurs jezykowy, szkola tanca, klub czytelniczy, wyklad goscinny, spotkanie autorskie.
Chodzi o miejsca, gdzie mozesz najpierw poznac ludzi, rozmawiac z nimi na neutralne tematy, spotykac sie regularnie z tymi samymi osobami, a potem jezeli ktos Ci sie spodoba, to przeniesc relacje dalej.

1,405

Zapisałem się na kurs językowy kilka lat temu. Więcej było kolesi niż dziewczyn. A wszystkie poza tym były zajęte tongue

1,406 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-02-01 12:40:36)

Niscy ludzie też chodzą na imprezy i nie wszyscy są tam w szpilkach;)

1,407

Byłem kilka razy w klubie. Siedziałem przy barze sącząc drinka. Każda jedna dziewczyna miała szpilki. Nie sądzę by choć jedna nawet najbardziej pijana zwróciła na mnie uwagę w morzu wysokich kolesi.

1,408

Kluby to kluby, domówki lub puby już wyglądają inaczej

1,409

suzuru napisał/a:

Ciebie to już naprawdę ciężko traktować poważnie. Wszędzie widzisz problem, wysokich kolesi, dziewczyny w szpilkach. Po prostu przesrane. Nie wiem. Są miejsca gdzie sufit jest bardzo nisko i wysokich facetów nie spotkasz np. w łodziach podwodnych, niektórych piwnicach, poddaszach... wink Kobiety w szpilkach się też nie zmieszczą. A w ogóle to czemu nie pojedziesz gdzieś na daleki wschód ? Tam są same "krasnale", a azjatki są naprawdę ładne. I chyba rzadko chodzą w szpilkach. Taki facet z Europy to wiesz jakie miałby tam powodzenie ?

1,410 Ostatnio edytowany przez Britan (2021-02-01 12:44:35)

Misinx napisał/a:
suzuru napisał/a:

Ciebie to już naprawdę ciężko traktować poważnie. Wszędzie widzisz problem, wysokich kolesi, dziewczyny w szpilkach. Po prostu przesrane. Nie wiem. Są miejsca gdzie sufit jest bardzo nisko i wysokich facetów nie spotkasz np. w łodziach podwodnych, niektórych piwnicach, poddaszach... wink Kobiety w szpilkach się też nie zmieszczą. A w ogóle to czemu nie pojedziesz gdzieś na daleki wschód ? Tam są same "krasnale", a azjatki są naprawdę ładne. I chyba rzadko chodzą w szpilkach. Taki facet z Europy to wiesz jakie miałby tam powodzenie ?

Właśnie.
Zachowujecie się jak takie melepety.
Na takie zachowanie kobiety mają wręcz alergię, a nie na niski wzrost.

Dajecie przykłady kilku kobiet i na tym opieracie ocenę całej populacji? big_smile

1,411

suzuru napisał/a:

Zapisałem się na kurs językowy kilka lat temu. Więcej było kolesi niż dziewczyn. A wszystkie poza tym były zajęte tongue

No ale Ty myslisz, ze pojdziesz na pierwszy kurs i od razu znajdziesz tam zone? big_smile Chodzi o to po prostu, zeby wychodzic z domu miedzy ludzi i poznawac nowe osoby. Nie z nastawieniem, ze szukasz dziewczyny, tylko ogolnie po prostu poznawac, a samo przyjdzie.

1,412

Dajemy przykłady bo takich kobiet które nas źle potraktowały było znacznie więcej. Co do wyjazdu, polecasz wyjazd by pójść na randkę gdy inni mogą w tym kraju to zrobic no weź sobie nie żartuj

1,413 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-02-01 12:52:22)

suzuru napisał/a:

Dajemy przykłady bo takich kobiet które nas źle potraktowały było znacznie więcej. Co do wyjazdu, polecasz wyjazd by pójść na randkę gdy inni mogą w tym kraju to zrobic no weź sobie nie żartuj

A dlaczego nie ? Z drugiej strony wiesz ilu gości w tym kraju chciałoby poznać azjatkę ? Pewnie dużo. I oni też nie mogą. Mógłbyś zaszpanować przed kolegami big_smile
Mielibyście ładne mieszane dzieci smile

1,414 Ostatnio edytowany przez Britan (2021-02-01 12:56:00)

suzuru napisał/a:

Bo świat nigdy nie był i nigdy nie będzie sprawiedliwy. Nie ma czegoś takiego jak równe szanse.
Zachowuj się dalej jak przegryw lub zacznij żyć.
Twój wybór.

