Dlaczego na portalach randkowych rozmowy to "przesłuchania"? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Dlaczego na portalach randkowych rozmowy to "przesłuchania"?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 205 ]

131 Ostatnio edytowany przez Enigmatyczny (2018-08-21 19:01:33)

Odp: Dlaczego na portalach randkowych rozmowy to "przesłuchania"?

No tak zapewne byś wolała odpisać na wiadomość: hej, śliczna jesteś, może się poznamy?

santapietruszka napisał/a:

A z tym botoksem to nawet śmieszne nie było. "Myślałaś, żeby sobie coś powiększyć?" - i gość zdziwiony, że odpowiedzi brak...

Tylko zauważ, że to ona sama poruszyła ten temat, każdy w opisie nie porusza kwestii botoksów, przeszczepów i innych tego typu rzeczy, więc skąd ta tematyka?
Ja nikogo od k..prosytutek czy dam lekkich obyczajów nie wyzywam...

Zobacz podobne tematy :

132 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-08-21 19:05:02)

Enigmatyczny napisał/a:

No tak zapewne byś wolała odpisać na wiadomość: hej, śliczna jesteś, może się poznamy?

Ta, na pewno będę gadać z jakimś obcym kretynem o tym, co bym sobie chciała powiększyć lub wyregulować. Do tego z takim, co z pierwszym pytaniem wyjeżdża o botoks i to durnowacie, dając do zrozumienia, że mam sobie to i owo poprawić... Chociaż w sumie, ja bym Ci odpisała, że szkoda, że nie da się powiększyć rozumu, bo dla Ciebie nie ma już ratunku. No, ale to ja, panna widocznie miała większą klasę i olała Cię totalnie big_smile

Zagadujesz do kobiet jak idiota, to się nie dziw, że Ci odpisują jak idiocie - albo nie odpisują wcale...

133

Enigmatyczny napisał/a:

To ja chyba wyjątkowy jestem...
Była dziewczyna która mega interesowała się modą, nawet szyła sama, no to pytałem o to jak to się u niej zaczęło czy może z mamą i babcią coś tam wspólnie robiła? Czy blogi modowe też ją interesują, czy zamierza może w przyszłości swoją jakąś własną sieć ubrań założyć itp - ZERO ODPOWIEDZI

Druga miała 28 lat, w treści opisu napisała czy jest jeszcze szansa żeby fajna, normalna 28-letnia dziewczyna się zakochała, czy są na świecie jeszcze prawdziwi faceci i potem kawałek cytatu z tej piosenki D. Rinn - gdzie ci mężczyźni itd..
No to zacząłem nieco ironicznie że ciekawy repertuar muzyki słucha, że woli idoli naszych rodziców czy coś takiego a potem zapytałem dlaczego tak sądzi, że są prawdziwi faceci tylko trzeba na takich trafić, żeby mnie nie przekonywała że na 30tce kończy się życie towarzyskie i miłosne, bo zdecydowanie w każdym wieku można się zakochać, tylko trzeba znaleźć połówkę i zakończyłem - czy ma jakieś ulubione miejsce na spędzenie urlopu z ewentualnym wymarzonym mężczyzną.

Trzecia dziewczyna - miała opis, że normalna, porządna, poszukująca miłości kobieta, 100% naturalna bez botoksu, nic nie napompowane, oryginał hihi....- no to napisałem, hej zero botoksu? a to mnie rozczarowałaś wink no daj spokój, skąd Ci to przyszło do głowy? myślałaś żeby sobie coś powiększyć lub wyregulować? Nie rozumiem co ludzie widzą w tym sztucznym upiększaniu siebie samego, poza tym jeszcze czas żeby myśleć o botoksach.. - też zero odpowiedzi

i jak widać to nie są pytania o rodzeństwo ani o to czy ma konia, wydaje mi się ze to bardziej rozbudowane tematy więc gdzie jest problem? Stąd pomysł o tym by coś krótkiego pisać zaczepnego, lekko złośliwego by zmuszało do odpowiedzi.
No bo jak się komuś coś narzuci, o coś lekko śmiesznie oskarży no to chcąc nie chcąc odpisuje bo go to męczy no nie?

Wygląda na to, że cały czas wybierasz podobny typ kobiet, które nie zrozumieją twojego poczucia humory i sposobu bycia. One nie będą odpisywały, ponieważ dla nich nie jesteś interesujący. Ja osobiście odpowiedziałabym i na drugą i na trzecią zaczepkę, pewnie w równie ironiczny sposób, ponieważ to pokazuje dystans do siebie. Źle wybierasz kobiety, przy czym nie ważne czy zagadasz tak na portalu randkowym, czy w realnym świecie, jeśli nie trafisz na osobę z podobnym poczuciem humoru, to nie doczekasz się odpowiedzi.

134

No jasne od dziś będę pisał tylko takie wiadomości, że jest śliczna, że mam wolną chatę w weekend bo zona jedzie na delegacje i może wpadnie? albo że marzy mi się orgia moja żona ta panna z portalu i ja czy jest chętna, albo żebyśmy sie jutro spotkali na kawę? itp rzeczy

Widocznie normalnie z tymi użytkowniczkami tychże portali nie da się rozmawiać, nie dziwi fakt że faceci składają takie propozycje, chwałą im za to bo dążą do celu a nie się cackają jak z królem Szwecji, nie długo to do Bralczyka albo Miodka się udam żeby skonsultować wiadomość a potem bukiet kwiatów dla panny że łaskawie wyraziła chęć i jednym zdaniem odpisała.. roll

135 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-08-21 19:14:21)

Enigmatyczny napisał/a:

No jasne od dziś będę pisał tylko takie wiadomości, że jest śliczna, że mam wolną chatę w weekend bo zona jedzie na delegacje i może wpadnie? albo że marzy mi się orgia moja żona ta panna z portalu i ja czy jest chętna, albo żebyśmy sie jutro spotkali na kawę? itp rzeczy

Widocznie normalnie z tymi użytkowniczkami tychże portali nie da się rozmawiać, nie dziwi fakt że faceci składają takie propozycje, chwałą im za to bo dążą do celu a nie się cackają jak z królem Szwecji, nie długo to do Bralczyka albo Miodka się udam żeby skonsultować wiadomość a potem bukiet kwiatów dla panny że łaskawie wyraziła chęć i jednym zdaniem odpisała.. roll

Jovanna Ci napisała całe wypracowanie - że też Ci chciało tracić czas, Jovanna, bo pan ewidentnie ma Twoje staranie w nosie, chce tylko ponarzekać na kobiety... - jak powinieneś zagajać, ale Ty wiesz swoje, więc narzekaj sobie dalej smile

136 Ostatnio edytowany przez Enigmatyczny (2018-08-21 19:27:20)

nin00a napisał/a:

Wygląda na to, że cały czas wybierasz podobny typ kobiet, które nie zrozumieją twojego poczucia humory i sposobu bycia. One nie będą odpisywały, ponieważ dla nich nie jesteś interesujący. Ja osobiście odpowiedziałabym i na drugą i na trzecią zaczepkę, pewnie w równie ironiczny sposób, ponieważ to pokazuje dystans do siebie. Źle wybierasz kobiety, przy czym nie ważne czy zagadasz tak na portalu randkowym, czy w realnym świecie, jeśli nie trafisz na osobę z podobnym poczuciem humoru, to nie doczekasz się odpowiedzi.

