29-letni prawiczek xD Potrzebuję opinii :D - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » 29-letni prawiczek xD Potrzebuję opinii :D

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 96 z 96 ]

66

Odp: 29-letni prawiczek xD Potrzebuję opinii :D

Z tą dziewczyną to zgadzam się w 100%, nie było sensu brnąć dalej w toksyczny układ.
Mnie raczej zaintrygowała inna kwestia - nie jesteście dzieciakami, jeśli dorośli ludzie decydują się być ze sobą, to w jakiś sposób akceptują również fizyczną bliskość. To czy wskoczycie do łóżka na pierwszej randce, czy po 10 latach narzeczeństwa, to jest właśnie ta moralna postawa. Gdybym uważała, że muszę czekać do ślubu, to raczej szukałabym faceta, który to uszanuje, a na pewno nie doprowadzałabym do namiętnej sytuacji. To tak jak byś był bardzo głodny i poszedłbyś do restauracji, ale tylko popatrzeć, powąchać, ale nie jeść.
Szkalownik - życzę ci powodzenia w łowach big_smile Robisz wrażenie całkiem sympatycznego i rozsądnego człowieka, więc jak już poznasz, jakąś dziewczynę, to na pewno ją oczarujesz smile

Zobacz podobne tematy :

67

Szkalownik big_smile

Jestem testerem oprogramowania i jest pełno parytetów teraz i wprowadzają kobiety na siłe niekiedy w IT. I powiedz, że jako programista nie poznales zadnej testerki? Teraz to wiecej testerek niz testerow jest i bedzie coraz wiecej. A jak chcesz miec szlif to poznaj taka co leci na kase bo zarabiasz pewnie nie malo big_smile patrzac po zawodzie, chyba ze polska placowka panstwowa to mniej i rozumiem.

68

Averyl napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Averyl, co masz na myśli? Technikę? Niemiałość?

Wszystko na raz. OK, to są oczywiście moje subiektywne i teoretyczne wink rozważania*, większość facetów ma podświadome wzorce, że muszą być super, że muszą się sprawdzać, że muszą być takim kogucikiem... a facet, który przez prawie 3 dekady nie czuł tego i nagle zaczyna się zastanawiać, czy jego zachowania jest normalne zazwyczaj jest zagubiony. Śledząc nawet dyskusję z prawiczkami z tego forum, często okazuje się, że za wszelką cenę próbują wcisnąć całemu światu ideologię, że ich brak doświadczania jest czymś wzniosły, wspaniałym, czymś ponad przyziemny cielesny seks, zdarza się, że są na tyle spięci w finałowej scenie, że nie wychodzi, albo zaczynają się zadręczać, a jacy byli poprzednicy, czy jest lepszy, czy gorszy, ...itd

To normalne - jak trafiasz w nowe środowisko (np. nowa praca) to też czujesz się jak słoń w składzie porcelany. Jeżeli chłopak trafi na fajną dziewczynę i sobie poradzi z własnymi myślami, zacznie się cieszyć seksem, to OK... ale nie zawsze tak się dzieje.

*bo ja już mam faceta i nie szukam zwłaszcza prawiczka (generalnie im starsza jestem tym mniej lubię facetów big_smile)

To znajdź sobie jakąś babkę

69

30Mircza napisał/a:
Averyl napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Averyl, co masz na myśli? Technikę? Niemiałość?

Wszystko na raz. OK, to są oczywiście moje subiektywne i teoretyczne wink rozważania*, większość facetów ma podświadome wzorce, że muszą być super, że muszą się sprawdzać, że muszą być takim kogucikiem... a facet, który przez prawie 3 dekady nie czuł tego i nagle zaczyna się zastanawiać, czy jego zachowania jest normalne zazwyczaj jest zagubiony. Śledząc nawet dyskusję z prawiczkami z tego forum, często okazuje się, że za wszelką cenę próbują wcisnąć całemu światu ideologię, że ich brak doświadczania jest czymś wzniosły, wspaniałym, czymś ponad przyziemny cielesny seks, zdarza się, że są na tyle spięci w finałowej scenie, że nie wychodzi, albo zaczynają się zadręczać, a jacy byli poprzednicy, czy jest lepszy, czy gorszy, ...itd

To normalne - jak trafiasz w nowe środowisko (np. nowa praca) to też czujesz się jak słoń w składzie porcelany. Jeżeli chłopak trafi na fajną dziewczynę i sobie poradzi z własnymi myślami, zacznie się cieszyć seksem, to OK... ale nie zawsze tak się dzieje.

