Krejzolka82 napisał/a:Damian Parcel napisał/a:Po pierwsze gratulacje za bycie tak konkretnym facetem:) Oszczędzasz swój czas no i też jej dzięki temu. Teraz tylko pytanie, dlaczego ona chce się kolegować?...a skąd wiesz, że ona chce się kolegować? Może przez to, że właśnie okazałeś taki charakter jej się spodobałeś, zobaczyła Cię w innym świetle, ale ona teraz by się spaliła jakby Ci to wyznała,bo w końcu ona by się teraz musiała starać.
Po drugie często jest tak, że ludzie zostawiają sobie koła ratunkowe - tak, robią z ludzi koła ratunkowe - czyli "wiem, że temu komuś się podobam, ale ja z nim nie chce być, ale lepiej trzymać tego kogoś w pobliżu, na wypadek gdyby nikogo innego nie było".
Po trzecie może być tak, że ta dziewczyna jest zainteresowana tylko facetami, którzy ją odrzucają, olewają. Taki mechanizm tworzenia związków jest częsty.
Po czwarte...owoc zakazany. Psychologia mówi wyraźnie, że to czego mieć nie możemy, zaczyna nam się podobać jeszcze bardziej. Jak dziecku powie się żeby nie bawiło się jakąś zabawką, to na bank będzie chciało tę zabawkę:) Jako, że Ty powiedziałeś "nie, to nie, dziękuję" to stałeś się właśnie owocem zakazanym.
Po piąte, być może chce Cię jako kolegi - może też tak być, ale ważniejsze pytanie czego Ty chcesz? Ale to już wiesz;)
Po szóste: może być tak że uraziłeś jej dumę, ona nie czuje się pożądana, i próbuje Cię znowu zachęcić do siebie. Ale to jej minie od razu kiedy ulegniesz i zaspokoisz jej ego.
Jak widzisz powód może być mnóstwo:)Fajnie napisane.
Czyli Twoim zdaniem co Autor powinien zrobić?Witam na forum nowego Kolegę.
Kolega już chyba się otrząsnął Krejzolko:) Jeśli chciałbym mieć taką koleżankę, to bym się zwyczajnie kolegował, ale jeśli chciałbym coś więcej, to bym odpuścił. Ja (ale to tylko osobiście) lubię dziewczyny, które nie grają w gierki i żeby nie było....faceci też czasem to robią:P
No właśnie moim zdaniem Kolega się właśnie nie otrząsnął, a wręcz przez Jego zranione ego chce się zacząć mścić i zachowywać jak ta Dziewczyna.
Jedno jest pewne, są siebie warci.
Niestety, ale w dzisiejszych czasach to wręcz chyba pożądane są różnego rodzaju gierki.