No właśnie dystans, poczucie humoru ale czy nie ma go kobieta która pisze o botoksie a wygląda jak studentka? to nie była suczita z ustami kaczki, do takiej bym nie napisał w ogóle już pomjając co..
Serio obraziłem ją? ojj nie chcący, szkoda że do mnie też kiedyś napisała dziewczyna - bo miałem koszulę z krawatem nieco krótkim, tak jakoś wyszło na weselu kuzynki - że jakby miała ze mną iść na wesele to ten krawat zbyt krótki bo tak się nie nosi!
Ja odpisałem w podobny sposób że ja mam swój własny trend i teraz im krótszy krawat tym lepiej itd..
ale nie zablokowałem jej ani nie na wyzywałem że jej sukienka na zdjęciu za to chyba od prababci pożyczona itd..

137 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-08-21 19:32:44)

Enigmatyczny napisał/a:

do mnie też kiedyś napisała dziewczyna - bo miałem koszulę z krawatem nieco krótkim, tak jakoś wyszło na weselu kuzynki - że jakby miała ze mną iść na wesele to ten krawat zbyt krótki bo tak się nie nosi!
Ja odpisałem w podobny sposób że ja mam swój własny trend i teraz im krótszy krawat tym lepiej itd..
ale nie zablokowałem jej ani nie na wyzywałem że jej sukienka na zdjęciu za to chyba od prababci pożyczona itd..

No i dlaczego Ci z nią nie wyszło?

Nie napisałam, że kogokolwiek obraziłeś, tylko że Twoje pytanie było niesmaczne. W sumie obydwa, o których mówiłam. Nikt normalny nie będzie widział sensu pogłębiania znajomości z kimś, kto na wejściu sugeruje, że masz w sobie coś zmienić, bo mu nie pasuje, czy to rodzaj słuchanej muzyki, czy rozmiar czegoś tam...

138 Ostatnio edytowany przez Enigmatyczny (2018-08-21 19:33:53)

Nie napisałam, że kogokolwiek obraziłeś, tylko że Twoje pytanie było niesmaczne.

serio?

Jovanna Ci napisała całe wypracowanie - że też Ci chciało tracić czas, Jovanna, bo pan ewidentnie ma Twoje staranie w nosie, chce tylko ponarzekać na kobiety... - jak powinieneś zagajać, ale Ty wiesz swoje, więc narzekaj sobie dalej smile

Jovanna napisał/a:

ewentualnie, mozna bylo zrobic z tego jakis glupi zart. Ja uwazam, ze lepszy glupi, niz zaden. Jak sie nie zasmieje, to moze sie chociaz laska usmiechnie. Nie wiem, mogles zazartowac, ze pewnie jak sie wscieka to loki momentalnie jej sie sprezaja tshhh i odrazu wiadomo, ze nie warto sie narazac.

i gdzie tu logika...

139 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-08-21 19:37:03)

Enigmatyczny napisał/a:

Nie napisałam, że kogokolwiek obraziłeś, tylko że Twoje pytanie było niesmaczne.

serio?

Jovanna napisał/a:

ewentualnie, mozna bylo zrobic z tego jakis glupi zart. Ja uwazam, ze lepszy glupi, niz zaden. Jak sie nie zasmieje, to moze sie chociaz laska usmiechnie. Nie wiem, mogles zazartowac, ze pewnie jak sie wscieka to loki momentalnie jej sie sprezaja tshhh i odrazu wiadomo, ze nie warto sie narazac.

i gdzie tu logika...

Ty uważasz, że taki żart to jest to samo, co pytanie, czy laska nie myślała o operacji plastycznej? big_smile

140

nin00a napisał/a:
Enigmatyczny napisał/a:

To ja chyba wyjątkowy jestem...
Była dziewczyna która mega interesowała się modą, nawet szyła sama, no to pytałem o to jak to się u niej zaczęło czy może z mamą i babcią coś tam wspólnie robiła? Czy blogi modowe też ją interesują, czy zamierza może w przyszłości swoją jakąś własną sieć ubrań założyć itp - ZERO ODPOWIEDZI

Druga miała 28 lat, w treści opisu napisała czy jest jeszcze szansa żeby fajna, normalna 28-letnia dziewczyna się zakochała, czy są na świecie jeszcze prawdziwi faceci i potem kawałek cytatu z tej piosenki D. Rinn - gdzie ci mężczyźni itd..
No to zacząłem nieco ironicznie że ciekawy repertuar muzyki słucha, że woli idoli naszych rodziców czy coś takiego a potem zapytałem dlaczego tak sądzi, że są prawdziwi faceci tylko trzeba na takich trafić, żeby mnie nie przekonywała że na 30tce kończy się życie towarzyskie i miłosne, bo zdecydowanie w każdym wieku można się zakochać, tylko trzeba znaleźć połówkę i zakończyłem - czy ma jakieś ulubione miejsce na spędzenie urlopu z ewentualnym wymarzonym mężczyzną.

Trzecia dziewczyna - miała opis, że normalna, porządna, poszukująca miłości kobieta, 100% naturalna bez botoksu, nic nie napompowane, oryginał hihi....- no to napisałem, hej zero botoksu? a to mnie rozczarowałaś wink no daj spokój, skąd Ci to przyszło do głowy? myślałaś żeby sobie coś powiększyć lub wyregulować? Nie rozumiem co ludzie widzą w tym sztucznym upiększaniu siebie samego, poza tym jeszcze czas żeby myśleć o botoksach.. - też zero odpowiedzi

i jak widać to nie są pytania o rodzeństwo ani o to czy ma konia, wydaje mi się ze to bardziej rozbudowane tematy więc gdzie jest problem? Stąd pomysł o tym by coś krótkiego pisać zaczepnego, lekko złośliwego by zmuszało do odpowiedzi.
No bo jak się komuś coś narzuci, o coś lekko śmiesznie oskarży no to chcąc nie chcąc odpisuje bo go to męczy no nie?

Podobnie uważam, że nie wyczuwasz ludzi i nie widzisz co się kryje za opisem. Pani pierwsza i trzecia podejrzewam, że niczego sobie, bardzo niczego sobie. Obydwie zwracają uwagę na fizyczność, a zwłaszcza trzecia. Umieszczając opis „100% naturalna bez botoksu, nic nie napompowane, oryginał” wręcz prosi się popatrz na mnie, podziwiaj, 100 % au naturel wink W tym przypadku nie tylko niekoniecznie nie trafiasz ze sposobem bycia i prowadzenia rozmowy, ale i konkurencję masz zapewne sporą. Skoro dwie z trzech uznać można za bardzo ładne, to w przypadku drugiej nie podejrzewam żebyś sprzeniewierzył się swojemu kluczowi wyboru wink Cóż... Zatem ponownie spora konkurencja. Prócz tego osobiście mnie nie skłaniałby do napisania opis „czy jest jeszcze szansa żeby fajna, normalna 28-letnia dziewczyna się zakochała, czy są na świecie jeszcze prawdziwi faceci i potem kawałek cytatu z tej piosenki D. Rinn - gdzie ci mężczyźni”. W tym opisie, dla mnie przynajmniej, kryje się jakaś niezbyt przyjemna roszczeniowość i manipulacja. Rzuciła rękawicę i który spróbuje ją podnieść? Który podejmie wyzwanie okazania sie „prawdziwym”? wink 
Sednem problemu wydaje się być Twój klucz wyboru...