1,415

Kurcze. Pierwszy facet, ktory mi sie podobal, chcial sie ze mna przespac, a potem przestal sie odzywac.

Musze isc zalozyc temat o tym, jak to wszystkim facetom zalezy tylko i wylacznie na seksie i jak to wszyscy traktuja kobiety przedmiotowo i jak to faceci to idioci.

1,416

Lady Loka napisał/a:

Kurcze. Pierwszy facet, ktory mi sie podobal, chcial sie ze mna przespac, a potem przestal sie odzywac.

Musze isc zalozyc temat o tym, jak to wszystkim facetom zalezy tylko i wylacznie na seksie i jak to wszyscy traktuja kobiety przedmiotowo i jak to faceci to idioci.

Po co zakładać temat ? Przecież wiadomo, że tak jest big_smile

1,417

Misinx napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ale moglabym sobie pokrzyczec.
Jeszcze menda, mowil mi, ze koniecznie musze miec wlosy przynajmniej za lopatki, bo tylko takie kobiety sa atrakcyjne!

O nie!!! Faceci dyskryminuja kobiety z krotkimi wlosami!!!!!!!

1,418 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-02-01 13:17:07)

Lady Loka napisał/a:
Misinx napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ale moglabym sobie pokrzyczec.
Jeszcze menda, mowil mi, ze koniecznie musze miec wlosy przynajmniej za lopatki, bo tylko takie kobiety sa atrakcyjne!

O nie!!! Faceci dyskryminuja kobiety z krotkimi wlosami!!!!!!!

Albo z niskimi łopatkami. Tak czy siak, przesrane mają.

Załóż temat !! big_smile

1,419 Ostatnio edytowany przez Herlina (2021-02-01 14:52:09)

Szczera opinia - mam 174, to na kobietę chyba dość sporo jest. Natomiast spotykałam się z chłopakiem, który miał 162cm. Na tinderze go poznałam i widać było, że jest niższy. Trudno, fajnie się gadało i pierwsza randka też była ekstra. Spotykaliśmy się 3 miesiące, na początku było mi dziwnie i musiałam się przestawić, ale głównie martwiłam się o niego, czy mu nie przeszkadza, że ja jestem wyższa. Na koniec zakładałam szpilki idąc z nim i nie miał z tym problemu. Nie wyszło z innych powodów, które głównie siedziały w nim bo nie potrafił się określić. Potem albo ja albo on kogoś mieliśmy. Od 2,5 roku się kumplujemy i po tym jak się ogarnął - na bank jak mu się nie ułoży z obecną to zaatakuję!

Tylko, że on jest dobrym i uczciwym człowiekiem, spokojnym i inteligentnym, ma wykształcenie i ciekawą pracę, a do tego sporo hobby (instruktor bjj i kitesurfingu). Może panowie - czas zacząć szukać problemu w swojej osobowości a nie wzroście?

Dodam jeszcze, że ostatni miał prawie 2 metry i ch**em był nieziemskim, pogoniony big_smile

1,420

Lady Loka napisał/a:

Musze isc zalozyc temat o tym, jak to wszystkim facetom zalezy tylko i wylacznie na seksie

Bo zależy. O co się obrażać? Kobietom tez chodzi o seks. Tylko, że jak wynika z wątku jaśnie pana, przed seksem kobiety muszą sprawdzić, czy facet kocha, a poznają to po tym, że kaskę wykłada i nie grymasi. Ot cała tajemnica. Oczywiście trzeba to ubrać w jakieś miłosne szaty, żeby wstydliwa prawda nie chodziła goła. smile

1,421 Ostatnio edytowany przez Miroon (2021-02-01 15:41:21)

prego napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Musze isc zalozyc temat o tym, jak to wszystkim facetom zalezy tylko i wylacznie na seksie

Bo zależy. O co się obrażać? Kobietom tez chodzi o seks. Tylko, że jak wynika z wątku jaśnie pana, przed seksem kobiety muszą sprawdzić, czy facet kocha, a poznają to po tym, że kaskę wykłada i nie grymasi. Ot cała tajemnica. Oczywiście trzeba to ubrać w jakieś miłosne szaty, żeby wstydliwa prawda nie chodziła goła. smile

Czyli jednym słowem są jak faceci i chcą tego co faceci, ale przez facetów i przed facetami muszą udawać, że wcale nie? smile
I jak faceci chcą to ok, a jak one to nie? No i kto tu kręci na siebie sam bat.... one czy oni...

