Koleżanka pakuje się w romans z żonatym! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Koleżanka pakuje się w romans z żonatym!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1 Ostatnio edytowany przez Lodywaniliowe (2016-08-14 13:37:44)

Temat: Koleżanka pakuje się w romans z żonatym!

Sama przechodzę przez rozstanie teraz i kiedy jest gorzej po prostu czytam różne tematy z tego forum dotyczące miłości, zdrad. Przeczytałam tego już masę, szczególnie że forum z nudów czytam już od ponad 2 lat.

Tym bardziej ciężko uwierzyć mi w to, co się dzieje.
Moja najbliższa przyjaciółka, sąsiadka, powierniczka tajemnic, ładuje się właśnie w związek z żonatym i dzieciatym.
Sama jest w związku od ponad 2 lat. Wcześniej była z fajnym chłopakiem, ale kopnęła go bo był dla niej nudny. Teraz jest w związku z psychopatą który się nad nią znęcał, zrywał dla zabawy i robił jazdy emocjonalne. Zerwała z nim na jakieś 3 miesiące, płakał jej, że się zabije - była twarda. Wrócili do siebie bo myślała, że się zmienił. Wtedy widziałam już, że go nie kocha tylko jest uzależniona. Było dobrze kilka miesięcy aż jej nie pobił. Niektóre rany do teraz jej się nie zaleczyły do końca a było to kilka miesięcy temu. Niedawno wyjechał do Niemiec gdzie pracuje miesiąc i wraca na tydzień.

Zanim wyjechalam na wakacje, 2 tygodnie temu,  mówiła mi, że jej szef do niej się podwala i boi się z nim zostać sam na sam w pokoju. Facet dobrze po 30, bliżej 40. Ma żonę i córkę, które ona zna, a córką nawet się opiekowała. Wytłumaczyłam jej wtedy, żeby nie pakowała się w nic głupiego.
Dziś wracam i napisała właśnie do mnie, że była u niego na noc, że się całowali i było blisko pójścia na całość. Najgorsze jest to, że się wkręciła trochę emocjonalnie i mówi, że nikt jej nigdy tak nie dotykał ani tak do niej nie mówił.

Sama przyznała, że rano był bardzo napalony i bardzo chciał seksu, ale się wytrzymała. Widzę, że ona chce się w to wpakować, tłumacze jej, że na początku zawsze jest wspaniale, że on ma w domu żonę z obiadkami i nie zostawi tego dla niej, że to tylko seks, że nie raz jeszcze jej będzie przyjemnie. W najlepszym wypadku cierpieć będzie tylko ona, w najgorszym cała piątka - ona, jej chłopak, facet, żona, dziecko.
Mówi, że do chłopaka nie czuje już nic i ten gość pokazał jej jak mogłoby być.

Dziś się z nią widzę, jak jej to wyperswadować?

Edit. Zapomniałam dodac- tyle wątków przeczytałam i wiem, że to nie przyniesie nic dobrego, zniszczy małżeństwo, widzę jak kobiety później się męczą i jak cierpią przez to że ktoś myśli genitaliami.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Koleżanka pakuje się w romans z żonatym!

Wydaje mi sie, że jak ona tego chce, to cokolwiek powiesz, nic nie da. Ma swój rozum, mimo że uczucia (takie a nie inne) przysłaniają jej racjonalne myślenie. Jako przyjaciółka bym powiedziała co o tym myśle, ale decyzja i tak należy do niej.

3

Nie przetłumaczysz jej teraz.

Niestety.

4

Logiczne argumenty są oczywiste, ale obawiam się, że faktycznie teraz możesz nimi rzucać jak o ścianę. Nie wiem, jak wygląda Wasza relacja. Gdyby to była jakaś z moich bliskich koleżanek, to myślę, że bym nią nieco potrząsnęła i powiedziała, żeby przestała sobie robić krzywdę tu i teraz, w przeciwnym razie interweniuję, za to jeśli podejmie dobre decyzje, to może liczyć na pełne wsparcie, pomoc w stanięciu na nogi czy ramię do wypłakania się, cokolwiek będzie jej akurat potrzebne.

5

Już kiedyś zdarzyło się, że przespała się z zajętym chłopakiem. Rok później jego dziewczyna urodziła synka i teraz żyją w tym załamanym związku.
Jeżeli to typ zdradzający, to jak nie ona , to inna.

6 Ostatnio edytowany przez madoja (2016-08-14 14:28:09)

Ja bym z nią pogadała że jak chce to niech się dobrze bawi, ale niech traktuje to jako seks. Uświadom ją, że tylko ok. 1 na 20 mężów zostawia żonę dla kochanki. Niech nie marzy sobie o wspólnym życiu z nim.
Z drugiej strony - nawet pewnie to nic nie da, bo przecież serce nie sługa. I tak się zakocha.

"w przeciwnym razie interweniuję"

Yyyy.... No to na pewno nie można nazwać Cię dobrą przyjaciółką.
Twoja przyjaciółka miałaby romans z żonatym, a Ty poleciałabyś do jego żony? Straszne.

