Co na suche włosy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Co na suche włosy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 38 ]

Temat: Co na suche włosy

Znacie jakieś domowe przepisy na maseczki do włosów? Moje są strasznie suche i chciałabym im przywrócić blask sad Jakies drogeryjne cuda mi nic nie pomogły. Ewentualnie napiszcie jakich kosmetyków wy uzywacie i jesteście z nich zadowolone może akurat coś przeoczyłam i warto będzie spróbować  :smile:

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-10-24 16:42:50)

Odp: Co na suche włosy

Zoltko z jajka.

Bierzesz zoltko albo dwa i dodajesz odrobine octu zeby sie scięło (to wazne bo takie naturalne gluty trudno zmyc big_smile) mozna dodac 2-3 krople olejku rycynowego albo jojoba, arganowy etc. i nakladasz to na wlosy, zawijasz folia i recznikiem zeby bylo cieplo i tak chodzisz ile wytrzymasz (ze 2-3 godziny najlepiej) a potem zmywasz bez szamponu. Dlatego najlepiej to zrobic na noc a rano normalnie umyc wlosy

Na poczatku trzeba to robic co drugi dzien, potem dwa razy w tyg a na koniec raz na tydzien. Po paru tygodniach wloay beda o niebo ladniejsze)

3

Muszę wypróbować tę maseczkę, bo moje włosy to siano sad

4

Ja też muszę wypróbować bo po ostatnim farbowaniu włosów musiałam zmywać farbę sodą z szamponem przeciwłupieżowym smile Trochę pomógł mi oeparol piękne włosy skóra i paznokcie , ale krótko go biorę chociaż efekty już są zauważalne:)

5

spróbuj tez olej kokosowy. Nawilża, natłuszcza i odżywia.

6

U mnie na suche włosy sprawdza się odżywka i maska do włosów Biovax albo naturalny olejek arganowy. Włosy się miększe w dotyku, bardziej gładkie i nawilżone

7

Ja korzystam z olejku arganowego na noc. Maseczki WAX też powinny pomóc, choć ja je odstawiłam, bo zbyt długo już z nich korzystałam.

8

Olejki są najlepsze, a im dłużej trzymasz na włosach tym lepiej. Ja używam też rycynowego, który kosztuje grosze.

9

Mi niestety drogeryjne kosmetyki również nie pomogły, dlatego zainwestowałam w profesjonalne, fryzjerskie - strzał w dziesiątke. Mam cały zestaw z firmy Waterclouds - regenerujący szampon, odżywke i maske - cudo. Włosy są mieciutkie, kosmetyki przepieknie pachna, nie elektryzuja wlosów, maja naturalne składniki. Są też bardzo wydajne, wiec nie uwazam zeby była to droga inwestycja.l

10

Ja polecam szampon na bazie szałwii i olejków cytrusowych.

11

A jaki konkretnie? Ja jeszcze się z takim nie spotkałam.

12

Żółtko nie nawilży włosów, a olejek rycynowy może je jeszcze bardziej przesuszyć hmm ogólnie wszystkie oleje tylko natłuszczają i wygładzają  włosy- ludzie często się mylą bo powyższe produkty są z różnych powodów dobre na włosy. Typowo nawilżając maska powstanie jeśli do jakiejś odżywki dodasz łyżkę  miodu/skrobi ziemniaczanej/kakao/aloesu +oleju, w dowolnych kombinacjach, i tak na umyte włosy 20 min pod folią. Zwróć uwagę na swoją stylizację: lakiery, suszarka, prostownica. Ja ogromną zmianę zauważyłam gdy kupiłam prostownicę  z jonizacją od babyliss, włosy przestały się puszyć i być takie sianowate

13

No i w tym wszystkim trzeba pamiętac o tym, żeby nie przeciążać włosów. A co do rycynowego olejku, to ja nakładam na skórę.

14

Naprawdę? I udaje Ci się potem zmyć olejek rycynowy?

15

jesli chodzi o  dbanie o długie to olecam ten artykul
http://www.biomedical.pl/uroda/jak-dbac … -5500.html

16

maseczka z żółtek podobno świetnie regeneruje włosy smile

17

Przy suchych włosach warto właśnie wprowadzić do pielęgnacji oleje i silikony dla zabezpieczenia końcówek. Osobiście polecam olejek monoi.

18

Mi pomogła maseczka z banana, maślanki i oleju kokosowego.

19

Też długo borykałam się z przesuszonymi włosami - wieloletnie malowanie, suszenie, lakier itd. Niedawno dostałam od siostry ( nastawionej bardzo eko na życie tongue) olejowy zestaw do włosów zniszczonych z spam. Już po jakimś miesiącu widzę pierwsze efekty tongue powoli zaczynam się przekonywać do naturalnych kosmetyków

20

Mi zawsze pomaga odżywka Nivea. Co do domowych trików, to polecam maseczkę z jajek. Wystarczy zmieszać jajko, dwie łyżeczki oliwy z oliwek i wymieszać. NAłóż na głowę, zakryj czepkiem i po ok. 30-40 min. spłucz. Będą wyraźnie delikatniejsze i miękkie w dotyku.

