Dlaczego na portalach randkowych rozmowy to "przesłuchania"? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Dlaczego na portalach randkowych rozmowy to "przesłuchania"?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 205 ]

66

Odp: Dlaczego na portalach randkowych rozmowy to "przesłuchania"?
santapietruszka napisał/a:
Salomonka napisał/a:

A Tobie, Salomonka, to o co właściwie chodzi?

A ja jakoś nie po polsku napisałam?

Niby po polsku, ale ja jakoś tego nie rozumiem: "Jak ty to robisz, że omijasz kolejne bramki i wpisujesz się w ten sam portal? Może trzeba Adminom podpowiedzieć, jak cię wyłapywać?  Trochę to śmieszne zaczyna być.. Ta zabawa w ciuciu babkę z tobą..:)"

No i?
czego nie rozumiesz?

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez cataga (2018-08-18 21:55:45)

kwadrad, jesli to do mnie było, to ja doskonale wiem, że jedną wiadomośc panowie wysyłają do i nawet setki kobiet. Jedną i tą samą.
No ale skoro wysyłam tylko jedną, zamiast pisac 100 róznych, to wypadałoby się przyłożyć i nie pisać z tak koszmarnymi błędami?

No to skoro panowie pokazują, że sie nie starają nawet poprawnie napisać jednej wiadomości
pokazują, że nie chce im się czytać profili
to jaką mam gwarancję, że chce im się cokolwiek?
skoro im się nie chce nawet poprawnie napisać wiadomości, dlaczego ja mam chcieć marnować czas na spotkania z nimi? 

nadal nie rozumiesz?
kobiety nie chcą leni, chamów, prostaków i buców, uważających, że im się za nic wszystko należy
a to doskonale widać i w ich profilach, i w ich wiadomościach

68

Salomonka napisał/a:
Salomonka napisał/a:

A ja jakoś nie po polsku napisałam?

Niby po polsku, ale ja jakoś tego nie rozumiem: "Jak ty to robisz, że omijasz kolejne bramki i wpisujesz się w ten sam portal? Może trzeba Adminom podpowiedzieć, jak cię wyłapywać?  Trochę to śmieszne zaczyna być.. Ta zabawa w ciuciu babkę z tobą..:)"

No i?
czego nie rozumiesz?

Do kogo to piszesz i jaki to ma związek z tematem...

69

Salomonka napisał/a:

No i?
czego nie rozumiesz?

Piszę do ciebie, bo mi zadałaś pytanie.

Pytanie  bylo nie do mnie?

70

Salomonka napisał/a:
Salomonka napisał/a:

No i?
czego nie rozumiesz?

"Jak ty to robisz, że omijasz kolejne bramki i wpisujesz się w ten sam portal? Może trzeba Adminom podpowiedzieć, jak cię wyłapywać?  Trochę to śmieszne zaczyna być.. Ta zabawa w ciuciu babkę z tobą..:)"
To było do mnie? big_smile To tym bardziej, o co Ci kaman? big_smile

71

Salomonka napisał/a:

"Jak ty to robisz, że omijasz kolejne bramki i wpisujesz się w ten sam portal? Może trzeba Adminom podpowiedzieć, jak cię wyłapywać?  Trochę to śmieszne zaczyna być.. Ta zabawa w ciuciu babkę z tobą..:)"

Pietruszka:)

Jak sama widzisz, nie do ciebie pytanie było, więc się nie wysilaj na odpowiedź.. Szkoda sił. O to mi kaman:) Między innymi...

72

Salomonka napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Jak sama widzisz, nie do ciebie pytanie było, więc się nie wysilaj na odpowiedź.. Szkoda sił. O to mi kaman:) Między innymi...

No i fajnie, ale zdaje się, że nikt nie wie, do kogo to było, więc może szkoda Twojego wysiłku? Albo następnym razem wysil się bardziej? Jakaś taka bez sensu ta rozmowa z Tobą i donikąd nie prowadzi...

73

ja też nie rozumiem Salomonki.
No ale pewnie my z santapietruszką  mamy umiejętność tworzenia zdań zrozumiałych, w przeciwieństwie i do Salomonki, i do panów z moich  przytoczonych wypowiedzi. Jeśli ludzie teraz porozumiewają się jak Salomonka, zaczynam się nie dziwić temu, co sie dzieje na portalach, nie tylko randkowych

74

Salomonka napisał/a:

No i fajnie, ale zdaje się, że nikt nie wie, do kogo to było, więc może szkoda Twojego wysiłku? Albo następnym razem wysil się bardziej? Jakaś taka bez sensu ta rozmowa z Tobą i donikąd nie prowadzi...

A kto ci każe rozmawiać ze mna, jak ta rozmowa bez sensu?

Wpierdzieliłaś się w temat i drążysz jak nawiedzona. Co komu chcesz udowodnic? Zawiodłaś mnie, bo miałam cię za ogarniętą osobę. Teraz udowodnisz mi, że nie mam prawa głosu?

No to się bardziej postaraj, bo jak na razie to tylko podobne tobie próbują mnie "spacyfikować"... Powodzenia.

I nie czytaj moich postow, jak cię tak bardzo denerwują. smile

Pa! smile

75

cataga napisał/a:

ja też nie rozumiem Salomonki.
No ale pewnie my z santapietruszką  mamy umiejętność tworzenia zdań zrozumiałych, w przeciwieństwie i do Salomonki, i do panów z moich  przytoczonych wypowiedzi. Jeśli ludzie teraz porozumiewają się jak Salomonka, zaczynam się nie dziwić temu, co sie dzieje na portalach, nie tylko randkowych

Jesteś unikatowa niczym płatek śniegu, dlatego przyciągasz sobie równych amantów big_smile
Zwłaszcza po tym koncercie narzekania i zołzowania każdy normalny facet padnie ci u stóp i będzie prosił o więcej.

76

Salomonka napisał/a:
Salomonka napisał/a:

A kto ci każe rozmawiać ze mna, jak ta rozmowa bez sensu?

Wpierdzieliłaś się w temat i drążysz jak nawiedzona. Co komu chcesz udowodnic? Zawiodłaś mnie, bo miałam cię za ogarniętą osobę. Teraz udowodnisz mi, że nie mam prawa głosu?

No to się bardziej postaraj, bo jak na razie to tylko podobne tobie próbują mnie "spacyfikować"... Powodzenia.

I nie czytaj moich postow, jak cię tak bardzo denerwują. smile

Pa! smile

Mimo że nadal nie rozumiem, o co Ci chodzi i jaki to ma związek z tematem wątku, to - pa!!!!!!!!!!!!!! big_smile big_smile big_smile

77

salomonka, jak widze ty wp..... sie w temat i gadasz niezrozumiale i rozwalasz temat, pisząc od rzeczy. NO cóż. w zasadzie Twój post Salomonka to offtop.

78

cataga napisał/a:

azazelpazuzu kolejny facet, który nie zrozumiał, co sie pisze, a sie wypowiada i jeszcze sens tego co napisałam, przekręca. Wiesz, pisanie i odpowiadanie nawet na forach, jest dobrowolne.

bo po jednym zdaniu wie wszystko o człowieku, brawo wyrocznio.

nie napisałam, że wiem wszystko po jednym zdaniu , natomiast po przytoczonych przeze mnie zdaniach WIEM
że ci panowie
NIE SŁUCHAJĄ tego, co się do nich mówi
  i  lekceważą MOJE ZDANIE
to wystarczy, by skreślić ich w moich oczach jako partnerów do rozmowy. Skoro to oznacza, że jestem księżniczką, to tak, jestem i mam do tego prawo.

