Zadurzenie się w kimś z czatu. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Zadurzenie się w kimś z czatu.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez PrzemoPrzemo (2016-10-24 09:54:57)

Temat: Zadurzenie się w kimś z czatu.

Witam, witam, to mój pierwszy postu tutaj.

Piszę z zapytaniem, czy tam prośbą o poradę, zwał jak zwał.

Nie lubię się zbytnio rozpisywać, więc pominę jakieś szczegóły, a postaram się zawrzeć konkrety.

Jakiś tydzień temu poznałem kogoś na czaterii. Rozmowy do rana, te sprawy. Konwersacja, jak byśmy się znali od zawsze. No fenomem jakiś. I niestety chyba wpadłem, bo sobie zacząłem coś wyobrażać po tych rozmowach, za bardzo. Już dłuuuuuuuugo jestem sam i chyba tęskniłem za takim uczuciem, że jest ktoś gdzieś, do kogo się coś tam... sam nie wiem. Pisała mi, jak po całym dniu się "spotykaliśmy", że tęskniła, że myślała, itp. Zaproponowałem po tygodniu spotkanie, żeby mnie oprowadziła po swoim mieście jako przewodnik ( big_smile ), ale rzuciła jakąś wymówkę i na tym się skończyło. Gadać, gadamy dalej, ale wyczuwam od Niej jakąś oschłość, zlewkę.

No i myślę, że chyba pora się całkowicie odciąć od tego, skończyć to, póki jeszcze umiem zrezygnować. Bo im dłużej w tym będę siedział, tym potem będzie ciężej. A ona to może traktować np. jak rozrywkę, te rozmowy. No bo skoro nie chciała się spotkać, to jest jasny znak.

Eh, stary chłop, a głupi.

Pzdr

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zadurzenie się w kimś z czatu.

Niestety dla Ciebie w internecie jest mnóstwo osób, którym zależy na zwykłym poklikaniu. Cała "otoczka" kończy się tak jak w twoim przypadku na pierwszej propozycji spotkania. Przynajmniej tak się dzieje w przypadku "starszych" osób. Młodzi mają do tego trochę inne podejście i dla nich często internet jest pierwszym krokiem do poznania kogoś w realnym życiu. Na twoim miejscu podchodziłabym z dystansem do internetowych znajomości, a tym bardziej uczuć.

3

zaden fenomen, w sieci tak czesto bywa, obcy i nieznany czlowiek wydaje sie atrakcyjny,  slowa maja ogromna moc, mozna nimi piescic bardziej czule, niz dlonmi i sprawic, by ktos poczul sie wyjatkowy a wyobraznia tworzy zludne poczucie, ze oto po drugiej stronie monitora jest bratnia dusza, ktora  Cie rozumie i na ktora czekales wink
Osoby samotne, wrazliwe, stesknione,  latwo ulegaja temu czarowi, choc i te w zwiazkach, gdzie cos zgrzyta, tez daja sie poniesc chwili.
Lepiej nie ciagnac takich sieciowych spotkan, tylko skonfrontowac matrix z realem,  bo to jednak zupelnie zmienia czasem postac rzeczy. Zbyt dlugie konwersacje sprawiaja, ze tworzysz sobie obraz czlowieka, przypisujesz mu wiecej pozytywnych cech, niz posiada, idealizujesz...a potem rzeczywistosc nie jest w stanie sprostac Twoim wyobrazeniom i zonk, czar pryska przy spotkaniach twarza w twarz.
Dobrze wiec, ze zaproponowales szybko spotkanie. Dziewczyna nie bardzo chce. Moze jest z tych, co tylko lubia sobie wirtualnie poprzeżywac rozne emocje... Nie ma sensu wiec tego ciagnac i wkrecac sie bardziej. Czytalam jakis czas temu na pewnym forum watek goscia, ktory tak sie wkrecil w wirtualna relacje, ze 4 lata pisali, gg, potem smsy, zakochal sie biedak a panna go nieustannie zbywala w kwestii spotkania, choc ponoc kochala....  Wirtualnie ze soba zrywali, godzili sie i tak cie ciagnela ta romantyczna historia jak brazylijska telenowela big_smile Moze ich znajomosc, teraz, po 7 latach,  ewoluowala juz na poziom rozmowy przez telefon wink nie wiem, bo zlikwidowano forum.

4

Net jest świetny do poznania drugiej połówki, ale jak najszybciej trzeba się spotkać w realu by nie nabrać fałszywego obrazu drugiej osoby. Dobrze Przemo odczytujesz zachowanie tej dziewczyny. Nie ma poważnych zamiarów jedynie kolejna znajoma osoba w kolekcji na FB

5

Ja też tak kiedyś miałem kiedy to były początki czatowania i byłem młody. Było to uczucie fascynujące ale czasami zgubne. Zgubne bo sobie człowiek idealizuje taką osobę po9znaną na czacie no i strata czasu jeśli ktoś podchodzi poważnie do życia. Co innego jak ma inny cel w czatowaniu.

6

Ja nie wiem, nie umiałabym tyle czasu ciągnąć konwersacji z kimś, kogo na oczy nie widziałam, nie łączy nas wspólny kontekst, nic... big_smile

7

Dzięki za odpowiedzi.

Utwierdziłem się w tym, że cza to uciąć jak najprędzej!

Pozdr

8

hejka, rozumiem twój problem, ale tam wyżej ktoś miał racje że jest mnóstwo osób chcących poklikać z róznych powodów ale chcących zachowac anonimowość tacy ludzie rozumieją sie na czacie czekaja na wiadomości brakuje im rozmów bo czuja sie dobrze odebrani, rozumiani. Ta rozmowa jest wartka, ciepła, pseudo szczera bo w konwencji jakiej oczekujemy. Ale czy to ci da gwarancje że bęxziecie mieli o czym rozmawiac w realu, czy ona bedzie nadal ciepła szcera kumpela potrzebujaca twojej troski uwagi i ciepła ? Czy wasze drogi idą w tym samym kierunku? Czy to tylko twoja potrzeba być z kimś? Ty cierpisz na samotność i chciałbyś rozmowy w necie przenieść do domu , na spacer, do codzienności zycia.
I tu jest wasze rozdroże.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Zadurzenie się w kimś z czatu.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024