Samotność po rozstaniu. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Samotność po rozstaniu.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Samotność po rozstaniu.

Witajcie!

Konto założyłam tutaj już jakiś czas temu. Jak widać, także i jakieś wątki utworzyłam. Pisałam, że wiele moich znajomości się urwało, że coraz bardziej brakuje  mi pozytywnych osób wokół mnie. Do tej pory, mimo wszystko to mój facet był osobą, z którą mogłam pogadać o problemach, zmartwieniach czy też się czymś pochwalić. Ostatnio ze mną zerwał. Po trzech latach związku stwierdził, że mnie nie kocha i nigdy nie kochał. Chyba nie muszę pisać, jak się czuję...

Może któraś z Was czuje się podobnie - jak coś, to jestem tutaj.

Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Samotność po rozstaniu.

mój facet zostawił mnie po22 latach na koniec powiedział mi że nie spełniam jego oczekiwań dziś od 3 jestem sama i wciąż o nim myślę

3

Wiem, co czujesz, jak chcesz to odezwij się.

4

Witam smile U mnie maz wyprowadza się za 3 tygodnie i zostawia mnie z dwojka dzieci wiec chyba wiem jak się czujesz bo ja już teraz jestem wiecznie sama i oczywiście boję się samotności.  Wiem ze mam dzieci i to napewno dużo mi pomaga ale przychodzi wieczór i zostaje sama z milionem pytań i nie pewnościa ale zawsze po czymś nie miłym przychodzą lepsze czasy ....wiem ze łatwo się mówi ale trzeba w coś wierzyć .... pozdrawiam

5

Hej ja właśnie 2 tyg temu rozstałam się z facetem. I choć okres "wegetacji" minął to kompletnie nie wiem co robić. Wszyscy znajomi zajęci swoimi problemami... żebym miała przynajmniej dziecko to byłoby kim się zająć a tak dużo wolnego czasu i już nie wyrabiam...

6

Ja zostałam sama po 5 latach, zostawił mnie w ciąży... też boje się samotności , mimo że bede miala swoje dzieciątko.

7

Ten wątek powinny poczytać wszystkie dziewczyny myślące, że jak będzie chłop to będą w życiu spełnione. Jak widać chłop to rzecz nabyta smile Laski jedyne co Wam mogę poradzić, to to żebyście się zajęły jedyną osobą która nigdy Was nie opuści - SOBĄ. Fryzjer, kosmetyczka, jakieś hobby. Musicie się czuć dobrze same ze sobą i mieć swoją przestrzeń. Mam wrażenie, że jak pojawił się partner to on wypełnił całą Waszą przestrzeń. Teraz go nie ma - i pojawiła się pustka. Gdybyście miały coś swojego to tej pustki by nie było. Rozumiem, że wieczorami jest ciężką, ale czy to że powiem "jeszcze kogoś poznasz" cokolwiek zmieni? Chyba nie.
Praktycznie całe życie jestem sama (oprócz krótkiego epizodu) i czasem mam rozkminy na temat wiecznej samotności więc niejako wiem co czujecie. Tylko powoli zaczynam dojrzewać do tego, że ta samotność wcale nie jest taka zła. Sporo dowiaduje się o sobie. Rozwijam swoje pasje, kończę studia. Buduje sobie jakąś tam przestrzeń, która zawsze będzie, niezależnie od tego czy ktoś pojawi się w swoim życiu czy też nie. Czytałam kiedyś wywiad z Katarzyną Miller. Mówiła w nim, że każda kobieta powinna pobyć parę lat sama ze sobą - często wprost z domu rodzinnego trafia do domu partnera. Najpierw skupiała się na zadowoleniu rodziców potem na zadowoleniu partnera. A gdzie w tym ona? No właśnie smile

8 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2017-05-22 15:02:44)

Bardzo cenię K. Miller. To również jej słowa, że może nas porzucić każdy, to się po prostu w życiu zdarza, ale podstawowym "grzechem" kobiet jest, że porzucają same siebie. Tak nie można, właśnie stąd biorą się te wszystkie dramaty samotności.
Moje relacje ze światem i innymi ludźmi poprawiły się diametralnie, od kiedy przestałam czekać, aż ktoś mnie wyręczy w uszczęśliwianiu siebie. To paradoks, ale działa jak diabli.
Z pustego, jak mówią  i Salomon nie naleje.
Też rozstałam się z mężem, to ja odeszłam, ale dopiero po tym, jak mi kazał wypier...ć z domu.
Trzeba było wcześniej smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Samotność po rozstaniu.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024