JA się nie użalam, natomiast usiłuję co poniektórym panom wytlumaczyć, dlaczego po tego typu zagajeniach na portalach, panowie nie otrzymują odpowiedzi. Dlatego własnie, że kobiety     
                                         NIE LUBIĄ BYĆ LEKCEWAZONE
ale to nie znaczy, że są księżniczkami. Dopóki panowie tego nie zrozumieją, że kobieta to też człowiek, to  będą biadolić o kolejnych księżniczkach

które nie chcą CHAMOW,  buców i osób, które po co najmniej 8 klasach szkoły podstawowej nie potrafią napisać poprawnie jednego zdania w ojczystym języku.
Do pana  azazelpazuzu nadal ta prosta prawda najwidoczniej nie dotarła.

a jak pan łaskawie odzywa się po kilkunastu dniach od pierwszego spotkania, wcześniej nie dając znaku zycia, to oznacza, że nie zna podstaw savoir vivre'u

Nie chciałabym się wstydzić za partnera, będąc z nim kiedyś w swoim srodowisku

Dotarło? Czy dalej trzeba tlumacza z polskiego na nasze...

Wstyd mi za was, naprawdę.

79

Ja nie wiem, jak inni, ale ja dalej nie rozumiem. Czyli że to Catagę powinna administracja zbanować z portali randkowych? big_smile

80

Ja nie wiem, jak inni, ale ja dalej nie rozumiem. Czyli że to Catagę powinna administracja zbanować z portali randkowych? big_smile

randkowych?!!

Pomyliłaś portale, Pietruszka.

81

Salomonka napisał/a:

randkowych?!!

Pomyliłaś portale, Pietruszka.

Chyba nie ja...

82

ja też nie rozumiem, salomonka. Autor tematu ''Dlaczego na portalach rozmowy to przesłuchania" sie nie czepia, ale Ty tak....i  nie wiem o co ci chodzi?  jeśłi moje posty czy santapietruszki ci sie nie podobają, to omiń je albo idż do innego tematu, albo sama załóż swój?
na szczęscie nie ma mnie za co zbanować, salomonka

83

cataga napisał/a:

ja też nie rozumiem, salomonka. Autor tematu ''Dlaczego na portalach rozmowy to przesłuchania" sie nie czepia, ale Ty tak....i  nie wiem o co ci chodzi?  jeśłi moje posty czy santapietruszki ci sie nie podobają, to omiń je albo idż do innego tematu, albo sama załóż swój?
na szczęscie nie ma mnie za co zbanować, salomonka

Litosci kobiety... O nic was nie pytam, niczego wam nie zarzucam, z niczego was nie rozliczam... Zadałam jedno, konkretne pytanie autorowi wątku i mam w odpowiedzi tysiąc odpowiedzi łącznie z tym, aby ominąć ten właśnie.

Może wy skorzystajcie z własnych rad?

84

Salomonka,
nie domysliłyśmy się, że to pytanie było,
że to było KONKRETNE pytanie i,
że to bylo pytanie do autora wątku.
Dla nas z santapietruszka cała Twoja wypowiedż była totalnie niezrozumiała, a ty  nie raczyłaś nam do tej pory powiedzieć co miałaś na mysli

85

Salomonka, sorry, ale Ty nie zadałaś pytania Autorowi wątku, tylko naskoczyłaś na Catagę (chyba, bo pewności dalej nie mam). Popracuj nad komunikacją, serio.

86

Pewnie zacytowała złą wiadomości i tyle. Zabawne, że to urosła do rangi problemu na 10 postów.

87

cataga napisał/a:

Salomonka,
nie domysliłyśmy się, że to pytanie było,
że to było KONKRETNE pytanie i,
że to bylo pytanie do autora wątku.
Dla nas z santapietruszka cała Twoja wypowiedż była totalnie niezrozumiała, a ty  nie raczyłaś nam do tej pory powiedzieć co miałaś na mysli

No to nie będziesz wiedziała, bo ja nie zamierzam tłumaczyć z polskiego na nasze. Jak nie zrozumiałaś do tej pory, to juz nie zrozumiesz. Mozesz to uszanować i się odczepic?

88 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-08-18 23:14:25)

Znerx napisał/a:

Pewnie zacytowała złą wiadomości i tyle. Zabawne, że to urosła do rangi problemu na 10 postów.

Niby zabawne, a jednak wyraźnie wskazuje na problemy z komunikacją. Bo gdyby chodziło wyłącznie o zły cytat, to wystarczyło edytować albo w następnym poście wyjaśnić zamiast mieszać jeszcze bardziej.... przy okazji naskakując na każdego, kto o wyjaśnienie pyta...

89

''Jesteś unikatowa niczym płatek śniegu, dlatego przyciągasz sobie równych amantów big_smile
Zwłaszcza po tym koncercie narzekania i zołzowania każdy normalny facet padnie ci u stóp i będzie prosił o więcej.''

tak, oczywiście. Zapewne ich przyciągam zołzowaniem, choc ani razu z nimi wcześniej nie rozmawiałam, bo to co przytoczyłam, to były ICH pierwsze zagajenia.
   Więc pudło,  drogi panie.
A jak widzę, to jakoś  Ciebie PRZYCiĄGNEŁAM do odpowiedzi- ergo ty jestes mnie równym amantem skoro mi odpowiedziałeś.

Wiesz, do tego, by rozmawiac, a nawet, by obrażać, co próbowałeś właśnie zrobić  to trzeba też mieć trochę  inteligencji.

90

Wygląda na to, że Salomonce wydawało się, że cytowane przez Catagę przykłady wywodzą się z jej pierdyliona tematów na forum, które zakładała przez multikonta. Ludzką rzeczą jest się pomylić. Równie ludzką jest się przyznać do błędu i nie bronić się przed tym, jak przed dżumą, cholerą i inną zarazą...
Oczywiście mogę się mylić i w związku z tym z góry przepraszam big_smile

91

Salomonka, nie muszę rozumiec,  tym bardziej takiego bełkotu. To ty się wpieprzyłaś ni z gruszki ni z pietruszki  ( sorry, santap. ) w temat

92 Ostatnio edytowany przez Olinka (2018-08-19 01:47:40)

"że cytowane przez Catagę przykłady wywodzą się z jej pierdyliona tematów na forum, które zakładała przez multikonta."

mam tylko jedno konto i załozyłam wyłącznie JEDEN TEMAT
Nie zakładałam ani multikont, ani multitematów, odpowiadałam raczej w tematach o portalach randkowych oraz w tematach o przemocy domowej.
no ale Salomonka wie lepiej

93

Salomonka napisał/a:
cataga napisał/a:

azazelpazuzu kolejny facet, który nie zrozumiał, co sie pisze, a sie wypowiada i jeszcze sens tego co napisałam, przekręca. Wiesz, pisanie i odpowiadanie nawet na forach, jest dobrowolne.

bo po jednym zdaniu wie wszystko o człowieku, brawo wyrocznio.

nie napisałam, że wiem wszystko po jednym zdaniu , natomiast po przytoczonych przeze mnie zdaniach WIEM
że ci panowie
NIE SŁUCHAJĄ tego, co się do nich mówi
  i  lekceważą MOJE ZDANIE
to wystarczy, by skreślić ich w moich oczach jako partnerów do rozmowy. Skoro to oznacza, że jestem księżniczką, to tak, jestem i mam do tego prawo.

JA się nie użalam, natomiast usiłuję co poniektórym panom wytlumaczyć, dlaczego po tego typu zagajeniach na portalach, panowie nie otrzymują odpowiedzi. Dlatego własnie, że kobiety     
                                         NIE LUBIĄ BYĆ LEKCEWAZONE
ale to nie znaczy, że są księżniczkami. Dopóki panowie tego nie zrozumieją, że kobieta to też człowiek, to  będą biadolić o kolejnych księżniczkach

które nie chcą CHAMOW,  buców i osób, które po co najmniej 8 klasach szkoły podstawowej nie potrafią napisać poprawnie jednego zdania w ojczystym języku.
Do pana  azazelpazuzu nadal ta prosta prawda najwidoczniej nie dotarła.

a jak pan łaskawie odzywa się po kilkunastu dniach od pierwszego spotkania, wcześniej nie dając znaku zycia, to oznacza, że nie zna podstaw savoir vivre'u

Nie chciałabym się wstydzić za partnera, będąc z nim kiedyś w swoim srodowisku

Lepiej biadolić o kolejnych księżniczkach, niż zakładać tematy z d...py wzięte, wciąz te same...

