Żona planuje zdradę - co robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Żona planuje zdradę - co robić?

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 217 z 217 ]

196

Odp: Żona planuje zdradę - co robić?
maku2 napisał/a:

Czyli co zamiast małżeństw? wolne związki? czy też kontrakty np. na 3 lata?

Może zdrowy rozsądek po prostu wink smile wink

Zobacz podobne tematy :

197

rampampam napisał/a:
maku2 napisał/a:

To byłoby piękne ale niestety u niektórych ten rozsądek gdzieś zanika i stąd te problemy.

198

maku2 napisał/a:
rampampam napisał/a:
maku2 napisał/a:

To byłoby piękne ale niestety u niektórych ten rozsądek gdzieś zanika i stąd te problemy.

W moim odczuciu poniekąd o to chodzi: brak zdrowego rozsądku, wynikający z braku dojrzałości. Tyle wystarczy.

199

maku2 napisał/a:
dżdżownick napisał/a:
summerka88 napisał/a:

Dżdżownick, nie przyszło ci do głowy kiedykolwiek, że ludziom trudno jest określić ten punkt, w którym wierność staje się PRZYMUSEM zamiast WYBOREM?

Summerko, dziękuję, bo to rzeczywiście bardzo ciekawy kierunek, zwłaszcza że kwestia PRZYMUS/WYBÓR niekoniecznie musi zależeć wyłącznie od miłości. Dziękuję, bo tu jest nad czym się zastanowić.

Averyl - no właśnie, ten nieśmiertelny problem własności. Dawno już powinien chyba zniknąć, a jednak wciąż jest żywotny. A to jest taka wylęgarnia cierpień obojga.

To też ciekawe pytania i nawet mam w związku z nimi pewien pomysł, ale nie wiem, czy nie przesadny. Zresztą dzisiaj już muszę kończyć dyskusję i powoli zbierać się do pracy. Może jutro, jeśli wyda mi się, że ma to jakiś sens, napiszę coś więcej.
Kontrakt na 3 lata? Na pierwszy rzut oka brzmi śmiesznie, absurdalnie, prawda? Ale jaki miałby skutek? Nie zdobylibyśmy naszych żon na zawsze - trzeba byłoby się trochę starać, by zechciały kontrakt przedłużyć. Żony też nie zdobyłyby nas na zawsze... itd.

Snake napisał/a:

No ale na wątkach zdradzanych żon, to aż się roi od porad: sprawdź mu telefon, weź detektywa, puść go z torbami...

Gwoli sprawiedliwości trzeba przyznać, że na wątkach zdradzanych żon głosy krytyczne wobec szpiegowania też są obecne. Głosy krytyczne wypowiadają tam również kobiety, a zachęty do szpiegowania wychodzą też z klawiatur mężczyzn, prawda?
Czyli podobnie jak tutaj.

200

dżdżownick napisał/a:
maku2 napisał/a:
dżdżownick napisał/a:

Summerko, dziękuję, bo to rzeczywiście bardzo ciekawy kierunek, zwłaszcza że kwestia PRZYMUS/WYBÓR niekoniecznie musi zależeć wyłącznie od miłości. Dziękuję, bo tu jest nad czym się zastanowić.

Averyl - no właśnie, ten nieśmiertelny problem własności. Dawno już powinien chyba zniknąć, a jednak wciąż jest żywotny. A to jest taka wylęgarnia cierpień obojga.

To też ciekawe pytania i nawet mam w związku z nimi pewien pomysł, ale nie wiem, czy nie przesadny. Zresztą dzisiaj już muszę kończyć dyskusję i powoli zbierać się do pracy. Może jutro, jeśli wyda mi się, że ma to jakiś sens, napiszę coś więcej.
Kontrakt na 3 lata? Na pierwszy rzut oka brzmi śmiesznie, absurdalnie, prawda? Ale jaki miałby skutek? Nie zdobylibyśmy naszych żon na zawsze - trzeba byłoby się trochę starać, by zechciały kontrakt przedłużyć. Żony też nie zdobyłyby nas na zawsze... itd.

Snake napisał/a:

No ale na wątkach zdradzanych żon, to aż się roi od porad: sprawdź mu telefon, weź detektywa, puść go z torbami...