141

Klio napisał/a:

Podobnie uważam, że nie wyczuwasz ludzi i nie widzisz co się kryje za opisem. Pani pierwsza i trzecia podejrzewam, że niczego sobie, bardzo niczego sobie. Obydwie zwracają uwagę na fizyczność, a zwłaszcza trzecia. Umieszczając opis „100% naturalna bez botoksu, nic nie napompowane, oryginał” wręcz prosi się popatrz na mnie, podziwiaj, 100 % au naturel wink W tym przypadku nie tylko niekoniecznie nie trafiasz ze sposobem bycia i prowadzenia rozmowy, ale i konkurencję masz zapewne sporą. Skoro dwie z trzech uznać można za bardzo ładne, to w przypadku drugiej nie podejrzewam żebyś sprzeniewierzył się swojemu kluczowi wyboru wink Cóż... Zatem ponownie spora konkurencja. Prócz tego osobiście mnie nie skłaniałby do napisania opis „czy jest jeszcze szansa żeby fajna, normalna 28-letnia dziewczyna się zakochała, czy są na świecie jeszcze prawdziwi faceci i potem kawałek cytatu z tej piosenki D. Rinn - gdzie ci mężczyźni”. W tym opisie, dla mnie przynajmniej, kryje się jakaś niezbyt przyjemna roszczeniowość i manipulacja. Rzuciła rękawicę i który spróbuje ją podnieść? Który podejmie wyzwanie okazania sie „prawdziwym”? wink 
Sednem problemu wydaje się być Twój klucz wyboru...

I tu się też zgadzam, tak szczerze, to sądzę, że akurat wszystkie trzy panny z przykładu (no, może ta 2 nie, tu nie mam pewności) odpisałyby właśnie na wiadomość typu "hej, śliczna jesteś" - pod warunkiem, że Autor jest odpowiednio przystojny i ma w profilu wpisane odpowiednie cechy... A on im jeszcze wyskoczył, że mają jakieś wady big_smile

142

Enigmatyczny napisał/a:

Przykre. Powodzenia.

143

Cała ja ;D uwielbiam trudne przypadki. Od pol tygodnia łopatologicznie wszyscy mu tłumaczą, ale wiekszosc rad tu niestety od kobiet hmm  Nie wiem nawet, czy jestesmy GODNE radzenia autorowi. My puste łajdaczki! Hi5 dziewczyny

@Enigmatyczny - przyznaje Ci racje. Pytania zamkniete typu "masz konia" sa w sam raz dla Ciebie! Im mniej napiszesz, tym bedziesz miec wieksza szanse, ze jakas laska odpisze. A wiesz dlaczego? Bo mamy calkiem dobry radar frustratow i im wiecej napiszesz, tym bardziej zniechecisz do siebie laske sugerujac, ze slucha starej muzy (a fuj), czy walniesz zarcik o botoksie. Do tego wszystkie Twoje zarty, sa strasznie negatywne, jakby z gory Ci cos w niej nie pasowalo. Pisalam Ci - lubimy pozytywnych gosci.

Wiec nie zmieniaj sie! Keep going!!! W ogole mozesz ograniczyc sie tylko do emotki (np kawy i znak zapytania), bo w sumie kobiety nie lubia pisac na portalach randkowych. Cnie? Glownie to lubimy seks spotkania i miliony komplementow. Ciesze sie, ze forum tak wielowymiarowo pomoglo Ci w zaglebianiu kobiecego wnetrza ;D

144

Klio napisał/a:

Jako przeciwwagę dla jej zbyt ambitnie poprowadzonego tematu o koniach ( lol ) (...)

Nie no teraz to się poczulam "intylygentna" ;D

Kilo napisał/a:

Nie no, co Ty! Za ambitnie! Lepiej widząc zdjęcie jej/jego na koniu zadać pytanie: Masz konia? A najlepiej zaraz potem: a masz rodzeństwo?

XD

145

Jovanna napisał/a:

Do tego wszystkie Twoje zarty, sa strasznie negatywne, jakby z gory Ci cos w niej nie pasowalo. Pisalam Ci - lubimy pozytywnych gosci.

Oczywiście, natomiast Twój żarcik o tym jak sprężają się loki na głowie gdy dziewczyna popada w szał i wtedy nie warto się do niej zbliżać wróży dobrą przyszłość na bycie we dwoje i szczególne określenie jej pięknych włosów (sprężające się loki)

A może to jest tak że kobiety chcą coś usłyszeć, przeczytać? Mam pisać to co kobiety by chciały usłyszeć a nie to co ja myślę tak? Czyli bycie sobą tutaj odpada? Mam wg jakiegoś kanonu działać?
Wydaje mi się że jeśli tamta dziewczyna to była ślicznotka najładniejsza na całym portalu to w tym momencie wykazałem się moim zdaniem dość konkretną przeciwwagą bo zamiast jej słodzik że faktycznie jesteś cudowna i taka naturalna ohh to ja jej napisałem o botoksie..a powinien słodzić jak 90% facetów.

Czyli jak będę pisał o lokach że się sprężają to każda jedna która ma kręcone włosy rzuci się w ramiona tak? smile

146

Jovanna. Masz konia?

147

Enigmatyczny napisał/a:

Wydaje mi się że jeśli tamta dziewczyna to była ślicznotka najładniejsza na całym portalu to w tym momencie wykazałem się moim zdaniem dość konkretną przeciwwagą bo zamiast jej słodzik że faktycznie jesteś cudowna i taka naturalna ohh to ja jej napisałem o botoksie..a powinien słodzić jak 90% facetów.

Czyli jak będę pisał o lokach że się sprężają to każda jedna która ma kręcone włosy rzuci się w ramiona tak? smile

A czy Ty byłeś najładniejszy na całym portalu? Jeśli nie, to...
Startujesz do najpiękniejszych, które wiadomości mają na pęczki i mogą przebierać. Masa zaczepek w ich kierunku powoduje, że jesteś jednym z tłumu, który albo spotka się z brakiem odpowiedzi, albo ze zdawkową odpowiedzią, bo na więcej nie mają czasu, albo... tylko pod warunkiem, że naprawdę się spodobasz poświęcą Ci nieco więcej uwagi. Twoje dotychczasowe doświadczenia pokazują, że giniesz w tłumie, ale nie krępuj się, startuj nadal do ślicznotek, oczarowuj je swoim sarkazmem, pisz wiadomości im nie w smak, wyróżniaj sie negatywnie na tle tłumu. Spodziewaj się grejt sakces...
Na droczenie się i wiadomości z pazurem zareagują pozytywnie kobiety, którym już się podobasz, które zdążyłeś już ująć, bądź które Cię już znają i lubią. W przeciwnym razie w najlepszym przypadku otrzymasz odpowiedź: tak/nie.

Jovanna. Masz konia?

Mnie też nurtuje to pytanie big_smile

148 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-08-21 21:34:44)

@ Enigmatyczny
Ja wiem, że mam drewniane poczucie humoru, ale co ja poradze, że wokół mnie pełno drwali ^^ przynajmniej tej laski bym nie obrazila.

A teraz uwaga @santapietruszka  @Klio
Nie - nie mam konia ;< ale już czuje, że się dogadamy :> Macie rodzenstwo? ;D

149

No zobacz! Ja też nie mam konia! Tak wiele nas łączy... Myślisz, że to przeznaczenie?

150

Nie chcę Was straszyć, ale ja też konia nie mam cool

151

To musi być już jakaś koniunkcja planet!
https://media3.giphy.com/media/gOv3Mq6WQwrS/giphy.gif

152 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-08-21 21:44:49)

Widzę, Klio, że aż Ci się loki rozprężyły z wrażenia big_smile Próbowałaś to regulować jakoś? big_smile

153

Nie. Ja to kobieta wiesz... 100% naturalna bez botoksu, nic nie napompowane, oryginał lol

154

Ale takie pytanie na portalu "Hej śliczna, czy masz konia?" to chyba dobry początek rozmowy? big_smile

155 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-08-21 21:48:58)

@Klio
Nie wiem, ale mnie wzieło. Wyczuwam przyjazn na cale zycie, pokrewienstwo dusz. W ogole dawno tak wesoło z nikim nie konwersowałam.  A ja lubie właśnie takie konkretne, niezaambitne rozmowy. Do ludzi trzeba prosto mowic, wpadasz i walisz z bańki "MASZ KONIA, CZY NIE?!!" To na koniec, nawet jak nie pyknie, to chociaż wiesz, że nie gadasz z jakimś psycholem, tylko porzadnym obywatelem bez konia.