Jak ty to robisz, że omijasz kolejne bramki i wpisujesz się w ten sam portal? Może trzeba Adminom podpowiedzieć, jak cię wyłapywać?  Trochę to śmieszne zaczyna być.. Ta zabawa w ciuciu babkę z tobą..:)

Czy wy żeście baby do cna pofiksowały?

To była pierwsza moja wiadomość w tym wątku, gdzie tu jakakolwiek wiadomość do Cataga?

Uczepiłyscie się mnie, bo??...

Autor wątku śmieje sie po pachy, bo tylko o tu mu chodzilo w tym wątku... Dlatego zostawiam was niewiasty w waszym własnym sosie i ...
Spadajcie.

94

cataga napisał/a:

że cytowane przez Catagę przykłady wywodzą się z jej pierdyliona tematów na forum, które zakładała przez multikonta.

Nie zakładałam ani multikont, ani multitematów, odpowiadałam raczej w tematach o portalach randkowych oraz w tematach o przemocy domowej.

Spokojnie. Nie podejrzewałam, żeby było inaczej.

Salomonka napisał/a:

To była pierwsza moja wiadomość w tym wątku, gdzie tu jakakolwiek wiadomość do Cataga?

Autor wątku śmieje sie po pachy, bo tylko o tu mu chodzilo w tym wątku... Dlatego zostawiam was niewiasty w waszym własnym sosie i ...
Spadajcie.

Odniosłaś się do postu Catagi w bardzo enigmatyczny sposób. Zamiast wyjaśnić, gdy o to poproszono, uniosłaś się dziwnie pojmowanym honorem. Słoma Ci z butów zaczęła nieco wystawać...

95

Klio napisał/a:
cataga napisał/a:

że cytowane przez Catagę przykłady wywodzą się z jej pierdyliona tematów na forum, które zakładała przez multikonta.

Spokojnie. Nie podejrzewałam, żeby było inaczej.

Salomonka napisał/a:

Spadajcie.

Odniosłaś się do postu Catagi w bardzo enigmatyczny sposób. Zamiast wyjaśnić, gdy o to poproszono, uniosłaś się dziwnie pojmowanym honorem. Słoma Ci z butów zaczęła nieco wystawać...

Nie mam ochoty udowadniać, że nie jestem wielblądem. Zdaje sie, że komus bardzo zależy, abym nim była... Pogodzę się nawet ze słomą z butów... Jeśli komuś jego ego przez to urośnie..:) Taka ugodowa jestem smile

96 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-08-18 23:30:08)

Salomonka napisał/a:

Nie mam ochoty udowadniać, że nie jestem wielblądem. Zdaje sie, że komus bardzo zależy, abym nim była... Pogodzę się nawet ze słomą z butów... Jeśli komuś jego ego przez to urośnie..:) Taka ugodowa jestem smile

Może prościej byłoby wyjaśnić, o co Ci chodziło - i o kogo w tym konkretnym poście... ale ok, nie znam się.

97 Ostatnio edytowany przez cataga (2018-08-18 23:30:35)

no dalej się wsciekaj, Salomonka, nadal nie wyjaśniając o co ci chodzi.
też tak mozna.
Skoro tobie to nie w smak, to co robisz na tym temacie i po co to czytasz?

moje opisy postępowania panów na portalach randkowych,  rozumiem, że mogą się wielu osobom nie podobać, bo sama nie przypuszczałam, że dorośli panowie w okolicach 40 -50tki moga tak się zachowywać, niestety, nie wymysliłam tego sobie. Ale już użalanie sie facetów na babskich forach, dlaczego im nie wychodzi podrywanie, uważam za żałosne.
I mam prawo do własnego zdania.
Krytykuję wyłacznie tych panow w moich opisach, najwidoczniej ktoś lubi takie postepowanie, skoro  wam moje wypowiedzi tak przeszkadzają

Księżniczka - nie sądziłam, że ktoś tak mnie okresli na kobiecym forum i, nie sądziłam, że mam takie strasznie wymagające życzenia co do panow, bo mnie wydały sie one ELEMENTARNE, i takimi sa one w moim srodowisku
No ale skoro tu pisza osoby, ktore prosza o rade, bo maż je tłucze dniami i nocami i  one 'taaak go kooochają", oraz  są tematy o biednych  zagubionych misiach odsiadujących ciężkie wyroki za pobicia i kradzieże, to faktycznie, to forum nie jest dla mnie.

98

cataga napisał/a:

że dorośli panowie w okolicach 40 -50tki moga tak się zachowywać (...) No ale skoro tu pisza osoby, ktore prosza o rade, bo maż je tłucze dniami i nocami i  one 'taaak go kooochają", oraz  są tematy o biednych  zagubionych misiach odsiadujących ciężkie wyroki za pobicia i kradzieże,.

Tylko oni, znaczy "misio z pierdla" i jego lala, poznali się na sympatii... jak on jej napisał: "siema słotka :* lubisz się pszytulać w namiocie?".

Każdy ma prawo do swoich wymagań. Do tego zawsze jest jakieś ignore/blacklist/delete i luz.

99

Znerx napisał/a:
cataga napisał/a:

że dorośli panowie w okolicach 40 -50tki moga tak się zachowywać (...) No ale skoro tu pisza osoby, ktore prosza o rade, bo maż je tłucze dniami i nocami i  one 'taaak go kooochają", oraz  są tematy o biednych  zagubionych misiach odsiadujących ciężkie wyroki za pobicia i kradzieże,.

Tylko oni, znaczy "misio z pierdla" i jego lala, poznali się na sympatii... jak on jej napisał: "siema słotka :* lubisz się pszytulać w namiocie?".

Każdy ma prawo do swoich wymagań. Do tego zawsze jest jakieś ignore/blacklist/delete i luz.

krejzolka i rossanka mają podobne przemyslenia, radze przeczytąc. Ps. Jak usunąc tu konto?

100

cataga napisał/a:

no dalej się wsciekaj, Salomonka, nadal nie wyjaśniając o co ci chodzi.
też tak mozna.
Skoro tobie to nie w smak, to co robisz na tym temacie i po co to czytasz?

moje opisy postępowania panów na portalach randkowych,  rozumiem, że mogą się wielu osobom nie podobać, bo sama nie przypuszczałam, że dorośli panowie w okolicach 40 -50tki moga tak się zachowywać, niestety, nie wymysliłam tego sobie. Ale już użalanie sie facetów na babskich forach, dlaczego im nie wychodzi podrywanie, uważam za żałosne.
I mam prawo do własnego zdania.
Krytykuję wyłacznie tych panow w moich opisach, najwidoczniej ktoś lubi takie postepowanie, skoro  wam moje wypowiedzi tak przeszkadzają

Księżniczka - nie sądziłam, że ktoś tak mnie okresli na kobiecym forum i, nie sądziłam, że mam takie strasznie wymagające życzenia co do panow, bo mnie wydały sie one ELEMENTARNE, i takimi sa one w moim srodowisku
No ale skoro tu pisza osoby, ktore prosza o rade, bo maż je tłucze dniami i nocami i  one 'taaak go kooochają", oraz  są tematy o biednych  zagubionych misiach odsiadujących ciężkie wyroki za pobicia i kradzieże, to faktycznie, to forum nie jest dla mnie.

Mam wrażenie, że znalazłyście chłopca do bicia... Więc się z tego tematu wypisuję, bo zupełnie nie rozumiem o co wam chodzi.

Kto ma choć dwie szare komórki i przeczyta moje wpisy, to zrozumie.

Gdzie napisalam choc słowo, że proszę o radę bo mąż mnie tlucze dniami i nocami?  I o misiach odsiadujacych ciężkie wyroki?...

Wszystko z wami w porządku?

101 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-08-18 23:42:48)

Salomonka napisał/a:

Gdzie napisalam choc słowo, że proszę o radę bo mąż mnie tlucze dniami i nocami?  I o misiach odsiadujacych ciężkie wyroki?...

