Pierścionek jest, zareczyn wciąż brak.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pierścionek jest, zareczyn wciąż brak..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez kalina_007 (2016-09-28 23:09:28)

Temat: Pierścionek jest, zareczyn wciąż brak..

Cześć.
Nie wiem już co mam myśleć, dlatego prosze Was o rady. Jestem z facetem już 4 lata, pierścionek kupił prawie rok temu.. było wiele okazji do oświadczyn - moje urodziny, ubiegłe walentynki, wspólne wakacje.. nie oświadczył sie.. okazji było wiele..

Przed kupnem pierścionka cały czas powtarzał, że chciałby sie oświadczyć. Sam chciał abym wybrała piercionek. Od tamtej pory ani razu nie poruszył tematu zareczyn mimo, że wie że o tym bardzo marze. Oboje mamy prawie po 30 lat, stałą prace i przeżyliśmy razem tak wiele.. Gdy mówie coś o ślubie to on na to, że w dzisiejszych czasach nie ma problemu, aby zorganizować ślub w miesiąc czy w dwa. I tak w koło. Żadnych konkretnych dat, deklaracji.

Jestem spokojną dziewczyną, nie chodze na imprezy, wiekszość czasu spedzam w domu.. może nie czuje potrzeby oświadczyn, ponieważ wie, że nie ma czego sie bać? że nikogo nie poznam?

Ostatnio moja koleżanka, która sama jest już dawno po ślubie zapytała czy mi sie oświadczył i powtórzyłam to swojemu facetowi to nawet nic nie odpowiedział...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierścionek jest, zareczyn wciąż brak..

https://media.giphy.com/media/6eLVFfvYnirNm/giphy.gif

Na niektóre kobiety pierścionek działa jak przynęta... Można zrobić co się chce i doprowadzić do zachowania jakiego sie chce, dopóki gdzieś tam majaczy wizja pierścionka i w niedalekiej perspektywie ślubu. Kalina coś Ty taka rybka? Nie nabieraj się na to.
Temat zaręczyn nie jest nowy, bo pisałaś już o tym. Pisałaś również o tym, że Twój partner żyje z dnia na dzień, nie robi planów, nie oszczędza (bo planów brak, więc na co oszczędzać), nie mieszkacie razem i on nawet do tego nie dąży (a jesteście ze sobą od 4 lat). Jak dla mnie to wieczny chłopiec, który swojego lekkiego i niezobowiązującego stylu życia już nie zmieni. Na potrzeby utrzymania waszego niezobowiązującego związku dynda Ci przed oczami pierścionkiem, a Ty się nabierasz.
Jedyne co możesz zrobić to porozmawiać o waszej wizji przyszłości i jak on sobie ją wyobraża. Skończ z sugerowaniem, zagajeniem itp bo do niczego Cię to nie zaprowadzi, a on będzie stosował uniki jak do tej pory. Przeprowadź rozmowę, w której w centrum nie będzie pierścionek itp, a to czy chce zamieszkać z Tobą, czy chce stworzyć z Tobą rodzinę, czy wspólnie wg niego bylibyście w stanie to zrobić. Wsłuchaj się w odpowiedzi i na ich podstawie decyduj co dalej. Nie daj się mamić przynętą.

3

kalina_007 napisał/a:

Jestem spokojną dziewczyną, nie chodze na imprezy, wiekszość czasu spedzam w domu.. może nie czuje potrzeby oświadczyn, ponieważ wie, że nie ma czego sie bać? że nikogo nie poznam?

a chciałabyś żeby on wziął ślub ze strachu że go zdradzisz?

...

4

Proszę Cię, żebyś zapoznała się z naszym regulaminem i nie zakładała kolejnych wątków o tym samym. Na forum obowiązuje zasada: "1 związek = 1 wątek". Pozdrawiam, Cslady

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pierścionek jest, zareczyn wciąż brak..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024