*bo ja już mam faceta i nie szukam zwłaszcza prawiczka (generalnie im starsza jestem tym mniej lubię facetów big_smile)

Ty sobie w końcu znajdź jakąś babkę big_smile

70

Romekk92 napisał/a:

Szkalownik big_smile

Jestem testerem oprogramowania i jest pełno parytetów teraz i wprowadzają kobiety na siłe niekiedy w IT. I powiedz, że jako programista nie poznales zadnej testerki? Teraz to wiecej testerek niz testerow jest i bedzie coraz wiecej. A jak chcesz miec szlif to poznaj taka co leci na kase bo zarabiasz pewnie nie malo big_smile patrzac po zawodzie, chyba ze polska placowka panstwowa to mniej i rozumiem.

Tak ale to zjawisko jest od niedawna tongue
U nas na 20 testerów było 2 testerki , na 50 programistów 1 programistka wink
Puki co ta skala dalej jest za mała tongue

Co do panienek co lecą na kasę to mam obrzydzenie.
Nie mam dla takich osób kompletnie szacunku i nie chce takich ludzi znać ( w to wliczam moją bratową big_smile ) .
Pustostan mózgowy i nic więcej.

71

No ale nie ma kobiet idealnych. Co złego w dziewczynie która jest pustostanem mózgowym ? Może jest za to świetna w łóżku ? Od mądrosci to są ksiązki i mądre kolezanki. Z dziewczyną ważne jest chyba to co robi się tylko z nią. Czyli jak najlepszy seks.

72

Facet79 napisał/a:

No ale nie ma kobiet idealnych. Co złego w dziewczynie która jest pustostanem mózgowym ? Może jest za to świetna w łóżku ? Od mądrosci to są ksiązki i mądre kolezanki. Z dziewczyną ważne jest chyba to co robi się tylko z nią. Czyli jak najlepszy seks.

Eeee nie prawda z dziewczyną można robić bardzo dużo rzeczy smile
Owszem seks na pewno jest ważny ale nie najważniejszy tongue
Jak by mi na seksie zależało to przecież mając pieniądze można sobie każdego dnia nową księżniczkę opłacać i wyszło by taniej niż sponsorować tylko jedna tongue

Aż mi się gdzieś pewna mądrość internetowa przypomniała xD

"Przed spotkaniem z dziewczyną zwal sobie konia a potem zadaj sobie pytanie czy wciąż chcesz się z nią widzieć".
Jak dla mnie jakieś ziarnko prawdy w tym jest big_smile

73

Facet79 napisał/a:

bardzo słusznie. Od głębokich rozmów na ważne dla świata tematy możesz mieć przyjaciół/kumpli smile

74

Unreal napisał/a:
Facet79 napisał/a:

bardzo słusznie. Od głębokich rozmów na ważne dla świata tematy możesz mieć przyjaciół/kumpli smile

Ale z dziewczyną też trzeba coś robić poza seksem tongue jakiś obiad zjeść, pogadać, a z pustostanem to tak ciężko.

75

Lady Loka napisał/a:
Unreal napisał/a:
Facet79 napisał/a:

Ale z dziewczyną też trzeba coś robić poza seksem tongue jakiś obiad zjeść, pogadać, a z pustostanem to tak ciężko.