Ja chyba mam coś z głową, faktycznie. Albo po prostu nie umiem czytać. Czy ktokolwiek tu zarzucał Ci, że coś takiego napisałaś? Wszystko z Tobą w porządku?

102 Ostatnio edytowany przez cataga (2018-08-18 23:43:11)

santapietruszka, , pani Salomonka nie tylko pisze niezrozumiale, ale i nie rozumie, CO czyta. Jak usunąc tutaj konto?

103

Cataga, Ciebie teraz zaczyna ponosić. Z powodu jednej bezsensownej utarczki będziesz konto usuwała? Weź krok w tył i uśmiechnij się, bo tu tylko uśmiechnąć się można big_smile

104

Salomonka napisał/a:

Ja chyba mam coś z głową, faktycznie. Albo po prostu nie umiem czytać. Czy ktokolwiek tu zarzucał Ci, że coś takiego napisałaś? Wszystko z Tobą w porządku?

No rzeczywiscie:)

Takie jesteście milutkie, tak mnie dopieszczacie, aż Żyć się chce!!!
Czytaj: POWYZEJ .

105

Klio napisał/a:

Cataga, Ciebie teraz zaczyna ponosić. Z powodu jednej bezsensownej utarczki będziesz konto usuwała? Weź krok w tył i uśmiechnij się, bo tu tylko uśmiechnąć się można big_smile

Otóż to, otóż to big_smile Cataga, weź jaj nie rób big_smile

106

Narzekanie ja oburza a sama nic innego w ym watku nie robi.

Ale widocznie podwojne standardy i hipokryzja to glowne wyznaczniki inteligentnych osob, w sumie to raczej takich, ktorym wydaje sie ze sa inteligentni jak zaczna wchodzic w emfaze.

Przypominasz mi goscia z pracy. Niby wielki przeciwnik generalizowania i oceniania w przedbiegach kiedy to dotyczy jego osoby. Jednak problemu nie ma ocenic danej kobiety na podstawie samego zdjecia.
Ale tak jak mowie, cecha ktora posiadaja osoby ktorym wydaje sie iz sa inteligentne, bardziej tolerancyjne, ale zazwyczaj kiedy maja ten interes.

Zabawna kobitka, moze was umowie ze soba, przynajmniej niewinnym osobom nie zatrujecie zycia.

107

Salomonka napisała wiadomość do autora postu. Podpinając ja do wypowiedzi catagi. Ile trzeba posiadać złej woli w sobie, by zamiast wyjaśnić nieporozumienie wszczynać gowno burzę, a na koniec postawić się w roli ofiary? Jest na forum aktywna dyskusja o komunikacji w związku. Polecam lekture Salomonka, pada tam wiele cennych przemyśleń.

108

Pozwolę sobie zauważyć, że połowa postów napisanych w tym wątku stanowi jeden, wielki off top, który przy odrobinie dobrej woli spokojnie można było zamknąć w dwóch, trzech okienkach. W tym miejscu proszę o powrót do głównego tematu wątku, jak również przypominam (teraz i na przyszłość), że jeśli coś jeszcze wymaga wyjaśnienia, to zgodnie z regulaminem należy zrobić to poza forum.
Z pozdrowieniami, Olinka

------------
P.S.
Salomonko, przychylam się do zdania większości, że Twój wiadomy post (nr 61) bez wyjaśnienia budzi mnóstwo wątpliwości.

109

Dziewczyny, które są na tych zdjęciach są ładne już przed makijażem.

110

Na OkCupid polubiły mnie do tej pory 134 kobiety. Gdy licznik był na poziomie 50, to postanowiłem wykupić krótki pakiet premium, by zobaczyć cóż to za damy... Cóż, same paszczury. Także panowie, nie łudźcie się, ładne pupki są błyskawicznie oblegane przez watahę napalonych samców :DDDD A te atrakcyjne na portalach, to chyba tylko z nudów tam przebywają lub by dowartościować się.
A co do tych słabych rozmów, to poraża mnie ignorancja płci żeńskiej. Wpisuje w profilu, że interesuje się nauką, a nie ma pojęcia, kto to był Stephen Hawking, pisze, że lubi historię, a nie ogarnia podstawowych dat. I wy się później dziwicie, że my chcemy tylko seksu. No bo co wy nam możecie więcej zaoferować? :DDD

111

atrocities9 napisał/a:

Na OkCupid polubiły mnie do tej pory 134 kobiety. Gdy licznik był na poziomie 50, to postanowiłem wykupić krótki pakiet premium, by zobaczyć cóż to za damy... Cóż, same paszczury. Także panowie, nie łudźcie się, ładne pupki są błyskawicznie oblegane przez watahę napalonych samców :DDDD A te atrakcyjne na portalach, to chyba tylko z nudów tam przebywają lub by dowartościować się.
A co do tych słabych rozmów, to poraża mnie ignorancja płci żeńskiej. Wpisuje w profilu, że interesuje się nauką, a nie ma pojęcia, kto to był Stephen Hawking, pisze, że lubi historię, a nie ogarnia podstawowych dat. I wy się później dziwicie, że my chcemy tylko seksu. No bo co wy nam możecie więcej zaoferować? :DDD

Seks też tylko do urodzenia dziecka, a potem już nie, więc szkoda waszego wysiłku w ogóle tongue

112

Moim zdaniem opisujesz nieistniejący dylemat.
Z każdego tematu można zrobić dialog, jak się chce..
a jak nie ma o czym rozmawiać, to szkoda czasu, prawda?
A jak nie chcesz by reagowały  kobiety z dziećmi, to dlaczego wyraźnie o tym nie napiszesz w profilu?

113

O pytaniu zadanym w temacie myślę podobnie  do Ela210 . W każdej rozmowie występują 2 osoby i to od każdej z nich zależy jak rozmowa się potoczy. Możesz zadawać suche pytania to i takie dostajesz odpowiedzi. Np jak zapytasz "Gdzie pracujesz?" no to dostaniesz nazwę miejsca pracy. Jak zapytasz "Jaka jest twoja ulubiona czynność w pracy?" to jest szansa na coś ciekawszego niż suche fakty.
Co do zdawkowego odpowiadania. Kiedyś pisałem z jedną dziewczyną i tak odpowiadała jakoś opieszale myślałem że ona nie zainteresowana albo mocno zajęta a się okazało że była tak niepewna że 5 razy pisała jedno zdanie i kasowała i znów pisała więc ja już tak nie oceniam od razu że ktoś w niesatysfakcjonujący sposób odpisuje.

114

Nie, to nie jest dylemat, raczej irytacja że się chce nawiązać znajomość - taka póki co wirtualną, żeby może przejść potem dalej a tutaj taki opór i no nie wiem właśnie..niechęć?

Tak, dialog można zrobić z każdego tematu ale dialog wg terminologii to rozmowa dwóch lub więcej osób zgadza się? a nie jednej, dialog a monolog to dwie różne rzeczy.
Poza tym dla mnie to nie jest dialog odpowiedzi na pytania: gdzie pracujesz, co robisz w wolnym czasie? jak spędziłaś weekend, masz rodzeństwo, masz zwierzaka, długo tu jesteś? lubisz podróże? a gdzie? i tak w kółko..100 pytań do..trochę to słabe
albo starszy sierżant ....Komenda Miejska Policji itd..

wg mnie powinno być 50/50 albo koniec i następna osoba.
Tylko zastanawiam się jaki stan rzeczy to powoduje, czy niechęć, brak zainteresowania czy brak czasu czy podobne zachowanie jak w życiu czyli ciągnięcie kogoś za język żeby coś powiedział.
No nie wiem czy tak ciężko jest napisać a Ty co lubisz? albo a Ty gdzie byłeś podczas urlopu? itd..? a jak ktoś nie chce, albo myśli że będzie łaskawie proszony o wypowiedź na jakiś temat, którą zamknie w 2 zdaniach no to po co w ogóle siedzieć na tym portalu?

Poza tym każdy chce się poznać, minimum ale zawsze, jakieś zaufanie i co tamtą stronę nic nie obchodzi? Czy ktoś gdzies pracuje, co lubi, czego nie? No jest to dziwne ale może po prostu dać sobie spokój i zamknąć okienko  i szukać kolejnego rozmówcy i tyle.