Gwoli sprawiedliwości trzeba przyznać, że na wątkach zdradzanych żon głosy krytyczne wobec szpiegowania też są obecne. Głosy krytyczne wypowiadają tam również kobiety, a zachęty do szpiegowania wychodzą też z klawiatur mężczyzn, prawda?

W roku przed przedłuzeniem kontraktu ( czyli wyborczym) byłoby może 12 miodowych miesięcy smile

201

Jaki to piękny pomysł! Jestem za! Żadnego "aż nas śmierć nie rozłączy", żadne "miłość po grób", żadnych ludzi myślących, że jak już jest obrączka, to już jest mój/moja i koniec starania się. Żadnych "obiecał/a mnie kochać do końca życia".  WSPANIAŁE. Popieram.

202

Oesoo!!!
Czy naprawdę nikt nie potrafi przeczytać ZE ZROZUMIENIEM?
Tytuł wątku: Żona planuje zdradę - co robić? a nie dlaczego, na co i po co. A tym bardziej, czy moralne jest zdradzanie lub szpiegowanie.
Przyczyn obecnej sytuacji autor nie uważa za ważną, bo słowem się o tym nie wypisał, ważne dla niego jest tylko - CO ZROBIĆ. tylko tyle, a jak okazało się, aż tyle...

203

starr napisał/a:

Oesoo!!!
Tytuł wątku: Żona planuje zdradę - co robić? a nie dlaczego, na co i po co. A tym bardziej, czy moralne jest zdradzanie lub szpiegowanie.
Przyczyn obecnej sytuacji autor nie uważa za ważną, bo słowem się o tym nie wypisał, ważne dla niego jest tylko - CO ZROBIĆ. tylko tyle, a jak okazało się, aż tyle...

jakieś porady padły wink ale offtpów wygenerowano wiele..

pytanie czy chce ratować coś czy dążyć do rozwodu.

od tego zależą dalsze kroki.

204

Co robić? Pozwolić na spotkanie - przyłapać ją na gorącym uczynku wink

Będziesz miał wtedy niezbity dowód jej niewierności i jednocześnie problem z głowy, że niby gdzieś tam włamałeś się, jakąś prywatność naruszyłeś i te inne duperele o fejsa, za które teraz straszy się długim pobytem za kratami big_smile

205

dżdżownick napisał/a:
Snake napisał/a:

Sam takie uwagi czyniłem. Nie żebym miał coś ogólnie przeciw szpiegowaniu ale w reakcji na bezrefleksyjne porady "zakradnij mu się do fejsa". Jak ktoś chce, to czemu nie ale wypadałoby uświadomić, że przynajmniej w teorii może to być karalne. Wtedy taki ktoś może sobie skalkulować ryzyko, ewentualne zyski i podjąć decyzję. Kończę mottem starych czekistów - ufaj i sprawdzaj lol

206

I tym sposobem mamy temat 'granice prywatności w małżeństwie - a granice absurdu prawa' wink

207

Witam. Wydaje mi się, że Ty wiesz najlepiej co czujesz do swojej żony, jak wygladaja wasze relacje, i to Ty powinienes najlepiej wiedziec jak w tej sytuacji postapić... nikt tutaj nie jest Tobą i decyzji za Ciebie nie podejmie a juz napewno życia za Ciebie nie przeżyje. Pozdrawiam.

208

A autora ani widu ani słychu-autorze jak tam u Ciebie?

209

Umnie hmm dowiedzialem sie bo pisala do brata ze ma wyrzuty sumienia ze nie powinna pozwolic sobie na takie zaxhowanie i ze jest jej glupio itp. Ale co z tego skoro pisze dalej moze mniej intesywnie jak kiedys ale zawsze. Co do mnie rozmawiam ale odniej nic sie nie dowiaduje tylko zebym jej ufal i wie co robi i ze nie jest glupia. Wiem jedno dlugo pewnie tak nie wytrzymam kocham ja to wiem na pewno

210

starr napisał/a:

Oesoo!!!