Ale oni nie chcą dziewczyny, z którą poza seksem można pogadać, zjeść obiad, spędzić wspólnie czas.
Oni właśnie chcą pustaka, z którym będzie "włożyć/wyjąć".
Pytanie, czy takie pustaki będą chciały ich big_smile big_smile

76 Ostatnio edytowany przez Facet79 (2017-11-28 00:32:26)

No ale z pustakiem też można zjeść obiad. I pogadać. I spędzić czas. Tyle, że bez naukowych tematów.

Za to nie z każdą a zwłaszcza inteligentną można włożyć i wyjąć. Za wiele jest innych tematów by robić coś tak zwierzęcego. Nie wypada.

Po prostu dziewczyna najbardziej powinna być od tego co robi się tylko z nią.

Potem stąd też są zdrady. Facet żeni się z mądrą kobietą tylko, że w łózku im nie pasuje. No to zdradza. Jakby był z pustakiem doslonałym w łózku nie zdradzałby. Po co skoro dostaje wszystko.

Nie to, że ktoś by nie chciał czegoś więcej. Ale często jest albo albo. No to tak na logikę po co komu kolejna mądra koleżanka.

W najgorszym razie na obiad można wychodzic do restauracji. Za to seks ma sie za darmo a ten bywa najdroższy gdyby zabrakło. Rozmowy inteligentne z koleżankami są za darmo. Czyli finansowo pustak też się najbardziej opłaca.

77

nimfa_błotna napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Unreal napisał/a:

Ale oni nie chcą dziewczyny, z którą poza seksem można pogadać, zjeść obiad, spędzić wspólnie czas.
Oni właśnie chcą pustaka, z którym będzie "włożyć/wyjąć".
Pytanie, czy takie pustaki będą chciały ich big_smile big_smile

Dlaczego tak uważasz? smile Po prostu tak bywa. Spotkałem wiele Pań o dużym poczuciu własnej wyjątkowości i wartości, nieco na wyrost. Gdy buzię otworzyła w towarzystwie, czar pryskał. Nie jestem mizoginem, ale jakoś spotykałem w życiu jednak więcej facetów o szerokich horyzontach, niż Pań.

PS. Kobieta w związku/małżeństwie powinna przynajmniej dorównywać intelektualnie mężczyźnie, albo być trochę wyżej, by go nieustannie motywować do rozwoju. To oczywiste.

78

Przepraszam ale czy związek to jakiś turniej intelektualny ? Czemu partnerzy mają sobie dorównywać ? I będą się odpytywać z dziedzin wiedzy ?

Ambicja i chęć szlolenia się i podnoszenia kwalifikacj powinna być niezależna od tego czy i z kim się jest. Jak to miałoby wygladac, że żona pobudza do rozwoju ? "Mężu może poszedłbyś na jakieś szkolenie"?

Co to za facet którego rozwój zależy od żony ?

79

Szkalownik napisał/a:

Z wymienionych to raczej czekam na "odpowiednią kobietę", ale za nim przystąpi bym do ślubu wolał bym to zrobić chociażby ten jeden raz.

Szykuj się na to, że być może będziesz musiał, na nią czekać do samej śmierci, w końcu przy tych sprawach nie ma żadnej gwarancji że się kiedykolwiek cokolwiek uda.

Tom94 napisał/a:

Jakoś nie spotkałem się z tym aby rozwodnicy z dużym bagażem doświadczeń narzekali na powodzenie z kolei 30letnie prawiczki już te bolączki znają od podszewki.
Poza tym chcesz mi powiedzieć że mając do wyboru sklep z dużym zainteresowaniem klientów a drugi pusty niczym jakieś widmo to wybierzesz ten drugi?

Tutaj schemat by został zachowany.
Bo jak facet jest w stanie znaleźć jedną żone to i znajdzie sobie następną, no a 30 letni prawiczek jak był prawiczkiem, tak i będzie nim nadal.

Szkalownik napisał/a:

Możliwe, ja prędzej wole zostać do końca życia prawiczkiem niż miał bym takie miejsce odwiedzić tongue

Co masz przeciwko prostytutką? co ciebie w tym najbardziej odpycha?