156

Jovanna napisał/a:

@Klio
Nie wiem, ale mnie wzieło. Wyczuwam przyjazn na cale zycie, pokrewienstwo dusz. W ogole dawno tak wesoło z nikim nie konwersowałam.  A ja lubie właśnie takie konkretne, niezaambitne rozmowy. Do ludzi trzeba prosto mowic, wpadasz i walisz z bańki "MASZ KONIA, CZY NIE?!!" To na koniec, nawet jak nie pyknie, to chociaż wiesz, że nie gadasz z jakimś psycholem, tylko porzadnym obywatelem bez konia.

dobrze że pytanie walisz, a nie konia big_smile

157 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-08-21 21:54:04)

kao_makao napisał/a:

Ale takie pytanie na portalu "Hej śliczna, czy masz konia?" to chyba dobry początek rozmowy? big_smile

No chyba!!  Podstawowe pytanie. Jakbym była facetem to raczej baby z koniem bym nie chciała.

kao_makao napisał/a:

dobrze że pytanie walisz, a nie konia 

Uf. Całe szczescie.

158 Ostatnio edytowany przez Klio (2018-08-21 21:55:30)

Jovanna napisał/a:

@Klio

Pytać o konia jak najbardziej trzeba, ale czemu od razu z krzykiem? wink big_smile
Każdy Pan czytający ten wątek powinien wziąć sobie do serca naszą rozmowę i na portalu randkowym już na poziomie opisu rozwiewać wszelkie wątpliwości wpisując: "jestem porządnym obywatelem bez konia".

159 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-08-21 21:59:15)

Jovanna napisał/a:
kao_makao napisał/a:

No chyba!!  Podstawowe pytanie. Jakbym była facetem to raczej baby z koniem bym nie chciała.

Jovanna, wisisz mi colę, wyplułam sobie na monitor big_smile

Wy tu cały czas rozpatrujecie sytuację, w której odpowiedź na pytanie "czy masz konia?" brzmi "nie". A jak ktoś odpowie "tak"? Albo, co gorsza, rozwinie temat: "tak, mam pięknego, dużego konia"?

160

Czyli podsumowując:
- autor pisze do TOP sortu lasek na portalu. Ładne, naturalnie ładne i z drogimi hobby,
- 1 wiadomość dziennie bo "jest za młody żeby za to płacić",
-  dostaje 2-3 na 10 odpowiedzi,
- i jeszcze narzeka.

Komentarz będzie muzyczny wink

161 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2018-08-21 21:59:19)

Dawno się tak nie uśmiałam  big_smile ,noooo normalnie ,,koń by się uśmiał ''

Ps ja też nie mam konia big_smile wink
Pozdrawiam dziewczyny  smile
Sorry  musiałam to napisać wink

162

Jovanna napisał/a:
kao_makao napisał/a:

Jovanna, wisisz mi colę, wyplułam sobie na monitor big_smile

Wy tu cały czas rozpatrujecie sytuację, w której odpowiedź na pytanie "czy masz konia?" brzmi "nie". A jak ktoś odpowie "tak"? Albo, co gorsza, rozwinie temat: "tak, mam pięknego, dużego konia"?

Tutaj można chyba bardziej rozwinąć znajomość big_smile. Można zapytać, czy jest narowisty, jaką ma grzywę, jakiej jest krwi big_smile.

163

Ok Santa ^^  cole light, żeby Cie pozniej nie trzeba było regulować

164 Ostatnio edytowany przez Enigmatyczny (2018-08-21 22:46:39)

Znerx napisał/a:

- autor pisze do TOP sortu lasek na portalu. Ładne, naturalnie ładne i z drogimi hobby,

No oczywiście, Ty byś za to wyszukiwał te najgorsze, z dwójką dzieci, takie które o niczym stałym nie myślą bo to i tak już nie ma sensu

Znerx napisał/a:

Gdzie napisałem coś w odniesieniu do wieku, młodości itd?
Uważam że za cenę wykupionego na miesiąc członkostwa premium, można iść na siłkę, zapisać się na kurs tańca czy nawet szybkie randki a nie portal randkowe czyli fikcja

Chyba nie ma co tego dalej ciągnąć w tym momencie, kumpel chciał od września właśnie zapisać się na kurs tańca, na początku byłem nieco zdziwiony i taki niepewny ale teraz wiem że warto bo może akurat się kogoś pozna lepiej niż wśród tych wirtualnych dziwnych osobistości.

Po prostu to bezsensu od tygodnia mielimy to samo, niektórzy jak widać już na głowę dostają, co chwilę jakieś złośliwości, a teraz jeszcze są inne problemy związane z portalami typu rozmawia się ok ale nie chce się umówić, albo się umawia i nie przychodzi też tak miałem także daje sobie spokój.
Poza tym podejrzewam gro fajnych kobiet z realnego życia nie bawi się może z braku czasu na takie życie w wirtualnym świecie a do nich dostępu nie będzie jak się tylko ograniczy poznawanie kobiet do internetu.

165 Ostatnio edytowany przez Znerx (2018-08-21 22:48:19)

Enigmatyczny napisał/a:

Uważam że za cenę wykupionego na miesiąc członkostwa premium, można iść na siłkę, zapisać się na kurs tańca .

Nawet sprawdziłem ile to, na sympatii, teraz kosztuje.
1 miesiąc premium - około 17 zł, przy zakupie na rok 70 zł. czyli po 6 zł za miesiąc.
profil otwarty - żeby każdy mógł pisac (wygląda na jedyną sensowną opcję dodatkową) 5 zł za miesiąc.

Podaj mi adres tej siłowni z karnetem za 11 zł od miesiąca, jak weźmiesz roczne abo.

166

Klio napisał/a:

To musi być już jakaś koniunkcja planet!
https://media3.giphy.com/media/gOv3Mq6WQwrS/giphy.gif

Gif z Princess Bride

167 Ostatnio edytowany przez Enigmatyczny (2018-08-21 23:02:15)

Znerx napisał/a:

1 miesiąc premium - około 17 zł, przy zakupie na rok 70 zł. czyli po 6 zł za miesiąc.
profil otwarty - żeby każdy mógł pisac (wygląda na jedyną sensowną opcję dodatkową) 5 zł za miesiąc.

Podaj mi adres tej siłowni z karnetem za 11 zł od miesiąca, jak weźmiesz roczne abo.

No dobrze to teraz zastanów się jakie masz szanse poznać kogoś na zywo na siłce? a jakie na sympatii? gdzie oprócz wykupionego premium, musisz mieć korzystne zdjęcia, dobre opisy i fajne wiadomości a do tego ktoś musi wyrazić chęć by łaskawie przyjść na spotkanie.

Na siłkę idziesz bo chcesz potrenować, na kurs tańca - poznajesz taniec a przy okazji poznajesz fajne kobiety.

Pomijam już że np. taki speed-dating z którego nigdy nie korzystałem ale są tacy co chwalą - kosztuje 25 pln u mnie w mieście i są zapisy na wrzesień.

