(Ego)instyczny mężczyzna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » (Ego)instyczny mężczyzna

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: (Ego)instyczny mężczyzna

Jestem ze swoim chłopakiem od ponad roku. Zapewne było tak od początku, ale dopiero niedawno dostrzegłam, że jest strasznie egoistyczny. Ma swoje pasje, na które zawsze ma czas i chęci. Poświęca temu dużo czasu w czym go w pełni wspieram i uczestniczę. Problem polega na tym, że kiedy w grę wchodzą moje pomysły na spędzenie czasu, słyszę jakieś głupie wymówki - nie mam czasu, jestem zmęczony, tam będzie mi się nudziło...
Nie jestem nastolatką marzącą o księciu na białym koniu ani złotej rybce, spełniającej życzenia, ale jednak jestem młoda CHCĘ ŻYĆ i w pełni korzystać z tego życia, coś robić (także z dziedziny moich zainteresowań) i nie siedzieć w domu!

Ponadto zauważyłam także, że nie ma z jego strony żadnego szaleństwa, inicjatywy ani spontaniczności! Każdy wyjazd (poza meczami piłki nożnej oczywiście, w którą gra) muszę zaplanować i zorganizować ja. Ja muszę także zaspakajać jego potrzeby i nie męczyć go rozmowami ani wycieczkami. Taki "mały" chłopiec (25 lat).
I co z tego, że to wiem? Kocham go.
Nie próbuje zmienić, ale próbuję wprowadzić w nasz związek jeszcze jakieś życie! Przecież teraz jest najlepszy czas na "korzystanie" z tej miłości tylko we dwoje...
Czy robię coś źle?
Czy powinnam dać ponieść się rutynie, bo przecież w końcu i tak przyjdzie? Czy błędem jest oczekiwanie szalonego uczucia i wielkiej spontanicznej miłości, oczywiście adekwatnie do szarej, zapracowanej i zabieganej rzeczywistości... Czy to ja jestem dziecinna i za dużo wymagam czy po prostu z nim jest coś nie tak?...
Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: (Ego)instyczny mężczyzna

Ty dajesz dużo on niewiele w zamian, więc słusznie źle się z tym czujesz.

3

Nic nie robisz źle, po prostu nadeszła z Twojej strony frustracja bo dajesz od siebie dużo a nie widzisz tego samego z drugiej strony. Wiesz to też nie jest dobre tak się dla kogoś spalać. Zluzuj trochę, zacznij też myśleć o sobie, jeśli on nie ma czasu na Twój sposób spędzenia czasu, to spędź go po prostu sama, po swojemu. Bo czekając na to aż on łaskawie wyrazi aprobatę dla twoich pomysłów możesz się nie doczekać. tongue
Kochasz go, to zaakceptuj fakt, że facet oprócz Ciebie ma też pasje.

4

Nie moja droga, nie wymagasz za dużo, myślę wręcz odwrotnie: za chwilę jeszcze więcej z siebie dasz i jeszcze więcej obarczysz się winą i analizą, a książę wyciągnie nogi przed TV i powie: jak chcesz coś robić, to rób sobie sama. TO JEST TYPOWY przykład faceta, który nie za wiele od siebie daje, za to dużo wymaga = egoista. Z takim człowiekiem, na dłuższą metę, nie da się żyć, bo prędzej ci kaktus na głowie wyrośnie, niż coś się zmieni. Dojrzała kobieta zaczyna się pytać: czy z tym facetem jest mi po drodze i jeśli facet zaczyna męczyć i jest kulą u nogi, to się delikatnie z nim żegna. No chyba, że wolisz być niewolnicą, która musi wszystko inicjować dla pana i planować smile.

5

wydaje mi się że w zdrowym, satysfakcjonującym związku powinna być zachowana równowaga między tym, co ja i partner robimy sami, a tym co robimy razem.

czyli każdy ma swoje pasje, hobby i na ich realizację poświęca ileś tam czasu. ale para ma również wspolne hobby i spędzają też jakiś czas razem.

czasem tez może się zdarzyć,że partner nas, albo my partnera poprosimy o uczestniczenie w czymś, co jest dla nas ważne, ale niekoniecznie musi byc ważne dla drugiej strony.

jakby nie patrzeć wspólne spędzanie czasu również powoduje wzrost bliskości w związku i odczuwanie satysfakcji z tego związku.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » (Ego)instyczny mężczyzna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024