Niski facet - szczera opinia. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niski facet - szczera opinia.

Strony Poprzednia 1 18 19 20 21 22 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,236 do 1,300 z 1,705 ]

1,236

Odp: Niski facet - szczera opinia.

krolowa Ty przyznalas i zaprzeczylas innym dziewczynom, a te inne Tobie i nie ma tu nigdzie logiki.

Wiec ktos tu klamie.

Zobacz podobne tematy :

1,237

Lendy123 napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Akurat Tinder jest naprawdę słabym przykładem.

Bagiennik, nie masz doświadczenia z tą apką z tego co mówisz, więc to tylko sucha opinia.
Na Tinderze nie ma rubryki 'wzrost', więc nie trzeba go od razu podawać, a to w przypadku Autora może pomóc, bo najpierw wykaże się rozmową, a w tym jest podobno niezły.

Sam fakt przesuwania w prawo czy w lewo i decydowanie na tej podstawie o atrakcyjności partnera już mnie zniechęca....

1,238

NTN napisał/a:

Z podanym wzrostem na koncie przystojnego fejka nie miałem par. Z niepodanym par sporo. Tylko że kiedy padały pytania o wzrost dziewczyny uciekały. Ale wedlug was to nie we wzroście leży wina smile

Ale nie każda kobieta o ten wzrost Cię zapyta. Dla mnie wzrost nie jest istotny, więc nie pytałam (chyba że ktoś zapytał mnie, to rzucałam 'A Ty?'), byłam na wielu randkach nie mając pojęcia jakiej postury mężczyznę ujrzę. Dużo moich koleżanek robiło tak samo. Pytają osoby, dla których wzrost jest istotny, mają do tego prawo. Ja też pytałam często o istotne dla mnie kwestie.

Wiadomo, że mało która kobieta powie, że marzy o mężczyźnie 163 cm. Tak samo mało który mężczyzna powie, że marzy o kobiecie 125 kg, o kobiecie z dużym nosem itd. A potem jednak się z takimi wiążą, bo ujely je inne cechy. A drobnych mankamentów w życiu codziennym się po prostu nie zauważa.

1,239

NTN napisał/a:

krolowa Ty przyznalas i zaprzeczylas innym dziewczynom, a te inne Tobie i nie ma tu nigdzie logiki.

Wiec ktos tu klamie.

Nikt nie kłamie, po prostu dla jednych się to liczy dla innych nie - zagadka rozwiązana

1,240

Serio porównujesz faceta 163 cm wzrostu do kobiety ważącej 120kg? Ja dbam o sylwetkę, a kobieta o tej wadze niekoniecznie. Poza tym wraz z wagą zmienia się twarz - ulana nie za dobrze wygląda i ciało pełne tłuszczu. A niski facet ma normalną twarz, normalne ciało, tylko że krótsze nogi. Porównanie fatalne.
Ale skoro tak kobiety widzą niskich facetów to ja powiem jedno; trzeba światu pokazywać jakie są kobiety. Zakładać profile, rozmawiać z dziewczynami, robić screeny, pokazywać potem w sieci, by ludzie widzieli. Wysyłać screeny do znajomych dziewczyn by widzieli, by też widzieli na screenach jakie mają podejście do seksu i jak seksiły się w kiblach z obcymi gościami tylko dlatego że byli przystojni

Gniew jest silniejszy od miłości, skoro więc nie mogę jej zaznać, on zostanie moim sprzymierzeńcem. Tak jak w tych kreskówkach i filmach gdzie postać której dokuczano, gnębiono przeszła na ciemną ściezkę smile

1,241

NTN napisał/a:

Serio porównujesz faceta 163 cm wzrostu do kobiety ważącej 120kg? Ja dbam o sylwetkę, a kobieta o tej wadze niekoniecznie. Poza tym wraz z wagą zmienia się twarz - ulana nie za dobrze wygląda i ciało pełne tłuszczu. A niski facet ma normalną twarz, normalne ciało, tylko że krótsze nogi. Porównanie fatalne.
Ale skoro tak kobiety widzą niskich facetów to ja powiem jedno; trzeba światu pokazywać jakie są kobiety. Zakładać profile, rozmawiać z dziewczynami, robić screeny, pokazywać potem w sieci, by ludzie widzieli. Wysyłać screeny do znajomych dziewczyn by widzieli, by też widzieli na screenach jakie mają podejście do seksu i jak seksiły się w kiblach z obcymi gościami tylko dlatego że byli przystojni

Gniew jest silniejszy od miłości, skoro więc nie mogę jej zaznać, on zostanie moim sprzymierzeńcem. Tak jak w tych kreskówkach i filmach gdzie postać której dokuczano, gnębiono przeszła na ciemną ściezkę smile

Jest takie coś jak tajemnica korespondencji i za upublicznianie prywatnych rozmów mogą zostać wyciągnięte konsekwencje prawne.
Ponadto sam takie rozmowy z tymi dziewczynami zaczynałeś, więc świadczą one i o Tobie. A że sam w nich zmyslales, to i one mogły. Nie mysl że komuś dokuczysz debilnymi pomyslami.

1,242

NTN napisał/a:

i zostaniesz strażnikiem moralności? big_smile Wiesz ja też nie pochwalam rozwiązłego trybu życia, bzykania po kiblach itp i trzymam się z daleka od takich typów. Ale czego szczerze nienawidzę to ludzie co mówią innym jak mają żyć. Najgorszy typ ever.

