summerka88 napisał/a:Gdybym miała trzymać się przykładu z niedojrzałymi 22-latkami, to dalej mogłabym snuć uogólnioną historię, że facetowi w wieku 22lat nie chodzi o nic innego jak tylko o „zaliczanie” dziewczyn, nic dobrego mnie przy takim gościu nie spotka, co najwyżej będzie udawał uczucie i zaangaźowanie, żeby mnie przelecieć, a jaki jest naprawdę to bym się przekonała dopiero jak „będzie za późno”.
Lepiej omijać łukiem 22letnich szczyli i poszukać 50latka, który mnie pokocha prawdziwie i doceni, a nie tylko WYKORZYSTA.
Tak, tylko że moje lekkie generalizowanie opiera się na faktach, cokolwiek by nie powiedzieć - no jednak większość kobiet po 30 myśli o dzieciach, rodzinie itp. Owszem, może trochę przesadzam z tym, że kobiecie zależy tylko na znalezieniu ojca dla swoich dzieci, nie zmienia to faktu, że takie kobiety bardziej patrzą na mężczyzn pod kątem utylitarności niż młodsze. Co nie znaczy, że wszystkie.
Twoje generalizowanie opiera się na przykładowej teorii podanej przez Ciebie, mało który 22-latek skupia się na zaliczaniu panienek, bardziej to by pasowało chyba do 17latków, a i też nie bardzo, bo przeciętny 17-latek chce po prostu mieć dziewczynę, by posmakować seksu. Nie wiem czy wiesz, ale w około 60-70 % przypadków to kobiety odchodzą od faceta a nie na odwrót, co dowodzi, że w XXI wieku facetom niespecjalnie chce się masowo zaliczać panienki, uważam, że pod tym względem faceci obecnie stali się "leniwi", jak już zdobędą kobietę nie chce im się szukać kolejnej, pewnie jest to spowodowane tym, że kiedyś kobiety nie miały wymagań, a dzisiaj no jednak żeby zdobyć fajną dziewczynę trzeba się troszkę "napracować". W każdym bądź razie mam bardzo wielu kolegów, którzy są ze swoimi dziewczynami od liceum lub od początku studiów i mam również wiele koleżanek, które przyznają się wprost, że wygląd dla nich nie ma wielkiego znaczenia, że facet ma być zaradny, opiekować się nią, odpowiedzialny, musi chcieć mieć dzieci itp.
rossanka napisał/a:Ps. Kobieta też może mieć wątpliwości czy jest kochana ogólnie, czy tylko za wygląd, póki jest piękna i młoda, nie zdefiniowana porodami itd 
Pewnie że ma, czy to nie dlatego młode kobiety idą do łóżka z facetem często po wielu miesiącach związku? By sprawdzić, czy koleś chce tylko zaliczyć, czy może chce czegoś poważnego?