7

Nie rozumiem jednego - jej ojciec zostawił jej matkę dla JEJ najlepszej przyjaciółki. Są już po ślubie. Tak go potępiała a teraz sama się zabiera za zajętego.

8

Nic nie zrobisz, to jej życie.  Nie przetłumaczysz jej.

9

Madoja - jeśli to dawałoby szansę na to, że nie zrobi sobie kompletnego burdelu z życia, to tak, poszłabym. Nie sądzę, aby dobrzy przyjaciele byli od klepania po główce i powtarzania "no nie rób, no nie psuj sobie życia bardziej", a potem biernego siedzenia.

10

Lodywaniliowe napisał/a:

Już kiedyś zdarzyło się, że przespała się z zajętym chłopakiem. Rok później jego dziewczyna urodziła synka i teraz żyją w tym załamanym związku.
Jeżeli to typ zdradzający, to jak nie ona , to inna.

Wiesz,że miłość jest ślepa, a w dodatku Twoja przyjaciółka sądzi, że żonaty jak powie jej kilka miłych słówek to będzie oznaczało,że ją "kocha" - nie, wykorzysta ją i zostawi,wróci do żony i dziecka,o ile żona wcześniej nie dowie się o tej "przygodzie" jej męża i sama go nie wywali z domu,a przyjaciółce nie narobi porządnego bigosu. Piszesz, że żadne argumenty do niej nie trafiają, przypomnij jej jedno,że nie buduje się własnego szczęścia na nieszczęściu innych,zresztą co to za szczęście,przecież ten żonaty z nią z całą pewnością nie będzie,żonaci tak przeważnie mają, zaliczą na boku panienkę i szukają następnej,dopóki będą mieli to szczęście,że nikt się o tych "wyskokach" nie dowie,a Twojej przyjaciółce niestety nie przetłumaczysz, ona sama musi się porządnie sparzyć,może wtedy cokolwiek do niej dotrze.Jeszcze nie wiadomo co będzie jak wróci ten jej chłopak - damski bokser. Wtedy dopiero może być niezła "jazda".

11 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-08-14 16:23:14)

Lodywaniliowe napisał/a:

Mówi, że do chłopaka nie czuje już nic i ten gość pokazał jej jak mogłoby być.

Świetnie zaczęła -chodzi o fragment pogrubioną czcionką, ale nie doszła do właściwych wniosków.
No właśnie- już wie jak mogłoby być, czyli wie czego szukać (u faceta)- niech więc tego szuka u wolnego faceta.
Bo z tym (zajętym) pełnowartościowego związku nie będzie. Może mieć więcej.

12 Ostatnio edytowany przez madoja (2016-08-14 16:27:57)

Nana666 napisał/a:

Madoja - jeśli to dawałoby szansę na to, że nie zrobi sobie kompletnego burdelu z życia, to tak, poszłabym. Nie sądzę, aby dobrzy przyjaciele byli od klepania po główce i powtarzania "no nie rób, no nie psuj sobie życia bardziej", a potem biernego siedzenia.

Przyjaciele nie są od tego by wkopywać i donosić. Przyjaźń powinna być bezwarunkowa, a nie tylko wtedy gdy ktoś postępuje tak jak Tobie się podoba. Ty natomiast nie byłabyś wsparciem dla osoby która postępuje nie po Twojej myśli, tylko od razu rujnowałabyś jej życie w ramach jakiegoś wyimaginowanego wyższego dobra i mianowania samą siebie Panią Sprawiedliwości.
Nie chciałabym takiej przyjaciółki jak Ty. Jesteś jak jakaś wredna, "życzliwa" sąsiadka.

13

Nana666 napisał/a:

To czystej wody zaborczość. Ona jest dorosła i to jej życie, nikt Ci nie dał prawa do tego, żebyś mogła decydować czy spieprzy sobie życie czy nie.

14

Kobiety nie doceniają dziś siebie. Nie doceniają tego kim są. Polecam książkę DLACZEGO MĘŻCZYŹNI KOCHAJĄ ZOLZY

15

Moje najbliższe koleżanki szczęśliwie znają moje zdanie i je w pełni rozumieją - napisałam przecież, że nie wiem, jak wygląda relacja autorki. Rozumiem też, że dla każdego przyjaźń to coś innego, dlatego też przyjaciół sobie dobieramy tak, aby się wzajemnie rozumieć. Śmieszne jest tylko nazywanie tego niszczeniem komuś życia - jak ktoś pakuje się w taką kupę, to niszczy je sobie sam. Można taką osobą potrząsnąć, można się przyglądać i czekać, aż zrobi sobie naprawdę poważną krzywdę, np. zajdzie w ciążę z żonatym i dostanie kopa.