1,243 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-22 14:18:58)

Kampania gniewu przeciwko całej płci zaszkodzisz co najwyżej sobie. Obce osoby jak je będziesz atakować to po prostu będą wialy gdzie pieprz rośnie i tyle, nie będą jakoś godzinami rozpaczać i zmieniać swojego całego życia bo oby typ coś tam im powiedział

1,244

NTN napisał/a:

Po tym co piszesz, odnoszę wrażenie, że masz spore wymagania co do wyglądu kobiety. Kobietę z filmu określasz jako bardzo przeciętną (ja uważam, że jest całkiem atrakcyjna; ładne oczy uśmiech itd.), a kobiety nieatrakcyjne nazywasz desperatkami.
Ja jeszcze raz powtórzę, to co pisałam wcześniej. Może warto spojrzeć na siebie krytycznie i zacząć mierzyć siły na zamiary?
Nie wiem czy jesteś atrakcyjny czy nie ale biorąc pod uwagę nieszczęsny wzrost, desperację czy wręcz frustrację nie dziwię, że kobiety nie chcą z Tobą umawiać.

1,245

Myślę, że kolesie i dziewczyny widząc popis koleżanek, jak zmienią do nich podejście. Ja nie lubię czegoś takiego, że piszecie mi że wzrost to nie problem, że kobiety wcale przez to nie odrzucają, a potem okazuje się że gdy podaję wzrost mnie olewają, co wskazuje że to we wzroście leży wina niepowodenia.

1,246

Roxan, poczytaj komentarze na yt, piszą że dziewczyna przeciętna. Nie pisałem, że nie jest atrakcyjna, tylko że nie jest super pięknością, jest średnia.

1,247

Ja myślę że prędzej pomyślą że koleżanka ma stalkera. Tak ja bym pomyślała jakby jakiś obcy gość prowadził krucjatę przeciwko jakiejś znajomej za to że sprawiła go na tinderze

1,248

NTN napisał/a:

Roxan, poczytaj komentarze na yt, piszą że dziewczyna przeciętna. Nie pisałem, że nie jest atrakcyjna, tylko że nie jest super pięknością, jest średnia.

A mógłbyś odpowiedzieć na moje pytanie, co według Ciebie świadczy czy też kwalifikuje kobietę do bycia bardzo nieatrakcyjną? Tylko tak szczerze.

1,249

NTN napisał/a:

Myślę, że kolesie i dziewczyny widząc popis koleżanek, jak zmienią do nich podejście. Ja nie lubię czegoś takiego, że piszecie mi że wzrost to nie problem, że kobiety wcale przez to nie odrzucają, a potem okazuje się że gdy podaję wzrost mnie olewają, co wskazuje że to we wzroście leży wina niepowodenia.

Ale czemu nie potrafisz zrozumieć tego, że przez wzrost oleje Cię część kobiet, a nie wszystkie kobiety?

1,250 Ostatnio edytowany przez Roxann (2021-01-22 14:36:35)

Lendy123 napisał/a:
NTN napisał/a:

Ale czemu nie potrafisz zrozumieć tego, że przez wzrost oleje Cię część kobiet, a nie wszystkie kobiety?

Moim zdaniem problem Autora nie polega na tym, że wszystkie kobiety go olewają ale wszystkie z jego "grupy zainteresowania" czyli będące znacznie wyżej od niego pod względem atrakcyjności. Z takim podejściem wcale się nie dziwię, że facet zalicza tylko porażki. Jeśli kobieta ma spory wybór, to może sobie przebierać, robić selekcję na podstawie wzrostu itd. Kobieta, która nie ma takiego powodzenia, szybciej zainteresuje się chłopakiem relatywnie mało atrakcyjnym, a przynajmniej da szansę na bliższe poznanie. Tyle że NTN uważa takie kobiety za desperatki i tu koło zamyka.
Nawet ta kobieta z filmu, którą uważam za całkiem atrakcyjną, przez to że ma niskie poczucie wartości wybrała faceta naprawdę mało ciekawego w porownaniu z innymi. Facet z kolei wybrał najatrakcyjniejszą (moim zdaniem) dziewczynę.

1,251 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2021-01-22 22:30:00)

Dla mnie nieatrakcyjna kobieta to taka, która obiektywnie jest zdecydowanie poniżej przeciętnej.

Angelina Joli jest obiektywnie ładna, ale nie w moim typie, ma za mocne rysy. Za to dziewczyny które są przeciętne, nie są super laskami podobają się mi bardziej np
Linki, linki, linki i jeszcze więcej nieregulaminowych linków. A potem jeszcze linki!

Powyżej przykład średniech z wyglądu

Tu są ładne

I linki.
A tu miss
A gdyby poprzednich linków było mało, to tu jeszcze więcej.

ja celowałem najczęściej w dziewczyny średnie albo poniżej przeciętnych. Do ładnych też podchodziłem parę razy ale nie szło kompletnie

Wybierałem więc i takie o których koledzy mówili, że brzydkie. Sądziłem że u nich mam szanse, ale też narzekały na wzrost

1,252

A ja myślę, że każdy ma prawo do ambicji i marzeń. Nie rozumiem, czemu NTN jest tak atakowany. Jak będzie dalej się trzymał swoich ambicji i miał pretensje, że jest jak jest - to zostanie starym zgorzkniałymi kawalerem. Nie on pierwszy, nie ostatni. Dobrze, że ludzie mają wysokie ambicje i aspiracje.

