Witam,
jestem dziennikarką w lokalnej gazecie. Chciałam zapytać "głosu ludu" o czym w takiej gazecie chętnie byście przeczytali?
Od lokalnej gazety oczekuję przede wszystkim informacji o lokalnych wydarzeniach. Bardzo lubię czytać też felietony w których autorzy poruszają aktualne problemy czy tematy w sposób zabawny, z dystansem i humorem. Cenię sobie również artykuły dotyczące historii mojego miasta, zwłaszcza te porównujące obraz ulic sprzed lat z ich obecnym wyglądem. Interesują mnie również informacje dotyczące przyszłych wydarzeń kulturalnych a także relacje i recenzje z tych które się już odbyły. I przede wszystkim oczekuję, że dziennikarze będą publikować swoje artykuły napisane poprawnie, z zachowaniem zasad gramatyki, interpunkcji i ortografii języka polskiego. Bo niestety, coraz częściej zdarzają się błędy.
Chciałabym przeczytać o tym, co się dzieje w najbliższej okolicy. Oprócz tego, co zostało wymienione, chciałabym przeczytać o sytuacji na drodze, jak trafić do dobrych specjalistów i zorganizowanych wycieczkach po okolicy.
4 2016-09-11 17:44:20 Ostatnio edytowany przez ewelinaL (2016-09-11 17:45:25)
I przede wszystkim oczekuję, że dziennikarze będą publikować swoje artykuły napisane poprawnie, z zachowaniem zasad gramatyki, interpunkcji i ortografii języka polskiego. Bo niestety, coraz częściej zdarzają się błędy.
Przeważnie dziennikarze piszą poprawnie, często błędy są popełniane na poziomie redakcji i składu pisma.
Myszaaa, ludzie w lokalnych gazetach lubią znajdować siebie. Jeśli byli na jakiejś imprezie, to przeglądają zdjęcia, czy czasem na nich nie występują. Warto poruszać lokalne problemy zwykłego człowieka. Jeżeli dziennikarz wychodzi do mieszkańca danego regionu i później ten mieszkaniec czyta, że jego problemy są ważne, to będzie kupował pismo.
Powodzenia