115

Enigmatyczny napisał/a:

Tak, dialog można zrobić z każdego tematu ale dialog wg terminologii to rozmowa dwóch lub więcej osób zgadza się? a nie jednej, dialog a monolog to dwie różne rzeczy.
Poza tym dla mnie to nie jest dialog odpowiedzi na pytania: gdzie pracujesz, co robisz w wolnym czasie? jak spędziłaś weekend, masz rodzeństwo, masz zwierzaka, długo tu jesteś? lubisz podróże? a gdzie? i tak w kółko..100 pytań do..trochę to słabe

Nie mam żadnego doświadczenia z portalami randkowymi, ale wielokrotnie zdarzało mi się prowadzić konwersacje czy to mailowe, czy na którymś z komunikatorów z zupełnie obcymi ludźmi, dlatego pozwolę sobie zabrać głos.

Zwróć uwagę jakie powyżej wypisałeś pytania - one jakby z góry narzucają formę 'przesłuchania'. Przecież osoba, którą zapytasz czy ma rodzeństwo, na dobra sprawę może odpowiedzieć tylko "tak" lub "nie, ewentualnie podać ile ma tych braci czy sióstr. Ponadto te pytanie są strasznie banalne i moim zdaniem trudno wciągnąć się w rozmowę, która z samego założenia jest niewciągająca. Dwa, trzy takie pytania to maksimum, a potem warto od tego uciec. Ja na przykład nie czuję potrzeby kontynuowania znajomości, jeśli ona nic nowego nie wnosi do mojego życia. Kiedy jednak ktoś zaczyna dzielić się ze mną swoją pasją, zagłębiać w jakiś temat, niekoniecznie taki, na którym się znam, a przy tym robi to w sposób budzący ciekawość, to pytania czy dzielenie się własnymi spostrzeżeniami, poglądami wychodzi automatycznie.
I może to nie w dziewczynach jest problem, ale w Twoim sposobie komunikacji, tym bardziej, że musisz wziąć pod uwagę, że masz sporą konkurencję, a skoro tak, to musisz się czymś wyróżnić. I może jest to brutalne, ale za to na pewno prawdziwe.

116

Tak owszem pytania banalne, no ale o czym można rozmawiać jak się kogoś nie zna?? a ten ktoś nie wyraża zbytnio chęci do jakieś ambitnych rozmów? Czyli te banalne pytania są wynikiem no pokierowania rozmowy przez jednego z rozmówców.
Ponadto owszem pytanie o rodzeństwo można zakończyć odpowiedzią: tak/nie ale można odpowiedzieć np mam 2 braci i jedną siostrę a Ty?

Sytuacja sprzed 2 dni - jest sobie profil dziewczyny - ma sporą część ciała pokrytą tatuażami, do tego widać że jej pasją jest jazda konna i też dostrzegłem fajnie zakręcone włosy, no więc rozpoczynam konwersację wysyłając wiadomość, iż fajne ma włosy czy one są takie z natury kręcone czy lokówka, zapytałem czy ma zamiar jeszcze sobie zrobić jakiś tatuaż i o tę pasję - jazdę konną, czy to jej koń na zdjęciu itd..

Odpowiedź była mniej więcej w tym stylu (dokładnie tak): "Cześć, włosy kręcone z natury, z tatuażami na razie koniec - starczy dosyć iść, a konie to moja wielka miłość ale swojego jeszcze nie mam. Pozdrawiam"

Moja wiadomość to jakoś 4-5 zdań, jej 1 zdanie i teraz cały czas takie pytania i odpowiedzi..no i właśnie o tym mówię, że dialog to są dwie osoby minimum, jak jedna tylko odpowiada no to robi się przesłuchanie, no być może jest to forma dialogu ale taka beznadziejna, kiepska.

117 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-08-21 09:38:33)

To nie chodzi o to, o co pytasz, tylko jak. W weekend założyłem konto na jednym z portali. Jak rozpocząłem pierwszą rozmowę z dziewczyna, która mi się spodobała? Otóż zauważyłem, że jest z Konstancina, wiec zapytałem o niedawną sytuację z dwiema zwyrodniałymi babami, które chciały szczeniaka utopić. Potem przeszło na lincz we Włodawie i wiele, wiele innych tematów, rozmawialiśmy bite 4 godziny. I do tej pory nie wiem, ile ma rodzeństwa, czy ma psa. Wiem za to co myśli o emancypacji kobiet w Polsce, o tym że jak jedzie na wakacje, to bierze grube tomiszcza książek, by się oganiać przed adoratorami, że włosi i generalnie południowcy, to nie jest wg niej dobry materiał na męża itd itp.

Edit. A nie przepraszam, to była druga dziewczyna. Pierwszą była panna, która na profilu napisała, że jest rasistką. Jak ją o to zapytałem odpowiedziała, że zamieściła tę informację ponieważ wielu facetom podoba się takie wyznanie. I generalnie to nie jest rasistką, tylko ciapaci, żydzi i murzyni mają wypier...

118

Z portalami randkowymi mam spore doświadczenie. Jednak nie z najpopularniejszym na S. a z mniej znanym, jak sądze Zaa...... Fa....
Różni mężczyźni się trafiali, tacy którzy wyznawali mi miłość po dwóch dniach rozmowy, albo prawili mi tylko komplementy na temat wyglądu. Najchętniej nawiązywałam rozmowy z mężczyznami, który w jakiś sposób odnieśli się do tego, co napisałam na swoim profilu, bo samo to oznaczało, że wykazali minimum wysiłku i przeczytali ten opis. Odzywałam się do mężczyzn, którzy mieli albo zabawny opis, albo bardzo ciekawy. Muszę przyznać, że bardzo lubiłam po prostu czytać, co ludzie o sobie napisali. Niestety w większości przypadków, albo tego opisu nie było, albo był bardzo niezachęcający.
Jeśli kobieta nie odpisuje, nie angażuje się w znajomość, albo szuka wymówek żeby się nie spotkać - nie jest zainteresowana. Szkoda tracić czas i energie.
Spotkałam się z kilkoma poznanymi w sieci facetami, takimi z którymi była "chemia" w rozmowie. Żarty, zainteresowania wspólne, mieli coś ciekawego do powiedzenia. Jasne, że zdarzały się spotkania, na których było rozmowa się nie kleiła, ale wtedy po prostu otwarcie mówiłam, że coś nie gra i nie chce tracić swojego ani cudzego czasu. Zdarzyło mi się również, że pisałam z kimś przez pół roku i ten ktoś non stop miał nowe powody by się nie spotkać, bardzo żałuje straconego wtedy czasu i polecam od razu ucinać takie znajomości.
A co do tego, że nie da się poznać nikogo odpowiedniego, to obecnie jestem z mężczyznom poznanym na tym portalu, jesteśmy ze sobą jakieś dwa lata od pół roku mieszkamy ze sobą, więc nie traćcie nadziei wink.
P.S. taka dobra rada sprawdzajcie zdjęcia osób, z którymi rozmawiacie w google. Wystarczy taką grafikę wrzucić w google grafika i od razu wyskakują powiązane profile a to na fb, insta wink (tak żeby wiedzieć, czy osoba z którą rozmawiacie to faktycznie ta ze zdjęcia).

119

Enigmatyczny napisał/a:

Tak owszem pytania banalne, no ale o czym można rozmawiać jak się kogoś nie zna??

Czyli strzelasz na forum focha, bo Twoje rozmowy na portalach randkowych wyglądają jak przesłuchanie, co oczywiście jest winą kobiet, z którymi rozmawiasz wink a następnie okazuje się, że sam prowadzisz rozmowy w trybie przesłuchań, bo innego pomysłu, ani jakiegoś szczególnego polotu w konwersacji nie masz...
https://media0.giphy.com/media/gj8bDcA9gKi5i/giphy.gif

120

Enigmatyczny napisał/a:

Tak owszem pytania banalne, no ale o czym można rozmawiać jak się kogoś nie zna??