Facet79 napisał/a:

No ale z pustakiem też można zjeść obiad. I pogadać. I spędzić czas. Tyle, że bez naukowych tematów.

Za to nie z każdą a zwłaszcza inteligentną można włożyć i wyjąć. Za wiele jest innych tematów by robić coś tak zwierzęcego. Nie wypada.

Po prostu dziewczyna najbardziej powinna być od tego co robi się tylko z nią.

Potem stąd też są zdrady. Facet żeni się z mądrą kobietą tylko, że w łózku im nie pasuje. No to zdradza. Jakby był z pustakiem doslonałym w łózku nie zdradzałby. Po co skoro dostaje wszystko.

Nie to, że ktoś by nie chciał czegoś więcej. Ale często jest albo albo. No to tak na logikę po co komu kolejna mądra koleżanka.

W najgorszym razie na obiad można wychodzic do restauracji. Za to seks ma sie za darmo a ten bywa najdroższy gdyby zabrakło. Rozmowy inteligentne z koleżankami są za darmo. Czyli finansowo pustak też się najbardziej opłaca.

Ja też bym wolał pustaka, myśle że to jest dobry pomysł cool

80

Unreal napisał/a:

PS. Kobieta w związku/małżeństwie powinna przynajmniej dorównywać intelektualnie mężczyźnie, albo być trochę wyżej, by go nieustannie motywować do rozwoju. To oczywiste.

Skąd takie wyobrażenia? Facet głupszy od kobiety próbuje kompensować swoje braki w innych dziedzinach życia, a to będzie  akcentował, że więcej zarabia, albo że potrafi głośniej krzyczeć i postawić na swoim lol Nie sądzę, by inteligentniejsza kobieta motywowała faceta, by jej dorównał. Raczej facet prostacko będzie ją gnębił, by stworzyć złudzenie wyższości. Nie znam ani jednego przypadku, gdy facet chciał dorównać kobiecie intelektem, czy czymś tam.
W drugą stronę tak samo - po co inteligentnej kobiecie głupszy facet? OK, może być zabawką do łóżka, ale po co takiego brać na poważnie do związku.

Dam ci przykład z mojego związku - mój facet nie może znieść, że jestem lepszym kierowcą od niego, nie motywuje go to do tego, by jednak lepiej jeździć, raczej do mega czepialstwa, jeśli zaparkuję krzywo - to robi takie sceny jakby właśnie przeprowadziła crash-test.

81

Harvey napisał/a:

A ja powiem tak: Jak ktoś jest brzydki z "zewnątrz" ale "ładny w środku" ma szansę na poznanie dziewczyny i stworzenie związku. A jak ktoś jest brzydki z zewnątrz i w środku to sieje pierdyliony teorii i projekcji, że to wszyscy są źli tylko nie on. A zwłaszcza ta złe kobiety... bo są złe.

O ile pamięć mnie nie myli, to "...Dzieci(...) są złe" (doktor Freud wiecznie żywy). Ja kobiet tak nie określam (a pisze to 33 letni prawiczek). Autorze, miast załamywać ręce, pozwól sobie na mniejsze przejmowanie się tym, co na temat twej cnoty myślą kobiety. Najlepiej ująłto chyba S. King, porównując pisarstwo do seksu- najlepiej jest się zrelaksować, odprężyć i pozwolić działać naturze.
Bo inaczej... Cóż, żadna ewentualność nie stanowi zbyt wesołej perspektywy

82

30Mircza napisał/a:

najlepiej jest się zrelaksować, odprężyć i pozwolić działać naturze

Zgadza się wink Co ma być to będzie big_smile

83

30Mircza napisał/a:

O ile pamięć mnie nie myli, to "...Dzieci(...) są złe" (doktor Freud wiecznie żywy). Ja kobiet tak nie określam (a pisze to 33 letni prawiczek). Autorze, miast załamywać ręce, pozwól sobie na mniejsze przejmowanie się tym, co na temat twej cnoty myślą kobiety. Najlepiej ująłto chyba S. King, porównując pisarstwo do seksu- najlepiej jest się zrelaksować, odprężyć i pozwolić działać naturze.
Bo inaczej... Cóż, żadna ewentualność nie stanowi zbyt wesołej perspektywy

To ty Mircza, już na stałe zostaniesz tym prawiczkiem? czy jednak będziesz jeszcze coś tu zmieniał?
Bo pamiętam że kiedyś ci to przeszkadzało, a teraz widze że ten stan, całkiem ci pasuje.