Starr, niepotrzebnie dyskredytujesz tych, którzy porad udzielili, nawet szczegółowo, jak w instrukcji obsługi. A chciałeś chyba tylko przytemperować moralizatorskie rozkminki. Wezmę je jednak w obronę. Wg mnie te rozkminki miały związek z problemem Autora, który - owszem - ani słowem się nie wypisał o potrzebie poznania przyczyn czy kontekstu swojego problemu, ale też ani słowem nie wyraził sprzeciwu, więc można uznać, że Jemu to nie przeszkadza. Przeszkadza Tobie i może Olince, jeśli to jest rzeczywiście offtop.

211

luki20w napisał/a:

Umnie hmm dowiedzialem sie bo pisala do brata ze ma wyrzuty sumienia ze nie powinna pozwolic sobie na takie zaxhowanie i ze jest jej glupio itp. Ale co z tego skoro pisze dalej moze mniej intesywnie jak kiedys ale zawsze. Co do mnie rozmawiam ale odniej nic sie nie dowiaduje tylko zebym jej ufal i wie co robi i ze nie jest glupia. Wiem jedno dlugo pewnie tak nie wytrzymam kocham ja to wiem na pewno

??? to może ona chce w tobie wzbudzić zazdrość, może chce, by coś drgnęło między wami, abyś okazał jej swoje zainteresowanie?

Nie sądzę, by dorosła kobieta (nawet będąc w bardzo dobrych relacjach z bratem) dyskutowała o potencjalnej zdradzie!

Luki20w - co ty robisz w tym związku? czekasz na jej spowiedź? Zależy ci na żonie? to namów ją na jakaś terapię małżeńską, skoro sami nie umiecie się dogadać.

212

Fakt bylo po miedzy przez pewien czas taki marazm i nic wiecej poprostu zylismy. Nie wiem co ona robi wiem to ze bije sie myslami wiem tez czsami za bardzo nerwowo podchodzilem do pewnych sytuacji np cos mi powiedziala a jaza nerwowo to odbieralem. I powtarza zaufaj mi

213

luki20w napisał/a:

Fakt bylo po miedzy przez pewien czas taki marazm i nic wiecej poprostu zylismy. Nie wiem co ona robi wiem to ze bije sie myslami wiem tez czsami za bardzo nerwowo podchodzilem do pewnych sytuacji np cos mi powiedziala a jaza nerwowo to odbieralem. I powtarza zaufaj mi

Jeśli szukasz tutaj porady to za mało informacji podajesz, czy rozmawiałeś z nią o tym facecie ? co ci powiedziała? co Ty jej powiedziałeś? Itd. Jeśli chcesz uratować małżeństwo to musisz nim potrząsnąć bo z tego co napisałeś nic się nie zmieniło.

maku2 napisał/a:
luki20w napisał/a:

Jeśli szukasz tutaj porady to za mało informacji podajesz, czy rozmawiałeś z nią o tym facecie ? co ci powiedziała? co Ty jej powiedziałeś? Itd. Jeśli chcesz uratować małżeństwo to musisz nim potrząsnąć bo z tego co napisałeś nic się nie zmieniło.

A może ona ma pomysł na biznes? wink Niczym w "niemoralnej propozycji" i jej "zaufaj mi" to takie nie martw się , dobrze na tym wyjdziemy.
Przepraszam, ale jakoś to się wszystko rozłazi.
Weźcie usiądźcie jak dorośli ludzie i porozmawiajcie. Jeśli jest szansa na uratowanie tego małżeństwa to bierzcie się do roboty. Ona urywa kontakt z facetem i obydwoje zaczynacie się starać. Inaczej to nie ma sensu.

215

Zaufaj żonie, luki. Wyrzuć hasło, zapomnij...

216

dżdżownick napisał/a:

Zaufaj żonie, luki. Wyrzuć hasło, zapomnij...

Świat jest piękny a wszyscy partnerzy wierni, patrz do przodu- przecież żona powiedziała Tobie byś jej zaufał-zaufaj jej przecież ona wie co jest dla niej dobre.

217

... ja też jej ufam wink
ona przynajmniej coś robi, a on czeka, aż się zbiorą dowody
(w sumie to dobrze, że jest taki bierny, bo może skończyłoby się to tak, że pościeliłby im łóżko, by w końcu dowody się zebrały lol)
sorry, żart może trochę niesmaczny, ale chyba już wszystko w temacie zostało powiedziane.

Posty [ 196 do 217 z 217 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Żona planuje zdradę - co robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024