Jeśli nie naruszasz ogólnie przyjętych zasad, to... niemal o wszystkim. Może nie poruszaj tematów politycznych i religijnych, bo te bywają drażliwe big_smile.
Ludzi, których poznajesz w innych miejscach też tak przesłuchujesz? Jeśli nie, to od razu dodam kolejne pytanie: dlaczego z nimi jest inaczej, przecież ich nie znasz?

Ja ostatnio poznaję bardzo dużo nowych osób i jeszcze chyba nikt nie zapytał mnie ani o to ile mam rodzeństwa, ani gdzie mieszkam, ani co lubię, czego nie. Jeśli już, to wychodzi to samoistnie, w rozmowie, gdzieś między wierszami. W niedzielę na przykład byłam w Płocku i panią, z którą musiałam sam na sam spędzić kilkadziesiąt wolnych minut, a która po drugiej stronę drogi ma Wisłę, zapytałam czy nie obawiają się powodzi i czy rzeka ich w ostatnich latach nie podtapia. Usłyszałam całą poruszająca historię tego dramatu, który rozegrał się tam pod koniec lat 80-tych. Potem jej syn z kolei pytał czy na Śląsku jest problem z pracą, jak nam się tutaj mieszka, jak wygląda moje miasto. Pomijając kwestię, że pojechałam tam w konkretnym celu, to nie znając się spędziliśmy razem ponad cztery godziny, a załatwiając konkretną sprawę cały czas rozmawialiśmy o różnych innych tematach i nie wydaje mi się, aby ktokolwiek poczuł się jak na przesłuchaniu.

Zadawaj po prostu pytania otwarte, które niejako wymuszają dłuższą niż lakoniczne "tak" lub "nie" odpowiedź. Pytaj o rzeczy, które pozwolą drugiej osobie poczuć, że jesteś czymś rzeczywiście zainteresowany, a nie tylko na siłę podtrzymujesz konwersację. Puchaty34 ma rację, to nawet nie chodzi o to, o co pytasz, ale w jaki sposób.

121

Klio napisał/a:

Czyli strzelasz na forum focha

To nie foch - to stwierdzenie faktu.

Niektórzy widzę nie rozumieją tego, że nawet gdyby relacjonował swoje podróże niczym Sienkiewicz - w Pustyni w i Puszczy to nagle taka pani nie zacznie też pisać dużo i konkretnie, bo albo nie jest faktycznie zainteresowana albo przyjęła taką formę działalności na portalu.

Ponadto to nie jest tak, że pisze cześć, ile masz rodzeństwa albo gdzie pracujesz? tylko po prostu pytam o coś z profilu a dalej się toczy ale to ciągle jest to samo ja pisze 5-6 zdań - a ta pani jedno lub dwa i tak w kółko.
i pytania otwarte owszem tylko w 90% kończą kontakt z taką osobą..serio tak bywało. Pytałem podróże, w sposób otwarty itd..nastąpił koniec odpowiedzi i tyle, bo po prostu nie można było jednym zdaniem odpowiedzieć.

I pytania o rodzeństwo albo o pracę to taki przykład.

I nie rozumiecie tego, że taki ambitne tematy, nic nie wnoszą do sprawy bo połowa tam osób ma to gdzieś - jakieś fakty z czyjegoś życiorysu, czy wybuch w Czarnobylu czy atak na WTC 11 września...kogo to obchodzi? tam się jest po to by poznać kogoś, stworzyć jakieś zaufanie i się ewentualnie umówić, a ambitne tematy to przy piwie albo przy drinku na żywo, no ja takie mam wrażenie.

122 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-08-21 12:46:06)

Enigmatyczny napisał/a:

Tak owszem pytania banalne, no ale o czym można rozmawiać jak się kogoś nie zna?? a ten ktoś nie wyraża zbytnio chęci do jakieś ambitnych rozmów? Czyli te banalne pytania są wynikiem no pokierowania rozmowy przez jednego z rozmówców.
Ponadto owszem pytanie o rodzeństwo można zakończyć odpowiedzią: tak/nie ale można odpowiedzieć np mam 2 braci i jedną siostrę a Ty?

Sytuacja sprzed 2 dni - jest sobie profil dziewczyny - ma sporą część ciała pokrytą tatuażami, do tego widać że jej pasją jest jazda konna i też dostrzegłem fajnie zakręcone włosy, no więc rozpoczynam konwersację wysyłając wiadomość, iż fajne ma włosy czy one są takie z natury kręcone czy lokówka, zapytałem czy ma zamiar jeszcze sobie zrobić jakiś tatuaż i o tę pasję - jazdę konną, czy to jej koń na zdjęciu itd..

Odpowiedź była mniej więcej w tym stylu (dokładnie tak): "Cześć, włosy kręcone z natury, z tatuażami na razie koniec - starczy dosyć iść, a konie to moja wielka miłość ale swojego jeszcze nie mam. Pozdrawiam"

Moja wiadomość to jakoś 4-5 zdań, jej 1 zdanie i teraz cały czas takie pytania i odpowiedzi..no i właśnie o tym mówię, że dialog to są dwie osoby minimum, jak jedna tylko odpowiada no to robi się przesłuchanie, no być może jest to forma dialogu ale taka beznadziejna, kiepska.

Dobra. Napisze Ci jak ja bym do niaej zagdała, na Twoim miejscu ;P masz 3 dane: krecone wlosy, tatuaze, konie. Punkt za spostrzegawczosc.  Jak myslisz, o czym najchetniej ona, by z Toba pogadala? O swoim wygladzie, czy pasji? Odpowiem Ci, laski raczej nie lubia gadac o swoim wygladzie. Przepraszam, ale tak jest - to jest najzwyczajniej nudne.  Po to wstawia zdjecia, zeby nie musiec o tym opowiadac. Ale dobrze dobrze. Skoro juz musiales gadac o wygladzie w stosunku wyglad vs. pasje --- 2:1. to mozna bylo, to zrobic bardziej zgrabnie, tak by wyszedl z tego jakis wesoly akcent w rozmowie lub by ona mogla sie troche wypowiedziec chociaz. Zadales jej pytanie zamkniete. Masz naturalne wlosy? Odp. Tak/ nie. Nie dales jej mozliwosci sie rozpisac. Bo co? Ma Ci opowiedziec o ich pielegnacji? To nie moglo sie udac! No, chyba, ze jestes fryzjerem i masz duzo na ten temat do opowiedzenia, doradzenia. Nie jestes, prawda?;> wiec, po co? No ewentualnie, mozna bylo zrobic z tego jakis glupi zart. Ja uwazam, ze lepszy glupi, niz zaden. Jak sie nie zasmieje, to moze sie chociaz laska usmiechnie. Nie wiem, mogles zazartowac, ze pewnie jak sie wscieka to loki momentalnie jej sie sprezaja tshhh i odrazu wiadomo, ze nie warto sie narazac.

Pytanie o tatoo juz lepsze, bo gdyby zamierzala zrobic jakis tatuaz, to by Ci mogla o tym cos opowiedziec (chociaz pewnie tez na odwal, bo jak pisalam - rozmowa o fizycznosci raczej jej nie podjara, szczegolnie na wstepie). Ona akurat nie planuje tatuazy, i znowu zrobilo sie z tego pytanie zamkniete: planujesz jakies nowe tatuaze? - Nie. .....;/ a jakbys zapytal: Ktory z tych tatoo jest Twoim ulubionym? Ma jakas symbolike dla Ciebie? Tatuaze duzo mowia o czlowieku. Moze sam sie czyms od Ciebie zainspiruje - zobacz jaka ona ma szanse, zeby sie rozpisac. Moze sie zdarzyc, ze dla niej pisanie o swoich tatoo mimo wszystko jest nudne i odpisze Ci zdawkowo. Albo traktuje tatuaze, tak samo jak ladne ciuchy i nie maja one dla niej glebszego znaczenia. Dla Ciebie powienien to byc sygnal, ze na tym rozmowy nie zbudujesz i trzeba zmienic temat.

