Witam od poł roku biorę tabletki antykoncepcyjne Madinette.
W piątek o godzinie 17 wziełam tabletkę , w sobotę zapomniałam zorientowałam się dopiero w niedziele o godzinie 15 i wtedy przyjęłam tabletkę za sobotę i o 17 wziełam tabletkę za niedzielę , to był drugi tydzień blistra . Wczoraj miałam stosunek z wytryskiem czy powinnam zażyć tabletkę 72 h po ?
Wyluzuj Ja tyle razy zapominalam albo nie wzięłam w ogóle tabletki i jakoś w ciąży nie jestem
No ja bym do tego na takim luzaku nie podchodziła. Miałaś fuksa raz czy dwa, ale nigdzie nie jest napisane, że to na stałe tak jest. Standardowo lekarze zalecają, żeby kolejną pigułkę wziąć normalnie, ale dla pewności przez kilka dni stosować równolegle drugą metodę np. prezerwatywę, choć oczywiście przy założeniu regularności i nie zapominania co chwila, prawdopodobieństwo jest nikłe. Jeśli macie problem z pamiętaniem o pigułce, zawsze można sobie zainstalowac Różowe Lusterko albo przypominajkę w telefonie. U mnie działa.
Wyluzuj Ja tyle razy zapominalam albo nie wzięłam w ogóle tabletki i jakoś w ciąży nie jestem
to po co w ogóle bierzesz tabletki?
elysia ściągnij sobie taką aplikację https://play.google.com/store/apps/deta … &hl=pl to pomoże ci w nie zapominaniu. Fajna sprawa mi pomaga codziennie przypomina o ich braniu ma też inne funkcję: lusterko, moja waga, kalendarzyk itp.
6 2017-03-07 11:25:17 Ostatnio edytowany przez Kika1994 (2017-03-07 11:28:57)
Witam biore tabletki od 4 lat. Zaczelam teraz pierwszy tydz po okresie we wtorek wzielam pierwsza znowu zawsze biore o godz 19 ale w sobote zapomnialam i wzielam ja dopiero ok 7 lub 8 w niedziele nie pamietam dokladnie ale partner nie skonczyl we mnie czy jest ryzyko zajscia w ciaze?