W czym do kościoła - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » W czym do kościoła

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: W czym do kościoła

Niedawno byłam w kościele. Ksiądz długo pouczał o ,,nieprzyzwoitych strojach'' typu krótkie spodenki ,bluzki na ramiączkach,krótkie spódnice ,dekolty i takie tam. Czy to nie przesada na dworze jest ponad 30 stopni i jak tu wyjść w długich spodniach i długim rękawie. Może najlepiej niech z linijką chodzi i sprawdza długość. Dla mnie to przesada ,wiadomo są stroje które naprawdę nie przystoją do kościoła ale nigdy nie widziałam nikogo tak aż niestosownie ubranego. I jeszcze odraza z jaką o tym mówił..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: W czym do kościoła
Noche757 napisał/a:

Niedawno byłam w kościele. Ksiądz długo pouczał o ,,nieprzyzwoitych strojach'' typu krótkie spodenki ,bluzki na ramiączkach,krótkie spódnice ,dekolty i takie tam. Czy to nie przesada na dworze jest ponad 30 stopni i jak tu wyjść w długich spodniach i długim rękawie. Może najlepiej niech z linijką chodzi i sprawdza długość. Dla mnie to przesada ,wiadomo są stroje które naprawdę nie przystoją do kościoła ale nigdy nie widziałam nikogo tak aż niestosownie ubranego. I jeszcze odraza z jaką o tym mówił..

A ksiądz widocznie widział i dlatego mówi o tym.
Rzadko bywam w kościele jednak czasem widzę ludzi idących do kościoła, wychodzących . I widzę często te bluzki na ramiączkach, często bez stanika, szorty prawie jak majtki, gołe brzuchy, plecy. A także  panów w krótkich spodenkach i klapkach basenowych.

3

Niektórzy faktycznie przesadzają ubierając się jak na basen. Jakaś norma powinna obowiązywać, wiadomo, że jak jest ciepło to ubiera się w lekkie przewiewne rzeczy. Kobieta w długiej przewiewnej sukni, żeby nie odkrywać nóg. Mężczyzna lekkie spodnie, bo w krótkich to obciach.

4

Jak dla mnie powinni sie bardziej skupic na wartosci slownej, ktora glosza, a nie wizualnej, bo czesto przesadzaja

5

Albo przestrzegasz zasad savoir vivre w życiu (więc w kościele też) albo nie i jesteś chamem.
http://servitus.ksm.org.pl/2014/06/jak- … o-kosciola

6

W upaly nosze sukienke maxi na ramiaczkach a przed wejsciem do kosciola plecy,ramiona i dekolt zaslaniam chusta,by nie kusic ksiezy..:-)

7

W kościołach z reguły jest chłodno - więc nie widzę problemu, by zasłonić ramiona - w bluzce z krótkim rękawkiem nikt się raczej nie upoci.
Zbyt krótkie szorty i spódniczki oraz cycki na wierzchu nigdy nie wyglądają dobrze, a już na pewno nie w kościele.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » W czym do kościoła

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024