Ukrył przed mną kontakt z ex. Czy nadal ją kocha? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ukrył przed mną kontakt z ex. Czy nadal ją kocha?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez melodynelson (2016-09-29 17:19:28)

Temat: Ukrył przed mną kontakt z ex. Czy nadal ją kocha?

Jestem z facetem od roku, mieszamy razem. Przeprowadził się dla mnie z drugiego końca Polski, wcześniej co weekend do mnie przyjeżdżał mimo że nie przepada za podróżami big_smile nasz związek zaliczyłabym do bardzo udanych gdyby nie moje wątpliwości odnośnie jego ex. Otóż jego pierwsza i jedyna przede mną miłość, z którą tworzył toksyczny związek przez parę ładnych lat, w końcu sama to urwała zostawiając go dla innego. I tu się zaczyna: mam mu za złe,że mimo moich próśb nie urwał kontaktu z nią przez pierwsze pół roku naszego związku. Kontakt inicjowala ona, dzwoniąc, proponując spotkania, szantażujac emocjonalnie kiedy nie odebrał. Wiedziała że weekendy spędzamy razem i wtedy też najchętniej dawała o sobie znać. On niestety czasem dawał się prowokować, tłumaczył że nie jest jej nic winien bo to ona zerwała ustalenia (bardzo bolało kiedy sam mi pokazał te wiadomości w dobrej wierze myśląc że to oczyszcza go z zarzutów). Doszło nawet do tego że tłumaczył się tym, że ja nie życzę sobie kontaktu - co dla niej było woda na młyn bo sądzę że chciała zniszczyć nasz związek i ewidentnie żałowała rozstania. Na jej propozycje spotkania nie odmawiał, ale dyplomatycznie proponował takie wyjścia na które sam wiedział że nie pójdzie (bez komentarza, chodziło o większe grono). I ostatecznie do spotkań nie doszło. Najgorsze jednak dla mnie że ukrył to przede mną. Od początku wiedząc co przeszedł i że ona gdzieś obok orbituje prosiłam by pozbył się wszelkich zaszłosci nim zaczniemy coś budować razem. Obiecywał ze to zrobi i nie zrobił. Kiedy później poruszałam temat twierdził że jest już ok i poradził sobie z jej ofensywa, zapewniał ze tylko ja się liczę i żebyśmy już do tego nie wracali, przyznał też ze mimo że już jej nie kocha to trzymał go wciąż dziwny sentyment i za długo się odcinal. Powiedziałam ok. Całe to bagno wyszlo z worka przy przeprowadzce kiedy luby miał odesłać kilka jej rzeczy i sam pokazał mi wiadomości od niej. byłam w szoku bo sądziłam że to już za nami.sama wtedy załatwiłam sprawę i jednocześnie poprosiłam go o zablokowanie jej wszędzie gdzie się da, tak też zrobił.  Nie wiem co o tym myśleć i czy mogę mu ufać. Dlaczego w ogóle nie urwał tego ostatecznie wiedząc jak mi to przeszkadza i że ona nie jest osobą dobrze nam życząca.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ukrył przed mną kontakt z ex. Czy nadal ją kocha?

Wygląda na to, że Twój chłopak nie przepracował jeszcze toksycznej relacji. Trudno zgadywać co z tego wyjdzie, bo to wszystko to ani nie jest proste, ani przyjemne. Mnie do definitywnego zerwania kontaktów potrzeba było pół roku i wsparcia psychologa. To nie chodziło o to, że taaak strasznie kochałam i nie mogłam zapomnieć - jakiekolwiek uczucie z mojej strony on zabił dużo wcześniej swoim zachowaniem, ale... podatna byłam na manipulacje, naiwnie wierzyłam, że toksycznej osobie można przemówić do rozsądku, że zrozumie jak mi jest trudno i przestanie mnie napastować. Na toksyka nie działa nic innego jak ostre cięcie, zablokowanie gdzie popadnie, udawanie martwego. To co mogłabym Ci poradzić to spokojną i szczerą rozmowę z Twoim chłopakiem, w której nie będzie zarzutów w jego stronę, dowiedz się co powoduje to, że on nie zerwał tego kontaktu sam z siebie, co powoduje, że on się nadal tkwi w tej relacji. Z Twojego opisu wynika, że on zamiast rozprawić się z nią w bezpośredniej konfrontacji używa wymówek, może nie potrafi jej wprost powiedzieć i trzymać się tej decyzji? Jeśli chcesz mu pomóc, to szukaj źródeł jego zachowania. Bierz pod uwagę, że może nie skorzystać ani z Twoich rad, ani zapewnień i ogólnie "nie uwierzyć" w racjonalne argumenty. Mnie dopiero obiektywna (w moim mniemaniu) rozmowa z psychologiem pozwoliła wyzbyć się poczucia winy za zerwanie toksycznej relacji.