Konie. To jest strzal w dziesiatke, jezeli chodzi o temat. Jestem pewna, ze wiele osob ciagle ja o to pyta. Ale to nie bedzie dla niej nigdy nudne, bo ona to kocha. A jak cos kochasz to mozesz o czyms opowiadac godzinami (bez przesady ;p ale kumasz). I teraz tak. Znowu zapytales o konie pytaniem zamknietym. Czy to Twoj kon na zdjeciu? - tak/ nie. Co miala Ci odpisac? Zaczac opowiadac o swojej pasji? Konkretnie o czym, bo duzo rzeczy sie na to sklada. A Ciebie to w ogole interesuje?  Ch... wie? Piszesz do niej. Zadajesz pytania, suche, z ktorych nic nie wynika, nie dajesz zadnego punktu zaczepienia. Ciagniesz rozmowe na sile, a ona sie zastanawia, czy ty w ogole chcesz z nia rozmawiac, czy ciagniesz te rozmowe dla samego ciagniecia. Ta, wiadomo. Sama tez mogla sie wysilic. Ale szczerze? Czy jej sie to w ogole oplaca? Na drugiej lini ma zabawnego kolesia. Oprocz Ciebie, ma jeszcze powiedzmy kilku takich gosci, z ktorymi rozmowa sie nie klei. Ona moze zartowac, ciagnac gadke, ale na dobra sprawe - bedzie tylko holowac ta rozmowe na sile...zobacz - jezeli Ty nudno do niej piszesz, jakie sa szanse, ze jak ona zacznie Cie ciagnac za jezyk, zartowac to rozmowa sie rozkreci? Co to moze zmienic, skoro Ty zadajesz wkolko pytania zamkniete. Takich rozmow, czeka wiecej w kolejce. Mysle, ze to jest Twoim problemem - nie Ty jako Ty, a po prostu twoja zdolnosc prowadzenia rozmowy. Przyjrzyj sie dobrze, w jaki sposob zadajesz pytania. Sam organizujesz ankiete i sie wkurzasz, ze tak to wyglada, a nie inaczej.

Ostatnie kolo ratunkowe, to jesli laska wejdzie na Twoj profil. Czego szuka? Po pierwsze szybkich informacji, a nie masy tekstu, w ktorym trzeba sie babrac. Szybkie informacje, czyli krotkie hasla i informacje zawarte na zdjeciach. Ona chce:
1. Wiedziec czy jestes pogodny
2. Czy i jakie masz pasje
3. Czy lubisz te same rzeczy, co ona
Tyle. Jesli Twoj profil takich informacji nie zawiera, nie bedzie sobie zaprzatac glowy. No chyba, ze poleci na bicka. I dont know. Ale jesli rozmowa sie nie klei, kiepski profil moze Cie dodatkowo pograzyc.

Wracajac do koni. To jest takiiii temat rzeka. A Ty wydusiles  z siebie - masz konia? XD mogles poprosic, zeby Ci opowiedziala, jaka to frajda jezdzic konno, co jest w tym najlepsze, czy jezdzi sobie na przejzadzki, czy tez pokazowo. Ze konie na bank jedza jej z reki, ze rozumiesz ze nie ma konia, bo to trzeba miec duze mieszkanie, zeby takiego wziac. No chyba ze przygarnac kuca, ale Ty tez wolisz duze zwierzeta, bo to przynajmniej jest do czego sie przytulic. Czy ma jakiegos swojego ulubionego konia, ze pewnie jest zajebisty, a jak sie wabi, a czy to tak jest, ze mozna nawiazac taka specjalna wiez z koniem...czy czuje sie wolna jezdzac konno, bo tobie sie to tak kojarzy z taka totapna wolnoscia, czy to jest drogie hobby, ze slyszales.ostatnio, ze (wstaw cokolwiek)..itd. tysiac innych pytan. Mysle, ze chetnie by Ci opowiadala o koniach. To tez dobry temat do przelamania lodow, by moc gadac na inne tematy. Chyba, ze mialaby kogos kto bardziej jej odpowiada gadka na boku. Nie wykluczam tez, ze laska mogla sama miec problemy z konwersacja, albo byc jakas glupia z wymaganiami z kosmosu. Na to nie masz wplywu. Masz wplyw tylko na to co sam robisz. A moglbys to robic duzo lepiej.

Wiesz, ja tez nie jestem posiadaczka czarnego pasa w konwersacji, ale przyszedles tu z problemem ankietowej rozmowy i braku zainteresowan kobiet. Ja Cie bardzo przepraszam, ale jak sadzisz nasiona ogorka, to raczej masz male szanse ze wyrosnie Ci z tego pomidor. Jak zadajesz pytania zamkniete, to wyrosnie Ci raczej z tego ankieta, a nie rozmowa.

123

No owszem tylko że takie rzeczy nie "działają" na portalach randkowych. Jeśli jest jakaś dziewczyna ma 50 adoratorów i nagle ktoś jej zarzuca taki rozbudowany temat i tak rozkręca zagadnienia i to przy pierwszej wiadomości to przeważnie nie odpisuje.
Myśilsz że wejdę na profil dziewczyny do której non-stop jakiś koleś pisze, interesuje się fotografią i napisze żeby mi opowiedziała jak to się zaczęło, co lubi fotografować, jakie ma plany z tym związane może jakiś własny zakład fotograficzny..?
I ona w 5 min usiądzie przed kompa i zacznie pisać życiorys 40 min? No średnie to, bardzo wątpie.
Natomiast jak napiszę, hej fajne kręcone włosy - one są takie z natury czy sama podkręcasz? smile to raz dwa, odpisze bo to nie jest dla niej jakaś mega inwestycja czasowa.
Nie wiem, dla mnie zbyt ambitne to są pytania i takie otwarte jak na maturze, mało kto będzie chciał coś napisać.

A co do kół ratunkowych, uważasz że zdjęcia nie mają znaczenia? Opis to jedno a zdjęcie to drugie. 90% ludzi wchodzi patrzy na zdjęcia i w ciągu 5 min wysnuwa wnioski i albo jest na TAK albo na NIE i tyle.
Gdyby każdy był Bradem Pittem, albo jakimś Rafałem Maślakiem to ok ale sporo facetów to przeciętni kolesie i wtedy jak jest ktoś na prawdę atrakcyjny to nawet zastanawiać się nad treścią wiadomości za bardzo nie trzeba, chyba że propozycja seksu to gorzej.

Portale randkowe to jest ogólnie harówa, więc chyba rzeczywiście lepiej poznawać na żywo, niż robić z siebie głupka i jakieś dziwne, podchody metody by ktoś się odezwał i była rozmowa. Czy to nie powinno naturalnie wynikać z chęci dwóch osób?

124

Skoro już chciałeś ciągnąc temat tych włosów, to mozna było zagadać czy chciała miec kiedys proste albo czy miała w swoim życiu epizody prostowania. W temacie koni mogłeś zagadać o Janów Podlaski, jednorożce, my little pony nie wiem.

125 Ostatnio edytowany przez Klio (2018-08-21 17:27:04)

Jovannie się chciało i wyłuszczyła Ci na podanych przez Ciebie przykładach gdzie wpadasz na mieliznę, a gdzie mógłbyś wypłynąć na szerokie morze. Na podstawie swojego pełnego sukcesów doświadczenia z rozmowami na portalach Ty już wiesz, że przykładowa konwersacja Jovanny nie wypaliłaby. Jako przeciwwagę dla jej zbyt ambitnie poprowadzonego tematu o koniach ( lol ) i właściwy sposób zagajenia przedstawiasz swoje dywagacje na temat włosów, które jeśli dobrze sobie przypominam zakończyły się na portalu olaniem Ciebie i rozmowy z Tobą... Są różne strategie podrywu. Niektórzy są w stanie poderwać na litość, więc myślę, że Twój sposób na malkontenctwo też znajdzie z czasem amatorkę.
Z doświadczenia na forum wiem, że w tematach okołoportalowych nie warto zazwyczaj się wysilać, bo ludzie przychodzą ponarzekać i wywiesić sztandary: portale som złe, kobiety som złe, menszczyźni som źli, liczy się tylko wygląd, upadek obyczajów, zawżdy było lepiej itd. Złej baletnicy w kontaktach międzyludzkich i rąbek u spódnicy...

kao_makao napisał/a:

W temacie koni mogłeś zagadać o Janów Podlaski, jednorożce, my little pony nie wiem.