168

Enigmatyczny napisał/a:
Znerx napisał/a:

No oczywiście, Ty byś za to wyszukiwał te najgorsze, z dwójką dzieci, takie które o niczym stałym nie myślą bo to i tak już nie ma sensu

Znerx napisał/a:

Gdzie napisałem coś w odniesieniu do wieku, młodości itd?
Uważam że za cenę wykupionego na miesiąc członkostwa premium, można iść na siłkę, zapisać się na kurs tańca czy nawet szybkie randki a nie portal randkowe czyli fikcja

Chyba nie ma co tego dalej ciągnąć w tym momencie, kumpel chciał od września właśnie zapisać się na kurs tańca, na początku byłem nieco zdziwiony i taki niepewny ale teraz wiem że warto bo może akurat się kogoś pozna lepiej niż wśród tych wirtualnych dziwnych osobistości.

Po prostu to bezsensu od tygodnia mielimy to samo, niektórzy jak widać już na głowę dostają, co chwilę jakieś złośliwości, a teraz jeszcze są inne problemy związane z portalami typu rozmawia się ok ale nie chce się umówić, albo się umawia i nie przychodzi też tak miałem także daje sobie spokój.
Poza tym podejrzewam gro fajnych kobiet z realnego życia nie bawi się może z braku czasu na takie życie w wirtualnym świecie a do nich dostępu nie będzie jak się tylko ograniczy poznawanie kobiet do internetu.

Już Ci pisałem kolego, byś zagadywał te z zielonym listkiem. Jeszcze nie są zmanierowane. I przestań patrzeć tak na zdjęcia. Miałem okresy gdy wręcz przemysłowo randowalem po zapoznaniu na sympatii i powiem ci, że zdjęcia mają się nijak do rzeczywistości.

169

Owszem do rzeczywistości się maja nijak ale na portalach one rządzą a opisy to raczej drugorzędna rzecz.
Jak masz zdjęcia konkret to jesteś dość "komercyjny" czyli sporo wyświetleń kobiety chętniej odzywają się itd.. Jak masz kiepskie foty to nie masz powodzenia obojętnie czy wykupisz premium do 2020 czy tylko na miesiąc i czy masz extra opis czy tylko jedno zdanie.

170

Enigmatyczny napisał/a:
Znerx napisał/a:

No dobrze to teraz zastanów się jakie masz szanse poznać kogoś na zywo na siłce? a jakie na sympatii? gdzie oprócz wykupionego premium, musisz mieć korzystne zdjęcia, dobre opisy i fajne wiadomości a do tego ktoś musi wyrazić chęć by łaskawie przyjść na spotkanie.

Na siłkę idziesz bo chcesz potrenować, na kurs tańca - poznajesz taniec a przy okazji poznajesz fajne kobiety.

Pomijam już że np. taki speed-dating z którego nigdy nie korzystałem ale są tacy co chwalą - kosztuje 25 pln u mnie w mieście i są zapisy na wrzesień.

Byłeś ty kiedyś na siłowni? To nie jest klub do pogawędek. Co więcej jak zobaczysz tych wszystkich napakowanych gości, tylko ci faja zmięknie a nie pomyślisz o tym by dziewczynę zagadać. Tam ludzie idą ćwiczyć, masz gidzine, wszystko rozpisane, przerwy, kolejne stacje. Nie ma czasu na to by prowadzić dłuższą rozmowę, już nie mówię o flircie.

171

Enigmatyczny napisał/a:

Owszem do rzeczywistości się maja nijak ale na portalach one rządzą a opisy to raczej drugorzędna rzecz.
Jak masz zdjęcia konkret to jesteś dość "komercyjny" czyli sporo wyświetleń kobiety chętniej odzywają się itd.. Jak masz kiepskie foty to nie masz powodzenia obojętnie czy wykupisz premium do 2020 czy tylko na miesiąc i czy masz extra opis czy tylko jedno zdanie.

Jak dla Ciebie opis to rzecz drugorzędna, to o co ty te dziewczyny zagadujesz? Ani razu nie zagadałem dziewczyny, która nie miała opisu, albo opis w stylu, zapytaj to się dowiesz. Jaki jest sens pisać do kogoś, kto nie przeznaczył 5 minut by siebie opisać?

172 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-08-21 23:14:40)

puchaty34 napisał/a:
Enigmatyczny napisał/a:
Znerx napisał/a:

Byłeś ty kiedyś na siłowni? To nie jest klub do pogawędek. Co więcej jak zobaczysz tych wszystkich napakowanych gości, tylko ci faja zmięknie a nie pomyślisz o tym by dziewczynę zagadać. Tam ludzie idą ćwiczyć, masz gidzine, wszystko rozpisane, przerwy, kolejne stacje. Nie ma czasu na to by prowadzić dłuższą rozmowę, już nie mówię o flircie.

Z kursem tańca jest podobnie, piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia. Tam się idzie w parach. Dawno temu chciałem zapisać się na kurs tańca będąc solo. I dwa miesiące trwało, aż pojawiła się partnera w podobnej sytuacji co ja. Byla to 18 letnia dziewczynka, które jeszcze do liceum chodziła. Musisz, że będziesz miał więcej szczęścia?

173 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2018-08-21 23:21:13)

puchaty34 napisał/a:
puchaty34 napisał/a:
Enigmatyczny napisał/a:

Z kursem tańca jest podobnie, piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia. Tam się idzie w parach. Dawno temu chciałem zapisać się na kurs tańca będąc solo. I dwa miesiące trwało, aż pojawiła się partnera w podobnej sytuacji co ja. Byla to 18 letnia dziewczynka, które jeszcze do liceum chodziła. Musisz, że będziesz miał więcej szczęścia?

widać, że to było dawno, bo teraz standardem są kursy tańca, na które przychodzi się solo, szkoła dba o równą ilość mężczyzn i kobiet i po prostu w trakcie pary się wymieniają.
ćwiczenie kroku - taniec, dobieranie w pary, kilka minut tańca, zmiana par, kilka minut tańca, zmiana par i potem kolejne kroki i tak w kółko wink
chodziłam pół roku, to ze 3 pary się stworzyły w trakcie smile

174 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-08-21 23:27:27)

Wszyscy byli już z parą, ale pewnie są też takie szkoły dla singli, skoro tak mowisz. We wrześniu znów się zapiszę, już z parą, poznana na sympatii big_smile

175

są i takie i takie smile
są też takie, do których można przyjść parą, ale sami mówią, że najlepiej się czasami wymieniać.

ja też mojego poznałam w internecie, ale niestety nie tańczy tongue

176

Co prawda z opóźnieniem, ale chciałabym zauważyć, że na forum obowiązują pewne zasady, które niewątpliwie doskonale znacie, a mimo to w wątku pojawił się off top, zresztą całkiem niewybredny, który poza jakąś niezrozumiałą dla mnie napastliwością niczego merytorycznego do tematu nie wniósł. Rozumiem, że czyjś problem może wydawać się banalny czy błahy, a postawa kontrowersyjna, ale przecież zawsze można po prostu nie zabierać głosu, a jeśli już się na to decydujemy, to miło by było, by jednak zachować choć dopuszczalny poziom dyskusji.

Pozostawiam tę uwagę do przemyślenia - w odniesieniu nie tylko do tego tematu, ale całego forum.
Z pozdrowieniami, Olinka

177

Rafał Poznań napisał/a:

Tak mam dokładnie takie same doświadczenia. Może z jedną na dziesięć pań uda się nawiązać ciekawy spontaniczny dialog reszta jest taka jak opisałeś.