1,253

prego niezależnie od charakteru i tak mnie żadna nie chce z powodu wzrostu. To jaki jestem bez znaczenia bo dziewczyny i tak mnie nie chcą z powodu wzrostu

1,254

NTN napisał/a:

prego niezależnie od charakteru i tak mnie żadna nie chce z powodu wzrostu. To jaki jestem bez znaczenia bo dziewczyny i tak mnie nie chcą z powodu wzrostu

No to będziesz kawalerem. smile Może poświęć się jakiemuś szczytnemu celowi jak np. Kaczyński. smile

1,255

NTN napisał/a:

A masz czy miałeś w ogóle jakieś koleżanki?
Bo jeśli nie, to nie jest wina wzrostu, przykro mi. Gdybyś miał ciekawy charakter, to ludzie, też dziewczyny by do Ciebie lgnęły, a wtedy możliwe że któraś znajomość się w coś większego przerodziła.
Kojarzysz Qczaja? Ja znam go jeszcze z czasów kiedy nie był znany z tv (był moim fryzjerem smile). I nawet wtedy miał nie tylko z powodu zawodu wiele wielbicielek. Nawet nie wiesz ilu złamał serce przyznając, że jest homo? A on też max 165. Tyle, że też bardzo fajną energię, którą po prostu przyciągał do siebie ludzi, kobiety...

1,256

Energię miał bo pewnie zaznał miłość u innego mężczyzny. Potwierdza to że faceci są mniej wybredni jeśli chodzi o wzrost. Ja jestem hetero więc nie pójdę tą drogą.

No i w jaki sposób niby przyciągał kobiety? Lubiły go jako kolegę. To nic nie znaczyło.

Koleżanki miałem, mam. Pisałem o tym w innych postach. Przytoczyłem nawet kilka akcji z podbojów gdzie dziewczyny komplementowały mój charakter.
Zresztą opowiadałem że koleżanki również nie szczędziły pochlebstw. Co z tego skoro żadna nie była zainteresowana. A za plecami śmiały się z mojego wzrostu.

1,257

NTN napisał/a:

No i w jaki sposób niby przyciągał kobiety? Lubiły go jako kolegę. To nic nie znaczyło.

Po prostu swoją osobą, tym jak rozmawiał, jaką energią epatował, poczuciem humoru itd. No nie tylko... moja znajoma szczerze się w nim podkochiwała. Zresztą nie ona jedna. Zaznaczę, że to było sporo lat temu, kiedy był tylko "zwykłym fryzjerem". Bo zaraz pewnie pojawią zarzuty, że znany itd.

1,258

Sporo lat temu, kiedy jeszcze nie było tinderów itp. To one zespuły wszystko. Jesteś wysoki i w miarę twarz ok, to dziewczyny są zainteresowane, spotykasz się poznajesz i wszystko idzie gładko. Jesteś niski, to twój charakter kobiet nie interesuje, od razu dostajesz spława. Możesz znaleźć koleżankę, przez lata ją poznawać
a ona w tym czasie zmieni kilku chłopaków i moze potem zakocha się w charakterze. To bajka bo w szufladce kolega jak się jest to się nie wyjdzie. A na pewno nie
niski koleś.

Mam żal do kobiet

1,259 Ostatnio edytowany przez Britan (2021-01-22 15:10:51)

NTN napisał/a:

Mam żal do kobiet

Masz i to trzeba leczyć u specjalisty.

1,260

To tylko w Twoich oczach wysokim mężczyznom i wszystkim kobietom wchodzenie w superzwiazki przychodzi łatwo. Tymczasem wystarczy rozejrzeć się wokół ilu jest singli, osób rozwiedzionych itd. Ludzi są sami z najróżniejszych powodów. I wszyscy mają mieć do kogoś żal?

1,261

NTN napisał/a:

Sporo lat temu, kiedy jeszcze nie było tinderów itp. To one zespuły wszystko. Jesteś wysoki i w miarę twarz ok, to dziewczyny są zainteresowane, spotykasz się poznajesz i wszystko idzie gładko. Jesteś niski, to twój charakter kobiet nie interesuje, od razu dostajesz spława. Możesz znaleźć koleżankę, przez lata ją poznawać
a ona w tym czasie zmieni kilku chłopaków i moze potem zakocha się w charakterze. To bajka bo w szufladce kolega jak się jest to się nie wyjdzie. A na pewno nie
niski koleś.

Mam żal do kobiet

Trudno mi się wypowiadać za inne kobiety, tym bardziej, że ja jestem wysoka (173) i nie będę kłamać, że chętnie bym się umówiła z facetem Twojego wzrostu. Niemniej jednak raz spotykałam się z facetem, który miał ok 170. Tzn nigdy go nie mierzyłam ale był albo równy albo ciut niższy ode mnie. Mi to jakoś specjalnie nie przeszkadzało mimo że rzadziej nosiłam buty na wysokiej szpilce ale nie cierpiałam z tego powodu. To on się źle czuł z tym, że jest "niski". I to jego kompleksy na tym punkcie zaczęły mnie irytować, nie jego sam wzrost. Z czasem stało się to nie do zniesienia bo on nie wierzył, że jest dla mnie atrakcyjny i nie przeszkadza mi, że jak założę szpilki, to jest widocznie niższy.

1,262

Nie miałbym problemu z wyższą dziewczyną w szpilkach, o ile ona by mnie akceptowała. Natomiast nie ukrywam, że wstydzę i krępuję się wyższych od siebie dziewczyn. Wynika to ze strachu kompromitacji bo wiem że jestem dla nich 0 i by się ze mną nie umówiły, jak Roxanka sama napisała że nie marzy o facecie 163

1,263

A z wyższa bez szpilek byś miał problem?