Nie no, co Ty! Za ambitnie! Lepiej widząc zdjęcie jej/jego na koniu zadać pytanie: Masz konia? A najlepiej zaraz potem: a masz rodzeństwo?

126

Jovanna napisał/a:

Ostatnie kolo ratunkowe, to jesli laska wejdzie na Twoj profil. Czego szuka? Po pierwsze szybkich informacji, a nie masy tekstu, w ktorym trzeba sie babrac. Szybkie informacje, czyli krotkie hasla i informacje zawarte na zdjeciach. Ona chce:
1. Wiedziec czy jestes pogodny
2. Czy i jakie masz pasje
3. Czy lubisz te same rzeczy, co ona
Tyle. Jesli Twoj profil takich informacji nie zawiera, nie bedzie sobie zaprzatac glowy. No chyba, ze poleci na bicka. I dont know. Ale jesli rozmowa sie nie klei, kiepski profil moze Cie dodatkowo pograzyc.

No i może właśnie na profilu warto się skupić, bo jeśli pojawi się w nim kilka niebanalnych informacji, to zawsze istnieje większa szansa, że ktoś zechce dopytać o szczegóły. Niech to będzie choćby jakaś myśl, życiowa maksyma, coś związanego z pasją, światopoglądem. Jasne, że w drugą stronę też nie należy przesadzać, bo silenie się na nadmierną oryginalność trąci sztucznością, ale pamiętajmy, że niemal wszystko można ubrać w takie słowa, by wyszło nam z tego coś prawdziwego, a przy tym nieszablonowego.

Ludzi jakby z założenia dzielimy na tych, którymi jesteśmy zainteresowani i na tych, którzy wydają nam się zupełnie nieciekawi. Cała sztuka polega na tym, by stworzyć taki profil, który będzie tę ciekawość wzbudzał.

127

Jak dla mnie to, co napisała Jovannajest wiadomością, na którą chętnie bym odpowiedziała (i ja i moja koleżanka, która na portalach randkowych wciąż jest). Także przepraszam bardzo, ale takie rzeczy działają, jeśli trafisz na osobę, która lubi rozmawiać i jest zainteresowana znajomością.
Gdyby ktoś mnie zapytał

Enigmatyczny napisał/a:

Natomiast jak napiszę, hej fajne kręcone włosy - one są takie z natury czy sama podkręcasz? smile to raz dwa, odpisze bo to nie jest dla niej jakaś mega inwestycja czasowa.
Nie wiem, dla mnie zbyt ambitne to są pytania i takie otwarte jak na maturze, mało kto będzie chciał coś napisać.

- to odpowiedziałabym jednym zdaniem.
To w cale nie jest tak, że ambitne tematy nie mają prawa bytu na portalach. Wszystko sprowadza się do tego, czy Ty, Twój profil jesteście interesujący.
Sprawdź czy zdjęcie, które dodałeś jest ciekawe, nie na tle łazienki z rozpiętą koszulą, albo dowodowe. Czy Twój opis jest humorystyczny, interesujący - wtedy przyciągniesz kobiety, o które Ci chodzi.

128

Gdy się ogląda filmy, to przesłuchanie na policji jest tak emocjonujące, że aż skrzy smile. Ty coś odpowiadasz, policjant pyta o szczegóły, pojawiają się dowody, pytania o te dowody - ciekawie po prostu smile. Tymczasem grobowa atmosfera z wypytywaniem i zdawkowymi odpowiedziami bardziej kojarzy mi się ze spowiedzią w konfesjonale.

129 Ostatnio edytowany przez Enigmatyczny (2018-08-21 18:55:04)

To ja chyba wyjątkowy jestem...
Była dziewczyna która mega interesowała się modą, nawet szyła sama, no to pytałem o to jak to się u niej zaczęło czy może z mamą i babcią coś tam wspólnie robiła? Czy blogi modowe też ją interesują, czy zamierza może w przyszłości swoją jakąś własną sieć ubrań założyć itp - ZERO ODPOWIEDZI

Druga miała 28 lat, w treści opisu napisała czy jest jeszcze szansa żeby fajna, normalna 28-letnia dziewczyna się zakochała, czy są na świecie jeszcze prawdziwi faceci i potem kawałek cytatu z tej piosenki D. Rinn - gdzie ci mężczyźni itd..
No to zacząłem nieco ironicznie że ciekawy repertuar muzyki słucha, że woli idoli naszych rodziców czy coś takiego a potem zapytałem dlaczego tak sądzi, że są prawdziwi faceci tylko trzeba na takich trafić, żeby mnie nie przekonywała że na 30tce kończy się życie towarzyskie i miłosne, bo zdecydowanie w każdym wieku można się zakochać, tylko trzeba znaleźć połówkę i zakończyłem - czy ma jakieś ulubione miejsce na spędzenie urlopu z ewentualnym wymarzonym mężczyzną.

Trzecia dziewczyna - miała opis, że normalna, porządna, poszukująca miłości kobieta, 100% naturalna bez botoksu, nic nie napompowane, oryginał hihi....- no to napisałem, hej zero botoksu? a to mnie rozczarowałaś wink no daj spokój, skąd Ci to przyszło do głowy? myślałaś żeby sobie coś powiększyć lub wyregulować? Nie rozumiem co ludzie widzą w tym sztucznym upiększaniu siebie samego, poza tym jeszcze czas żeby myśleć o botoksach.. - też zero odpowiedzi

i jak widać to nie są pytania o rodzeństwo ani o to czy ma konia, wydaje mi się ze to bardziej rozbudowane tematy więc gdzie jest problem? Stąd pomysł o tym by coś krótkiego pisać zaczepnego, lekko złośliwego by zmuszało do odpowiedzi.
No bo jak się komuś coś narzuci, o coś lekko śmiesznie oskarży no to chcąc nie chcąc odpisuje bo go to męczy no nie?

130 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-08-21 18:57:11)

Enigmatyczny napisał/a:

Druga miała 28 lat, w treści opisu napisała czy jest jeszcze szansa żeby fajna, normalna 28-letnia dziewczyna się zakochała, czy są na świecie jeszcze prawdziwi faceci i potem kawałek cytatu z tej piosenki D. Rinn - gdzie ci mężczyźni itd..
No to zacząłem nieco ironicznie że ciekawy repertuar muzyki słucha, że woli idoli naszych rodziców czy coś takiego a potem zapytałem dlaczego tak sądzi, że są prawdziwi faceci tylko trzeba na takich trafić, żeby mnie nie przekonywała że na 30tce kończy się życie towarzyskie i miłosne, bo zdecydowanie w każdym wieku można się zakochać, tylko trzeba znaleźć połówkę i zakończyłem - czy ma jakieś ulubione miejsce na spędzenie urlopu z ewentualnym wymarzonym mężczyzną.

Na żadne z tych wiadomości nie było odpowiedzi i jak widać to nie są pytania o rodzeństwo ani o to czy ma konia.

Też bym nie odpisała, jakby gość wyjechał mi z tekstem, że jestem stara. A tak dokładnie to Twoje zagajenie brzmi. Ona się zastanawia, czy nie jest za stara, a tu się dowiaduje, że słucha staroświeckiej muzyki... masakra. "Nieco ironicznie". No, ja pinkolę, jak według Ciebie to jest nieco ironiczne i ciekawe zagajenie, to Ty lepiej skasuj to konto na portalu, bo ja Ci kariery nie wróżę...

A z tym botoksem to nawet śmieszne nie było. "Myślałaś, żeby sobie coś powiększyć?" - i gość zdziwiony, że odpowiedzi brak...

Posty [ 66 do 130 z 205 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Dlaczego na portalach randkowych rozmowy to "przesłuchania"?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024