3

Dziękuję za odpowiedź.
Temat toksycznych związków jest mi znany, sama mam jeden taki na koncie i dlatego kiedy tylko dowiedziałam się o sprawie zasugerowałam mu kontakt z terapeuta. Okazało się wówczas, że już próbował terapii. Próbował, bo odpuścił po kilku spotkaniach. Terapeuta powiedział mu to samo, że powinien szybko się odciąć i to całkowicie. To było jeszcze przed naszym związkiem, nie posłuchał. Później nie posłuchał też mnie ani swoich rodziców, wszyscy mówili to samo. On twierdzi że wierzył że można zakończyć związek jak dorośli a nie w ten sposób, ale to chyba nie wymaga komentarza bo tylko pokazuje działanie mechanizmów. Tak jak piszesz, on nie przepracował sprawy. Obecnie kontaktu nie ma i mój chłopak ma do mnie pretensje że poruszam w ogóle temat, ale ja się czuję jakbym siedziała na bombie. Bo a nuż znów się odezwie i coś drgnie? Skoro on sobie wszystkiego nie uświadomił to różnie może być.

4

Hm.. to bardzo trudna sytuacja. Sama nie wiem co tu można jeszcze zrobić. Trzeba zrozumieć w swoim własnym wnętrzu, że niedojrzałość emocjonalna toksyka nie pozwala na dojrzałe zakończenie relacji. Zaburzony chce i uważa, że to sankcjonuje wszelkie jego działania, a dopóki ofiara walczy (czyt. jeszcze dycha) to może sobie dalej używać.

5

Autorko ciężko mi się czytało Twój post. Ciężko, bo opisałaś wypisz wymaluj początek mojego związku. Z tą różnicą, że mój nie pokazywał mi wiadomości od niej i właził na jej konto pocztowe i fb bo miał haslo, ona jemu też właziła. Jak chciałam żeby zmienił odmówił, no i okazało się, że nie chciał zmieniać żeby i ona nie zmieniła, żeby mógł dalej ją szpiegować. Też jej się durnie tłumaczył, też chodził do terapeuty- tylko ponoć jemu właśnie specjalista odradził zrywanie kontaktu 'bo wtedy to wróci' (?). Skończyło się tak, że jak odkryłam, że włazi na jej pocztę napisałam do niej z tą informacją, a potem napisałam jak nie chciała się odczepić. Na żadną wiadomość nie odpisała, tylko od razu do niego pisała, była w szoku że tyle lat mogła robić co chciała z nim a teraz pojawiłam się ja i ukróciłam to. Obraziła się na niego, wyrzuciła go ze znajomych, potem znowu zapraszała, cyrk na kółkach.  I był spokój. Tylko ja z perspektywy czasu żałuję, bo teraz nauczona doświadczeniem nie brnęlabym w relacje, gdzie są jakieś sentymenty czy kontakty z byłymi. Nie warto.

6

Napiszesz coś więcej o swoim związku? Z tego co piszesz wynika że jednak jesteście razem, ile już? I dlaczego postanowiłaś jednak z nim zostać? Kontakt z ex urwany?
Tak, ja również myślę że z perspektywy nie warto było tego przeżywać. Lepiej żyć samemu niż w ciągłym poczuciu niepewności i zagrożenia.

7

Jesteśmy razem 4 lata. Po akcjach z jego byłą powychodziły inne jego kłamstwa na temat kontaktów z babami, bo już zaczęłam być czujna i węszyć. Do tej pory nie ma między nami zaufania, doszło do tego, że po kolejnym kłamstwie się wyprowadziłam i rozstaliśmy się na kilka miesięcy. Jednak w międzyczasie się spotykaliśmy czasem na seks i z tych spotkań zaszłam w ciąże i musiałam do niego wrócić. Znowu mieszkamy razem, niedługo rodzę i jestem nieszczęśliwa. Nie ufam mu już i  nigdy nie zaufam bo jemu nawet nie zależy na tym, żebym mu ufała. On po prostu taki jest, nie zmieni się.

8 Ostatnio edytowany przez authority (2016-10-01 00:57:10)

Inne kobiety zostaw go to niereformowalny typ tylko stracisz zdrowie psychiczne jak i fizyczne (to się z sobą łączy). Prędzej Macierewicz powie iż się mylił niż ten typ się zmieni.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ukrył przed mną kontakt z ex. Czy nadal ją kocha?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024