1,264 Ostatnio edytowany przez Britan (2021-01-22 15:26:43)

NTN napisał/a:

Nie miałbym problemu z wyższą dziewczyną w szpilkach, o ile ona by mnie akceptowała. Natomiast nie ukrywam, że wstydzę i krępuję się wyższych od siebie dziewczyn. Wynika to ze strachu kompromitacji bo wiem że jestem dla nich 0 i by się ze mną nie umówiły, jak Roxanka sama napisała że nie marzy o facecie 163

Musi marzyć, bo inaczej uważa faceta za śmiecia? smile
Na prawdę masz kompletnie inną niż rzeczywistość wizję miłości/związków.
Prawdziwe, trwałe związki to nie takie z filmów czy piosenek.

1,265

NTN napisał/a:

I dlatego, że są kobiety, które nie marzą o mężczyźnie 163 cm, Ty nie możesz być z żadną kobietą?
Zrozum, że ktos Cię może pokochać bez względu na ten wzrost, nawet jeśli nie marzy o facecie 163 cm. I z takim wzrostem możesz jej się podobać najbardziej na świecie. I naprawdę wystarczy, że bedzie to jedna kobieta, jeśli zatrybi z obu stron. Wtedy to nie ma najmniejszego znaczenia czy iles tam miliardów innych kobiet marzy o facecie 163 cm czy nie marzy.

1,266 Ostatnio edytowany przez Roxann (2021-01-22 15:35:28)

NTN napisał/a:

Nie wiem czy sam wzrost byłby dla mnie problemem czy kompleksy. I raczej to drugie. Każdy z nas jakieś ma ale jeżeli stają się one jakąś chorą obsesją (jak u Ciebie), to już nie jest fajne.  Podejrzewam, że nawet gdyby jakaś kobieta z Tobą umówiła i tak byś źle czuł i prędzej czy później Twoje kompleksy doprowadziłyby do rozpadu.
Mój ex np. był tak zafiksowany na tym, że jak jakiś facet za mną obejrzał, to potrafił mi zarzucać, że na pewno wolałabym tamtego, wysokiego, niż go albo uważał, że  dlatego zaczęłam nosić rzadziej szpilki bo na pewno się go wstydzę. Nic z tych rzeczy... ale to jego gadanie po prostu stało się nie do zniesienia.

1,267

Britan dziewczyny nie chcą niskiego 163, skoro nie chcą to się z nim nie umówią, a nie umówią bo nie widzą w nim atrakcyjnego chłopaka.
Jeśli kobieta postrzega faceta jako mało interesującego to mu nie da szansy zwłaszcza gdy kręcą się inni faceci, a o to w erze tindera nie trudno.

Z dziewczyną, która nie potrzebuje szpilek by być ode mnie wyższa źle bym się czuł. Mam przekonania, pewnie słuszne, że takie dziewczyny patrzą na mnie krzywo, tak jak pisała Roxanka nie chciałaby się umówić. Wiedząc że to prawda sam widok wysokich kobiet pogłębia słabe samopoczucie.

Gdybym wiedział, że nie odrzuci przez wzrost pewnie czułbym się inaczej, ale tak.

Mnóstwo razy słyszałem od dziewczyn ze jestem niski. Tego typu oskarżenia pod moim adresem padały z ust dziewczyn które były niższe ode mnie lub mojego wzrostu, albo nieco wyższego. Gdyby laskom wzrost nie przeszkadzał jak próbujecie mi wmówić to nie słyszałbym podobnych uwag.

1,268 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-22 15:38:14)

Widzisz NTN tyle krzyku o to że laski nie marzą o niższym od siebie podczas gdy tym sam o wyższej od siebie też nie marzysz. Delikatna niekonsekwencja. Poza tym nie każda odrzuci, jak już mówiłam 53826638 razy w tym wątku ja jestem w związku z niższym (bez szpilek)

1,269

Ok ale ja nie celuję w wysokie dziewczyny tylko niższe od siebie. A one mnie również nie chcą. Myślisz że podchodziłem do wysokich lasek, albo z nimi pisałem?
Wyraźnie opsiałem sytuację, w której dziewczyna niższa ode mnie, która nie była typem instagirl odrzucila mnie z powodu wzrostu

1,270

Przecież od lasek wymagasz żeby dały szanse i wyższym i nizszym i równym. To Ty też daj szanse wyższym i równym, może tam się znajdzie jakaś fajna.

1,271

NTN, to nie jest ani tak, że wszystkim dziewczynom niski wzrost nie przeszkadza albo wszystkim przeszkadza. Gusta są różne. Części przeszkadza, a części nie - dostałeś na to dużo dowodów na forum. Tylko że zamiast skupić się na tych dziewczynach, którym nie przeszkadza niski facet, Ty roztrząsasz to, że są dziewczyny, którym niski wzrost przeszkadza. I nie dostrzegasz jakie Twoje poglądy są absurdalne.

1,272 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-01-22 15:46:51)

Jedna rzecz mnie zastanawia. Wiadomo, ze gusta są różne, ale gdzieś tam istnieją jakies mniej lub bardziej uniwersalne kanony atrakcyjności, choć oczywiście dla danej osoby, po bliższym poznaniu już ta atrakcyjność się przedstawia ianczej. Jendak skoro Autor uderza do względnie przecietnych kobiet, to jeśli owe przeciętne lub nawet kobiety o urodzie poniżej przeciętnej marzą o przystojniaku lub typowym adonisie, to już można się zastanawiać, czy niektóre pretensje Autora mogą być w pewnym stopniu uzasadnione..Jak to ktoś wyżęj napisał, każdy ma ambicje i podświadomie chce za partnera osobę atrakcyjną, choćby i sam nie był zbyt atrakcyjny. Jak chodzi np o rysy twarzy, to gdzies czytałem, że wg popularnego schematu facet o regularnych rysach i kwadratowej szczęce jest zdecydowanie bardziej pożądany..A w sumie, jak się widzi na ulicy, to takich jest skrajnie niewiele.