A tu cytat z pewnego męskiego profilu na portalu  na S 
" Więc tak dominują tu sfrustrowane babony szukające swojego księcia z bajki choć same obok księżniczki nawet nie stały. Oczywiście każda z nich zaprzeczy że to nie prawda i one zbroi polerować nie będą. Druga kategoria to jakieś niemoty sam nie wiem czy ślepe czy niepiśmienne którym nawet nie chce się ruszyć dupska i odpisać na zwykłe pozdrowienia. Ja rozumiem że obowiązku nie ma ale zwykła kultura wymaga chociaż zwykłego "spieprzaj dziadu" czekam na swojego rycerza a tym nim nie jesteś. No ok i trzecia grupa księżniczki niby szukające swego księcia a tak naprawdę tęskniące za swoim ex mężem i żyjące wspomnieniami i jak się z taką spotkasz to słuchasz monologu jak on mógł i dlaczego mi to zrobił. No i na koniec jest tu garstka normalnych kobiet z którymi można pogadać o wszystkim i o niczym spotkać się i wchłoną piwko czy inne winko. Ale jest ich jak na moje oko tak mało że chyba szybciej trafi się szóstkę w totka."

Który chyba oddaje tamtejsze realia.

Piwa nie piję , winko chętnie wchłonę, jestem zainteresowana inteligentną rozmową

178

nin00a napisał/a:

P.S. taka dobra rada sprawdzajcie zdjęcia osób, z którymi rozmawiacie w google. Wystarczy taką grafikę wrzucić w google grafika i od razu wyskakują powiązane profile a to na fb, insta wink (tak żeby wiedzieć, czy osoba z którą rozmawiacie to faktycznie ta ze zdjęcia).

Możesz napisać cos więcej?? Pierwszy raz o takim czymś słyszę, wg mnie bez oglądania profili np na fb po imieniu raczej szanse na znalezienie kogoś "po zdjęciu" sa niewielkie, bo Google grafika dopasowuje charakter zdjęć z innymi zdjęciami z neta.

179 Ostatnio edytowany przez marakujka (2018-08-30 10:17:39)

Enigmatyczny napisał/a:

Ja osobiście gdy jakaś kobieta sama zaczepi i o coś zapyta, też kończę zdanie pytaniem np "Lubisz zwierzęta z tego co widzę?", " tak lubię, mam psa i królika, a Ty lubisz, masz jakieś zwierzę"..itp
Po prostu przy jednostronnym systemie zadawania pytań, robi się to nudne i zbyt przewidywalne, albo co gorsza tak nieraz myślę, te rozmówczynie są mało kontaktowe, więc i na żywo może być kiepsko.
Jakie macie doświadczenia?

Pytania czy ktoś ma rodzeństwo czy nie, o ulubiony kolor i zupę, o to, czy ktoś lubi bardziej pieski niż kotki, nie mają żadnego znaczenia na tym etapie poznawania się. Chyba że ty masz alergię na sierść, a kobieta hoduje kotki. Itd. Rozwijaj, chłopie, rozwijaj. Jakąś ciekawostkę wpleć, kotek powinien być tylko słowem kluczem do dalszej, ciekawszej już rozmowy.

180 Ostatnio edytowany przez Enigmatyczny (2018-08-31 00:05:12)

marakujka napisał/a:

Pytania czy ktoś ma rodzeństwo czy nie, o ulubiony kolor i zupę, o to, czy ktoś lubi bardziej pieski niż kotki, nie mają żadnego znaczenia na tym etapie poznawania się. Chyba że ty masz alergię na sierść, a kobieta hoduje kotki. Itd. Rozwijaj, chłopie, rozwijaj. Jakąś ciekawostkę wpleć, kotek powinien być tylko słowem kluczem do dalszej, ciekawszej już rozmowy.

Ok, a co ma znaczenie na tym etapie poznawania się? czy będzie ślub kościelny, ile dzieci i czy będą ochrzczone? Dobra nieważne, trochę jednak zweryfikowałem rzeczywistość z tym o czym piszecie i mam wrażenie że połowa to pisze o innym świecie, tak jak proponowali panowie, wykupiłem premium i od 4 dni nie mogę z żadną panią nawiązać logicznego dialogu, tylko takie rozmówki, ciągnięcie za język, wypytywanki itd.
Jedna mi nawet wygarnęła, że co ja taki ciekawski jestem? Tzn co? mam wejść w wiadomości i swój życiorys napisać?

Z jedną rozmawiałem o podróżach, gdzie była w tym roku, co jej się tam podobało to mi po przecinku powymieniała i tyle.

To nie ma sensu wg mnie, szkoda czasu, tam nie ma osoby z którą normalnie można pogadać.  Z inną rozmawiałem o tym jaka jest, co lubi, wolny czas, jak to było jak byliśmy młodzi, a ona nagle po 5 wymienionych wiadomościach wyskakuje, że to może ja bym teraz coś o sobie powiedział bo ona chyba już wystarczająco napisała - czyli zero pytań na odczep jakiś taki wymóg.
Po prostu mam wrażenie, że panie tutaj myślą że jestem jednym z tysiąca facetów który pisze: tak/nie, dobra, fajnie, cześć, co tam? itd.
Ja wkładam masę wysiłku żeby sklecić 1 wiadomość, po czym dostaje zdawkową odpowiedź - jeśli w ogóle, a do tego rozmowa się nie klei.

Apropo to te panie z listkami to też żadna rewelacja - w sensie nie jest ich tyle żeby można było się codziennie do innej odezwać, więc szału dla mnie nie ma.

Ja przed napisaniem wiadomości - otwieram notatnik i tam piszę to co chce napisać, potem skracam bo za długie, coś tam zmieniam i wtedy dopiero wysyłam, albo oglądam 10 min profil dziewczyny, różne ciekawostki wyłapuje, ale i tak nic to nie daje.

181

Enigmatyczny, tak czytam, co napisałeś i jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie ma tam bardziej elokwentnych, a do tego 'rozpisanych' kobiet, dlatego zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem nie zwracasz uwagi właśnie na takie (przepraszam za wyrażenie) płytkie egzemplarze? Może Ty podświadomie spośród innych wychwytujesz takie dziewczyny/kobiety, które zwracają na siebie uwagę wyglądem, ale równocześnie mają problem ze skleceniem zdania złożonego, głębszą rozmową w ogóle nie są zainteresowane, a do tego są tak bardzo skupione na sobie, że wcale nie mają potrzeby dowiadywania się czegoś o Tobie. Nie jest tak przypadkiem?

Możesz mniej więcej opisać jak wyglądają ich profile? Są tam jakieś głębsze treści czy oryginalność kończy się na stwierdzeniach "kocham taniec, podróże, lubię zwierzęta", czyli chwytliwe banały, które napisać może w zasadzie każdy i nawet nie trzeba być specjalnie lotnym, żeby w razie potrzeby coś więcej na ten temat napisać?

182

Moja pierwsza rozmowa z moim obecnym partnerem była o sytuacji kobiet na Bliskim Wschodzie big_smile
potem w sumie też nie było źle bo na pewno rozmawialiśmy o moich kotach (ale to był temat zastępczy jak się kończyły inne), o reformie szkolnictwa, o polityce zagranicznej. o najlepszych kawach w mieście. Tak naprawdę nigdy nie padło zadne pytanie o to, co było napisane w profilu.
więc można jak się tylko chce tongue

183

Ja lubię, gdy ktoś, zadając pytanie, sam na nie odpowiada, czyli "gdzie byłaś na wakacjach w tym roku? Ja nigdzie nie byłam, bo szefowie nie dali mi urlopu, ale zarezerwowałam już w kadrach urlop na przyszły rok. Chciałbym się wybrać do X. Byłaś tam może kiedyś?". Coś tego typu, akurat dla mnie kiepski przykład, bo ja nie lubię podróżować i ze mną taka rozmowa by się zakończyła bardzo szybko. Ja w ogóle uważam, że powinno się zadawać tylko takie pytania, na które samemu chce się odpowiedzieć.
Ostatnio zaczęłam pisać z takim jednym chłopakiem z jednego forum i piszemy kilka dni, a ten zadał mi pytania "gdzie mieszkasz/skąd jesteś?, "sama mieszkasz", "gdzie pracujesz?" - tu podałam że w księgowości, a ten "w urzędzie czy w firmie?", "jak spędzasz/mija wieczór?" (to pytanie zadawane codziennie, przy czym on na moje pytanie o to samo nie odpowiada). Pierwszy do mnie napisał, ale na forum miał posty, że chciałby kogoś poznać, ale widzę, że mamy inne definicje słowa "poznamy się".

