Strasznie mnie to dobija...W tv pokazują piękne prawie idealne kobiety, i mówia że tylko one są cudowne wspaniałe, mówia nam jak mamy wyglądać, że jak nie wyglądasz prawie idealnie to jesteś gorsza/gorszy.
Strasznie mnie to dobija, wpędza w komplesy że człowiek czuje się gorszy.
Jak już osiągnełaś-osiągnełeś jakiś wiek np po 40stce to jesteś gorszy stary już...
Wszędzie ta reklama by wyglądać prawie idealnie, jak nie wyglądasz tak to jesteś gorszy.
Wyszukiwanie niedoskonałości...
Ja rozumiem że ktoś ma nadwagę która spowodowana jest niechlujstwem/niedabalstwem/lenistwem,
niemądrym odżywianiem czyli nie sznowaniem swojego zdrowia, swoich organów wewnątrz ciała
czyli jedzenie byle czego-niezdrowo, i dużo, i to powoduje chorby różnego rodzaju,
właśnie te niemądre odżywianie, jedzenie niezdrowo.
Słyszałam takie powiedzenie "Mądra kobieta odżywia się mądrze i nie je byle czego, dużo, zna umiar"
Ok rozumiem jeżeli chodzi o kwestje nadwagi/otyłości(niemądrego odżywiania) bo jest to złe.
Wiem po sobie i znajomych jak się je byle co niemądrze, dużo, to pojawia się efekt nadwagi/otyłość- to jest rezultat.
Syf z jedzenia =Nadwaga/niemądre odżywianie-niezdrowo. Proste.
Ale te cały czas dążenie do prawie idealnego wyglądu jest okrutne, reklamowianie że tylko prawie idealne panie są super,
tylko takie mają powodzenie, tylko takie chcą inni ludzie-faceci, naprawde zle wpływa na człowieka psychikę.