Jak chodzi o posiadanei koleżanek, to problem może wynikać z faktu, że czasami druga stron aod razu bierze zwykłą uprzejmość i flirt za chęć stworzenia związku i wyczuwa to "parcie", dlatego może się zbyt często odsuwać od nas. Albo w drugą stronę: kobieta widzi w facecie tylko i wyłącznie kandydata na partnera i do razu sobie go ocenia pod tym kątem..

1,273 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-01-22 15:54:58)

milion razy na tym forum pisałam że niski facet nie powinien uderzać do małej kobietki bo te same mają kompleksy większe lub mniejsze na tym punkcie i lubia dryblasów, potwierdzają to opinie  niskich kobietek na forum i małżeństwa które znam w realu.
Jak będzie 5 cm wyższa w szpilkach to nie tragedia.
Będąc niższym masz trochę pod górkę i mniejszy wybór, ale mozesz znależć fajna kobietę i już jej tymi kompleksami nie zadręczać..
proponuję sobie wszystkie małe odpuścić eksperymentalnie i uderzać tak do + 5 cm smile
I nie do średnich, tylko takich co Ci się podobają naprawdę smile

1,274

Ela to z moim 163 do jakich mam celować? Powyżej nie bo są wyższe i mniejsze szanse. Równe wzrostem +-1 cm źle bo facet powinien być wyższy.
Kilka cm mniejsze nie bo lgną do dryblasów. To do jakich mam podchodzić?

1,275 Ostatnio edytowany przez Roxann (2021-01-22 15:58:25)

jjbp napisał/a:

Przecież od lasek wymagasz żeby dały szanse i wyższym i nizszym i równym. To Ty też daj szanse wyższym i równym, może tam się znajdzie jakaś fajna.

Cytując powyższe nawiążę jeszcze do kwestii genów. My kobiety mamy w jakimś tam stopniu zakodowane, że choćby podświadomie dobieramy partnerów pod tym względem. Jeżeli facet jest niski i ma z tego powodu kompleksy zwiąże się z niską kobietą, to w sytuacji kiedy będą mieli dzieci, one najprawdopodobniej będą jeszcze niższe. Natomiast w sytuacji kiedy jedno jest wyższe, jest szansa, że ten wzrost u dziecka będzie większy. Ja np. uważam że te moje 173 jak na dziewczynę to jest aż aż i sama w szpilkach czuję się baardzo wysoka (a najbardziej mi się podobają takie 10 cm). Dziewczyny, które mają  160-165 jak założą takie szpilki to są mojego wzrostu. A ja wtedy mam ponad 180, a to już sporo.
Akurat teraz jestem z facetem, który ma 188, więc bez problemu mogę i takie buty nosić ale gdybym miała dzieci, tym bardziej córkę, to chyba wolałabym by nie miała 180, choć wiadomo, że to nie jest takie proste z tym przełożeniem cech. Dla chłopaka to i 190 nie przeszkadza. Zbyt duże odchylenie w żadną stronę nie jest fajne.

1,276

NTN napisał/a:

Ela to z moim 163 do jakich mam celować? Powyżej nie bo są wyższe i mniejsze szanse. Równe wzrostem +-1 cm źle bo facet powinien być wyższy.

do 163-168-- bardzo dużo takich jest.

1,277

Do wszystkich trzech grup, idąc za Twoja teoria że kobiety też powinny rozważać wszystkie trzy kategorie

1,278

O nie, 168 to nie. Spotkałem się kiedyś z taką jedną dziewczyną poznaną na sympatii. Puszysta bardzo, waga ponad 100kg Sympatyczna, miła. Spotkaliśmy się. Gdy wszedłem do kawiarni siedziała, dosiadłem się. Było fajnie. Potem gdy wstaliśmy spojrzała na mnie z óry i spytała ile mam wrostu, odparłem że 163, a ona że ma 168 i czuje sie niezrecznie i mnie olała.

1,279

NTN napisał/a:

Do takich, które Ci się podobają, niezależnie od wzrostu. I cierpliwie czekać na tą, której też się spodobasz. Prawdopodobnie jest to kwestia czasu i ilości podjętych prób.

1,280 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-01-22 16:10:33)

Akurat Ela tego typu rozumowanie, które przytoczyłaś, odnośnie preferencji niskich kobiet jest już ciekawe.
Jeśli kobieta chce się czuć komfortowo i bezpiecznie, wliczając w to dziłające mechanizmy atawistyczne, to nic dziwnego, żę chce wyższego od siebie.
Tylko właśnie ma to pewne grancie, które być może czasami ciężko zrozumieć, szczególnie kiedy taka kruszynka, mierząca poniżej 1,6 m startuje do gośćia nie niższego niż 185-190 cm.
NTN- kiedyś na Sympatii, jak miałem tam konto, to właśnie zainteresowało się mną kilka kobiet z tego przedziału, jaki podała Ela a sam nie należę do wysokich smile

Z tym dziedziczeniem wzrostu po rodzicach trzeba uważać, bo jest coś takiego w genetyce, jak transgresja cech smile Przyjdzie jeszcze tak, że dwoje niskich rodziców będzie miało dziecko, które z powodzeniem będzie mogło zostać koszykarzem smile

1,281

Ojciec ma 175, matka 160. Ja mam 163. Dziadkowie mieli po 160-165. Gdyby choć jeden z nich był wysoki, ale właśnie nie.