184

Olinka napisał/a:

Enigmatyczny, tak czytam, co napisałeś i jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie ma tam bardziej elokwentnych, a do tego 'rozpisanych' kobiet, dlatego zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem nie zwracasz uwagi właśnie na takie (przepraszam za wyrażenie) płytkie egzemplarze? Może Ty podświadomie spośród innych wychwytujesz takie dziewczyny/kobiety, które zwracają na siebie uwagę wyglądem, ale równocześnie mają problem ze skleceniem zdania złożonego, głębszą rozmową w ogóle nie są zainteresowane, a do tego są tak bardzo skupione na sobie, że wcale nie mają potrzeby dowiadywania się czegoś o Tobie. Nie jest tak przypadkiem?

Możesz mniej więcej opisać jak wyglądają ich profile? Są tam jakieś głębsze treści czy oryginalność kończy się na stwierdzeniach "kocham taniec, podróże, lubię zwierzęta", czyli chwytliwe banały, które napisać może w zasadzie każdy i nawet nie trzeba być specjalnie lotnym, żeby w razie potrzeby coś więcej na ten temat napisać?

No właśnie taki problem jest, że ciężko o bardziej elokwentne, to są normalne kobiety ale nie przejmują inicjatywy albo inaczej, nie chcą nie wiem dlaczego wciągnąć się w rozmowę, odpisują z łaski, takie mam wrażenie. Tu nawet nie chodzi o mnie, o mój profil, bo jedna nawet zapodała namiar na konto na facebooku, ale tam też to idzie jak krew z nosa. Odpisuje raz na pół dnia, jednym zdaniem i zero jakichkolwiek pytań o mnie.
Już nawet tak pół-żartem, pół-serio ponieważ sie zna na językach zapytałem czy mnie kiedyś nie podszkoliła trochę, odpisała że dlaczego nie? możemy spróbować jakbyśmy się bliżej poznali, ale tak to zero nic..tylko odpisuje na zapytanie. I to nie tak jak tutaj wszyscy piszą, że ja zadaje pytania typu co będzie po poniedziałku? wtorek - bardzo ładnie, tylko próbuje rozbudować rozmowę a ona wyraźnie odpisuje jakby nie miała na to ochoty czasu itd.
I takich przypadków jest sporo.

A jak wyglądają ich profile, no nie będę linku wklejać ale - normalne zdjęcia np znad morza czy wypadu w góry, do tego w sukience jakby z jakiegoś wesela, opis typu że  jest osobą otwartą, poszukuje bratniej duszy, faceta na którego można liczyć, który się zaopiekuje, da poczucie bezpieczeństwa, do tego dodaje że np. lubi tańczyć, spacerki, wspólne wycieczki=dziewczyna 28l
Następna np 29l - opis normalna dziewczyna, która szuka przyjaźni albo możę nawet miłości, blondynka ale inteligentna smile i zdjęcie w okularach słonecznych jakby w aucie czy coś takiego..

185

To napisz może do jakiejś mniej obleganej?
Bo jak, taka atrakcyjna, ma 10 maili dziennie, od nowych facetów, to nie ma chęci/czasu się produkować. W końcu, co faceci, sami się wyprodukują za nią.

186

Tylko pytanie która jest mniej oblegana? Faceci w 90% piszą do każdej jednej napotkanej.
Właśnie..faceci się wyprodukują za nią, oferując świńskie jakieś dziwactwa i potem jak ktoś normalny się odezwie to samo przez się, wychodzi na to że on też będzie taki.
Nie mam pojęcia skąd to się bierze, ale ciężko jest nawiązać dialog.

Inna sprawa, że ja też się odzywam do takich które mi pasują, zgadza się? a nie do takich które się odezwą będzie fajna rozmowa ale kompletnie jako postać mi nie leży.

A może to kwestia samego portalu? inne są lepsze/gorsze? czy za dużo kombinuję?

187

Enigmatyczny napisał/a:
Olinka napisał/a:

No właśnie taki problem jest, że ciężko o bardziej elokwentne, to są normalne kobiety ale nie przejmują inicjatywy albo inaczej, nie chcą nie wiem dlaczego wciągnąć się w rozmowę, odpisują z łaski, takie mam wrażenie. Tu nawet nie chodzi o mnie, o mój profil, bo jedna nawet zapodała namiar na konto na facebooku, ale tam też to idzie jak krew z nosa. Odpisuje raz na pół dnia, jednym zdaniem i zero jakichkolwiek pytań o mnie.
Już nawet tak pół-żartem, pół-serio ponieważ sie zna na językach zapytałem czy mnie kiedyś nie podszkoliła trochę, odpisała że dlaczego nie? możemy spróbować jakbyśmy się bliżej poznali, ale tak to zero nic..tylko odpisuje na zapytanie. I to nie tak jak tutaj wszyscy piszą, że ja zadaje pytania typu co będzie po poniedziałku? wtorek - bardzo ładnie, tylko próbuje rozbudować rozmowę a ona wyraźnie odpisuje jakby nie miała na to ochoty czasu itd.
I takich przypadków jest sporo.

A jak wyglądają ich profile, no nie będę linku wklejać ale - normalne zdjęcia np znad morza czy wypadu w góry, do tego w sukience jakby z jakiegoś wesela, opis typu że  jest osobą otwartą, poszukuje bratniej duszy, faceta na którego można liczyć, który się zaopiekuje, da poczucie bezpieczeństwa, do tego dodaje że np. lubi tańczyć, spacerki, wspólne wycieczki=dziewczyna 28l
Następna np 29l - opis normalna dziewczyna, która szuka przyjaźni albo możę nawet miłości, blondynka ale inteligentna smile i zdjęcie w okularach słonecznych jakby w aucie czy coś takiego..

Hej Olinka, nie kopie sie lezacego! wink Chlopak bliski zalamania, ze walczy z wiatrakami, a Ty mu dokladasz, ze to jego podswiadomosc spycha go do obledu wink

Enigmatyczny, nieco powazniej i nawiazujac do pytania Olinki, czy aby faktycznie nie przywiazujesz zbyt duzej wagi do formy, zamiast tresci? Oczywiscie rozumiem, to jak wygladamy jest mniej lub bardziej wazne, ale wazne i nie oszukamy sie, musimy sie zaakceptowac, etc. Chodzi mi jednak o to, ze skoro szukasz kogos bardziej "inspirujacego" to nie lepiej jednak skupic sie na opisie/slowie? No wlasnie, mozliwe to jest w ogole? Bo cos mi sie wydaje, ze takie portale nie roznia sie od FB i wszelkich podobnych hybryd, gdzie przelatuje sie przez obrazki na czas i ilosc...a w cholere z trescia, bo i tak zadnej tresci tam (prawie) nie ma. Pewnie, ze wyjatki sie moga trafic, tak jak niektorzy tu Cie zapewniali, ale chce Ci sie szukac tej igly? wink

188

avantino napisał/a:

Hej Olinka, nie kopie sie lezacego! wink Chlopak bliski zalamania, ze walczy z wiatrakami, a Ty mu dokladasz, ze to jego podswiadomosc spycha go do obledu wink

Nieeee... nikt tu nikogo nie kopie wink, za to jestem coraz bliższa potwierdzenia teorii, że to nie w dziewczynach tkwi problem, ale w Enigmatycznego wyborach.