1,422 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-02-01 15:47:12)

prego napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Nie ma to jak polaczyc dwa niezwiazane ze soba watki i jeszcze polaczyc to ze mna big_smile

Ja zarabiam sama na siebie smile ba zarabiam obecnie wiecej niz moj partner, wiec ja to akurat nie z tych, ktorym facet musi sypac kasa pod nogi. Nawet na etapie poznawania sie i randek zawsze uwazalam, ze kawe czy jedzenie wole sobie kupic sama, zeby potem nikt nie marudzil, ze wzielam kawe w rozmiarze L zamiast rozmiaru S i przez to naciagnelam na kase wink

edit. To taki przyklad z tym seksem by, wiecie? tongue zeby odbic troche pileczke, bo nie tylko kobiety odrzucaja facetow za glupoty. Faceci kobiety tez. Zwlaszcza na portalach.

1,423 Ostatnio edytowany przez prego (2021-02-01 15:52:44)

Miroon napisał/a:

Czyli jednym słowem są jak faceci i chcą tego co faceci, ale przez facetów i przed facetami muszą udawać, że wcale nie? smile
I jak faceci chcą to ok, a jak one to nie? No i kto tu kręci na siebie sam bat.... one czy oni...

Nie rozumiem czemu cytując moją wypowiedź rozmawiasz sam ze sobą? A do tego swoje myśli przypisujesz mnie?

Lady Loka napisał/a:
prego napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Nie ma to jak polaczyc dwa niezwiazane ze soba watki i jeszcze polaczyc to ze mna big_smile

Z twoim cytatem. smile Przecież nic nie pisałem o Tobie. smile

Lady Loka widzę, że weszłaś na drogę misji obrony dobrej czci kobiet i myślisz, że inni podobnie jak Ty będą bronić dobrej czci męskiej. Wszedłem na bolący odcisk i zaczynasz kolejną jazdę. Jak to facet obraża kobiety.

1,424

No ale jak laczysz cos moim cytatem to laczysz to ze mna, nie wiesz, ze to tak dziala?

Jedyne co mnie boli w tym temacie to generalizowanie.

1,425

Lady Loka napisał/a:

Jedyne co mnie boli w tym temacie to generalizowanie.

Niestety nie. Jesteś przeczulona na punkcie własnej płci. Myślisz, że inni tez tak maja. Podobnie mają koledzy z niskim wzrostem, są przeczuleni na tym punkcie i przenoszą to na innych.

1,426

Prego, ale Ty jesteś świadomy, że kolejny raz wyjąłeś zdanie z kontekstu i je analizujesz bez uwzględnienia nie tylko ciągłości wypowiedzi, ale choćby tego, że był tam sarkazm? W sensie nie w poprzednim poście tylko jeszcze wcześniej.

1,427

Lady Loka napisał/a:

Prego, ale Ty jesteś świadomy, że kolejny raz wyjąłeś zdanie z kontekstu i je analizujesz bez uwzględnienia nie tylko ciągłości wypowiedzi, ale choćby tego, że był tam sarkazm? W sensie nie w poprzednim poście tylko jeszcze wcześniej.

Bez trudu znajdę Twoje wypowiedzi, w których przenosisz na mnie swoją nadwrażliwość np. post 1422. Ale nie o to chodzi. Każdy ma swoje problemy, a to nie jest watek o tobie, czy o mnie. Koniec offtopu, bo nas zaraz moderator za uszy złapie. smile

1,428

Jestem nieco wyższy od autora wątku. Mam jakoś 173 cm, więc niewiele tylko więcej. Śmieszy mnie cała ta dyskusja. Kobiety uporczywie przekonują niewysokich facetów, że ich powodzenie nie zależy od wzrostu, ale wszystko jest kwestią nastawienia.

Podziwiam naiwność. Sam nigdy nie miałem kompleksów aż do czasu gdy zalogowałem się na tinder.
Zostałem dopasowany z dziewczyną, zacząłem z nią pisać. Wszystko przebiegało sprawnie do czasu postawionego pytania - to ile masz wzrostu? Gdy tylko udzieliłem odpowiedzi laski znikały.
I nie, nie brałem się za 20letnie dziewczyny. Mam 30 lat więc celuję w rówieśniczki.

Skoro miałem dobre nastawienie a i tak zostałem odrzucony po napisaniu ile mam wzrostu znaczy to że kobiety odrzucają niewysokich facetów.