1,282

NTN napisał/a:

Ojciec ma 175, matka 160. Ja mam 163. Dziadkowie mieli po 160-165. Gdyby choć jeden z nich był wysoki, ale właśnie nie.

Może coś jest w tej mojej historii jeśli popatrzeć choćby na Braciaka. On 163, a Maja ok 180. Agata też chyba sporo ponad 170.
Nie znam go ale nie wydaje mi się by kompleksy na temat wzrostu utrudniały mu życie. Inaczej nie zatrzymałby przy sobie takich kobiet na dłużej. One przecież też nie są biedne w dodatku znane.
Ja Ci podałam przykład z życia wzięty, że to kompleksy i frustracje z nimi związane są głównym powodem porażek, a nie one same.

1,283

Nie ma to jak podawać przykład znanych i bogatych ludzi. Przecież jego atrakcyjność głównie wynika że:
- bogactwa
- bycia popularnym

Poza tym nie wiadomo jak wyglądają związki takich osób. Przed kamerami jedno, a poza kamerami drugie. Może są szczęśliwi, a może jest bankomatem i kobiety go zdradzają. Skąd wiesz jak jest u niego?

1,284 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2021-01-22 17:59:02)

niski_facet napisał/a:

Nie ma to jak podawać przykład znanych i bogatych ludzi. Przecież jego atrakcyjność głównie wynika że:
- bogactwa
- bycia popularnym

Poza tym nie wiadomo jak wyglądają związki takich osób. Przed kamerami jedno, a poza kamerami drugie. Może są szczęśliwi, a może jest bankomatem i kobiety go zdradzają. Skąd wiesz jak jest u niego?

Tak nieśmiało napiszę, że w poście numer 1160 opisałam 4 pary, gdzie facet jest niskiego wzrostu.
I nie są to żadni znami ludzie, tak na marginesie.

1,285

bagienni_k napisał/a:

Jeśli kobieta chce się czuć komfortowo i bezpiecznie, wliczając w to dziłające mechanizmy atawistyczne, to nic dziwnego, żę chce wyższego od siebie.
Tylko właśnie ma to pewne grancie, które być może czasami ciężko zrozumieć, szczególnie kiedy taka kruszynka, mierząca poniżej 1,6 m startuje do gośćia nie niższego niż 185-190 cm.

A dlaczego mają nie startować? Jeżeli znajdują wysokich nimi zainteresowanych to chyba wszyscy happy?

1,286

Przecież jak facet jest siebie pewny i ma gadane ,naturalnie mu jest poruszać się w żeńskim gronie to po co rozwodzić się nad wzrostem tyle?
Rozumiem nad łysiną się rozwodzić ,że ktoś łysieje i może nie czuć się pewnie lub ma za małego penisa.
Zobaczcie dookoła ilu facetów niskich ma jakie babki fajne nawet wyższe.. pan Tajner jaką młodą ma żonę i dziecko, pan Sztrausburger.... no wiem to nie są zwykli panowie tylko znani. Ale jednak mogli ? No mogli.. więcej wiary w siebie ludziska.

1,287

(o_0) napisał/a:

Przecież jak facet jest siebie pewny i ma gadane ,naturalnie mu jest poruszać się w żeńskim gronie to po co rozwodzić się nad wzrostem tyle?
Rozumiem nad łysiną się rozwodzić ,że ktoś łysieje i może nie czuć się pewnie lub ma za małego penisa.
Zobaczcie dookoła ilu facetów niskich ma jakie babki fajne nawet wyższe.. pan Tajner jaką młodą ma żonę i dziecko, pan Sztrausburger.... no wiem to nie są zwykli panowie tylko znani. Ale jednak mogli ? No mogli.. więcej wiary w siebie ludziska.

Jednak nie porównywałabym znanych niskich ludzi do tylko niskich ludzi.
W ich przypadku naprawdę nie wiadomo dlaczego związały się z nimi kobiety.
To chyba temat na inny wątek. smile

Chociaż i były opisywane relacje zwykłych, niskich facetów i też to nic nie dało.

Jak ktoś ma kompleksy na tym tle i znałby taką parę, gdzie kobieta związała się z niskim facetem to nie uwierzyłby w szczerość tego związku, tylko by wymieniał korzyści, jakie ta kobieta czerpie będąc w związku z niskim facetem.

1,288

I jak tam eksperyment kolegi na tinderze? Ile par, ile kobiet chciało się spotkać wiedząc że mężczyzna jest dumnym posiadaczem 163 cm? smile

1,289 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-01-24 18:56:10)

Ale zauważcie że znani niscy ludzie nie zdobywają  Kamili  z Żabki  tylko celebrytki.
Więc czemu nie porównywać? Skala trudności porównywalna?

1,290

Ludzie, którzy pracują w tej samej branży i się spotykają, niezależnie od majętności, mają może  w pewien sposób ułatwiony "start". Łączą ich wspólne sprawy, poglądy i zainteresowania, więc już mogą się łatwiej dogadywać..Branże show-biznesu są w ogóle specyficzne.

1,291 Ostatnio edytowany przez Britan (2021-01-24 19:33:27)

Minutę temu założyłem. Nie miałem czasu.

Dostałem na start dwa lajki.
Mój opis i zdjęcia (które są słabe, ale nie mam czasu robić nowych). Dałem kwadraty na twarzach. Moja pierwsza para dosyć fajna i ma w opisie 172 cm.
https://imgur.com/a/tMUaqpd

O 23 dam znać ile jest par.