84

nimfa_błotna napisał/a:
30Mircza napisał/a:
Averyl napisał/a:

Sorki, mój wewnętrzny Gregory House znowu stłamsil  prywatną osobowość, chociaż na krótko

85

30Mircza napisał/a:

Sorki, mój wewnętrzny Gregory House znowu stłamsil  prywatną osobowość, chociaż na krótko

To u ciebie mogą być problemy, i to nie natury fizycznej lecz bardziej umysłowej.
I też to trochę dziwne, żeby 33 letni prawiczek doradzał 29 letniemu prawiczkowi, w jaki sposób już nie być prawiczkiem smile

86

Brzydasek napisał/a:

to trochę dziwne, żeby 33 letni prawiczek doradzał 29 letniemu prawiczkowi, w jaki sposób już nie być prawiczkiem smile

w dodatku na babskim forum

87

30Mircza napisał/a:
nimfa_błotna napisał/a:
30Mircza napisał/a:

Wyrazy współczucia, bo rozumiem, że nadal żadnej babki nie znalazłeś.

88

Brzydasek napisał/a:

I też to trochę dziwne, żeby 33 letni prawiczek doradzał 29 letniemu prawiczkowi, w jaki sposób już nie być prawiczkiem smile

http://i1.memy.pl/obrazki/dd91309858_hahahaha.jpg

89

Hhiih... no faktycznie Brzydasek dobrze powiedział.

90

nimfa_błotna napisał/a:
30Mircza napisał/a:
nimfa_błotna napisał/a:

Gregory House miał laskę big_smile

91

vicky85 napisał/a:
Brzydasek napisał/a:

http://i1.memy.pl/obrazki/dd91309858_hahahaha.jpg

padłam i turlam sie ze smiechu smile))))

92

Brzydasek napisał/a:

https://i.pinimg.com/564x/64/35/01/643501b479b007f0deafee8765044e89.jpg

be careful

93

nimfa_błotna napisał/a:
30Mircza napisał/a:
Averyl napisał/a:

Rany, poczucie humoru staje się u ciebie nieco cyniczne

94

kao_makao napisał/a:
nimfa_błotna napisał/a:
30Mircza napisał/a:

Gregory House miał laskę big_smile

I to niejedną (i to taki hiperdupek do sześcianu- robi wrażenie, co?) Mnie jednak nie chodzi o serialowego medyka/cpuna, ale o nieco mniej sympatyczną część mojej osobowości)

95

Przeglądam właśnie stare tematy

Iceni napisał/a:

Rzekłabym, że doswiadczona kobieta wlasnie nie bedzie miala z tym problemu, bo sama bedzie wiedziala co robić. 

Seks to nie fizyka kwantowa

Przypomniał mi się cytat z Feynmana ~ "Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it" wink

96

Nya napisał/a:

Przeglądam właśnie stare tematy

Iceni napisał/a:

Rzekłabym, że doswiadczona kobieta wlasnie nie bedzie miala z tym problemu, bo sama bedzie wiedziala co robić. 

Seks to nie fizyka kwantowa

Przypomniał mi się cytat z Feynmana ~ "Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it" wink

Dlaczego zajmujesz się 29-letnim prawiczkiem? Gdzieś tu był temat i 47-letnim - pomyśl o ile więcej doswiadczenia w nie byciu doswiadczonym...

; )

Posty [ 66 do 96 z 96 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » 29-letni prawiczek xD Potrzebuję opinii :D

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024