Enigmatyczny napisał/a:

Inna sprawa, że ja też się odzywam do takich które mi pasują, zgadza się? a nie do takich które się odezwą będzie fajna rozmowa ale kompletnie jako postać mi nie leży.

Skłaniam się ku stwierdzeniu, że upodobałeś sobie określony typ kobiet i uparcie w ten typ celujesz. I niby jest to zrozumiałe, bo każdy z nas ma określony typ urody/atrakcyjności płci przeciwnej, która w subiektywnym odczuciu wyróżnia się na tle pozostałych, ale... może właśnie tutaj tkwi przyczyna, że "Twój typ" z samego założenia nie posiada tej wartości dodanej, jaką jest umiejętność prowadzenia konwersacji, która wynika z posiadania przynajmniej podstawowej ogłady i zainteresowania drugim człowiekiem. Nie wiem jak to określić, żeby zabrzmiało właściwie, ale chodzi mi o jakiś naturalny radar, który celuje w takie właśnie powierzchowne, żeby nie napisać puste osoby, których otoczka tę powierzchowność skrzętnie ukrywa. Ty natomiast skupiasz się na otoczce, nie dostrzegając, że spełnia rolę maskującą. Działa to dokładnie na tej samej zasadzie, na podstawie której kobiety wybierają damskich bokserów czy innej maści bad boy'ów - facet im się z określonych względów podoba, pociąga je, a jednak pomimo kolejnego rozczarowania i tak po raz n-ty podświadomie wybierają ten sam, ściśle określony typ osobowości.

To dlatego, przynajmniej moim zdaniem, albo musisz jednak zmienić kryterium wyboru, albo wyznaczyć sobie jakieś priorytety, bo całkiem możliwe, że jednego z drugim nie połączysz.

189 Ostatnio edytowany przez Doroya (2018-09-01 22:47:49)

miałam takiego kolegę - taki se zwykły chłopak, mówiąc męskim językiem 5/10.

siedział na portalach randkowych i pisał TYLKO do największych piękności, bo on się nie będzie zniżał poniżej "pewnego poziomu".
kto chce zgadnąć, jaki miał wskaźnik odpowiedzi? ;-)

Enigmatyczny, nie chcę być niemiła, ale Ty po prostu w swoich zaczepkach nudzisz i zamulasz.
jak trafisz na równie średnio lotną panienkę z podobnie średniej półki, to Ci pyknie.
jeśli nie, nadal będziesz smęcił i zawodził, nie mogąc pojąć, czemu znowu i znowu to ZUA KOBIETA była.

dziewczyny, dzięki za skecz z końskimi zalotami - dawno się tak nie uśmiałam big_smile

190 Ostatnio edytowany przez pyszneSalami (2018-09-01 20:53:48)

Na wielu forach pojawia się coraz więcej tego typu wątków zakładanych przez niezadowolonych mężczyzn, a wszystkie są niemal identyczne. Zauważyłam, że charakterystyczny dla takich niezadowolonych użytkowników portali randkowych jest fakt, że narzekają, że żadna do nich nie odpisuje, po czym po kilku postach okazuje się, że jednak jakieś odpisują - ale automatycznie są wrzucane do jakiejś szufladki - "ale to na pewno, na pewno jakaś desperatka albo dzieciata". I tak źle i tak niedobrze. Nie napiszą - wredne babska z wymaganiami, napiszą - NA PEWNO wybrakowany i zdesperowany towar.

191 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2018-09-02 23:22:28)

Olinka napisał/a:

..w wątku pojawił się off top, zresztą całkiem niewybredny, który poza jakąś niezrozumiałą dla mnie napastliwością niczego merytorycznego do tematu nie wniósł.

Staram się nie wchodzić w polemikę z Moderacją, ale wydaje mi się że w tym wypadku jednak będzie to uzasadnione.

Otóż "koński skecz" może i był formalnie off-topem, ale przede wszystkim był świetną lekcją poglądową ukazującą jak z praktycznie niczego można stworzyć zabawną wymianę zdań i nawiązać kontakt. Czyż nie to właśnie jest rzekomym problemem autora?

192 Ostatnio edytowany przez marakujka (2018-09-03 15:56:07)

Enigmatyczny napisał/a:
marakujka napisał/a:

Ok, a co ma znaczenie na tym etapie poznawania się? czy będzie ślub kościelny, ile dzieci i czy będą ochrzczone?

Łooo. No jak ty tak z grubej rury interpretujesz sobie czyjąś ogólną wypowiedź, to ja się nie dziwię, drogi panie, pana portalowym niepowodzeniom. Zluzuj gacie bufonie. Choćby rozmowa o ulubionych filmach i muzyce więcej wam o sobie może powiedzieć i bardziej was ku sobie zjednać, niż pytania o ilość kuzynów w rodzinie czy ulubiony kolor włóczki. Tak samo jest ze sprawami światopoglądowymi - im bardziej macie zbliżone patrzenie na świat, tym większa szansa, że lepiej się zrozumiecie... ale i tak, to wszystko może wypalić, jeśli ty nie takim byłbyś...

Enigmatyczny napisał/a:

Dobra nieważne, trochę jednak zweryfikowałem rzeczywistość z tym o czym piszecie i mam wrażenie że połowa to pisze o innym świecie, tak jak proponowali panowie, wykupiłem premium i od 4 dni nie mogę z żadną panią nawiązać logicznego dialogu, tylko takie rozmówki, ciągnięcie za język, wypytywanki itd.
Jedna mi nawet wygarnęła, że co ja taki ciekawski jestem? Tzn co? mam wejść w wiadomości i swój życiorys napisać?

W sensie że one tak cię przepytują, czy ty je? Czy nawzajem?
Nick, widać, idealnie określa sposób w jaki piszesz - pewnie stąd też  twoje niepowodzenia. Miejże więcej pokory w tym wymaganiu od innych logiki. Wszak samemu piszesz enigmatycznie.

Enigmatyczny napisał/a:

To nie ma sensu wg mnie, szkoda czasu, tam nie ma osoby z którą normalnie można pogadać.
Ja wkładam masę wysiłku żeby sklecić 1 wiadomość, po czym dostaje zdawkową odpowiedź - jeśli w ogóle, a do tego rozmowa się nie klei. Ja przed napisaniem wiadomości - otwieram notatnik i tam piszę to co chce napisać.

To niedobrze. Jak mawiają - nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Może tak podejdź bardziej spontanicznie do sprawy... o ile byłbyś w stanie trzymać wówczas jako taką logikę swoich wypowiedzi.

193

spotkajcie się na żywo smile to zobaczysz

194

No właśnie, tylko problem jest tego rodzaju, że przy tak "rozgarniętym" dialogu i pełnych emocji rozmowach, szanse na umówienie się są zerowe, bo z połową tych kobiet już nie rozmawiam, albo ja przestałem albo one się nie odzywają.
Teraz robię tak że jak zacznie się dialog i kilka zdań pytających z mojej strony a z pań stron tylko puste odpowiedzi i to wszystko to zamykam okienko i szukam dalej wink

Ja niestety coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że takie panie przyjęły politykę że to facet ma je adorować, rozkręcać rozmowę i wielce się napocić żeby one łaskawie się odezwały.
Smutne to ale cóż, może będzie taki przypadek że jakaś dama chętniej będzie rozmawiać.

195

Te twoje utyskiwanie staje się męczące, wiesz. Już Ci wyłuszczono, że to z tobą jest problem. Przyjmij to do wiadomości. Innej odpowiedzi nie uzyskasz.

Posty [ 131 do 195 z 205 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Dlaczego na portalach randkowych rozmowy to "przesłuchania"?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024