1,292

Krejzolka82 napisał/a:
Tom94 napisał/a:
jjbp napisał/a:

Tom ale jak podajemy przykład brata, sąsiada albo kolegi to autor i spółka nam nie wierzą, to kogo mamy przytaczac? big_smile

No na pewno nie przykłady typu Braciak czy Tom Cruise bo to wcale nie pomaga a szkodzi.
Prawda jest taka że najważniejsze co musi facet posiadać to odpowiednie zasoby, przeciętny Kowalski może przyciągnąć dobrą pozycją społeczną (czyt dobrze płatną pracą i dobrze kojarzącą się) plus szacunkiem i respektem wśród innych osób (tutaj koniecznie trzeba być ekstrawertykiem).
Wiadomo jak do tego doszłaby jeszcze sława to już w ogóle bajka ale nie każdy na to sobie może pozwolić.
Po prostu na to czy facet jest atrakcyjny składa się bardzo wiele czynników, ja wymieniłem te najważniejsze.

Tom94, witaj, super, Cię znowu czytać, tylko szkoda, że takie głupoty wypisujesz. smile smile smile
Prawda jest taka, że facet niestety/stety musi mieć sławetne "to coś", aby zainteresować daną kobietę.

Teraz tak na szybko wymienię znanych mi osobiście niskich Facetów,  którzy są w związku.
1. Facet ma jakieś 165 cm może mniej i ma Kobietę, która ma góra 160 cm.
Ta Kobieta wcześniej była z Facetem co ma jakieś 185 cm.
2. Facet ma jakieś 166 cm i jest z Kobietą co ma 170 cm.
Wcześniej była związana z Facetem, który ma bodajże 190 cm.
3. Facet ma jakieś 175 cm, Kobieta 173 cm. Jak założy szpilki jest od Niego wyższa.
A w szpilkach chodzi na co dzień.
Nie znam poprzedniego Faceta, więc Jego wzrost jest dla mnie nieznany.
4.. Aaa, przypomniałam mi się Para z liceum. On jakieś 173 cm, Ona coś koło 180 cm.
Nie wiem czy są razem do dzisiaj.

To coś to po prostu bycie atrakcyjnym facetem.
A co wpływa na atrakcyjność opisałem powyżej.

A ci faceci których wymieniałaś to że tak powiem jak się plasują w hierarchii społecznej?
Czym się zajmują? Gdzie pracują?

1,293

No fajnie ale co ci da liczba par? Par to i ja mogę mieć 200 w miesiąc bez podawania wzrostu w opisie. Prawdziwym rezultatem będzie ile dziewczyn ci odpisze/ile oleje i ile finalnie poszłoby z tobą na randkę. Napisz też najbardziej chamski tekst odnośnie wzrostu jaki ci napiszą panie, może być ciekawe.

Poza tym zazdroszczę silnej linii włosów w takim wieku.

1,294

niski_facet napisał/a:

No fajnie ale co ci da liczba par? Par to i ja mogę mieć 200 w miesiąc bez podawania wzrostu w opisie

Ale on podał wzrost w opisie. Więc panie które się z nim sparuja nie uznają tego za automatyczną dyskwalifikacje jak co poniektórzy twierdzili

1,295

Niekoniecznie, pary nic nie znaczą. Przecież większość pań nie czyta w ogóle opisu, są takie które kolekcjonują pary albo paraują i podają link do instagrama i liczą na to, że ktoś podbije liczbę obserwujących. Były eksperymenty gdzie ktoś w opisie miał że był skazany za molestowanie - i miał setki par.

Jedynym wyznacznikiem jest nie liczba par, a liczba osób które chcą się umówić na randkę. Ja miałem wiele par i zawsze większość kończyła się na pytaniu o wzrost. Nawet jak na randkę się umówiliśmy o ktoś zapytał "a ile ty właściwie masz wzrostu" - jak powiedziałem to nagle randka odwalona lub para usunięta.

1,296

Tom94 napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:
Tom94 napisał/a:

No na pewno nie przykłady typu Braciak czy Tom Cruise bo to wcale nie pomaga a szkodzi.
Prawda jest taka że najważniejsze co musi facet posiadać to odpowiednie zasoby, przeciętny Kowalski może przyciągnąć dobrą pozycją społeczną (czyt dobrze płatną pracą i dobrze kojarzącą się) plus szacunkiem i respektem wśród innych osób (tutaj koniecznie trzeba być ekstrawertykiem).
Wiadomo jak do tego doszłaby jeszcze sława to już w ogóle bajka ale nie każdy na to sobie może pozwolić.
Po prostu na to czy facet jest atrakcyjny składa się bardzo wiele czynników, ja wymieniłem te najważniejsze.

Tom94, witaj, super, Cię znowu czytać, tylko szkoda, że takie głupoty wypisujesz. smile smile smile
Prawda jest taka, że facet niestety/stety musi mieć sławetne "to coś", aby zainteresować daną kobietę.

Teraz tak na szybko wymienię znanych mi osobiście niskich Facetów,  którzy są w związku.
3. Facet ma jakieś 175 cm, Kobieta 173 cm. Jak założy szpilki jest od Niego wyższa.
4.. Aaa, przypomniałam mi się Para z liceum. On jakieś 173 cm, Ona coś koło 180 cm.

A ci faceci których wymieniałaś to że tak powiem jak się plasują w hierarchii społecznej?

Bzdury piszesz dalej.
Jestem kobietą i uwierz dla mnie to "coś" nie ma nic wspólnego z tym co opisałeś.
To sławetne coś jest w tym mężczyźnie, nie w jego zarobkach, nie w pracy jaką wykonuje.

Wiem do czego zmierzasz, pytając, jaką prace wykonują opisani przeze mnie Faceci i też nie trafiłeś.