16

Spędziłam z nią dziś dużą część dnia, właśnie poszła.
Zachowywała się zupełnie inaczej niż zwykle, była bardzo rozkojarzona i cicha. Przyznała, że nie jest zakochana tylko zauroczona. Jeszcze da się to jakoś odkręcić. Powiedziałam jej w sumie, że robi swojej starszej koleżance to samo co przyjaciółka jej matki zrobiła jej małżeństwu. Przyznała mi w większości rację. Jedno jest ważne - ona wie, że uzmysłowił jej, że może być inaczej, ale niekoniecznie z nim. Na 100% nie chciałaby być z nim w związku i nie wyobraża sobie nawet, że miałaby być z tyle starszym facetem i, że miałby dla niej brać rozwód. Jeżeli by to kontynuowała to tylko dla seksu, a jak ją znam, to wtedy szybko straciłaby zainteresowanie. Myślę, że nawet po pierwszym spotkaniu.
Tak ogólnie to doradziłam jej, żeby poczekała (Facet jedzie niedługo na 2 tygodnie gdzieś za granicę), a za te kilka tygodni podejmie decyzję i zgodziła się.
Do tego czasu wróci jej chłopak, zamierza z nim się rozstać.
Myślę, że z tego romansu raczej nic nie będzie.

17

Ta twoja przyjaciolka ma na imie Wiktoria?

18 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2016-08-15 08:05:37)

madoja napisał/a:

J

Yyyy.... No to na pewno nie można nazwać Cię dobrą przyjaciółką.
Twoja przyjaciółka miałaby romans z żonatym, a Ty poleciałabyś do jego żony? Straszne.

Straszne to mieć taka przyjaciółkę jak ta dziewczyna. Przeciez ona cale zycie lawiruje i niszczy wokoło ludziom życie. Jak widać wybiera samych zajętych chłopaków, a wolni sa dla niej za nudni, a jej celem zycia jest seks jak widać.

19

Ta twoja przyjaciolka ma na imie Wiktoria?

Albo Patrycja??? ;)

Waniliowa, a ja życzę Twojej przyjaciółce wszystkiego dobrego na nowej- byc może bardziej przemyslanej, drodze życia. Jak ma Ciebie koło siebie to ma spore szanse, że jej się trochę wyklaruje.

20

Ani Wiktoria, ani Patrycja, przykro mi smile
To dobra dziewczyna tylko najpierw robi, później myśli.

21 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2016-08-15 12:55:11)

,,Edit. Zapomniałam dodac- tyle wątków przeczytałam i wiem, że to nie przyniesie nic dobrego, zniszczy małżeństwo, widzę jak kobiety później się męczą i jak cierpią przez to że ktoś myśli genitaliami,,
Na pewno będzie na nowej drodze zycia, ale czy dobrej to nie wiadomo, skoro nawet przyjaciolka jej mowi ze myśli genitaliami. Niezla opinie ma o niej najbliższe otoczenie....

Pytalam o imie, bo bardzo dużo szczegołow się zgadza. Swiat jest maly/..

22

To, że myśli genitaliami to nie opinia a stwierdzenie faktu.
To jakim jest człowiekiem i co o niej myślę nie opiera się tylko na tym, mogę wręcz powiedzieć, że niewiele to zmieniło...
Zdążyłam już poznać ją ze złej i dobrej strony.

23

To bardzo dużo zmienia dla mnie, bo wiem ze jeśli dana osoba jest zdolna dla własnych celów rozbic komus malzenstwo, choćby dla seksu, to wiem i ze mnie mogaby latwo skrzywdzić, oszukać. I jak dla mnie taka osoba nie jest godna zaufania. Ale to tylko moje subiektywne zdanie.

24

Ola_la napisał/a:

To bardzo dużo zmienia dla mnie, bo wiem ze jeśli dana osoba jest zdolna dla własnych celów rozbic komus malzenstwo, choćby dla seksu, to wiem i ze mnie mogaby latwo skrzywdzić, oszukać. I jak dla mnie taka osoba nie jest godna zaufania. Ale to tylko moje subiektywne zdanie.

Oczywiście.  Jutro to może być jej mąż,  bo jak widać osoba ta nie ma skrupułów a przyjemność czerpie z niszczenia innym życia.
Jeszcze nie raz się zdziwisz postępowaniem tej swojej przyjaciółki.

25

A jednak dokonałam niemożliwego smile
Koleżanka zrezygnowała z tej znajomości. Facet nie za dobrze to przyjął smile
Mi się dzisiaj śnił mój i mimo wszystko mam zepsuty humor.

26

Jeśli faktycznie udało Ci się dotrzeć do niej i tak zostanie - to brawo, dobrze, że Cię ma. Jednak dalej zostaje jakiś problem w niej - gadałyście może o jakiejś terapii dla niej? Z tego, co napisałaś, dziewczyna ma skłonności do pakowania się w niezdrowe relacje. Jeśli tego nie przepracuje, to kolejny facet może znowu być takim terrorystą jak ten jej albo dającym złudzenie braku obowiązków i bolesnego zaangażowania żonkisiem.

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Koleżanka pakuje się w romans z żonatym!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024