Kolejna kwestia. Kumpel obiektywnie 7/10 żalił się mi ostatnio, że na portalach randkowych ma powodzenie, ale jedynie u kobiet do 5/10. Rzadko jakaś 6 się nim zainteresuje. To dowodzi, że hipergamia naprawdę istnieje bo dlaczego do faceta 7 na 10 piszą dziewczyny 4, czy 5, a kobiety 7 i więcej nie odwzajemniają polubień i nie odpisują na wiadomości?

Inna sprawa, że mamy teraz wysyp ładnych dziewczyn. 10-15 lat temu aż tylu atrakcyjnych dziewczyn nie było. Dostęp do kosmetyków i filmów instruktażowych powoduje, że dziewczyny 5/10 stają się 7 i potem faceta poniżej 8 nie chcą, stąd wysyp sfrustrowanych mężczyzn.

Jest teoria że kobiety patrzą bardzo na wygląd i jeśli facet nie spełni wymagań z wyglądu to zostanie odrzucony. No i dobra, wy się śmiejecie. ok. Ale czy nie jest tak, że dziewczyny odrzucają faceta gdyt ten nie podoba się fizycznie? Czy nie jest tak, że twierdzicie iż warto mieć wysokie wymagania dotyczące wyglądu faceta? Jest tak. A zatem potwierdzanie teorię.

Przykładowo dziewczyna wyśmiewa teorię blackpill twierdząc że to bzdury i liczy się odpowiednie nastawienie. No i dajmy na to jakiś przeciętnie wyglądający facet chce ją poznać. Mimo odpowiedniego nastawienia zostanie odrzucony bo dziewczyna ma wysokie wymagania. Wychodzi na to, że teoria się sprawdza, niezależnie od wszxystkiego jeśli z wyglądu facet się nie podoba to zostanie odrzucony. Nastawienie zaś w niczym mu nie pomoże.

Zobaczie na ten przykład z jutuba

wpiszcie na yt

Sup. Okay. TikTok

Facet wyglądał dobrze. Nie był brzydki, a żadna dziewczyna - nawet przeciętnia wyglądająca nie chciała z nim rozmawiać. Czy to jest ok? Jasne, że nie. Odrzuciły go z powodu wyglądu chociaż wcale źle nie wyglądał. Po prostu dziewczyny ogromne oczekiwania mają.

No i kolejna sprawa którą warto poruszyć. Dziewczyna 6 na 10 jest uważana za ładną. Aby facet był postzregany za przystojnego musi być 8/10. Co ciekawe że odpowiednich ładnej dziewczyny 6, jest w oczach kobiet mocno przeciętny. To też potwierdza która płeć większą uwagę zwraca na wygląd.

Nie wspominając o tym, że średnia dziewczyna umaluje się i stanie się ładna, gdzie facet podobnej możliwości nie ma.

Podsumowując to nie problem w nastawieniu lecz w zdecydowanie zbyt wysokioch wymaganicach dziewczyn

1,429

aritera napisał/a:

Jestem nieco wyższy od autora wątku. Mam jakoś 173 cm, więc niewiele tylko więcej. Śmieszy mnie cała ta dyskusja. Kobiety uporczywie przekonują niewysokich facetów, że ich powodzenie nie zależy od wzrostu, ale wszystko jest kwestią nastawienia.

Podziwiam naiwność. Sam nigdy nie miałem kompleksów aż do czasu gdy zalogowałem się na tinder.
Zostałem dopasowany z dziewczyną, zacząłem z nią pisać. Wszystko przebiegało sprawnie do czasu postawionego pytania - to ile masz wzrostu? Gdy tylko udzieliłem odpowiedzi laski znikały.
I nie, nie brałem się za 20letnie dziewczyny. Mam 30 lat więc celuję w rówieśniczki.

Skoro miałem dobre nastawienie a i tak zostałem odrzucony po napisaniu ile mam wzrostu znaczy to że kobiety odrzucają niewysokich facetów.

Kolejna kwestia. Kumpel obiektywnie 7/10 żalił się mi ostatnio, że na portalach randkowych ma powodzenie, ale jedynie u kobiet do 5/10. Rzadko jakaś 6 się nim zainteresuje. To dowodzi, że hipergamia naprawdę istnieje bo dlaczego do faceta 7 na 10 piszą dziewczyny 4, czy 5, a kobiety 7 i więcej nie odwzajemniają polubień i nie odpisują na wiadomości?