Więc tak:
1. Płytkarz.
2. Kelner. Ten wcześniejszy co ma 190 też jest kelnerem. big_smile big_smile big_smile
3. Ten to wszystkim się zajmuje, złota rączka.
4. Nie mam z Nim kontaktu od 20 lat więc wiadomo, że nie wiem.

Więc normalni Faceci.
Nie śpiący na kasie.

Dalej będziesz wciskał, że pozycja, zasoby materialne są najważniejsze?

Oczywiście, że dla niektórych kobiet tak, będą najistotniejsze, ale jest ogromna grupa kobiet dla których najważniejszy jest facet i te jego sławetne to coś.

1,297

Może niektórzy Koledzy nie mogą uwierzyć w to sławetne "coś", co często tak trudno jest zdefiniować, dlatego szukają racjonalnych wytłumaczeń, dlaczego to kobieta czuje coś do faceta czy też nie..? wink

1,298 Ostatnio edytowany przez Britan (2021-01-25 20:52:12)

Potwierdzam, że taki eksperyment nie ma za dużego sensu jak nie dojdzie do próby spotkania, a to dla mnie za duża manipulacja.
Do 19:00 nabiłem 40 par.
Żadna się nie odezwała. Sam rozpocząłem kontakt do kilku dziewczyn.  Rozmowa praktycznie się nie kleiła.

Moje wrażenia?
Bez wpisanego wzrostu faktycznie miałem wyraźnie lepsze wzięcie.
Wzrost ma znaczenie, ale czy takie duże? Moim zdaniem nie.

1,299 Ostatnio edytowany przez Tom94 (2021-01-25 22:28:43)

Krejzolka82 napisał/a:
Tom94 napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

Bzdury piszesz dalej.
Jestem kobietą i uwierz dla mnie to "coś" nie ma nic wspólnego z tym co opisałeś.
To sławetne coś jest w tym mężczyźnie, nie w jego zarobkach, nie w pracy jaką wykonuje.

Wiem do czego zmierzasz, pytając, jaką prace wykonują opisani przeze mnie Faceci i też nie trafiłeś.

Więc tak:
1. Płytkarz.
2. Kelner. Ten wcześniejszy co ma 190 też jest kelnerem. big_smile big_smile big_smile
3. Ten to wszystkim się zajmuje, złota rączka.
4. Nie mam z Nim kontaktu od 20 lat więc wiadomo, że nie wiem.

Więc normalni Faceci.
Nie śpiący na kasie.

Dalej będziesz wciskał, że pozycja, zasoby materialne są najważniejsze?

Oczywiście, że dla niektórych kobiet tak, będą najistotniejsze, ale jest ogromna grupa kobiet dla których najważniejszy jest facet i te jego sławetne to coś.

Moje doświadczenia pokazują jednak zupełnie coś innego.
Moi znajomi, koledzy ze szkoły czy ze studiów itp którzy mieli dobrą pozycje nigdy nie narzekali na brak kobiet, natomiast ci którzy wykonywali proste zawody mieli albo nadal mają problem z atrakcyjnością wśród kobiet.
I ok, zdarzają się tacy co i mają kobietę są w związku będąc przy tym średnio zamożnym i średnio zaradnym facetem ale wiesz co?
Zazwyczaj ich partnerki są naprawdę mało atrakcyjne, takie max 3/10 z makijażem ( ta ocena również tyczy się charakteru).
Tak więc nie ma czego im zazdrościć.

U ciebie ci twoi znajomi dzielą się na grupę tych którzy mają mało urodziwe partnerki (zapewne zaprzeczysz) albo że tak powiem są perspektywiczni.......
Tacy też mają wzięcie pomimo tego iż w danym momencie mogą nie imponować pozycją czy też dobrym statusem społecznym ale mają perspektywy aby wspinać się po drabince sukcesu.

I tak nadal uważam że odpowiednie zasoby, dobra pozycja społeczna oraz atrakcyjna i dobrze płatna praca są musem aby facet był atrakcyjny, tak po prostu jest skonstruowany ten świat.
Wiadomo liczy też się charyzma, szacunek i respekt wśród ludzi czy bycie ekstrawertykiem itd itd
Tak czy siak według mojej opinii bez tych cech to facet może liczyć co najwyżej że pozna raz na kilka lat średnio urodziwą i średnio inteligentną kobietę o ile w ogóle kogoś pozna....

1,300 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-01-26 00:52:18)

Problem z tym celowaniem w osoby o odpowiedniej skali czy punktacji, to już temat rzeka smile
Z jednej strony dlaczego facet, który sam czuje się przeciętny startuje do kobiety 7-9/10? wink Ona może czuć, że się z nim zwyczajnie nie dogada, tylko czy zawsze musi chodzić o kasę czy też pozycje samą w sobie? Skoro ona ma swoje ambicje, to zapewne ciężko jej wytrzymać u boku kooś, kto jest powiedzmy "średniakiem" Póki kobieta jest samowystarczalna i sobie radzi, to musi chodzić raczej o wspólne cele czy aspiracje..Można to nawet zrozumieć smile
Problemem też jest społęczny odbiór niektórych zawodów, bo wciąż taki lekarz czy prawnik jest traktowany inaczej, niż jakikolwiek pracownik fizyczny, choćby faceci z obu grup zarabiali tyle samo..

Zupełnie co innego, jeśli taka kobieta sama nie pracuje, żyje na cudzy koszt i wymaga od faceta dobrej pozycji społecznej i świetnie płatnej pracy..

Posty [ 1,236 do 1,300 z 1,705 ]

Strony Poprzednia 1 18 19 20 21 22 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niski facet - szczera opinia.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024