21

ja ostatnio stosuję olejek konopny wink super sprawa

22

Dziewczyny tylko nie olejek rycynowy!! Ok jako dodatek do jakiejs maseczki ale tylko kilka kropli! Moza sobie nim bardzo zaszkodzić, wysuszyć i zmatowić włosy, tragedia hmm
Ja mam włosy wysoko porowate, czyli w sumie matowe i suche, wersja najgorsza wink
Bardzo polecam maski z kallosa,na suche przede wszystkim tą a banana, nie dosc ze sa w bardzo przystępne cenie to w dodatku maja dobry skład. Jeśli chodzi o olejowanie to ono nie nawilży włosów,jedynie je natłuści i zatrzyma wodę, którą nasze włosy juz mają. Olej najlepiej nałożyć na mokre włosy lub na odżywke, wtedy to ma jakiś sens. Ponad to do sucyhc włosów polecam zmienić metode mycia włosów najlepiej OMO lub OM (Odzywka-mycie-odzywka) z tym ze odzywka nie od samej skóry a szampon tylko na skalp,bo nawet te szampony nawilżające wysuszają włosy a w szczególności te przeciwłupieżowe. Nie nakładajcie szamponu na całą długość wlosów, aby zmyc zanieczyszczenie z włosów wystarczy ta ilosc szamponu spływająca ze skalpu podczas płukania smile zastosujcie sie i będzie gitara big_smile

23

Musze wypróbować ten olejek rycynowy

24

e.kowadelko napisał/a:

Znacie jakieś domowe przepisy na maseczki do włosów? Moje są strasznie suche i chciałabym im przywrócić blask sad Jakies drogeryjne cuda mi nic nie pomogły. Ewentualnie napiszcie jakich kosmetyków wy uzywacie i jesteście z nich zadowolone może akurat coś przeoczyłam i warto będzie spróbować  :smile:

Może po prostu przejdź się do fryzjera? Nie musi od razu ścinać włosów, może je tylko dobrze odżywić.

Co do drogeryjnych cudów, próbowałaś szampon/odżywkę/maskę L’Oréal Paris Elseve Extraordinary Oil -  te brązowe olejowe? Są bardzo dobre.

I, koniec końców, jeszcze mogę polecić LOREAL Professionnel 50ml Absolut Repair Lipidium Serum.

25

Przede wszystkim olejowanie włosów. Arganowy, awokado jest ich całe mnóstwo poczytaj o każdym.
Byleby nie kokosowy, bo on w rezultacie wysusza.

26

ja powiem od siebie jedno: dobra suszarka.
Z naciskiem na dobra.

Zawsze miałam przesuszone włosy, które po suszeniu nie dawały się ogarnąć.
Kupiłam suszarkę z funkcją termo-protect i moisture protect. Różnicę widać po pierwszym wysuszeniu.

27

Lady Loka napisał/a:

Z naciskiem na dobra.

Kupiłam suszarkę z funkcją termo-protect i moisture protect. Różnicę widać po pierwszym wysuszeniu.

A jaka polecasz?

28

Turnoffmymind napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Z naciskiem na dobra.

A jaka polecasz?

Ja mam phillips dry care prestige.

Ale podejrzewam, że więcej suszarek może mieć podobne opcje big_smile phillips był jak na suszarkę dosyć drogi.

Ja dluggo szukalam bo wlosy mam bardzo zniszczone przez farbowowanie itd i ostatnio zaczelam uzywac serum od Flosleka takie multi i widze ze wlosy nie sa juz takie jak siano. Poki co zostane przy tym produkcie bo probowalam wszystkiego domowych maseczek, odnowy w salonach fryzjerskich i tylko pieniadze wydawalam. ogolnie flosleka jest duzo w inetrnecie i w roznych cenach, ja kupilam na spam  cena chyba najbardziej przystepna

30

Maska z Avocado działa 
Ja dodaje jedno avocado do tego troche miodu.
Pozdrawiam

31

Olejowanie podobno bardzo dobrze działa, ale nie każdy olej sprawdzi się do każdych włosów. Warto porozmawiać z dobrym fryzjerem, lub ewentualnie próbować na własnej skórze, ale można się szybko zniechęcić do takich eksperymentów.

32

Jedwab do włosów, olejek arganowy, maski kerastase są godne polecenia aczkolwiek drogie.

33

Olej z pestek dyni albo orzechów włoskich, polecam.

34

Olejek rycynowy i olejek z czarnuszki smile Polecam smile

35

Polecam olejowanie np. olejem kokosowym, arganowym, rycynowym

36

Mi pomaga olejowanie tak raz na 1 lub 2 miesiące, zależy czy mam czas. A używam do tego oleju kokosowego, lnianego albo arganowego. Zależy który akurat mam smile

37

Polecam kurację wzmacniającą i nawilżającą włosy od środka. Zioła pomimo niewielkiej ceny są bardzo skuteczne. Ja piję regularnie skrzyp i pokrzywę, efekty widoczne po kilku tygodniach. Moje włosy zaczęły się błyszczeć, i w dotyku czuć nawilżenie, nie puszą się, dodatkowym efektem ubocznym jest lepsza kondycja skóry i paznokci wink

Ważne! czytajcie etykiety i zaglądajcie do środka torebek z ziołami, często zamiast ziół można znaleźć tam pył, który może i koło ziół leżał.. sprawdziłam trochę firm i mogę z czystym sumieniem polecić polskiego producenta Malwa, ja kupuję susze ziołowe, ale w torebkach mają to samo, co było dla mnie wielkim zaskoczeniem.

38

W Hebe jest dostępna seria Chantal – Prosalon chantal com pl/produkty-profesjonalne/prosalon-professional/. Odżywki różnego rodzaju czy efekt taflii dzięki wodzie lameralnej jaka jest w sprzedaży.

Posty [ 38 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Co na suche włosy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024