Inna sprawa, że mamy teraz wysyp ładnych dziewczyn. 10-15 lat temu aż tylu atrakcyjnych dziewczyn nie było. Dostęp do kosmetyków i filmów instruktażowych powoduje, że dziewczyny 5/10 stają się 7 i potem faceta poniżej 8 nie chcą, stąd wysyp sfrustrowanych mężczyzn.

Jest teoria że kobiety patrzą bardzo na wygląd i jeśli facet nie spełni wymagań z wyglądu to zostanie odrzucony. No i dobra, wy się śmiejecie. ok. Ale czy nie jest tak, że dziewczyny odrzucają faceta gdyt ten nie podoba się fizycznie? Czy nie jest tak, że twierdzicie iż warto mieć wysokie wymagania dotyczące wyglądu faceta? Jest tak. A zatem potwierdzanie teorię.

Przykładowo dziewczyna wyśmiewa teorię blackpill twierdząc że to bzdury i liczy się odpowiednie nastawienie. No i dajmy na to jakiś przeciętnie wyglądający facet chce ją poznać. Mimo odpowiedniego nastawienia zostanie odrzucony bo dziewczyna ma wysokie wymagania. Wychodzi na to, że teoria się sprawdza, niezależnie od wszxystkiego jeśli z wyglądu facet się nie podoba to zostanie odrzucony. Nastawienie zaś w niczym mu nie pomoże.

Zobaczie na ten przykład z jutuba

wpiszcie na yt

Sup. Okay. TikTok

Facet wyglądał dobrze. Nie był brzydki, a żadna dziewczyna - nawet przeciętnia wyglądająca nie chciała z nim rozmawiać. Czy to jest ok? Jasne, że nie. Odrzuciły go z powodu wyglądu chociaż wcale źle nie wyglądał. Po prostu dziewczyny ogromne oczekiwania mają.

No i kolejna sprawa którą warto poruszyć. Dziewczyna 6 na 10 jest uważana za ładną. Aby facet był postzregany za przystojnego musi być 8/10. Co ciekawe że odpowiednich ładnej dziewczyny 6, jest w oczach kobiet mocno przeciętny. To też potwierdza która płeć większą uwagę zwraca na wygląd.

Nie wspominając o tym, że średnia dziewczyna umaluje się i stanie się ładna, gdzie facet podobnej możliwości nie ma.

Podsumowując to nie problem w nastawieniu lecz w zdecydowanie zbyt wysokioch wymaganicach dziewczyn

15 lat temu jeszcze pracodawca pytał na rozmowie czy kobieta planuje dzieci. 15 Lat temu dziewczęta wchodzące w dorosłość miały oprócz dobrego zamążpójścia raczej ciężkie perspektywy. 15 lat temu rożnica płac między kobietami a mężczyznami na tych samych stanowiskach to był dramat.
A teraz czemu mają nie wymagać? Co w tym złego, że ktoś chce mieć partnera, który jest przyjemny dla oka? Ignorujesz chyba dość istotny fakt że sporo kobiet dziś ma parcie na pieniądze (własne) i niezależność. Także jeżeli zarobię na swoje zachcianki, auto naprawia mi mechanik, jak się zepsuje w polu to sciągnie mnie lawet od ubezpieczyciela, jak kran cieknie to dzwonię po hydraulika. Co ja mogę wymagać od faceta oprócz tego aby dobrze wyglądał i mądrze gadał?

1,430

To, że kobiece wymagania są zawyżone. Dla was przystojny facet to obiektywnie atrakcyjny mężczyzna. Poza tym jeśli kobiety chcą by facet się podobał odrzucą przeciętnych. A potem przeciętni wchodzą na forum i czytają - wina charakteru, popracuj nad nim. A co to da skoro dziewczyny olewają z powodu wyglądu.
Teoria jasno mówi że wygląd decyduje o tym czy facet zostanie odrzucony czy nie. Śmiejecie się z tego ale wasze zachowanie jest żywcem wzięte z teorii, którą tak wyśmiewacie.

Krolowalodu idealnie opusuje teorie. Pisze ze wymaga od faceta dobrego wygladu. Wniosek taki ze jesli facet nie ma dobrego wyglądu to zostaje odrzucony.
Czyli potwierdza to co glosi teoria. I teraz co przecietny facet z dobrym nastawieniem bedzie chcial ją poznać i myślicie że ma szansę? Jasne że nie bo nie ma dobrego wyglądu. To żadna wina charakteru tylko wyglądu.

Posty [ 1,366 do 1,430 z 1,705 ]

Strony Poprzednia 1 20 21 22 23 24 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niski facet - szczera opinia.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024